|
|
#4951 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7
Madzia, ladnie morfinka nie jest zla
. Obys szybko doszla do siebie i jak najszybciej wrocila do domu ![]() Ja juz po zalamaniu (placzu) po podaniu 4 dawki zelu. Lezalam ze trzy godziny pod ktg, i non stop o cos ryczalam, a zaczelo sie od tego ze raczej dostane ten zel. Gdy byli lekarze i powiedzieli ze zero rozwarcia i zel ppdaja to byl ryk, ze ja nie chce bo on nir dziala ze chce cesarke. Ale niestety stwierdzili ze cesarka to ostatecznosc i trzeba dac szanse zelu. Ogolnie polozna tutaj stwierdzila ze jednak to co od rana mowilam ze chyba to wody, to naprawde wody, powoli tez odchodzil mi czop. Mialam tez kroplowke z solami jakimis, bo zazartowala ze tyle wyplakalam lez ze trzeba mnie nawodnic. Ale czemu naprawde dostalam ta kroplowke to nie wiem. Odkad moglam wstac z lozka to humor mi sie porprawil. Lekarka niedawno stwierdzila malutkie rozwarcie wiec moge chodzic. Za dwie godziny, ktg, sprawdzanie czy jest rozwarcie, i moze kroplowka z oxo bo bolow brak. Wyslalam meza do domu zeby sie odswierzyl i troche odetchnol od szpitala. Siedzial ze mna od siodmej. Szkoda mi go, ja jeszcze moge polezec a on na krzesle ciagle. Ma wrocic jak najszybciej chociaz mowilam mu zeby sobie troche odpoczol, bo jeszcze mi zejdzie. Na sali wywolawczej jest 5 lozek, odkad tu jestem juz dwie poszly rodzic, trzecia steka i wdycha gaz. Wypadalo by zeby u mnie juz wzielo
|
#4952 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Od rana próbuje coś napisać i tak mi to idzie
Melduję że u nas skrobia ziemniaczaną się sprawdziła na potówki. Prawie śladu po nich nie ma. Cytat:
oby Oluś szybko wyzdrowiał i żebyś już nie musiała tęsknić za córeczką. Cytat:
Cytat:
Fiazo daj znać jak, tylko wybierzecie imię a teraz wypoczywaj Cytat:
Piękny opis Cytat:
zuch dziewczyna z CiebieWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4953 |
|
Zakorzenienie
|
Bartek właśnie padł. Zuza jeszcze walczy , druga godzinę
![]() Na rękach śpi, jak ja dołożę to jest marudzenie i za chwilę płacz. Edytowane przez madzius90 Czas edycji: 2016-06-28 o 22:02 |
|
|
|
#4954 |
|
Zakorzenienie
|
MAJKELA szacun za ogarnianie takiej ilosci dzieciaków
) Ja to bym chyba tylko bala się troche o Frania, no ale jak wszystkie zdrowe![]() JUSTYNA to duzo chodz teraz to moze i skurcze i rizwarcie sie zrobi. Kciuki!! MADZIUS godzine? U nas tak od 18.30 i niby zasnela . Ciekawe czy dojde do kuchni?:pOoo zaraz mowy wątek )
|
#4955 | |||
|
Ania
|
Cytat:
![]() A czekaj, te 5w1 to chyba za darmo z racji wcześniaka, ale też z wagi poniżej 3 kg? bo moja nie ma za darmo, a też wcześniak. Cytat:
![]() Cytat:
głowa do góry, już bliżej niż dalej! dzielna jesteś!
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|||
|
|
|
#4956 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Madzia obyś szybciutko doszła do siebie!
|
|
#4957 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Współczuję nocy. U nas młody dużo ulewa, ale nie tak dużo jak jego siostra. Pralka chodzi oczywiście non stop. Córcia jak tylko usłyszy, że najmłodsze płacze leci jak błyskawica. Wtedy nie ma przebacz muszę ją wyprzedzić, bo jeśli pierwsza go dopadnie to zagłaszcze z miłości. Stara się to robić delikatnie, ale czasami jej nie wychodzi. Daje mu buziaki i w kółko się pyta "mama kupa dzidzia?" (nie umie powtórzyć jego imienia, więc jest jak ona to mówi "dzidzia Zosi"). Chętnie pomaga w przewijaniu, podaje pampersy, chusteczki i lubi go bujać, ale też potrafi otwierać mu oczy "dzidzia nie śpij" i pokazywać gdzie ma oko![]() A jak u Was? Jak wygląda braterska miłość? Cytat:
Cytat:
Czas leci jak szalony. To fakt. Franek się nie przekręca, ale głowa mu non stop chodzi prawo w lewo, za to na brzuchu chętnie leży i dźwiga głowinę, nawet na rekach się podpiera. Współczuję okresu. Bardzo szybko dostałaś, ale nie smutaj się, nie ma tego złego, za to będziecie mogli szybciej się postarać o kolejne bobo ![]() Cytat:
dla Mani akrobatki. Cytat:
Ej żeby nie było, że u nas tylko różowo, tęcza i jednorożce Chciałam Wam przekazać trochę pozytywnych fluidów a nie smęcić tym bardziej, że długo się nie udzielałam i żeby nie było że pojawiła się i smęci Ciężko jest, to fakt. O jest już 22 a dopiero na d... usiadłam. Teraz mam czas dla siebie o ile nie usnę na karmieniu. Czasem tż mnie nawet nie budzi, bo mu mnie szkoda. Czasem, a raczej często tż mnie wkurza, to chyba pozostałość hormonów ciążowych albo zmęczenie materiału Przy zmęczeniu i ogólnym poddenerwowaniu jak nasz plan dnia się sypie, to skaczemy sobie do gardeł Czasami wydaje mi się, że to matrix. Pralka 7kg chodzi co dzień. Piorę ciuszki małego w naszym proszku i płynie, bo mi się wszystko plątało. Dobrze, że w rosku są magiczne chusteczki do prania, to nawet nie patrze na kolory tylko sru do pralki. Dobrze, że mam suszarkę do prania, bo przy prasowaniu ducha bym wyzionęła. Jak dzieciaki są w przedszkolu to jedyny czas aby wszystko zrobić, muszę zjeść na zapas i wysikać się na zapas na spokojnie I oczywiście cyc, cyc, cyc. Jak chluśnie, to znowu chce jeść, jak zrobi kupę, to znowu robi się pusto w brzuszku i znowu je. I tak na 5 razy je, aż w końcu padnie i nie raz przy szumiącym króliku/ suszarce lub okapie. Co ja będę więcej pisać, same przecież to teraz przerabiacie Do tego wróci z przedszkola nie wybawione, nie wykrzyczone rodzeństwo i fruwam pod sufitem ale i tak ich wszystkich kocham , nawet tż |
|||||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem ze jest Malutka i potrzebuje czułości. Rozumiem to doskonale...tylko to wszystko jest dla mnie nowe i tez potrzebuje odrobinkę chwil dla siebie.
|
|
#4959 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Majkela ty to jesteś perfekcyjna mama! ![]() Justyna czekałam na wiesci od Ciebie! Jeszcze trochę, bądź dzielna! Trzymam kciuki! , ![]() U nas pierwsze dwa dni w domu ok, ale dobrze że jest mąż, duzo mi pomaga, a ja jakoś opadłam z sil. Robi mi się słabo i głowa boli mnie codziennie. Hania odpukac dużo śpi, w nocy pobudki co 2h i nad ranem już się od cyca nie odkleja starsza zafascynowana siostrą bardzo! Nie chce jej zostawić, tuli ją, całuje, wciska smoczek jak zamruczy no i muszę na nią uważać. Jest bardziej wymagająca teraz a Hanna to cycoholik straszny! Dziś była położna, wszystko ok, wizyta to takie bardziej klachy Veronique u nas super poki co sprawdza się ta dostawka do wózka na której starsze stoi. Zosia dumna na niej stoi i niby wozi Hanie a ja nie muszę za nią gonić
|
||
|
|
|
#4960 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękujemy za opis Czasami udawało mi się Was podczytywać, a na opisy czekałam najbardziej. Wszystkie mamuśki byłyście bardzo dzielne ![]() ![]() Cytat:
Aniu wyluzuj trochę, bo niedługo nabawisz się depresji Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Tż już się położył spać, ale nie omieszkał zapytać czy może wyjść w czwartek na mecz, kuźwa jeszcze te euro, akurat teraz żeby nie było zołzą nie jestem i pozwoliłam ale kurka też bym się z chęcią wyrwała bez ogonów. Marzenie chyba że odetnę sobie cyca![]() Dobrej nocy mamuśki
Edytowane przez majkela12 Czas edycji: 2016-06-28 o 23:31 |
|||||||
|
|
|
#4961 |
|
Zakorzenienie
|
Bąk pojadl ale coś odbić nie chce,
Justyna mam nadzieję, że ruszy! ![]() Jej zdrowia dla Olka i kciuki abyście szybko wyszli! Wysłane z mojego EM63 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4962 |
|
Konto usunięte
|
Córy dały mi.pospac. młodsza karmiła się tylko o drugiej, starsza śpi 👍🏻😉 obie w swoich łóżeczkach dzisisj, szok. Tak pusto bez nich w tym naszym wyru 😂
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 06:27 ---------- Poprzedni post napisano o 06:26 ---------- Wczoraj o 5 obie wylądowały u nas i spaliśmy w czwórkę do 8.30 Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4963 |
|
Zakorzenienie
|
Czekam na noce, gdy będzie tylko jedna pobudka, a najlepiej żadna, zamiast 3-4
Doczekam się? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4964 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Australia ja od 2014 nie pamiętam co to znaczy spać jednym ciągiem 8h nawet jak starsza przesypiala noce to.ja i tak się budziłam by sprawdzic czy wszystko ok
|
|
|
|
|
#4965 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;62368646]Za rok, może dwa...
Australia ja od 2014 nie pamiętam co to znaczy spać jednym ciągiem 8h nawet jak starsza przesypiala noce to.ja i tak się budziłam by sprawdzic czy wszystko ok [/QUOTE]Hahaha, to mnie pocieszyłaś! Ale jak dla mnie nie musi być 8 godzin, wystarczy 6 chociaż! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4966 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;62368646]Za rok, może dwa...
Australia ja od 2014 nie pamiętam co to znaczy spać jednym ciągiem 8h nawet jak starsza przesypiala noce to.ja i tak się budziłam by sprawdzic czy wszystko ok [/QUOTE]ja od 2012 ![]() niby Bartek juz duzy,przesypia z reguły noce. ale długi czas spał z nami wiec ciezko było sie wyspac, jak sie krecił cała noc. a i czesto cos mu sie sni i woła mnie, zeby go przytulic. teraz to kursowanie w nocy od jednego do drugiego
|
|
|
|
#4967 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny po cc kiedy pierwsza depilacja? :-D mi cięcie jednak zachodzi na linie włosow...
Dzisiaj jedziemy na sesje, oby spala ![]()
|
|
|
|
#4968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powodzenia na sesji potem pokaz zdjęcia![]() ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- My sie cycolimy. Noc ok dwie pobudki a spalysmy do 8.30
|
|
#4969 |
|
Wtajemniczenie
|
Madzia, super, że operacja się udała
Jak się dzisiaj czujesz? Asiek, pochwal się zdjęciami ![]() My sesję mamy w poniedziałek Już się nie mogę doczekać
|
|
#4970 |
|
Zadomowienie
|
ja miałam mało jedynek więc bardzo szybko na 2 przeszliśmy - początkowo byly troche za duże, ale juz jest ok i teraz używamy pampersów 2 a ostatnio postanowilismy spróbować babydreamowych 3 i też są dobre. Na pampersowe trójki jeszcze musi podrosnąć, no ale zapasy robimy bo cena dobra
![]() a jedynki nie są jeszcze za małe? Rodziłyśmy w tym samym czasie i podobna waga dzieciaczków
Edytowane przez Paulinagm Czas edycji: 2016-06-29 o 09:31 |
|
|
|
#4971 |
|
Wtajemniczenie
|
dzanet, u mnie to samo, jeśli chodzi o nocne wstawanie do starszaka. Jestem już do tego przyzwyczajona. Mój dziabąg lata po łóżku, non stop odkryty, więc wstaję go przykryć i tak w kółko.
|
#4972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zadzwoń do przychodni i się spytaj, oni Ci o tym sami nie powiedzą. W takim razie spróbujemy floractin
19.05.2016 Kingusia Edytowane przez agusiia69 Czas edycji: 2016-06-29 o 09:42 |
|
|
|
|
#4973 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry Mamusie
Justynko kciuki nafal zacisnięte a moze tulisz juz Gabrysia?
|
#4974 |
|
Raczkowanie
|
Witam się w dwupaku
|
#4975 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, idziemy z Marysią na spacerek, więc jak w międzyczasie dobrniecie tu do 5000 postów, to potem przeskakujcie na nową część wątku:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=919401 |
|
|
|
#4976 |
|
Raczkowanie
|
Tak myślałam że w tym wątku się nie wyrobię
|
#4977 | |
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze troszeczkę
Wytrzymasz ![]() Zapisz ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
Zapisz
|
|
#4978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiscie z duza pomoca taty bo ja dziś kiepsko się czuję zimno mi i oslabiona jestem, ale nie goraczkuję więc bez paniki
|
|
#4979 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się z rana. U nas w nocy młody przesikał siebie kocyk i prześcieradło  i tak sobie myślę że może te dady nie takie dobre, albo już rozmiar nie ten. My dalej na 1, ale w pampersie my się nie zdarzyło.
Justyno i jak tam? ? Claudette Kanwa i MAMA MamaNiny następna cześć będzie Wasza Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4980 |
|
Zadomowienie
|
Chudziaszek ja tez zauważyłam ze dady 1 czasem przeciekają. Tez nie wiem czemu.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:32.

. Obys szybko doszla do siebie i jak najszybciej wrocila do domu 

zostajemy na kolejny tydzień w szpitalu. Czuję się paskudnie, wiem że dobrze że wykryte i dzięki temu nic gorszego się nie rozwinęło ale strasznie tęsknię za córeczką. No nie mogę sobie z tym dać rady. Jeszcze u niej to ostatnie dni w żłobku, mielismy ją z Olkiem odbierać, zanieść kosz z podziękowaniami a tu lipa.
oby Oluś szybko wyzdrowiał i żebyś już nie musiała tęsknić za córeczką.
no i pakowanie na wakacje. Zobaczymy na ile Franula pozwoli

dla Mani akrobatki.
Czasami wydaje mi się, że to matrix. Pralka 7kg chodzi co dzień. Piorę ciuszki małego w naszym proszku i płynie, bo mi się wszystko plątało. Dobrze, że w rosku są magiczne chusteczki do prania, to nawet nie patrze na kolory tylko sru do pralki. Dobrze, że mam suszarkę do prania, bo przy prasowaniu ducha bym wyzionęła. Jak dzieciaki są w przedszkolu to jedyny czas aby wszystko zrobić, muszę zjeść na zapas i wysikać się na zapas na spokojnie
ale i tak ich wszystkich kocham , nawet tż

starsza zafascynowana siostrą bardzo! Nie chce jej zostawić, tuli ją, całuje, wciska smoczek jak zamruczy
no i muszę na nią uważać. Jest bardziej wymagająca teraz a Hanna to cycoholik straszny!
a ja nie muszę za nią gonić 

a moze tulisz juz Gabrysia?
Oczywiscie z duza pomoca taty bo ja dziś kiepsko się czuję
zimno mi i oslabiona jestem, ale nie goraczkuję więc bez paniki