|
|
#751 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lutówki 2017 ❤
Cytat:
czytałam, że takie obawy w 1 trymestrze to normalka, a często w 2 kobiety odkrywają swoją kobiecość i przeżywają seks życia, nie mogę się doczekać czy to prawda
|
|
#752 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie w rodzinie też jest spora różnica wieku, moja siostra jest ode mnie starsza o 13 lat, a brat o 11 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#753 | |
|
Zakorzenienie
|
powodzenia, niech serduszko pięknie miga na monitorze
---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
też kiedyś chcieliśmy mieć 3, ale po pierwszej nieudanej ciąży, w tej chwili marzę o jednym dziecku, myśląc "nie bądź pazerna"
|
|
#754 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja idę dziś na polecone hcg. Mam nadzieję że w przyszłą środę na usg coś zobaczę bo strasznie się martwię. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#755 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ja mam tak ze jak juz dluzej myje, ma duzo piany i chce umyc zeby z tyłu i podnosze jezyk co powoduje ze ta piana sie zatrzymuje tak przy koncu buzi... o matko... jak o te zeby dbac... ![]() Cytat:
![]() obaw brak ![]() trzymam mocno!!!! )) bedzie pieknie idealnie! )morning!! wczoraj poszlam na mecz niby na 18 ale zanim wrocilismy zanim co...dzis przychodza kolezanki wiec stałam i ledwo robilam sałatke o 22.... kurde nie bylo to zmeczenie przemeczenie takie z ilosci pracy tylko takie no na maxa... ze mialam wrazenie ze odloze nóż i jak stoje tak położe sie na płytkach i sobie pospie... magiczne uczucie
|
|
#756 |
|
Rozeznanie
|
My sie juz kochalismy odkad jestem w ciazy. I rzeczywiscie odczucia lepsze niz bez ciazy. Ale jak zaczelam plamic to maz zaczal miec obawy i tak juz z tydzien zyjemy w celibacie. Ale dzis obiecal ze cos pomysli. Bo z humorem zagrozilam ze pojde do sasiada.
|
|
|
|
#757 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam,
W upalny poranek. Odprowadzilam synka do żłobka i jestem cała mokra 😊 a podobno od dzis mam być codziennie cieplej. Cytat:
---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- justkonev Powodzenia i aby serduszko bylo 😊 |
|
|
|
|
#758 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mnie dziś brzuch pobolewa coś. hmm. W piątek mam wizytę, ale wiem ,że pewnie za wcześnie jeszcze będzie.
|
#759 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I było tylko raz, zresztą boję się plamień, więc raz w tygodniu będzie max Ale oczywiście naczytałam się wcześniej czy można i bardzo spodobało mi się zdanie "podczas orgazmu płód lekko się kołysze w pulsującej macicy" Dlatego dziewczyny bez obaw, cała 3 będzie zadowolona Cytat:
Ciekawe jak zareagują Cytat:
U mnie działa wyplucie tej piany zanim przejdę dalej ![]() Cytat:
Dziewczyny, a my możemy się normalnie opalać? I co myślicie o lataniu samolotem? Tż ma zaplanowany urlop w II połowie sierpnia, myśleliśmy, że wybierzemy się w jakieś ciepłe kraje, ale chyba trzeba będzie to odłożyć na za rok... |
||||
|
|
|
#760 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moja koleżanka latała w ciąży pierwszej i drugiej, w różnych okresach i wszystko było w porządku, myślę że trzeba spytać lekarza i jeśli nie ma przeszkód to śmiało można lecieć na wakacje ![]() Ja w piątek jadę na plażę i mam zamiar trochę na słońcu poleżeć, bez szaleństwa chyba nie zaszkodzi
|
|
|
|
|
#761 |
|
Rozeznanie
|
Nie wiem czy opalanie jest wskazane u mnie w rodzinie byla sytuacja ze ciotka sie opalala w ciazy i zalapala rozyczke czy cos i kuzynka teraz gluchoniema jest. Nie chce straszyc. Nie czytalam o tym zadnych artykulow. Wiec pojecia nie mam. Poprostu wyrazilam opinie dziewczeta
|
|
|
|
#762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec ja na plazy sobie bede siedziec pod parasolem, wyjde na 10-15min zeby choc troche slonca zlapac ![]() sierpien/wrzesien jedziemy(!) do chorwacji na 10 dni nie bede siedziec w pokoju... bede tak samo sobie luzwac sie w cieniu jak znajomi ![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- co do latania to rozne są opinie... w II trymestrze najmniejsze ryzyko... dla I trymestru ktory jest zagrozony wszystko jest niebezpieczne, a w III to chyba do 36tyg mozna jak ciaza normalna ![]() kwestia jest cisnienie, pozycja siedzaca, problem z krążeniem
|
|
#763 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, melduję się po wizycie
Dziękuję za kciuki!Nooo więc.. usłyszałam serduszko! Wszystko jest jak najbardziej ok, termin pozostaje póki co bez zmian na 12.02 Następna wizyta 20 lipca, już się nie mogę doczekać ![]() A co do opalania to mi gin dziś powiedziała, że absolutnie nie powinnam; bo raz, że szkodzi to dziecku a po drugie mogą zostać przebarwienia później. Ja tam jej posłucham
|
|
|
|
#764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się właśnie tych przebarwień boję… Czyli rozumiem, że całe wakacje mam się balsamem do opalania smarować? Nawet jak idę na spacer? Coś czuję, że setny już raz wylądujemy na wakacjach w Zakopanem
|
|
|
|
|
#765 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Termin porodu mamy ten sam i wizytę też mam za miesiąc Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#766 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#767 |
|
Zakorzenienie
|
Justkonev, a ile ma Kropek długości? I który Ci wyszedł tydzień?
|
|
|
|
#768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jak z objawami? teraz juz niewazne nie? nie chcemy ich. dobrze wiemy ze jestesmy w ciazy
|
|
#769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do opalania to faktycznie w ciąży nie można się opalać
|
|
#770 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem właśnie gdzie się długość sprawdza
a wyszło, że 6t3d a wg OM mam dziś 6t4d ![]() EDIT: Napisane jest CRL 0.42 cm, o to chodzi? Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez justkonev Czas edycji: 2016-06-22 o 11:26 |
||
|
|
|
#771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) czyli na chwile obecna do konca ogonka ![]() w oogle moj maz jak uslyszal ze ma ogonek to jak ja sie z czegos ciesze to pyta czy kropek macha ogonkiem z radosci?! ![]()
|
|
#773 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratuluje
|
|
#774 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#775 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny naprawdę się opalacie?
Ja jestem jak kret ostatnio,słońce na mnie źle działa, objawy się wzmacniają, na samą myśl o opalaniu ![]() A 2 lipca jedziemy na tydz do Rewala
|
#776 |
|
Zadomowienie
|
Ja myślę, że wiadomo że żadna z nas w ciąży nie będzie leżeć plackiem parę godzin na słońcu i to jeszcze przez południe, ale po użyciu balsamu z filtrem to trochę tego słońca złapać można. Spacer po plaży raczej nie zaszkodzi, przecież nie będziemy siedzieć w domu jak taka piękna pogoda
przed nami całe lato, z umiarem możemy korzystać ze słońca. Nie wiem może przez to, że to moja druga ciążą, jakoś spokojniej i z dystansem do tego wszystkiego podchodzę te zakazy, nakazy itd, czasami są chyba na wyrost... Tylko sex dalej mnie przeraża, bo w pierwszej ciąży miałam zakaz i jakoś ta świadomość dalej została, ale macie rację, jak wszystko jest dobrze to można
|
|
|
|
#777 |
|
Zakorzenienie
|
anie niczym nie rozni sie spacer po plazy o 14 od lezenia plackiem tych samych 2h od 14...
trzeba wlasnie w dzien siedziec pod parasolem,,walic 50spf... fajnie ze nam cieplo ale maluchom w brzuchach duzo cieplej... fajnie ze Tobie sie plamy nie porobily na twarzy...ale no kazda moze roznie zareagowac spacer to tak kolo 16-17 wg mnie
|
#778 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Generalnie wszystkie takie czynniki mogą mieć różny wpływ.... ja na przykład w pierwszej ciąży stałam chwilę pod prysznicem.... to bylo tak okolo 20 tyg.... I przez to dostałam takich skurczy..... ze groziło to wcześniejszym porodem...lekarka mi dala bardzo silne leki na zatrzymani3 tych skurczy...uważajcie dziewczyny na siebie...słońce mocno może nagrać ciało. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#779 |
|
Zakorzenienie
|
ale to skurcze od prysznica? strumienia wody czy temperatury??
|
#780 |
|
Wtajemniczenie
|
Od strumienia cieplej wody...lekarka mi powiedziała że w ciąży nie powinno się brać prysznica...raczej wanna i woda nie zbyt gorąca..... ja myślami że umrę wtedy.....dobrze ze od razu pojechałam do mojej lekarki. Jak zobaczyła mój twardy brzuch i skurcze to się za głowę złapała.... takže ku przestrodze dla Was ....uważajcie
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Czy można mnie dopisać do listy oczekujących mam z terminem na 28.02 2017 Dziękować Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:44.

czytałam, że takie obawy w 1 trymestrze to normalka, a często w 2 kobiety odkrywają swoją kobiecość i przeżywają seks życia, nie mogę się doczekać czy to prawda

chce 

a wyszło, że 6t3d a wg OM mam dziś 6t4d