Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7 - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-24, 12:56   #4441
ania230
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7

Czy w te upaly wasze dzieci spia bo moje nie chce

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-24, 13:28   #4442
Madzia9999
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;62172366]Musimy zostać, bilurbina wzrosła tak mi smutno, Zosia do tekefonu woła"mamuunaa"[/QUOTE]
Ojej biedna ;( życzę żeby Was szybko wypuścili żebyś mogła cieszyć się dwiema coreczkami na raz
Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Witam się po nocnej marysiowej imprezie od godz. 2 do 4 Normalnie chyba pierwszy raz dopadła mnie taka bezsilność i złość jednocześnie Ale to chyba też dlatego, że skumulowało się moje zmęczenie (nie robiłam sobie drzemek w ciągu dnia), no i pobyt mamy też momentami mnie doprowadzał do szału... Ale od dziś już jesteśmy bez "obstawy", więc mam nadzieję, że będzie lepiej.
Bardzo płakała jak nie spała?
Czasem takie noce się zdarzają musimy na spokojnie to przetrwać!
Macie już wózek?

U mnie miesiąc bo cc jest delikatne plamienie,czasem lekko brązowo a czasem tylko delikatnie podbarwione krwią.
Właśnie dziś Hania skończyła miesiąc! jestem zarazem szczęśliwa bo to już i smutna bo nie ma mnie przy małej :/

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-24, 13:34   #4443
ania230
Zakorzenienie

Staram sie uspij Mala na klacie a czy wyjdzie i na jak długo nie wiem ostatnio usłyszalam ze Tz do dwóch lat ciagle się budzil. Oby z Maja tak nie było.
Tz kupil sterylizator do butelek żeby mi ułatwić życie jak pójdzie do pracy. Nie wiem czy mam się cieszyć czy nie...

Wiecej radości by mi sprawilo gdyby moje dziecko po każdym karmieniu ucinalo sobie drzemkę.

Wczoraj przymierzalam ciuchy iii za rok bede mogla je ubrać... to wszystko małe

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Hania juz jest niemowlakiem

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-06-24, 13:41   #4444
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Moja ogolnie spi, ale dzis np jest napraede goraco i widac, ze jej to przeszkadza.. Taka niespokojna jest.

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Ojej biedna ;( życzę żeby Was szybko wypuścili żebyś mogła cieszyć się dwiema coreczkami na raz

Macie już wózek?

U mnie miesiąc bo cc jest delikatne plamienie,czasem lekko brązowo a czasem tylko delikatnie podbarwione krwią.
Właśnie dziś Hania skończyła miesiąc! jestem zarazem szczęśliwa bo to już i smutna bo nie ma mnie przy małej :/

Wszystkiego najlepszego dla Haneczki
A dla Ciebie duzo sil

Cytat:
Staram sie uspij Mala na klacie a czy wyjdzie i na jak długo nie wiem ostatnio usłyszalam ze Tz do dwóch lat ciagle się budzil. Oby z Maja tak nie było.
Tz kupil sterylizator do butelek żeby mi ułatwić życie jak pójdzie do pracy. Nie wiem czy mam się cieszyć czy nie...

Wiecej radości by mi sprawilo gdyby moje dziecko po każdym karmieniu ucinalo sobie drzemkę.

Wczoraj przymierzalam ciuchy iii za rok bede mogla je ubrać... to wszystko małe

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Hania juz jest niemowlakiem
Ania dzieci sa naprawdę rozne jedno spi drugie nie, jedno placze drugie nie. Czasami warto to "zaakceptować", bo jak powtarzam ktorys raz, stres mala odczuwa, moze dlatego jest niespokojna. A czytałas ksiazke jezyk niemowlat? Madre rzeczy tam sa napisane.
Wiem, ze latwo mi sie mowi, bo nie mam tego problemu, ale domyslam sie co czujesz. Sprobuj sie trochę zrelaksować, nic na sile

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-24, 14:03   #4445
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość

Ania dzieci sa naprawdę rozne jedno spi drugie nie, jedno placze drugie nie. Czasami warto to "zaakceptować", bo jak powtarzam ktorys raz, stres mala odczuwa, moze dlatego jest niespokojna. A czytałas ksiazke jezyk niemowlat? Madre rzeczy tam sa napisane.
Wiem, ze latwo mi sie mowi, bo nie mam tego problemu, ale domyslam sie co czujesz. Sprobuj sie trochę zrelaksować, nic na sile
Nie czytalam. Aniu jak mam się zrelaksować jak cały czas dziecko mi płacze a ma czysta pieluche i nie widac zeby ja brzuszek bolal i nie chce spać a powinna.
Zalezy mi aby miala jak najlepiej ale tez ja juz sil nie mam. Jestem sama z nia całymi dniami bo tz od 18 jest w domu. Spi jak zabity to nie słyszy jak Maja placze. Nie mam czasu zjeść ani ugotować.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-06-24, 14:08   #4446
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Macie już wózek?

No właśnie ona nie tyle co płakała, co bardziej świrowała Coś tam postękała, niby cycka chciała, ale bardziej się nim bawiła, oczy jak 5 zł i ogólnie po co spać skoro można pomarudzić
Wózek mamy, był w innym sklepie od ręki. A z tamtego sklepu do tej pory się nie odezwali, chociaż ostatnio parę razy twierdzili, że "w tym tygodniu już na pewno będzie". Mam w planie wysmarować im odpowiednią opinię w internecie

Już miesiąc Madziu, zrobią w szpitalu co trzeba i będziesz z Hanią z powrotem, bez bólu
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-24, 14:12   #4447
Madzia9999
Zakorzenienie

Haneczkab dziękujemy

Aniu sterylizator to super sprawa! Ja zamówiłam z canpolu za 109zl elektryczny bo nie mammy mikrofali i jestem bardzo zadowolona wygotowyeanie butekek mnie wkurzalo, zresztą wodą u mnie ma mnóstwo kamienia więc osadzal się na butelkach :/

Ja odkąd Hania została sama z moją mamą poprosiłam mamę żeby dawała jej wodę lub/i herbatkę z koperkiem. Upalnie jest, Hania zjada dużo mniej mojego mleczka myślę, żer trzeba ją dopajac.

Sophia Loren
Stary 2016-06-24, 14:17   #4448
haneczkab92
Ania

Cytat:
Nie czytalam. Aniu jak mam się zrelaksować jak cały czas dziecko mi płacze a ma czysta pieluche i nie widac zeby ja brzuszek bolal i nie chce spać a powinna.
Zalezy mi aby miala jak najlepiej ale tez ja juz sil nie mam. Jestem sama z nia całymi dniami bo tz od 18 jest w domu. Spi jak zabity to nie słyszy jak Maja placze. Nie mam czasu zjeść ani ugotować.
Polecam, naprawdę, przeczytaj!-mysle, ze cos dla siebie z tej ksiazki wyniesiesz.
Wiem, ze jest ciezko, nie wątpię. Olej gotowanie, niech maz ugotuje cos jak wroci, wiem, ze on pracuje, ale Ty tez nie siedzisz..

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Cytat:
Haneczkab dziękujemy

Aniu sterylizator to super sprawa! Ja zamówiłam z canpolu za 109zl elektryczny bo nie mammy mikrofali i jestem bardzo zadowolona wygotowyeanie butekek mnie wkurzalo, zresztą wodą u mnie ma mnóstwo kamienia więc osadzal się na butelkach :/

Ja odkąd Hania została sama z moją mamą poprosiłam mamę żeby dawała jej wodę lub/i herbatkę z koperkiem. Upalnie jest, Hania zjada dużo mniej mojego mleczka myślę, żer trzeba ją dopajac.

