|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe to babki odlotowe! 2016
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4832 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe, na II trymestr prawie gotowe! 2016
Ktoras z was bedzie miala trojaczki http://olx.pl/i2/oferta/wozek-dla-tr...8-IDgg2WF.html
![]()
#4833 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4834 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4835 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Apropo poglądów - gdzie dwóch Polaków tam 3 zdania i 4 partie 😉 Każdy ma prawo do własnego zdania o ile nie narzuca go innym 😊 Mam koleżankę, która karmiła mm i jej dziecko jest również bardzo zdrowe i praktycznie się nie przeziębia a mam już 5 lat. Osobiscie bardzo chce karmić piersią i zrobię co mogę na miarę moich możliwości aby to osiągnać i możliwie jak najbardziej ułatwić. odciągać też będę chciała po jakimś czasie aby malutka umiała też pić z butelki jakbyśmy chcieli wyjść gdzieś z Mężusiem 😊 Widzialyście coś takiego? Czy to jest takie ulatwiajace czy kolejne zarabianie kasy? http://mamygadzety.pl/kiinde/ ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;62177696]Bardzo mi się podoba co napisałaś. zauważyłam ze mamy lubuja się w tym temacie. Ja na jakiekolwiek komentarze odnośnie kp pozwalam sobie tylko przy mezu ![]() Swoją drogą polecam zakupić sobie podstawowy zestaw startowy do odciagania mleka. jak Franek miał 6 tygodni miałam jakis stan zapalny i sciagali mi ropę z dziąseł. I jak cierpialam z bólu to mama zabrała małego na kilka godzin i karmiła go moim odmrozonym mleczkiem. No i byłam spokojniejsza, ze jakby musieli mnie znieczulac to jednak mam zapas mleka dla malutkiego...[/QUOTE] Oooooo własnie na takie też sytuacje fajnie mieć zamrożone mleko 😊 ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Patrzcie jak dzięki kp posty nam się produkują hahaha Zaraz skończymy wątek ![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Kciuki za dzisiejsze wizyty! 😊 ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Omg wy tu o tych Meżach na cyckach a ja taka napalona i co z tego skoro zakaz orgazmów 😒 ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Rozmawiałam z moim lekarzem, mam się nie martwić tylko leżeć spokojnie jeszcze z tydzień i brać dodatkowo tą luteinę dopochwowo. Już chyba wiem dlaczego kazał mi brać duphaston do 20 tygodnia - bo w II trymestrze ta kosmówka przekształca się w łożysko i progesteron pomaga w razie czego. Układa się wszystko to do około 20 tygodnia. Ta luteina dopochwowo dodatkowo chroni przed skracaniem się szyjki. Nie wolno mi nic podnosić, nawet 1 kg 😊 Także Kochane starajcie się nie dźwigać, lepiej dmuchać na zimne. Edytowane przez monika0185 Czas edycji: 2016-06-24 o 11:53 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4836 |
Zakorzenienie
|
monika0185- nie dźwigaj i odpoczywaj
![]()
#4837 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
ja to nawet ponad 10 kg dzwigam, nie ma rady, dziecko nie rozumie, że mama nie może. Ale fakt, robię to rzadziej niż przed ciążą |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4838 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Fajowy zestaw! Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Tak jest z wieloma rzeczami, gadżetami. Jedna osoba woli zagotować wodę w garnku, włożyć butelki na 5 min i wystawić na ściereczkę, inna powie, że bez sterylizatora się nie obejdzie ![]() Jedno mnie zastanawia - cena woreczków do mrożenia. Nawet popatrzyłam z ciekawości na allegro i co mnie dziwi to, że są tylko woreczki markowe typu avent, babyono. Wydaje mi się, że przy Maksie takie jakieś zwykłe woreczki do mleka, które kupowałam, to wychodziły grosze, ale to dawno było... ![]() Dobra, dobra, Ty nie zwalaj na kp, że dużo postów przybywa ![]() ![]() Biedna... ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4839 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Podoba mi się taki rożek/kangurek: http://www.smyk.com/catalog/product/...y-bialo-szary/ Będziecie takie coś używać? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4840 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do wszelkiego rodzaju gadżetów mam podobną opinię, mogą się przydać ale można też bez nich przeżyć ![]() Ale mrożenie pokarmu wydaje się fajna opcją, szczególnie w tych woreczkach, bo nie zajmą jakoś dużo miejsca w zamrażarce ![]() Monia fajny ten kangurek ![]() Edytowane przez Emosz Czas edycji: 2016-06-24 o 14:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4841 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I jestem jeszcze zakochana w tych kocykach ![]() http://poscieldladzieci.pl/mamo-tato...ry-blekit.html
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć." Coco Chanel Edytowane przez Velvet Wave Czas edycji: 2016-06-24 o 14:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4842 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4843 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4844 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem czy któraś z Was szyje, ale ten materiał w sklepach z tkaninami nie jest jakiś bardzo drogi, więc jak ktoś umie to sam może sobie coś fajnego uszyć ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4845 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4846 |
Wtajemniczenie
|
Carolka gratuluję chłopaka!
![]() U mnie dziś przeszło 30stopni. Gnije w pracy. Jutro wzielam zmianę za moją siostrę bo ma ostre zapalenie ucha środkowego i wylatuje jej maź z krwią z ucha. Mówię wam straszne. Byłam wczoraj z nią o północy w szpitalu na izbie przyjęć bo je mogła ujechac z takim bólem. Dobrze ze akurat byłam u rodziców i mogłam ja zawieźć do tego szpitala. w ciągu 30 minut zapaskudzala ta wydzielina jeden wacik do zmywania makijażu . Wiec Wyobraźcie sobie jak jej leciało z ucha... Dziewczyny do mrożona mleka można używać pojemniczkow "na mocz" które kupujemy w aptece. Koszt to 50gr a można użyć wiele razy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4847 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4848 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Genialne, nie widziałam jeszcze takich rożków. Ja na pewno coś takiego kupię ![]()
![]() |
#4849 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mialam ale sama go nie uzywalam, jak ktos przychodzil to wkladalam do takiego becika. Tylko moja Zaba urodzila sie w lipcu i lezala w samym pampku jakbym ja zawinela to by mi sie dziecko zagotowalo ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Ja teraz do lozeczka tez chce minky. Jakos zwykla kolderka poszla w ruch ok 1rz? Wczesniej maly kocyk wystarczal Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Wiecie co jak wrzucacie te '☠☠☠☠☠☠☠ki' to dociera do mnie ze znowu takie malenstwo bedzie w domu <3 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4850 |
Wtajemniczenie
|
Od 22 czerwca jest wyprzedaż w tesco do -50% na obuwie i ciuchy. Mam nadzieje ze dla dzieciaków tez. Pojadę dziś zobaczyc
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4851 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Chciałam coś napisać ale niestety... pamięć szwankuje.. wiec no cóż..
![]() ![]() |
![]() |
#4852 |
Zakorzenienie
|
U mnie tez dzis mega słońce.. 35 stopni pokazuje dalej w cieniu termometr...
Mąż w pracy to pojechalam do mamy i leze na materacu w cieniu juz od 10 rano ![]() ![]() ![]()
#4853 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tymi pojemnikami na mocz to też dobry pomysł, w końcu są sterylne 😊 ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Mam już wyniki badań, w moczu wyszedł mi śluz i bakterie dość liczne. Pewnie to przez szpital bo jak mnie przyjęli to miałam dobry wynik. Ale zastrzelił mnie wysoki poziom cholesterolu! 227 a norma to 190... dwa miesiące temu miałam 170. W ciągu dwóch miesięcy taki skok??? Mam nadzieje, że to przez hormony ciążowe. |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4854 |
Raczkowanie
|
Hej mamuśki !!
Trochę mnie tutaj nie było, ale mój synek ma od tygodnia ospę wiec czasu brak na pisanie, bo czytałam na bieżąco. Ponadto robimy młodemu domek w ogrodzie i teraz jak mam wolną chwilkę to maluje, szlifuje itp. Płci nadal nie znam więc nic nie mogę upolować na wyprzedaży nic ciekawego dla maleństwa bo mało jest neutralnych rzeczy,. Gratuluje tym które miały wizyty i usłyszały dobre wieści. Zazdroszczę wyjazdów wakacyjnych....my nadal nie postanowiliśmy co z wakacjami ale ja lubię na ostatnią chwilę i spontanicznie planować wakacje wiec luzik. |
![]() ![]() |
![]() |
#4855 |
Zadomowienie
|
A Papaya gdzie???
![]() |
#4856 |
Wtajemniczenie
|
Monika nie wiem czy jej lepiej, bo czekam aż mi odpisze na sms. Ale zapewne jest lepiej bo dostała całkiem inne leki na to ucho. Mam nadzieje ze jej szybko przejdzie bo masakra. Współczuję tego bólu.
Oo właśnie mi napisała ze jej cały czas leci ta wydzielina z ucha i ze jest zmęczona tymi lekami. Ja juz po pracy. Byłam w tesco ba wyprzedaży ciuchow. Potem wam pokaże co kupiłam jak tylko wrócę do domu do maluszkowej mojej. Teraz siedzę z tz i jego kolegami na podwórku ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4857 |
Zakorzenienie
|
Jestem po wizycie, kolejna 22.07 i to już będą drugie badania genetyczne
![]() Mały jest duży i śliczny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ah...chciałabym go widzieć codziennie ![]()
![]() |
#4858 |
Zakorzenienie
|
Z cyklu tytuł:
Wyprawki już kupujemy, na grudzień się szykujemy ![]() Tym pieknym gorącym akcentem zyczę dobranoc i idę spać ![]()
#4859 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Dobranoc Kochane, padam już. Po całym dniu leżenia mogłam się zmęczyć ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4860 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I ja uciekam spać, dobrej nocki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:17.