|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3931 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. III
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3932 |
Wtajemniczenie
|
Wiesz Taga życie układa się różnie, ja np normalnie pracuje, ale niestety współtworze firmę i np nie dostaje wypłaty zawsze na czas, czasem czekam przez 3 miesiące na kase, też bym chciała sobie "uzbierać", ale na razie ciesze się tą moją "wirtualną" skarbonką w której uzbieraliśmy już niezła sume z samych zaległości w płatnościach. Nie jesteśmy nieodpowiedzialni, bo wiem, ze tak to z mojego wpisu może wyglądać, że nie mamy kasy ani mieszkania a pakujemy się w dziecko, ale to nie tak, po prostu rozwijamy swoje działalności na własnych zasadach, kontrahenci nie płaca, z kredytami cięzko, ale wiem, że w końcu to się odwróci. Bylam smutna, płakałam, stresów co nie miara - a teraz postanowiłam coś zmienić. Zamiast mówić "jak wszystko się ułoży to będą szczęśliwa", to teraz ide za ciosem i mówie "jak będę szczęśliwa, to wszystko się ułoży"
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A ja sobie zjadłam pizze i pije sobie piweczko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3933 | |||
Wtajemniczenie
|
Witam wszystkie nowe dziewczyny
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dlatego trzeba wybrać priorytety. Moim jest rodzina - praca? Ważne aby była, nie interesują mnie żadne awanse, rozwój osobisty - co z tego, że będę mieć miliony na koncie, jak nie będę mieć rodziny? Nie będę wtedy szczęśliwa. Jeśli uznam kiedyś, że mogę zrobić coś więcej i więcej zarabiać, to wtedy będę się rozwijać. Bo na to zawsze jest czas- człowiek może uczyć się i dokształcać całe życie. A zajść w ciążę i urodzić dziecko - tylko przez jakiś czas. Ja zrezygnowałam ze starań, tylko dlatego, że w ogóle zostałam bez pracy - więc dziecku nie mogłabym zapewnić nic. Ty z tego co piszesz masz pracę, Twój mąż również - dacie sobie radę! My też żyjemy teraz od 1 do 1. Mamy kredyt, ja spłacam leasing, na opłaty czasem brakuje, ale wiemy, że dziecku gdy się pojawi niczego nie zabraknie, przede wszystkim miłości jaką od nas dostanie. Poza tym jest wiele studiujących mam, które świetnie dają sobie radę ![]() Więc dlaczego Ty miałabyś nie dać sobie rady? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3934 |
Wtajemniczenie
|
Vela moja inspiracji, napisałabym tak samo jak Ty gdybym tak ładnie umiała, ale napisałam to trochę gorzej post nad Tobą
![]() Dla mnie też najważniejsza jest rodzina - własnie dlatego nie przejmuję się tymi rzeczami z robotą. Praca to praca, pracuję żeby życ, a nie żyję po to, żeby pracować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3935 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() I dokładnie tym mottem o pracy kierowałam się w tamtym roku, rezygnując z wymarzonego niby zawodu wedding plannera. Nie ma nic cenniejszego niż rodzina!! Mam nadzieję, że każdej z nas będzie dane tego doświadczyć ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3936 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jestem ambitna. Czuję potrzebę osiągania sukcesów, nie muszą być ogromne, ale muszę czuć, że idę do przodu. W obecnej pracy.. ogólnych szans rozwojowych i awansowych nie mam, ale teraz sama sobie wymyślam dodatkowe rzeczy, których mogę się nauczyć, by z czasem móc zmienić pracę na inną. Mój problem polegał na tym, że nastawiłam się na dziecko i nie miałam żadnych innych planów na siebie.. A dociera do mnie, że powinnam planować dziecko i starać się o nie, ale mimo wszystko planować tak, jakby dziecka miało nie być. Jeżeli się pojawi - to wtedy zmieni się plany. Chcę mieć rodzinę, bardzo. Mam psa, który jak dziecko dla mnie jest (i przez wiele lat łagodził potrzeby mojego instynktu). Z jednej strony chciałabym dać dziecku wiele - stąd rozważania nad samorozwojem i zmianą pracy. Z drugiej strony wiem, że firma, w której pracuję jest idealna do zajścia w ciążę - nikt nie będzie robił problemów, będę miała gdzie wrócić po macierzyńskim. I mam taki konflikt wewnętrzny, gdzie co miesiąc zmieniam plany. Męczę się ze sobą okropnie - jednak muszę przede wszystkim pamiętać o czym zaczęłam marzyć już prawie 10 lat temu. Nigdy nie chciałam mieć pierwszego dziecka po 30.. a tymczasem to moje odkładanie, właśnie do tego może prowadzić. Bardzo cenię Waszą pomoc. O dziwo pomaga mi to, że u Was nie jest tak idealnie - bałam się, że może każdy ma dużo pieniędzy, stabilną pracę i dokładnie przemyślanie postępowanie po urodzeniu dziecka. Pociesza mnie, że u wielu osób nie jest to tak zapięte na ostatni guzik. Wniosek dla mnie: muszę wyluzować i ... keep trying! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3937 |
Wtajemniczenie
|
Taga doskonale rozumiem Twoją ambicje w samorozwoju, j też byłam tak zapalona 3 lata temu, dostałam świetną pracę (w zawodzie jak kierownik robót, ogarniałam duży projekt jeżeli chodzi o realizacje zieleni drogowej), potem swoją ambicją pokazałam swojemu ówczesnemu szefowi, że stać mnie na więcej, więc założyliśmy spółkę z o.o., on jest Prezesem (kiedyś byłam ja, przez półtorej roku) a ja jestem Dyrektorem ds. realizacji inwestycji - ale niestety tak jak pisałam wyżej, prowadzenie biznesu ma swoje minusy, które bardzo zniechęcaja do samorozwoju, bo ja dałam z siebie na prawde dużo, poświęciłam mnóstwo swojego czasu na pracę przez te 3 lata, i mam z tego.... no na pewno dużo dświadczenia, fajne wpisy do CV (bo świeżo po studiach i mogę się "pochwalić" trzema wysokimi stanowiskami - Kierownik, Prezes Zarządu i Dyrektor - ale tak na prawdę chcę mieć rodzinę
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3938 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jestem straszną pesymistką pod tym względem, też z tego powodu odkładałam ciążę, ale na szczęście mam bardziej optymistyczną drugą połowę, która pokazuje mi, że przesadzam. Nie będę pisać "nie warto odkładać, czekać" bo wiem, że człowiek sam musi to zweryfikować i taki wniosek wysunąć. ![]() ![]() Jak dostanę okres na weekend to też sobie machnę piwerko, a co! ![]() ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3939 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3940 |
Zakorzenienie
|
sreberko kiedy wyniki bety?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3941 |
Wtajemniczenie
|
Sreberko, ogromne gratulacje!! 😁 trzymam za Was kciuki! 😙
Piszę z telefonu-pozdro szejset
![]() |
#3942 |
Zakorzenienie
|
Beta 430
![]() Wszelkie podziękowania napiszę Wam jutro, ale na szybko powiem, że czytając Was uroniłam łezkę ;*
![]() |
#3943 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3944 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3945 |
Zakorzenienie
|
justkonev Powtarzam w czwartek
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3946 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3947 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3948 |
Wtajemniczenie
|
Sreberko Gratulacje 2 kresek i super bety !!
#3949 |
Zadomowienie
|
hej dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3950 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Bardzo piękne podejście 😊 ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cytat:
![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3951 | ||
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
![]() Jesteśmy w tym samym wieku co Ty, oboje z tż skończyliśmy studia, ale oboje nie obronilismy mgr jeszcze, bo nie napisaliśmy pracy. Nie było kiedy bo jak wyszła ciąża, to remont generalny mieszkania, ślub i tak dalej. Fakt mieszkamy w drugim mieszkaniu rodziców, ale też splacamy kredyt za auto 1200 zł miesięcznie (niby za auto ale tak na prawdę też za remont mieszkania). Oboje zarabiamy spoko jak na tuż po studiach, ale można się domyślić nie kokosy ![]() ![]() Żyjemy normalnie, ani skromnie ani wystawnie i jesteśmy ogromnie szczęśliwi. A ja cóż, chce urodzić drugie dziecko i je odchowac i wtedy przyjdzie czas na dalszą karierę, super kasę itp. I wcale nie czekam na to z niecierpliwością ![]() ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3952 |
Zakorzenienie
|
Odnośnie tego rozwijania i pójścia do przodu... z mojej perspektywy to ja już trochę się oczepałam z tego 😉 widząc jak mało ludzi docenia wysiłki innych, awanse niejednokrotnie równają się z większym stresem, większą ilością pracy, odpowiedzialnością. I wiecie co? Mam w nosie takie coś, zmądrzałam, uświadomiłam sobie, że chce mieć w miarę spokojną pracę, w miarę zarobki i nie przynosić stresów do domu. Wiadomo, że fajnie mieć sporo kasy ale nie za cenę spokoju. Rodzina jest dla mnie najważniejsza. Pracować trzeba ale nie kosztem swojego szczęścia 😊
|
![]() ![]() |
![]() |
#3953 | |
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Mam wśród swoich przyjaciółek taka jedna ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3954 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też mogę mieć perfumę za 50 zł. A dla wielu ludzi to już jest luksus więc warto doceniać to co mamy 😊 ---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- Dobranoc Kochane 😊 stosunkowo udanych wieczorów/poranków życzę 😉 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3955 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A co do 50zł, no to nie przesadzajmy z tym luksusem. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3956 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Piszę z telefonu-pozdro szejset
![]() |
#3957 |
Rozeznanie
|
Tak czytam, czytam co tu Kochane piszecie i wyciągam co się da dla siebie. Wczoraj managerka wzięła mnie na dywanik, uświadomiła kto tu rządzi, jaka to ona jest święta i że sobie na za dużo pozwalam, bo przecież jak można jej się postawić i żądać oprócz urlopu jeszcze wolny weekend (ten bezpośredni weekend przed urlopem, a dodam że 90% weekendów spędzam w pracy). Wkurzyłam się niesamowicie, pół dnia prze ryczałam, mam strasznego stresa iść dziś do pracy, bo już wszystkim powiedziałam, że już nie przychodzę,umowa mi się kończy za 1,5 tyg., ale nie wyobrażam sobie pracować z taką osobą ani dnia dłużej. Postanowiłam się zwolnić, tylko się boje, że pomimo tego, że mam dużo urlopu ona na złość nie będzie chciała mi go do tego czasu rozpisać... No i zostaje bez pracy
![]() ![]() Edytowane przez Niezlomna_89 Czas edycji: 2016-06-29 o 06:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#3958 |
Zakorzenienie
|
cavagirl, Fantasmagori, chudziaszek11, maddd, krysztalek88, Panna Izabela, SteveS, Qazsew, esor,__malaMi__, Vrenth ,natlem ,iwona335, Agg_s, VelaLuca, heyho, Ewula88, monika0185
Dziewczyny ![]() ![]() ![]() Powiem Wam, że przed oczami miałam już najgorszy scenariusz, przecież jutro mieliśmy być u urologa! Nie przyznałam się do tego, ale mój mąż powiedział, że więcej już badań nasienia nie powtórzy bo bardzo wiele go to kosztowało. I, że wizyta u urologa to jego pierwsza i jedyna. Byłam przerażona, myślałam a co jeśli konieczne będzie in vitro!? Nigdy nie będziemy rodzicami?! Druga sprawa, te całe badania nasienia to wielki pic na wodę moim zdaniem. Mąż pater86 miał 0% morfologię i dziewczyna zaszła, mój 4% ale plemników też poniżej normy i tylko 44% ruchliwych. Kiedyś za czasów naszych rodziców się takich badań nie robiło i wszyscy mieli dzieci! I podejrzewam, że jakby przebadał facetów w wieku naszych Tż, którzy już dzieci mają, to te wyniki nie byłyby wcale lepsze. Oczywiście warto się suplementować, ale nie wolno tracić przez to nadziei! Trzecia rzecz, może komuś pomogę - u mnie zapewne największą rolę odegrała laparoskopia (zaszłam w drugim cyklu), ale.... W tym cyklu dołączyłam Castagnus i żel ułatwiający plemnikom dotarcie do celu ![]() ![]() Jeśli chodzi o objawy - nie miałam ich! Bywały momenty, że np zakuł mnie jajnik, to wtedy sama siebie opier***** że mam sobie nie wmawiać ![]() ![]() Dziękuję dziewczynki jeszcze raz za wsparcie i trzymam mocno kciuki za każdą z Was!!! ![]()
Edytowane przez sreberko4 Czas edycji: 2016-06-29 o 06:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#3959 |
Zadomowienie
|
Sreberko, cieszę się niezmiernie z bety
![]() ![]() A Wam wszystkim dziękuję za porady - kariery ogromnej nie zrobię, a ze studiami podyplomowymi to bardziej chodzi o to, ze mgr skonczyłam taką, że mogę robić wszystko i nic, dlatego chciałam się po prostu w czymś wyspecjalizować.. póki co temat zostawiamy z Tżetem otwarty, jednak w sugestiach odłożenia tego o rok odczułam u niego.. i ulgę i smutek. Smutek, bo wie, że ja bardzo chcę i boi się, że będę nieszczęśliwa, ulgę, bo on boi się że z dzieckiem na swoich studiach on sobie nie poradzi. Ostatnio wiele też się kłócimy, sama nie wiem dlaczego, o głupoty głównie. Ja płacę rachunki i zarządzam finansami, wiem jaka jest nasza sytuacja, a on tylko powtarza mi idiotyczne 'damy radę', które doprowadza mnie do szału. Temat na razie pozostawiamy otwarty. Nie wiem co zrobić i chyba potrzebuję czasu..
![]() |
#3960 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:18.