|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. III
Hejka Dziewczyny! Długo mnie nie było, ale już wracam, niestety pewnie nie uda mi się nadrobić zaległości
Byłam na pierwszej wizycie 21-go, jest przepiękny pęcherzyk, duży i wszystko jest okey Następną wizytę mam 7.07 i prawdopodobnie będzie już biło serduszko. Dostałam listę badań, które mam zrobić Jestem taka szczęśliwa Mam nadzieje, że u Was wszystko w porządku Czy są jakieś nowe 2 kreseczki?
|
#4022 |
|
Wtajemniczenie
|
Jelonek, bardzo Ci współczuję z powodu straty
straszne że człowiek pragnie tego dziecka, Stara się o nie tyle czasu i coś takiego jeszcze go spotyka. Mam nadzieję że szybko się uporacie z ta sytuacja.Niezlomna, muszą i tak dac Ci urlop albo wypłacić ekwiwalent skoro nie zamierzasz przedłużać umowy. Może w ciągu miesiąca zafasolkujesz i i tak będzie Ci się płatne chorobowe należało. W międzyczasie szukaj innej pracy. Ja też nie mam stałej umowy- obecna kończy mi się w lutym 2018 i jestem prawie pewną że mi jej nie przedłuża jeśli pójdę na macierzyński (akurat w jego trakcie umowa się skonczy). Wierzę w to że sobie poradzę i znajdę inną pracę. Nie zamierzam odkładać starań do 30tki aż dostanę umowę na czas nieokreślony. Różne będą na pewno w życiu sytuację nie tylko finansowe i nie da się wszystkiego zaplanować a tego człowieka trzeba będzie wychowywać przez te 20 lat i sobie poradzić.
|
|
#4023 |
|
Zakorzenienie
|
sreberko4 jeszcze raz gratuluje
jelonekhihi tak bardzo mi przykro,jak przeczytalam to az nie moglam uwierzyc ,tak bardzo ci kibicowalam bo troszke jestesmy w podobnej sytuacji,obie mamy juz male ksiezniczki,ale bedzie dobrze,musi byc,sama mi kiedys napisalas jak mialam mega doła ze taka fajna mama nie moze sie marnowac i dzis piszę Ci to samo,taka fajna mama jak Ty nie moze sie marnowac!! i napewno sie uda,innej opcji nie widzeDziewczyny tak wogole to przez dwa dni nie moglam normalnie wejsc na wizaz cos mi sie blokowalo,ledwo cos przeczytalam i mi blokowalo a juz napisac cos to zero szans |
|
|
|
#4024 |
|
Zakorzenienie
|
Bo ostatnio Wizaż strasznie szwankuje
Ciągle jakieś błędy
|
#4025 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4026 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobrze ze masz wsparcie TŻ. Życzę Ci żeby twoja dziecko, długo nie stało w tym korku i szybko do Ciebie dotarło Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4027 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymaj się! oby szybko udało się ponownie ze szczęsliwym zakończeniem.Cytat:
jak się czujesz? znasz płec? i jak z lekami przyjmujesz te zastrzyki? Cytat:
Cytat:
dziewczyny nie udzielam się często z powodów o ktorych pisałam, ale czytam i kibicuję, szczególnie tym z którymi tu zaczynałam wiele miesięcy temu. W piątek znowu testuje. trzymajcie kciuki! |
||||
|
|
|
#4028 | |||
|
Rozeznanie
|
Poszłam tylko na parę godzin do pracy, a już takie zaległości:P co za gaduły:P (za to Was lubie
)Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja tak naprawdę jeżeli bym chciała pracować w zawodzie to mam teraz martwy okres... jestem nauczycielem historii, wosu, edukacji wczesnoszkolnej i wychowania przedszkolnego, więc sprawa się ma kiepsko, bo wakacje, a nauczycielom zawsze było trudno znaleźć pracę i oprócz wiadomo, rozsyłania cv po szkołach i przedszkolach, rozglądnę się po zwykłych sklepach... Lepsze coś niż nic... Ale na razie sobie po prostu odpocznę, bo za 10 dni i tak wyjeżdżamy, więc nie ma co przesadzać z pośpiechem
|
|||
|
|
|
#4029 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4030 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie napiszę Ci, że trzymaj się, jakoś będzie - nie, bo to nie ma sensu. Wiem, jak to boli, mam za sobą jedno poronienie i to w późniejszych tygodniach ciąży (nie obeszło się bez porządnego łyżeczkowania...). Kochana, płacz. Płacz ile wlezie. Tylko łzy oczyszczą i pozwolą się oswoić z tą myślą. Najlepiej będzie, jak - jeśli już uda Ci się przetrawić tę okropną sytuację - zajmiesz się czymś, co uwielbiasz albo np wyjedziesz na wakacje. Nie wiem, czy możesz, ale tak byłoby najlepiej. Zapomnieć, choć na chwilkę. Przytulam Cię najmocniej na świecie. Kochana, tak musiało być. Musieliśmy zacząć być przedsiębiorczy, podjąć pewne ryzyko zawodowe, aby wyjść na prostą. Inaczej wciąż jeździlibyśmy starym, pordziewiałym fiatem Uno i mieszkali kątem u rodziców. A tak, jeździmy 8letnią Megane, która w tym momencie wydaje mi się już starym gratem (bez urazy dla kogoś, kto ma starsze auto, ja sama do stycznia tego roku jeździłam Unem z 97r...) i wynajmujemy dwupoziomowe mieszkanie. Chcielibyśmy takie kupić, ale chyba jednak za tę cenę wolimy postawić dom, mamy piękną działkę nad jeziorem, koło moich rodziców i mojej siostry. Doświadczyliśmy tego i właśnie to dało nam największego kopa do działania. Cytat:
W tych czasach można iść na studia zaoczne, na prywatną uczelnię, gdzie nie patrzą na frekwencję, wystarczy zdawać egzaminy, aby mieć papier. Chociaż ten licencjat. Nie mówiąc już o wszelkiego rodzaju kursach, zwłaszcza tych, które wypuszczają w świat fachowców. Mój mąż dojeżdżał 60km w jedną stronę, aby zrobić kurs spawacza, starym autem za ostatnie pieniądze z portfela, a ja zdawałam ostatnie egzaminy na uczelni tydzień przed porodem. Chcieć to móc. Takie jest moje zdanie w tym temacie i sama jestem najlepszym tego przykładem.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2016-06-30 o 07:57 |
||
|
|
|
#4031 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez Lidka99 Czas edycji: 2016-06-30 o 08:06 |
|||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każdy kto ma ochotę i jest z grubsza chociaż kojarzony na wątku - chodzi o zachowanie pewnej prywatności, więc np. zaginionych staraczek z 1 części wątku nie będziemy zapraszać ![]() OK to kwestie organizacyjne - mogę założyć klub jeśli nikt inny się nie zgłosi i nie macie nic przeciwko ![]() - nazwa... jakieś propozycje? Czy przykładowo: staraczki i mamy z wątku "wspólny cel mamy - o dziecko się staramy" - zapraszamy dziewczyny czy robimy zasadę że jak ktoś chce to pisze do mnie priv i decydujemy czy przyjmujemy?
|
|
#4033 |
|
Zakorzenienie
|
Fanta, a może zrobić listę kto ile postów nastukał, pierwsze powiedzmy 10 wchodzą z automatu, a o pozostałych zdecydują top gaduły, bo czasem ktoś na dłuższą chwilę znika, a jest jednak długo. Liczę, że się załapię
bardzo chciałabym was poznać.
|
|
|
|
#4034 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Fanta mi się wydaje że kto chętny do klubu to niech się zgłasza. Ja jak coś to chętna jestem
Cytat:
Cytat:
to mamy trzech historyków na wątku i żaden w zawodzie nie pracuje ... dziwne Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4035 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
monika0185 264 Qazsew 223 Fantasmagori 212 WerkuUuS 205 zUa_tysica 200 Lidka99 196 justkonev 187 cavagirl 182 efffpe 177 krysztalek88 177 jelonekhihi 157 A kto jeszcze chętny do klubu - proszę o wiadomość
|
|
#4036 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale to się chyba nazywa... pasja przynajmniej u mnie ale żeby nie było, że my nic z logistyką czy transportem nie mamy wspólnego to mąż jest po logistyce, a jego siostra spedytor:PJa chętnie bym dołączyła do klubu nawet z tymi moimi 31 wiadomościami, no ale że jestem tu ogólnie niedługo to może mnie przygarniecie
Edytowane przez Niezlomna_89 Czas edycji: 2016-06-30 o 09:07 |
|
|
|
|
#4037 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeszcze raz udanego urlopu!No ciągle jakieś errory, ale dziś jakby lepiej. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Też nie jest mi obcy komornik i problemy finansowe, a ktoś mógłby sobie pomyśleć, że z nas "burżuje", bo jeździmy nowiutkim Peugeotem 2008(to model nie rocznik ) z salonu - tyle tylko ze auto jest w leasingu i już dwa razy o mały włos nam go nie zabrała windykacja terenowa hue hue Można wszystko tak jak mówisz, ale do takiego myślenie też trzeba się nastawić, trzeba przebywać z ludzmi który Ci to wpoją, często ludzie sami nie wpadają na takie genialne pomysły, nie mają nikogo kto by ich zmotywował do działania, a często sami nie potrafią. Trzeba też być pokornym - wtedy można zajśc na prawde wysoko! Radość pokora i mobilizacja! Cytat:
) Ja myślę, ze zaprosić te oczywiste dziewczyny, a jak ktoś nowy będzie dochodził to zrobimy sabat czarownic i będziemy powoli poszerzać nasze grono klubowe.Znowu mam dobry humor dziewczyny! Jest ciepło a ja ubrałam czarną koszulke! Ahoj przygodo haha ![]() Juhuu załapałam sie do klubu!
Edytowane przez zUa_tysica Czas edycji: 2016-06-30 o 09:05 |
|||||
|
|
|
#4038 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4039 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4040 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Sreberko gratulacje!!!!! Cytat:
Wlasnie sobie uswiadomilam ze dzis rok temu mialam 2 zabieg ![]() Bylam u nowego lekarza ale nie jestem zadowolona. Wizyta wygladala tak jak by byle szybciej i nastepna. Zaproponowal mi monitoring i jakis zastrzyk na poprawienie owulacji (nie pamietam jego nazwy cos na p) ale sie zastanawiam po co skoro 3 razy zaszlam sama w ciaze. Co do badan kazal zrobic kariotypy prywatnie nie czekac roku ( bo za rok mam dopiero termin na nfz) "bo to tylko 700 zl od osoby" dla niego tylko a dla nas to jest troche kasy plus dojazd i wizyty. Innych badan nie zaproponowal. No i teraz jestesmy w kropce czy zrobic te kariotypy prywatnie czy poszukac innego lekarza i te pieniadze przeznaczyc na inne badania a na te kariotypy poczekac. Ehh rozpisalam sie znowu
|
|
#4041 |
|
Zakorzenienie
|
Klub założony, pierwsze zaproszenia wysłane
![]() chyba tylko założycielka może zapraszać, ale możemy wspólnie decydować w razie niejasności
|
#4042 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratulacje !!!!
|
|
#4043 |
|
Wtajemniczenie
|
Przychodzi windykator i mówi "Dawaj kluczyki"
Przychodzą jak sie dłużej nie opłaca rat leasingowych i wymaga wydania przedmiotu leasingu CHYBA ŻE zapłacisz całość zadłużenia w jakims ustalonym terminie np 2-3 dni, a jak nie to potem znów przychodzi. My jesteśmy mistrzami w odwlekaniu takich spraw ![]() Jeżeli chodzi o klub to ja się nie znam na tym totalnie więc będe podążać za wskazówkami Guru Fantasmagori |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4044 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#4046 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4048 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powtórzyłam dziś betę, Pani w laboratorium tylko się delikatnie uśmiechnęła na hasło HCG Trzymajcie kciukasy Btw chyba mam lekkie mdłości ![]() Kryształku ja chyba będę mamusią marcową już
|
|
|
#4050 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:37.

Następną wizytę mam 7.07 i prawdopodobnie będzie już biło serduszko. Dostałam listę badań, które mam zrobić 

Zgrabne ciałko- czas start!

tak bardzo mi przykro,jak przeczytalam to az nie moglam uwierzyc
,tak bardzo ci kibicowalam bo troszke jestesmy w podobnej sytuacji,obie mamy juz male ksiezniczki,ale bedzie dobrze,musi byc,sama mi kiedys napisalas jak mialam mega doła ze taka fajna mama nie moze sie marnowac i dzis piszę Ci to samo,taka fajna mama jak Ty nie moze sie marnowac!! i napewno sie uda,innej opcji nie widze
a juz napisac cos to zero szans
Ciągle jakieś błędy 
dobrze ze masz wsparcie TŻ. Życzę Ci żeby twoja dziecko, długo nie stało w tym korku i szybko do Ciebie dotarło
Można tam pisać jakieś bardziej intymne rzeczy które nie chcemy żeby czytał cały Wizaż