Jesienne Mamy 2007 - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-01-07, 21:33   #2341
poissonivy
Zakorzenienie

Dot.: Jesienne Mamy 2007

Cytat:
Napisane przez 82anusia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy któraś z Was się orientuje jak jest z urlopem wypoczynkowym, tzn. czy muszę go wykorzystać przed urlopem wychowawczym??

Jak złożysz wniosek o udzielenie urlopu wychowawczego, to pracodawca ma obowiązek odpisać, że najpierw udziela Ci urlopu wypoczynkowego zaległego (czyli za poprzedni rok), a potem dopiero udziela urlopu wychowawczego.
poissonivy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-08, 03:02   #2342
dorka19801
Wtajemniczenie

poissonivy- moja Klaudia tez nadal budzi sie co 3 godziny ale ja chuba sie juz przyzwycziłam.
dzisiaj tez .tylko że ona teraz spi a ja nie mogę zasnąć a tz wstaję za 15 minut i ja mu robie sniadanko i kanapki do pracy.a w ciagu dnia mam ostatnio troszke zajęc i tylko trochę czytam.

a dziś ide do pracy powypisywac papiery, i juz będę dokładnie wiedziała kiedy wracam do pracy.

i wklejam kilka ostatnich zdjęć
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01296.JPG (21,3 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01300.JPG (37,6 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01299.JPG (29,3 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01301.JPG (35,7 KB, 11 załadowań)
dorka19801 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-08, 07:51   #2343
sylwia-zuza
Zakorzenienie

hej dziewczyny
Mlodemu znowu cos sie dzieje, ma zielone sluzowate kupska, mocno ulewa, placze przy jedzeniu.......
Dzisiaj dajemy kupsko do badania
lea gratuluje 76kg
Dzidziulki sliczne (jak zawsze )
Stary 2008-01-08, 09:19   #2344
edytka2
Raczkowanie

no w koncu wklejam kilka zdjec!buzka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ll.jpg (116,0 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg m.jpg (114,2 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg n.jpg (101,8 KB, 24 załadowań)
edytka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-08, 09:46   #2345
pysiamn
Zakorzenienie

Hej dziewczynki, ale naskrobałycie ale przeczytałam

Niewiem jak u Was, ale dziś u Nas kiepska pogoda jest tak szaro, buro i ponuro w dodatku zero słoneczka i jak tu chodzić z uśmiechem na spacery z dzieckiem...

Wybieramy się dziś tak jak wczoraj, ale chęcie mam małe zwłaszcza, że mały wczoraj 2 razy mi płakał na spacerku, a zazwyczaj nie placze.

Jak u Was chodzicie na spacerki codziennie ???

*** -12,5kg***
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-08, 09:51   #2346
biankaaa
Zadomowienie

My wychodzimy codziennie chyba ze Blanka choruje, albo pada czy mocno wieje:/ jak aura jest beznadziejna to wystawiam wozek na balkon chociaz na 20 minut zeby pospala na swiezym powietrzu - balkon jest dosc mocno osloniety od wiatru i deszczu wiec nic jej nie jest))
A wogole to dzien dobry
biankaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-08, 09:58   #2347
biankaaa
Zadomowienie

sylwia - mam nadzieje ze wyniki beda OK.

Ja wlasnie siedze i czytam od schematach zywienia niemowlat pow 4 miesiaca bo powolutku bedziemy sie przymierzac do wprowadzania Blaneczce nowych smakołykow. Ciekawa jestem jak zareaguje. Tak sobie mysle ze skoro bez protestow wcina i pepti i nutramigen to nie jest jakos specjalnie wybredna hehe
Stary 2008-01-08, 10:04   #2348
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez biankaaa Pokaż wiadomość
sylwia - mam nadzieje ze wyniki beda OK.

Ja wlasnie siedze i czytam od schematach zywienia niemowlat pow 4 miesiaca bo powolutku bedziemy sie przymierzac do wprowadzania Blaneczce nowych smakołykow. Ciekawa jestem jak zareaguje. Tak sobie mysle ze skoro bez protestow wcina i pepti i nutramigen to nie jest jakos specjalnie wybredna hehe
Apropo schematów żywienia, ja ostatnio też się interesuję, bo Kubuś skończył 3 miesiące wkroczył w 4ty i też niedlugo będziemy wprowadzać inne pokarmy.

Zastanawia mnie tylko - dziewczyny, te które już wprowadziły inne pokarmy do diety, czy robiłyście to od skończonego 4tego miesiąca czy później i czy zaczynałyście od kaszki i soczków i od czegoś innego ???

*** -12,5kg***
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-08, 10:15   #2349
dorka19801
Wtajemniczenie

Klaudi4 miesnczy 13 ale juz dostała 2 razy kaszke i nawet jej smakowała ale muszę kupić inny smoczek. i 2 razy dostała marcheweczke ze słoiczka i tez jejbardzo smakowała a dzis rano zrobiła kupke po marcheweczce ale taką normaln ą( nie jakieś rozwolniatko) ale widać było że po marchewce.

kupiła też soczek w butelce rumiankowy ale chwilke z nim poczekam , jego trzeba po troszeczku no i nie chce jej tak bombardować wszystkim .
Stary 2008-01-08, 10:23   #2350
sylwia-zuza
Zakorzenienie

dorka Ty uzywasz aventu? moze kup smoczek trojprzeplywowy, ja zakupilam wczoraj ale jeszcze nie testowalam
Stary 2008-01-08, 11:02   #2351
Katarzynka77
Rozeznanie

Na początku w imieniu Łusi dziękuję za wszystkie komplementy

Cytat:
Napisane przez sylwia-zuza Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
Mlodemu znowu cos sie dzieje, ma zielone sluzowate kupska, mocno ulewa, placze przy jedzeniu.......
lea gratuluje 76kg
Dzidziulki sliczne (jak zawsze )
U nas też jest zielona kupka, która pojawiła się od razu po przejściu z karmienia piersią na mleko. Pediatra powiedziała, że niektóre mleka mają zwiększoną ilość żelaza i stąd ten kolor. Jeżeli mała je normalnie, przybywa na wadze, nie ma dodatkowo w kupce śluzu, krwi lub nie ma rozwolnienia to jest ok. Jednak cały czas należy to monitorować.

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
Apropo schematów żywienia, ja ostatnio też się interesuję, bo Kubuś skończył 3 miesiące wkroczył w 4ty i też niedlugo będziemy wprowadzać inne pokarmy.

Zastanawia mnie tylko - dziewczyny, te które już wprowadziły inne pokarmy do diety, czy robiłyście to od skończonego 4tego miesiąca czy później i czy zaczynałyście od kaszki i soczków i od czegoś innego ???
My zaczeliśmy po skończeniu 4-tego miesiąca. Najpierw odrobina (ok. 2 pełne łyżeczki) marchewki ze słoiczka oraz (za jakieś dwa dni po marchewce) jabłuszka. Potem do mleka dodawałam po łyżeczce (teraz 2 łyżeczki) kaszki bananowej. Soczki próbowaliśmy, ale Łusia pluje i woli herbatkę lub wodę . Dziś dostała zupkę marchwiową z ryżem Bobovity.

Cytat:
dorka Ty uzywasz aventu? moze kup smoczek trojprzeplywowy, ja zakupilam wczoraj ale jeszcze nie testowalam
Ja kupiłam ten trójprzepływowy i dla nas to rewelacja! Łusia chętniej i szybciej je. Do kaszek jest niezbędny, bo w zwykłych dziurki są za małe, a samemu nie powinno się ich powiększać.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-08, 11:16   #2352
dorka19801
Wtajemniczenie

Cytat:

mam taki ale ona nie chce. siostra mi mowila ze sa jakies specjalne do kaszki z innym nacieciem
Stary 2008-01-08, 11:34   #2353
Katarzynka77
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dorka19801 Pokaż wiadomość
mam taki ale ona nie chce. siostra mi mowila ze sa jakies specjalne do kaszki z innym nacieciem
Dorka, ten trójprzepływowy jest właśnie z tym specjalnym nacięciem. To nie jest smoczek z 3 dziurkami, tylko jest specjalnie nacięty i w zalezności od tego jak trzymasz butelkę, zmienia się strumień.
Stary 2008-01-08, 12:17   #2354
edytkap
Raczkowanie

GG do edytkap

za 2 m-ce wracam do pracy i:
1.muszę nauczyć Martę usypiać bez cyca,
2.muszę nauczyć ją pić z butelki,
3.muszę nauczyć ją usypiania w łóżeczku..............itd

i nic mi nie wychodzi
Macie jakies pomysły
edytkap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-08, 12:22   #2355
katmaz1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez edytkap Pokaż wiadomość
za 2 m-ce wracam do pracy i:
1.muszę nauczyć Martę usypiać bez cyca,
2.muszę nauczyć ją pić z butelki,
3.muszę nauczyć ją usypiania w łóżeczku..............itd

i nic mi nie wychodzi
Macie jakies pomysły
Napewno dużo cierpliwści! Bardzo dużo. I przygotuj sie na płacz (dzidzi), ale musisz być dzielna. Jak ja oduczałam mała spania przy cycu (karmiłam 2 miesiące) i przywzyczajałam do butli, to płacz był i to nie mały ale dość szybko zapomniała o cycu W zastepstwie dałam jej smoczusia. Teraz śpi jak aniołek w łóżeczku, zasypia sama, bez bujania i innych podobnych rzeczy
POWODZENIA!

Aha! i zacznij jak najszybciej, bo im dziecko większe, tym gorzej będzie zapomnieć.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-7520.png <-------- MOJA MALUTKA WIKI

katmaz1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-08, 12:23   #2356
sylwia-zuza
Zakorzenienie

probowac, probowac i jeszcze raz probowac(my akurat mamy inny problem -musze nauczyc meza zmieniac pieluchy)
Stary 2008-01-08, 12:27   #2357
katmaz1
Raczkowanie

Cytat:
probowac, probowac i jeszcze raz probowac(my akurat mamy inny problem -musze nauczyc meza zmieniac pieluchy)

hihi mój na szczęście sie już "naumiał"

Stary 2008-01-08, 12:29   #2358
katmaz1
Raczkowanie

[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6237485]Powodzenia sylwia

A u nas dzien marudy i placzka Wszystko zle i w ogole Olivier sprawia wrazenie najnieszczesliwszego dziecka na swiecie teraz spi po walce ze zmeczeniem, mam jakies 20 minut jeszcze, ide cos zjesc [/quote]

U mnie było tak wczoraj! Żale przez cały dzień> Mine miała taką, jakby jej się wielka krzywda działa.
Ale dziś jest super! Po spacerze śpi już 2 godziny Wogóle zawsze po spacerku śpi bardzo długo. Widać służy jej świeże powietrze

Stary 2008-01-08, 12:34   #2359
sylwia-zuza
Zakorzenienie

[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6237518]
[/QUOTE]

idziemy lep w lep a ile masz wzrostu?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-08, 12:44   #2360
sylwia-zuza
Zakorzenienie

[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6237574]166 czyli 166 + 76 = gruuubaaas [/QUOTE]

ja ciut wiecej 170cm
Stary 2008-01-08, 13:19   #2361
myshia
Rozeznanie

GG do myshia

Byłam wczoraj z dzieciarami u dermatologa. I o to co powiedział - Michał ma silne łojotokowe zapalenie skóry. Należy go smarować i dawać clemastinum. To może być spowodowane czymś co zjadłam, ale nie musi. Skaza odpada, więc mogę stopniowo nabiał wprowadzać
Odetchnęłam z ulgą, bo nie skazuje mnie to na koszmarną dietę do końca karmienia a i potem bujania się z alergikiem
Zastanawiam się tylko czy jakbym poszła do innego specjalisty np. alergologa to czy też powiedziałby to samo
myshia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-08, 14:25   #2362
sylwia-zuza
Zakorzenienie

mysia moze warto skonsultowac z alerologiem?
Stary 2008-01-08, 15:06   #2363
demonik
Zakorzenienie

Cytat:
To byl komplement, Demoniku )))) Bardzo lubie czytac twoje wpisy - szczegolnie ze nawet po dlugiej nieobecnosci summiennie zaleglosci nadrabiasz))
Czekamy jeszcze na jakies zdjatko Jasia

Pozdrawiam cieplutko!
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6233516]Demoniku: Ale naplodzilas [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez motylek78 Pokaż wiadomość
Demoniku jestes bardzo sumienna wizazanka. Uwielbiam czytac Twoje posty.
Dziękuję!

Cytat:
Napisane przez poissonivy Pokaż wiadomość
Już możesz się dowiedzieć, mówisz i masz Demoniku, zdjątka wysłane .
Ivy, powiem tak - chciałabym mieć taką chemicę . Moje były... hmm... dość awangardowe, jeśli chodzi o wygląd i niezrównoważone, jeśli chodzi o zachowanie.
Ty wyglądasz na serdeczną, sympatyczną, życzliwą osobę - taka zresztą jesteś tu, na forum. Z mężem i Olą tworzycie uroczy trójkącik .

Cytat:
Napisane przez poissonivy Pokaż wiadomość
Uff dobrnęłam do końca odpowiadania na post Demonika.
Opowiadania .

Cytat:
Napisane przez motylek78 Pokaż wiadomość
Troche mam dola bo maz mi dzisiaj powiedzial ze dali mu dodatkowy rynek do obslugi-Hiszpanie(oczywiscie bez podwyzki) . Wiaza sie z tym czestsze wyjazdy a i bez tego ciagle go nie bylo w domu. tak sobie mysle , ze ten okres macierzynstwa to chyba najbardziej smutny okres w moim zyciu.
Motylku, strasznie smutne jest to, co piszesz... Współczuję Ci i jednocześnie podziwiam Ciebie , bo nie potrafię sobie nawet wyobrazić ciągłej nieobecności męża. Mój wraca dość późno, ale jest z nami codziennie. Od narodzin Jasia wyjechał raz, na kilka dni i czułam się nieswojo, strasznie za nim tęskniłam.
Ale skoro Twój ma taką pracę, która wiąże się z częstymi wyjazdami, a Tobie to nie odpowiada, to albo powinien pomyśleć nad zmianą pracy, albo Ty, dla dobra Maksia i własnego komfortu psychicznego, musisz zmienić swoje nastawienie do istniejącej sytuacji. Oczywiście nie od razu, z dnia na dzień, ale powolutku, małymi kroczkami - na pewno się uda .

Cytat:
motylku - czuje sie czasami bardzo podobnie jesli chodzi o siedzenie w domu z drugiej str obecnosc blanki wynagradza mi wsyztsko - mimo ze na codzien nie zawsze jest sielanka.Dopiero teraz wiem ze posiadanie dziecka - bez wzgledu na wiek - to ogromna odpowiedzialnosc i ciezka praca. Staram sie nie dolowac sprawami na ktore nie mam wplywu i poki co czerpac wszytsko co najlepsze z dni wspolnie spedzonych z coreczka - ona jak nikt inny sprawia ze sie ciagle usmiecham, bo sama jest urodzona optymistka
W pełni się z Tobą zgadzam Bianko .

Cytat:
Napisane przez 82anusia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy któraś z Was się orientuje jak jest z urlopem wypoczynkowym, tzn. czy muszę go wykorzystać przed urlopem wychowawczym??
Anusiu, ja musiałam wykorzystać urlop wypoczynkowy za 2007 rok (zostały mi 22 dni) przed urlopem wychowawczym.
Urlop macierzyński skończył mi się 26 grudnia, 27 i 28 grudnia wzięłam dwa dni opieki nad dzieckiem, które przysługiwały mi za rok ubiegły, a urlop wychowawczy wzięłam od 30 stycznia do 30 września 2008 r. Na razie .
Urlop wypoczynkowy za rok 2008 należy mi się proporcjonalnie za przepracowany czas, czyli jedynie za styczeń i ewentualnie październik, listopad i grudzień - po 2,16 dnia za każdy miesiąc (26 dni urlopu dzielimy na 12 miesięcy) - tak poinformowano mnie w dziale kadr.

Cytat:
Cytat:
Napisane przez edytka2 Pokaż wiadomość
Piękne rodzinki!

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
Niewiem jak u Was, ale dziś u Nas kiepska pogoda jest tak szaro, buro i ponuro w dodatku zero słoneczka i jak tu chodzić z uśmiechem na spacery z dzieckiem...

Wybieramy się dziś tak jak wczoraj, ale chęcie mam małe zwłaszcza, że mały wczoraj 2 razy mi płakał na spacerku, a zazwyczaj nie placze.

Jak u Was chodzicie na spacerki codziennie ???
Pysiu droga, u nas, jakieś 20 km od Ciebie , też paskudnie. Teraz nie spaceruję codziennie, choć staram się to robić jak najczęściej. Staram się nie wychodzić, gdy pada, jest bardzo wilgotno albo duży mróz + wiatr (jedna wpadka mi wystarczy).
Nie wystawiam Jasia na balkon, bo balkon mamy nie osłonięty, bez daszku (planujemy zrobić jakąś markizę na wiosnę), a na dodatek od północy. Za to kilkaktronie w ciągu dnia wietrzę mieszkanie.

[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6237574]166 czyli 166 + 76 = gruuubaaas [/QUOTE]

Grubas? To chyba się policytujemy... Przyznam się, z ogromnym wstydem, że mam 164 cm wzrostu i ważę 75 kg .
Przed ciążą ważyłam 73 kg i będę szczęśliwa, gdy schudnę do 64 kg. Nigdy nie byłam szczupła, jestem raczej mocnej budowy - solidny kościec i mięśnie (teraz w zaniku).

* * * * *

Pisałam wczoraj, że wybieramy się dziś na szczepienie. G...ucio! Nie było żadnego szczepienia, czekamy na nie od 2 stycznia (choć szczepionkę już mamy), jutro ostateczny termin i zapisano nas na 8 rano. Bałagan się zrobił w naszym ośrodku - zmiana lokalu, zmiana lekarzy. Do pediatry chodzimy prywatnie, ale za wkłucie igły to ja już nie chcę dodatkowo płacić.

A co u nas? Jasio rośnie, przybiera na wadze, ale teraz znacznie wolniej. Nasz lekarz powiedział, że spowodowane to jest katarem (który już minął na szczęście), ząbkowaniem i ogromną ruchliwością Jasia. Mam nadzieję, że moje kochanie nie będzie miało adhd... Dodał też, że przybieranie na wadze jest najistotniejszym wskaźnikiem najadania się malucha w pierwszych trzech miesiącach jego życia.

Poza tym Jaś lubi swoje "centrum dowodzenia" , czyli matę, którą dostał od nas na Gwiazdkę. Odetchęłam z ulgą, bo bałam się, że wyrzucimy pieniądze w błoto. Poleguje na niej i na brzuszku, i na pleckach, gada z zabawkami, śmieje się i puszcza bańki ze śliny . Z upodobaniem zasysa stópkę ananasa i łapkę małpy . Uwielbia też leżeć / siedzieć na naszych kolanach. Podciąga wtedy mocno główkę i nożki, jakby chciał usiąść. Ostatnio zauważyłam, że bujając się w swoim foteliku łapie jedną z zawieszonych na pałąku zabawek (najdłuższą) i podciąga się cwaniak .

Jaś jada wciąż tylko moje mleko, będę mu rozszerzać menu nieco później. Używamy teraz pieluszek Huggies Super Flex 5-9 kg (rozmiar 3), na noc zakładam mu od tygodnia Pampers Active Baby 7-18 kg (rozm. 4). Z jednych i drugich jestem zadowolona.

Wrzucam kilka najświeższych fotek Jasia .

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg J-01.jpg (52,2 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg J-02.jpg (108,8 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg J-03.jpg (91,1 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg J-04.jpg (73,9 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg J-05.jpg (106,3 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg J-06.jpg (96,8 KB, 23 załadowań)
demonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-08, 15:29   #2364
biankaaa
Zadomowienie

jaki Jaś ma wielkie, piekne oczy!!!! mata super! my w koncu zrezygnowalismy z zakupu - sama cuduje i tworze blance mate - na puzlach piankowych ukladam zabawki itp

przed nami dopiero drugie szczepienie Blanki mimo ze jest tylko miesiac mlodsza od Jasia - wsyztsko pzrez to jej wczesniejsze chorowanie sie obsunelo:/

a zaraz jedziemy do pediatry na ważenie i przeglad hehe buziaki!
Stary 2008-01-08, 16:25   #2365
joasiah
Rozeznanie

GG do joasiah

pysia mamy taki sam wozek
tylko ze ja mam granatowy

joasiah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-08, 18:39   #2366
sylwia-zuza
Zakorzenienie

no wlasnie Pysia co to za wozek?kupywalas graco , ale ten mi jakos graco nie przypomina...
Stary 2008-01-08, 18:44   #2367
poissonivy
Zakorzenienie

Cytat:
A to żadne problem mój też twierdził, że nie zmieni w życiu pieluchy z kupą. Ale muszę dokończyć swoje studia podyplomowe, więc nie miał wyjścia.
Sylwia to proste musisz w sobotę gdzieś koniecznie pojechać na parę godzin, to nie będzie miał wyjścia (no i wcześniej z Maciusiem pogadać, żeby narobił to i owo w pieluszkę dla tatusia )
Cytat:
Napisane przez edytka2 Pokaż wiadomość
Śliczna rodzinka, ale Edytko jesteś szczuplutka
Cytat:
hej dziewczyny
Oby wszystko było dobrze z moim zięciem
Cytat:
poissonivy- moja Klaudia tez nadal budzi sie co 3 godziny ale ja chuba sie juz przyzwycziłam.
Fajnie wiedzieć, że nie jestem osamotniona
Cytat:
Śliczna, duża panna
Cytat:
Napisane przez myshia Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj z dzieciarami u dermatologa. I o to co powiedział - Michał ma silne łojotokowe zapalenie skóry.
Skaza odpada, więc mogę stopniowo nabiał wprowadzać
No widzisz jak fajnie, ja wprawdzie obstawiałam atopowe zapalenie skóry, ale ważne że wiadomo o co chodzi.
Cytat:
Napisane przez demonik Pokaż wiadomość
Ivy, powiem tak - chciałabym mieć taką chemicę . Moje były... hmm... dość awangardowe, jeśli chodzi o wygląd i niezrównoważone, jeśli chodzi o zachowanie.
Ty wyglądasz na serdeczną, sympatyczną, życzliwą osobę - taka zresztą jesteś tu, na forum. Z mężem i Olą tworzycie uroczy trójkącik .
Oj Demoniku miło mi, że na taką wyglądam , choć ja też potrafię krzyknąć, choć przyznam, że w ostatnim roku szkolnym mało krzyczałam.
Wiadomo na początku, jak wszędzie trzeba wyrobić sobie markę
Cytat:
Poza tym Jaś lubi swoje "centrum dowodzenia" , czyli matę, którą dostał od nas na Gwiazdkę. Odetchęłam z ulgą, bo bałam się, że wyrzucimy pieniądze w błoto.
I ja tak zaczęłam myśleć, że niepotrzebnie matę kupiłam. Liczę na to, że się na niej jeszcze Ola rozhula.
Cytat:
Uwielbia też leżeć / siedzieć na naszych kolanach. Podciąga wtedy mocno główkę i nożki, jakby chciał usiąść.
No i u nas identycznie, ciagle winduje ten sój ciężki łepek do pionu. A jak ja położę na lekkim skosie i dam dwa palce to się na nich podnosi (dwie strony wstecz widać na zdjęciu). A jak zabieram te dwa palce, to dopiero jest ryk.
Cytat:
Wrzucam kilka najświeższych fotek Jasia .
Jasieńko jak zwykle śliczny

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-01-08, 19:04   #2368
joli31
Rozeznanie

Demoniku dziękujemy. Agatka się przyglądała z wielkim zainteresowaniem Jasiowym fotkom.
U nas dla odmiany pogoda bardzo ładna, słoneczna idealna na spacerek.
Dziś robiłam kilka podejść aby coś napisać, ale to teściowa przyszła, to Agatka domagała się jedzonka.
Maciusiowi gratulujemy i życzymy duuuużo zdrówka Więcej nie napiszę, bo muszę przygotować obiadokolację. Pa
joli31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-08, 19:30   #2369
demonik
Zakorzenienie

Jasio podziękował za komplementy , zjadł mleczko i smacznie chrapie .
Ja jestem dziś nieprzytomna, zaraz wezmę prysznic i pójdę spać .

Cytat:
Napisane przez myshia Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj z dzieciarami u dermatologa. I o to co powiedział - Michał ma silne łojotokowe zapalenie skóry. Należy go smarować i dawać clemastinum. To może być spowodowane czymś co zjadłam, ale nie musi. Skaza odpada, więc mogę stopniowo nabiał wprowadzać
Odetchnęłam z ulgą, bo nie skazuje mnie to na koszmarną dietę do końca karmienia a i potem bujania się z alergikiem
Zastanawiam się tylko czy jakbym poszła do innego specjalisty np. alergologa to czy też powiedziałby to samo
Myshiu, ciesze się razem z Tobą, że Michaś nie ma skazy białkowej i możesz rozszerzyć swoją dietę .

A jeśli chodzi o zmiany skórne, to może rzeczywiście warto byłoby skonsultować tę diagnozę z innym dermatologiem albo alergologiem?

Ja mam z kolei pytanie o krem do buzi dla malucha, ale nie na mrozy i wichury, tylko taki codzienny. Jaś strasznie się ślini i wysuszają mu się przez to policzki. Miał ładną, miękką skórę, a teraz ma suchą i szorstkawą. Smarowałam mu na noc kremem pielęgnacyjnym Hipp i Stelatopia Musteli (miałam po próbce każdego), ale nie jestem do żadnego entuzjastycznie nastawiona, bo nie widzę efektów - nawilżenia, zmiękczenia.

Co polecacie?

Cytat:
mata super! my w koncu zrezygnowalismy z zakupu - sama cuduje i tworze blance mate - na puzlach piankowych ukladam zabawki itp
Jaś też długo bawił się na "macie" zrobionej przeze mnie - z kocyka i rozłożonego rożka. Obstawiałam go zabawkami, pokazywałam mu je, ale nie miałam żadnego pałąka (wiem, że Blaneczka ma ), a widzę, że to przykuwa jego uwagę. Ostatnio chytrze zauważył, że jak kopnie w pałąk, to dyndają zawieszone na nim zabawki .

Aha - miałam napisać to już dawno. Jaś bardzo lubi "Muzykę Bobasa" . Raz jeszcze dziękuję Pysiu .
demonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-08, 19:56   #2370
poissonivy
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam z kolei pytanie o krem do buzi dla malucha, ale nie na mrozy i wichury, tylko taki codzienny. Jaś strasznie się ślini i wysuszają mu się przez to policzki. Miał ładną, miękką skórę, a teraz ma suchą i szorstkawą. Smarowałam mu na noc kremem pielęgnacyjnym Hipp i Stelatopia Musteli (miałam po próbce każdego), ale nie jestem do żadnego entuzjastycznie nastawiona, bo nie widzę efektów - nawilżenia, zmiękczenia.
Ja używam Nivea baby Krem na każdą pogodę. Wiem, że jest strasznie tłusty, ale właśnie dlatego super natłuszcza skórę, inne nie sprawdziły się .
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości