|
|
#4651 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7
Cytat:
Nam kikut nie odpadł a na brzuszku leżymy raz na jakiś czas ![]() Mamy KP czy u was tez tak jest ze jak zaczynacie karmić to z drugiej piersi wam samo leci? Bo mnie to z lekka irytuje szczególnie w nocy, jak mi sie uda nie zmoczyć koszulki podczas snu to w czasie karmienia zawsze jest plama |
|
|
|
|
#4652 |
|
Zakorzenienie
|
Madzius można na brzuszku kłaść z kikutem.
Kaska brawo za brak kikuta Justyna nie jesteś nerwowa tylko zmęczona sytuacja że jeszcze chodzisz z brzuchem, do tego tesciowa. Wiadomo jak sami to lepiej. Sofinka to normalne. Ja na noc miałam miekki stanik i wkładki. U mnie dalej cisza
|
|
|
|
#4653 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
poza tym mam problem z kp bo bardzo bola mnie brodawki jak załapuje. sam sutek jak chwyci to wiadomo ze przystawiam na nowo lae ma juz te brodawke i bardzo szczypie jak ssie i jeszcze potem jak skonczy to tez jeszcze długa szczypią.
Doświadczenie przemawia: Istnieją tylko dwie bezwarunkowe miłości- miłość między matką,a dzieckiem oraz miłość Boga do ludzi. Edytowane przez PikPik09 Czas edycji: 2016-06-26 o 08:59 |
|
|
|
|
#4654 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szczególnie po porodzie będzie Ci potrzebny spokój, a nie teściowa- złota rada Dużo cierpliwości życzę ![]() ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Cytat:
Tylko w kąpieli mam opory , żebytego kikuta tak moczyć mocno. A z tym wyciekaniem z drugiej piersi to chyba norma, też tak mam. Wczoraj rano zapomniałam założyć wkładki do stanika, karmiłam Zuzię i jak skończyłyśmy to patrzę a tam z drugiej piersi wielka plama na koszulce
|
||
|
|
|
#4655 | |||
|
Ania
|
Cytat:
Cytat:
i tak Cie podziwiam potrzebujesz spokoju , a z teściowa to raczej nieosiągalne :/Cytat:
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|||
|
|
|
#4656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A masowałaś te zastoje? Żeby Ci się jakieś zapalenie piersi od tego nie zrobiło |
|
|
|
|
#4657 | |
|
Ania
|
Cytat:
Co rowne trzy, cztery godziny?
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
|
#4658 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4659 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
próbuje raczej dobudzac ale to wychodzi tak co 3-4h. a i tak sie bawi memla i przysypia. dzis mi dal popalic w nocy. nie dal zasnac do samej 1 w nocy. nie dzikie wrzaski ale stale cos, zasnelam po pierwszej i juz od 3 maraton byl na nowo all inclusive i zasnal dopiero po 4 u mnie na klacie i juz tak zostalismy do 6,spalismy razem chociaz ja to sie boje ze on mi spadnie albo upuszcze przez sen.ale to byla jedyna szansa na zmruzenie oka.dzis nieprzytomna jestem.juz na chodzie od 5:30 bo tz do pracy szedl na 6 a starszak wedrowal miedzy łóżkami, tekst tza mnie wnerwił przeokropnie: starszak do niego poszedl rano a on do niego:idź do mamy (gdzie ja ledwo zdazylam zasnac z dzieckiem na sobie) bo ja musze sie wyspac bo do pracy ide a mama i tak do malego stale wstaje. ![]() ![]()
|
|
#4660 |
|
Konto usunięte
|
PikPik tekst męża
Mi też leci z drugiej piersi mleko. Nie wyobrażam sobie zycuar bez wkładek laktacyjnych! U nas Bilutbina 14. SpAdła ale dalej jest za wysoka by mogli nas wypuścić...😞 mam dziś już doła.. 5 doba w szpitalu, mała wiecznie na lampach, starszej już od wtorku nie widziałam :-( Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4661 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;62245436]PikPik tekst męża
