|
|
#571 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VI.
Cytat:
No napisałam o pierwiastce U wieloródki na 2 tygodnie przed porodem.
|
|
#572 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ty to ze swoją szyją (nie szyjką) dotrwasz do terminu albo i dłużej.. Cytat:
![]() za 34t0d![]() Cytat:
![]() Cytat:
spokojnie..pokaż brzuszek jak machnełas fotkę.. Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#573 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mój stres przedporodowy również aktualnie sięga zenitu ![]() Tydzień/Dwa i będę pierwszą panikarą na wątku:P
|
|
|
#574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() że zawsze jak prowadził ciążę takiej dziewczyny, która panikuje (czyli np moją) to zaklinał,żeby nie rodziła w jego dyzur i zawsze rodziła właśnie wtedy..ale mówi,że nagle się okazywało,że rodzi bardzo ładnie ![]() ![]() pewnie mnie pocieszał..bo wczoraj to cała godzinę mnie pocieszał ale wystraszyłyście widownie: Ten wątek obecnie przeglądają: 12 (11 użytkowników i 1 gości) Edytowane przez Piernik Torunski Czas edycji: 2016-06-23 o 12:32 |
|
|
|
|
#575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pewnie widownia chciała więcej brzuchów i się nie doczekała
|
|
#576 |
|
Zakorzenienie
|
hhehe...tak już było,że "skracająca się szyjka to łatwy poród" (a wczoraj mówił,że po luteinie to się często zdarza rodzenie po tp)
"mniejsza waga dziecka = łatwy poród" "pobyt w szpitalu ostatni=wszyscy mnie znają=łatwy poród" on próbuje mnie na maksa uspokoić..wczoraj mi wyznał,że już za mna zaczął tęsknić
|
|
|
|
#577 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pierniku ja właśnie główkę mam nisko i rączki też co chwilę czuję "pstryczki" w pęcherz lub szyjkę. Musi być dobrze nie? Dobra wrzucam zdjęcie, trochę poprzycinane;p mam nadzieję, że będzie coś widać. |
|
|
|
|
#578 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja dziś miałam spięcie ze znajomą. Wkurza mnie niemiłosiernie jak ktoś kto nie wie ile czasu zajęło mi szukanie danych podważa moje osobiste zdanie, intuicję i nawet aktualną zgodę lekarza. ![]() Dodam, że dla znajomej cała fizjologia ciąży jest obrzydliwa ona osobiście dzieci nie chce mieć. Rzadko z nią rozmawiam na temat mojego stanu bo nie widzę powodu, komuś obrzydzać życia jeśli nie lubi. Ale dziś sama zaczęła temat. Pyta się czy nadal chcę SN i dlaczego się nie zdecyduję na CC, przecież jej koleżanka po 5 dniach już chodziła normalnie. I co w związku z tym? Ja też po Oliwii chodziłam normalnie, ale normalnie nie da się żyć przez następne kilka tygodni. Nie da się kichnąć, kaszlnąć a nawet śmiać się. Niewielka ulga przychodzi dopiero po zdjęciu szwów. Rana na zewnątrz się goi, ale ta w środku jeszcze długo jest narażona na tortury i trzeba się oszczędzać min 3 miesiące. Znacie uczucie ogromnych zakwasów? A teraz idź i się np załatw kiedy nie da się spiąć brzucha bo boli... Są kobiety, które mają cudowne porody SN nawet po 2 czy 3 CC. Kobiety rodzą dzieci SN nawet cięższe niż 5 kilo i im odbyt nie pęka. Bo np USG skłamało co do wagi dziecka. Jestem przygotowana na to, że jeżeli będzie większy niż to wygląda i trzeba będzie naciąć to trzeba będzie. Jestem przygotowana na to, że jeżeli coś się zacznie dziać i trzeba będzie zrobić CC, to logiczne że się zgodzę. Ale jestem tak zdeterminowana by tym razem udało się SN, że CHCĘ przynajmniej spróbować. Zwłaszcza, że lekarz nie widzi przeciwwskazań. A tu dostaję reprymendę i historie o pękniętych odbytach
|
|
|
#579 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tija nie wiem co ładniejsze: Esik czy Tosia Dziewczyny nie straszcie widowni - przecież i my podczytujemy inne wątki Wczoraj pogadaliśmy z mężem o szczegółach, o 2 imieniu (bo coś tam ustalaliśmy na początku ale wiecie jak jest), o kangurowaniu przez niego w razie czego (był zaskoczony i chyba lekko przerażony ale mówi "wezmę ją na klate!"), o tym że nie chce go podczas porodu na sali (jak jest u was?), o tym czego nam brakuje, o jego delegacjach juz od lipca, o wózku (którego nadal nie mamy), i o tym że idzie jutro ze mną do gin bo on musi sam pogadac z nią o położeniu mnie wcześniej do szpitala, bo mi nic a nic nie wierzy ...Powiem wam, że siedzieliśmy wieczorem na balkonie i rozmawialiśmy i było tak hmmm... spokojnie i czułam że kurcze chyba bedzie wszystko ok i tak mi się błogo zrobiło. A teraz od rana sie obijam i nie moge sie zabrac za odkurzanie, pranie, gotowanie, a już jak piszecie o smakołykach typu mily way czy crumble to tylko wyjadam z lodówki...
Zuzia - 29.07.2016 19:01 |
|
|
|
|
#580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#581 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A brzuch mam podobnie umiejscowiony. Musi być dobrze. ![]() Cytat:
Ja mocno trzymam kciuki za SN u Ciebie, Ty i lekarz wiecie najlepiej co będzie dobre. |
||
|
|
|
#582 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I jest bardzo ładny Cytat:
![]() Cytat:
Mój TŻ będzie ze mną, ale ma powiedziane, że jak będzie chciał może w każdym momencie wyjść Dziękuje w imieniu Tosi i Esika
|
|
#583 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie musi patrzeć w krocze ani przecinać pępowiny. I jakoś ostatecznie wszystko przemyślał chyba bo chce być i nawet pali się do kangurowania
|
|
|
#584 |
|
Zakorzenienie
|
Włączyłam Esikowi uspakająjące melodie dla dzieci (wiecie - szum wody, bicie serca) i na Esika nie działają, poluje na telefon
|
#585 |
|
Zadomowienie
|
Byłam oglądać łazienki - burdel w głowie mam jeszcze większy niż przed :/ Nic już nie wiem
ale zamówiłam Pana do wymierzenia okna ![]() Wracam do pracy - blehhh
|
#586 |
|
Zakorzenienie
|
Mi sie moj brzuch wydaje dosc nisko juz od samego poczatku. Z tym, ze nie wiem, czy to nie jest tez kwestia tego, ze zaraz nad wzgorkiem mam najpierw odrobine sadelka i dopiero ciut wyzej w dotyku czuc, ze sie naciaga skora bo dziec w srodku
tak wiec on mi sie nisko wydaje, bo jestem hmmm mieciutka :P ale ogolnie to momentami odnosze wrazenie, ze w srodku mlody mi tak nisko siedzi, jakby chcial wyjsc Raczej jakas schiza, bo szyjka wg lekarza zawsze jest ok, ale jak chodze czy stoje za dlugo, to czuje, jakby mlody mial mi wyskoczyc za chwile ![]() U mnie na szczescie nie ma problemu sn/cc, ja bez zadnych przeciwwskazan, mlody glowkowo ulozony i normalnych rozmiarow, wiec jesli wszystko pojdzie ok to napewno sn. Mnie moja mama rodzila z pol godziny :P licze czas od wejscia do szpitala, nie pisze o skurczach i reszcie wczesniejszych dolegliwosci
|
|
|
|
#587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest specjalna muzyka dla kotów
|
|
#588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#589 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Alescie sie dzis rozpisaly
![]() Ja bylam na zakupach jedzeniowych z uwaga... Tesciowa :P Cytat:
![]() Cytat:
Tez musze sie wybrac! Co prawda u nas oblegany, ale lepsze to niz brak basenu ![]() Cytat:
u mnie na balkonie slonce zsczyna sie chowac dopiero teraz, wiec moze za godzine tez sie wyloze ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A jagody... mmmm uwielbiam! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja puki co dosc wyluzowana jestem... :PCytat:
![]() Ja chce by mij Tz byl przy mnie przy porodzie, ale raczej blizej mojej glowy niz krocza :P Wczoraj tez do mnie mowi ze mam byc spokojna, ze tyle kobiet rodzi, to niby dlaczego ja mialabym miec z tym problem, to mu tylko powiedzialam ze jak na potodowce mi wyjedzie z takim tekstem to go z tamtad wyrzuce! :P Cytat:
|
|
#590 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie,że musi być dobrze.. Cytat:
kibicuję Ci z całego serca.. chyba jesteś jedyna tutaj, która tak walczy o sn ![]() Cytat:
Tija Lunalove- mój tżet idzie ze mną na porodówkę.. (jeśli ja tam w ogóle się odważę pójść )..ale wczoraj lekarz opowiadał o tatusiu, który padł podczas porodu, zahaczył o kaloryfer padając i stracił ileś tam zębów i zamiast rodzącą to się tatą musieli zajmować..dobrze,że mój tżet tego nie słyszał, bo kiedyś Wam pisałam,że on ma taką koncepcję,że idzie ze mną,ale sobie zemdleje jak zobaczy córę..albo jeszcze przed
Edytowane przez Piernik Torunski Czas edycji: 2016-06-23 o 13:31 |
|||
|
|
|
#591 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja się obawiam, że mój ostatecznie też będzie mieć taką koncepcję:P:P
Soon...7 Edytowane przez TinkerrBell Czas edycji: 2016-06-23 o 13:36 |
|
|
|
|
#592 |
|
Zakorzenienie
|
Fanta to działa na ciężarne, na koty zdecydowanie mniej
![]() Rozumiem, że teściowa uzupełniła zamrażalnik o piersi z kurczaka i dokupiła mnóstwo ryżu? ![]() No w końcu to dziecko, nie? ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Piernik niezły tatuś Mój doktor ostatnio osobiście łapał jednego mdlejącego Mam nadzieję, że mój TŻ mi wstydu nie narobi
|
#593 |
|
Zakorzenienie
|
Ech chociaż tyle
na moje też nie działa
|
#594 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nawet nie wiem co ona brala, ale mi braklo juz owocow
|
|
#595 |
|
Zakorzenienie
|
To pewnie pic na wodę
Chociaż mój śpi, ale bawił się i to raczej dlatego ![]() To już wiesz
|
#596 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#597 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O rety to ładnie tamten tatuś powspierał rodzącą. ![]() Ja się obawiam, że mój wymięknie, niby twardo idzie, ale ciekawe jak to będzie. :P Najgorzej by było jakby zaczął panikować, że coś jest nie tak, że powoli idzie itp., bo ma takie panikarskie skłonności - ja jestem spokojniejszym typem, ale nie wiem czy pomogłoby mi jego panikowanie.
|
|
|
|
|
#598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem wam, ze się cieszę, ze to moja ostatnia ciąża. Jestem już tak wymordowana tymi wymiotami, bólem wszystkiego, strachem, ze marzę tylko o doczekaniu do bezpiecznego momentu i porodzie. Jeszcze wczoraj mi coś poszło w plecach, tak że boli mnie wszystko od lęďźwiowego aż do głowy. |
|
|
|
|
#599 |
|
Wtajemniczenie
|
ale fajny, malutki!
dlaczego mój jest takii duży :P
|
#600 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() TinkerrBell ja też "uwielbiam" takie koleżanki co w ciąży nie były i nie zamierzają być, ale za to znają 1000 strasznych historii o porodach (szczególnie sn), którymi z jakiegos powodu chca się ze mną dzielić Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:39.

Proszę się nie śmiać:P
I tak już mam szeroką dupę:P

a teściowej nie słuchaj... głupoty gada.
za 34t0d

<3