|
|
#151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016
ja sie staram miec wizyte o 14 albo 15 bo czlowiek czeka i czeka
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc będę 1 chyba ze ktos przyjdzie wczesniej bo mimo zapisów wchodzi się według kolejności przyjścia (swoja drogą dziwne praktyki no ale cóż).
|
|
#153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szybko zleci, już jest po 11 hehe;D napisałam ci w klubie ale i tu napiszę, że wysłałam ci wiadomość na fb ale pewnie wpadła w "inne"
|
|
|
#154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale kolejnosc zapisow obowiazuje ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedna wysłana 2 lata temu
|
|
#156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
człowiek całe życie się uczy
|
|
|
#157 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cześć szalone
5 stron? ![]() Ja dziś muszę ograniczyć moje gadulstwo, bo parę spraw mam do ogarnięcia. A i tak mam wrażenie, że nie wszystko co zaznaczyłam do cytowania mi się dodało I jeszcze coś wizaż szwankuje z działaniem ![]() Gratuluję udanych wizyt, ruchów, mieszkań i wszelakich dobrych wieści ![]() justynia, kciuki za wizytę i płeć! ![]() Papaya, pytałaś, jak sprawdzić, czy dziecko się najada... (Tu chyba nie potrafię krótko Polecam raz w tygodniu przy okazji spaceru podejść do przychodni dzieci zdrowych i zważyć maleństwo, jeśli mamy jakieś obawy. Zwykle w poczekalni jest waga, nie trzeba się nawet rejestrować ani nic. Jak coś jest nie w porządku, to poprosić o pomoc cudotwórcę a poważnie doradcę laktacyjnego. Gdy myślałam, że przy drugim dziecku po pół roku karmienia nic złego nie może się już wydarzyć, Kaj przestał przybierać na wadze przez miesiąc. Nie chciałam dać mm i wystarczyło tylko 15 min, aczkolwiek bardzo konkretnej rozmowy z doradcą, wypytała o milion szczegółów, dała kilka konkretnych zaleceń i pomogło! Cytat:
), którą Emosz zamieściła Cytat:
![]() Cytat:
Wiem o czym mówisz ze skurczami, bo miałam z drugim synem przedwczesne skurcze od 26 tyg, ale tak wcześnie, to nie wiem, co o tym myśleć Trzymam kciuki, żeby lekarz coś na to poradził i Cię uspokoił ![]() A na problemy z kompem bardzo polecam dwie kombinacje klawiszy - ctrl+a i ctrl+c Ja to już mam taki nawyk nawet jak piszę dłuższego posta, to w trakcie sobie kopiuję i na koniec przed wysłaniem, bo nie cierpię jak mi znika. Nawet po restarcie komp powinien zdaje się pamiętać i wkleić Cudna suknia! Rozumiem, że ma tren?Ale nie mogę patrzeć na to zdjęcie po lewej na dole. Jest jakoś tak nienaturalnie wydłużone chyba, wygląda jak barbie ta kobieta, malutki tułów i taaaka długa spódnica Czy ja mam coś nie tak z oczami?Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale masz rację, sporadycznie zdarza się, że trzeba budzić, ale to raczej tylko noworodka, jeśli śpi za długo. Buziaki, miłego dnia wszystkim. Może zajrzę popołudniu, jak tyle produkujecie Czasem narzekałam, że nie mam co czytać, to mam za swoje
|
|||||
|
|
|
#158 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja też znowu muszę siku co godzinę
![]() Gratulacje rozpoczęcia 5 miesiąca ![]() Cytat:
Ale przecież ja się nie doczekam, jeżeli mały zdecyduje się kopnąć dopiero za kilka tygodni...![]() Kciuki za dzisiejsze wizyty
|
|
#159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak myślę to już moje trzecie dziecko a też jakoś późno te ruchy poczułam papaPapaya jest tylko w kilka dni starszej a też w podobnym czasie co ja się u niej zaczęło na to chyba nie ma reguły
|
|
|
#160 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a z tymi mieszkaniami to potwierdzam - sama jak co roku szukalam w poznaniu pokoju i chcialam cos ladniejszego - to musialam wydac miliony wiekszosc mieszkan zatrzymala sie na prlu i wlasciciele nawet nie chca wyremontowac tych mieszkan, bo studenci przeciez i tak wynajma ![]() Cytat:
![]() [QUOTE=xjustyniaaax;623342 51] Strasznie się dłuży do wizyty, dobrze ze mam na 15 a nie na 18 jak zazwyczaj [/QUOTE] to jeszcze tylko 3 godzinki! dasz rade! ja, zeby szybciej czas zlecial, to pol godziny przed wizyta juz jestem w poczekalni ![]() Cytat:
Cytat:
