Jesienne Mamy 2007 - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-01-08, 20:04   #2371
edytka2
Raczkowanie

Dot.: Jesienne Mamy 2007

super ta mata.jak sie nazywa i gdzie ją można kupic...?
edytka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-08, 20:05   #2372
edytka2
Raczkowanie

ocxzywiście Jasiowa mata;-)
edytka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-08, 20:16   #2373
motylek78
Rozeznanie

Witajcie,
dziewczynki ale dzis naskrobalyscie a ja ledwo na ocyz patrze po dzisiejszym dniu. Nie powiem wyspac sie wyspalam . Nawet sama z siebie juz ise obudzilam przed Maxem o /.30 potem w ciagu dnia udalo mi sie zdrzemnac z nim 2 razy. Bylam dzis u lekarza i chyba dla tego tak sie zmeczylam bo ubrac Maxa w gabinecie graniczy z cudem. Przybiera ladnie na wadze ale nie juz tak szybko jak w ciagu 3 ostatnich miesiecy.
Demoniku ja tez juz zakladam Maxowi od kilku dni pampersy 7-18 kg. Kupuje takie w fioletowym opakowaniu nazywaja sie premium. Z nich jestem zadowolona bo w nocy nic nie przecieka. W dzien jak jestesmy w domu to uzywam takich tanich typu z Lidla ale one na noc sie nie nadaja bo nie sa tak chlonne. Tez ostatnio sie zastanawialam czym mam smarowac buzke w ciagu dnia mojemu Maxowi bo on okropnie sie slini i nie chcaialabym aby mial zaczerwienienia na brodzie. Dzieki dziewczyny za podpowiedz jutro powiem mezowi zeby kupil Nivea . Jas na macie sliczny i oczka ma jak wegielki.
Pysiu ja staram sie wychodzic czesto na pole np dzis bylo 3 st i bardzo bardzo pochmurno ale mi samej juz sie w domu nie chcialo siedziec i ubralam Maxa dosc grubo . Pospacerowalismy sobie prawie 2 godzinki. Mysle , ze do -5 st. mozesz wyjsc na pol godzinki.
Myhsia ja bym sie wybrala jeszcze do innego lekarza aby potwierdzic diagnoze. Buzki dla Michasia
Sylwia moj maz zmienia pieluchy ale zawsze tak za silno cisnie te rzepy , ze potem bidulek Max ma odciski czerwone na skorze od gumek.Uczulam go na to ale on i tak swoje. Chyba czucia w rekach chlop nie ma
Wypije rumianek dla spokojnosci , prysznic i poczytam troche w lozku .
Dobrej nocy.
motylek78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-08, 20:45   #2374
dorka19801
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Katarzynka77 Pokaż wiadomość
Dorka, ten trójprzepływowy jest właśnie z tym specjalnym nacięciem. To nie jest smoczek z 3 dziurkami, tylko jest specjalnie nacięty i w zalezności od tego jak trzymasz butelkę, zmienia się strumień.

chyba masz racje bo dopiero co go testowałam .mala si trohe wsciekala bo musiala sie bardziej wysilic niz przy mleku i przez pol godziny ( z malymi przerwami) dawala koncert ale w koncu wyciagnela cala butelke .

a do pracy wracam 10 marca na cale szczescie tz ma wolne od 12 do konca marca to na poczatku nie bedzie zadnych problemow z opieka i mnie bedzie latwiej sie przyzwyczic. ufam swojej siostrze i wiem ze z nia tez Klaudii bedzie dobrze ale tata to tata.

a kolezanka z pracy ( moja personalna) poradzila mi zeby nakarmic ja tak kolo21 a pozniej juz nie dawac mleczka tylko wode albo herbatke bo juz jest na tyle duza ze nie powinna jesc w nocy co 3 godziny no i bede dzisiaj ja meczyc. ale wole teraz bo jeszcze mam troche czasu zeby jej sie unormowalo spanie w nocy zanim wroce do pracy. a jutro ide do naszej manufaktury zobaczyc nasze obnizki- no i pewnie cos jej kupie.

i na koniec jeszcze dzisiejsze zdjecia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01331.JPG (21,0 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01336.JPG (17,6 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01333.JPG (19,7 KB, 15 załadowań)
dorka19801 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-08, 20:45   #2375
berbeaa
Rozeznanie

Dobry wieczór! Ale popisałyście tu dziś!
Demoniku JAŚ boski zresztą wszystkie dzidzie urocze
Ja mam jutro badanie bioderek i aż nie mogę o tym myśleć bo znów ten popis mamuś, jakoś nie lubię tych spędów i porównań dzieci ale nie wszystkie to rozumieją i przechwalają się, dla każdej z nas nasze dziecko jest naj ale bez przesady....
No to teraz żeby nie było że ja się się chwalę to tylko skromnie napiszę że doczekałam się wreszcie dziś że Weroniczka podniosła głowę leżąc na brzuszku bo ją moja mama tak wybawiła że dziecko chyba pomyslała zrobie to dla nich wreszcie tak lałam z niej bo bidulka jak zobaczyła świat z perspektywy żółwika to zaczęła nadawać te swoje gu oj aaaaaaa ja poprostu siódme niebo.
Spadolini spać Dobranoc
Wyśpijcie się dziewczynki wszystkie bo jutro znów dzień z naszymi pociechami bogaty w kupy płacze noszenie i rozśmieszanie dzieciaczków pa
berbeaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-08, 20:47   #2376
dorka19801
Wtajemniczenie

a ten smoczek co go nacinałao 1 ktorej nie uzywam bo juz wszystkie wymienilam na 2 no i mam jedna 3 wiec nie bylo szkoda a warto bylo sprobowac
Stary 2008-01-08, 21:41   #2377
joli31
Rozeznanie

Ja trochę z innej beczki, chodzi mi o fotografowanie. Zdjęcia nawet w dzień robię z lampą. Nieraz jak błyśnie to Pucka robi ogromne oczka. Też Wasze dzieciaczki tak robią? Nie chciałabym jej zrobić krzywdy i popsuć oczu. Tylko jak przy tej pogodzie robic fotki bez lampy?!
joli31 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-01-08, 21:55   #2378
poissonivy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorka19801 Pokaż wiadomość
a kolezanka z pracy ( moja personalna) poradzila mi zeby nakarmic ja tak kolo21 a pozniej juz nie dawac mleczka tylko wode albo herbatke bo juz jest na tyle duza ze nie powinna jesc w nocy co 3 godziny no i bede dzisiaj ja meczyc. ale wole teraz bo jeszcze mam troche czasu zeby jej sie unormowalo spanie w nocy zanim wroce do pracy.
Acha ja już widzę oczami wyobraźni ryk w domu z powodu braku cycuszka w nocy,a zamiast niego wodę, albo herbatkę (ostatnio wcale nie chce pić herbatki, którą kiedyś piła bardzo dużo).
Owszem ja bardzo lubię karmić Olę piersią, sprawia mi to ogromną frajdę, ale nie co 3 godziny w nocy i 2 w ciągu dnia. Dlatego w tym tygodniu wprowadzam soczek, hmm ciekawe jak na niego zareaguje???
Cytat:
Napisane przez motylek78 Pokaż wiadomość
Tez ostatnio sie zastanawialam czym mam smarowac buzke w ciagu dnia mojemu Maxowi bo on okropnie sie slini i nie chcaialabym aby mial zaczerwienienia na brodzie. Dzieki dziewczyny za podpowiedz jutro powiem mezowi zeby kupil Nivea .
W naszym przypadku sprawdził się, mam nadzieję motylku, że Maksowi też pomoże.
Cytat:
Napisane przez berbeaa Pokaż wiadomość
No to teraz żeby nie było że ja się się chwalę to tylko skromnie napiszę że doczekałam się wreszcie dziś że Weroniczka podniosła głowę leżąc na brzuszku bo ją moja mama tak wybawiła że dziecko chyba pomyslała zrobie to dla nich wreszcie tak lałam z niej bo bidulka jak zobaczyła świat z perspektywy żółwika to zaczęła nadawać te swoje gu oj aaaaaaa ja poprostu siódme niebo.
No gratulacje Berbeaa i Weroniczko

Edit: Jolu ostatnio gdzieś mi o uszy się obiło, że można uszkodzić dziecku siatkówkę właśnie używając zbyt blisko lampy błyskowej. No i właśnie tu przydaje się zoom.
poissonivy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-09, 03:26   #2379
dorka19801
Wtajemniczenie

no zjadła kasze ok.21 i poźniej tylko troche mleka (może ze 40 ml) i w nocy budziła sie juz dwa razy ale dostała tylko po trochu herbatki i smacznie spi dalej.więc juz jest jakis postęp. mnie jest o tyle łatwiej że nie karmię piersia to do butelki jest przyzwyczjona.

mam jak pisałam jeszcze ponad miesiąc więc myślę że się uda.

pozdrowionka bo nie wiem czy poźniej zajrze bo wybieramy się na zakupy i do mojej siostry( no i z siostra na zakupy)

no i idę zobaczyć ten żłobek od 6 miesiąca i jak się uda to zapiszę ja żeby jak cos pójdzie nie tak ( z tata albo siostra nie da rady)żebym miała jeszcze jakieś inne wyjście.
Stary 2008-01-09, 06:44   #2380
sylwia-zuza
Zakorzenienie

hej dziewczyny pobilismy rekord spania od 22 do 6.20!( o 4 wstawalam sprawdzic czy oddycha )
co do kremu to my uzywamy oliwkowgo ziaja http://www.ziaja.com/offer/pl/kosmet..._krem_oliwkowy
na stronie pisze od 12 lat, ale na opakowaniu , ktore ja mam, jest napisane,ze mozna go stosowac dla niemowlat od 1 miesiaca zycia (ma atesty oczywiscie)
Macko ma ladna buzke, krem latwo sie rozprowadza
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg a.JPG (20,0 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg b.JPG (21,6 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg c.JPG (19,3 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg d.JPG (24,9 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg e.JPG (19,3 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg f.JPG (21,7 KB, 13 załadowań)

Edytowane przez sylwia-zuza
Czas edycji: 2008-01-09 o 07:34
sylwia-zuza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-09, 07:39   #2381
sylwia-zuza
Zakorzenienie

siedzi w foteliku chlopiec z owcą na glowie, nikt go nie pożaluje nikt mu nic nie powie.....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg h.JPG (22,1 KB, 20 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-09, 07:43   #2382
edytkap
Raczkowanie

GG do edytkap

My też pobilismy dzis rekord:
21- 8.40
I na dodatek musieliśmy ja obudzic bo wybieramy sie na zakupy
edytkap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-09, 07:45   #2383
edytkap
Raczkowanie

GG do edytkap

Cytat:
Napisane przez sylwia-zuza Pokaż wiadomość
siedzi w foteliku chlopiec z owcą na glowie, nikt go nie pożaluje nikt mu nic nie powie.....
superrrrrrrrrr
edytkap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-09, 07:48   #2384
maatra
Wtajemniczenie

alez te nasze dzieciaczki juz duze...

mata Jasiowa SUPER !!! nigdy takiej nie widzialam.

moj synek wciaz obraca sie na brzuszek, wszystko bylo by ok,ale nie mozna go nawet na minute zostawic,gdyz po przewoceniu sam nie umie sobie wyciagnac raczek. efektem jest to,ze lezy jak placek z noskiem zmiazdzonym
do rana pampresa mamy suchego, dopiero ok 6 zaczyna siusiac.jesli nic sie nie zmieni, to bedzie mi go latwo nauczyc sikac rano na nocniczek,tylko musi najpierw zaczac siadac :P
moje dziecie je coraz wiecej, moze nie w nocy,ale w ciagu dnia.czasem co godzine,cos mu sie pomieszalo
ide sie ogranac, bo dzis bedzie ladna pogoda i musimy to dobrze wykorzystac

milego dnia Wam zycze
Stary 2008-01-09, 07:49   #2385
maatra
Wtajemniczenie

Cytat:
:rot fl:

bosssskie
Stary 2008-01-09, 08:17   #2386
biankaaa
Zadomowienie

hehe Maćko chyba z pełnym stoicyzmem przyjął wygłupy mamy ))) slodkie zdjecie, i wogole zrobil sie z niego spory facet)))

my wczoraj po wazeniu trochem mniej weseli - Blanka ma 5950g, nie chce tutaj szukac problemow na sile, ale czy to nie za malo?ma 3,5 miesiaca - z tego co czytam to wasz dzieciaczki do 7 kg dochodza jak to jest? Karmie ja butla wiec wiem ze ladnie zjada - czy mozliwe ze to przez to ze jest takim ruchliwym dzieckiem?Coprawda jeszcze sie nie przemieszcza ale jak sie bawi to wymachuje non stop raczkami i nozkami,kreci sie - czyzby ona to jedzenie spalala poprostu?
biankaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-09, 08:29   #2387
myshia
Rozeznanie

GG do myshia

Michał, niestey, rekordów nie bije. Ostatnio budzi się w nocy co 2 godziny. Dobrze przynajmniej, że tak z przerwami śpi i do 10 czasami. Już się boję jak ja sobie poradzę od nowego semestru jak Kacper będzie na 8 chodził...
myshia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-09, 08:29   #2388
motylek78
Rozeznanie

Cytat:
Dzien dobry wszystkim
Macius przeslodki na wszystkich zdjeciach. Ale ostatni komentarz Sylwia to mnie rozsmieszyl do lez
A Macius to bardzo cierpliwa osobka i taki kochany

Ide zrobic kawke bo dopiero zaczynamy dzien.
Stary 2008-01-09, 08:33   #2389
motylek78
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dorka19801 Pokaż wiadomość
chyba masz racje bo dopiero co go testowałam .mala si trohe wsciekala bo musiala sie bardziej wysilic niz przy mleku i przez pol godziny ( z malymi przerwami) dawala koncert ale w koncu wyciagnela cala butelke .

a do pracy wracam 10 marca na cale szczescie tz ma wolne od 12 do konca marca to na poczatku nie bedzie zadnych problemow z opieka i mnie bedzie latwiej sie przyzwyczic. ufam swojej siostrze i wiem ze z nia tez Klaudii bedzie dobrze ale tata to tata.

a kolezanka z pracy ( moja personalna) poradzila mi zeby nakarmic ja tak kolo21 a pozniej juz nie dawac mleczka tylko wode albo herbatke bo juz jest na tyle duza ze nie powinna jesc w nocy co 3 godziny no i bede dzisiaj ja meczyc. ale wole teraz bo jeszcze mam troche czasu zeby jej sie unormowalo spanie w nocy zanim wroce do pracy. a jutro ide do naszej manufaktury zobaczyc nasze obnizki- no i pewnie cos jej kupie.

i na koniec jeszcze dzisiejsze zdjecia

Dorka , piekna coreczka a jaka ma bujna czuprynke Wyglada na duza dziewczynke.
Stary 2008-01-09, 09:02   #2390
katmaz1
Raczkowanie

My własnie wróciliśmy ze szczepienia Niunia była dzielna, tyko troszke krzyknęła hihi. Nastepne 27 lutego

http://suwaczki.maluchy.pl/li-7520.png <-------- MOJA MALUTKA WIKI

katmaz1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-09, 09:28   #2391
katmaz1
Raczkowanie

Aha! Co najgorsze lekarka jej nawet nie zważyła, bo kupili nową wage elektroniczną i była jakaś popsuta i wogóle powiedziała, że nie chce się za bardzo zblizac do dziecka bo ma gorączke i jest przeziebiona!!!!! po prostu szok!! Polska słuzba zdrowia

Stary 2008-01-09, 09:33   #2392
82anusia
Zadomowienie

GG do 82anusia

Cytat:
Napisane przez demonik Pokaż wiadomość
Anusiu, ja musiałam wykorzystać urlop wypoczynkowy za 2007 rok (zostały mi 22 dni) przed urlopem wychowawczym.
Urlop macierzyński skończył mi się 26 grudnia, 27 i 28 grudnia wzięłam dwa dni opieki nad dzieckiem, które przysługiwały mi za rok ubiegły, a urlop wychowawczy wzięłam od 30 stycznia do 30 września 2008 r. Na razie .
Urlop wypoczynkowy za rok 2008 należy mi się proporcjonalnie za przepracowany czas, czyli jedynie za styczeń i ewentualnie październik, listopad i grudzień - po 2,16 dnia za każdy miesiąc (26 dni urlopu dzielimy na 12 miesięcy) - tak poinformowano mnie w dziale kadr.
Cytat:
Napisane przez poissonivy Pokaż wiadomość
Jak złożysz wniosek o udzielenie urlopu wychowawczego, to pracodawca ma obowiązek odpisać, że najpierw udziela Ci urlopu wypoczynkowego zaległego (czyli za poprzedni rok), a potem dopiero udziela urlopu wychowawczego.
Bardzo dziękuję za szybkie odpowiedzi

Cytat:
Napisane przez biankaaa Pokaż wiadomość

my wczoraj po wazeniu trochem mniej weseli - Blanka ma 5950g, nie chce tutaj szukac problemow na sile, ale czy to nie za malo?ma 3,5 miesiaca - z tego co czytam to wasz dzieciaczki do 7 kg dochodza jak to jest? Karmie ja butla wiec wiem ze ladnie zjada - czy mozliwe ze to przez to ze jest takim ruchliwym dzieckiem?Coprawda jeszcze sie nie przemieszcza ale jak sie bawi to wymachuje non stop raczkami i nozkami,kreci sie - czyzby ona to jedzenie spalala poprostu?
Myślę, że nie ma się czym martwić za bardzo. Moja Maja waży jeszcze mniej, jak miała tyle co Blanka ważyła 5500g. Pediatra mówił aby się nie martwić. Możliwe że należy do dzieci drobnych tak jak i moja Choć jak na moją patrzę to ona dobrze wygląda.

Cytat:
Napisane przez myshia Pokaż wiadomość
Michał, niestey, rekordów nie bije. Ostatnio budzi się w nocy co 2 godziny.
Maja też wstaje ostatnio non stop w nocy, a dziś nawet pospać nie dała dłużej. Po 7 pobudka i marudzenie.

Cytat:
Napisane przez katmaz1 Pokaż wiadomość
My własnie wróciliśmy ze szczepienia Niunia była dzielna, tyko troszke krzyknęła hihi. Nastepne 27 lutego
Nas to czeka jutro, zobaczymy jak Majunia zniesie szczepienie i skontrolujemy wagę

Teraz na szczęście ucina sobie drzemkę, ja gotuję zupę. Jak wstanie idziemy na spacerek. Tak ślicznie dziś słonko u nas świeci, więc trzeba to wykorzystać. Miłego dania życzymy
82anusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-09, 10:00   #2393
biankaaa
Zadomowienie

My z okazji pieknej pogody we wroc tez wybieramy sie na dluuugi spacer po jedzonku przy okazji zaopatrze moja mala dame w kosmetyki i moze jakies 3 pary spiochow bo z wszytskiego wyrosta heh moze nie wazy za duzo ale ubranka nosi juz na 68 taka jest dluga
biankaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-09, 10:19   #2394
Lipinka
Raczkowanie

,

Edytowane przez Lipinka
Czas edycji: 2008-02-04 o 12:26
Lipinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-09, 10:19   #2395
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joasiah Pokaż wiadomość
pysia mamy taki sam wozek
tylko ze ja mam granatowy
Cytat:
no wlasnie Pysia co to za wozek?kupywalas graco , ale ten mi jakos graco nie przypomina...
Co do wózka to tak ten ze zdjęcia to nie graco tylko Peg Perego-Atlantico, a dlaczego, dlatego że Grako ostatecznie mi się niemieścił do windy, brakowało 1cm, wymiary które były podane w necie odpowiadały naszym wymiarą windy, okazało się jednak że w rzeczywistości kólka tylnie są bardziej rozstawione i tył wózka niewchodzi. Na pierwszych spacerach wózek składalismy, ale samemu to beznadziejnie z nim wychodzić na spacer, więc dokupiliśmy gondolę do Peg Perego, który i tak miałam i jazda ... Jestem z niego zadowolona prowadzi się jednym palcem, koła ma podobne do Graco.

Sylwunia zdjęcia Maciusia, zwłaszcza z owieczką urocze fajny chłopak z niego

Cytat:
Napisane przez demonik Pokaż wiadomość
Jasio podziękował za komplementy

Aha - miałam napisać to już dawno. Jaś bardzo lubi "Muzykę Bobasa" . Raz jeszcze dziękuję Pysiu .
Demoniku ja też do komplementów się dolaczam, bardzo lubie oglądać zdjęcia Jasia to śliczny facet!!!
Co do muzyki nie ma za co cieszę sie że się podoba, my teraz to słuchamy z Kubusiem piosenek Fasolek, a co... (Kuba lubi przy niej wariować)

Dziś byliśmy na szczepieniu, Kuba był bardzo dzielny i wcale niepłakal, Pani była zaskoczona nawet lekarz wyszedł z gabinetu, by sprawdzić dlaczego my się nie szczepimy (bo tak cicho było), a my już byliśmy po...

p.s. kilka fotek tak na szybko z maty Kubusiowej...

Lipinka cudne zdjęcia i slodko razem wyglądacie...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg na macie 2.jpg (63,5 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg na macie 1.jpg (60,0 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg na macie.jpg (65,9 KB, 12 załadowań)

*** -12,5kg***
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-09, 10:33   #2396
motylek78
Rozeznanie

Max pewnie zaraz sie obudzi. Udalo mi sie ugotowac risitto z groszkiem mrozonym i szynka.I wreszcie zrobilam przeglad moich przypraw. Troche sie zrobil balagan i udalo mi sie w koncu to doprowadzic do porzadku. U mnie nadal pochmurno ale kolo 13 wybieramy sie na spacer.
Lipikno slicznie wygladacie razem z Piotrusiem. Ciesze sie , ze tort ci wyszedl.
Pysiu Kubus z wielkim przejeciem bawi sie na macie.
Moj Maksio dzisiaj caly dzien sle mi bezzebne usmiechy. Za takie usmiechy to bym go schrupala. Dzis rano tez tanczylismy do piosenek Fasolek a jak jest kapiel to koniecznie spiewam mu "mydlo wszystko umyje"
Ivy podobnie jak Olcia Max ostatnio bardzo malo pije. Zawsze staram mu sie dawac wode lub herbatke przed i po spaniu ale wypije 10 ml i wypluwa.
Strasznie mnie korci zeby po ukonczeniu 4 miesiaca dac mu marchewke i jablko. Moj lekarz kazal sie wstrzymac i zaczac dawac od 6 miesiaca...sama nie wiem
Dziewczyny czy wam tez wypadaja wlosy. Ja ostatnio to normalnie garsciami wyciagam po umyciu. Kupilam jakies tabletki wzmacniajace ale nie biore ich regularnie. Musze sie wziasc za siebie bo niedlugo lysa zostane.
Stary 2008-01-09, 10:49   #2397
katmaz1
Raczkowanie

Lipinko śliczne zdjatka a co do płaczu dzidzi, to moja mała tez wieczorami ostatnio zaczeła drzeć sie w niebogłosy. Płacze tak z godzinke i zasypia.... Może po prostu tak musi być. Małe dzieci tak maja Nie przejmuj się

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-01-09, 11:10   #2398
annula
Raczkowanie

GG do annula

Cytat:
ma chlopak cierpliwosc...urocze zdjecie
wszystkie dzieciaczki jak zwykle urocze, wlasnie sobie obejrzelismy z Maciusiem
my cos ostatnio malo zdjec robimy, bo wlasnie ciemne wychodza przy tej wrednej pogodzie a z lampa to nieladne nasz aparat robi... ale dzis sloneczko to moze cos wyjdzie fajnego

Cytat:
Napisane przez edytkap Pokaż wiadomość
My też pobilismy dzis rekord:
21- 8.40
oj zazdroszcze takich rekordow... moj synek budzi sie w nocy co 3godz. a jak mu sie przestawi to i co 2 potrafi... no i budzi sie o 7 rano jak tatus do pracy wstaje i juz nie spi... a zeby go w dzien ululac to z pol godziny mi schodzi (nie wiem co mu sie stalo - juz ladnie zasypial ze smoczkiem otulony kocykiem a teraz jak mu tylko dam smoczka i sie zorientuje ze chce zeby zasnal to jest mega wrzask)
no i tez jest znow taki marudny zwlaszcza pod wieczor i tak jak u ciebie Lipinko duzo baczkow puszcza

Myshia no widzisz... takie twoje poswiecenie i sie okazuje niepotrzebnie... ja tez juz zaczynam wprowadzac powolutku nabial, zaczelam od sera zoltego i jak na razie nie widze pogorszenia

a czy waszym dzieciaczkom tez sie robia takie zaczerwienienia za uszkami? bo Mackowi tak sie dzieje od dluzszego czasu - smaruje linomagiem i znika a potem znow sie pojawia...

a moj wozek ostatnio stoi w kacie i tylko od czasu do czasu go uzywam, na codzienne spacery wychodze z Mackiem w chuscie, na to kurtka w rozmiarze XXL i gotowe.

a - chcialam przestrzec przed noszeniem dzieciaczkow przodem do swiata w nosidelku - maja wtedy nienaturalnie wyprostowany kregoslup a ciezar ciala opiera sie na miednicy i genitaliach
http://www.ekodzieciak.pl/images/ulo...kodzieciak.jpg

jeszcze na koniec nasze ostatnie fotki:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1070066.JPG (85,1 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1070084.JPG (56,8 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1070091.JPG (69,3 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1070104.JPG (81,1 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1070125.JPG (62,6 KB, 8 załadowań)
annula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-09, 11:25   #2399
joli31
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez motylek78 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy wam tez wypadaja wlosy. Ja ostatnio to normalnie garsciami wyciagam po umyciu. Kupilam jakies tabletki wzmacniajace ale nie biore ich regularnie. Musze sie wziasc za siebie bo niedlugo lysa zostane.
U siebie od tygodnia obserwuję podobną sytuację. Miałam przed ciążą i porodem kręcone włosy a teraz tak jakby się wyprostowały. Z tego akurat się cieszę, bo prostownica będzie rzadziej używana. Biorę witaminy dla ciężarnych i karmiących, widocznie taka jest naturalna kolej rzeczy. Mam dość krótkie włosy, do spięcia używam kilku spinek i nie jest to fryzura do ludzi. Gdy są rozpuszczone to jest ich wszędzie pełno, nawet na ubrankach Pucki. To mnie najbardziej denerwuje.

U nas powoli się prostuje. Przed świętami zepsuł się fiat ducato, którym mąż jeździ do pracy. Zastój z robotami, bo w aucie narzędzia i urządzenia a do małego się nie mieszczą. Mechanik obiecywał,że auto naprawi do sylwestra. Oszust jeden . auto było do odbioru dopiero wczoraj. Dla "odmiany" małe auto też się popsuło. Teraz szukamy jakiegoś uczciwego mechanika wśród znajomych.
Trochę mi brakuje auta, ale dobrze, że chociaż Tomek już jeździ do pracy, bo w końcu jakaś kasa wpadnie.

Biankaaa
nie przejmuj się niską wagą swojej córci. Moja siostrzenica też jest szczuplutka , lekarka wiecznie kierowała ją na badania krwi i moczu. Wyniki były dobre , w końcu stwierdziła, że taka jej uroda. Ja jestem niska, drobna, maż normalny, a dziecko gigant. Agatka tak jest do ojca podobna, że odpada obawa, że nam ją w szpitalu podmienili.

Maciuś bardzo spokojny. Sesja cudna, a fotka z owieczką miodzio.
Jestem bystrzak nieprzeciętny. Czasem wieczorem przy karmieniu mała strasznie się wygina i płacze. Ryk się nasila gdy dostaje pierś. Zamartwiałam się tym, dopiero wczoraj mnie olśniło. Ona gdy jest zmęczona to bardziej interesuje ją sen, niż jedzenie po prostu. Spokojnie dałam smoka, do łóżeczka, karuzelka w ruch i Pucka śpi. Zdrzemnie się pół godzinki i je z apetytem.
Niech ona szybko zacznie gadać bo tępa matka dużo czasu potrzebuje . Kończę na teraz, idę gotować obiadek. Wpadła teściowa to ją wysłałam na spacer z Agatką, przynajmniej mam ją z głowy. Teściową oczywiście. Buziaczki.
joli31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-09, 11:26   #2400
berbeaa
Rozeznanie

Ale piękne dzieciaczki cuda a że Maciusia mama ma fantazję to tylko pogratulować. Weronika by tyle spokojnie nie usiedziała.
Co do spania to jeszcze u nas bardzo różnie ale generalnie od 21 kiedy to kończy jeść kolację spi do 3 lub 4 potem znów z 20 min je i kimka do 7 czasem 8.
A o to i sprawczyni radości mamy i taty
[ATTACH]III miesiąc rankiem 002.jpg

u siebie.jpg

usmieszek.jpg

z kumplami.jpg

z mamą.jpg

z tat ą.jpg[/ATTACH]
berbeaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości