Janusze, Grażyny, Sebixy i Karyny - odsłona III - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-29, 13:24   #3301
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Dot.: Janusze, Grażyny, Sebixy i Karyny - odsłona III

Cytat:
Napisane przez beautyq Pokaż wiadomość
Był przypadek gdzie ,,arlekin" żył chyba 9 lat.
Ale to był ewenement. Na szczęście.

Dobra, zmieńmy temat bo się robi nieprzyjemnie.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-29, 13:24   #3302
201607111003
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez favianna Pokaż wiadomość
Nie bo dziecka nie wytrenujesz, a psa tak.

Ja przez 2 lata mieszkania tam tylko raz słyszałam szczekajacego psa i miałam mega zdziwko. Przez 5 lat mieszkania w Irlandii szczekajacego psa słyszałam 3 razy.

Przypomniałam sobie jeszcze ze za parkowanie na osiedlu bez pozwolenia (specjalna kieszonka za szyba z krążkiem) masz blokadę i mandat (traktują bardzo serio, codziennie sprawdzane). Jak masz gości, wysyłasz SMS do zarządu z nr rejestracyjnym żeby nie założyli blokady. Porządek idealny jest na parkingu.

Ale psy szczekają czasem. Po prostu tak się komunikują ze światem. Co innego ciągłe ujadane a co innego szczekanie. Trochę szok.
201607111003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-29, 13:25   #3303
201607211025
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Czarna2000 Pokaż wiadomość
Tylko jakie to życie.
Nie wiem jak można skazać i matkę i dziecko na takie cierpienie.

My mamy swoje podejście do aborcji, prolifowcy swoje, z którym co prawda się nie zgadzam, ale proszę nie róbmy tutaj offtopu.
Niech się prolife'owcy zajmują takimi dziećmi.
201607211025 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-29, 13:25   #3304
Czarna2000
Inez

Cytat:
true, jak moja mama przyjechała i chciała sobie szybko bluzkę na słońcu wysuszyć to po godzinie miała ja mokra bardziej niż po wyjeciu z pralki bo spadł mały deszczyk

No u nas jest brama na pilota, a miejsc jest po 2 na mieszkanie. Zresztą każde osiedle jakie znam ma parkingi z dwoma miejscami.

Za to w centrum miasta jest tragedia z parlowaniem i musisz szukać parkingu piętrowego, płatnego, który zamyka się na noc (więc trzeba lecieć odebrać auto o czasie bo się można zdziwić). No i kosztuje to koszmarnie.
Nie bardzo się orientuję, ale Ty chyba nie mieszkasz w Polsce? Z tego co piszesz mam takie wrażenie .
Czarna2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-29, 13:26   #3305
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
Wlasnie mi sie tak wydawalo, ze one sa tam nie
do ruszenia :9

Moja corka mocno przezyla ten widok i dlugo nie mogla zapomniec o pokrwawionych dzieciach oraz okrzykach o zabijaniu. Dlatego wczoraj poprosila mnie o zakrycie oczu. A pikietuja tam okolo godz. 17-18, gdy jest najwiekszy ruch.
Wiesz, ono mogą MÓWIĆ, że wygrali ileś tam spraw. Co niekoniecznie musi być prawdą.

Jeśli chodzi o dzieci- niestety, wszystkie są wrażliwe na epatowanie obrazem.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Stary 2016-06-29, 13:27   #3306
favianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elion Pokaż wiadomość
Ale psy szczekają czasem. Po prostu tak się komunikują ze światem. Co innego ciągłe ujadane a co innego szczekanie. Trochę szok.
Tak, szokujące jest kiedy widzisz ze to działa i że psy są mega spokojne, a właściciele je wprowadzają i one tak spokojnie idą obok, nie ciągną itp. Z drugiej strony nikt (dorosły czy dziecko) nie leci do obcego psa macac go.
favianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-29, 13:32   #3307
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mijanou Pokaż wiadomość
Wiesz, ono mogą MÓWIĆ, że wygrali ileś tam spraw. Co niekoniecznie musi być prawdą.

