Mamusie grudniowe to babki odlotowe! 2016 - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-22, 19:48   #4681
DoDoo
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe to babki odlotowe! 2016

Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość
dziewczyny są jakieś ograniczenie co do zjedzenia owoców w ciągu dnia? Haha, wcinam i wcinam od rana i ciągle mi mało...
Kobieto ja zre owoce jak opetana
Stary 2016-06-22, 19:49   #4682
kamisha
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe, na II trymestr prawie gotowe! 2016

ja z rzeczy ktore mam po siostrze: lozeczko, laktator ( gdzies byl), podgrzewacz, krzeselko do karmienia..
i dodatki do lozeczka..
reszty nie kojarze

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-22, 19:50   #4683
DoDoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość
jak nie masz problemu z cukrem w krwii to chyba nie
ja też ciagle jem owoce, ale dzieki temu nie mam problemów w kibelku
Otoz to, ja lece na brzoskwiniach, nektarynkach i truskawkach i zero problemow
A bywa, ze wcinam czasami duzo pszennego pieczywa, ktore zapycha, a przy takiej bombie owocowej nie ma problemow z bubu
Do tego owsianka z rana, ktora tez ma duzo blonnika
Stary 2016-06-22, 19:50   #4684
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aska8999 Pokaż wiadomość
Ja tez chce karmic piersia i nie kupuje butelek i tym podobnych.

Wczoraj bylam na usg i jest wszystko ok, prawdopodobnie tak jak myslakam bedzie chlopiec. Teoria z bhcg sie sprawdzila.
a i moj termin porodu to 8. 12 ,na pierwszej stronie chyba mam inny.
gratuluje chlopca

Stary 2016-06-22, 19:54   #4685
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:

Wczoraj bylam na usg i jest wszystko ok, prawdopodobnie tak jak myslakam bedzie chlopiec. Teoria z bhcg sie sprawdzila.
gratuluje syna

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

owocami sie zajadam, ale nie jestem w stanie sie przekonac w ciazy do warzyw. wczesniej jadłam normalnie warzywka na obiad, jako przekaska, a teraz mam problem, nawet jak pomysle o np. kalafiorze to mi niedobrze

13.12.2016 Julian
papaPapaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-22, 19:58   #4686
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wytrzymalam i kupilam bodziaki 68 z napisem "I <3 daddy"

Dobrze ze w domu polezysz. Nawet jak bedziesz mogla normalnie funkcjonowac to uwazaj na siebie i sie nie przemeczaj

Hahahaha z tymi czapkami to padlam
A przed chwila mowilam TZowi ze bede musiala wiekszy stanik kupic i ze nie wiem czy produkuja taki rozmiar. Ale pomysl z czapkami wygral

Co do butelek - ja chce karmic piersia, ale raz dziennie chcialabym odciagac mleko z piersi i dawac z butelki, bo po 10 miesiacach bede musiala wrocic na zajecia o chcialabym zeby kruszynka umiala pic z butelki a nie tylko z cyca kolezanka miala problem, bo jej synek nie mial pojecia jak obslugiwac butelke bo caly czas byla tylko piers. Maly ma prawie roczek i pije z lyzeczki
Mysle ze 10 mczne dziecko poradzi sobie z kubeczkiem lub jakims noekapkiem no i wtedy juz sa posolki stale

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-22, 20:01   #4687
kamisha
Zakorzenienie

a ja mam w planach karmic piersia ale nie dlugo, potem z butelki zeby moc dziecko zostawic jak pojedziemy na zakupu albo cos

Stary 2016-06-22, 20:04   #4688
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Mysle ze 10 mczne dziecko poradzi sobie z kubeczkiem lub jakims noekapkiem no i wtedy juz sa posolki stale

niekoniecznie poradzi sobie z kubeczkiem, przez to ma "ograniczony" dostep do wody i musi sie nawadniac mlekiem z cycka i chcialabym uniknac takiej sytuacji. a karmienie raz dziennie z butelki nie bedzie problemem dla mnie

13.12.2016 Julian
Stary 2016-06-22, 20:18   #4689
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Chce mi się pomarańczy.. Najlepiej odrazu trzech... Te smaki mnie wykończą... Albo mojego męża
Stary 2016-06-22, 20:31   #4690
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Velvet Wave Pokaż wiadomość
Ja jak swoją sporządziłam to też prawie zemdlałam, taki mały człowieczek a tyle potrzebuje gadżetów

U mnie to wygląda podobnie, posiłkuję się to listą z pierwszej strony Ale rezygnuje ze sterylizatora i podgrzewacza, chyba dam radę "babcinymi" sposobami Nianię też raczej sobie daruje, jest taka aplikacja w telefonach, w razie jakiś spotkań czy coś, gdzie jest głośniej to zostawiasz jeden telefon u malucha a drugi dzwoni jakby co a my mamy małe mieszkanie Na przewijak chyba zdecyduję się na samą taką "matę" nakładaną na łóżeczko albo kładzioną na łóżku, chyba nie będzie miejsca na osobny mebel A od siebie jeszcze dodałam kosz na brudne ubranka malucha
Babcine sposoby też są dobre co do sterylizacji butelek, jednak sterylizator robi to w 3-5minut łącznie z chłodzeniem

Cytat:
Pierwsze 6 pozycji u mnie skreslone z listy

Polecam karmienie piersia i wtedy wszelkie butelki i gadzety sa zbedne.
To już jest kwestia indywidualna
Ja też chcę kp, ale czasem może mnie nie być, wtedy tż by się dzieckiem zajmował i bym mu odciągneła właśnie do buteleczki.
Poza tym butelki są też takie, które zamieniają smoczek na dziobek i przydadzą się potem do wody czy soków
Termosik się przyda tez później do zimowych soków czy innych napoi.
Smoczek jak to smoczek, może się przyda, może nie A co się nie przyda, to się odsprzeda...
Ta jak mówiłam, to już jest indywidualna sprawa

Cytat:

Super, że jest ok
Zmieniłam Ci termin

Edytowane przez PaniMigdalek
Czas edycji: 2016-06-22 o 20:33
PaniMigdalek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-22, 20:44   #4691
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DoDoo Pokaż wiadomość
Kobieto ja zre owoce jak opetana
Całe szczęście bo już się martwiłam mąż się mnie pytał czy ja mam małpkę w brzuchu czy co bo banany jadłam jak szalona, a teraz arbuzy, nektarynki, brzoskwinie no i truskawki <3

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
Chce mi się pomarańczy.. Najlepiej odrazu trzech... Te smaki mnie wykończą... Albo mojego męża
haha

Ja wcinam owoce, soki owocowe, jogurty owocowe, żeli owocowe i wszystko co przynajmniej pachnie owocami

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

A co do karmienia piersią, to też bardzo bym chciała karmić, ale mimo to mam zamiar kupić jakąś jedną butelkę, żeby była w razie czego. Później i tak wprowadza się już inne pokarmy zupki, deserki itp, więc ja się nie martwię o karmienie, gdy np. od października chcę iść na studia i mnie nie będzie w domu w weekendy, albo jak pójdę do pracy i mnie nie będzie w dzień

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-22, 21:34   #4692
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Ja też chce karmić piersia ale nie wobrazam sobie nie miec przynajmniej jednej butelki i paczki mleka w razie "w". Sa rozne sytuacje ja wole byc przygotowana. Nie widze problemu w odciagnieciu i podaniu z butelki.
Stary 2016-06-22, 23:41   #4693
muffinowe_love
Raczkowanie

Cytat:
1:0 dla dezodorantu, pokonal mnie i od rana znowu przytulam kibelek ... Jestem nie do zycia, chodze juz jak cien, ciagle mnie mdli. Od kilku dni nawet Tzt mi smierdzi to jest jakis koszmar

Łączę się z Tobą w bólu Mój mąż oduczył się pić rano kawę w domu, bo mi śmierdzi. A wczoraj poszłam do Rosmanna i zakupiłam bezzapachowy żel pod prysznic i antyperspirant, bo też mi te jego śmierdziały... Nie mówiąc już, że TŻ sprząta wszystko, co ma związek z jakąkolwiek chemią, która uwaga niespodzianka - też mi śmierdzi Nie ma chłop lekko

Cytat:
Napisane przez marlen1366 Pokaż wiadomość
U mnie brzucha jeszcze nie widać i bardzo dobrze. Przynajmniej jeszcze garderoby nie muszę wymieniać.
Mi tak brzuch wywaliło, że jestem w szoku, że wagowo się jeszcze nic nie zmieniło. Dzisiaj jak siostra do mnie przyjechała, to stwierdziła, że to niemożliwe żeby mi tak przez tydzień wybrzuszyło

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Myślę, że niezależnie jak bardzo wyczekane i kochane jest dziecko, to wiele kobiet dzieli z Tobą takie obawy Wydaje mi się, że sporo w samopoczuciu kobiety też zależy od tego, jak tż traktuje te zaokrąglone kształty... Mam nadzieję, że pozytywne nastawienie u Ciebie zwycięży

Mnie przeraża to, że już jestem brzuchata a co dopiero do grudnia... A mój Tż powtarza, że tyję w "słusznej sprawie" i w ogóle daje mi do zrozumienia, że jestem dla niego atrakcyjna, ale mimo wszystko, jakoś mnie martwi, że z moimi tendencjami do tycia tego nie ogarnę...

