|
|
#4921 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie grudniowe, na II trymestr prawie gotowe! 2016
Monia ja juz jestem na l4 ale jeszcze chodzę raz po raz do pracy tzn 2 albo 3 razy w tyg bo po prostu jest masakra z nowymi pracownikami. I jak koleżanka wyżej napisała, nie chce zostawiać po sobie złego wrażenia skoro nie ma kim grafiku wypełnić.
Wiem ze na dłuższą metę robie źle bo i tak nikt tego nie doceni. Ale pracuje tu z siostra i szwagrem i nie chce żeby potem musieli słuchać na mój temat wywodów Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4922 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe to babki odlotowe! 2016
Ale fajnie patrzeć na listę, jak się taka kolorowa robi
![]() Cytat:
To udało Ci się postraszyć myszami i dostać wreszcie meble do kuchni? ![]() Cytat:
A jak nam się teraz nie uda, to jeszcze jest szansa, że wnuczkom będziemy warkoczyki pleść ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
W weekendy zawsze jest spokojniej i nie mam co czytać ![]() Cytat:
![]() Oczywiście, że wszystko ok! Nie schizujemy ![]() Cytat:
Owszem, pod koniec I trym sprawdzają jaki wychodzi z usg i nawet gdzieś to zapisują, ale i tak potem jako główny termin jest zawsze brany pod uwagę ten z om. Wg mnie ten termin z usg kilka dni w tą czy w tamtą niewiele mówi. Dzieci się tak różnie rodzą, czasem 2 tyg przed terminem, czasem 2 tyg po i wszystko to jest w normie. Na dodatek moi chłopcy wychodzili na każdym usg od tych pierwszych bardzo duzi i duzi się urodzili (obydwaj po 4 kg), więc gdybym miała się tym sugerować, to powinnam urodzić niemało przed terminem, a rodziłam po i to jeszcze raz miałam wywoływany poród.
|
|||||||
|
|
|
#4923 |
|
Zadomowienie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;62251161]Zazdroszczę i arbuza, i piwoni! Mój by pewnie o bukieciku nie pomyslal
![]() Podobno najbardziej wiarygodny jest termin z pierwszego usg. Mi w każdym razie się sprawdził z dokładnością co do dnia. Potem dzieci rosną w różnym tempie i te terminy już nie są takie pewne ciekawe który ci się sprawdzi...[/QUOTE]Nie bądź wobec swojego zbyt krytyczna ![]() Nie narzekam na swojego ani go nie wynosze pod niebiosy Jest ok ale tu mnie naprawdę miło zaskoczył zwłaszcza po tym dniu matki ![]() Będziemy pamiętać obie daty i zobaczymy która się sprawdzi |
|
|
|
#4924 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najszersze normy jakie kojarzę, to chyba 16-22 tc na pierwsze ruchy, więc zgadzam się, że możesz mu nie wierzyć Prawda? Też mi to nieraz chodzi po głowie, jak to możliwe, że tam już taki duży człowiek się rusza, a my jeszcze tego nie czujemy. Ale o tym co piszesz, to nie pomyślałam, że to macica tłumi, coś w tym chyba jest
|
|
|
|
|
#4925 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też jeszcze nic nie czuje A brzucha to już nie ukryje pod niczym Wyciagnelam luzniejsze sukienki ale jak idę to i tak go widać Czas się oswajać z sytuacją bo szybko się nie zmieni ![]() ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Cytat:
Ale santo subito od wczoraj odmawia dziś już współpracy Czas wrócić na ziemię ![]() Ja też w grudniu byłam ale choroba lepiej dmuchać na zimne Zwłaszcza że słyszałam że zeby bardzo cierpią przez ciążę Prawda to dziewczyny? ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Cytat:
Rozumiem że robisz to dla siostry i szwagra Ale są jakieś granice tego wszystkiego Ten szef i tak będzie im ciebie wypominac Bo to taki typ człowieka Zatroszcz się już teraz o siebie Siostra i Szwagier poradzą sobie jakos ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Cytat:
I nie mogę się doczekać aż sama zmienię kolor ![]() Za tym terminem też co do zasady trzymam się om Jak ktoś pyta kiedy dziecię będzie 4 kg? Omg a poród jaki był? SN? Az mnie zabołałona sama myśl Folinka oni tam w UK preferują który? |
||||
|
|
|
#4926 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4927 |
|
Zadomowienie
|
Ja się tego 6 nie mogę doczekać, żeby zobaczyć kogo tam mam
![]() Wróciłam z grilla ![]() Zdążyliśmy sprzątnąć, wsiąść w auto i wyjechać na główną (ja kierowałam bo tż sobie piwko wypił) i JAK LUNĘŁO! NIC nie było widać, nic! Przejechałam może 100m 20km/h i skręciłam na jakąś zatoczkę, żeby przeczekać... Się nieźle wystraszyłam... Wiatrzycho wiało tak mocno, że czułam jak auto spychało Autobus przede mną spychało na drugi pas jezdni...Ale 10 minut i przeszło, to dojechałam do domku ![]() Podjadłam mięska, a co dla mnie smaczniejsze, zrobiłam owocowe szaszłyki (winogrono, malina, melon, jabłko, brzoskwinia, ananas) i mam jeszcze z tych owoców sałatkę ![]() A co z papaya? Weekendzik gdzieś z tż...?
Edytowane przez PaniMigdalek Czas edycji: 2016-06-26 o 19:13 |
|
|
|
#4928 |
|
Raczkowanie
|
Ja dzisiaj zaniosłam zwolnienie do pracy i kierownik mi tu wywód walną, że teraz to wszyscy na urlopach i na chorobowych i do kiedy mam zwolnienie, bo trzeba pracować
![]() No chyba go pogrzało, że ja w ciąży przyjdę im pracować, bo nie mają ludzi Przeczuwam, że gdy zaniosę następne zwolnienie to mi dadzą znać, abym po drugie się nie fatygowała, bo zakończą współpracę ze mną U mnie brzuszek widać Nie jest jakiś pokaźny, ale ładnie zaokrąglony Mam cichą nadzieję, że zostanie synkiem, bo jakoś od początku myślę o maleństwie jako o chłopcu Ale to się okaże, wszystko jeszcze może się zmienić Mąż dzisiaj zrobił placki ziemniaczane
|
|
|
|
#4929 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja już w 18, ale nadal czekam
![]() Cytat:
![]() My pojechaliśmy na basen, ale było tyle ludzi, że zrezygnowaliśmy bo bałam się żeby mnie ktoś gdzieś nie kopnął albo coś. Mimo tego dzień przyjemny z tż, więc jestem zadowolona
|
|
#4930 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
eeekh.. to gdzie mam wpaść na te szaszłyki ? ja dziś pożarłam opakowanie borówek. Cytat:
Boziu, powiedźcie mi dziewcyzny, że wszyscy szefowie są tacy, bo serio tracę wiarę w ludzi. a ja nażarłam się jak głupia chłodnika wczoraj. i od wczoraj woda z tyłka :/ zjadłam już smectę bo to można w ciąży,ale gó... dało :/ dziś nawet wymiotowałam. być może mam jelitówkę albo spóźnioną zemstę faraona. no trudno. przemęczę się. piję dużo, więc spoko. są fajne przeceny na zalando. dla dzieciów też
Edytowane przez malaDarunia Czas edycji: 2016-06-26 o 19:54 |
||
|
|
|
#4931 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja miałam przeczucie od początku, że będzie dziewczynka i jest wiec jest nadzieja ![]() Ale bym zjadła placki ziemniaczane i do tego sosik czosnkowy... mniam mniam
|
|
|
|
|
#4932 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale nie będę żałowała, choć finanse domowe nam się trochę uszczuplą
|
|
|
|
|
#4933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4934 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Najważniejsze jest dziecko i własne zdrowie niż tyranie za marne grosze. Teraz bardziej przejmuję się tym, że musimy znaleźć nowe mieszkanie, bo 2 pokoje nam nie wystarczą (takie tutaj mają wytyczne, że jak jest dziecko to co najmniej 2,5 pokoju musi być). Szukam jakiegoś rozwiązania, bo najlepiej by nam uzyskać mieszkanie od spółdzielni, ale nie bardzo wiemy jak się za to zabrać
|
|
|
|
|
#4935 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak, dwa razy sn. Oj tam, bywa, że dziewczyny nawet 4,5 kg rodzą i żyją W UK to nie wiem, bo chłopców rodziłam w Pl, ale wydaje mi się, że zawsze sn Tyle, że jak gdzieś mi wpadły w oko na necie statystyki poródów w UK, to wydało mi się, że sporo jest cc i porodów zabiegowych, ale to pewnie dlatego, że tu dają zzo jak leci... Ja właśnie z tego względu nie chcę zzo, ale obawiam się, że jak będzie za darmo i dostępne od ręki, to pęknę i wezmę ![]() Ktoś już pytał o Papayę... Faktycznie długo się nie odzywa jak na nią
Edytowane przez folinka Czas edycji: 2016-06-26 o 20:14 |
|
|
|
|
#4936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() powodzenia z mieszkaniem, my czekamy na decyzje z banku... Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4937 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4938 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dawaj, objemy się że szok ![]() U mnie z mieszkaniem to wygląda tak, ze w tym miesiącu kończy mi się umowa, ale przedłużam, bo nie znalazłam innego, tańszego mieszkania bliżej pracy tż... I mam dylemat ile przedłużyć, bo jednak nadal chciałabym szukać gdzieś tam bliżej... Z domem jesteśmy przy zalaniu 1 piętra. Może za tydzień ruszą ściany no a potem dach... Ale już nie wierzę w to, że do grudnia zdążymy ![]() Tworzę nowy wątek, bo podejrzewam, że jutro mogą się posty wyczerpać
|
|
|
#4939 |
|
Zakorzenienie
|
Tak się nażarłam, że teraz to wyglądam na ciężarną nawet z kosmosu
|
#4940 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Twoj szef to jakis mega baran. Rozumiem, ze masz rodzine, ktora tez tam pracuje ale tak jak dziewczyny pisza - szef i tak bedzie wypominal ze smialas w ciaze zajsc Wiadomo, ze ciaza to nie choroba, sama tez myslalam ze dluzej popracuje niz do 5,5 miesiaca (taki mam plan) ale widze, ze zmeczona caly czas chodze a im dalej w las tym bedzie gorzej, wiec nie zamierzam sie katowac do dnia porodu Co do dentystow to ja bylam na przegladzie ok 10 tygodnia chyba i wtedy mi dentystka powiedziala, ze nic robic nie trzeba ale ze nie ma zadnego problemu zeby dzialac jak cos sie popsuje - potwierdza sie z ginekologiem i maja jakies znieczulenia, ktore mozna w ciazy - mnie boli juz jak slysze wiertlo
|
|
|
|
|
#4941 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4942 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- A my się objedliśmy frytkami 😀 a na deser po małym snickersie ![]() ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Ale wtedy dostaniesz jakiś socjal? |
||
|
|
|
#4943 | |
|
Zakorzenienie
|
pewnie!
![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Co do zębów to słyszałam, że się bardziej psują bo kobiety w ciąży podjadają w nocy i nie myją potem zębów. |
|
|
|
|
#4945 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sądziłam, ze jak mam na zwolnieniu ze mogę chodzić i nie musze leżeć to moga mnie cmoknąć w tyłek jak przyjdą i mnie nie zastaną w domu. Ale jednak ZUS ma swoje zasady. Ponoć wtedy wzywają na wyjaśnienia i choć dla mnie to absurdalne ale potrafią cofnąć zasiłek kobietom które nie beda miały uzasadnienia typu wizyta lekarska lub potwierdzone paragonem zakupy. No ale jak ZUS wzywa ludzi bez kończyn na kontrole żeby stwierdzić czy sie należy renta to chyba nie ma co gadac o logice tej instytucji ... |
|
|
|
|
#4946 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z tego co wiem, to... nie ![]() Mam przepracowane jedynie pół roku (aby dostać zasiłek z powodu utraty pracy trzeba mieć minimum rok), a nie bardzo chcą ze mną rozmawiać w urzędach, bo zbyt słaby język. Teść ma skontaktować się ze swoją prawniczką, to może czegoś więcej się dowiem, ale nie liczę ani nie nastawiam się na nic do końca ciąży
|
|
|
|
|
#4947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4948 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale muszę się już wziąć za siebie, bo najpierw tyle czasu nie jadłam, bo mdłości i wymioty, a jak mi już przeszło to zaczęłam wrzucać w siebie co popadnie, a między innymi słodycze, słodkie bułki czy chrupki ![]() ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- A dziękuję, przyda się Z wypłaty męża damy jakoś radę, ale nic nie odłożymy Dobrze, że meble mamy swoje, to w razie przeprowadzki nie trzeba będzie dodatkowych pieniędzy wyrzucać (tutaj praktycznie każde mieszkanie do wynajęcia jest 'gołe' - szczęście jak jest zrobiona łazienka)
|
|
|
|
|
#4949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie tak Ale zęby psuja się też od żelaza zawartego w witaminach.
|
|
#4950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:14.

jeszcze dobiłam się tym "wróżeniem" z bety bo u mnie przyrost coś w okolicach 110% był

W weekendy zawsze jest spokojniej i nie mam co czytać 

Autobus przede mną spychało na drugi pas jezdni...