mam nadzieje ze intuicja duzo mi pomoze ![]() sukienka ma tren, ale ja bede chciala go uciac, bo nie wyobrazam sobie z nim tanczyc pozniej, a podpiety glupio wyglada ![]() zaraz jade do babci, spedze sobie z nia caly dzien dzisiaj |
|||||
|
|
|
#161 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() aż z tego wszystkiego wzięłam się za porządki wszystko wyprasowałam. |
|
|
|
|
#162 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wracaj do nas i pisz![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
jak mam wizytę u gina taką normalną to mam na rano i się zebrać nie potrafię na tą 8, zazwyczaj w okolicach 10 dopiero docieram a jak mam usg na popołudnie to nie mam co z czasem zrobić i już od rana jestem gotowa
|
|
|
#163 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Albo dobry standard za 2 tysiące albo za połowę mniej wita PRL i warunki... umówmy się średnie. A jak już znaleźliśmy fajne mieszkania i uprzedzaliśmy o powiększającej się rodzinie to szybka odpowiedź, że "mieszkanie nie jest przeznaczone dla rodzin" albo coś tam Ale udało się, więc Wam też się uda na pewno, będę trzymać kciuki ![]() No dokładnie Ja się niestety umawiam zazwyczaj 17-18 bo TŻ zawsze chce wejść ze mną, cóż nie odmówię mu Ale dzień się dłuży masakrycznie wtedy. Jeszcze zawsze są opóźnienia i to rzędu godzinnego, ale na to akurat nie narzekam bo po prostu mój gin baaaaardzo dokładnie zawsze bada i wypytuje się o wszystko, więc mimo tego oczekiwania to na plus ![]() I bardzo dziękuję wszystkim za gratulacje co do mieszkania No i oczywiście wszystkim gratuluję ruchów maluchów I tym samym zazdroszczę bo ja pewnie sobie jeszcze na to poczekam
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć." Coco Chanel Edytowane przez Velvet Wave Czas edycji: 2016-06-28 o 13:39 |
|
|
|
|
#164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale z wielką nadzieją wciąż czekam
|
|
#165 |
|
Zadomowienie
|
Spacerek i zakupy zaliczone, zdecydowałam się na chłopski garnek na obiad
Przestraszyłam się tej gatki o kontrolach zusu i teraz nie wyrzucam paragonów, tylko przechowuję, żeby mieć powód wyjścia z domu ![]() Piesio się wybiegał po plaży, gdzie dopiero jak wracaliśmy zauważyłam zakaz wprowadzania psów A co tam, nikomu nie przeszkadzał ani smrodził...Dokupiłam jasnych czereśni, właśnie się nimi objadłam i były pyszne Ktosiowi chyba smakują bo poczułam muśnięcie
|
|
#166 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zauważyłam, że odkąd jestem w ciąży to zupełnie inaczej patrzę na małe dzieci na ulicy czy w sklepach. Zobaczę takie malucha i od razu mnie ogarnia takie ogromne uczucie miłości, też tak macie?
|
#167 |
|
Zakorzenienie
|
Co do sprawdzania czy dziecko sie najada mozna wazyc wysikane pampki i sie dowiedziec ile dziecko wypija.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Doradzcie mi co zrobic Pojsc prywatnie do innego gina na usg czy doplacic 100zl wiecej i isc na prenatalne polowkowe? Chodze do gina na nfz wiec mam usg jakie mam no i nie widze robaczka za czesto .. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#168 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dziewczyny jeszcze 2,5 godziny i zobaczę moje maleństwo, ciekawe czy się ujawni |
|
|
|
|
#169 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Migdałku co to jest to co robisz na obiad? ja dziś serwuje spaghetti ![]() Cytat:
ja mam tak samo, zawsze lubiłam dzieci ale teraz nawet te upierdliwe wydają się słodkie ![]() Cytat:
![]() Moja macica zaczęła chyba się intensywnie rozciągać bo co chwile boli mnie z którejś strony |
|||
|
|
|
#170 |
|
Zakorzenienie
|
iwona chyba polowkowe bym zrobila
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#171 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#172 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze wiedziałam, że o czymś zapomniałam. Tzw. "ciężkie pampersy" Gdzieś w moich notatkach z pierwszej szkoły rodzenia, które ciągle trzymam, mam to napisane, ale to kiedyś je wygrzebię albo same znajdziecie w internetach czy na szkole rodzenia będą mówić. Ileś tam tych ciężkich pampersów na dobę ma być. Mowa o siku Bo z kupkami u piersiowych dzieci może być bardzo różnie z częstotliwością i jest to prawidłowe.Cytat:
No ba, jak tylko nie ma u mnie jakiś nieprzewidzianych wydarzeń, to na moje gadulstwo możecie liczyć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
To rzeczywiście się tak przekłada? Nie słyszałam o takiej metodzie.Raczej bym wybrała prenatalne połówkowe. Jeśli masz zaufanie do swojego gina, to nie widzę tu problemu. Przecież na nfz nie znaczy wcale źle. Bywają rewelacyjni lekarze przyjmujący na nfz i odwrotnie, prywatne konowały Badanie na fotelu, badania krwi, rozmowa to też są ważne rzeczy, a nie wyłącznie usg. Jeśli jednak coś Cię niepokoi i chciałabyś skonsultować się z innym lekarzem, to rozważyłabym prywatną wizytę u jakiegoś lekarza z polecenia albo chociaż po sprawdzeniu opini na znanylekarz czy czymś takim.Cytat:
|
|||||
|
|
|
#173 | ||
|
Zadomowienie
|
Piszecie w takim tempie, ze ciezko ki wszystko nadrobic. Ja dzis wracam do domu z urlopu. Opalilam sobie dekolt pomimo filtra spf 50.
Pisalyscie o bólu plecow. Od wczoraj wzielam juz 3 paracetamole na bol, tak bardzo mnie boli. Cytat:
Mialam jednen niebieski, zalwitl tylko raz na niebiesko, kazde kolejne kwiaty byly biale. Cytat:
Dziewczyny dziękuje za polecenie smyka. Na bank obczaje ten wozek bo bardzo mi sie podoba, a nie kupie wozka w ciemno. |
||
|
|
|
#174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#175 |
|
Zakorzenienie
|
Płakać nie płaczę, ale nie przełączam tv jak leci taka reklama, tylko oglądam do końca
|
#176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#177 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
0,5kg schabu , kiełbasa, biała kapusta, papryka, cebula, ziemniaki, przecier pomidorowy. Podsmażyć schab, kiełbasę, paprykę i cebulę, podgotować w garnku, dodać kapustę, ziemniaki i przecier, gotować do miękkości. Doprawić. ![]() Cytat:
Jakbyś wiedziała o innych to daj znać ![]() I jak tam wizyty??
|
|
|
#178 | ||
|
Blond forever!
|
Cytat:
Ale wiem, że swoje będę uwielbiać ![]() Cytat:
A ja odliczam dni do wizyty i zwolnienia. Niestety bardzo się martwię, bo kiepsko się odżywiam Tzn chodzi o to, że małe porcje. Ja jestem chuderlakiem i nigdy nie jadłam dużo, a przez ostatnie kilka tygodni mdłości i wymiotów mam wrażenie, że mój żołądek się mocno skurczył Z piciem też u mnie kiepsko zawsze było, teraz staram się zmuszać, ale i tak myślę, że powinnam więcej
Edytowane przez Blondi2989 Czas edycji: 2016-06-28 o 18:09 |
||
|
|
|
#179 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie poznałam płci
Opisze Wam wszystko jak wróce do domu bo bylam na obiedzie a teraz w ramach smutku poszlam na lody i jeszcze pojde na frytki a co ! Pestke mam nadzieje ze Ty przyjajmniej sie dowiedzialas
|
#180 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zresztą ja w ogóle nie przepadam za dziećmi - albo inaczej, lubie bardzo nieliczne dzieci - te bystre, mądre i do tego grzeczne ![]() ![]() No ale moje będzie oczywiście wyjątkowe ![]() ![]() ![]() Jeśli chodzi o jedzenie, to ja na początku ciąży miałam jadłowstręt i bardzo mało jadłam , teraz też szału nie ma (choć bywają takie wieczory jak wczoraj że wciagnę 2 talerze bigosu ). Jeden z lekarzy zapytany kiedyś o to, powiedział mi, że nie mam się martwić bo dzidzia swoje sobie weźmie z mojego organizmu i jej krzywdy nei zrobię.a w ogóle to zapisałam sie 25 na badania połówkowe ![]()
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:40.

więc będę 1 chyba ze ktos przyjdzie wczesniej bo mimo zapisów wchodzi się według kolejności przyjścia (swoja drogą dziwne praktyki no ale cóż).
jedna wysłana 2 lata temu 
I jeszcze coś wizaż szwankuje z działaniem 

), którą Emosz zamieściła
Trzymam kciuki, żeby lekarz coś na to poradził i Cię uspokoił 

Czasem narzekałam, że nie mam co czytać, to mam za swoje 

to już moje trzecie dziecko a też jakoś późno te ruchy poczułam
papaPapaya jest tylko w kilka dni starszej a też w podobnym czasie co ja się u niej zaczęło
wiekszosc mieszkan zatrzymala sie na prlu i wlasciciele nawet nie chca wyremontowac tych mieszkan, bo studenci przeciez i tak wynajma
a Julek będzie się teraz już codziennie do mamy "odzywał"

Albo dobry standard za 2 tysiące albo za połowę mniej wita PRL i warunki... umówmy się średnie. A jak już znaleźliśmy fajne mieszkania i uprzedzaliśmy o powiększającej się rodzinie to szybka odpowiedź, że "mieszkanie nie jest przeznaczone dla rodzin" albo coś tam