Jeśli chodzi o dzieci- niestety, wszystkie są wrażliwe na epatowanie obrazem.

Zawsze mnie zastanawia jak radośnie uśmiechnięte geby co wymachują makabrycznymi obrazkami zareagowałyby na widok chociażby usuwanej tarczycy, ten moment kiedy skalpelem właściwie przecina się szyję w pół
Pomijam już to, że ŻADNA pro-lajfowa gazeta nie umieściła "uratowan0goe" ostatnio dziecka, bo jak odpowiedzieli ojcu " takie zdjęcia są zbyt brutalne dla naszych odbiorców".
dacn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-29, 13:32   #3308
201607111003
Konto usunięte

Pies moich rodziców jest super nauczony ale nawet jemu się zdarza szczeknąć. Pewnie nawet nie raz w miesiącu ale zdarza . Ciągnąc nie ciągnie, chodzi przy nodze ale czasem szczeka. No nie przekona mnie nikt że to nie jest normalne.

Edytowane przez 201607111003
Czas edycji: 2016-06-29 o 13:34
201607111003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-29, 13:38   #3309
favianna
Zakorzenienie

Cytat:
Pies moich rodziców jest super nauczony ale nawet jemu się zdarza szczeknąć. Pewnie nawet nie raz w miesiącu ale zdarza . Ciągnąc nie ciągnie, chodzi przy nodze ale czasem szczeka. No nie przekona mnie nikt że to nie jest normalne.
Wiesz, może one szczekają ale właśnie tak rzadko, że nie masz szansy tego zarejestrować?
Ja w każdym razie nie słyszę szczekajacych psów tu.

Zresztą np kierowcy na drogach też ekstremalnie rzadko używają klaksonow. Nie to że wcale, ale znowu jest to niespotykane.
Stary 2016-06-29, 13:39   #3310
almondfairy
seriously? no.

Cytat:
Uff jak dobrze, że nie jestem lekarzem
A Ty jesteś z prolife?
Duża część tych osób po urodzeniu nawet nie przypomina dzieci.
uff jak dobrze. kamień z serca.
a do pogrubionego - mocny argument.

Cytat:
Napisane przez Mijanou Pokaż wiadomość
Almond,
wiesz co? Jakbyś tak na oczy własne zobaczyła noworodka- arlekina, czy noworodka z bezmózgowiem to sama byś się modliła o szybką śmierć skracającą cierpienia tych dzieci. Ja Ci to gwarantuję. I tu nie ma mowy o żadnej eugenice czy selekcji naturalnej, czy "gorszym" gatunku człowieka. Naprawdę, nie. Najwyższym wyrazem szacunku w stosunku do takiego noworodka a wcześniej płodu jest skrócenie jego cierpień. Ja tylko mogę się domyślać, jak cierpi ten noworodek i jest barbarzyństwem zmuszać kobietę do donoszenia takiej ciąży a potem na patrzenie na te męczarnie jej dziecka. Jedyne szczęście, że noworodek arlekin, czy noworodek z bezmózgowiem żyją krótko- kwestia dni lub godzin.

Brutalne? Tak. Ale tak właśnie to wygląda.
wiem, że te dzieci nie wyglądają jak piękne, słodkie, różowe bobasy z żurnala i w żadnym razie nie wnikam, czy powinno się ono urodzić, czy nie, ale żeby nazywać je potworami? i to z ust człowieka, który z założenia ma go leczyć, ratować, być wsparciem dla matki... jakbyś to Ty napisała w ogóle bym się nie odezwała; zapewne coś bym sobie pomyślała, ale whatever. od człowieka, wykonującego zawód z jakąśtam misją jednak wymaga się trochę większej empatii. jest/była na forum jedna lekarka, która określała swoje pacjentki mianem śmierdzącego krocza (chyba tak to leciało). porażka na całej linii.

książki
ubrania

Edytowane przez almondfairy
Czas edycji: 2016-06-29 o 13:41
almondfairy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-29, 13:53   #3311
Silloe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość
O suszarnia, temat rzeka.
W bloku pieczę nad kluczem sprawuje grazynowy typ ( trwała, fryzura na grzybka, perła wszędzie), czynnik społeczny co w swej kanciapie ze stosem krzyżówek i telewizorem ze Złotopolskimi ma zeszycik i dzielnie spisuje kto kluczyk pożycza. Suszarnia jest jedna na 24 mieszkania, z tym że jej istnienie jest wyparte ze świadomości mieszkańców. Zanim kurna dostałam dostęp do suszarni to najpierw musiałam się umówić z panią grażynką dwukrotnie!!! o określonej godzinie - tzw dyżur raz w tygodniu o dość wczesnej godzinie

To nic, że dogadałam się z dwoma innymi osobami w suszarni i zrobiliśmy sobie grafik suszenia, to nic że ustaliliśmy, że mogą się suszyć ciuchy wspólnie, nie. Pani Grażynka, gospodarz domu i władca osiedla wpadła w furię, bo tak nie przystoi: mieliśmy co tydzień przychodzić do niej po klucz, zapisywać w zeszycie i za tydzień odnosić go z powrotem. To nic, że pranie czasem wyschło w dobę, nie ważne, że zajmę tylko połowę sznurków, nie klucz się ma na tydzień i koniec! A ona anarchii tolerować nie będzie!

Cóż olaliśmy i wieszamy latami po swojemu, nic nie ginie, wojen nie ma.
Nie lepiej było sobie dorobić klucz i tyle
Silloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-29, 14:00   #3312
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Silloe Pokaż wiadomość
Nie lepiej było sobie dorobić klucz i tyle

Tak też zrobiliśmy, przy zdecydowanym sprzeciwie bo TAK NIE WOLNO! Ale najpierw musieliśmy ten klucz dostać
Stary 2016-06-29, 14:06   #3313
Silloe
Zakorzenienie

Cytat:

Tak też zrobiliśmy, przy zdecydowanym sprzeciwie bo TAK NIE WOLNO! Ale najpierw musieliśmy ten klucz dostać
I dobrze
Ale dziwna kobieta, ja nie rozumiem jak można tak innym ludziom życie utrudniać
Stary 2016-06-29, 14:12   #3314
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Silloe Pokaż wiadomość
I dobrze
Ale dziwna kobieta, ja nie rozumiem jak można tak innym ludziom życie utrudniać

Jakie utrudniać? totoż pani Grażyna, gospodarz domu, ona ma kanciapę i zeszyt i ona będzie służyła pomocą wszystkim mieszkańcom będzie wydzielać jak za dawnych lat dostęp do dóbr takich jak suszarnia i wózkarnia, bo ona jest od tego.
Stary 2016-06-29, 14:19   #3315
201607111028
Konto usunięte

Cytat:
Był przypadek gdzie ,,arlekin" żył chyba 9 lat.

Jak to możliwe? Myślałam, że takie dziecko zaraz umiera.

Sorry Mijanou, ale mnie to ciekawi :P
201607111028 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-29, 14:25   #3316
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Napisane przez almondfairy Pokaż wiadomość
uff jak dobrze. kamień z serca.
a do pogrubionego - mocny argument.

wiem, że te dzieci nie wyglądają jak piękne, słodkie, różowe bobasy z żurnala i w żadnym razie nie wnikam, czy powinno się ono urodzić, czy nie, ale żeby nazywać je potworami? i to z ust człowieka, który z założenia ma go leczyć, ratować, być wsparciem dla matki... jakbyś to Ty napisała w ogóle bym się nie odezwała; zapewne coś bym sobie pomyślała, ale whatever. od człowieka, wykonującego zawód z jakąśtam misją jednak wymaga się trochę większej empatii. jest/była na forum jedna lekarka, która określała swoje pacjentki mianem śmierdzącego krocza (chyba tak to leciało). porażka na całej linii.
Hm...fakt. Dobór słownictwa jednak nie najbardziej trafny. Jednak samej rzeczy to nie zmienia, niestety. Natomiast jeśli chodzi o mnie- cóż, wspieram ludzi zawodowo, można tak powiedzieć. I na tej podstawie stwierdzam, że przysparzanie niepotrzebnego cierpienia fizycznego noworodkowi i psychicznego matce jest okrucieństwem i obłędem. Nie ma to nic wspólnego z etyką szeroko pojmowaną.

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Cytat:
Napisane przez carolina662 Pokaż wiadomość
Jak to możliwe? Myślałam, że takie dziecko zaraz umiera.

Sorry Mijanou, ale mnie to ciekawi :P
Nie, no rozumiem. Ja akurat jestem w trakcie robienia specjalizacji, więc swoją ciekawość na temat takich przypadków zaspokoiłam już na resztę życia.

No pasaran!
Stary 2016-06-29, 14:25   #3317
marianna144
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
Wlasnie mi sie tak wydawalo, ze one sa tam nie
do ruszenia :9

Moja corka mocno przezyla ten widok i dlugo nie mogla zapomniec o pokrwawionych dzieciach oraz okrzykach o zabijaniu. Dlatego wczoraj poprosila mnie o zakrycie oczu. A pikietuja tam okolo godz. 17-18, gdy jest najwiekszy ruch.
no własnie wyobrazam sobie bo wiem jak moje dziecko przezyło widok faceta ktory rozbił sobie czoło o kraweznik.dalej to pamieta chociaz było to pare lat temu a miał niecałe 3 lata.
marianna144 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-29, 14:45   #3318
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552
Konto usunięte

Cytat:
Ja jeszcze nie rozumiem kary za szczekanie psa. Jak dziecko płacze to też kara? xD
A bo powinni tam wprowadzić jeden zbiorczy nakaz: NIE ŻYĆ !

Paranoja.
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-29, 14:49   #3319
favianna
Zakorzenienie

[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;6239025 6]A bo powinni tam wprowadzić jeden zbiorczy nakaz: NIE ŻYĆ !

Paranoja.[/QUOTE]

Nie masz pojęcia jaki jest za to komfort mieszkania. To są drobne rzeczy, a jakość życia jest bardzo dobra dzięki temu.

Nie ma walki o miejsca parkingowe, hałasu, dziwnych zachowań, nikt ci w nocy nie halasuje praniem, telewizorem itp, psy nie są agresywne, nie ma śmieci pod drzwiami, bałaganu itp.

To takie straszne stosować się do kilku zasad?
Stary 2016-06-29, 15:02   #3320
Silloe
Zakorzenienie

Cytat:
Jakie utrudniać? totoż pani Grażyna, gospodarz domu, ona ma kanciapę i zeszyt i ona będzie służyła pomocą wszystkim mieszkańcom będzie wydzielać jak za dawnych lat dostęp do dóbr takich jak suszarnia i wózkarnia, bo ona jest od tego.
To w czym problem ?
Stary 2016-06-29, 15:32   #3321
Konto usunięte

Cytat:
Nie masz pojęcia jaki jest za to komfort mieszkania. To są drobne rzeczy, a jakość życia jest bardzo dobra dzięki temu.

Nie ma walki o miejsca parkingowe, hałasu, dziwnych zachowań, nikt ci w nocy nie halasuje praniem, telewizorem itp, psy nie są agresywne, nie ma śmieci pod drzwiami, bałaganu itp.

To takie straszne stosować się do kilku zasad?
No ja nie mam najmniejszych problemów z niezartuwaniem życia innym.
Ale dziwię się, że wszystko trzeba kodyfikować, to już nie można się jakoś dogadać ze soba? No ludzie. Zakaz prania w nocy, zakaz wywieszania bielizny na balkonie, zakaz zrzucania monet na panele, zakaz tego, zakaz śmego. Tylko klawiszy brakuje.
Zreszta zasad i przepisów to sobie można wprowadzać skolko ugodno, a i tak zawsze może znaleźć się ktoś, kto będzie miał to wszystko głęboko w nosie. Głupiego okresu ciszy nocnej nie idzie wyegzekwować u 99 % lokatorów na różnych etapach życia , a gdzie tu dalej.
Masz spokój, bo masz szczęście. Oby trwało.

Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552
Czas edycji: 2016-06-29 o 15:37
Stary 2016-06-29, 16:08   #3322
favianna
Zakorzenienie

[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;6239248 1]No ja nie mam najmniejszych problemów z niezartuwaniem życia innym.
Ale dziwię się, że wszystko trzeba kodyfikować, to już nie można się jakoś dogadać ze soba? No ludzie. Zakaz prania w nocy, zakaz wywieszania bielizny na balkonie, zakaz zrzucania monet na panele, zakaz tego, zakaz śmego. Tylko klawiszy brakuje.
Zreszta zasad i przepisów to sobie można wprowadzać skolko ugodno, a i tak zawsze może znaleźć się ktoś, kto będzie miał to wszystko głęboko w nosie. Głupiego okresu ciszy nocnej nie idzie wyegzekwować u 99 % lokatorów na różnych etapach życia , a gdzie tu dalej.
Masz spokój, bo masz szczęście. Oby trwało.[/QUOTE]

Z braku argumentów wyolbrzymiasz? Gdzie pisałam o monetach na panelach? jak coś spadnie to przypadek, ale pranie i wirówki o północy to świadome działanie przecież.

Od razu widzę ta mentalność że nikt mi nie będzie mówił co mogę u siebie robić. A potem płacz że sąsiedzi są nieznośni.
Regulamin i kary są po to żeby wszystko było jasne. A jak ci się nie podoba to idź mieszkać na osiedle gdzie nie ma takich uzgodnień tylko potem nie płacz że ktoś ci smrodzi workiem z pampersami na korytarzu i nie reaguje na prośbę. Albo zabiera miejsce parkingowe lub blokuje wyjazd, bramę, plac zabaw itd.

Taki problem stosować kilka prostych zasad?

Poza tym jak chcesz mieć spokój że strony wszystkich to masz też obowiązki. Masz psa, to dbasz o jego zachowanie. Masz auto, to dbasz o to jak i gdzie parkujesz. Chcesz mieć czysto, to wynosisz śmieci a nie stawiasz za drzwiami.

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

A co do stosowania się to już pisałam, że tu jest wszystko egzekwowanie upomnieniem i / lub mandatem. Ale przynajmniej zasady są jasne i proste.

Edytowane przez favianna
Czas edycji: 2016-06-29 o 16:03
Stary 2016-06-29, 16:18   #3323
Konto usunięte

Cytat:
Z braku argumentów wyolbrzymiasz? Gdzie pisałam o monetach na panelach? jak coś spadnie to przypadek, ale pranie i wirówki o północy to świadome działanie przecież.

Od razu widzę ta mentalność że nikt mi nie będzie mówił co mogę u siebie robić. A potem płacz że sąsiedzi są nieznośni.
Regulamin i kary są po to żeby wszystko było jasne. A jak ci się nie podoba to idź mieszkać na osiedle gdzie nie ma takich uzgodnień tylko potem nie płacz że ktoś ci smrodzi workiem z pampersami na korytarzu i nie reaguje na prośbę. Albo zabiera miejsce parkingowe lub blokuje wyjazd, bramę, plac zabaw itd.

Taki problem stosować kilka prostych zasad?

Poza tym jak chcesz mieć spokój że strony wszystkich to masz też obowiązki. Masz psa, to dbasz o jego zachowanie. Masz auto, to dbasz o to jak i gdzie parkujesz. Chcesz mieć czysto, to wynosisz śmieci a nie stawiasz za drzwiami.

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

A co do stosowania się to już pisałam, że tu jest wszystko egzekwowanie upomnieniem i / lub mandatem. Ale przynajmniej zasady są jasne i proste.
Jesteś dziwnie nerwowa w tym temacie.
EOT
Stary 2016-06-29, 16:19   #3324
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Ordnung muss sein. Nie mogłabym tak żyć

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Mojwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-29, 16:26   #3325
favianna
Zakorzenienie

Nie jestem nerwowa. Po prostu nie rozumiem gdzie widzisz problem w tym że masz regulamin i kary. Ludzie mają tendencje by chodzić na skróty i mieć innych w nosie. A jak ich takie zachowanie bije po kieszeni to nagle okazuje się że wyniesienie śmieci nie jest problemem. Wszystko w tym temacie.

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Mojwa Pokaż wiadomość
Ordnung muss sein. Nie mogłabym tak żyć
Nie, no lepsze nasze sarmackie liberum veto mamy bogata historie zachowań "po mnie choćby i potop"
Stary 2016-06-29, 16:27   #3326
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

A można prysznic brać po 22 czy też nie bi hałas? Miałam sąsiadke której to przeszkadzało bo jej woda szumi.

L'amore scalda il cuore.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Stary 2016-06-29, 16:29   #3327
Konto usunięte

Cytat:
Nie jestem nerwowa. Po prostu nie rozumiem gdzie widzisz problem w tym że masz regulamin i kary. Ludzie mają tendencje by chodzić na skróty i mieć innych w nosie. A jak ich takie zachowanie bije po kieszeni to nagle okazuje się że wyniesienie śmieci nie jest problemem. Wszystko w tym temacie.

Napisałam już i wyjaśniłam swoje stanowisko, natomiast Twoja nerwowość objawia się np. w tym, że zaczęłaś mi imputować, że mam podobno jakąś mentalność i co powinnam zrobić i jak, kiedy mi się coś nie podoba. Straszne pieniactwo. Teraz już rozumiem, że potrzebujesz kodeksów.
EOT od EOT.
Stary 2016-06-29, 16:30   #3328
favianna
Zakorzenienie

Cytat:
A można prysznic brać po 22 czy też nie bi hałas? Miałam sąsiadke której to przeszkadzało bo jej woda szumi.
Nie ma tego w zasadach więc jak widać można. A skoro nie ma to nikt też się nie burzy o to. Cały urok w tym że działa w dwie strony
Stary 2016-06-29, 16:32   #3329
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Aa czyli jak czegoś w zasadach nie ma to nie może nikomu przeszkadzać. Za dużo dla mnie.

Mi przeszkadza płacz dzieci, noże napisze do spółdzielni żeby wystawiali za to kary

L'amore scalda il cuore.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Stary 2016-06-29, 16:43   #3330
favianna
Zakorzenienie

Cytat:
Aa czyli jak czegoś w zasadach nie ma to nie może nikomu przeszkadzać. Za dużo dla mnie.

Mi przeszkadza płacz dzieci, noże napisze do spółdzielni żeby wystawiali za to kary
Ty tak na serio?

Widzisz, w IE jest jeden z największych przyrostow naturalnych w Europie. Dzieci jest masa i Irlandczycy traktują je jak dobro narodowe. Nie krzyczą na dzieci. Jeśli słyszę podniesiony głos na dziecko to w 90% jest to rodzic z Europy wschodniej.
Za to dzieci jest zatrzesienie. W prawie każdej restauracji są przewijaki, wszędzie są foteliki w restauracjach, w centrach handlowych matek z wózkami jest mnóstwo. Nikt się o to nie burzy. Nikt nie narzeka na dzieci bo to byłby przejaw złego wychowanie i nietolerancji. Dzieci są dużo spokojniejsze. No i wiadomo że małe dzieci płaczą.

Inna sprawa z nastolatkami to już bywa uciążliwe

Edytowane przez favianna
Czas edycji: 2016-06-29 o 16:46
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości