![]() |
#1051 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mikołajkowe dzieciaczki 2007
Dziękuje dziewczyny za wszystkie odpowiedzi, teraz będę uciekała spać, ale jutro je przeanalizuje i dopytam jeśli jeszcze jakieś pytania mnie będą dręczyły... co do butelek, to jak cenowo wychodzą?
a co do zajęć w szkole, to na szczęście w tym semestrze nie mam tak, że cały dzień muszę siedzieć na zajęciach... na wykłądy nie chodzę wogóle, jedynie na ćwiczenia... a tych mam naprawde mało, np jedne cwiczenia przez dzien, albo dwa... wiec damy rade ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1052 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A przechowywać można w pojemniczkach do przechowywania mleka, a jak nie chce ich kupować, to jest prosty i tani sposób w sterylnych pojemnikach na mocz. Oczywiście wcześniej trzeba wysterylizować. Prosto i tanio. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1053 |
Rozeznanie
|
Celka podziwiam determinację w ściaganiu. Kibicuje Ci cały czas i śledzę co tam u Twojej brodawki słychac
![]() Czy Wy też tak macie, że jak przychodzi pora karmienia a młode śpi to pojawia sie taka dziwna tęsknota??? U nas dzisiaj sztorm. Na spacerze o mało co nie odleciałam razem z wózkiem!Idę pod ciepłą pierzynnkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1054 |
Rozeznanie
|
Ale sie dzisiaj rozpisalyscie
![]() witaj basienko Lucja jest taka malutka i sliczna. Jesli chodzi o butelki to polecam Tomee Tipee. Ja dokarmiam nimi synka i nie mam problemow z przystawieniem go pozniej do cyca ![]() Celko Adas to bardzo przystojny chlopak ![]() ![]() Martka sprobuj kapturki Aventu. Sa bardzo dobre i na pewno ci pomoze wyleczyc sutki ![]() Bylam z synkiem ostatnio u lekarza i pytalam o te jego dziwne pozycje, ktore przyjmuje no i odpowiedz taka jakiej sie spodziewalam. Wszystko jest ok , tylko ze ja jakos nie jestem przekonana ![]() ![]() Dziewczyny juz pare razy spotkalam sie ze stwierdzeniem, ze kolki to tylo chlopcy maja. Jak wy myslicie??? Poki co to tylko mamy z chlopcami narzekaja na kolki ![]()
#1055 | |||
Zakorzenienie
|
ojeeeeej.. jaka ona malenka!!
![]() ![]() Cytat:
![]() AnnLee, to chyba bardzo indywidualna sprawa... Hanka usmiechnela sie tak napraaaawde jak miala tylko 2,5tygodnia, wszyscy patrzyli na mnie z politowaniem jak to mowilam (myslac pewnie, ze to gazy, a to byl prawdziwy, radosny usmiech ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Fotogeniczny ten Twoj Adas ![]() Cytat:
![]() Bassienko, ja tez radzilabym Ci jeszcze zaczekac do konca pologu.. ja nie czekalam i to nie byla sluszna decyzja (hmm.. dlugo sie nie namyslalam ![]() ![]() Z wietrzeniem i spacerami kazdy ma swoja opinie.. my wzielismy Hanke na spacer chyba juz w pierwszym tygodniu, tak na chwile do parku. Natomiast wszyscy chyba odradzaja wchodzenie z dziecmi do sklepow, centrow handlowych itp. przed pierwszymi szczepieniami - nigdy nie wiadomo co tam mozna zlapac. I ja bym sugerowala, zebys nie planowala ile pokarmu sciagniesz.. z tym roznie wychodzi, czasem prawie nic, czasem duzo. Najwiecej mleka chyba mozna sciagnac rano. Czy to tylko ja tak mam? Z kolei moja polozna sama mowila, ze ona wykarmila trojke dzieci a nigdy nie byla w stanie sciagac mleka, ani recznie, ani laktatorem, i ona nie wie czemu. ..tak mi sie wlasnie pomyslalo - skoro Lucja tak szybko przyszla na swiat, to moze chcesz, zebysmy Cie tutaj dopisaly do listy?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez szperrr Czas edycji: 2008-01-04 o 23:18 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1056 | |
Zakorzenienie
|
Ojeeej.. w jednym poscie probowalam chyba nadrobic caly dzien bez Wizazu
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Hanka chyba miala kolki w zeszlym tygodniu.. bo zgadujemy, ze to byl wlasnie powod przeryczanych Swiat.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez szperrr Czas edycji: 2008-01-04 o 23:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1057 |
Zadomowienie
|
bubel-zapewniam cie - dziewczynki tez maja kolki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1058 |
Zakorzenienie
|
Dziękuje naprawde wszystkim dziewczynom za serdeczne przywitanie i pomoc w dotychczasowych pytaniach...
co do seksu, to jesli tak mowicie, ostatnio czytalam kilka artykulow, ze kiedys trzeba bylo czekac do konca okresu pologu,a ze teraz jak tylko rany sie zagoja... ale jesli radzicie inaczej, tak mysle,ze jeszcze jakos damy rade... chcialabym juz byc po okresie pologu bo szlag czlowieka moze trafic... znacie pozycje na wilka co nie? jak nie to wam opowiem... a jak tak, to sie nie bede powtarzac... a co do maleńkości Łucji, no to ja już się przyzwyczaiłam, wszyscy wkoło również, ale na początku oj... kruszynka kruszynka, jak ją zabrać, co z nią zrobić ![]() a co do dopisania do listy... nie trzeba, macie swoja liste, a ja tutaj bede z doskoku ![]() a dziewczyny wiecie może jak to jest z czerwoną i zieloną herbatą w czasie karmienia piersią? można pić? Edytowane przez bassienkaw Czas edycji: 2008-01-05 o 09:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#1059 |
Zakorzenienie
|
Mam nadzieje ze juz ostatnie info o mojej brodawce
![]() Karmilam malego juz z 3 razy - nie bolalo i rana sie trzyma. ![]() ![]() ![]() szperrr- idziesz na basen samodzielnie z Hania? Czy na specjalne zajecia dla maluchow? Bo zajecia to podobno jak dziecko skonczy 3 miesiace... A sama to chyba bym sie jeszcze nie odwazyla.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1060 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja przechowuje w lodowce w butelkach. A mroze w woreczkach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1061 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko, że teraz nie mam co mrozić, Gosia wszystko wypija |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1062 |
Zakorzenienie
|
Mnie tez zaskoczyly te pojemniczki
![]() ![]() A na basen pojdziemy z nia sami. Ona juz bardzo chetnie kopie nozkami w wanience, buzia pod woda tez jej nie przeraza. Wiekszosc okolicznych plywalni ma oddzielne male baseny dla maluszkow z opiekunami, w ktorym nikt nikogo niechcacy nie kopnie, nie wskoczy do wody. A w razie czego, to niby mlodszym ratownikiem bylam cale lata temu, ale chyba nadal bym sobie poradzila ![]()
#1063 |
Zakorzenienie
|
No z tymi pojemniczkami na mocz to wcale nie głupi pomysł... ja chyba też skorzystam... bo jak cenowo wychodza jakies specjalne pojemniczki czy woreczki na pokarm? pewnie drogie co?
a tutaj zdjęcia naszej Łucji... |
![]() ![]() |
![]() |
#1064 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pojemniki są sterylne, tanie i łatwe do domowej sterylizacji. Najlepiej kupić zakręcane, a nie wciskane. Do tego wielokrotnego użytku. Same zalety. Gdybym podczas ciąży nie kupiła już 8 pojemniczków TT, to z pewnością wykorzystałabym ten pomysł. Cieszę się bardzo, że brodawka wraca do formy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1065 |
Rozeznanie
|
Synek mi zasnął wreszcie. Kiedy były te piekne dni, że tylko jadł i spał?
Dostał dwie brody i wyglada jak Wojciech Man ![]() ![]() A wczoraj ogladałam fotki ze świąt i miałam akurat otworzone zdjęcie Oskara, wołam męza żeby zobaczył: - Zobacz - mówię - Ale słodki - mówi mąż, i po chwili - aaaa, to nasze?! Był pewien że oglądam zdjęcia wizażowych maluchów ![]() Dołączam fotki w roli Wojciecha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1066 |
Zakorzenienie
|
A moj grubasek wazy juz 6 kilo
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1067 |
Zakorzenienie
|
Celko-wow
![]() ![]() ale przecież młodsza ale kluseczki nam się fajne robią z tych maluszków ![]() Wojciech boski! ![]() Szperr a czy Twoja Hania nie ma czasem dzisiaj imienin? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1068 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1069 |
Rozeznanie
|
Jesli chodzi o pampersy to jakich uzywacie bo wiem, ze sa zolte dla noworodkow (numery 1,2,3) oraz zielone ( tez 1,2,3...) Czy ktos wie jaka jest roznica miedzy nimi???
![]() Ja na poczatku uzywalam zoltych 1 ale jakies takie malutkie byly ![]() ![]() ![]() A wedlug was jakies pieluszki sa dla was najlepsze ????
#1070 |
Zakorzenienie
|
Bubbel, ja z kolei wole te zolte. Mam zaczeta paczke zielonych 2, ale stwierdzilam, ze Pchelka jeszcze je zdazy zuzyc pozniej a na teraz kupilam jej noworodkowe 2. Co do nie-pampersow to mialam tylko 2 sztuki takich z Asdy - do czegos byly dolaczone jako gratisy. Mam wrazenie, ze byly troche bardziej "papierowe", ale nie wiem czy zauwazylabym roznice, jakby nie byly inaczej podpisane.
Celka, faktycznie duzy chlopak z niego! ![]() AnnLee, tak, Hania miala wczoraj imieny ![]() Wczoraj do pozna ogladalismy film, mala rowniez nie spala. Mam wrazenie, ze ona czesto czeka na nas z pojsciem spac, nie wiem jak ja przestawic na troche wczesniejsze godziny, bo jednak wolalabym zeby wczesniej chodzila spac i wczesniej wstawala (czasem rano idziemy do przychodni i az szkoda ja budzic). A wiec jadla ok. 1ej w nocy, usnela chyba w koncu ok. 2ej, a rano dopiero ok. 9ej zaczela cos tam mamrotac przez sen to ja nakarmilam i spi dalej. TZ chory, jakies przeziebienie paskudne, az sie boje co bedzie, jak i Mala to zlapie od niego.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez szperrr Czas edycji: 2008-01-06 o 11:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#1071 |
Zakorzenienie
|
Szperr-no to gratki dla pchełki z okazji ukończenia 2m-cy
![]() a małża czosnkiem potraktuj ![]() my jedziemy na pampkach ![]() mała w szpitalu miała bella happy i też były oki ![]() huggisów mamy jakieś próbki to wypróbujemy i zobaczymy najwazniejszym kryteriem jest dla mnie wyglad pupy małej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1072 |
Zakorzenienie
|
szperrr - buziaki dla Hani z okazji 2-miesiecznicy i imieninek
![]() ![]() Co do pieluszek to ja wole huggisy od pampersow - bo maja te takie naciagajace sie boki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1073 |
Zakorzenienie
|
a my teraz wzięliśmy małą paczkę na wypróbowanie tych z biedronki Dada, czy jakoś tak... zobaczymy co to będzie. Teraz jeszcze mamy kilka pampersów. Huggisy też z chęcią wypróbuje, a jak wycodzą cenowo te najmniejsze? I słyszałam kiedyś wiele pozytywnych opinii na temat tych z rossmana... wiecie cos?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1074 |
Zadomowienie
|
A ja uważam, że nie należy polecać pieluszek ani tak samo odradzać, mówiąc, że są okropne. Po prostu każdemu dziecku i każdej mamie pasuje co innego
![]() szperrr u nas w domu wszyscy dorośli chorzy. Do takiego stopnia, że TŻ-towi dali wolne do czasu, aż się wyleczy. Mówili o jakiejś epidemii, choć objawy u nas są nieco inne.Ja już czuję się lepiej, ale martwię się bardzo o dzieciaki. Jaś od wczoraj bardzo marudzi. Mam wrażenie, że to brzuszek, ale pewna nie jestem. Odradza się chodzenie do przychodni a jedynie telefoniczne kontaktowanie się z lekarzem! Buziaczki dla Hani ![]() Jaś też ma dziś już dwa miesiące i 8 dni ![]()
#1075 |
Zakorzenienie
|
Masz rację Kuseczko
![]() ![]() planuję wypróbować z biedronki,rossmana i huggiesy-bo te w miarę chyba pozytywne opinie zbierają ![]() kiedyś w gazecie były testy pieluch-muszę poszperac jestem też ciekawa waszych opinii Kuseczko-zdrówka dla Was ![]() Celko-a może to jakias dawna wersja? albo jakoś specjalnie oznaczone opakowanie? chybabym się troche zdenerwowala ![]() Zuza puściła dzisiaj takie dwie torpedy pod rzad,ze obsrala sie po szyje ![]() normalnie biegalam z nia od umywalki po przewijak bo nie wiedzialam jak i gdzie mam to ogarnac-w pieluszce chlupalo ![]() ![]() juz wiem dlaczego dzisiaj w nocy tyle stekala ![]() ciekawe czy to dicoflor,suszone jabłka czy świeży sok z marchewki a moze wszystko razem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1076 |
Rozeznanie
|
Macie racje z tymi pieluszkami
![]() ![]() Nasz synus od dzisiaj zaczal slicznie gaworzyc auu, buu i przy tym slicznie sie usmiecha ![]() ![]() Zaczelam odkladac na bok pierwsze ciuszki ktore juz sa za male i nie mam pojecia co z nimi robic ![]() ![]() Zachownie mojego synka coraz bardziej mnie martwi. Jak juz wczesniej pisalam,rzuca raczkami(cos takiego jak reflex Moro tylko bardzo intensywne) kiedy spi co odrazu go wybudza. W nocy go zwiazujemy ale za dnia widze,ze sprawia mu to problem. Jest zmeczony, chce spac i jak tylko zasnie i rzuci raczkami to od razu sie budzi i tyle ze spania. Mam juz umowiana wizyte u neurologa w Polsce. Juz nie moge sie doczekac tego wyjazdu. Chce wiedziec czy to normalne czy trzeba to korygowac w jakis sposob ![]() Czy wasze dzieci czasem miewaja dosc glosny i przyspieszony oddech?? Nathaniel tak czasem miewa. Wszystkiego najlepszego dla Hani ![]() ![]() ![]()
#1077 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
- pampersy -huggisy -bella happy -dada -tesco Wg mnie wszystkie są ok, Hubert po żadnych nie dostał odparzenia ani pupa nie była zaczerwieniona - więc raczej zostaniemy przy tych, które cenowo wychodzą najkorzystniej (dada, tesco). Pieluszki tesco też mają gumki - z przodu i z tyłu ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1078 |
Zakorzenienie
|
Jezu bubbel no to nieciekawie masz z tym rozrzucaniem rączek... nie wiedzialam, ze cos takiego moze byc. Co do przyspieszonego oddechu to moja Łucja czasem tak ma, ale bardzo rzadko, ale zdarza się
![]() co do pieluszek, no to nic t ylko trzeba próbować, co do biedronkowych w porównaniu do pampersów, to co mogę stwierdzic, te z biedronki sa troche szersze miedzy nozkami |
![]() ![]() |
![]() |
#1079 |
Zakorzenienie
|
Bubbel odruch Moro zanika miedzy 3 a 4 miesiącem. Także maluszek ma jeszcze trochę czasu. Jednak skoro mówisz, ze wydaje Ci sie, ze jest "przesadzony" to trzeba to sprawdzic
![]() ![]() ![]() ![]() trzymam kciuki, zeby wszystko było OK ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1080 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My wypróbowaliśmy już Pampersy, Huggisy, Bella i Babydream z Rossmana. Wszystkie dobre ale huggisy zdecydowanie najlepsze ale i najdroższe ![]() I już sobie popisałam, musze mleczarnie otwierać, Gosia woła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:30.