Mikołajkowe dzieciaczki 2007 - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-01-04, 21:38   #1051
bassienkaw
Zakorzenienie

Dot.: Mikołajkowe dzieciaczki 2007

Dziękuje dziewczyny za wszystkie odpowiedzi, teraz będę uciekała spać, ale jutro je przeanalizuje i dopytam jeśli jeszcze jakieś pytania mnie będą dręczyły... co do butelek, to jak cenowo wychodzą?
a co do zajęć w szkole, to na szczęście w tym semestrze nie mam tak, że cały dzień muszę siedzieć na zajęciach... na wykłądy nie chodzę wogóle, jedynie na ćwiczenia... a tych mam naprawde mało, np jedne cwiczenia przez dzien, albo dwa... wiec damy rade mrozic raczej nie powinno byc potrzeby

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-04, 21:51   #1052
poissonivy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Dziękuje dziewczyny za wszystkie odpowiedzi, teraz będę uciekała spać, ale jutro je przeanalizuje i dopytam jeśli jeszcze jakieś pytania mnie będą dręczyły... co do butelek, to jak cenowo wychodzą?
a co do zajęć w szkole, to na szczęście w tym semestrze nie mam tak, że cały dzień muszę siedzieć na zajęciach... na wykłądy nie chodzę wogóle, jedynie na ćwiczenia... a tych mam naprawde mało, np jedne cwiczenia przez dzien, albo dwa... wiec damy rade mrozic raczej nie powinno byc potrzeby
Cenowo za 2 butelki (są też pakowane po 1szt.) to koszt około 27zł (tyle ja płaciłam w sklepie). Jeżeli tak, to masz fajną sytuację, bo ściągnąć możesz w nocy (kiedy jest najwięcej mleka w piersi) i zostawić w lodówce do 24h.

A przechowywać można w pojemniczkach do przechowywania mleka, a jak nie chce ich kupować, to jest prosty i tani sposób w sterylnych pojemnikach na mocz. Oczywiście wcześniej trzeba wysterylizować. Prosto i tanio.
poissonivy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-04, 22:21   #1053
koletynka
Rozeznanie

GG do koletynka

Celka podziwiam determinację w ściaganiu. Kibicuje Ci cały czas i śledzę co tam u Twojej brodawki słychac Nie wiem czy mialabym siłę tak jak Ty. Jedyną nagrodą jest to uczucie, kiedy przystaawia się malucha do piersi.
Czy Wy też tak macie, że jak przychodzi pora karmienia a młode śpi to pojawia sie taka dziwna tęsknota???
U nas dzisiaj sztorm. Na spacerze o mało co nie odleciałam razem z wózkiem!Idę pod ciepłą pierzynnkę

koletynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-04, 22:32   #1054
bubbel
Rozeznanie

GG do bubbel Send a message via Skype™ to bubbel

Ale sie dzisiaj rozpisalyscie
witaj basienko Lucja jest taka malutka i sliczna. Jesli chodzi o butelki to polecam Tomee Tipee. Ja dokarmiam nimi synka i nie mam problemow z przystawieniem go pozniej do cyca A jesli chodzi o pierwsze wychodzenie z malenstwem to my juz szybko bylismy z nim na dworze. Pod koniec pierwszego tygodnia juz Nathaniel byl na spacerku

Celko Adas to bardzo przystojny chlopak i ja tez nie dlugo bede probowac kapac Nathaniela w duzej wannie. Bardzo chcialabym chodzic z nim na basen, ale niestety kolo mnie nigdzie nie ma takich zajec a gdzies dalej to nie bede jezdzic z malym bo za daleko.

Martka sprobuj kapturki Aventu. Sa bardzo dobre i na pewno ci pomoze wyleczyc sutki

Bylam z synkiem ostatnio u lekarza i pytalam o te jego dziwne pozycje, ktore przyjmuje no i odpowiedz taka jakiej sie spodziewalam. Wszystko jest ok , tylko ze ja jakos nie jestem przekonana dobrze, ze juz nie dlugo do Polski jade to tam wszystko sprawdze

Dziewczyny juz pare razy spotkalam sie ze stwierdzeniem, ze kolki to tylo chlopcy maja. Jak wy myslicie??? Poki co to tylko mamy z chlopcami narzekaja na kolki wiec moze to i prawda.

380 hp, Londyn - 09/07/2010
bubbel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-04, 22:48   #1055
szperrr
Zakorzenienie

Cytat:
a tutaj zdjęcie mojej maleńkiej
ojeeeeej.. jaka ona malenka!! taki slodki maluszek, spojrzalam teraz na Hanie - no i kiedy ona tak urosla?!

Cytat:
Napisane przez *misia* Pokaż wiadomość
Wczoraj Wam naskarżyłam na kupy Matiego i wieczorem po wielu męczarniach pojawiła się "pachnąca fiołkami" czterodniowa kupa. Teraz nadal cisza i zastanawiam się czy mogło się mu tak poprzestawiać, ze teraz będzie jedna kupa na 4-5 dni???
No to dokladnie tak jak u Hanki jakies 3 tygodnie temu - pol tygodnia nie bylo kupy, panikowalismy, juz dzwonilismy do lekarza, jak w koncu zrobila wielkie kupsko i odetchnela z ulga Od tej pory zamiast w kazda pieluche robi raz dziennie, czasem raz na 2 dni.

Cytat:
Napisane przez annLee Pokaż wiadomość
i juz sie usmiecha
Zuzek narazie polgębkiem
AnnLee, to chyba bardzo indywidualna sprawa... Hanka usmiechnela sie tak napraaaawde jak miala tylko 2,5tygodnia, wszyscy patrzyli na mnie z politowaniem jak to mowilam (myslac pewnie, ze to gazy, a to byl prawdziwy, radosny usmiech ) Z kolei wasze dzieciaczki znajduja juz raczki, przewracaja sie na plecki, a moj leniuszek ani mysli o tym.

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
Musimy go oswajac z woda, bo planuje w niedalekiej przyszlosci zaczac chodzic z nim na basen.
Celka, tez wlasnie nie moglam sie doczekac szczepienia dzisiejszego, zeby juz moc pojsc z mala na basen Od pewnego czasu juz ja przygotowuje - chlodniejsza woda do kapania, od czasu do czasu duza wanna (raz ze mna, a kilka razy sama, tylko ze wtedy plecy bola od pochylania sie ). Jesli wszystko bedzie dobrze po tym szczepieniu, to w piatek idziemy na basen

Fotogeniczny ten Twoj Adas

Cytat:
Napisane przez martka83 Pokaż wiadomość
A my wczoraj wieczorem mieliśmy akcje "kolka". Nic nie pomagało, nie spaliśmy prawie wcale. Dzisiaj pomógł masaż zrobiony przez położną, i espumisan. A może ja już coś innego jadłam. Mały odsypia przez cały dzień a ja zastanawiam się cały czas co mnie czeka w nocy jeśli on cały dzień siły zbiera
Martko, ja jak ona robila ten masaz? Zycze Wam przespanej nocy

Bassienko, ja tez radzilabym Ci jeszcze zaczekac do konca pologu.. ja nie czekalam i to nie byla sluszna decyzja (hmm.. dlugo sie nie namyslalam ). Tylko przedluzyl mi sie proces gojenia. Ale ja mialam szwy wewnetrzne, moze to dlatego.

Z wietrzeniem i spacerami kazdy ma swoja opinie.. my wzielismy Hanke na spacer chyba juz w pierwszym tygodniu, tak na chwile do parku. Natomiast wszyscy chyba odradzaja wchodzenie z dziecmi do sklepow, centrow handlowych itp. przed pierwszymi szczepieniami - nigdy nie wiadomo co tam mozna zlapac.

I ja bym sugerowala, zebys nie planowala ile pokarmu sciagniesz.. z tym roznie wychodzi, czasem prawie nic, czasem duzo. Najwiecej mleka chyba mozna sciagnac rano. Czy to tylko ja tak mam? Z kolei moja polozna sama mowila, ze ona wykarmila trojke dzieci a nigdy nie byla w stanie sciagac mleka, ani recznie, ani laktatorem, i ona nie wie czemu.

..tak mi sie wlasnie pomyslalo - skoro Lucja tak szybko przyszla na swiat, to moze chcesz, zebysmy Cie tutaj dopisaly do listy?

Edytowane przez szperrr
Czas edycji: 2008-01-04 o 23:18
szperrr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-04, 22:57   #1056
szperrr
Zakorzenienie

Ojeeej.. w jednym poscie probowalam chyba nadrobic caly dzien bez Wizazu No to machne jeszcze jednego, moze mnie nikt za to nie zbanuje

Cytat:
Napisane przez koletynka Pokaż wiadomość
Czy Wy też tak macie, że jak przychodzi pora karmienia a młode śpi to pojawia sie taka dziwna tęsknota???
Ja nie karmie malej o okreslonych porach, wiec raczej sie tak nie dzieje, ale jak zaczyna sie denerwowac lub wrecz plakac z glodu, to mnie cos w srodku rozsadza! Np. jak bylysmy akurat u lekarza, za chwile mial nas poprosic do gabinetu a jej sie zachcialo jesc - przez chwiel wahalam sie, czy jest sens zaczac ja tam karmic, a po kilku sekundach po prostu wywalilam cyca i papu.

Cytat:
Napisane przez bubbel Pokaż wiadomość
Dziewczyny juz pare razy spotkalam sie ze stwierdzeniem, ze kolki to tylo chlopcy maja. Jak wy myslicie??? Poki co to tylko mamy z chlopcami narzekaja na kolki wiec moze to i prawda.
Hanka chyba miala kolki w zeszlym tygodniu.. bo zgadujemy, ze to byl wlasnie powod przeryczanych Swiat.

Edytowane przez szperrr
Czas edycji: 2008-01-04 o 23:18
Stary 2008-01-05, 05:35   #1057
biankaaa
Zadomowienie

bubel-zapewniam cie - dziewczynki tez maja kolki)) jak to nazwano w pewnej gazecie - koszmar stu dni hehe u nas tak na 100% nic nie dzialalo, moze ewentualnie lagodzilo objawy ale 3 m-ce minely a my mamy wesolego bobaska ktory nie przeplakuje calych dni mimo ze to zadne pocieszenie to chyba fajnie wiedziec ze to sie skonczy))
biankaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-01-05, 08:30   #1058
bassienkaw
Zakorzenienie

Dziękuje naprawde wszystkim dziewczynom za serdeczne przywitanie i pomoc w dotychczasowych pytaniach...
co do seksu, to jesli tak mowicie, ostatnio czytalam kilka artykulow, ze kiedys trzeba bylo czekac do konca okresu pologu,a ze teraz jak tylko rany sie zagoja... ale jesli radzicie inaczej, tak mysle,ze jeszcze jakos damy rade... chcialabym juz byc po okresie pologu bo szlag czlowieka moze trafic... znacie pozycje na wilka co nie? jak nie to wam opowiem... a jak tak, to sie nie bede powtarzac...

a co do maleńkości Łucji, no to ja już się przyzwyczaiłam, wszyscy wkoło również, ale na początku oj... kruszynka kruszynka, jak ją zabrać, co z nią zrobić hihihi właśnie leży w łóżeczku i cieszy sie jak szalona

a co do dopisania do listy... nie trzeba, macie swoja liste, a ja tutaj bede z doskoku

a dziewczyny wiecie może jak to jest z czerwoną i zieloną herbatą w czasie karmienia piersią? można pić?

Edytowane przez bassienkaw
Czas edycji: 2008-01-05 o 09:32
Stary 2008-01-05, 12:00   #1059
celka2000
Zakorzenienie

Mam nadzieje ze juz ostatnie info o mojej brodawce:
Karmilam malego juz z 3 razy - nie bolalo i rana sie trzyma. Dziekuje wszystkim wspierajacym i trzymajacym kciuki.!Ale fajnie, ze juz nie musze sciagac pokarmu...Naprawde milo

szperrr- idziesz na basen samodzielnie z Hania? Czy na specjalne zajecia dla maluchow? Bo zajecia to podobno jak dziecko skonczy 3 miesiace... A sama to chyba bym sie jeszcze nie odwazyla..
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-05, 12:04   #1060
celka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poissonivy Pokaż wiadomość

A przechowywać można w pojemniczkach do przechowywania mleka, a jak nie chce ich kupować, to jest prosty i tani sposób w sterylnych pojemnikach na mocz. Oczywiście wcześniej trzeba wysterylizować. Prosto i tanio.
w pojeminikach na mocz??? A mozna tez w nich mrozic? To by byl fajny tani sposob... A to sie w ogole nadaje do zywnosci?
Ja przechowuje w lodowce w butelkach. A mroze w woreczkach.
Stary 2008-01-05, 12:07   #1061
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Cytat:
w pojeminikach na mocz??? A mozna tez w nich mrozic? To by byl fajny tani sposob... A to sie w ogole nadaje do zywnosci?
Celka po tym jak musiałam wylać 50 ml mleka bo nie miałam w czym zamrozić, nastepnego dnia pobiegłam do apteki po pojemniczki na mocz, one powinny być sterylne, bo przecież nie może w nim być żadnych bakterii do badania, ale jescze raz przed użyciem je wysterylizuje.
Tylko, że teraz nie mam co mrozić, Gosia wszystko wypija
Yoolia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-05, 12:17   #1062
szperrr
Zakorzenienie

Mnie tez zaskoczyly te pojemniczki Fajny pomysl

A na basen pojdziemy z nia sami. Ona juz bardzo chetnie kopie nozkami w wanience, buzia pod woda tez jej nie przeraza. Wiekszosc okolicznych plywalni ma oddzielne male baseny dla maluszkow z opiekunami, w ktorym nikt nikogo niechcacy nie kopnie, nie wskoczy do wody. A w razie czego, to niby mlodszym ratownikiem bylam cale lata temu, ale chyba nadal bym sobie poradzila .
Stary 2008-01-05, 12:24   #1063
bassienkaw
Zakorzenienie

No z tymi pojemniczkami na mocz to wcale nie głupi pomysł... ja chyba też skorzystam... bo jak cenowo wychodza jakies specjalne pojemniczki czy woreczki na pokarm? pewnie drogie co?

a tutaj zdjęcia naszej Łucji...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Lucja.jpg (53,7 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg lucja1.jpg (43,6 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Łucja.jpg (85,9 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Łucja1.jpg (69,2 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Łucja3.jpg (80,6 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Łucja 2.jpg (79,1 KB, 7 załadowań)

Stary 2008-01-05, 13:02   #1064
poissonivy
Zakorzenienie

Cytat:
No z tymi pojemniczkami na mocz to wcale nie głupi pomysł... ja chyba też skorzystam... bo jak cenowo wychodza jakies specjalne pojemniczki czy woreczki na pokarm? pewnie drogie co?
4 pojemniczki TT to koszt około 20zł. Woreczki wychodzą taniej, ale są jednorazowego użycia.
Cytat:
Tak Celko pomimo odczuć jakie temu towarzyszą, to naprawdę super pomysł.
Pojemniki są sterylne, tanie i łatwe do domowej sterylizacji. Najlepiej kupić zakręcane, a nie wciskane. Do tego wielokrotnego użytku. Same zalety. Gdybym podczas ciąży nie kupiła już 8 pojemniczków TT, to z pewnością wykorzystałabym ten pomysł.

Cieszę się bardzo, że brodawka wraca do formy.
Stary 2008-01-05, 15:04   #1065
koletynka
Rozeznanie

GG do koletynka

Synek mi zasnął wreszcie. Kiedy były te piekne dni, że tylko jadł i spał?

Dostał dwie brody i wyglada jak Wojciech Man jak chodzilismy z rodzicami na spacerki mój tata pytał go zawsze, pod którą brodę ma mu czapeczke zawiązać
A wczoraj ogladałam fotki ze świąt i miałam akurat otworzone zdjęcie Oskara, wołam męza żeby zobaczył:
- Zobacz - mówię
- Ale słodki - mówi mąż, i po chwili - aaaa, to nasze?!
Był pewien że oglądam zdjęcia wizażowych maluchów

Dołączam fotki w roli Wojciecha
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg oskar w roli wojciecha.jpg (32,4 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (32,4 KB, 21 załadowań)

koletynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-05, 20:55   #1066
celka2000
Zakorzenienie

A moj grubasek wazy juz 6 kilo Zarlok jeden Jak sie urodzil to mial 3,5kg. Powinnam to uczcic i zmienic mu pieluchy na 3, ale mam jeszcze prawie pelne mega opakowanie pampersow dwojek, troszke przymalych wprawdzie, ale trzeba wykorzystac W sumie nie wiem po co kupowalismy pampersy, bo huggisy sa zdecydowanie lepsze...
Stary 2008-01-05, 21:02   #1067
annLee
Zakorzenienie

Celko-wow to moja kruszynka przy Twoim Adasiu
ale przecież młodsza

ale kluseczki nam się fajne robią z tych maluszków

Wojciech boski!

Szperr a czy Twoja Hania nie ma czasem dzisiaj imienin?

No2

"tylko nudne kobiety mają
nieskazitelnie czyste domy
"
annLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-05, 21:41   #1068
poissonivy
Zakorzenienie

Cytat:
W sumie nie wiem po co kupowalismy pampersy, bo huggisy sa zdecydowanie lepsze...
1 i 2 pampersów są okropne, ale już 3 to super sprawa. Huggisy też 3 są ok, ale pampersy mają fajną rzecz, a mianowicie powłoczkę z balsamem - ślicznie pachnie .
Stary 2008-01-06, 09:10   #1069
bubbel
Rozeznanie

Jesli chodzi o pampersy to jakich uzywacie bo wiem, ze sa zolte dla noworodkow (numery 1,2,3) oraz zielone ( tez 1,2,3...) Czy ktos wie jaka jest roznica miedzy nimi???

Ja na poczatku uzywalam zoltych 1 ale jakies takie malutkie byly Potem kupilam huggisy 1 (troszke wieksze) ale jakos ich nie lubie. Tylko w nich Natahniel osral sie az na cale plecy Ostatnio kupilam te zielone pampersy 2 i sa fajne, bardzo cieniutkie i maja dodatkowa powlaczke wchlaniajaca
A wedlug was jakies pieluszki sa dla was najlepsze ????

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-06, 09:27   #1070
szperrr
Zakorzenienie

Bubbel, ja z kolei wole te zolte. Mam zaczeta paczke zielonych 2, ale stwierdzilam, ze Pchelka jeszcze je zdazy zuzyc pozniej a na teraz kupilam jej noworodkowe 2. Co do nie-pampersow to mialam tylko 2 sztuki takich z Asdy - do czegos byly dolaczone jako gratisy. Mam wrazenie, ze byly troche bardziej "papierowe", ale nie wiem czy zauwazylabym roznice, jakby nie byly inaczej podpisane.

Celka, faktycznie duzy chlopak z niego!

AnnLee, tak, Hania miala wczoraj imieny Tutaj nikt czegos takiego nie obchodzi, jak powiedzialam TZtowi to tylko uslyszalam "dzisiaj ma? OK" i zero reakcji. Bardziej dotarl do niego fakt, ze mala ma juz 2 miesiace!

Wczoraj do pozna ogladalismy film, mala rowniez nie spala. Mam wrazenie, ze ona czesto czeka na nas z pojsciem spac, nie wiem jak ja przestawic na troche wczesniejsze godziny, bo jednak wolalabym zeby wczesniej chodzila spac i wczesniej wstawala (czasem rano idziemy do przychodni i az szkoda ja budzic). A wiec jadla ok. 1ej w nocy, usnela chyba w koncu ok. 2ej, a rano dopiero ok. 9ej zaczela cos tam mamrotac przez sen to ja nakarmilam i spi dalej.

TZ chory, jakies przeziebienie paskudne, az sie boje co bedzie, jak i Mala to zlapie od niego.

Edytowane przez szperrr
Czas edycji: 2008-01-06 o 11:13
Stary 2008-01-06, 09:56   #1071
annLee
Zakorzenienie

Szperr-no to gratki dla pchełki z okazji ukończenia 2m-cy
a małża czosnkiem potraktuj

my jedziemy na pampkach
mała w szpitalu miała bella happy i też były oki troszkę sztywniejsze chyba,ale calkiem calkiem
huggisów mamy jakieś próbki to wypróbujemy i zobaczymy
najwazniejszym kryteriem jest dla mnie wyglad pupy małej

No2

"
Stary 2008-01-06, 10:16   #1072
celka2000
Zakorzenienie

szperrr - buziaki dla Hani z okazji 2-miesiecznicy i imieninek

Co do pieluszek to ja wole huggisy od pampersow - bo maja te takie naciagajace sie boki Ale zauwazylam ze trojki sa albo z tymi gumkami po bokach albo bez (do tej pory zawsze mialam z tymi naciagajacymi sie bokami). No i jedno opakowanie mam bez...A to byl wg mnie caly plus huggisow.
Stary 2008-01-06, 10:19   #1073
bassienkaw
Zakorzenienie

a my teraz wzięliśmy małą paczkę na wypróbowanie tych z biedronki Dada, czy jakoś tak... zobaczymy co to będzie. Teraz jeszcze mamy kilka pampersów. Huggisy też z chęcią wypróbuje, a jak wycodzą cenowo te najmniejsze? I słyszałam kiedyś wiele pozytywnych opinii na temat tych z rossmana... wiecie cos?

Stary 2008-01-06, 11:19   #1074
kuseczka
Zadomowienie

GG do kuseczka

A ja uważam, że nie należy polecać pieluszek ani tak samo odradzać, mówiąc, że są okropne. Po prostu każdemu dziecku i każdej mamie pasuje co innego Ja testowałam kilka marek i zostałam jednak przy pampersach 1.

szperrr u nas w domu wszyscy dorośli chorzy. Do takiego stopnia, że TŻ-towi dali wolne do czasu, aż się wyleczy. Mówili o jakiejś epidemii, choć objawy u nas są nieco inne.Ja już czuję się lepiej, ale martwię się bardzo o dzieciaki. Jaś od wczoraj bardzo marudzi. Mam wrażenie, że to brzuszek, ale pewna nie jestem. Odradza się chodzenie do przychodni a jedynie telefoniczne kontaktowanie się z lekarzem!
Buziaczki dla Hani
Jaś też ma dziś już dwa miesiące i 8 dni
Stary 2008-01-06, 11:47   #1075
annLee
Zakorzenienie

Masz rację Kuseczko dlatego jak pisałam dla mnie ważny jest stan poopki Zuzka-na razie jedziemy z pampkami,bo dużo dostaliśmy w prezenciedobrze,że kończymy z 1,bo robią się maławe
planuję wypróbować z biedronki,rossmana i huggiesy-bo te w miarę chyba pozytywne opinie zbierajączy jeszcze jakieś są?
kiedyś w gazecie były testy pieluch-muszę poszperac
jestem też ciekawa waszych opinii

Kuseczko-zdrówka dla Was

Celko-a może to jakias dawna wersja? albo jakoś specjalnie oznaczone opakowanie? chybabym się troche zdenerwowala

Zuza puściła dzisiaj takie dwie torpedy pod rzad,ze obsrala sie po szyje
normalnie biegalam z nia od umywalki po przewijak bo nie wiedzialam jak i gdzie mam to ogarnac-w pieluszce chlupalo zadna chyba by tego nie udzwignelaale faktem jest,ze czas na 2

juz wiem dlaczego dzisiaj w nocy tyle stekala

ciekawe czy to dicoflor,suszone jabłka czy świeży sok z marchewki
a moze wszystko razem

No2

"
Stary 2008-01-06, 12:13   #1076
bubbel
Rozeznanie

Macie racje z tymi pieluszkami wszystie sa dobre, tylko kazdej z nas co innego pasuje. Ja uzywalam tescowych pieluszek przez jakis czas bo moj synek potrafil robic kupke co chwilke wiec zmienialam je co 30 min, no i byly bardzo tanie, teraz juz sie troszke ustabilizowalo i zaczynamy z pampersami

Nasz synus od dzisiaj zaczal slicznie gaworzyc auu, buu i przy tym slicznie sie usmiecha Jakie to przecudowne uczucie idziec swoje dziecko usmiechniete
Zaczelam odkladac na bok pierwsze ciuszki ktore juz sa za male i nie mam pojecia co z nimi robic Chyba podam znajmemu i zawiezie je do Polski, tam oddam komus kto je bedzie potrzebowal

Zachownie mojego synka coraz bardziej mnie martwi. Jak juz wczesniej pisalam,rzuca raczkami(cos takiego jak reflex Moro tylko bardzo intensywne) kiedy spi co odrazu go wybudza. W nocy go zwiazujemy ale za dnia widze,ze sprawia mu to problem. Jest zmeczony, chce spac i jak tylko zasnie i rzuci raczkami to od razu sie budzi i tyle ze spania.
Mam juz umowiana wizyte u neurologa w Polsce. Juz nie moge sie doczekac tego wyjazdu. Chce wiedziec czy to normalne czy trzeba to korygowac w jakis sposob
Czy wasze dzieci czasem miewaja dosc glosny i przyspieszony oddech?? Nathaniel tak czasem miewa.

Wszystkiego najlepszego dla Hani od cioci Ani i Nathaniela.

Stary 2008-01-06, 12:38   #1077
primavera
Zakorzenienie

Cytat:
gumkami po bokach albo bez (do tej pory zawsze mialam z tymi naciagajacymi sie bokami). No i jedno opakowanie mam bez...A to byl wg mnie caly plus huggisow.
Cytat:
a my teraz wzięliśmy małą paczkę na wypróbowanie tych z biedronki Dada, czy jakoś tak... zobaczymy co to będzie. Teraz jeszcze mamy kilka pampersów. Huggisy też z chęcią wypróbuje, a jak wycodzą cenowo te najmniejsze? I słyszałam kiedyś wiele pozytywnych opinii na temat tych z rossmana... wiecie cos?
JA używałam już:
- pampersy
-huggisy
-bella happy
-dada
-tesco

Wg mnie wszystkie są ok, Hubert po żadnych nie dostał odparzenia ani pupa nie była zaczerwieniona - więc raczej zostaniemy przy tych, które cenowo wychodzą najkorzystniej (dada, tesco).

Pieluszki tesco też mają gumki - z przodu i z tyłu

Cytat:
Napisane przez bubbel Pokaż wiadomość
Czy wasze dzieci czasem miewaja dosc glosny i przyspieszony oddech?? Nathaniel tak czasem miewa.
.
Mój też tak ma - jakby gdzieeś biegł normalnie
primavera jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-01-06, 12:46   #1078
bassienkaw
Zakorzenienie

Jezu bubbel no to nieciekawie masz z tym rozrzucaniem rączek... nie wiedzialam, ze cos takiego moze byc. Co do przyspieszonego oddechu to moja Łucja czasem tak ma, ale bardzo rzadko, ale zdarza się

co do pieluszek, no to nic t ylko trzeba próbować, co do biedronkowych w porównaniu do pampersów, to co mogę stwierdzic, te z biedronki sa troche szersze miedzy nozkami

Stary 2008-01-06, 13:38   #1079
Kancia
Zakorzenienie

Bubbel odruch Moro zanika miedzy 3 a 4 miesiącem. Także maluszek ma jeszcze trochę czasu. Jednak skoro mówisz, ze wydaje Ci sie, ze jest "przesadzony" to trzeba to sprawdzic takze dobrze, ze idziecie do neurologa mój dzidź niestety miał i ma ten sam problem i zdaję sobie sprawę, ze pozniej bedzie miał problemy no ale robimy juz wszystko co sie da
trzymam kciuki, zeby wszystko było OK
Stary 2008-01-06, 14:03   #1080
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Cytat:
słyszałam kiedyś wiele pozytywnych opinii na temat tych z rossmana... wiecie cos?
Rossmanowe mogą być i cenowo też ok, wychodzi coś ok 40 groszy za sztukę.
My wypróbowaliśmy już Pampersy, Huggisy, Bella i Babydream z Rossmana. Wszystkie dobre ale huggisy zdecydowanie najlepsze ale i najdroższe Mamy jeszszcze paczkę z Lidla ale rozmiar 4-9 kg są za duże. Jedziemy już z 2 rozmiarem.Najmniejsze ubranka też już są za małe, te na 62 cm są ok. Gosia rośnie jak na drożdżach tylko nie tyje, waży ok 5kg, przytyła ciut ponad kilogram.

I już sobie popisałam, musze mleczarnie otwierać, Gosia woła
Yoolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości