Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7 - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-25, 16:22   #4591
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Hormony mnie dobijaja.
Wzruszam się jak widzę piłkarzy i kibiców śpiewających hymn Polski
Niech już się skończy ta huśtawka

Albo niech się skończy to euro

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

Cytat:
Napisane przez PikPik09 Pokaż wiadomość
Dzanet czy jest gdzies opis twojego porodu? Do tylu jestem mocno a zaintrygowala mnie roznica 2 h miedzy naszymi porodami
A to Beniś:
Załącznik 6503971
Załącznik 6503976

Motylek fajne te twoje motylki a jaka czuprynka

Plecy niestety juz zaczynaly mi fiksowac.jeszcze ze szpitala umowilam masazystke i po powrocie do domu zaraz przyszla i mnie wymaglowala.mam nadzieje ze dalej nie pojdzie ten bol.narazie pobolewa jeszcze.
Jest, nie znajde odnosnik więc wkleję raz jeszcze
Opis porodu.<br />
Skurcze regularne miałam od 23:00. Ok północy zadzwoniłam do położnej z informacją o tym, że są co 7-8min. Kazała jechac na ip. Załatwilam opiekę dla starszej i po 1 byliśmy w szpitalu. Tam skurcze co 5min ale rozwarcie dalej tylko na dwa palce. Prysznic, piłka. Przyjechała moja położna, badanie, skurcze co 3-4minuty, mała wysoko i źle się wstawiala główka. Zakaz skakania na piłce. Przebiła mi pęcherz, skurcze ruszyły i na każdym skurczu badanie przez położną. O 4 wyladowalam na fotelu do partych. Skurcze jak na złość się uspokajaly. Chciałam przeć a położna nie pozwalala bo mała się bardzo powoli obracala. W koncu o 5 przyszła na świat-jak się okazalo ręką do przodu, mąŻ to.widział, ale zachował kamienną twarz nie byłam nacinana, lekko peklam. Nie umiałam urodzić łożyska, trochę mnie pomeczyli. Jak usłyszałam wagę to o mało nie zemdlalam, moja dr mówiła że może dobije do 3200. W szpitalu wyszlo niecałe 3600. A tu 4190 :O<br />
Dali mi mała, jak zassala to mi oczy wyszły. Płakałam ze szczęścia, nie mogę uwierzyć że ona tu lezy już obok mnie. Kocham ją nad życie i tęsknię za Zosia. Ale dobrze mówią-miłość do dzieci się mnoży, nie dzieli!
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-25, 17:06   #4592
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Pikpik Dzanet piekne opisy dalyscie rade
Motylku sliczne te Twoje dzueciaczki
Pikpik sliczny bobasek

Ja padam, zakupy, obiad dla wszystkich i zrobienie ciasta mnie wykonczylo, jeszcze jak maz wroci do domu to jemu ptrzeba przygotowac obiad :/ ale moze urodze dzieki temu

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-25, 17:23   #4593
PikPik09
Raczkowanie

Dzieki dzanet za opis.ale psikus z ta raczka co? Dobrze ze ostatecznie bylo sn.dluga droge przebylas ale to uczucie ze dopiero byl w brzuchu a teraz na brzuchu jest za kazdym razem zdumiewajace!
Czekamy jeszcze na nasze kolezanki co nam zafunduja na koniec czerwca??
Stary 2016-06-25, 17:26   #4594
zebrah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
[/COLOR]LASKI PO CC na końcach rany zrobiły mi sie takie uwypuyklenia dziwne.. nic sie nie sączy i nie boli jakoś inaczej niż reszta rany, miała tak któraś ?
Asiek ja tak miałam, że mi się zgrubienie zrobiło z lewej strony- tak jakby w środku rany. Kupiłam rivanol w płynie i leżałam tak po pół godzinki z okładem (żeby gaza była mocno mokra). Wyciągnął mi opuchliznę ten rivanol w 3 okładach dosłownie.

Motylek- ale fajne maluchy I ciekawe, że mają tak różne temperamenty

Pikpik- jaaa Benio to dwa razy mój Leoś! Ale chłopa uhodowałaś

Ja mam dalej okrągły brzuch po CC mimo źe zrzuciłam już te 7 kg które przytyłam w ciąży. Jak Wy to robicie? Do tego dalej mi się macica oczyszcza.

Edytowane przez zebrah
Czas edycji: 2016-06-25 o 17:28
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-25, 17:52   #4595
Asiek121
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
Asiek ja tak miałam, że mi się zgrubienie zrobiło z lewej strony- tak jakby w środku rany. Kupiłam rivanol w płynie i leżałam tak po pół godzinki z okładem (żeby gaza była mocno mokra). Wyciągnął mi opuchliznę ten rivanol w 3 okładach dosłownie.

Motylek- ale fajne maluchy I ciekawe, że mają tak różne temperamenty

Pikpik- jaaa Benio to dwa razy mój Leoś! Ale chłopa uhodowałaś

Ja mam dalej okrągły brzuch po CC mimo źe zrzuciłam już te 7 kg które przytyłam w ciąży. Jak Wy to robicie? Do tego dalej mi się macica oczyszcza.
ok dzięki to dzisiaj kupie i spróbuje
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-25, 17:59   #4596
ania230
Zakorzenienie

Od 3 godz chce uspic Maje i nic. Cycka cyca i tez nic i wiem ze teraz jakbym jej dala mm to by usnela

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-25, 18:02   #4597
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Dzanet.. Pięknie to napisałaś! Gratuluję!

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-25, 18:06   #4598
ania230
Zakorzenienie

Leje mi się po dupie :/ tak gorąco i duszno jest.

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
Asiek ja tak miałam, że mi się zgrubienie zrobiło z lewej strony- tak jakby w środku rany. Kupiłam rivanol w płynie i leżałam tak po pół godzinki z okładem (żeby gaza była mocno mokra). Wyciągnął mi opuchliznę ten rivanol w 3 okładach dosłownie..
U mnie z dwóch stron takie zgrubienia. Ale gdzie mi Maja pozwoli polezec z okładem

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-06-25, 18:08   #4599
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez kupilam tylko pojemniki takie wielorazowe , bo raz jeden dzien cały wylewałam bo chciałam sprawdzic jak zareaguje tylko na mm

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

nam przepisali też zelazo ale mała strasznie ulewała wręcz wymiotowała i odstawiłam, we wtorek idziemy na kontrol to zobaczymy czy dadza jakies inne czy odpuszcza

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

LASKI PO CC na końcach rany zrobiły mi sie takie uwypuyklenia dziwne.. nic sie nie sączy i nie boli jakoś inaczej niż reszta rany, miała tak któraś ?

Mi już brzucha mało zostało, jakbym zjadła obiad duzy za to cycki przez mleko nagle z 70B zrobiły sie 75D

Mała jest kochaniutka ale będzie to ciężkie dziecko w wózku żle, na wszystkich dziurach i krawężnikach sie budzi i marudzi, w nocy czasami dokuczają nam kolki ale już nie każdą noc

dzisiaj np od 21 do prawie 3 nie spała i też wszystko bylo na nie i płacz, chociaż że zrobiła kupe
Ja też mam takie zgrubienie na jednym końcu i pobolewa. Wczoraj nawet męża prosilam, żeby pogadal czy coś sie nie rozeszło. Mówił. Ze owszem jest jakby więcej skóry ale wygląda tak samo i nic się tam nie babrze więc widocznie tak ma byc

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-25, 18:10   #4600
Asiek121
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Leje mi się po dupie :/ tak gorąco i duszno jest.

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

U mnie z dwóch stron takie zgrubienia. Ale gdzie mi Maja pozwoli polezec z okładem
A jak tż wróci z pracy ? U mnie nawet jak Mała ma histerie to tż ją nosi a ja leże i wietrze rane ..
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-25, 18:12   #4601
soffinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Od 3 godz chce uspic Maje i nic. Cycka cyca i tez nic i wiem ze teraz jakbym jej dala mm to by usnela

Moj Ignas tez nie mógł zasnąć ;/ chyba te upały mu doskwierają pomimo ze leży w samym pampersie
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-25, 18:13   #4602
miszkaaa
Zakorzenienie

SLiweczka niezły tekst synka, ma wyczucie -jak to chłopy😉
I brawa dla córy za odwagę.

Motylku, również uważam, że niedopite mleko powinnaś wylać. Jak nie jesteś pewna ile wypija to rozlej do 2 butelek i w razie czego będziesz mogła to nieruszone wstawić do lodówki na następne Karmienie.
Brawa dla Ciebie że tak pięknie dajesz rade

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-25, 18:13   #4603
Honcia
Zakorzenienie

Witamy się już z domu

Gorąco jak cholercia ale lepiej niż w szpitalu
Próbujemy się przystawiać do piersi i jest dramat... Mała ciągnie tylko przez nakładkę i tylko chwilkę, dosłownie zassie i odpuszcza... Nauczona w szpitalu na butlę rozleniwiła się. Samego sutka bez nakładki nie złapie w ogóle
Jestem bliska płaczu ale mam nadzieję, ze przynajmniej przez te nakładki trochę się nauczy ssać... Na szczęście mam dużo siary.

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-25, 18:15   #4604
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
A jak tż wróci z pracy ? U mnie nawet jak Mała ma histerie to tż ją nosi a ja leże i wietrze rane ..
Ehh tz w poniedziałek wyjezdza na dwa dni. Cos wymyśle np sobie bede oklad przyklejac.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-06-25, 18:26   #4605
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Hormony mnie dobijaja.
Wzruszam się jak widzę piłkarzy i kibiców śpiewających hymn Polski
Niech już się skończy ta huśtawka
Skończy,się skończy
Ti tylko przejściowe.
Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Dziewczyny proszę się jeszcze brzuszkami nie przejmować! Przez 9 m-cy rosły to teraz trzeba dać im trochę czasu żeby zniknęły.
Mnie wczoraj syn zapytał czy niedługo urodzę drugiego dzidziusia, bo znowu mam duży brzuch

A dzisiaj pierwszy raz córka samodzielnie przewinęła braciszka (kupka była, więc wyższa szkoła jazdy) i dała radę. No normalnie mam luz blues

Dzanet Ignasia wypisali do domu przy bilirubinie 11,4.

Honcia super że już do domciu

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

motylku, piękne masz dzidziulki I w ogóle szacun, że tak świetnie sobie radzisz :brawo:
Synek dobre pytanie Ci zadał Usmiac się idzie.
Iga dzielna i pomocna siostra! Kolejna para rąk do pomocy i kochana z niej siostra
Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Pikpik Dzanet piekne opisy dalyscie rade
Motylku sliczne te Twoje dzueciaczki
Pikpik sliczny bobasek

Ja padam, zakupy, obiad dla wszystkich i zrobienie ciasta mnie wykonczylo, jeszcze jak maz wroci do domu to jemu ptrzeba przygotowac obiad :/ ale moze urodze dzieki temu
Justyna Ty to szalona jesteś obiad i ciasto plus obiad dla tz skąd Ty siłę masz
Zmeczysz się i lada chwila tutaj info, że Gabryś jest na świecie bedzie za to oczywiście mocno trzymam kciuki

Ja miejsce obok rany mam takie dziwne/nie swoje skóra jest napieta jednak zgrubien nie ma więc nie przejmuje się. Po operacji nerek tez miałam taka napięta i nie swoją skórę w okolicach rany. Trochę czasu musi upłynąć żeby to wszystko wróciło do normy.

Motylku Torcia z wielką ciekawością zareagowała na dziecko. Już jak przyjechaliśmy do podeszła do fotelika i zaczęła lizać Hanie. Czasem próbuje bawić się końcówka pajacyka na stopach albo lize małą w euforii jak jest to uważamy żeby nie wyskoczyła na Hanie - wielka radość i euforia jest jak tz wraca z pracy lub ja po dłuższej nieobecności. Jak jestem sama z dzieckiem i psem to piesek jest bardzo grzeczny. Jak karmię mała czy leżę z nią to przychodzi i wtula się obok Nas. Podchodzi do łóżeczka jak Hania płacze. Nie wykazuje agresji ani zazdrości w stosunku do dziecka. Musimy tylko uważać na napady euforii, ale to jeszcze szczeniak więc normalna sprawa

Dziewczyny do picia wody/herbatki macie dla dziecka oddzielną butelkę?
Ja każe mamie w jedej dawać żeby była tylko do wody/herbatki właśnie.

Jak miałam nawal pokarmu i w pobliskiej aptece nie było woreczkow/pojemnikow na pokarm to pojemniki jałowe na bad moczu kupiłam i w nich mleko przechowywalam a część zamrozilam.babki na sr gadały że takk czesto w szpitaku dają po porodzie jak nawal jest i pacjentka nie ma w czym przechować/zamrozić mleczka

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-25, 18:27   #4606
motylek1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
SLiweczka niezły tekst synka, ma wyczucie -jak to chłopy😉
I brawa dla córy za odwagę.

Motylku, również uważam, że niedopite mleko powinnaś wylać. Jak nie jesteś pewna ile wypija to rozlej do 2 butelek i w razie czego będziesz mogła to nieruszone wstawić do lodówki na następne Karmienie.
Brawa dla Ciebie że tak pięknie dajesz rade

Ale ja to mleko daję za chwilkę. Chodziło mi o to, że jak grzałam i za chwilę chciałam dokarmić, to to wylewałam i dawałam nowe, bo jak temp spadła np do 27 to już nie dawałam, bo myślałam że za zimne, a mleka się nie podgrzewa.
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-25, 18:31   #4607
kattoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Ale ja to mleko daję za chwilkę. Chodziło mi o to, że jak grzałam i za chwilę chciałam dokarmić, to to wylewałam i dawałam nowe, bo jak temp spadła np do 27 to już nie dawałam, bo myślałam że za zimne, a mleka się nie podgrzewa.
Hej

Odciagniete mleczko mozna podgrzewac ale tylko raz. Odciagasz i schlodzisz - niedopite moze stac jeszcze jakis czas w pokoju ale ponownie go schladzac i odgrzewac nie mozna. Mleko z piersi nie psuje sie po kontakcie ze slina bo ma wlasciwosci antyseptyczne

Karmilam odciagnietym mleczkiem 10mc wiec jakbys miala pytania to jestem na lipcowkach
kattoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-25, 18:36   #4608
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kattoo Pokaż wiadomość
Hej

Odciagniete mleczko mozna podgrzewac ale tylko raz. Odciagasz i schlodzisz - niedopite moze stac jeszcze jakis czas w pokoju ale ponownie go schladzac i odgrzewac nie mozna. Mleko z piersi nie psuje sie po kontakcie ze slina bo ma wlasciwosci antyseptyczne

Karmilam odciagnietym mleczkiem 10mc wiec jakbys miala pytania to jestem na lipcowkach
10miesiący odciagalas i karmilas butla?

Dziewczyny przez szpital i rozlke z Hania mam coraz mniej pokarmu dziś przez cały dzień sciagnelam zaledwie 50ml. Wiem moje zdrowie jest teraz najważniejsze po to żebym mogła szybko wrócić do dziecka, ale przez stres i rozlake zanika mi pokarm.

Sophia Loren
Stary 2016-06-25, 18:36   #4609
motylek1984
Zadomowienie

Dzięki. Katto :-D ja narazie puki temp nie przekracza 25 stopni nawet nie wkładam do lodówki, bo nie muszę wtedy podgrzewać, a i tak odciągam z karmienia na karmienie.
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-25, 18:38   #4610
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki. Katto :-D ja narazie puki temp nie przekracza 25 stopni nawet nie wkładam do lodówki, bo nie muszę wtedy podgrzewać, a i tak odciągam z karmienia na karmienie.
Ja też nie wkladalam do lodówki bo odciagalam mleczko z karmienia na karmienie.gdzieś w madrej książce czytałam, że mleczko z piersi w temp pokojowej może stać max 6godz.

Sophia Loren
Stary 2016-06-25, 18:44   #4611
kattoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość

Dziewczyny przez szpital i rozlke z Hania mam coraz mniej pokarmu dziś przez cały dzień sciagnelam zaledwie 50ml. Wiem moje zdrowie jest teraz najważniejsze po to żebym mogła szybko wrócić do dziecka, ale przez stres i rozlake zanika mi pokarm.

Tak 10mc bo poszlam do pracy i nie mialam mozliwosci odciagac dalej
Cytat:
To 25st to takie umowne bo czasem moze sie podpsuc. A nie ma nic gorszego niz wylewanie jak nie masz w zapasie w lodowce. Pamietaj ze z czasem dziecko bedzie pic wiecej wiec ja zawsze mialam 1 butelke odciagnieta extra na dzien wiekszego apetytu
Cytat:
Ja też nie wkladalam do lodówki bo odciagalam mleczko z karmienia na karmienie.gdzieś w madrej książce czytałam, że mleczko z piersi w temp pokojowej może stać max 6godz.