Mysle, ze jak je mm, to faktycznie mozna jej dawac pic oprocz mleczka

A ja tez mam sterylizator tylko wlasnie to mikrofali, super sprawa

A ja siedze z Hania wlasnie w garazu na dworze jest tak goraco ze nawet w cieniu ciezko siedziec, bo zero wiatru. A garaz tata ma w budynku z kamienia wiec jest troche chłodniej

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-24, 14:23   #4449
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Polecam, naprawdę, przeczytaj!-mysle, ze cos dla siebie z tej ksiazki wyniesiesz.
Wiem, ze jest ciezko, nie wątpię. Olej gotowanie, niech maz ugotuje cos jak wroci, wiem, ze on pracuje, ale Ty tez nie siedzisz.
Może uda mi się ja wypożyczyć

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-06-24, 14:26   #4450
kaska87
Zakorzenienie

Mi położne i lekarze mówili, że min 2tygodnie powinny być odchody o różnym natężeniu jak ustana szybciej to zgłosić się do lekarza tak samo w necie piszą

Ania kp jest w głowie jak Ciebie czytam to jak by to były moje posty z czasów starszaka, może jak Ci ją zwaza to się okaże, że przybiera a po prostu jest ssaczkiem a jak często i jakie ilości mm jej dajesz?

Hmmm mnie ani po pierwszej ciąży sni teraz nie boli obkurczanie i teraz myślę czy wszystko ok

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2016-06-24 o 14:28
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-24, 14:26   #4451
ania230
Zakorzenienie

Bo wątpię ze w wersji pdf można ja gdzieś pobrać

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-06-24, 14:37   #4452
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, ze jest ciezko, nie wątpię. Olej gotowanie, niech maz ugotuje cos jak wroci, wiem, ze on pracuje, ale Ty tez nie siedzisz..

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Mysle, ze jak je mm, to faktycznie mozna jej dawac pic oprocz mleczka

A ja tez mam sterylizator tylko wlasnie to mikrofali, super sprawa

A ja siedze z Hania wlasnie w garazu na dworze jest tak goraco ze nawet w cieniu ciezko siedziec, bo zero wiatru. A garaz tata ma w budynku z kamienia wiec jest troche chłodniej
Taki kamienny garaż to sprytny pomysł! Hania jest na świeżym powietrzu jednak w przyjemym miejscu bez zaduchu jaki jest przy tych upalach na zewnątrz
Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Mi położne i lekarze mówili, że min 2tygodnie powinny być odchody o różnym natężeniu jak ustana szybciej to zgłosić się do lekarza tak samo w necie piszą

Ania kp jest w głowie jak Ciebie czytam to jak by to były moje posty z czasów starszaka, może jak Ci ją zwaza to się okaże, że przybiera a po prostu jest ssaczkiem a jak często i jakie ilości mm jej dajesz?

Hmmm mnie ani po pierwszej ciąży sni teraz nie boli obkurczanie i teraz myślę czy wszystko ok
Mnie zastanawia ile maksymalnie trwa takie plamienie po porodzie?
Kiedy mogę spodziewać się okresu po porodzie? Jest na to reguła czy przyjdzie kiedy będzie chciał

Sophia Loren
Stary 2016-06-24, 14:42   #4453
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość

Moze faktycznie jak uslysze ze przybrala na wadze to cos sie we mnie zmieni.
Z butli dostaje 3 razy. Max wypija 50 ml. Pierw cycek potem butla.

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Cytat:

To dzisiaj będziemy sprawdzac. Tez kupil z canpolu

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-06-24, 15:13   #4454
MariaFrancesca
Zakorzenienie

ania rozumiem Cię doskonale, moje po dwóch sesjach jedzenia na zmiane z piersi potrafią wydoić 60 ml mm, a czasem godzinę po mm uspokaja je pierś. Ostatnio są bardzo żarłoczne, może jak dziewczyny pisały są upały to chcą pić. Też mnie dobija ostatnio to, bo jak były dni, ze tylko kp, tak ostatnio nawet 3 razy mm, nie potrafię powiedzieć dlaczego poza upałami.

W avatarze Andie MacDowell.
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-24, 15:23   #4455
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
ania rozumiem Cię doskonale, moje po dwóch sesjach jedzenia na zmiane z piersi potrafią wydoić 60 ml mm, a czasem godzinę po mm uspokaja je pierś. Ostatnio są bardzo żarłoczne, może jak dziewczyny pisały są upały to chcą pić. Też mnie dobija ostatnio to, bo jak były dni, ze tylko kp, tak ostatnio nawet 3 razy mm, nie potrafię powiedzieć dlaczego poza upałami.
Wszystko bym zrobiła dla Mai ale ja tez potrzebuje odpoczynku. Kiedy pic i jesc, odciagac jak dziecko nie spi :/

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Znowu się obudziła... zegnam się

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-06-24, 15:31   #4456
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Bo wątpię ze w wersji pdf można ja gdzieś pobrać
Ja mam jezyk niemowląt, podaj maila to ci wyślę

Co do okresu to przy samym kp pojawia się zwykle jak się je konczy, albo jak już makuch malo pije z piersi. Przy starszej okres dostałam jak miała 8mc, wtedt już jadła duzo posiłków z nami a mleko tylko kilka razy dziennie.

Na mm trzeba dopajac malucha. Mi dziś położna mówiła że przy takim skwarze to nawet dzieci które są tylko na piersi można dopoic woda. Szczególnie te które miały podwyższoną bilurbine. Choć nie wien jaki to ma związek..

Dziewczyny jak mi tu smutno! Mam dwie córy i teraz ani jednej nie mam przy sobie! Na szczęście Hanie teraz odebralam na karmienie i fajnie ściągnęła mi mleko z jednej piersi. Drugiej już nie chciała, a twarda jak kamien... z laktatorem muszę uważać bo może jeszcze pobudzić laktacje więc muszę się pomeczyc
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-24, 15:32   #4457
Paulinagm
Zadomowienie

Ania - Maja jak nie spi to ciagle placze/szaleje?

Jesli odlozysz ja na chwile i jest spokojna to idz do kuchni i cos zjedz! A jesli jest niespokojna to tez idz do kuchni i wez sobie cokolwiek do jedzenia ze soba. Maji przez 5 min Twojej nieobecnosci nic sie nie stanie, a musisz przeciez kiedys jesc!
Paulinagm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-24, 15:43   #4458
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Zostaje w szpitalu mimo że skurcze się wyciszyły. W☠☠☠☠a mam bo ordynator powiedział że z moim poziomem płytek wcale nie jest źle i mogłam nie przychodzić
Współczuję
Bez sensu przecież sama się nie pchalas do szpitala

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Cytat:
Ja dzisiaj obiad zimny jadłam. Bo Zuzia spać nie chciała, tylko mi na rękach, co dołożę to za 2 minuty juz płacz i na rękach się uspokajala.
W międzyczasie Bartkowe problemy- mama pomóż zdjąć spodnie, a pomóż nałożyć koszulkę. I tak latalam od jednego do drugiego.
Upały na pewno też się dzieciom dają we znaki
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-24, 15:44   #4459
Honcia
Zakorzenienie

Dzien dobry Mamusie

My czujemy się dobrze, ja wstalam wczoraj o 21 a dziś od 6 mam przy sobie Marcelinkę
Ale moje dziecko jest typowym cesarkowym śpiochem i od rana śpi... Mamy przez to problem z przystawianiem bo jeszcze nie złapie a juz w komono uderza
Mam nadziejë, że jutro będzie bardziej aktywna...

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-24, 15:45   #4460
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Chudziaszek to szybko przestalas krwawic. Ale skoro nic więcej się nie dzieje to chyba jest ok. Tylko u mnie na wpisie ze szpitala jest napisane żeby się zgłosić do lekarza w razie nagłego ustania odchodów
Ja dziś 17 dni po cc i co prawda już nie krwawie, ale wydzielina jeszcze jest

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Oby szybko spadła!
Trzymajcie się Dziewczyny
No kurcze u mnie wczoraj był jeszcze taki przezroczysty śluz, a dziś już mam taki śluz jak w ciąży czyli taki biały... No nie wiem czy mam się martwić?

Cytat:
Strach w oczach ale juz ja wachal i spal z nia w łóżeczku. Na samym jego koncu wiec w bezpiecznej odległości

Maja bardzo ładnie ssie tylko jest taki problem ze ona pije to pierwsze mleko żeby zaspokoic glod a potem usypia. Dlatego stwierdziłam ze będę odciagac i dawać jej to co odciagne. W nocy jedziemy na cycy i w ciągu dnia tez. Jak widzę ze jej to nie wystarcza to wtedy daje mm. Ona się nie najada z moich cyckow

A jak często odbijasz i przystawiasz? Ja moze robie cos zle... i szukam rozwiązania za wszelka cene. Chyba ze mam malo pokarmu i jej to nie wystarcza
Aniu ja przystawiam na żądanie raz to jest 1,5 h innym razem 2,5h . Mi też istota przy karmieniu wtedy go albo po uchu głaskam albo gilgotam po stopce. Jak już jest wielki śpioch to odbijam i czekam nawet z 10-15min. On wtedy sobie odpoczywa i potem dalej ssie albo idzie spać. Dziś przez tej upał to kilka razy possał minutę i koniec z prawej. Poszedł spać i teraz jak się obudziła to go dojadł do końca. Ania może spróbuj jeden dzień tylko n przystawiać choćby cały dzień miała z cyckiem siedzieć i zobacz. A najważniejsze to wyluzuj. Nie denerwuj się wszystkim bo nie masz na wszystko wpływu i są rzeczy

Cytat:
U mnie po arbuzie ok.
Słyszyscie ze można po2 tyg podawać herbate koperkowa albo wodę przygotowana?

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Dzisiaj kolo 18 idziemy na ważenie

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Muszynianke zielona można pic?

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Wlaczylam wiatrak bo tak duszno i goraco w mieszkaniu

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Szwagier przyjezdza na pepkowe ja moze w tym czasie wyskocze na spacer. Tz jakos nie chce robić pepkowki :/ nie wiem dlaczego :/
Zv tego co wiem to można/zaleca się tylko wodę niegazowaną. Mój tz zrobił pępkówkę jak byłam w szpitalu. Dzięki temu ma teraz ma spokój.
Stary 2016-06-24, 15:58   #4461
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
No kurcze u mnie wczoraj był jeszcze taki przezroczysty śluz, a dziś już mam taki śluz jak w ciąży czyli taki biały... No nie wiem czy mam się martwić?

Aniu ja przystawiam na żądanie raz to jest 1,5 h innym razem 2,5h . Mi też istota przy karmieniu wtedy go albo po uchu głaskam albo gilgotam po stopce. Jak już jest wielki śpioch to odbijam i czekam nawet z 10-15min. On wtedy sobie odpoczywa i potem dalej ssie albo idzie spać. Dziś przez tej upał to kilka razy possał minutę i koniec z prawej. Poszedł spać i teraz jak się obudziła to go dojadł do końca. Ania może spróbuj jeden dzień tylko n przystawiać choćby cały dzień miała z cyckiem siedzieć i zobacz. A najważniejsze to wyluzuj. Nie denerwuj się wszystkim bo nie masz na wszystko wpływu i są rzeczy

Zv tego co wiem to można/zaleca się tylko wodę niegazowaną. Mój tz zrobił pępkówkę jak byłam w szpitalu. Dzięki temu ma teraz ma spokój.
My sië próbujemy przystawiać ale nic z tego. Byla położna laktacyjna ale nie za wiele mi pomogła
Mam nadzieję, że jutro wyjdziemy i na spokojnie poprzystawiamy się w domu
Moje Kochanie po pępkowym jeszcze dochodzi do siebie... Jak narazie twierdzi, że więcej nie pije

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-24, 15:59   #4462
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Taki kamienny garaż to sprytny pomysł! Hania jest na świeżym powietrzu jednak w przyjemym miejscu bez zaduchu jaki jest przy tych upalach na zewnątrz

Kiedy mogę spodziewać się okresu po porodzie? Jest na to reguła czy przyjdzie kiedy będzie chciał

Nie ma reguły Madziu
Ja Bartka karmiłam przez pierwsze pół roku wyłącznie piersią a pierwszy okres po porodzie dostałam po 4 miesiącach. Wiec dosyć szybko.
a mam koleżankikktóre krótko karmiłam piersią- miesiąc albo nawet i krócej a okresu nie miały ponad pół roku
Stary 2016-06-24, 16:03   #4463
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Moze faktycznie jak uslysze ze przybrala na wadze to cos sie we mnie zmieni.
Z butli dostaje 3 razy. Max wypija 50 ml. Pierw cycek potem butla.

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

To dzisiaj będziemy sprawdzac. Tez kupil z canpolu
Powinnaś być zadowolona. Zwykły nieskomplikowany sterylizator

Sophia Loren
Stary 2016-06-24, 16:05   #4464
madzius90
Zakorzenienie

Chudziaszek jeśli Cienko niepokoi to może skonsultuj to z ginekologia albo chociaż położna środowiskowa. Była już u Was?
Może to jakieś chwilowe. Bo u mnie też jednego dnia były krwiste odchody, drugiego juz takie jasniutkie. A później znów krwiste.
Dziś rano pisałam ze juz nie krwawie- to już nieaktualne znów lecą krwisto- śluzowe odchody
Stary 2016-06-24, 16:11   #4465
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:

Ja po pierwszym porodzie plamilam bardzo długo. Teraz 3 tyg.po cc już prawie w ogóle.
Moja siostra po cc plamila tylko tydzień. Położna, która do niej przychodzila twierdzila, że to za krótko ale gin na wizycie powiedzial, że teraz w trakcie cesarki tak czyszcza, że naprawdę niewiele tam w środku zostaje i tydzień jest ok. Siostra jest już 4 lata po cc i jest wszystko ok

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

A okres przy rozwiniętym całodobowo kp dostałam po 4 miesiącach a więc bardzo szybko.

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Australia jak będziesz miała chwilkę to wpisz proszę wzrost mojego Kubulka 57cm. Dziekuje

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-24, 16:16   #4466
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulinagm Pokaż wiadomość
Ania - Maja jak nie spi to ciagle placze/szaleje?

Jesli odlozysz ja na chwile i jest spokojna to idz do kuchni i cos zjedz! A jesli jest niespokojna to tez idz do kuchni i wez sobie cokolwiek do jedzenia ze soba. Maji przez 5 min Twojej nieobecnosci nic sie nie stanie, a musisz przeciez kiedys jesc!
Dzisiaj jest taki dzień wczoraj to chociaz dłużej pospala ale szału nie bylo.
Zastanawiam się czy to nie przez mleko mm. Wcześniej jadla Babilon pro natura a teraz ma nan. Moze ten nan ja pobudza :/ juz sama nie wiem.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-06-24, 16:17   #4467
Madzia9999
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;62189826]Ja mam jezyk niemowląt, podaj maila to ci wyślę

Co do okresu to przy samym kp pojawia się zwykle jak się je konczy, albo jak już makuch malo pije z piersi. Przy starszej okres dostałam jak miała 8mc, wtedt już jadła duzo posiłków z nami a mleko tylko kilka razy dziennie.

Na mm trzeba dopajac malucha. Mi dziś położna mówiła że przy takim skwarze to nawet dzieci które są tylko na piersi można dopoic woda. Szczególnie te które miały podwyższoną bilurbine. Choć nie wien jaki to ma związek..

Dziewczyny jak mi tu smutno! Mam dwie córy i teraz ani jednej nie mam przy sobie! Na szczęście Hanie teraz odebralam na karmienie i fajnie ściągnęła mi mleko z jednej piersi. Drugiej już nie chciała, a twarda jak kamien... z laktatorem muszę uważać bo może jeszcze pobudzić laktacje więc muszę się pomeczyc[/QUOTE]
Dzanet a wyslesz mi?
Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Dzien dobry Mamusie

My czujemy się dobrze, ja wstalam wczoraj o 21 a dziś od 6 mam przy sobie Marcelinkę
Ale moje dziecko jest typowym cesarkowym śpiochem i od rana śpi... Mamy przez to problem z przystawianiem bo jeszcze nie złapie a juz w komono uderza
Mam nadziejë, że jutro będzie bardziej aktywna...
Suuper, że Marcelinka już z Tobą
Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Nie ma reguły Madziu
Ja Bartka karmiłam przez pierwsze pół roku wyłącznie piersią a pierwszy okres po porodzie dostałam po 4 miesiącach. Wiec dosyć szybko.
a mam koleżankikktóre krótko karmiłam piersią- miesiąc albo nawet i krócej a okresu nie miały ponad pół roku
Dziękuję za odp
Tak dumam kiedy ja okres dostanę bo piersią próbowałam karmić 3tygodnie teraz rozlaka więc wiadomo nie karmię :/ ale jak piszecie że nie ma reguły to będę po prostu czekała. Nie znam dnia ani godziny

Sophia Loren
Stary 2016-06-24, 16:23   #4468
ania230
Zakorzenienie

Przytulila sie do klaty i zasnela.

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
U mnie na każde zawołanie przystawialam. To wisiała po 30-40 min przy piersi. Jak zasypiala to ja gilgotalam po stopach i po policzku. Raz pomagalo a raz szla spac. Zrobilam jeden dzień tylko cyc i wieczorem byla tak glodna ze dalismy jej mm. Wydaje mi się że mam za malo pokarmu albo ona ssie ale malo co zjada bo nie zawsze slysze ze przełyka.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-06-24, 16:29   #4469
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiaj jest taki dzień wczoraj to chociaz dłużej pospala ale szału nie bylo.
Zastanawiam się czy to nie przez mleko mm. Wcześniej jadla Babilon pro natura a teraz ma nan. Moze ten nan ja pobudza :/ juz sama nie wiem.
A jak Maje zostawisz na chwilę nie śpiącą to placze czy leży?

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Cytat:
Dzanet a wyslesz mi?

Suuper, że Marcelinka już z Tobą

Dziękuję za odp
Tak dumam kiedy ja okres dostanę bo piersią próbowałam karmić 3tygodnie teraz rozlaka więc wiadomo nie karmię :/ ale jak piszecie że nie ma reguły to będę po prostu czekała. Nie znam dnia ani godziny

Ginekolog może Ci w przybliżeniu powiedzieć czy już blisko czy nic nie widac.
Mi na wizycie powiedziala wlasnie, że niedługo mogę dostać i faktycznie dostałam po jakiś 2 tyg.

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-24, 16:36   #4470
__Veronique
Wtajemniczenie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;62189826]Ja mam jezyk niemowląt, podaj maila to ci wyślę

Dziewczyny jak mi tu smutno! Mam dwie córy i teraz ani jednej nie mam przy sobie! Na szczęście Hanie teraz odebralam na karmienie i fajnie ściągnęła mi mleko z jednej piersi. Drugiej już nie chciała, a twarda jak kamien... z laktatorem muszę uważać bo może jeszcze pobudzić laktacje więc muszę się pomeczyc[/QUOTE]

A wyślesz mi też?
Dobrze, że piszesz o tym dopajaniu przy wyższej bilirubinie
jeśli dziecko jeszcze ma żółtaczkę, to może dlatego, żeby szybciej minęła? Jak dziecko więcej siusia to żółtaczka szybciej wychodzi.
Tęsknota za dzieckiem jest okropna!

Cytat:
U mnie na każde zawołanie przystawialam. To wisiała po 30-40 min przy piersi. Jak zasypiala to ja gilgotalam po stopach i po policzku. Raz pomagalo a raz szla spac. Zrobilam jeden dzień tylko cyc i wieczorem byla tak glodna ze dalismy jej mm. Wydaje mi się że mam za malo pokarmu albo ona ssie ale malo co zjada bo nie zawsze slysze ze przełyka.
To moja potrafi i półtorej godziny tak wisieć. Ze starszą miałam to samo.

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości