Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016 - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-28, 10:09   #151
kamisha
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016

ja sie staram miec wizyte o 14 albo 15 bo czlowiek czeka i czeka

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-28, 10:15   #152
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość

u mnie do 15 ma gin prenatalne a później normalne wizyty więc będę 1 chyba ze ktos przyjdzie wczesniej bo mimo zapisów wchodzi się według kolejności przyjścia (swoja drogą dziwne praktyki no ale cóż).
Stary 2016-06-28, 10:19   #153
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
super !

wooow jaka kolekcja
zazdroszczę

Nie mogę się doczekać wizyty, staram się jakoś czas zająć
Zawiozłam męża, zrobiłam zakupy , poukładałam kolejną porcję ciuchów które mąż wczoraj dowiozł

Teraz nadrabiam wątek , wcinam pomarańcze, później się wykąpię, wyprostuje włosy i już będzie po 12 haha

Strasznie się dłuży do wizyty, dobrze ze mam na 15 a nie na 18 jak zazwyczaj

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

super !

wooow jaka kolekcja
zazdroszczę

Zawiozłam męża, zrobiłam zakupy , poukładałam kolejną porcję ciuchów które mąż wczoraj dowiozł

Teraz nadrabiam wątek , wcinam pomarańcze, później się wykąpię, wyprostuje włosy i już będzie po 12 haha

mi się zawsze tak dłuży do usg bo zawsze mam na popołudnie szybko zleci, już jest po 11 hehe;D napisałam ci w klubie ale i tu napiszę, że wysłałam ci wiadomość na fb ale pewnie wpadła w "inne"

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-28, 10:31   #154
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie do 15 ma gin prenatalne a później normalne wizyty więc będę 1 chyba ze ktos przyjdzie wczesniej bo mimo zapisów wchodzi się według kolejności przyjścia (swoja drogą dziwne praktyki no ale cóż).
aaa rozumiem moj przyjmuje po 13 jak wraca ze szpitala

ale kolejnosc zapisow obowiazuje

Stary 2016-06-28, 10:32   #155
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
mi się zawsze tak dłuży do usg bo zawsze mam na popołudnie szybko zleci, już jest po 11 hehe;D napisałam ci w klubie ale i tu napiszę, że wysłałam ci wiadomość na fb ale pewnie wpadła w "inne"
Nawet nie wiedziałam ze takie coś jak "inne" istnieje ;D właśnie zobaczyłam kilka wiadomości starych jedna wysłana 2 lata temu
Stary 2016-06-28, 10:43   #156
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Nawet nie wiedziałam ze takie coś jak "inne" istnieje ;D właśnie zobaczyłam kilka wiadomości starych jedna wysłana 2 lata temu
haha, no widzisz człowiek całe życie się uczy

♥37/40♥
Stary 2016-06-28, 10:48   #157
folinka
Zadomowienie

Cześć szalone 5 stron?
Ja dziś muszę ograniczyć moje gadulstwo, bo parę spraw mam do ogarnięcia. A i tak mam wrażenie, że nie wszystko co zaznaczyłam do cytowania mi się dodało I jeszcze coś wizaż szwankuje z działaniem

Gratuluję udanych wizyt, ruchów, mieszkań i wszelakich dobrych wieści
justynia, kciuki za wizytę i płeć!

Papaya, pytałaś, jak sprawdzić, czy dziecko się najada... (Tu chyba nie potrafię krótko ) Pierwsza rzecz to oczywiście samopoczucie dziecka, czy jest spokojne, radosne. Ale to raczej oczywiste i niestety pewnie to właśnie, że dziecko nie jest spokojne, a płaczliwe, chce często ssać pierś czy kiepsko śpi sprawia, że nasze mamy, siostry, ciotki, itp. miejmy nadzieję, że w dobrej wierze, mówią "jest głodne, daj mu butelkę/masz za mało mleka/Twoje mleko jest za słabe". Nie ma czegoś takiego jak za słabe mleko. Dziecko trawi mleko matki łatwiej i szybciej niż mm i ma prawo być często głodne, a może tylko chce mu się pić albo potrzebuje bliskości, może mu za ciepło/za zimno w nocy, cokolwiek, trzeba to wszystko wykluczyć... Druga sprawa to prawidłowe przystawianie. Tu już nie będę się rozpisywać, znajdziecie mnóstwo artykułów w necie czy gazetach (jak mają być ułożone wargi, policzki, brak cmokania, itd.). Może też być skok rozwojowy (są dwa takie w pierwszych miesiącach) i wtedy trzeba dziecko częściej przystawiać, żeby piersi zaczęły więcej produkować i po kilku dniach powinno wszystko wrócić do normy. Żeby tak wymiernie sprawdzić, czy dziecko się najada, trzeba sprawdzić, czy rośnie Polecam raz w tygodniu przy okazji spaceru podejść do przychodni dzieci zdrowych i zważyć maleństwo, jeśli mamy jakieś obawy. Zwykle w poczekalni jest waga, nie trzeba się nawet rejestrować ani nic. Jak coś jest nie w porządku, to poprosić o pomoc cudotwórcę a poważnie doradcę laktacyjnego. Gdy myślałam, że przy drugim dziecku po pół roku karmienia nic złego nie może się już wydarzyć, Kaj przestał przybierać na wadze przez miesiąc. Nie chciałam dać mm i wystarczyło tylko 15 min, aczkolwiek bardzo konkretnej rozmowy z doradcą, wypytała o milion szczegółów, dała kilka konkretnych zaleceń i pomogło!

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Dzisiaj na jakimś blogu wyczytałam, że dobrze mieć przygotowanych 10 kompletów ubranek np. body dł. rękaw plus pajacyk. Ja się do tego odnosicie?
Myślę, że to minimum, ale rzeczywiście od 62. Mi to ciężko na temat 56 się wypowiadać, bo jak już kiedyś wspominałam 56 nie kupuję w ogóle. I dużo też faktycznie zależy od tego jak często zamierzasz prać. Fajna ta infografika (czy jak się to zwało ), którą Emosz zamieściła

Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość
miałam odpoczywać, a siedzę na wizazu, to jest chyba silniejsze ode mnie
Ależ to jest przecież odpoczywanie!

Cytat:
aaaaaaaaa!!! i znów to samo! napisałam, nacisnęłam wyślij nawet a postu mojego nie ma!!! aaaaaaaaa wstrętny komp

Folinka no cóż, tak w dwóch zdaniach to trudno bo niepokoją mnie pewne objawy, które będę musiała skonsultować z lekarzem. Powróciły mi bóle kości ogonowej, które miałam po porodzie z młodszym synkiem. Męczyły mnie wtedy prawie 2 miesiące, przez które nie mogłam normalnie siedzieć i leżeć wyczytałam wczoraj w necie, że skoro już raz miałam z tym problem to w ciąży może on powrócić i nasilić się. Sama nie wiem jak ja to wytrzymam jeśli tak będzie bo ból masakryczny... Muszę spytać gina czy jest to wskazaniem do cc bo może być nieciekawie po porodzie, w najgorszym przypadku mogę być uziemiona i czekać mnie mogą rehabilitacje. Oczywiście jest to najgorszy scenariusz ale chcę się go wypytać o wszystkie za i przeciw cc i sn w tym przypadku. A może któraś z was też miała w poprzedniej ciąży (bądź też tak całkiem bez niej) problem z kością ogonową? . No a drugą sprawą są skurcze... mam wrażenie "stawiania się" brzucha. Nie pamiętam żebym tak wcześnie w poprzednich ciążach to odczuwała. Biorę no-spę profilaktycznie ale nieraz muszę wziąć też doraźnie bo przy tym stawianiu się brzucha czuję taki gorąc przechodzący przez moje ciało, identyczne uczucie jak na ktg kiedy pisały mi się dość mocne skurcze (w poprzedniej ciąży w około 33 tygodniu).
motylku, no faktycznie brzmi to poważnie i ja nic konkretnego nie potrafię Ci doradzić Wiem o czym mówisz ze skurczami, bo miałam z drugim synem przedwczesne skurcze od 26 tyg, ale tak wcześnie, to nie wiem, co o tym myśleć Trzymam kciuki, żeby lekarz coś na to poradził i Cię uspokoił
A na problemy z kompem bardzo polecam dwie kombinacje klawiszy - ctrl+a i ctrl+c Ja to już mam taki nawyk nawet jak piszę dłuższego posta, to w trakcie sobie kopiuję i na koniec przed wysłaniem, bo nie cierpię jak mi znika. Nawet po restarcie komp powinien zdaje się pamiętać i wkleić

Cytat:
a co do sukienki to pokaze tutaj zdjecie katalogowe:
Cudna suknia! Rozumiem, że ma tren?
Ale nie mogę patrzeć na to zdjęcie po lewej na dole. Jest jakoś tak nienaturalnie wydłużone chyba, wygląda jak barbie ta kobieta, malutki tułów i taaaka długa spódnica Czy ja mam coś nie tak z oczami?

Cytat:
Napisane przez mewkaa Pokaż wiadomość
Odchaczam się w nowym watku że żyje
ale jestem przez tą obronę mega zarobiona i przede wszystkim zestresowana
Nie mam humoru i jestem ogólnie nie do życia
Odezwę się jak będę po bo wtedy wroce do pionu o
Trzymajta się do przyszłego poniedziałku
Ty się trzymaj i powodzenia!!!

Cytat:
Właśnie, jak to jest z tym budzeniem? Dziecko nas budzi do karmienua czy sami musimy np. co 3h?
Oj, będą nas budzić i to do bóluuuu
Ale masz rację, sporadycznie zdarza się, że trzeba budzić, ale to raczej tylko noworodka, jeśli śpi za długo.

Buziaki, miłego dnia wszystkim. Może zajrzę popołudniu, jak tyle produkujecie Czasem narzekałam, że nie mam co czytać, to mam za swoje
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-06-28, 11:04   #158
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:
Hahaha ja go ciągle czuję. Teraz to co chwile sikam znowu.
Ja też znowu muszę siku co godzinę

Cytat:
Aaa i jeszcze - witam sie w 18 tygodniu, czyli 5. miesiacu
Gratulacje rozpoczęcia 5 miesiąca

Cytat:
itstoolate cierpliwości na pewno lada chwila ruchy będą ja też się tak niecierpliwiłam a się w końcu doczekałam
no wiem, wiem muszę czekać Ale przecież ja się nie doczekam, jeżeli mały zdecyduje się kopnąć dopiero za kilka tygodni...

Kciuki za dzisiejsze wizyty

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-28, 11:18   #159
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość
Ja też znowu muszę siku co godzinę

Gratulacje rozpoczęcia 5 miesiąca

no wiem, wiem muszę czekać Ale przecież ja się nie doczekam, jeżeli mały zdecyduje się kopnąć dopiero za kilka tygodni...

Kciuki za dzisiejsze wizyty
no coś ty, jakie kilka tygodni;D ty jesteś w "starszej" ciąży niż ja więc góra tydzień i będziesz czuła tak myślę to już moje trzecie dziecko a też jakoś późno te ruchy poczułam papaPapaya jest tylko w kilka dni starszej a też w podobnym czasie co ja się u niej zaczęło na to chyba nie ma reguły

♥37/40♥
Stary 2016-06-28, 11:19   #160
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Papaya jak dodałaś fotkę sukienki? Bo widzę ją na apce, aż dziwne...
kliknelam na ikonke obrazka i dodalam link - jak sie tak dodaje (a nie jako zalacznik) to zdjecia widac w apce
Cytat:
Napisane przez malaDarunia Pokaż wiadomość
Velvet gratuluję mieszkanka!
ja też powoli się rozglądam za czymś większym, ale w Poznaniu pełno mieszkań dla studentów (zbyt duży prl albo po prostu każdy mebel z innej parafii, a ja nie będę tak mieszkać... a nie będę też komuś mebli wywalać i kupować swoich bo potem nie bede mogła tego zabrać). jak się rozglądam za dobrym standardem to muszę miec z 2tysiące na msc za 2 małe pokoiki, więc szukam dalej...
oby nowa dziewczyna juz zostala
a z tymi mieszkaniami to potwierdzam - sama jak co roku szukalam w poznaniu pokoju i chcialam cos ladniejszego - to musialam wydac miliony wiekszosc mieszkan zatrzymala sie na prlu i wlasciciele nawet nie chca wyremontowac tych mieszkan, bo studenci przeciez i tak wynajma
Cytat:
papaPapaya śliczną ma tą górę suknia tył jest booooooski a Julek będzie się teraz już codziennie do mamy "odzywał" i to coraz mocniej
oby codziennie sie juz odzywal
[QUOTE=xjustyniaaax;623342 51]
[
/QUOTE]
to jeszcze tylko 3 godzinki! dasz rade! ja, zeby szybciej czas zlecial, to pol godziny przed wizyta juz jestem w poczekalni
Cytat:
odpisz!!
Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Papaya, pytałaś, jak sprawdzić, czy dziecko się najada... (Tu chyba nie potrafię krótko ) Pierwsza rzecz to oczywiście samopoczucie dziecka, czy jest spokojne, radosne. Ale to raczej oczywiste i niestety pewnie to właśnie, że dziecko nie jest spokojne, a płaczliwe, chce często ssać pierś czy kiepsko śpi sprawia, że nasze mamy, siostry, ciotki, itp. miejmy nadzieję, że w dobrej wierze, mówią "jest głodne, daj mu butelkę/masz za mało mleka/Twoje mleko jest za słabe". Nie ma czegoś takiego jak za słabe mleko. Dziecko trawi mleko matki łatwiej i szybciej niż mm i ma prawo być często głodne, a może tylko chce mu się pić albo potrzebuje bliskości, może mu za ciepło/za zimno w nocy, cokolwiek, trzeba to wszystko wykluczyć... Druga sprawa to prawidłowe przystawianie. Tu już nie będę się rozpisywać, znajdziecie mnóstwo artykułów w necie czy gazetach (jak mają być ułożone wargi, policzki, brak cmokania, itd.). Może też być skok rozwojowy (są dwa takie w pierwszych miesiącach) i wtedy trzeba dziecko częściej przystawiać, żeby piersi zaczęły więcej produkować i po kilku dniach powinno wszystko wrócić do normy. Żeby tak wymiernie sprawdzić, czy dziecko się najada, trzeba sprawdzić, czy rośnie Polecam raz w tygodniu przy okazji spaceru podejść do przychodni dzieci zdrowych i zważyć maleństwo, jeśli mamy jakieś obawy. Zwykle w poczekalni jest waga, nie trzeba się nawet rejestrować ani nic. Jak coś jest nie w porządku, to poprosić o pomoc cudotwórcę a poważnie doradcę laktacyjnego. Gdy myślałam, że przy drugim dziecku po pół roku karmienia nic złego nie może się już wydarzyć, Kaj przestał przybierać na wadze przez miesiąc. Nie chciałam dać mm i wystarczyło tylko 15 min, aczkolwiek bardzo konkretnej rozmowy z doradcą, wypytała o milion szczegółów, dała kilka konkretnych zaleceń i pomogło!

Ale nie mogę patrzeć na to zdjęcie po lewej na dole. Jest jakoś tak nienaturalnie wydłużone chyba, wygląda jak barbie ta kobieta, malutki tułów i taaaka długa spódnica Czy ja mam coś nie tak z oczami?

Buziaki, miłego dnia wszystkim. Może zajrzę popołudniu, jak tyle produkujecie Czasem narzekałam, że nie mam co czytać, to mam za swoje
czyli i tak bede musiala sie nauczyc rozpoznawac czy dziecko jest najedzone czy nie mam nadzieje ze intuicja duzo mi pomoze

sukienka ma tren, ale ja bede chciala go uciac, bo nie wyobrazam sobie z nim tanczyc pozniej, a podpiety glupio wyglada

zaraz jade do babci, spedze sobie z nia caly dzien dzisiaj

13.12.2016 Julian
papaPapaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-28, 11:24   #161
pestka_11
Raczkowanie

Cytat:

ja mam na 17.30 także sobie troche poczekam
aż z tego wszystkiego wzięłam się za porządki wszystko wyprasowałam.
pestka_11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-28, 11:31   #162
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć szalone 5 stron?
Ja dziś muszę ograniczyć moje gadulstwo, bo parę spraw mam do ogarnięcia. A i tak mam wrażenie, że nie wszystko co zaznaczyłam do cytowania mi się dodało I jeszcze coś wizaż szwankuje z działaniem

Gratuluję udanych wizyt, ruchów, mieszkań i wszelakich dobrych wieści
justynia, kciuki za wizytę i płeć!

Myślę, że to minimum, ale rzeczywiście od 62. Mi to ciężko na temat 56 się wypowiadać, bo jak już kiedyś wspominałam 56 nie kupuję w ogóle. I dużo też faktycznie zależy od tego jak często zamierzasz prać. Fajna ta infografika (czy jak się to zwało ), którą Emosz zamieściła

Ależ to jest przecież odpoczywanie!

motylku, no faktycznie brzmi to poważnie i ja nic konkretnego nie potrafię Ci doradzić Wiem o czym mówisz ze skurczami, bo miałam z drugim synem przedwczesne skurcze od 26 tyg, ale tak wcześnie, to nie wiem, co o tym myśleć Trzymam kciuki, żeby lekarz coś na to poradził i Cię uspokoił
A na problemy z kompem bardzo polecam dwie kombinacje klawiszy - ctrl+a i ctrl+c Ja to już mam taki nawyk nawet jak piszę dłuższego posta, to w trakcie sobie kopiuję i na koniec przed wysłaniem, bo nie cierpię jak mi znika. Nawet po restarcie komp powinien zdaje się pamiętać i wkleić

Ty się trzymaj i powodzenia!!!

Oj, będą nas budzić i to do bóluuuu
Ale masz rację, sporadycznie zdarza się, że trzeba budzić, ale to raczej tylko noworodka, jeśli śpi za długo.

na razie nie panikuję bo pomaga odpoczynek i no-spa. Oczywiście jeśli będzie się nasilało to wcześniejsza wizyta u gina. Tak się martwiłam tą kością ogonową a na razie odpukać jest lepiej. Miłego dania tobie również Wracaj do nas i pisz

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Cytat:
Napisane przez pestka_11 Pokaż wiadomość
ja mam na 17.30 także sobie troche poczekam
aż z tego wszystkiego wzięłam się za porządki wszystko wyprasowałam.
haha, nie wiem co gorsze jak mam wizytę u gina taką normalną to mam na rano i się zebrać nie potrafię na tą 8, zazwyczaj w okolicach 10 dopiero docieram a jak mam usg na popołudnie to nie mam co z czasem zrobić i już od rana jestem gotowa

♥37/40♥
Stary 2016-06-28, 11:38   #163
Velvet Wave
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malaDarunia Pokaż wiadomość
Velvet gratuluję mieszkanka!
ja też powoli się rozglądam za czymś większym, ale w Poznaniu pełno mieszkań dla studentów (zbyt duży prl albo po prostu każdy mebel z innej parafii, a ja nie będę tak mieszkać... a nie będę też komuś mebli wywalać i kupować swoich bo potem nie bede mogła tego zabrać). jak się rozglądam za dobrym standardem to muszę miec z 2tysiące na msc za 2 małe pokoiki, więc szukam dalej...
U mnie był ten sam problem przy poszukiwaniach Albo dobry standard za 2 tysiące albo za połowę mniej wita PRL i warunki... umówmy się średnie. A jak już znaleźliśmy fajne mieszkania i uprzedzaliśmy o powiększającej się rodzinie to szybka odpowiedź, że "mieszkanie nie jest przeznaczone dla rodzin" albo coś tam Zdawaliśmy sobie sprawę, że to nie nasze mieszkanie, tylko wynajmowane i nie zostaniemy tu na całe życie i bla bla bla, ale jakoś nie chciałam brać "czegokolwiek" bo to ma być mieszkanie w którym będzie mieszkało nasze pierwsze maleństwo a my będziemy stawiać pierwsze kroki jako rodzina, więc chciałabym, żeby było tak jak sobie wymarzyłam Ale udało się, więc Wam też się uda na pewno, będę trzymać kciuki

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
No dokładnie Ja się niestety umawiam zazwyczaj 17-18 bo TŻ zawsze chce wejść ze mną, cóż nie odmówię mu Ale dzień się dłuży masakrycznie wtedy. Jeszcze zawsze są opóźnienia i to rzędu godzinnego, ale na to akurat nie narzekam bo po prostu mój gin baaaaardzo dokładnie zawsze bada i wypytuje się o wszystko, więc mimo tego oczekiwania to na plus

I bardzo dziękuję wszystkim za gratulacje co do mieszkania

No i oczywiście wszystkim gratuluję ruchów maluchów I tym samym zazdroszczę bo ja pewnie sobie jeszcze na to poczekam

Edytowane przez Velvet Wave
Czas edycji: 2016-06-28 o 12:39
Velvet Wave jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-28, 12:30   #164
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:
no coś ty, jakie kilka tygodni;D ty jesteś w "starszej" ciąży niż ja więc góra tydzień i będziesz czuła tak myślę to już moje trzecie dziecko a też jakoś późno te ruchy poczułam papaPapaya jest tylko w kilka dni starszej a też w podobnym czasie co ja się u niej zaczęło na to chyba nie ma reguły
No właśnie na to nie ma reguły, a w pierwszej ciąży może się zdarzyć też tak, że poczuję dopiero po 20 tygodniu z tego co słyszałam Ale z wielką nadzieją wciąż czekam

Stary 2016-06-28, 12:41   #165
PaniMigdalek
Zadomowienie

Spacerek i zakupy zaliczone, zdecydowałam się na chłopski garnek na obiad
Przestraszyłam się tej gatki o kontrolach zusu i teraz nie wyrzucam paragonów, tylko przechowuję, żeby mieć powód wyjścia z domu

Piesio się wybiegał po plaży, gdzie dopiero jak wracaliśmy zauważyłam zakaz wprowadzania psów A co tam, nikomu nie przeszkadzał ani smrodził...

Dokupiłam jasnych czereśni, właśnie się nimi objadłam i były pyszne Ktosiowi chyba smakują bo poczułam muśnięcie
Stary 2016-06-28, 12:53   #166
itstoolatex3
Zakorzenienie

Ja zauważyłam, że odkąd jestem w ciąży to zupełnie inaczej patrzę na małe dzieci na ulicy czy w sklepach. Zobaczę takie malucha i od razu mnie ogarnia takie ogromne uczucie miłości, też tak macie?

Stary 2016-06-28, 13:40   #167
iwona335
Zakorzenienie

Co do sprawdzania czy dziecko sie najada mozna wazyc wysikane pampki i sie dowiedziec ile dziecko wypija.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Doradzcie mi co zrobic
Pojsc prywatnie do innego gina na usg czy doplacic 100zl wiecej i isc na prenatalne polowkowe?
Chodze do gina na nfz wiec mam usg jakie mam no i nie widze robaczka za czesto
..

iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-28, 13:51   #168
pestka_11
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość

[/COLOR]Doradzcie mi co zrobic
Pojsc prywatnie do innego gina na usg czy doplacic 100zl wiecej i isc na prenatalne polowkowe?
..

to już chyba lepiej połówkowe. Ja właśnie dlatego prywatnie chodzę, bo prynajmniej za każdym razem widzę dzidzie, to rekompensuje każde pieniądze, a takie badanie na fotelu to mi by nie wystarczało

dziewczyny jeszcze 2,5 godziny i zobaczę moje maleństwo, ciekawe czy się ujawni
pestka_11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-28, 14:07   #169
Emosz
Zadomowienie

Cytat:

Dokupiłam jasnych czereśni, właśnie się nimi objadłam i były pyszne Ktosiowi chyba smakują bo poczułam muśnięcie
Zjadłabym takie czereśnie... mniam Migdałku co to jest to co robisz na obiad? ja dziś serwuje spaghetti

Cytat:
Ja zauważyłam, że odkąd jestem w ciąży to zupełnie inaczej patrzę na małe dzieci na ulicy czy w sklepach. Zobaczę takie malucha i od razu mnie ogarnia takie ogromne uczucie miłości, też tak macie?

ja mam tak samo, zawsze lubiłam dzieci ale teraz nawet te upierdliwe wydają się słodkie

Cytat:
to już chyba lepiej połówkowe. Ja właśnie dlatego prywatnie chodzę, bo prynajmniej za każdym razem widzę dzidzie, to rekompensuje każde pieniądze, a takie badanie na fotelu to mi by nie wystarczało

Powodzenia na wizycie

Moja macica zaczęła chyba się intensywnie rozciągać bo co chwile boli mnie z którejś strony
Emosz jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-28, 14:11   #170
kamisha
Zakorzenienie

iwona chyba polowkowe bym zrobila

Stary 2016-06-28, 14:15   #171
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:

Doradzcie mi co zrobic
..

poszłabym prywatnie do ginekologa, zapłaciła, ale obejrzała dzidzię dokładnie, wypytała o wszystko i jeszcze kazała pomierzyć, zważyć itp

Cytat:

trzymam kciuki, aby się ujawniło

Stary 2016-06-28, 14:21   #172
folinka
Zadomowienie

Cytat:
czyli i tak bede musiala sie nauczyc rozpoznawac czy dziecko jest najedzone czy nie mam nadzieje ze intuicja duzo mi pomoze
Dasz radę! Tylko pozytywnie, z zaufaniem do siebie i korzystać z fachowej wiedzy odnośnie karmienia piersią
Jeszcze wiedziałam, że o czymś zapomniałam. Tzw. "ciężkie pampersy" Gdzieś w moich notatkach z pierwszej szkoły rodzenia, które ciągle trzymam, mam to napisane, ale to kiedyś je wygrzebię albo same znajdziecie w internetach czy na szkole rodzenia będą mówić. Ileś tam tych ciężkich pampersów na dobę ma być. Mowa o siku Bo z kupkami u piersiowych dzieci może być bardzo różnie z częstotliwością i jest to prawidłowe.

Cytat:
Tak się martwiłam tą kością ogonową a na razie odpukać jest lepiej. Miłego dania tobie również Wracaj do nas i pisz
Ha, widzisz nie ma to jak wyżalić się nam
No ba, jak tylko nie ma u mnie jakiś nieprzewidzianych wydarzeń, to na moje gadulstwo możecie liczyć

Cytat:
A na reklamach z dziećmi jeszcze nie płaczecie?

Cytat:
Co do sprawdzania czy dziecko sie najada mozna wazyc wysikane pampki i sie dowiedziec ile dziecko wypija.

Doradzcie mi co zrobic
..

Stosowałaś w praktyce to ważenie? To rzeczywiście się tak przekłada? Nie słyszałam o takiej metodzie.

Raczej bym wybrała prenatalne połówkowe. Jeśli masz zaufanie do swojego gina, to nie widzę tu problemu. Przecież na nfz nie znaczy wcale źle. Bywają rewelacyjni lekarze przyjmujący na nfz i odwrotnie, prywatne konowały Badanie na fotelu, badania krwi, rozmowa to też są ważne rzeczy, a nie wyłącznie usg. Jeśli jednak coś Cię niepokoi i chciałabyś skonsultować się z innym lekarzem, to rozważyłabym prywatną wizytę u jakiegoś lekarza z polecenia albo chociaż po sprawdzeniu opini na znanylekarz czy czymś takim.

Cytat:
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-28, 14:27   #173
LuckySparkle
Zadomowienie

Piszecie w takim tempie, ze ciezko ki wszystko nadrobic. Ja dzis wracam do domu z urlopu. Opalilam sobie dekolt pomimo filtra spf 50.
Pisalyscie o bólu plecow. Od wczoraj wzielam juz 3 paracetamole na bol, tak bardzo mnie boli.

Cytat:
ja uwielbiam storczyki
w wynajmowanym mieszkaniu miałam tylko 1 parapet więc mam tylko 5 szt ale teraz mam 4 parapety więc mogę poszaleć Tż mi obiecał takiego granatowego

A tu jak najładniej mi zakwitł
Mam 13 storkow i obiecalam tz zaprzestać kupowania.
Mialam jednen niebieski, zalwitl tylko raz na niebiesko, kazde kolejne kwiaty byly biale.

Cytat:
Też o tym myślałam, ale wiesz jak to jest... Chciałoby się jak najprędzej iść na swoje

Myślę, że jak na wiosnę się wprowadzimy, to będzie super

Ja jestem z war-maz Ale w Olsztynie obcykana nie jestem... Jedyne co mogę powiedzieć, to że Iława taka niby duża, turystyczna a wielkie g... tu można kupić Znalazłam sklep dziecięcy w jednym z bloków, całkiem dobrze wyposażony, jeden maluteńki koło galerii a reszta to takie co ceny z kosmosu...
To mnie zszokowalas. Jestes z Ilawy? Ja pochodzę z okolic ilawy. Co to za sklepiek w bloku? Na jakiej ulicy? Moze odwiedzę bedac we wrzesniu. Mam cala rodzinke w Ilawie.

Dziewczyny dziękuje za polecenie smyka. Na bank obczaje ten wozek bo bardzo mi sie podoba, a nie kupie wozka w ciemno.
LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-28, 14:34   #174
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Dasz radę! Tylko pozytywnie, z zaufaniem do siebie i korzystać z fachowej wiedzy odnośnie karmienia piersią
Jeszcze wiedziałam, że o czymś zapomniałam. Tzw. "ciężkie pampersy" Gdzieś w moich notatkach z pierwszej szkoły rodzenia, które ciągle trzymam, mam to napisane, ale to kiedyś je wygrzebię albo same znajdziecie w internetach czy na szkole rodzenia będą mówić. Ileś tam tych ciężkich pampersów na dobę ma być. Mowa o siku Bo z kupkami u piersiowych dzieci może być bardzo różnie z częstotliwością i jest to prawidłowe.

Ha, widzisz nie ma to jak wyżalić się nam
No ba, jak tylko nie ma u mnie jakiś nieprzewidzianych wydarzeń, to na moje gadulstwo możecie liczyć

Stosowałaś w praktyce to ważenie? To rzeczywiście się tak przekłada? Nie słyszałam o takiej metodzie.

Raczej bym wybrała prenatalne połówkowe. Jeśli masz zaufanie do swojego gina, to nie widzę tu problemu. Przecież na nfz nie znaczy wcale źle. Bywają rewelacyjni lekarze przyjmujący na nfz i odwrotnie, prywatne konowały Badanie na fotelu, badania krwi, rozmowa to też są ważne rzeczy, a nie wyłącznie usg. Jeśli jednak coś Cię niepokoi i chciałabyś skonsultować się z innym lekarzem, to rozważyłabym prywatną wizytę u jakiegoś lekarza z polecenia albo chociaż po sprawdzeniu opini na znanylekarz czy czymś takim.

Nie stosowalam tych pieluch bo moj ssak jadl za trzech ale ktos na grupie mamus wiem ze to stosowal, szczegoly pewnie wujek google podpowie

iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-28, 14:46   #175
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:

Płakać nie płaczę, ale nie przełączam tv jak leci taka reklama, tylko oglądam do końca

Stary 2016-06-28, 15:04   #176
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Doradzcie mi co zrobic
..

Wybrałabym prenatalne połówkowe
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-28, 16:49   #177
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Emosz Pokaż wiadomość
Zjadłabym takie czereśnie... mniam Migdałku co to jest to co robisz na obiad? ja dziś serwuje spaghetti
Składniki:
0,5kg schabu , kiełbasa, biała kapusta, papryka, cebula, ziemniaki, przecier pomidorowy.
Podsmażyć schab, kiełbasę, paprykę i cebulę, podgotować w garnku, dodać kapustę, ziemniaki i przecier, gotować do miękkości. Doprawić.

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
To mnie zszokowalas. Jestes z Ilawy? Ja pochodzę z okolic ilawy. Co to za sklepiek w bloku? Na jakiej ulicy? Moze odwiedzę bedac we wrzesniu. Mam cala rodzinke w Ilawie.
Ten sklep jest w pierwszym bloku, praktycznie na krzyżowaniu 1 Maja i Nowomiejskiej. W nim jest też sklep spożywczy i przedszkole a po środku sklep dziecięcy.
Jakbyś wiedziała o innych to daj znać

I jak tam wizyty??
Stary 2016-06-28, 17:06   #178
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
Nieee Ale ja generalnie za dzieciakami nie przepadam - tzn cudze mnie nie rozczulają, nie mam potrzeby brać na ręcę itp.
Ale wiem, że swoje będę uwielbiać
Cytat:
Doradzcie mi co zrobic
Prenatalne połówkowe wybrałabym na Twoim miejscu.

A ja odliczam dni do wizyty i zwolnienia. Niestety bardzo się martwię, bo kiepsko się odżywiam Tzn chodzi o to, że małe porcje. Ja jestem chuderlakiem i nigdy nie jadłam dużo, a przez ostatnie kilka tygodni mdłości i wymiotów mam wrażenie, że mój żołądek się mocno skurczył Z piciem też u mnie kiepsko zawsze było, teraz staram się zmuszać, ale i tak myślę, że powinnam więcej Chcę pojechać do rodziców na kilka dni, muszą mnie podtuczyć...

Edytowane przez Blondi2989
Czas edycji: 2016-06-28 o 17:09
Blondi2989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-28, 17:12   #179
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Dziewczyny nie poznałam płci
Opisze Wam wszystko jak wróce do domu bo bylam na obiedzie a teraz w ramach smutku poszlam na lody i jeszcze pojde na frytki a co !

Pestke mam nadzieje ze Ty przyjajmniej sie dowiedzialas
Stary 2016-06-28, 17:29   #180
mademoiselle_m
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Nieee Ale ja generalnie za dzieciakami nie przepadam - tzn cudze mnie nie rozczulają, nie mam potrzeby brać na ręcę itp.
Ale wiem, że swoje będę uwielbiać

A ja odliczam dni do wizyty i zwolnienia. Niestety bardzo się martwię, bo kiepsko się odżywiam Tzn chodzi o to, że małe porcje. Ja jestem chuderlakiem i nigdy nie jadłam dużo, a przez ostatnie kilka tygodni mdłości i wymiotów mam wrażenie, że mój żołądek się mocno skurczył Z piciem też u mnie kiepsko zawsze było, teraz staram się zmuszać, ale i tak myślę, że powinnam więcej Chcę pojechać do rodziców na kilka dni, muszą mnie podtuczyć...
Jeśli chodzi o dzieci to mam podobnie... Zawsze jak jakaś świeżo upieczona mama przyjdzie do nas do pracy ze swoim bobo to wszystkie "ciocie" aż się wyrywają do tego żeby wziąć na ręce, a ja nie widzę w tym nic fajnego

Zresztą ja w ogóle nie przepadam za dziećmi - albo inaczej, lubie bardzo nieliczne dzieci - te bystre, mądre i do tego grzeczne
No ale moje będzie oczywiście wyjątkowe

Jeśli chodzi o jedzenie, to ja na początku ciąży miałam jadłowstręt i bardzo mało jadłam , teraz też szału nie ma (choć bywają takie wieczory jak wczoraj że wciagnę 2 talerze bigosu ). Jeden z lekarzy zapytany kiedyś o to, powiedział mi, że nie mam się martwić bo dzidzia swoje sobie weźmie z mojego organizmu i jej krzywdy nei zrobię.

a w ogóle to zapisałam sie 25 na badania połówkowe , będziemy podglądać naszego chłopaczka czy oby na pewno jest nadal chłopaczkiem
mademoiselle_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości