![]() |
#2371 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jesienne Mamy 2007
super ta mata.jak sie nazywa i gdzie ją można kupic...?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2372 |
Raczkowanie
|
ocxzywiście Jasiowa mata;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
#2373 |
Rozeznanie
|
Witajcie,
dziewczynki ale dzis naskrobalyscie a ja ledwo na ocyz patrze po dzisiejszym dniu. Nie powiem wyspac sie wyspalam . Nawet sama z siebie juz ise obudzilam przed Maxem o /.30 potem w ciagu dnia udalo mi sie zdrzemnac z nim 2 razy. Bylam dzis u lekarza i chyba dla tego tak sie zmeczylam bo ubrac Maxa w gabinecie graniczy z cudem. Przybiera ladnie na wadze ale nie juz tak szybko jak w ciagu 3 ostatnich miesiecy. Demoniku ja tez juz zakladam Maxowi od kilku dni pampersy 7-18 kg. Kupuje takie w fioletowym opakowaniu nazywaja sie premium. Z nich jestem zadowolona bo w nocy nic nie przecieka. W dzien jak jestesmy w domu to uzywam takich tanich typu z Lidla ale one na noc sie nie nadaja bo nie sa tak chlonne. Tez ostatnio sie zastanawialam czym mam smarowac buzke w ciagu dnia mojemu Maxowi bo on okropnie sie slini i nie chcaialabym aby mial zaczerwienienia na brodzie. Dzieki dziewczyny za podpowiedz jutro powiem mezowi zeby kupil Nivea . Jas na macie sliczny i oczka ma jak wegielki. Pysiu ja staram sie wychodzic czesto na pole np dzis bylo 3 st i bardzo bardzo pochmurno ale mi samej juz sie w domu nie chcialo siedziec i ubralam Maxa dosc grubo . Pospacerowalismy sobie prawie 2 godzinki. Mysle , ze do -5 st. mozesz wyjsc na pol godzinki. Myhsia ja bym sie wybrala jeszcze do innego lekarza aby potwierdzic diagnoze. Buzki dla Michasia ![]() Sylwia moj maz zmienia pieluchy ale zawsze tak za silno cisnie te rzepy , ze potem bidulek Max ma odciski czerwone na skorze od gumek.Uczulam go na to ale on i tak swoje. Chyba czucia w rekach chlop nie ma ![]() Wypije rumianek dla spokojnosci ![]() Dobrej nocy. |
![]() ![]() |
![]() |
#2374 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chyba masz racje bo dopiero co go testowałam .mala si trohe wsciekala bo musiala sie bardziej wysilic niz przy mleku i przez pol godziny ( z malymi przerwami) dawala koncert ale w koncu wyciagnela cala butelke . a do pracy wracam 10 marca na cale szczescie tz ma wolne od 12 do konca marca to na poczatku nie bedzie zadnych problemow z opieka i mnie bedzie latwiej sie przyzwyczic. ufam swojej siostrze i wiem ze z nia tez Klaudii bedzie dobrze ale tata to tata. a kolezanka z pracy ( moja personalna) poradzila mi zeby nakarmic ja tak kolo21 a pozniej juz nie dawac mleczka tylko wode albo herbatke bo juz jest na tyle duza ze nie powinna jesc w nocy co 3 godziny no i bede dzisiaj ja meczyc. ale wole teraz bo jeszcze mam troche czasu zeby jej sie unormowalo spanie w nocy zanim wroce do pracy. a jutro ide do naszej manufaktury zobaczyc nasze obnizki- no i pewnie cos jej kupie. i na koniec jeszcze dzisiejsze zdjecia
![]() |
#2375 |
Rozeznanie
|
Dobry wieczór! Ale popisałyście tu dziś!
Demoniku JAŚ boski ![]() Ja mam jutro badanie bioderek i aż nie mogę o tym myśleć bo znów ten popis mamuś, jakoś nie lubię tych spędów i porównań dzieci ale nie wszystkie to rozumieją i przechwalają się, dla każdej z nas nasze dziecko jest naj ale bez przesady.... No to teraz żeby nie było że ja się się chwalę to tylko skromnie napiszę że doczekałam się wreszcie dziś że Weroniczka podniosła głowę leżąc na brzuszku bo ją moja mama tak wybawiła że dziecko chyba pomyslała zrobie to dla nich wreszcie ![]() Spadolini spać Dobranoc Wyśpijcie się dziewczynki wszystkie bo jutro znów dzień z naszymi pociechami bogaty w kupy płacze noszenie i rozśmieszanie dzieciaczków pa |
![]() ![]() |
![]() |
#2376 |
Wtajemniczenie
|
a ten smoczek co go nacinałao 1 ktorej nie uzywam bo juz wszystkie wymienilam na 2 no i mam jedna 3 wiec nie bylo szkoda a warto bylo sprobowac
#2377 |
Rozeznanie
|
Ja trochę z innej beczki, chodzi mi o fotografowanie. Zdjęcia nawet w dzień robię z lampą. Nieraz jak błyśnie to Pucka robi ogromne oczka. Też Wasze dzieciaczki tak robią? Nie chciałabym jej zrobić krzywdy i popsuć oczu. Tylko jak przy tej pogodzie robic fotki bez lampy?!
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2378 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Owszem ja bardzo lubię karmić Olę piersią, sprawia mi to ogromną frajdę, ale nie co 3 godziny w nocy i 2 w ciągu dnia. Dlatego w tym tygodniu wprowadzam soczek, hmm ciekawe jak na niego zareaguje??? Cytat:
Cytat:
![]() Edit: Jolu ostatnio gdzieś mi o uszy się obiło, że można uszkodzić dziecku siatkówkę właśnie używając zbyt blisko lampy błyskowej. No i właśnie tu przydaje się zoom. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2379 |
Wtajemniczenie
|
no zjadła kasze ok.21 i poźniej tylko troche mleka (może ze 40 ml) i w nocy budziła sie juz dwa razy ale dostała tylko po trochu herbatki i smacznie spi dalej.więc juz jest jakis postęp. mnie jest o tyle łatwiej że nie karmię piersia to do butelki jest przyzwyczjona.
mam jak pisałam jeszcze ponad miesiąc więc myślę że się uda. pozdrowionka bo nie wiem czy poźniej zajrze bo wybieramy się na zakupy i do mojej siostry( no i z siostra na zakupy) no i idę zobaczyć ten żłobek od 6 miesiąca i jak się uda to zapiszę ja żeby jak cos pójdzie nie tak ( z tata albo siostra nie da rady)żebym miała jeszcze jakieś inne wyjście.
#2380 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
![]() ![]() co do kremu to my uzywamy oliwkowgo ziaja http://www.ziaja.com/offer/pl/kosmet..._krem_oliwkowy na stronie pisze od 12 lat, ale na opakowaniu , ktore ja mam, jest napisane,ze mozna go stosowac dla niemowlat od 1 miesiaca zycia (ma atesty oczywiscie) Macko ma ladna buzke, krem latwo sie rozprowadza
Jesienne mamy Edytowane przez sylwia-zuza Czas edycji: 2008-01-09 o 07:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#2381 |
Zakorzenienie
|
siedzi w foteliku chlopiec z owcą na glowie, nikt go nie pożaluje nikt mu nic nie powie.....
#2382 |
Raczkowanie
|
My też pobilismy dzis rekord:
21- 8.40 ![]() I na dodatek musieliśmy ja obudzic bo wybieramy sie na zakupy |
![]() ![]() |
![]() |
#2383 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2384 |
Wtajemniczenie
|
alez te nasze dzieciaczki juz duze...
![]() mata Jasiowa SUPER !!! nigdy takiej nie widzialam. moj synek wciaz obraca sie na brzuszek, wszystko bylo by ok,ale nie mozna go nawet na minute zostawic,gdyz po przewoceniu sam nie umie sobie wyciagnac raczek. efektem jest to,ze lezy jak placek z noskiem zmiazdzonym ![]() do rana pampresa mamy suchego, dopiero ok 6 zaczyna siusiac.jesli nic sie nie zmieni, to bedzie mi go latwo nauczyc sikac rano na nocniczek,tylko musi najpierw zaczac siadac :P moje dziecie je coraz wiecej, moze nie w nocy,ale w ciagu dnia.czasem co godzine,cos mu sie pomieszalo ![]() ide sie ogranac, bo dzis bedzie ladna pogoda i musimy to dobrze wykorzystac ![]() milego dnia Wam zycze ![]()
#2385 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() bosssskie ![]()
![]() |
#2386 |
Zadomowienie
|
hehe Maćko chyba z pełnym stoicyzmem przyjął wygłupy mamy
![]() ![]() my wczoraj po wazeniu trochem mniej weseli - Blanka ma 5950g, nie chce tutaj szukac problemow na sile, ale czy to nie za malo?ma 3,5 miesiaca - z tego co czytam to wasz dzieciaczki do 7 kg dochodza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2387 |
Rozeznanie
|
Michał, niestey, rekordów nie bije. Ostatnio budzi się w nocy co 2 godziny. Dobrze przynajmniej, że tak z przerwami śpi i do 10 czasami. Już się boję jak ja sobie poradzę od nowego semestru jak Kacper będzie na 8 chodził...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2388 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Macius przeslodki na wszystkich zdjeciach. Ale ostatni komentarz Sylwia to mnie rozsmieszyl do lez ![]() A Macius to bardzo cierpliwa osobka i taki kochany ![]() Ide zrobic kawke bo dopiero zaczynamy dzien. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2389 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dorka , piekna coreczka a jaka ma bujna czuprynke ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2390 |
Raczkowanie
|
My własnie wróciliśmy ze szczepienia
![]() ![]()
![]() |
#2391 |
Raczkowanie
|
Aha! Co najgorsze lekarka jej nawet nie zważyła, bo kupili nową wage elektroniczną i była jakaś popsuta i wogóle powiedziała, że nie chce się za bardzo zblizac do dziecka bo ma gorączke i jest przeziebiona!!!!!
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2392 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Teraz na szczęście ucina sobie drzemkę, ja gotuję zupę. Jak wstanie idziemy na spacerek. Tak ślicznie dziś słonko u nas świeci, więc trzeba to wykorzystać. Miłego dania życzymy ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2393 |
Zadomowienie
|
My z okazji pieknej pogody we wroc tez wybieramy sie na dluuugi spacer po jedzonku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2394 |
Raczkowanie
|
,
Edytowane przez Lipinka Czas edycji: 2008-02-04 o 12:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#2395 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sylwunia zdjęcia Maciusia, zwłaszcza z owieczką urocze ![]() Cytat:
Co do muzyki nie ma za co cieszę sie że się podoba, my teraz to słuchamy z Kubusiem piosenek Fasolek, a co... (Kuba lubi przy niej wariować) ![]() ![]() ![]() Dziś byliśmy na szczepieniu, Kuba był bardzo dzielny i wcale niepłakal, Pani była zaskoczona nawet lekarz wyszedł z gabinetu, by sprawdzić dlaczego my się nie szczepimy (bo tak cicho było) ![]() ![]() ![]() p.s. kilka fotek tak na szybko z maty Kubusiowej... Lipinka cudne zdjęcia i slodko razem wyglądacie...
![]() |
#2396 |
Rozeznanie
|
Max pewnie zaraz sie obudzi. Udalo mi sie ugotowac risitto z groszkiem mrozonym i szynka.I wreszcie zrobilam przeglad moich przypraw. Troche sie zrobil balagan i udalo mi sie w koncu to doprowadzic do porzadku. U mnie nadal pochmurno ale kolo 13 wybieramy sie na spacer.
Lipikno slicznie wygladacie razem z Piotrusiem. Ciesze sie , ze tort ci wyszedl. Pysiu Kubus z wielkim przejeciem bawi sie na macie. Moj Maksio dzisiaj caly dzien sle mi bezzebne usmiechy. Za takie usmiechy to bym go schrupala. Dzis rano tez tanczylismy do piosenek Fasolek a jak jest kapiel to koniecznie spiewam mu "mydlo wszystko umyje" ![]() Ivy podobnie jak Olcia Max ostatnio bardzo malo pije. Zawsze staram mu sie dawac wode lub herbatke przed i po spaniu ale wypije 10 ml i wypluwa. Strasznie mnie korci zeby po ukonczeniu 4 miesiaca dac mu marchewke i jablko. Moj lekarz kazal sie wstrzymac i zaczac dawac od 6 miesiaca...sama nie wiem ![]() Dziewczyny czy wam tez wypadaja wlosy. Ja ostatnio to normalnie garsciami wyciagam po umyciu. Kupilam jakies tabletki wzmacniajace ale nie biore ich regularnie. Musze sie wziasc za siebie bo niedlugo lysa zostane. |
![]() ![]() |
![]() |
#2397 |
Raczkowanie
|
Lipinko śliczne zdjatka
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2398 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() wszystkie dzieciaczki jak zwykle urocze, wlasnie sobie obejrzelismy z Maciusiem my cos ostatnio malo zdjec robimy, bo wlasnie ciemne wychodza przy tej wrednej pogodzie a z lampa to nieladne nasz aparat robi... ale dzis sloneczko to moze cos wyjdzie fajnego oj zazdroszcze takich rekordow... moj synek budzi sie w nocy co 3godz. a jak mu sie przestawi to i co 2 potrafi... no i budzi sie o 7 rano jak tatus do pracy wstaje i juz nie spi... ![]() no i tez jest znow taki marudny zwlaszcza pod wieczor i tak jak u ciebie Lipinko duzo baczkow puszcza Myshia no widzisz... takie twoje poswiecenie i sie okazuje niepotrzebnie... ja tez juz zaczynam wprowadzac powolutku nabial, zaczelam od sera zoltego i jak na razie nie widze pogorszenia a czy waszym dzieciaczkom tez sie robia takie zaczerwienienia za uszkami? bo Mackowi tak sie dzieje od dluzszego czasu - smaruje linomagiem i znika a potem znow sie pojawia... a moj wozek ostatnio stoi w kacie i tylko od czasu do czasu go uzywam, na codzienne spacery wychodze z Mackiem w chuscie, na to kurtka w rozmiarze XXL ![]() a - chcialam przestrzec przed noszeniem dzieciaczkow przodem do swiata w nosidelku - maja wtedy nienaturalnie wyprostowany kregoslup a ciezar ciala opiera sie na miednicy i genitaliach http://www.ekodzieciak.pl/images/ulo...kodzieciak.jpg jeszcze na koniec nasze ostatnie fotki:
![]() |
#2399 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
U nas powoli się prostuje. Przed świętami zepsuł się fiat ducato, którym mąż jeździ do pracy. Zastój z robotami, bo w aucie narzędzia i urządzenia a do małego się nie mieszczą. Mechanik obiecywał,że auto naprawi do sylwestra. Oszust jeden ![]() ![]() ![]() Trochę mi brakuje auta, ale dobrze, że chociaż Tomek już jeździ do pracy, bo w końcu jakaś kasa wpadnie. Biankaaa nie przejmuj się niską wagą swojej córci. Moja siostrzenica też jest szczuplutka , lekarka wiecznie kierowała ją na badania krwi i moczu. Wyniki były dobre , w końcu stwierdziła, że taka jej uroda. Ja jestem niska, drobna, maż normalny, a dziecko gigant. Agatka tak jest do ojca podobna, że odpada obawa, że nam ją w szpitalu podmienili ![]() Maciuś bardzo spokojny. Sesja cudna, a fotka z owieczką miodzio. ![]() Jestem bystrzak nieprzeciętny ![]() ![]() Niech ona szybko zacznie gadać bo tępa matka dużo czasu potrzebuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2400 |
Rozeznanie
|
Ale piękne dzieciaczki cuda
![]() Co do spania to jeszcze u nas bardzo różnie ale generalnie od 21 kiedy to kończy jeść kolację spi do 3 lub 4 potem znów z 20 min je i kimka do 7 czasem 8. A o to i sprawczyni radości mamy i taty [ATTACH]III miesiąc rankiem 002.jpg u siebie.jpg usmieszek.jpg z kumplami.jpg z mamą.jpg z tat ą.jpg[/ATTACH] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:05.