![]() |
#1501 |
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VI.
Nie wiem co czuła koleżanka, ale jak Cię paraliżuje od pasa w dół i nie możesz ruszyć nawet palcem u stopy to raczej ciężko sobie wyobrazić, że jednak coś może boleć
![]() Może trochę przewrażliwiona ta koleżanka? Lekarze sprawdzają, czy pacjent nie czuje bólu. Np igła w palec ![]() To co czuć to takie dziwne szarpanie i to może być nieprzyjemne i może to odczuwała jako ból? ![]()
![]() |
#1502 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie to moi rodzice kupili, do tego kupili pościel (na później ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Bolał na wewnętrznej stronie ramienia, nie dość, że niewygodnie leżeć z wyciągniętą łapą, to w ogóle strasznie delikatne miejsce. Tam to myślałam, że odjadę zaraz ![]() Na stopie to tylko na zgięciu nad przegubem bolało, tak to bez problemu. Sówki na udzie też bolały jak cholera ![]() Moje libido nie istnieje. Za to TŻa zdecydowanie tak ![]() Po obiedzie zachciało mi się loda wciągnąć, no i żeby TŻ tego jakoś dwuznacznie nie zrozumiał, to zapytałam szybcikiem "lodzika truskawkowego sobie pan życzy?", z naciskiem na truskawkowego. Oczywiście tego najważniejszego słowa nie usłyszał, dopiero po chwili dotarła treść całego pytania ![]() ![]() Ale go natchnęło, właśnie mnie wytulił, zostałam jego małą rewelacją, księżniczką, mam śliczny uśmiech, w ogóle jestem śliczna och i ach ![]() I potrząsł mi trochę brzuch, żeby powkurzać Gabrysia, to mu powiedziałam, że ma się nade mnie nie znęcać ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1503 |
Rozeznanie
|
malują mi pokoik!
![]() ![]() ![]() Dziś pierwsza warstwa, kolejna pewnie w piątek ![]() ![]() ![]() będzie pięknie ![]() ![]()
#1504 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
super ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1505 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
My też w weekend będziemy działaś a w poniedziałek przyjeżdża sofa do salonu i musimy jeszcze zamówić łóżko do sypialni...ale ja się nie mogę zdecydować ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1506 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jedyna sciane ktora bede musiala przemalować w nowym domu to w salonie, bo jest okropna. Ciemno brązowa, nie bedzie pasowalo do mebli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1507 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1508 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1509 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Też czytałam o tych materacach i w końcu razem z mężem w sklepie coś innego wybraliśmy. ![]() Z lodzikiem dobre. ![]() Cytat:
Super, poka fotki końcowego efektu! ![]() Cytat:
A jakie łoża rozważasz? ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1510 |
Zadomowienie
|
Bo ja nie wiem czy chcę z szufladami, czy z takie otwierane czy skórzane czy drewniane a może po prostu metolowa rama bez żadnych udziwnień - bo wtedy kurz się nie zbiera pod łóżkiem i łatwo posprzątać:P
Na pewno nie może być tapicerowane, bo w tej chwili takie mamy i to jest jedno wielkie siedlisko kurzu, roztoczy i włosów zwierząt. Ja pracowałam w salonie meblowym w PL takim średniej klasy - wyżej niż BRW ale raczej niżej niż Kler (chociaż mój były szef by się za to obraził:P) i mam spaczony gust. Tutaj wszystko jest takie brytyjskie...nie koniecznie w moim typie;/
![]() |
#1511 | |
Rozeznanie
|
Na pewno się Wam pochwalę efektem końcowym
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale wiadomo, każdy ma inne potrzeby ![]()
![]() |
#1512 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1513 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam zwykłe drewniane i chyba wydaje mi sie to najlepszym wyborem dla nas, latwo tez sie czysci z kurzu. Plus mozna cos wsunac pod lozko. My mamy rozne skrzynki. Mamy malo miejsca i to pod lozkiem sie przydaje ![]() Jedyne co sie stało to belka podtrzymujaca lozko po srodku polamała na sęku, ale wymienili nam na nową. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1514 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja lubię proste drewniane i niekurzące się. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1515 |
Zakorzenienie
|
Ja z okazji jutrzejszego 32t0d spakowalam się porządnie do szpitala. Do tej pory miałam taką "awaryjną" torbę w szafie, do której wrzucalam, co mi się przypomniało, a teraz wreszcie ogarnęlam rzeczy moje i dziewczyn.
Ps. Przypomniała mi się fajna porada od położnej z czasow poprzedniej ciąży. Wszystkie rzeczy, które chcemy, żeby dziecku założono po porodzie zebrać w jedno miejsce i włożyć w rożek/ zawinąć w kocyk, bo jak będą gdzieś po prostu w torbie, to tata/ położna moze mieć problem, żeby skompletować i będzie to długo trwało. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#1516 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a widziałyście post jednej z sierpniówek na fejsie? Prosi o kasę na jedzenie i sama nie wiem. Tyle teraz naciągaczy a z drugiej strony prosi nie anonimowo tylko jest jej profil więc może naprawdę potrzebuje?
![]()
#1517 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Synek może nie bedzie, aż taki duży, jak myslisz ![]() tiaa.. ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ałłaaaaa ! Cytat:
![]() ![]() ale ładny ładny brzunio ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Teraz to zaczynam panikować ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny macie calkowitą rację.. Powinnam się puknąć w głowę zanim pomyślę, że jestem jakaś gorsza.. Do tej pory myślałam, że żadne takie paplanie, że cc jest 'be' mnie nie ruszy, bo przecież nie będę mialą cc z własnego widzi mi sie.. Nie mam wyboru ![]() ale na SR pierwszy raz poczułam taką presję.. ![]() ![]() Tak, jak piszesz żonamojegomęża.. SR nie dotyczy tylko porodu.. głownie to pielęgnacja, opieka noworodka, karmienie, pierwsza pomoc itp. SR każdemu się przyda i nie ważne, jaka drogą poród się odbędzie.. Rozumiem, że SR ma 'promować' porod sn, bo to w końcu coś naturalnego.. ale jakoś poczułam się zdołowana i mniej ważna, jako kobieta w ciąży.. ![]()
.. i ślubuję Ci.. ![]() ![]() Zuzanka ![]() II kreski ![]() Edytowane przez Afrodita Czas edycji: 2016-06-29 o 17:27 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1518 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Brawa za załatwienie tego, też mam plan na 32+0: zakończyć pisanie listy i wybrać torbę/walizkę przyjrzawszy się ile wszystkie rzeczy zajmują miejsca, a spakuję całość po ogarnięciu prania. ![]() Dobra koncepcja z zawinięciem tych rzeczy dla dziecka. ![]() Mam wyniki badań, na szczęście ketonów brak (miałam spoilera, bo sprawdziłam na pasku, ale zawsze to lepiej mieć potwierdzenie z labu), inne rzeczy też spoko, hemoglobina wyszła wyższa niż ostatnio. ![]() Niestety cukry coś szaleją. :/ I kombinuję z dawkami insuliny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1519 |
Rozeznanie
|
A'propos takich rad co spakować u nas położna mówiła żeby wziąć sobie olejek do masażu dla partnera
![]() ![]() ![]()
#1520 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie będę negować czy potrzebuje pomocy czy nie, ale dziewczyny podsuwają jej różne rozwiązania a ona nie jest zainteresowana. Na początku było mi wszystkich żal i pomagałam i to całkiem sporo, bo ja też wpadłam młodo i miałam faceta nieroba i wiem, że może być ciężko. Ale później się okazywało, że zazwyczaj była to nieprawda... Kiedyś miałyśmy taką dziewczynę na forum, która była listonoszem. Przynajmniej tak pisała. A mąż ciężko chory niezdolny do pracy, przykuty do łóżka. To było przed świętami BN i postanowiłyśmy jej zrobić prezent, złożyłyśmy się na choinkę i zrobiłyśmy zakupy żywnościowe co by było na święta w tym wiadomo najwięcej dla dzieci. Jakież było zdziwienie koleżanki, która pojechała to zawieźć...adres miałyśmy bo ktoś jej wcześniej paczkę wysyłał. Więc się nie spodziewała. A tam w domu, wielkie TV, mąż z piwkiem na kanapie, dzieciaki nie wyglądały na zabiedzone. .... Ja wolę pomagać w tej chwili lokalnie, ludziom którym wiem, że potrzebują pomocy. Jakoś tak mi ciężko oddać kasę na którą ciężko pracujemy ludziom, którzy będą się później z nas śmiać. Nawet jeśli to miałoby być 10 zł. Może brzmi to zbyt wyrachowanie i zimno, ale po kilku nieprzyjemnych sytuacjach nie ufam takim historiom.
Soon...7 Edytowane przez TinkerrBell Czas edycji: 2016-06-29 o 17:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1521 | |||||
Zakorzenienie
|
Wróciłam ze SR
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Biust imponujący! ![]() ![]() Mówiłam! ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ej ej ej, masz mieć CC bo masz wskazania i robisz to dla swojego i dziecka bezpieczeństwa. Absolutnie nie jesteś gorsza i nie myśl tak nawet ![]()
![]() |
#1522 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja widziałam na necie taki sposób jak piszesz,że rzeczy dziecka po porodzie w jedną torebkę, rzeczy do porodu dla mamy w drugą, rzeczy pod prysznic po porodzie w kolejną itd..posortowane i pochowane w takie saszetki i każda opisana,żeby nie robić kałabangi w torbie w stresie.. Cytat:
Cytat:
![]() szkoda tylko,że cukry się rozszalały..może jednak uda się sprawnie je okiełznać.. ja po sr..przynudzał dziś neonatolog..propaganda szczepionek..przynudzał,s tękał,jęczał..zapchaj dziura.. byłam przy okazji u koleżanki,która urodziła w poniedziałek koleżankę Matyldy..ależ słodycz..jeeejj..ale o porodzie to nie chciała opowiadać,żeby mnie nie nastraszyć..mówi,że była rzeź ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1523 |
Zadomowienie
|
Przyszła ta dziewczynka, którą miałam uczesać. Jej mama w prezencie dała mi WINO i 3 CZEKOLADY. No nie wiem za co się zabrać pierwsze
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1524 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1525 |
Zadomowienie
|
Doceniam, ale przecież wie, że jestem w ciąży. W dodatku pracuje w sklepie gdzie JEST wino bezalko i bavaria też jest. A tak teraz paczę się na to wino i mi ślinka cieknie ![]()
![]() |
#1526 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1527 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() TŻ nie pije wina.
![]() ![]() |
![]() |
#1528 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ah rozumiem ![]() Musze sie pochwalić. Moj brat cioteczny znowu został ojcem, tym razem ma synka. ![]() Wstawił zdjęcie, jaki słooodziak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1529 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1530 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:23.