Mi też leci z drugiej piersi mleko. Nie wyobrażam sobie zycuar bez wkładek laktacyjnych! U nas Bilutbina 14. SpAdła ale dalej jest za wysoka by mogli nas wypuścić...😞 mam dziś już doła.. 5 doba w szpitalu, mała wiecznie na lampach, starszej już od wtorku nie widziałam :-( Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Oby jutro było lepiej ![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- PikPik dla męża za takie gadanie to niezły
|
|
|
|
#4662 |
|
Zakorzenienie
|
Dzanet dziękuję za pdf z,książka
trzymam mocno kciuki za poprawę wyników!Tz chcę mi przywieźć Hanie na trochę, pielęgniarki tutaj się zgodziły i cieszę się tylko troszkę boję czy dziecko nie jest za małe na spędzenie czasu w szpitalu ale z,drugiej strony cholernie mi się tęskni ![]() Nie wyjdę na dwór bo mam cewnik i sonde z nerki :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4663 |
|
Zakorzenienie
|
Pikpik zatłukłabym męża za taki tekst
Dzanet trzymaj się. Jak już spada to dobrze. Jeszcze troszkę i wyjdziecie. Ja synka ostatni raz we środę widziałam i nie zapowiada się bym szybko go zobaczyła Madzia super że choć na chwilkę zobaczysz. Bedzie ciężko się rozstać ale pamiętaj ze to dla niej musisz być silna |
|
|
|
#4664 |
|
Raczkowanie
|
W ten upał to ja się chyba ugotuję, cały dzień i noc chłodzi mnie wiatrak i 3 razy dziennie chłodny prysznic, po prostu się zagotuję ale do czwartku już niewiele dni zostało
Tż i rodzice pojechali nad jeziorko, ja zostałam z pieskiem, jeszcze bym załapała jakiejś infekcji, bo te jezioro nie należy do najczystszych, a do tego plaża pozbawiona cienia więc zrezygnowałam.
|
#4665 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;62245436]PikPik tekst męża Mi też leci z drugiej piersi mleko. Nie wyobrażam sobie zycuar bez wkładek laktacyjnych! U nas Bilutbina 14. SpAdła ale dalej jest za wysoka by mogli nas wypuścić...😞 mam dziś już doła.. 5 doba w szpitalu, mała wiecznie na lampach, starszej już od wtorku nie widziałam :-( Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Cytat:
Cytat:
U mnie na szczęście dziś chłodniej, pochmurno i chyba padać będzie
|
|||
|
|
|
#4666 |
|
Zakorzenienie
|
Pikpik faceci to wygodni są :/ porażka ten tekst, ale co jsnie Pan zawodowo pracuje a Ty w domu chillout niby
Claudette super, że pozytywnie podchodzisz,do wywoływania porodu aczkolwiek życzę Ci żeby sama akcja się zaczęła i Kubuś był już z Tobą ;* Justyna też bym na Twoim miejscu straciła cierpliwość :/ czekasz na poród już po tp,jesteś podenerwowana przejęta a do tego bach teściowa i pierdyliard złotych, bezcennych rad. Poproś TZ,żeby z nią pogadal może coś pomoże ![]() Tobie też życzę żeby akcja porodowa się czym prędzej zaczęła ;* nie karm już Gabrysia tyloma smakołykami to może wyjdzie z brzuszka ![]() Jak Twoja mama? Odwiedzi Was w końcu? Czy dalej spiewka, że bratowa i brat nie dadzą rady? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4667 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sliweczka a jak z mycie głowy w tym wiaderku? Cytat:
a co do karmienia na polu to też bym nie chciała tego robić, ale jak będę musiała to przy przykryje się pieluchą i dam, bo wyjścia nie mam. Cytat:
Cytat:
Cytat:
więc jej powiedziałam że jak będę chciała rady to spytam Cytat:
Cytat:
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;62245436]PikPik tekst męża Mi też leci z drugiej piersi mleko. Nie wyobrażam sobie zycuar bez wkładek laktacyjnych! U nas Bilutbina 14. SpAdła ale dalej jest za wysoka by mogli nas wypuścić...😞 mam dziś już doła.. 5 doba w szpitalu, mała wiecznie na lampach, starszej już od wtorku nie widziałam :-( Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Oj Dzanet oby jak najszybciej testów dzieci były przy Tobie. ![]() Może jak tak ładnie spada, to jutro Cię wypiszą ? Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4668 |
|
Zakorzenienie
|
ja karmię na podwórku ale my mamy swój ogród, sąsiedzi nie widzą, ale tak w parku czy gdzieś to bym się stresowała i wstydziła i pewnie bym nie mogła małego przystawić ehhh
dlatego wychodzę od razu po jedzeniu i wracam po max 1h
|
#4669 |
|
Konto usunięte
|
Dzięki dziewczyny
Pozostaje spiąć pośladki, cycki do przodu i czekać do jutra ![]() Dziewczyny w dwupakach kciuki żeby się rozkręcilo! i zeby temp SpAdła o.kilka stopni bo teraz w,szpitalu to masakra... leje się ze mnie non stop! Claudette moj pierwszy poród byl wywolywany i dużo sprawniej szła już sama akcja porodowa
|
|
|
|
#4670 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie, mnie w KP jedyne co przeraża to ewentualna konieczność karmienia w miejscu publicznym... Bo nie jestem z tych, co wywalą cycka wszędzie i przy wszystkich
Dla mnie to jakaś taka intymna kwestia Dlatego na razie jakoś tak nie wybieram się na dłuższe wojaże...
|
|
|
|
#4671 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4672 |
|
Rozeznanie
|
Dzanet duzo sily i cierpliwosci
wytrzymasz jeszcze trozeczke, rozumiem ze tesknisz i za jedna i za druga, bo nie masz ich przy sobie, ale pomysl ze to tylko chwila, a potem bedziecie sie cieszyc soba juz dlugo ![]() Madzia ja mysle ze nie zaszjodzi Hani pobyt w szpitalu, a na pewno troche komfortu psychicznego uzyskasz i Ty i coreczka ![]() Claudette nie Ty jedna sie cieszysz na wywolanie, ja juz odliczam godziny do pojscia do szpitala ) jeszcze tyljo niecale 28 h Pikpik chlopy to czasami jak cos palną to ino tylko zabic ![]() Dziekuje dziewczyny za slowa otuchy ![]() Madzia moja nie przyjedzie bo ktos by musial z nia jechac bo wszystkoego sie boi i nie wie jak zniesie podroz samolotem, a ja poprostu nie mam takiej osoby i nie mialabym moejsca gdzie taka dodatkowa osobe polozyc spac. Oczywiscie, mysle ze i tak nawet gdyby dalo sie to zorganizowac, to i tak by nie zostawila brata i bratowej, bo ostatnio dowiedzialam sie ze wszyscy maka tak ciezko, tylko same problemy, a ja zyje jak wolny ptak. Nie powiedziala tego tak doslownie, ale ja juz sobie reszte dodalam, skoro ja nie musze sie o nic martwic a kazdy z mojego rodzenstwa juz tak. Eh szkoda gadac. Dzis tesciowa i szwagierka beda gotowac obiad - szczerze wolalabym sama to zrobic, gdy wycignelam wolowine do rosolu poza kurczakiem, to tak dziwnie sie patrzyly po sobie i cos tam komentowaly. Ja dodaje, wiec jak maja dla mnie gotowac to niech bedzie troche po mojemu. Tylko ja mam okropny charakter, bo niestety wychowano mnie na Zosie samosie, i poki moge to chetnie sie sama obsluze. Ale maz mowi zebym dala im szanse, wiec sie postaram.
|
#4673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hahaha |
|
|
|
|
#4674 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
|
|
#4675 |
|
Rozeznanie
|
Chudziaszek gdybym nie poznala tutaj ludzi z Twoich okolic to bym zachodzila w glowe co oznacza "isc na pole"
![]() ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Co do wywalania cycka, to jesli bede mogla kp, to mieszkam w centrum i w kazdym wiekszym sklepie jest pokoj dla matki i dziecka, i mozna sobie spokojnie wejsc i nakarmic cyckiem. A czy w parku wywake to jeszcze nie wiem, ale pewnie tak, bo droga do parku zajmie mi z polgodziny, wiec zaraz bym musiala z niego wracac. Ale poki co to tylko plany. najpierw trzeba urodzic
|
#4676 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna pewnie Ci przykro jak tak Ci mama gada. Pewnie, że Wy też macie swoje problemy i rozterki tyle, że,daleko i mama tego nie widzi co nie zmienia faktu, że nie macie sielanki non stop.
Teraz Kochana odpoczywaj,niech kobity się wezmą i ugotuja obiad mozesz dawać teściowej złote rady co do gotowania w międzyczasie haha![]() Dziewczyny mając ok miesieczne dzieciaczkki spacerki w taką pogodę przy malutkim wietrze/braku wiatru w czapce czy bez? Moja Hania wychodzi bez bo inaczej ma potowki i tak mamę instruje że jak cieplutko jest to lepiej bez czapeczki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4677 |
|
Rozeznanie
|
Dzanet a Ty za pierwszym porodem mialas najpierw zel na szyjke, czy od razu kroplowke? Bo mi tu lekarz powiedzial ze najpierw daja trzy razy co 6 ten zel, a potem beda myslec.
---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Madzia, bo ja sie nie zale, no i tez fakt ze mama nie jest obok i nie widzi. Przykro mi, ale wiem ze czasami tak mowi, bo wie ze daje sobie rade. Co do obiadu niech robia, pojde do siebie i przyjde na gotowe.
|
#4678 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak więc błędne koło.W dzień też rzadko odbija. Na szczęście nie ulewa. Może dosłownie ze 3 razy widziałam, że się denerwuje i że mu się jedzenie cofa do gardła to wtedy dałam do odbicia. Cytat:
A jak długo po porodzie jest się u was w szpitalu? Cytat:
Nie wyobrażam sobie bez wkładek- cały czas chodziłabym z plamami. Mi wystarczy czasem w dzień tylko pomyśleć o małym albo na niego spojrzeć jak śpi i zaczyna lecieć ![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;62245436]PikPik tekst męża Mi też leci z drugiej piersi mleko. Nie wyobrażam sobie zycuar bez wkładek laktacyjnych! U nas Bilutbina 14. SpAdła ale dalej jest za wysoka by mogli nas wypuścić...😞 mam dziś już doła.. 5 doba w szpitalu, mała wiecznie na lampach, starszej już od wtorku nie widziałam :-( Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] 14 to już nieźle. Kciuki żeby Was jutro wypuścili. Cytat:
Zasługujecie na chwilę przytulanek. Cytat:
W ogóle niezłe to jest że minął już Twój TP, a Ty dalej w dwupaku. Po co ten lekarz gadał takie głupoty i straszył Cię tylko przedwczesnym porodem ![]() chudziaszek, Ignaś jest na tyle malutki, a wiaderko na tyle szerokie u góry że normalnie da się główkę umyć. Nie wiem czy widziałaś to moje zdjęcie- na nim mały miał tak główkę do tyłu. Jak się zdecydujesz na kąpiel to polecam Ci wlać więcej wody do tej linii. Zobacz sobie na ten filmik (1:45 dziecko leży tak że można umyć spokojnie główkę) https://www.youtube.com/watch?v=5Kt_s5ddZBg |
|||||
|
|
|
#4679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4680 |
|
Konto usunięte
|
Odnośnie karmienia w miejscach publicznych
![]() https://www.youtube.com/watch?v=LjmWoVzT3B8 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:58.

U mnie na szczęście dziś chłodniej, pochmurno i chyba padać będzie

Sliweczka a jak z mycie głowy w tym wiaderku?
i jakoś nie wyobrazam sobie, ze mialabym tam dawac cycka, kombinowanie tez z ciuchami zeby mozna bylo cycka wyjąć :-P flatego podziwiam te co karmia tylko piersia ;-)
a co do karmienia na polu to też bym nie chciała tego robić, ale jak będę musiała to przy przykryje się pieluchą i dam, bo wyjścia nie mam.
więc jej powiedziałam że jak będę chciała rady to spytam