|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1021 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasi mecze wygrywają a lipcówki swe dzieci na świecie witają! Lipcówki 2016, cz
U nas wesolo
![]() Jak to latem bywa Starszy przeziebiony ;p Katar po pas i teraz Mu splywa... ![]() Kaszel jak u gruzlika go wybudza i srednio co 15-20 minut jest przeszywajacy serce jęk "Mamooooo gdzie jestes?" ![]() Chyba z nim zostane tej nocy co by chociaz on troszke odpoczął ![]() Ale nie wiem jak sie na tym malym wyrku w tyle brzuchow zmiescimy ![]() A Tz ma do pracy na 4 wiec w sumie niedlugo wstaje ![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
#1022 |
Zadomowienie
|
Dot.: Nasi mecze wygrywają a lipcówki swe dzieci na świecie witają! Lipcówki 2016, cz
Tz zrobił małe przemeblowanie w łazience. Na górę wyniósł pralkę, tam będzie pralnia i suszarnia, a na dole przygotował stanowisko dla malej- przewijak, wanienka, kosze, elegancko to wygląda
|
![]() ![]() |
![]() |
#1023 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I Ty badz bohaterem w swoim domu ![]() Sytuacja na razie opanowana ![]() Od moich ostatnich zali Mlodziez spi spokojnie ;p Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1024 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to nie wiedziałam, że w praktyce tak jest. Standardy opieki okołoporodowej mówią, że od 40 tc jest badanie co 2-3 dni, a po 41 tc skierowanie do hospitalizacji. Cytat:
Ja bym dała dwie ![]() Cytat:
Współczuję chorego synka ;( wymęczycie się okropnie ;( i obyś się nie zaraziła! Cytat:
Super, że wszystko ma swoje miejsce ![]() Pochwal się fotką kącika toaletowego ![]() Ja się ciągle zastanawiam czy kombinować i robić w łazience też jakieś stanowisko czy to w pokoiku wystarczy... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1025 |
Rozeznanie
|
Olutka dziekujemy! Bede probowac wszystkiego. Juz powoli latwiej idzie dobudzanie ale nadal jest wyzwaniem... Jak bedzie trzeba to nawet doradce laktacyjnego sciagniemy no pomoc szpitalna w tym zakresie niestety dramat
![]() ---------- Dopisano o 04:27 ---------- Poprzedni post napisano o 04:24 ---------- Kattoo na szczescie zoltaczki nie ma. Wszystko inne gra. Moja dzielna coreczka! Na pewno jest spadek masy ciala przez to jak slabo i malo ciumka, ale zobacze co pediatra powie dzis rano...
#1026 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1027 | |
Zakorzenienie
|
Dreamer, trzymam kciuki za Wasze karmienie! Przypomniało mi się jeszcze, że jak już delikatnie rozbudzisz Spiącą Królewnę dzięki choćby lekkiemu rozebraniu, zmianie pampersa itd to możesz też sutkiem dotykać jej usteczek, ewentualnie kropelkę mleka skapnąć- tak żeby ten zapach ją trochę pobudził.
A w razie czego spotkanie z doradcą laktacyjnym to świetny pomysł - sprawdzi czy dobrze przystawiasz małą itd i zmniejszy to ryzyko innych problemów. Kolejny raz w środku nocy myślę o jedzeniu ;( głodna jestem, choć przyjmuję tryliard kalorii ;( idę do kuchni ;( ---------- Dopisano o 04:37 ---------- Poprzedni post napisano o 04:35 ---------- Cytat:
Właśnie, Panna Hanna -dzięki Alloffkowej przypomniało mi się, że jeszcze Ci nie podziękowałam. Przytoczone przez Ciebie argumenty pomogły mi przekonać tż-ta do wieczornych przyjemności ![]() ![]() ---------- Dopisano o 04:44 ---------- Poprzedni post napisano o 04:37 ---------- Pożarłam kawałeczek ciasta, banana i brzoskwinię... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1028 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1029 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1030 |
Zadomowienie
|
Ale z Was glodomorki,a mnie przy Kp to dopiero się chce jesc
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1031 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tego się boję ![]() Jak się macie? Jak znosisz nocne pobudki? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1032 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale u mnie jest wlasnie ktg w poradni przyszpitalnej co tydzien od 38tc i po terminie czesciej ale to zalezy od zapisu i decyzje podejmuje szpitalny lekarz po badaniu ![]() ![]() Czasami robia tylko ktg, czasami jest dodatkowo bsdanie na samolocie i/lub usg z przeplywami w zaleznosci od lekarza ![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 05:53 ---------- Poprzedni post napisano o 05:50 ---------- Ja ide na morfologie i zastanawiam sie jak tu tyle wytrzymac bez sniadania ![]() Moge nie jesc kplacji ale bez sniadania nie dam rady ;p Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Margosia__ Czas edycji: 2016-06-29 o 04:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1033 |
Zadomowienie
|
No właśnie w nocy jest lepiej niż w dzień,dłużej spokojnie śpi.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1034 |
Zakorzenienie
|
Kamila where are you?
![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
#1035 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na pewno za sekundeczke malutka już będzie bardziej "ogarnięta" w temacie i szybko zazegnacie kryzysy. Olutka myślę dała najlepsze rady ![]() Cytat:
powiedziałam to swojemu mezowiu a on zapytał kiedy w takim razie ma spać... ![]() Mężczyźni. Nie dogodzisz. Jeszcze mi go rozklada przeziębienie. U nich w pracy jest wirus czy coś i każdy po kolei chory ![]() Cytat:
![]() ![]() Stesknilas się za moim marudzeniem? ![]() ---------- Dopisano o 06:36 ---------- Poprzedni post napisano o 06:32 ---------- A tak w ogóle to dzień dobry! ![]() Witam wie w dwupaku w 37+0 ![]() Już się czuje bezpieczniejsza w razie wu. Torby spakowane tylko jeszcze trzeba mi więcej hormonów co zacznę myśleć jak matka ![]() Śniło mi się, że urodzilam. Dziecko jak je pierwszy raz zobaczyłam leżało w wózku pod kocykiem. Spało cały dzień. Jak w końcu nie wytrzymalam i zerknelam co się dzieje to się obudziło. Rozebralam z T natychmiast bo nie wiedzielismy jaka płeć ![]() I w końcu do teraz nie wiem bo zamiast skupić się na plci to ja latalam po domu szukać oliwki bo ciemieniucha ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1036 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Coś czuję, że teraz pójdzie Ci szybko, w końcu to dzidziuś nr 3 ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Jakie globulki dostałaś? Mi lekarz dał Nystatynę i tylko czekam żeby wziąć bo właśnie zaczęłam kurację antybiotykiem. Układ pokarmowy już leci, to czuję, że o Bożenkę się też obije za moment. Wczoraj mój mąż mnie tak rozwalił wieczorem, że myślałam, że padnę. Położna dała nam instrukcje odnośnie tego, jak masować krocze. No to ja sobie tam coś zaczęłam działać sama w tym kierunku, bo jakoś tak wolę. Mąż o tym zapomniał i wczoraj wieczorem tak do mnie z troską przychodzi i się pyta "to co, smarujemy Bożenę???". Myślałam, że padnę, hahahaha. Potem zaczął mówić, że to jest ważne, żebym nie zapomniała, bo będzie mi się dzięki temu łatwiej rodzić i może nie trzeba będzie nacinać. Ale się przejął ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1037 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przypomni im się zawsze jak już jest po ptakach prawie ![]() Ale miło, że myśli o Tobie.
![]() |
#1038 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja sama zawaliłam to całe smarowanie. Przed obroną nie potrafiłam się na niczym innym skupić, w ogóle nic żadnych herbatek zaleconych nie piłam itd. Teraz jest już późno, ale może coś da. Choćby mnie mieli o 0,5 cm mniej naciąć zawsze coś... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1039 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja to idę na żywioł. Nie pije herbatki z liści malin, nie mam wiesiolka, nie masuje krocza bo nawet nie wiem jak to się powinno robić ![]() Jestem glodna jak wilk! A dopiero zjadłam żelazo. Grrrr
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1040 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Lazurowa u Ciebie jest nieźle, rozwarcie jest, miękka szyjka, dobra waga ![]() ![]()
#1041 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam 3 tyg do TP a już mi się wydaje, że przenoszę bo nic się u mnie nie dzieje. Żadnych przepowiadaczy, szyjka długa na 3 cm, przepuszcza jeden palec. Brzuch wysoko. No żadnych objawów nawet przygotowywania się do porodu ![]() A co dopiero Wy, kobietki które macie termin lada moment? ![]()
![]() |
#1042 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1043 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1044 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mimo że położna na szkole rodzenia tłumaczyła jak, parę zdań potem powiedziała że i nich w szpitalu 90% pierworódek jest nacinanych :/ Mi też się często ostatnio śnią jakieś tematy okołodzieciowe. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1045 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1046 |
Zakorzenienie
|
Ja mam maść Pimafucin, też polecam
![]() Ale ona na recepte ---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- Co do przenoszenia, to np patrząc na Kamile to chyba mam mniejsze szanse.... Mam 3 rodzaje skurczy: Twardnienia brzucha Ból miesiaczkowy I takie drętnwienie w podbrzuszu. I to mam mimo że ciągle jestem na luteinie i dotychczas brałam 2 scopolany, teraz staram się do 1 ograniczyć. |
![]() ![]() |
![]() |
#1047 |
Zakorzenienie
|
Hej. W nocy poklocilam się z mężem. Mam ochotę wywalić go razem z teściową z mojego domu. I chyba dzisiaj wubuchnę. Ten oczywiście rano jakby nigdy nic się do mnie odzywa. Muszę zadzwonić do mamy.
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1048 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mężem się nie przejmuj jeśli to nic poważnego... czasem trzeba się poklocic żeby zrozumiał... Cytat:
A właśnie, zrozumiałe urodze w terminie :P Jest mi tak strasznie niedobrze ![]()
![]() |
#1049 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- Przestałam wierzyć dziś w ludzi..dziś w nocy u mnie w mieście zatrzymano kobietę która prowadziła auto mając 3 promile alko... Kobieta w 3 miesiącu ciąży... Nie mam pytań. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1050 |
Zakorzenienie
|
Nawet nie chce mi się gadać. Natomiast co do teściowej, to koniec skrupolow.
Kurdę siedzę piję wodę. Mam parcie na 2 i jest mi niedobrze. Nie wiem ce coś się zaczyna, czy to nerwy po prostu. Mąż dopiero do pracy dojechał. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:15.