![]() |
#1831 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017
Cytat:
może mama się jeszcze nie pogodziła z twoją ciążą i ma do ciebie o to żal. Pewnie przechodzi jej przez myśl że będzie zaraz utrzymywać nie tylko ciebie ale i dziecko.Moim zdaniem powinnaś jej jeszcze dać trochę czasu az się z tym pogodzi, do tego częsta rozmowa z nią o twoich uczuciach ,związanych z krzykami na Ciebie też się przyda. No i na pewno jeśli znajdziesz jakąś pracę po porodzie i się usamodzielnisz, to sytuacja się poprawi.Ja mam dobry kontakt z rodzicami ale nie wyobrażam sobie z nimi wychowywać dziecka. Jak zakładasz swoją rodzinę powinnaś to robić już bez nich nad głową. Wiem że w twoim wieku to strasznie trudne, ale innego wyjścia nie widzę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1832 |
Zadomowienie
|
Ode mnie ta sama rada - spokój i czas. Jak się doagdywalas z mama przed ciążą? Pewnie chciała dla Ciebie inny scenariusz dorosłości i chwile jej zajmie zanim się przegryzie. Dziecko to duży obowiązek, duży wydatek i mama być może potrzebuje trochę więcej czasu żeby zaakceptować ze to spadnie po części na nią - a na pewno tak będzie. Twój chłopak z Wami mieszka?
Karoloo - cudowne informacje, Ty masz już chłopca, tak? To będzie śliczna rodzinka 😍 dwie siostrzyczki najlepsze przyjaciółki i starszy brat opiekun ![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
#1833 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1834 |
Raczkowanie
|
Karoloo gratuluję
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1835 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Ah dziekuje bardzo dziewczyny. A wiec rozmawialam z nia przed chwila, ale odpowiedziala to co zawsze, ze chodzi jej o porzadek itp... A powoedzialam co mi nie pasuje, czego oczekuje ona i ja... Szczerze mowiac przed ciąża bylo gorzej, bo teraz mniej krzyczy (i tak bardzo duzo), ale juz nie tak jak kiedys. Moja siostra ma 25 lat i miala z nia pieklo... Bo ja mam z mama (poza tymi klotniami o PORZADEK ktpry i tak utrzymuje) i tak bardzo fajny kontakt, bo ona pokrzyczy 30 min i potem normalnie, a moja siostra nawet majac 20/21lat bardzo sie buntowala i potrafila nawet byc agresywna co do mamy, a mama do niej. Ciezkie sytuacje. Woec ja mam duzo lepiej, moj terapeuta kazal mamie isc na terapie, ale nie zgodzila sie. A co do relacji np. Moja siostra tez dopiero po wyprowadzeniu sie, zaczela sie dogadywac z mama. Zobaczymy jak to bedzie, moze moj chlopak za jakis czas dostanie wyzsze stanowisko, wiec moze nas bedzie stac na cos malego na poczatek, chociaz wiem, ze 3 tys na dziecko i dwoje osob to tak na prawde malo, ale ludzie z 1,500 zl zyja. Mam nadzieje, ze to szkolenie otworzy mi drzwi na zawod wizazystki, bo wtedy od razu po porodzie, bede mogla sie tym zajac.
![]() |
#1836 |
Konto usunięte
|
Mi też kontakt z mamą poprawił się jak się wyprowadziłam... dontbesoshine, bądź cierpliwa i daj mamie czas
![]() Karoloo, ale super ![]() Nadal mam zerowy apetyt, wchodzą mi tylko owoce (w małych ilościach) i... cola ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1837 |
Konto usunięte
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;62163166]Mi też kontakt z mamą poprawił się jak się wyprowadziłam... dontbesoshine, bądź cierpliwa i daj mamie czas
![]() Karoloo, ale super ![]() Nadal mam zerowy apetyt, wchodzą mi tylko owoce (w małych ilościach) i... cola ![]() Ja też już się nie mogę doczekać poznania plci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1838 |
Raczkowanie
|
dontbesoshine :
moja przyjaciołka wprowadziła się przed ciążą z chlopakiem do mamy.wszyscy męczyli się 3 lata aż wystarczyła jedna impreza urodzinowa jej dziecka i akcja z mamą, żeby sie ogarneli i wynieśli do wynajętego mieszkania po 2 dniach szukania. Ona nie pracuje,dziecko kosztuje,on nie zarabia wiecej jak 3,1tys ale dają sobie radę.Może możesz dostać 500+ jako ,,samotna matka" ? Trzeba się dowiedzieć. A jeśli możesz to zrób kurs wizażystki szybciej i zacznij od razu pracować jeśli zdrowie Ci nie przeszkadza. |
![]() ![]() |
![]() |
#1839 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym tż pracujac caly miesiac max zarobi 3 tys. Po urodzeniu dziecka bedziemy mieli 1000 zl miesiecznie do pierwszego roku zycia dziecka. Ale nie wiem jak z 500+, moze tez sie uda
![]() |
#1840 |
Zadomowienie
|
Karoloo łaaaaaa ale super
![]() ![]() ![]() dontbesoshine uważam podobnie jak dziewczyny, starajcie się więcej ze sobą rozmawiać, pomagaj jej, ale na dłużą metę pomoże tylko usamodzielnienie się i wyprowadzka. A wtedy spotkania z rodziną stają się przyjemnością ![]()
#1841 |
Zakorzenienie
|
dontbesoshine, jesteś pewna, że tak łatwo dostać mieszkanie z gminy? Wydaje mi się, że oczekujących i potrzebujących jest wielu i czeka się na nie bardzo długo. Ale mogę się mylić.
#1842 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Ja jestem pulchna i coś widać - ale bardziej na ciążę spożywczą lub pozostałości po poprzednim porodzie.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Polecam Ci ten ranking: http://domowa.tv/ranking-10-najlepszych-wozkow/ Cytat:
![]() Cytat:
http://www.poradnikzdrowie.pl/sprawd...oze_40612.html Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jak na moje oko najlepiej byłoby, gdybyś się wyprowadziła - byłabyś na swoim - ten kontakt się zmienia. Mama moze być też przerażona Twoją ciążą, czy sobie poradzisz, jak dacie sobie radę, jakie macie konkretne plany - stąd to gadanie o tym, że nic nie robisz. Cytat:
![]() |
#1843 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Lidka99 Czas edycji: 2016-06-24 o 09:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1844 |
Zadomowienie
|
No coz dziekuje jeszcze raz dziewczyny!
![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
#1845 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
tak mnie dzis rano bolał brzuch... no ale poleżałam chwile i mi prawie przeszło.Basen w ogrodzie mam juz nadmuchany i pewnie sie trochę pomoczę ![]() podobno lepiej nie malowac paznokci w I trym. Slyszalyscie o czyms takim? Wczoraj siostra tżta sie dowiedziala o dziecku i była podekscytowana, że jej córeczka będzie miala się z kim bawić ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1846 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hybrydy sa niewskazane przez uzycie lampy uv oraz aceton potrzebny do sciagniecia. Poza tym to chemia. Ja zrobilam hybrydy kilka dni temu ale ja juz dzis zaczynam II trymestr. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1847 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Btw dziewczyny czy slyszalyscie takie sytuacje, ze przez porod zwiazek sie popslu? Oczywiscie szczerze watpie, ze moj bedzie "obrzydzony" czy cos, bo oboje za przeproszeniem jestesmy strasznymi oblechami ![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Moja siostra jest manicurzystka (czy jak to sie pisze) i cale dwie ciaze nosila nawet zelowe paznokcie. Mysle, ze raczej na czas porodu lepiej miec niepomalowane, bo po paznokciach widac czy jest wszystko w porzadku
![]() |
#1848 |
Raczkowanie
|
mi chodziło o zwykły lakier na własnych paznokciach.Bez hybryd ani nic.W sumie to może poczekam jeszcze miesiąc, niż jak mam pozniej sobie cos wkręcać że zrobiłam coś złego.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1849 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem jak dokładnie jest w I trym. mnie odrzuciło od zapachu lakieru i zmywacza, więc jedynie smyrałam odżywką z eveline. Ale do porodu to chyba zakazane mieć pomalowane, czy jakiekolwiek hybrydy, żele. Trzeba pościągać. W razie cesarki paznokcie muszą być naturalne.
![]() |
#1850 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moje podejrzenie co do ciąży spożywczej potwierdzone - dziś rano brzuch dużo mniejszy ![]() Witam się w 10 tc i trzymam kciuki za dzisiejsze badania! dontbesoshine nie stresuj się i daj znać po ![]()
![]() |
#1851 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1852 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo miła reakcja ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1853 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1854 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1855 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1856 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#1857 |
Zakorzenienie
|
U mnie paznokcie też w dobrym stanie, a do tej pory była tragedia. Włosy takie sobie, szybko się przetluszczaja na grzywce. Cera też tak sobie, ale miałam z nią problemy, leczylam się u dermatologa i teraz odstawiłam maść.
Dzwoniłam do laboratorium zapytać czemu nie mam wyniku toxo igm i pani powiedziała, że nie zrobili, bo nie można ich zrobić już bezpłatnie. Bez sensu, za część badań placilam (tag, glukoza, mocz), to czemu mi nie powiedzieli o tym, tylko po prostu nie zrobili? Teraz muszę w poniedziałek iść znowu się kłuć. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1858 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny mozna robić żele i hybrydy nie wolno akrylu !
I do cc miałam żele na rękach pytałam lekarza to pow ze w stopach tez sa paznokcie i nie ma powodu zeby z rak zmywać / ściągać |
![]() ![]() |
![]() |
#1859 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1860 |
Zadomowienie
|
Widzisz chyba wszystko zależy od lekarzy. Moja mama pracuje na porodówce, to mówiła że lekarze potrafili strasznie się drzeć na kobiety ze sztucznymi paznokciami i kazali natychmiast ściągać. Jakby to było takie proste.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:35.