Porodów już oczekujemy, w torby z Biedry się pakujemy! Lipcówki 2016 część X ! - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-24, 14:29   #4321
kamila_509
Zakorzenienie

Dot.: Porodów już oczekujemy, w torby z Biedry się pakujemy! Lipcówki 2016 część X !

Cytat:
Napisane przez eskav8 Pokaż wiadomość
tutaj to standard, kierowca nie zaczeka....tak samo jak sie nie zatrzyma, dopoki nie machniesz na przystanku reka ale i tak jestem zbulwersowana, 10 sekund mialam zeby dojsc do przednich drzwi :p

jak chcesz deszczu to zapraszam, ulewa za ulewą a okna pootwierane.
Ten kraj jest jakiś dziwny :P

Chyba wezme miotle i przylece
Stary 2016-06-24, 14:37   #4322
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny
Dot.: Porodów już oczekujemy, w torby z Biedry się pakujemy! Lipcówki 2016 część X !

Cytat:
Napisane przez aglo_mammy Pokaż wiadomość
I się nie podzieliłaś 😞

Misia - gratki dla młodego i twoich wód 😂 100% frekwencja szalony
Spokojnie mam drugie opakowanie..
Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
Witam się po całkiem fajnej nocce, nawet się wyspałam Izunia budziła się tylko dwa razy, więc nie jest źle

Kattoo, ja takie rozpieranie czułam co jakiś czas, a w noc poprzedzającą poród, było już bardzo intensywne. Robiło się rozwarcie. O 8.00 pojawiły się skurcze, a o 10.50 urodziłam.

Fajnie, że Twój Tż zaakceptował Twojego synka Jak mąż ma na imię? I skąd pochodzi?

Munia, jeśli jesteś na diecie, to może tak być. Jeszcze troszkę, i wszystko wróci do normy

MamaNiny, ja nie rozumiem, po co teściowa jest u Was w domu przez tyle czasu? Tylko Cię wkurza. Niech przyjedzie po porodzie zobaczyć maluszka i już. Nie dasz rady bez jej pomocy? Szczerze mówiąc, ja wolałabym komuś zapłacić, żeby zająć się Niną, niż znosić ciągle jej obecność. No ale czasem nie ma innego wyjścia i trzeba zacisnąć zęby...

WesołaAnia, dziękuję, że pytasz ja się czuję bardzo dobrze, w sumie po takim kilkuminutowym porodzie to nie ma innej opcji
A Ty, dajesz radę? Oprócz tego gardła?

mezzaluna, super, że się tak zorganizowaliście

My też zamierzamy iść do naszego gina i mu podziękować

A co do spotkania to jestem na TAK! I tak, jak napisała cała w kwiatkach, chyba najlepszym miejscem będzie Wrocław, stąd jest nas najwięcej
Ew. ja mogłabym podjechać do Poznania/Krakowa, bo lubię te miasta i mam dobry dojazd z Wro

eskav, fuuuuuj. Nie znoszę zapachu zmokłego psa. Musisz go wykąpać, bo w całej chacie będzie śmierdzieć.

*misia*, super, że udało się pójść na zakończenie roku
Ja na parę dni przed porodem w ogóle się nie ruszałam z domu, bo bałam się właśnie tych odchodzących wód. Na szczęście, sączyły się bardzo delikatnie

Zapisz
Zapisz
Super sobie radzisz z Izunią niestety Nina z obcym nie lubi zostawać. A tu jeszcze stres. Już mi mów, że będzie płakać jak będę w szpitalu. To duża dziewczynka, ostatnio pytała czy poród boli. Ona lubi babcię, ja staram się, żeby te nieporozumienia między nami dla niej były niezauważalne.

Cytat:
Napisane przez aglo_mammy Pokaż wiadomość
Hot dogi na obiad 😂 zły ze mnie inkubator
Ja myślę o kebabie albo chińczyku

Cytat:
Napisane przez *misia* Pokaż wiadomość
Katto pękałam z dumy oczywiście, tym bardziej że wiedziałam jak wiele pracy w to włożył i że sam z siebie też był zadowolony No i jak dzieje się coś dalej u Ciebie czy spokój?
Aglo 100% frekwencja się jednak opłaciła mimo marudzenia zimą czemu inne dzieci chorują a on nie
mamaNiny u nas na sali gimnastycznej było 31stopni i w pewnym momencie trochę słabo mi się zrobiło i ciężko było wytrwać do końca. A z teściową to ja naprawdę Cię podziwiam kobieto i że tak potrafisz się poświęcić dla dobra Niny.
Teraz w sumie mogę Ninę do nich wysłać, ale nie chcę się z nią rozstawać i wiem, że bardzo czeka na braciszka.

Też macie te opisowe oceny? Dziwnie to na świadectwie wygląda.

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
To tak jak u mnie..identico

Elrosa to same super wiadomości

Iza cudna ośmiorniczka od MamaNiny..ja jeszcze swojej nie zrobiłam..

Yousthyna szkoda, że musisz jeszcze zostać i to w dodatku z taką niemrawą współlokatorką...może po weekendzie się uda wrócić na troche do domu
Ja teraz robię ośmiorniczki do szpitala SW Zofii.w pon ma je koordynator odebrać (o ile nie urodzę ;-))

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Ananka Pokaż wiadomość
Wogóle to witam się w 38+0. Dzisiaj nie ruszam się z domu, o nie. Noc miałam koszmarną, chyba najgorszą do tej pory. Było mi bardzo gorąco, nie mogłam usnąć. Wieczorem byłam na pizzy u rodziców z okazji dnia taty. Zjadłam niecałe 3 kawałki, całkiem małe, ale to wystarczyło, żeby mnie pokonać. Wierciłam się w łóżku z boku na bok, bardzo mnie bolał kręgosłup i krzyż, mała się strasznie rozpychała i do tego doszła mordercza zgaga i ból w klatce. Później zrobiło mi się niedobrze i zwymiotowałam krwią, nie było jej dużo i nie mam pojęcia skąd się wzięła. Położyłam się i zaraz powtórka, ale już wyszła całą zaratość żołądka, na szczęście już bez krwi. Kręciłam się w mękach do 5 i w końcu usnęłam. A Tż biedny 5.20 do pracy. Ale dzisiaj już jest ok, tylko kości mnie bolą i jestem spuchnięte, ale da się przeżyć. Kiedy się te męki skończą, już nie mam siły
Masakra współczuję! Ja akurat pizzy nie lubię. Moje max to dwa kawałki, jak już bardzo jestem głodna. Może coś nieswiezego na niej było..

Mikołaj <3

Edytowane przez mamaNiny
Czas edycji: 2016-06-24 o 14:49
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-24, 14:40   #4323
Arida_
Zadomowienie

Jestem za spotkaniem nad morzem, jedyna sluszna opcja w lipcu
Bedziemy się chwalic pieknymi figurami
Tz bierze wolne, dzisiaj podobno ogarnal chatę na blysk... hmm no zobaczymy
Prosze zwolnic z pisaniem postow do jutra

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2016-06-24, 14:45   #4324
olutka
Zakorzenienie

Ananka, współczuję!!

Arida, myślisz, że już od jutra będziesz miała więcej czasu?

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Zjedliśmy z tż-tem już pół blaszki ciasta...
olutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-24, 14:45   #4325
Iza0808
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Arida_ Pokaż wiadomość
Jestem za spotkaniem nad morzem, jedyna sluszna opcja w lipcu
Bedziemy się chwalic pieknymi figurami
Tz bierze wolne, dzisiaj podobno ogarnal chatę na blysk... hmm no zobaczymy
Prosze zwolnic z pisaniem postow do jutra

Mój tok myślenia 😊 i jeszcze proponuje jakiś wspólny dom wypoczynkowy, pensjonat czy hotel bez roznicy. Jak się zgadamy na jeden termin i ustalimy to wcześniej to może jakaś dobra cenę dostaniemy. Każda rodzinka bierze po pokoju z łazienką i zaczynamy wspólne grille, plotki, opalanie..... ale mi się rozmarzylo....

Iza0808 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-24, 15:01   #4326
Margosia__
Zakorzenienie

Wróciłam z pracy... wyłożyłam się z zimną bavareczką na łóżku i odpoczywam Starszak zajęty w baseniku na balkonie...

Żyć nie umierać

Mogę Was nadrobić

Ps. Nie wyobrażam, że muszę się teraz zająć noworodkiem

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-24, 15:02   #4327
eskav8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kamila_509 Pokaż wiadomość
Ten kraj jest jakiś dziwny :P

Chyba wezme miotle i przylece
bo jest dziwny Zrozumialam to w momencie gdy zobaczyłam konia na spacerze na smyczy, a potem drugi raz konia zaparkowanego miedzy samochodami i trzeci raz konia wjeżdżającego do McDrive ten kraj jest zdecydowanie dziwne i w niektorych sprawach zacofanych, ale juz za pozno :p

przylatuj, mam jeszcze kawałek 3bita i bavarie, ugoszczę Cię :0
eskav8 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-06-24, 15:03   #4328
deksterowa
Zakorzenienie

Eskav ee tam u mnie pod blokiem świnie na smyczy wyprowadzają :p

Wzięliśmy ślub 26-09-2015

Lipcowa mama 2016
deksterowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-24, 15:05   #4329
kamila_509
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iza0808 Pokaż wiadomość
Mój tok myślenia 😊 i jeszcze proponuje jakiś wspólny dom wypoczynkowy, pensjonat czy hotel bez roznicy. Jak się zgadamy na jeden termin i ustalimy to wcześniej to może jakaś dobra cenę dostaniemy. Każda rodzinka bierze po pokoju z łazienką i zaczynamy wspólne grille, plotki, opalanie..... ale mi się rozmarzylo....

Ooo ooo taaaaaak.

Marzenie

Cytat:
bo jest dziwny Zrozumialam to w momencie gdy zobaczyłam konia na spacerze na smyczy, a potem drugi raz konia zaparkowanego miedzy samochodami i trzeci raz konia wjeżdżającego do McDrive ten kraj jest zdecydowanie dziwne i w niektorych sprawach zacofanych, ale juz za pozno :p

przylatuj, mam jeszcze kawałek 3bita i bavarie, ugoszczę Cię :0
Zawsze 5 minut jestem. A tych koni. Ie skomentuje. Wystarczy, że macie dziwne krany :P
Stary 2016-06-24, 15:15   #4330
Ananka
Zadomowienie

Wogóle to proszę o kciuki za usg na 18. O wagę to się nie boję, bo 2700 myślę, że waży na pewno, teraz to bardziej mnie te wody niepokoją.
Ananka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-24, 15:19   #4331
kattoo
Zakorzenienie

Ananka kciuki sa!
kattoo jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-24, 15:22   #4332
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
Witam się po całkiem fajnej nocce, nawet się wyspałam Izunia budziła się tylko dwa razy, więc nie jest źle
Rozpieszcza Was ta córka
Cytat:
A jeszcze mi się przypomniało czy wy też macie koszmary w nocy? Ja chyba od tygodnia co noc. Raz mi się śnił brat ze spał w pralce a potem go nie mogłam w niej znaleźć. Potem jakiś pies bez połowy pyska i świeża krew się wszędzie lała i na dodatek to się działo jakoś kolo mnie na podwórku, dziś jak dwa samoloty się holowaly po niebie i jeden spadł niedaleko a drugie gdzieś zniknął. Tylko ja panikowalam i krzyczałam a wszyscy sąsiedzi olali sprawę i nawet żadne służby nie przyjechały. Tak sobie leżał i się nawet nie palił, nic się nie działo tylko ja przerażona.

Chyba mi ciąża na mózg pada.
Ja miałam chyba w 7 miesiącu... ale mi przeszło)
Cytat:
Napisane przez Yousthyna Pokaż wiadomość
Hej koleżanki!

Melduje sie niestety wciąż ze szpitala i nadal w dwupaku. Po dzisiejszym usg i KTG lekarz zdecydował, ze muszę zostać. Pezeplywg są ok, ale te wody nadal im sie nie podobają- nieznacznie wzrosły ale to nadal ok 7. Poza tym na usg mały w ogole nie chce sie ruszać i im sie to nie podoba. Akurat ruchami ja sie nie stresuje, bo wiem ze moje dziecko mega szaleje. Tylko na usg sie wstydzi chyba
Muszę 3 razy dziennie po 1h liczyć ruchy. Musi być minimum 6 a ja naliczam ok.40-50. I nie naciągam tego wyniku, bo jak włączy sie waż wijacay sie np.10 sek non stop to liczę jako 1 ruch.
Nie wiem juz o co chodzi z tymi ruchami:/

Pszczolince mega zazdroszczę szpitalnych warunków, bo u mnie chyba z 40 stopni. Klima jest na położnictwie, ale ja leżę na starej, nieodremontowanej patologii. Nawet TV nie mamy w sali. Współlokatorkę mam teraz taka, która nic sie nie odywa. Nawet jak cos zagaduje do niej to mi nie odpwiada:/
Ale korzystam i Was nadrabiam. Tylko tyle tego było, ze nie pamietam komu co miałam napisać. Na FB boje sie wejść tam tyle postów - szalone!
Oby wszystkie badania wyszły w porządku i nie trzymali Cię bez potrzeby
Cytat:
Napisane przez pszczolinka Pokaż wiadomość
Któraś z Was się pytała, czy robią mi jakieś badania, mam dwa razy dziennie ktg.
W pon będę miała kontrolne usg i lekarka oceni, czy wód nadal przybywa, czy się zatrzymało. Jak się zatrzyma to powiedziała, że wypuszczą mnie do domu. Dziś zaczęłam 37 tc, a termin na 15stego, więc jeszcze trochę czasu jest.
Ale nie nastawiam się na razie, żeby nie być rozczarowaną.
A leżę w szpitalu w Toruniu.
Trzymaj się dzielnie
Cytat:
Napisane przez *misia* Pokaż wiadomość
Katto pękałam z dumy oczywiście, tym bardziej że wiedziałam jak wiele pracy w to włożył i że sam z siebie też był zadowolony No i jak dzieje się coś dalej u Ciebie czy spokój?
Aglo 100% frekwencja się jednak opłaciła mimo marudzenia zimą czemu inne dzieci chorują a on nie
mamaNiny u nas na sali gimnastycznej było 31stopni i w pewnym momencie trochę słabo mi się zrobiło i ciężko było wytrwać do końca. A z teściową to ja naprawdę Cię podziwiam kobieto i że tak potrafisz się poświęcić dla dobra Niny.
dla Matiego
Ciotki też pękają z dumy!
Cytat:
Napisane przez kattoo Pokaż wiadomość
Misia wyciszyly sie. Sa nadal ale nieregularne raz na pare godzin takze to tylko braxtony
Przepowiednia koleżanki się sprawdza?
Cytat:
Wogóle to witam się w 38+0. Dzisiaj nie ruszam się z domu, o nie. Noc miałam koszmarną, chyba najgorszą do tej pory. Było mi bardzo gorąco, nie mogłam usnąć. Wieczorem byłam na pizzy u rodziców z okazji dnia taty. Zjadłam niecałe 3 kawałki, całkiem małe, ale to wystarczyło, żeby mnie pokonać. Wierciłam się w łóżku z boku na bok, bardzo mnie bolał kręgosłup i krzyż, mała się strasznie rozpychała i do tego doszła mordercza zgaga i ból w klatce. Później zrobiło mi się niedobrze i zwymiotowałam krwią, nie było jej dużo i nie mam pojęcia skąd się wzięła. Położyłam się i zaraz powtórka, ale już wyszła całą zaratość żołądka, na szczęście już bez krwi. Kręciłam się w mękach do 5 i w końcu usnęłam. A Tż biedny 5.20 do pracy. Ale dzisiaj już jest ok, tylko kości mnie bolą i jestem spuchnięte, ale da się przeżyć. Kiedy się te męki skończą, już nie mam siły
Lepiej się czujesz?
Cytat:
Elrosa gratuluje wizyty i ze dzidiolek fiknal glowka w dol

Miqesi jest update dla Ciebie na pierwszej

Ja musialam jechac na gwalt do banku wplacic pieniadze, a tu ulewa stulecia a autobusy jezdza jak chca....o ile w jedna strone wyszlam z domu akurat, to jak wyszlam z banku i jechal moj autobus to bylam szczesliwa, ale ch...jeden nie chcial zaczekac 10 sek az dojde do przystanku i sobie pojechal.... nie pomogly machania i krzyki a przeciez biec nie bede, bo mi wody na miejscu odejda 20 minut poczekalam, dotlenilam sie i az musialam sie w domu bavaria napoic po tej podrozy nienawidze nie miec auta ;/
Najważniejsze, że się dotleniłaś

Mały
Stary 2016-06-24, 15:24   #4333
kamila_509
Zakorzenienie

Ananka kciuki są
Stary 2016-06-24, 15:24   #4334
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Wogóle to proszę o kciuki za usg na 18. O wagę to się nie boję, bo 2700 myślę, że waży na pewno, teraz to bardziej mnie te wody niepokoją.
Kciuki są

Mały
Stary 2016-06-24, 15:25   #4335
Ananka
Zadomowienie

mamaNiny- kasjerka w biedrze mistrzem ciętej riposty
pszczolinka- z tego co opisujesz to naprawdę szpital stoi na wysokości zadania Bardzo przydatne to info o kp. Teraz już pewnie będziesz spokojniejsza przed porodem.
Flowerbombka- czyli jednak gogle czasem stawia trafne diagnozy, niesamowite, że dzięki intuicji udało się pomóc mamie
Kulkatm- na takiej porodówce to można rodzić
Elrosa- gratuluję wizyty! Super, że się obrócił. Też mam takie bóle w kręgosłupie, te kopniami naprawdę są mocne, aż się często zginam w pół. Szyjka faktycznie już krótka. To teraz leżeć i wypoczywać, jak lekarz nakazał.
*misia*- możesz być dumna z synka, brawo
Kattoo- szkoda słów na twojego byłego. Ale lepiej, że szybciej wyszło, co z niego za człowiek, niż miałoby to być po kilku, kilkunastu latach. Najważniejsze, że teraz sobie ułożyłaś życie i mimo tęsknoty to jesteście ze sobą szczęśliwi.
Miqesi- cieszę się, że u was wszystko dobrze i córcia ładnie śpi, tylko pozazdrościć
Yousthyna- współczuję pobytu w szpitalu w ten ukrop, oby jak najszybciej udał ci się wyjść
BlueSky14- baaasen, też chcę! Zazdro!
eskav8- biedna, też bym się strasznie wkurzyła, kierowca prostak straszny
Ananka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-24, 15:25   #4336
Iza0808
Rozeznanie

Pytanie za 100 pkt. Czy taka biała galaretka w grudkach na wkladce w kolorze białym/mlecznym nie przejrzystym to ten oslawiony czop?

Stary 2016-06-24, 15:27   #4337
kattoo
Zakorzenienie

Cytat:
Pytanie za 100 pkt. Czy taka biała galaretka w grudkach na wkladce w kolorze białym/mlecznym nie przejrzystym to ten oslawiony czop?

Tak Ewentualnie jego praprzodek 😂 czasem odchodzi w kawalkach
Stary 2016-06-24, 15:29   #4338
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:

taaaaak )

Mały
Stary 2016-06-24, 15:31   #4339
Iza0808
Rozeznanie

Cytat:
Tak Ewentualnie jego praprzodek 😂 czasem odchodzi w kawalkach
O matko naprawdę? Ale mało znalazłam , może jakieś 2 cm łącznie.
Śladów różowych brak. No dobra dzieki 😊 idę po piwo!
Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
taaaaak )

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-24, 15:40   #4340
kamila_509
Zakorzenienie

No i coś już zaczyna się dziać
Twój czas jest bliski!!! :P
Stary 2016-06-24, 15:42   #4341
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Kattoo, weź nie strasz! A jakby co to mąż może się wcześniej wyrwać na poród dziecka?

ja od poniedziałku mam ciążę donoszoną, więc biorę się za okna i zamierzam częściej uprawiać spychanie wieloryba do morza

nie ukrywam, że tez mi się już nie chce!

Dziś wstawiłam zmywarkę, pralkę, potem zrobię naleśniki na obiad i tyle mojej dzisiejszej aktywności. Poleguję, drzemię, czytam. W pogotowiu woda, arbuz i Warka 0%
Miłego sprzątania...

ps. o kurcze ja też muszę zacząć
Cytat:
Napisane przez kamila_509 Pokaż wiadomość
Mój apetyt jest tak nieobliczalny, że szok. Pół dnia nic nie jem a pół zjadam porcje jak stary chłop.

Listonosz sir chyba mnie wystraszył nie wyglądam dziś korzystnie

Cytat:
O matko naprawdę? Ale mało znalazłam , może jakieś 2 cm łącznie.
Śladów różowych brak. No dobra dzieki 😊 idę po piwo!
Bo ten czop to może i kilka dni odchodzić

Mały
Stary 2016-06-24, 15:46   #4342
Lazurowa1
Wtajemniczenie

A taki bardziej gesty i klejący, trochę jak śpik tylko jasny? Też czop?
To moja trzecia ciąża ale czopa nie miałam okazji wcześniej spotkać
Stary 2016-06-24, 15:48   #4343
olutka
Zakorzenienie

Cytat:

Kciuki zaciśnięte!!

Przysnęłam na niecałe 30 min i czuję się ledwie żywa. A pora się ogarniać, żeby zdążyc na warsztaty.
olutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-24, 15:50   #4344
kamila_509
Zakorzenienie

Ugotowalam obiad i ugotowalam się na twardo
Jezu jak gorąco!!!!
Stary 2016-06-24, 15:50   #4345
kattoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lazurowa1 Pokaż wiadomość
A taki bardziej gesty i klejący, trochę jak śpik tylko jasny? Też czop?
To moja trzecia ciąża ale czopa nie miałam okazji wcześniej spotkać
Galaretka/śpik jak zwal tak zwal to jedno. Pan czop
Stary 2016-06-24, 15:52   #4346
Lazurowa1
Wtajemniczenie

Cytat:
Galaretka/śpik jak zwal tak zwal to jedno. Pan czop
No to wczoraj go przywitałam część.
Dziś też. Ciekawe jak długo będziemy się spotykać

Stary 2016-06-24, 15:54   #4347
kattoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lazurowa1 Pokaż wiadomość
No to wczoraj go przywitałam część.
Dziś też. Ciekawe jak długo będziemy się spotykać

Mi tez nigdy nie odszedl. Wiec czop, skurcze, ba! Nawet 9 mc to dla mnie nowosc. A drugi porod sie zbliza

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-24, 15:55   #4348
kamila_509
Zakorzenienie

Ja to nawet nie wiem co to przepowiadacze :P

27 stopni w salonie. Pomocy
Stary 2016-06-24, 15:55   #4349
Lazurowa1
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi tez nigdy nie odszedl. Wiec czop, skurcze, ba! Nawet 9 mc to dla mnie nowosc. A drugi porod sie zbliza
Bo podobno człowiek całe życie się uczy

Stary 2016-06-24, 15:56   #4350
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlueSky14 Pokaż wiadomość
Ucieszylabym sie, ale mam chatę rozkopana i nie moge. Robotnicy byli dzisiaj na 2h tylko. Ja pójdę rodzic a oni nie skończą jeszcze a prosilam... bez łazienki jestem juz 3 tygodnie
Oby to się już wszystko skończyło...
Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Chyba o każdym tak mówią we wrocławskich podobno to samo - opieka przy samym porodzie w większości dobra, po porodzie - tragedia, za mało położnych, za dużo pacjentek.

No to trzymamy kciuki!

Melduję się po wizycie dobrze mi się zdawało, że Filip fiknął głową w pozycji do startu, niestety przez to ciśnie mi na kręgosłup i stąd bóle. Ale już chyba wolę, żeby bolało, niż żeby przestało, bo fiknął gdzie indziej
Z szyjki zostały mi resztki - 6 mm, chciałam panikować, ale lekarz uspokoił, że już na tym etapie starczy. Nawet całkiem dobrze, że bezboleśnie poszło, przy porodzie szybciej pójdzie. Trochę mnie tym pocieszył
Wagowo wyszło 2700, ale Mały podobno skręcony jest w serdelek i to dość orientacyjny pomiar. Lekarz kazał przyjść na wizytę za 2 tygodnie, podobno w kościach czuje, że to już będzie ostatnia, mam się nastawiać raczej na poród przed terminem. No to poprosiłam o zwolnienie i będę leżeć kopytkami do góry z czystym sumieniem i na koszt ZUS
dla Filipa

Odpoczywaj z nogami w górze
Cytat:
Załącznik 6502651
I jeszcze załącznik!

Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość
Wyję, nie zobaczę córki na zakończeniu roku. Mąż mi przysłał smsa, że na. Sali gimnastycznej jest upiornie. Wiatraki tylko na występujące dzieci skierowane.

Modlę się dzisiaj o cierpliwość, bo zabiję teściową i mój syn urodzi się w więzieniu.

Mały
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości