|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe to babki odlotowe! 2016
Cytat:
|
|
#4682 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe, na II trymestr prawie gotowe! 2016
ja z rzeczy ktore mam po siostrze: lozeczko, laktator ( gdzies byl), podgrzewacz, krzeselko do karmienia..
i dodatki do lozeczka.. reszty nie kojarze ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A bywa, ze wcinam czasami duzo pszennego pieczywa, ktore zapycha, a przy takiej bombie owocowej nie ma problemow z bubu Do tego owsianka z rana, ktora tez ma duzo blonnika
|
|
#4684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- owocami sie zajadam, ale nie jestem w stanie sie przekonac w ciazy do warzyw. wczesniej jadłam normalnie warzywka na obiad, jako przekaska, a teraz mam problem, nawet jak pomysle o np. kalafiorze to mi niedobrze
|
|
|
|
|
#4686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4687 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam w planach karmic piersia ale nie dlugo, potem z butelki zeby moc dziecko zostawic jak pojedziemy na zakupu albo cos
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i chcialabym uniknac takiej sytuacji. a karmienie raz dziennie z butelki nie bedzie problemem dla mnie
|
|
|
|
|
#4689 |
|
Zakorzenienie
|
Chce mi się pomarańczy.. Najlepiej odrazu trzech... Te smaki mnie wykończą... Albo mojego męża
|
#4690 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też chcę kp, ale czasem może mnie nie być, wtedy tż by się dzieckiem zajmował i bym mu odciągneła właśnie do buteleczki. Poza tym butelki są też takie, które zamieniają smoczek na dziobek i przydadzą się potem do wody czy soków ![]() Termosik się przyda tez później do zimowych soków czy innych napoi. Smoczek jak to smoczek, może się przyda, może nie A co się nie przyda, to się odsprzeda...Ta jak mówiłam, to już jest indywidualna sprawa ![]() Cytat:
![]() Zmieniłam Ci termin
Edytowane przez PaniMigdalek Czas edycji: 2016-06-22 o 20:33 |
|||
|
|
|
#4691 | |
|
Zakorzenienie
|
Całe szczęście bo już się martwiłam
mąż się mnie pytał czy ja mam małpkę w brzuchu czy co bo banany jadłam jak szalona, a teraz arbuzy, nektarynki, brzoskwinie no i truskawki <3Cytat:
Ja wcinam owoce, soki owocowe, jogurty owocowe, żeli owocowe i wszystko co przynajmniej pachnie owocami ![]() ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- A co do karmienia piersią, to też bardzo bym chciała karmić, ale mimo to mam zamiar kupić jakąś jedną butelkę, żeby była w razie czego. Później i tak wprowadza się już inne pokarmy zupki, deserki itp, więc ja się nie martwię o karmienie, gdy np. od października chcę iść na studia i mnie nie będzie w domu w weekendy, albo jak pójdę do pracy i mnie nie będzie w dzień
|
|
#4692 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też chce karmić piersia ale nie wobrazam sobie nie miec przynajmniej jednej butelki i paczki mleka w razie "w". Sa rozne sytuacje ja wole byc przygotowana. Nie widze problemu w odciagnieciu i podaniu z butelki.
|
#4693 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie ma chłop lekko Cytat:
Cytat:
No i myślimy o takim wózku 3 w 1. Podpowiedzcie bardziej zorientowane koleżanki na co jeszcze zwrócić uwagę przy doborze wózka? Cytat:
Zainwestowałam w 2 spódnice w Lidlu i 2 sukienki na ciuchaczu ![]() Cytat:
W niczym nie zorientowana ale przez to chwilowo spokojniejsza Na razie jeszcze 2 dni pracy, a potem 2 tygodnie urlopu a potem już obiecuję będę pilnie studiować wszystkie listy i poradniki ![]() A co do szparagów to nie umiem si☠ę przekonać, oczywiście mi śmierdzą i ta konsystencja tak rozlazła jakaś ![]() Też tak myślę, lepiej być zabezpieczonym w razie "w" |
|||||
|
|
|
#4694 |
|
Zakorzenienie
|
Stawiam wszystkim lody, soki, lemoniady i ciacho bo dzis moje urodziny
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4695 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny od dziś rusza wyprzedaż w inditexie (Zara i inne) ![]() Ja dzisiejszy dzień zaczęłam od okropnych koszmarów, więc już wstaję żeby do mnie nie wróciły :P |
|
|
|
|
#4696 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do list zakupow to ja na razie eksploruje temat lozeczek i bardzo podoba mi sie idea dostawki do lozka rodzicow. Starcza to tylko na jakies 6-8 miesiecy ale prEmawia do mnie idea ze dziecko spi z rodzicami a jednak ma swoja bezpieczna przestrzen. A co do brzuszka to ja juz przed ciazam nie mialam plaskiego ale teraz mnie tak wywalili ze na jakis 6ty miesiac wygladam ;-) mam wrazenie ze z dnia na dzien sie taki duzy zrobil... |
|
|
|
|
#4697 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wszystkiego naj naj
|
|
|
|
|
#4698 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny bedę miała usg i badania w ciagu pewnie godziny. Trzymajcie kciuki! Aż sr... mi się chce ze strachu, obym nie narobiłam na ordynatora na fotelu
![]() ---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ---------- A co to za teoria z betą? |
||
|
|
|
#4699 | |
|
Zakorzenienie
|
Ze jak beta przyrasta ponad 120 % w ciagu 48h to na dziewczynke a jak ponizej to chlopak
ja mialam 118 % ![]() ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- Cytat:
![]() Zdrówka, szczęścia i słodyczy tego Ci justynia życzy ![]() Ps.mam dobry humor mimo tego ze musze byc na czczo do 9 bo ide na badania i juz mi burczy w brzuchu
|
|
#4700 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4701 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4702 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bedzie na 100% dobrze ![]() Jak bedziesz po to od razu pisz nam tu! ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Za 7,5 godziny mam wizyte |
||
|
|
|
#4703 |
|
Zakorzenienie
|
Monika kciuki?!!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4705 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Przybijam pione ws jajek Cos okropnego A zwłaszcza zapach A przed ciąża była między nami miłość forever |
|
|
|
|
#4707 | |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=folinka;62078016
To malutko rzeczywiście. A gdzie moja grupa tyjących? Ciągle tylko chudziny się odzywają Ja zamykam I trym z wynikiem +4 kg Hehe, no taka fizjologiczna sprawa, nie da rady inaczej ![]() Lubię Twój styl pisania ![]() Jasne, nie ma problemu! ![]() Ja tylko dodam, że po prostu jestem zwolennikiem merytorycznej dyskusji. Ludzie mogą mieć różne zdanie i kulturalnie się nim wymieniać. Nie lubię, kiedy w wątku jest tylko klepanie ć [/QUOTE]FOLINKA nie martw się Jestem ja ![]() Teraz co prawda ja mało przybralam ale przed ciąża wskocxylo mi 9 kg Pięknie to rozegrałam pod tym względem No mistrz strategii ze mnie ![]() Tez nie lubie słodkiego pierdzenia Ale wolałam zamknąć temat ze względu na kamisha ![]() ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Cytat:
Zawieszony do odwołania To był jeden jedyny raz kiedy pochylilam swe lico nad wc
|
|
|
|
|
#4708 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ja sobie od rana przytulam kibelek, moje bobo nie rozumie, że to już II trymestr, a tata mówił, że nie wolno męczyć mamy Ale nie słucha się "starego" no cóż
|
|
#4709 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#4710 |
|
Zakorzenienie
|
W koncu zjadlam sniadanie... Tyle krwi mi babka pobrala ze myslalam ze padne na sam widok... Musialam chwile posiedziec bo bym padła
Moj mąż mądrala podpisal umowe na jakas telewizje a ja teraz musze czekac na kolesia co te dziadostwo podlaczy
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:00.

Haha, wcinam i wcinam od rana i ciągle mi mało...

Na przewijak chyba zdecyduję się na samą taką "matę" nakładaną na łóżeczko albo kładzioną na łóżku, chyba nie będzie miejsca na osobny mebel 

Wydaje mi się, że sporo w samopoczuciu kobiety też zależy od tego, jak tż traktuje te zaokrąglone kształty... Mam nadzieję, że pozytywne nastawienie u Ciebie zwycięży 
A myślałam, że tym razem wybór pójdzie jak z płatka. Wiadomo nie o to mi chodzi, że już wczoraj chciałam ostatecznie zdecydować, jaki model i kolor, ale takiego oczopląsu jakiego dostałam, to się nie spodziewałam 

Ale nie słucha się "starego" no cóż