Roznie to tak naprawde bywa. Mi sie czasem psulo po 4h. Wiec juz zawsze wkladalam do lodowki i podgrzewalam w pogdrzewaczu

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Aaa i tak dla pokrzepieniu serc mialam cc w 34tc i synka moglam przytulic po 6 dniach, a kp sie rozkrecilo. Uda sie wam i trzymam kciuki
Stary 2016-06-25, 19:41   #4612
madzius90
Zakorzenienie

Głupi kundel (nasz pies podworkowy) ugryzl Bartka w rękę

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Cytat:
Napisane przez PikPik09 Pokaż wiadomość
Dzanet czy jest gdzies opis twojego porodu? Do tylu jestem mocno a zaintrygowala mnie roznica 2 h miedzy naszymi porodami
A to Beniś:
Załącznik 6503971
Załącznik 6503976

Motylek fajne te twoje motylki a jaka czuprynka

Plecy niestety juz zaczynaly mi fiksowac.jeszcze ze szpitala umowilam masazystke i po powrocie do domu zaraz przyszla i mnie wymaglowala.mam nadzieje ze dalej nie pojdzie ten bol.narazie pobolewa jeszcze.
Piękny chłopak
A jaki biceps ma

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
Ja też mam takie zgrubienie na jednym końcu i pobolewa. Wczoraj nawet męża prosilam, żeby pogadal czy coś sie nie rozeszło. Mówił. Ze owszem jest jakby więcej skóry ale wygląda tak samo i nic się tam nie babrze więc widocznie tak ma byc

Tez mam takie zgrubienie z prawej strony, ale tylko skóra nad rana ma takie uwypuklenie. Ale to nie boli ani nic. Miałam juz tak w szpital i jak sciagali mi szew i nikt nic nie mówił na to
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-25, 19:45   #4613
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

U nas gorąco, Małej to też się daje we znaki bo dziś co chwila do cycka się przyklejala czasem na 2-3min pić się dziecku chcialo. Wcześniej chwilę pomarudzila ale akurat pora kąpieli się zbliżała i jak ręką odjal, inne dziecko, szybka akcja przy cycku i śpi.

Czytam was na raty ale jestem w miarę na bieżąco z tym co u was tylko ciężko się odnieść do tego o czym piszecie.

Miłego wieczoru Kochane.
K_a_s_i_a_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-25, 19:56   #4614
PikPik09
Raczkowanie

My po pierwszej kapieli!! Akurat teraz lunelo i burza jak 150! Oby beni sie nie bal bo mam okna w dachu i taki dzwiek jakby ktos kamienie rzucal....

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

My po pierwszej kapieli!!bardzo mu sie podobalo cichutko byl. Akurat teraz lunelo i burza jak 150! Oby beni sie nie bal bo mam okna w dachu i taki dzwiek jakby ktos kamienie rzucal....
Stary 2016-06-25, 20:11   #4615
kanwa
Zakorzenienie

Australia dziękuję że pytasz
Idką ewidentnie w upały woli w brzuszku posiedzieć
Termin mamy na wtorek a jak nic nie ruszy to wizyta 01.07
Ja już jestem bardzo zmęczona bo upał mi doskwiera.Wychodzę na dwór wieczorem dopiero a i tak jest gorąco.Brzuch się często stawia ale zero skurczy i bólu ani śladu wód.Już bym bardzo chciała urodzić.

kanwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-25, 20:13   #4616
Madzia9999
Zakorzenienie

Pik pik fajnie, że synek od razu polubił kąpiel U Nas Hania też w wodzie jak aniołek,nawet czasem radośnie macha rączkami nie rozplakala mi się jeszcze w wodzie. Za to po kapieli jak jest już bardzo głodna to muszę się spieszyć z pielęgnacją i ubraniem w pajacyka bo wrzask, cmokanie i piastki do buziaka wkłada z głodu.
Na poczatku noworodki niewiele jeszcze słyszą a za chwilę jak deszcz będzie częściej to oswoji się z jego dźwiękiem.

Madziu jak to Wasz psiak ugryzll Bartka? Draznil się z nim czy jak? Mocno go ugryzl? To dziwne, że tak się stało :/ Długo macie tego piesełka?

Sophia Loren
Stary 2016-06-25, 20:43   #4617
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Fabi tez upaly saja sie we znaki. Ranobjeszcze szybko.spacer.to spala, ale od 16 krotkie drzemki.i.cyc na zmianę. Teraz po kapieli to.samo, ciekawe o ktorej zasnie.
Polacy wygrali!co za emocje!!

MADZIA jej, mocno ugryzl?

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-25, 20:58   #4618
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez kattoo Pokaż wiadomość
Hej

Wow
Co ile sciagalas.?
Ile moze stac mleko w lodówce..?
Ja tez tylko ściągam.

Cytat:

pamiętaj, najważniejsze zdrowie

Cytat:
Głupi kundel (nasz pies podworkowy) ugryzl Bartka w rękę

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Piękny chłopak
A jaki biceps ma

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Tez mam takie zgrubienie z prawej strony, ale tylko skóra nad rana ma takie uwypuklenie. Ale to nie boli ani nic. Miałam juz tak w szpital i jak sciagali mi szew i nikt nic nie mówił na to

oj:/mocno.? Z jakiego powodu?

Cytat:
Pik pik fajnie, że synek od razu polubił kąpiel U Nas Hania też w wodzie jak aniołek,nawet czasem radośnie macha rączkami nie rozplakala mi się jeszcze w wodzie. Za to po kapieli jak jest już bardzo głodna to muszę się spieszyć z pielęgnacją i ubraniem w pajacyka bo wrzask, cmokanie i piastki do buziaka wkłada z głodu.
Na poczatku noworodki niewiele jeszcze słyszą a za chwilę jak deszcz będzie częściej to oswoji się z jego dźwiękiem.

Madziu jak to Wasz psiak ugryzll Bartka? Draznil się z nim czy jak? Mocno go ugryzl? To dziwne, że tak się stało :/ Długo macie tego piesełka?

moja ma identycznie po kąpieli ale teraz dajemy jej pol godziny przed kapiela jesc, a po kapieli znowu (juz dużo mniej). Zje i idzie spać to przy pielęgnacji jest spokojniejsza

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Fabi tez upaly saja sie we znaki. Ranobjeszcze szybko.spacer.to spala, ale od 16 krotkie drzemki.i.cyc na zmianę. Teraz po kapieli to.samo, ciekawe o ktorej zasnie.
Polacy wygrali!co za emocje!!

MADZIA jej, mocno ugryzl?
No emocje niezle, szczególnie podczas karnych

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-25, 21:02   #4619
kattoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Wow
Co ile sciagalas.?
Ile moze stac mleko w lodówce..?
Ja tez tylko ściągam.

pamiętaj, najważniejsze zdrowie

oj:/mocno.? Z jakiego powodu?

moja ma identycznie po kąpieli ale teraz dajemy jej pol godziny przed kapiela jesc, a po kapieli znowu (juz dużo mniej). Zje i idzie spać to przy pielęgnacji jest spokojniejsza

No emocje niezle, szczególnie podczas karnych
http://www.rodzicpoludzku.pl/Po-poro...leka-mamy.html

Ale u mnie nie stalo nigdy dluzej jak 24h.

Na poczatku sciagalam co 2h metoda 7351. Pozniej jak juz mialam podwojny laktator to az przestawalo leciec (jesli chcialam zwiekszyc ilosc mleka to jeszcze jak nic nie lecialo to ze 3 min dluzej). Pozniej jak maly mial pare mc to co 3h/4h bo tez z biegiem czasu pil wiecej mleka a rzadziej. Z tego co pamietam jak mial te 10mc to odciagalam rano i wieczorem i starczalo to na caly dzien. Dodam ze do 6mc pil wylacznie moje mleko. Pozniej stopniowo rozszerzalam diete

Edytowane przez kattoo
Czas edycji: 2016-06-25 o 21:06
Stary 2016-06-25, 21:10   #4620
zabciajs
Zakorzenienie

Hej. Zagladam tu co jakiś czas
Haneczka, odciągasz i butla?
Przynam, ze momentami mnie meczy karmienie a dopiero niecale 3 tygodnie moja Malutka ma. Ale nie przepadam za karmieniem i mówie to głośno. Robie to dla dziecka, bo wiem ze to dla niej dobre. Ale wizja karmienia poza domem mnie jak narazie przeraza.
Dlatego m.in odmówilismy wesela za tydzień.

Edytowane przez zabciajs
Czas edycji: 2016-06-25 o 21:12
zabciajs jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości