![]() |
#2341 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesienne Mamy 2007
Cytat:
Jak złożysz wniosek o udzielenie urlopu wychowawczego, to pracodawca ma obowiązek odpisać, że najpierw udziela Ci urlopu wypoczynkowego zaległego (czyli za poprzedni rok), a potem dopiero udziela urlopu wychowawczego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2342 |
Wtajemniczenie
|
poissonivy- moja Klaudia tez nadal budzi sie co 3 godziny ale ja chuba sie juz przyzwycziłam.
dzisiaj tez .tylko że ona teraz spi a ja nie mogę zasnąć a tz wstaję za 15 minut i ja mu robie sniadanko i kanapki do pracy.a w ciagu dnia mam ostatnio troszke zajęc i tylko trochę czytam. a dziś ide do pracy powypisywac papiery, i juz będę dokładnie wiedziała kiedy wracam do pracy. i wklejam kilka ostatnich zdjęć
#2343 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
![]() Mlodemu znowu cos sie dzieje, ma zielone sluzowate kupska, mocno ulewa, placze przy jedzeniu....... Dzisiaj dajemy kupsko do badania lea gratuluje 76kg ![]() Dzidziulki sliczne (jak zawsze ![]()
#2344 |
Raczkowanie
|
no w koncu wklejam kilka zdjec!buzka
|
![]() ![]() |
![]() |
#2345 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki, ale naskrobałycie
![]() ![]() Niewiem jak u Was, ale dziś u Nas kiepska pogoda jest tak szaro, buro i ponuro w dodatku zero słoneczka i jak tu chodzić z uśmiechem na spacery z dzieckiem... ![]() Wybieramy się dziś tak jak wczoraj, ale chęcie mam małe zwłaszcza, że mały wczoraj 2 razy mi płakał na spacerku, a zazwyczaj nie placze. Jak u Was chodzicie na spacerki codziennie ???
#2346 |
Zadomowienie
|
My wychodzimy codziennie chyba ze Blanka choruje, albo pada czy mocno wieje:/ jak aura jest beznadziejna to wystawiam wozek na balkon chociaz na 20 minut zeby pospala na swiezym powietrzu - balkon jest dosc mocno osloniety od wiatru i deszczu wiec nic jej nie jest
![]() A wogole to dzien dobry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2347 |
Zadomowienie
|
sylwia - mam nadzieje ze wyniki beda OK.
Ja wlasnie siedze i czytam od schematach zywienia niemowlat pow 4 miesiaca bo powolutku bedziemy sie przymierzac do wprowadzania Blaneczce nowych smakołykow. Ciekawa jestem jak zareaguje. Tak sobie mysle ze skoro bez protestow wcina i pepti i nutramigen to nie jest jakos specjalnie wybredna hehe |
![]() ![]() |
![]() |
#2348 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zastanawia mnie tylko - dziewczyny, te które już wprowadziły inne pokarmy do diety, czy robiłyście to od skończonego 4tego miesiąca czy później i czy zaczynałyście od kaszki i soczków i od czegoś innego ???
![]() |
#2349 |
Wtajemniczenie
|
Klaudi4 miesnczy 13 ale juz dostała 2 razy kaszke i nawet jej smakowała ale muszę kupić inny smoczek. i 2 razy dostała marcheweczke ze słoiczka i tez jejbardzo smakowała a dzis rano zrobiła kupke po marcheweczce ale taką normaln ą( nie jakieś rozwolniatko) ale widać było że po marchewce.
kupiła też soczek w butelce rumiankowy ale chwilke z nim poczekam , jego trzeba po troszeczku no i nie chce jej tak bombardować wszystkim .
#2350 |
Zakorzenienie
|
dorka Ty uzywasz aventu? moze kup smoczek trojprzeplywowy, ja zakupilam wczoraj ale jeszcze nie testowalam
#2351 | ||
Rozeznanie
|
Na początku w imieniu Łusi dziękuję za wszystkie komplementy
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja kupiłam ten trójprzepływowy i dla nas to rewelacja! Łusia chętniej i szybciej je. Do kaszek jest niezbędny, bo w zwykłych dziurki są za małe, a samemu nie powinno się ich powiększać. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2352 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam taki ale ona nie chce. siostra mi mowila ze sa jakies specjalne do kaszki z innym nacieciem
![]() |
#2353 |
Rozeznanie
|
Dorka, ten trójprzepływowy jest właśnie z tym specjalnym nacięciem. To nie jest smoczek z 3 dziurkami, tylko jest specjalnie nacięty i w zalezności od tego jak trzymasz butelkę, zmienia się strumień.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2354 |
Raczkowanie
|
za 2 m-ce wracam do pracy i:
1.muszę nauczyć Martę usypiać bez cyca, 2.muszę nauczyć ją pić z butelki, 3.muszę nauczyć ją usypiania w łóżeczku..............itd i nic mi nie wychodzi ![]() Macie jakies pomysły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2355 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() POWODZENIA! ![]() Aha! i zacznij jak najszybciej, bo im dziecko większe, tym gorzej będzie zapomnieć. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2356 |
Zakorzenienie
|
probowac, probowac i jeszcze raz probowac(my akurat mamy inny problem -musze nauczyc meza zmieniac pieluchy)
#2357 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
hihi mój na szczęście sie już "naumiał" ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2358 |
Raczkowanie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6237485]Powodzenia sylwia
![]() A u nas dzien marudy i placzka ![]() ![]() ![]() U mnie było tak wczoraj! Żale przez cały dzień> Mine miała taką, jakby jej się wielka krzywda działa. Ale dziś jest super! Po spacerze śpi już 2 godziny ![]() ![]()
![]() |
#2359 |
Zakorzenienie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6237518]
![]() ![]() ![]() [/QUOTE] idziemy lep w lep ![]()
#2360 |
Zakorzenienie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6237574]166
![]() ![]() ja ciut wiecej 170cm
#2361 |
Rozeznanie
|
Byłam wczoraj z dzieciarami u dermatologa. I o to co powiedział - Michał ma silne łojotokowe zapalenie skóry. Należy go smarować i dawać clemastinum. To może być spowodowane czymś co zjadłam, ale nie musi. Skaza odpada, więc mogę stopniowo nabiał wprowadzać
![]() Odetchnęłam z ulgą, bo nie skazuje mnie to na koszmarną dietę do końca karmienia a i potem bujania się z alergikiem ![]() Zastanawiam się tylko czy jakbym poszła do innego specjalisty np. alergologa to czy też powiedziałby to samo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2362 |
Zakorzenienie
|
mysia moze warto skonsultowac z alerologiem?
#2363 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ty wyglądasz na serdeczną, sympatyczną, życzliwą osobę - taka zresztą jesteś tu, na forum. Z mężem i Olą tworzycie uroczy trójkącik ![]() Opowiadania ![]() Cytat:
![]() Ale skoro Twój ma taką pracę, która wiąże się z częstymi wyjazdami, a Tobie to nie odpowiada, to albo powinien pomyśleć nad zmianą pracy, albo Ty, dla dobra Maksia i własnego komfortu psychicznego, musisz zmienić swoje nastawienie do istniejącej sytuacji. Oczywiście nie od razu, z dnia na dzień, ale powolutku, małymi kroczkami - na pewno się uda ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Urlop macierzyński skończył mi się 26 grudnia, 27 i 28 grudnia wzięłam dwa dni opieki nad dzieckiem, które przysługiwały mi za rok ubiegły, a urlop wychowawczy wzięłam od 30 stycznia do 30 września 2008 r. Na razie ![]() Urlop wypoczynkowy za rok 2008 należy mi się proporcjonalnie za przepracowany czas, czyli jedynie za styczeń i ewentualnie październik, listopad i grudzień - po 2,16 dnia za każdy miesiąc ![]() Piękne rodzinki! ![]() Cytat:
![]() Nie wystawiam Jasia na balkon, bo balkon mamy nie osłonięty, bez daszku (planujemy zrobić jakąś markizę na wiosnę), a na dodatek od północy. Za to kilkaktronie w ciągu dnia wietrzę mieszkanie. [1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6237574]166 ![]() ![]() Grubas? To chyba się policytujemy... Przyznam się, z ogromnym wstydem, że mam 164 cm wzrostu i ważę 75 kg ![]() ![]() ![]() Przed ciążą ważyłam 73 kg i będę szczęśliwa, gdy schudnę do 64 kg. Nigdy nie byłam szczupła, jestem raczej mocnej budowy - solidny kościec i mięśnie (teraz w zaniku). * * * * * Pisałam wczoraj, że wybieramy się dziś na szczepienie. G...ucio! Nie było żadnego szczepienia, czekamy na nie od 2 stycznia (choć szczepionkę już mamy), jutro ostateczny termin i zapisano nas na 8 rano. Bałagan się zrobił w naszym ośrodku - zmiana lokalu, zmiana lekarzy. Do pediatry chodzimy prywatnie, ale za wkłucie igły to ja już nie chcę dodatkowo płacić. A co u nas? Jasio rośnie, przybiera na wadze, ale teraz znacznie wolniej. Nasz lekarz powiedział, że spowodowane to jest katarem (który już minął na szczęście), ząbkowaniem i ogromną ruchliwością Jasia. Mam nadzieję, że moje kochanie nie będzie miało adhd... ![]() Poza tym Jaś lubi swoje "centrum dowodzenia" ![]() ![]() ![]() ![]() Jaś jada wciąż tylko moje mleko, będę mu rozszerzać menu nieco później. Używamy teraz pieluszek Huggies Super Flex 5-9 kg (rozmiar 3), na noc zakładam mu od tygodnia Pampers Active Baby 7-18 kg (rozm. 4). Z jednych i drugich jestem zadowolona. Wrzucam kilka najświeższych fotek Jasia ![]()
![]() |
#2364 |
Zadomowienie
|
jaki Jaś ma wielkie, piekne oczy!!!! mata super! my w koncu zrezygnowalismy z zakupu - sama cuduje i tworze blance mate - na puzlach piankowych ukladam zabawki itp
![]() przed nami dopiero drugie szczepienie Blanki mimo ze jest tylko miesiac mlodsza od Jasia - wsyztsko pzrez to jej wczesniejsze chorowanie sie obsunelo:/ a zaraz jedziemy do pediatry na ważenie i przeglad hehe buziaki! |
![]() ![]() |
![]() |
#2365 |
Rozeznanie
|
pysia mamy taki sam wozek
![]() tylko ze ja mam granatowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2366 |
Zakorzenienie
|
no wlasnie Pysia co to za wozek?kupywalas graco , ale ten mi jakos graco nie przypomina...
#2367 | |||||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Sylwia to proste musisz w sobotę gdzieś koniecznie pojechać na parę godzin, to nie będzie miał wyjścia (no i wcześniej z Maciusiem pogadać, żeby narobił to i owo w pieluszkę dla tatusia ![]() Śliczna rodzinka, ale Edytko jesteś szczuplutka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Śliczna, duża panna ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wiadomo na początku, jak wszędzie trzeba wyrobić sobie markę Cytat:
Cytat:
Jasieńko jak zwykle śliczny ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2368 |
Rozeznanie
|
Demoniku dziękujemy. Agatka się przyglądała z wielkim zainteresowaniem Jasiowym fotkom.
U nas dla odmiany pogoda bardzo ładna, słoneczna idealna na spacerek. Dziś robiłam kilka podejść aby coś napisać, ale to teściowa przyszła, to Agatka domagała się jedzonka. Maciusiowi gratulujemy i życzymy duuuużo zdrówka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2369 | ||
Zakorzenienie
|
Jasio podziękował za komplementy ![]() ![]() Ja jestem dziś nieprzytomna, zaraz wezmę prysznic i pójdę spać ![]() Cytat:
![]() A jeśli chodzi o zmiany skórne, to może rzeczywiście warto byłoby skonsultować tę diagnozę z innym dermatologiem albo alergologiem? Ja mam z kolei pytanie o krem do buzi dla malucha, ale nie na mrozy i wichury, tylko taki codzienny. Jaś strasznie się ślini i wysuszają mu się przez to policzki. Miał ładną, miękką skórę, a teraz ma suchą i szorstkawą. Smarowałam mu na noc kremem pielęgnacyjnym Hipp i Stelatopia Musteli (miałam po próbce każdego), ale nie jestem do żadnego entuzjastycznie nastawiona, bo nie widzę efektów - nawilżenia, zmiękczenia. Co polecacie? Cytat:
![]() ![]() Aha - miałam napisać to już dawno. Jaś bardzo lubi "Muzykę Bobasa" ![]() ![]()
![]() |
#2370 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:45.