W między czasie mały już po śniadaniu, a ja stukam dalej Wiecie co... Zasiadłam wczoraj do kompa na grubsze rozeznanie w temacie wózków zarówno w UK, jak i w Pl. Wiadomo, że sporo modeli i firm znam, ale też przez 4 lata od mojego ostatniego wybierania sporo się zmieniło i słuchajcie... Wiem tyle, że nic nie wiem! A myślałam, że tym razem wybór pójdzie jak z płatka. Wiadomo nie o to mi chodzi, że już wczoraj chciałam ostatecznie zdecydować, jaki model i kolor, ale takiego oczopląsu jakiego dostałam, to się nie spodziewałam Co ta ciąża robi z mózgiem... W sumie jest jeszcze bardzo wcześnie na to wybieranie, ale tak mnie nosi i nie mogę się doczekać, że robię to bardziej dla przyjemności niż z potrzeby na ten moment. Obczaiłam ogromny sklep z wózkami niedaleko mnie i chyba w sobotę będę zwiedzać Muszę sobie chyba zrobić listę pożądanych przeze mnie cech wózka, żeby w tym sklepie nie zwariować
Ja też bym chciała odwiedzić sklep typowo z wózkami - tak na pierwsze rozeznanie, ale nawet listy pożądanych cech nie mam jakiś konkretnych, same banały: lekki ma być, dobrze się składać, prowadzić lekko i regulacja rączki obowiązkowa, bo my z TŻ wysocy, a babcia która z maluchem później zostanie jest niska.
No i myślimy o takim wózku 3 w 1.

Podpowiedzcie bardziej zorientowane koleżanki na co jeszcze zwrócić uwagę przy doborze wózka?

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
ale odziwo waga ta sama hehe

U mnie o dziwo też, a spodziewałam się dużo na plus, bo już jakiś czas się w większość spodni nie dopinam.
Zainwestowałam w 2 spódnice w Lidlu i 2 sukienki na ciuchaczu

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Jestem, jestem, tylko nie wiem ile ważę, bo się boję zaważyć! Zważę się dopiero na wizycie :P
Co do zrobienia sobie listy, polecam. Lepiej iść z taką listą niż potem mieć mętlik w głowie.

Masz rację. Ja jak tylko się dowiem jaka płeć, to zaczynam kupować, bo lista jest dość długa i pewnie jeszcze kilka rzeczy dojdzie.
Moja aktualna lista (do przerobienia z czasem):
Sterylizator
Podgrzewacz
Laktator
Termos na butelkę
Buteleczki
Smoczki
Rogalik
Szczotki do czyszczenia butelek
Bujaczek z melodyjkami
Wózek 3w1 (Nosidełko samochodowe)
Łóżeczko (pościele, kocyki)
Łóżeczko turystyczne
Nosidełko na plecy
Komoda i Przewijak
Wanienka
Elektroniczna niania
Nawilżacz powietrza.

Szparagi najlepiej smakują gotowane w wodzie lub na parze, podane bez dodatków – są wtedy chrupiące i soczyste. Dobrze smakują posypane bułką tartą zrumienioną na maśle. Szparagi warto także polać odrobiną oliwy z oliwek lub skropić sokiem z cytryny. W takiej postaci są najskuteczniejszym afrodyzjakiem [/COLOR][/LEFT]
Ale lista, kurcze też muszę takie coś opracować, bo widzę że w porównaniu z Wami mocno do tyłu jestem...
W niczym nie zorientowana ale przez to chwilowo spokojniejsza Na razie jeszcze 2 dni pracy, a potem 2 tygodnie urlopu a potem już obiecuję będę pilnie studiować wszystkie listy i poradniki

A co do szparagów to nie umiem si☠ę przekonać, oczywiście mi śmierdzą i ta konsystencja tak rozlazła jakaś

Cytat:
Ja też chce karmić piersia ale nie wobrazam sobie nie miec przynajmniej jednej butelki i paczki mleka w razie "w". Sa rozne sytuacje ja wole byc przygotowana. Nie widze problemu w odciagnieciu i podaniu z butelki.
Też tak myślę, lepiej być zabezpieczonym w razie "w"
muffinowe_love jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-23, 06:05   #4694
iwona335
Zakorzenienie

Stawiam wszystkim lody, soki, lemoniady i ciacho bo dzis moje urodziny

Stary 2016-06-23, 07:13   #4695
Emosz
Zadomowienie

Cytat:

Wszystkiego najlepszego!

Dziewczyny od dziś rusza wyprzedaż w inditexie (Zara i inne)

Ja dzisiejszy dzień zaczęłam od okropnych koszmarów, więc już wstaję żeby do mnie nie wróciły :P
Emosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-23, 07:43   #4696
CAR0LKA
Rozeznanie

Cytat:

Wszystkiego najlepszego!!!

Co do list zakupow to ja na razie eksploruje temat lozeczek i bardzo podoba mi sie idea dostawki do lozka rodzicow. Starcza to tylko na jakies 6-8 miesiecy ale prEmawia do mnie idea ze dziecko spi z rodzicami a jednak ma swoja bezpieczna przestrzen.

A co do brzuszka to ja juz przed ciazam nie mialam plaskiego ale teraz mnie tak wywalili ze na jakis 6ty miesiac wygladam ;-) mam wrazenie ze z dnia na dzien sie taki duzy zrobil...
Stary 2016-06-23, 07:44   #4697
mademoiselle_m
Zadomowienie

Cytat:

Wszystkiego naj naj
mademoiselle_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-23, 07:58   #4698
monika0185
Zakorzenienie

Dziewczyny bedę miała usg i badania w ciagu pewnie godziny. Trzymajcie kciuki! Aż sr... mi się chce ze strachu, obym nie narobiłam na ordynatora na fotelu

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Velvet Wave Pokaż wiadomość
Ja nikogo nie mam zamiaru linczować Każdy robi to co uważa za słuszne Każdy jest jednak inny i inaczej całe karmienie piersią może przebiegać a ja wolę mieć cały arsenał na wypadek kupiony Poza tym te rzeczy się nie zmarnują, nawet jak nie przydadzą się od razu
Ja też chce być przygotowana na wszelkie okoliczności 😊 to daje mi komfort psychiczny 😊

---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ----------

Cytat:

Super

---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ----------

Cytat:

A co to za teoria z betą?
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-23, 08:08   #4699
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Ze jak beta przyrasta ponad 120 % w ciagu 48h to na dziewczynke a jak ponizej to chlopak ja mialam 118 %

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

Cytat:

A arbuz , czereśnie i pomarańcze???

Zdrówka, szczęścia i słodyczy tego Ci justynia życzy

Ps.mam dobry humor mimo tego ze musze byc na czczo do 9 bo ide na badania i juz mi burczy w brzuchu
Stary 2016-06-23, 08:14   #4700
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:

Wszystkiego najlepszego 😊

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

Cytat:
Ze jak beta przyrasta ponad 120 % w ciagu 48h to na dziewczynke a jak ponizej to chlopak ja mialam 118 %

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

A arbuz , czereśnie i pomarańcze???

Zdrówka, szczęścia i słodyczy tego Ci justynia życzy

Ps.mam dobry humor mimo tego ze musze byc na czczo do 9 bo ide na badania i juz mi burczy w brzuchu
Oooo ciekawe, ja miałam ponad 120% i jest dziewczynka 😊
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-23, 08:17   #4701
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:

Wszystkiego najlepszego!!!
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-23, 09:21   #4702
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:

Wszystkiego najlepszego!!

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Dziewczyny bedę miała usg i badania w ciagu pewnie godziny. Trzymajcie kciuki! Aż sr... mi się chce ze strachu, obym nie narobiłam na ordynatora na fotelu

Bedzie na 100% dobrze
Jak bedziesz po to od razu pisz nam tu!

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Za 7,5 godziny mam wizyte

13.12.2016 Julian
Stary 2016-06-23, 09:23   #4703
iwona335
Zakorzenienie

Monika kciuki?!!

Stary 2016-06-23, 09:26   #4704
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:

wszystkiego najlepszego kochana!

Stary 2016-06-23, 10:06   #4705
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mademoiselle_m Pokaż wiadomość
A ja dostałam piękny bukiet kwiatów "od Kubusia" wiec teraz Kubus tacie tez musi cos kupic - ale pomysłu brak

Wstyd się przyznać ale mnie przeraża posiadanie dużego brzucha. Wiadomo ze nie ma ciazy bez brzucha ale sądzilam ze jakoś naturalnie z czasem sie bede z nim oswajać a tu dupa, czuje się gruba i brzydka choć wiem ze tam przeciez w środku jest dzidzia

u
Mademoiselle_m nie jesteś sama ze swoimi odczuciami

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Cytat:
Napisane przez marlen1366 Pokaż wiadomość
Mnie ostatnio odrzuca od jajek pod każdą postacią..
Przybijam pione ws jajek
Cos okropnego
A zwłaszcza zapach
A przed ciąża była między nami miłość forever
mewkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-23, 10:10   #4706
papaPapaya
Zakorzenienie

Ja tez nie jem jajek bo mi strasznie smierdza a przed jadlam codziennie na sniadanie jedno

13.12.2016 Julian
Stary 2016-06-23, 10:14   #4707
mewkaa
Zadomowienie

[QUOTE=folinka;62078016

To malutko rzeczywiście.
A gdzie moja grupa tyjących? Ciągle tylko chudziny się odzywają Ja zamykam I trym z wynikiem +4 kg Taki mój urok. Przestaję się łudzić, że ta ciąża będzie inna niż dwie poprzednie i przybędzie mi spoooro. Jem normalnie, jak przed ciążą, nawet trochę zdrowiej, a kilogramy lecą sobie jak szalone. Musiałabym chyba na samej sałacie żyć, żeby przytyć książkowo. Dobrze, że dwa razy zrzuciłam to wszystko, więc i trzeci musi się udać!

Hehe, no taka fizjologiczna sprawa, nie da rady inaczej
Lubię Twój styl pisania
Jasne, nie ma problemu!
Ja tylko dodam, że po prostu jestem zwolennikiem merytorycznej dyskusji. Ludzie mogą mieć różne zdanie i kulturalnie się nim wymieniać. Nie lubię, kiedy w wątku jest tylko klepanie ć [/QUOTE]

FOLINKA nie martw się
Jestem ja
Teraz co prawda ja mało przybralam ale przed ciąża wskocxylo mi 9 kg
Pięknie to rozegrałam pod tym względem
No mistrz strategii ze mnie

Tez nie lubie słodkiego pierdzenia
Ale wolałam zamknąć temat ze względu na kamisha

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Cytat:
Ja tez nie jem jajek bo mi strasznie smierdza a przed jadlam codziennie na sniadanie jedno
Co niedzielny rytuał jajek na miękko na śniadanie
Zawieszony do odwołania
To był jeden jedyny raz kiedy pochylilam swe lico nad wc
Stary 2016-06-23, 10:14   #4708
Velvet Wave
Rozeznanie

Cytat:

Wszystkiego najlepszego !!!

A ja sobie od rana przytulam kibelek, moje bobo nie rozumie, że to już II trymestr, a tata mówił, że nie wolno męczyć mamy Ale nie słucha się "starego" no cóż

Velvet Wave jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-23, 10:17   #4709
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kociulek Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Miałam już pozaznaczane "trochę" cytatów, ale zanim skończyłam wszystko czytać muszę znów uciekać.
Napiszę tylko na razie co na wizycie (dzięki Folinka za kciuki ).
Usg niestety nie miałam, także dziewczynka nie potwierdzona. Miałam tylko samolot po którym doktorek stwierdził, że stan mojej szyjki jest zdecydowanie lepszy jak ostatnio, co mnie mega ucieszyło Posłuchałam też serduszka Na wczasy mogę spokojnie jechać, mam się tylko nie opalać i nie kąpać w żadnych gorących źródłach. I z tym opalaniem wcale nie chodzi o plamy, tylko o to, że od gorącego mogą pojawiać się skurcze. Najbardziej co mnie zszokowało, to moja waga! Mam całe 2kg. na plusie!
A, i mąż ma zielone światło
20 lipca mam połówkowe
Dobrze ze wszystko dobrze
Stary 2016-06-23, 10:20   #4710
xjustyniaaax
Zakorzenienie

W koncu zjadlam sniadanie... Tyle krwi mi babka pobrala ze myslalam ze padne na sam widok... Musialam chwile posiedziec bo bym padła

Moj mąż mądrala podpisal umowe na jakas telewizje a ja teraz musze czekac na kolesia co te dziadostwo podlaczy

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości