Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami- peemki 2016 cz.51! - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-30, 15:56   #3511
wildDaisy
żona bez ogona

Dot.: Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami- peemki 2016 cz.51!

Cytat:
Napisane przez *piękna Pokaż wiadomość
zgadzam się w 100%

A co do spowiedzi to też miałam ten problem, ale na szczęście jak tylko powiedziałam, że przyszłam, bo jutro mam ślub to ksiądz zaczął mnie wychwalać, że to cudownie, że jestem, że to takie piękne, że chcemy z czystymi sercami wejść w związek małżeński i żebym modliła się w małżeństwie i nawet bardzo już grzechów nie musiałam mówić
Ooo, jaki super ksiądz! Ale Ci się udało Zazdroszczę
Stary 2016-06-30, 15:56   #3512
tetrikk
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami- peemki 2016 cz.51!

Cytat:
Napisane przez izk_a Pokaż wiadomość
Hej zbieram się na zjazd z podyplomowki, ale mam takiego lenia
Wy chcecie sprzedać suknie, a ja bym swoją chciała w końcu przymierzyć
Ja też
Ślub za 3 tygodnie, a ostatnio kiecka przymierzona we wrześniu

Cytat:
Napisane przez PaLLitQa Pokaż wiadomość

Ale tanioszka gdzie kupiłaś? one są drewniane?
Napisz do mnie na priv to Ci wyślę link do aukcji jak będę przy komputerze. Tak, drewniane
Stary 2016-06-30, 16:02   #3513
LadyI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wildDaisy Pokaż wiadomość
Ja lubię to w swoim facecie Nie podobają mi się tacy zadbani faceci z ułożonymi włosami, "modnie" ubrani, no jakoś tak Może i na plakacie, na jakiejś reklamie to fajnie wygląda, ale w życiu codziennym tego sobie nie wyobrażam. Lubię w moim to, że zawsze tak samo ścina włosy, nie przejmuje się jak się ubrać, chodzi w jednych butach, aż całkiem je rozwali. Nie słucha jak mówię, żeby kupił sobie coś nowego, bo przecież stare jeszcze dobre Dla mnie to bardzo urocze Nie zniosłabym np. faceta, który szykuje się do wyjścia dłużej ode mnie

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Śliczne!
Ja na pewno doceniam to że pakowanie na tygodniowy wyjazd zajmuje mu 15 min, zebranie do wyjścia 3.min i to że nie wybiera koszulki przez tydzień w sklepie fakt nic mu nigdy nie trzeba, a mając 3 pary butów krzyczy że to za duzo jednak płynu po goleniu mógłby używać fryzura na żołnierza to również moja zmora;D
LadyI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-30, 16:09   #3514
wildDaisy
żona bez ogona

Cytat:
Napisane przez LadyI Pokaż wiadomość
Ja na pewno doceniam to że pakowanie na tygodniowy wyjazd zajmuje mu 15 min, zebranie do wyjścia 3.min i to że nie wybiera koszulki przez tydzień w sklepie fakt nic mu nigdy nie trzeba, a mając 3 pary butów krzyczy że to za duzo jednak płynu po goleniu mógłby używać fryzura na żołnierza to również moja zmora;D
Co to fryzura na żołnierza?

To takie coś?
Stary 2016-06-30, 16:23   #3515
CrayOn
Wife!

Mnie spowiedź stresuje jakoś dziwnie - tym bardziej, że spowiadamy się u księdza, z którym kawę pijałam

CrayOn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-30, 16:27   #3516
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Petit_Papillon Pokaż wiadomość
Sztuka 39 zl

Mozna je potem sprzedac przeciez nawet mam juz potencjalnego kupca ale nie wiem czy bede chciala je sprzedawac

Skad ja to znam? Uczulenie na komary, meszkinito. W stopniu wielkim

Recei opadly...po co sie wtraca?!

Jak dziewczyny pisaly - ja bym zeskanowala i mu przeslala

Na moim staaarym blogu chyba wrzucalam przepis. Podesle Ci jak bede w domu

Poka jaki

Mors super pomy z ta ksiazka kucharska

To spoko cena, tanie, myslalam ze droższe wyjdą.

Jak sie kupi z imieniem to ciężej ale Pani młoda i pan młody albo MR & Mrs cos w tym stylu to sie sprzeda nie wiem czy chciałoby mi sie w to bawić ale kto wie.

Jak miałabym w planie sprzedać to MR & Mrs musiałabym zamówić bo tu bym sprzedawała a jak zatrzymać to imiona czy datę.

Cytat:
Takie cudo

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ami-mocny.html

Ja wzięłam mocny, bo mam suchą cerę, ale wiem, że jest jeszcze bardzo mocny to dopiero musi być moc
Niedobra kobieto, mam odwyk od kosmetyków ale tak chwalisz ze poszukam online w polskiej drogerii gdzies

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
zapisuje

ja mam z ziaji mocny peeling (taki - zwykłe to przy nim jakieś jaja) ale moje zaskórniki to chyba tylko pumeksem razem z całą skórą, nie działa na nie absolutnie nic
Mam go i tez nic nie robi kompletnie

Cytat:
Napisane przez pannamima Pokaż wiadomość

Wrzucam buty. Kolor jest taki jak na pierwszym zdjęciu
.

Ale cudne

Cytat:
A propos brwi..mam ochotę iść je wyregulowac profesjonalnie ale taka przyjemność nie u 'zwykłej' kosmetyczki kosztuje ok 100zl i myśle że to chyba przesada:/

Ja chodzę na nitkowanie i jest tanie. No ale ty pewnie masz na mysli cos wiecej niz to

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

Cytat:
Napisane przez CrayOn Pokaż wiadomość
Mnie spowiedź stresuje jakoś dziwnie - tym bardziej, że spowiadamy się u księdza, z którym kawę pijałam

Ja tez sie stresuje bo u naszego sie spowiadać będziemy co na obiadki przychodzi

Ale jak przyjdzie co do czego na pewno bedzie spoko bardziej z nim niz żadnym innym. W końcu nas zna.
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-30, 16:37   #3517
*piękna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CrayOn Pokaż wiadomość
Dlatego my poszliśmy do obcej parafii przypadkowej

*piękna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-06-30, 16:47   #3518
CrayOn
Wife!

Cytat:
Dlatego my poszliśmy do obcej parafii przypadkowej
Chyba też tak zrobimy

CrayOn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-30, 17:01   #3519
rintintin
Zakorzenienie

Winietki rozstawione. Sala w trakcie dekoracji. Część gości juz dojechala. Przed chwila dzwonila florystka potwierdzic zamowienie. Kietowca autokaru tez pitwierdzil zlecenie. Koszula sie odnalazla. A ja nadal nie czuje,.ze to juz za chwile
rintintin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-30, 17:22   #3520
AnnLady
Zakorzenienie

Chwalę się swoją produkcją
Nie cytować.
AnnLady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-30, 17:44   #3521
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rintintin Pokaż wiadomość
Zobczysz jak szybko zleci!
Fajnie i nie fajnie:P

Cytat:
Napisane przez pannamima Pokaż wiadomość
Skąd wianki zamawiałaś i jakie?

Ja dziś nie robię nic. Mamy spaghetti z wczoraj, a poza tym jest tak gorąco, ze nie chce mi się jeść. Tylko drinka sobie zrobię :wino:

Wild, dostanę ten peeling gdzieś stacjonarnie? Dawno już mam go na liście i nie mogę dorwać...
Zamawiałam u Pani Hani z Lisiego Pola, fotka w załączniku

Cytat:
Ten peeling można kupić na stoisku ziaji, teraz sporo takich stoisk jest przynajmniej w Warszawie w wielu galeriach są

Wiecie co, poszłam od niechcenia do kilku sklepów rzucić okiem na wyprzedaże i kupiłam sobie spodnie eleganckie granatowe i sweterek musztardowy wprawdzie za grube miliony ale porządne i nie z plastiku

A dla zainteresowanych dzisiaj w super pharmie między 18 a 21 fajne promocje np. -50% na oczyszczanie i demakijaż twarzy (włącznie z dermokosmetykami z tego co się orientuję)
I super, że się udało coś kupić Najlepiej iść tak od niechcenia i zawsze się coś znajdzie

Cytat:
Weeeeź, Ty nawet jakbyś miała brwi jak Frida Kahlo byś wyglądała mrrrr

W ogóle ja ostatnio u spowiedzi byłam dwa lata temu, nie wiem jakie grzechy mówić Przecież ja prawie nie mam grzechów, jestem w zasadzie jak tylko bez skrzydeł
Ja u spowiedzi byłam wiele lat temu, coś koło 5-6, nie wiem nawet. Mam nadzieję, że trafi nam fajny ksiądz

Co do kasy na wesele - ja się na wizażu spotkałam pierwszy raz ze zwracaniem za talerzyk:P Dla mnie to kosmos, u nas nigdy się tak nie dawało. Dalej króluje zasada, że kto ile może to daje. Ale fakt, że my na weselu byliśmy ostatnio 3 lata temu, nie pracowaliśmy więc dawaliśmy po 200zł przy każdym weselu (a jednego roku mieliśmy w sumie samych znajomych, 3 wesela chyba) i przyjaciółka mówiła, że tak każda para znajomych dawała. Teraz pewnie czasy się zmieniły. Oczywiście teraz też pracujemy więc to inna bajka. Nie wiem ile bym dała, ale pewnie te 400-500zł byśmy włożyli.
Dla mnie to nie wstyd dać mniej niż za talerzyk, nie przyszłoby mi do głowy, że ktoś w ogóle może mieć o to pretensje i się dziwić. Nie znoszę też "wypadania" w tym względzie. Mi jest szkoda, że ciocia odmówiła ze względu na brak kasy, zwłaszcza, że to taka moja ulubiona ciotunia. Wiem, że nikt nie chce dać pustej koperty ale strzela mnie jak słyszę, że ktoś musi mi zwrócić za talerzyk. Nosz pieprzenie jakby pogrzało kogoś. Nie po to robi się wesele i ślub. Jakbym chciała zwrot to bym dopisała ile płacę za talerzyk albo kazała przyjść z kasą co za siebie zapłaci. Nie wstydziłabym się włożyć mniej niż "wypada" bo jak będę chciała być z bliską mi osobą na ślubie to będę, brak kasy nie jest dla mnie przeszkodą. Nie jestem kasowym gościem, trudno
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P6240126.jpg (149,1 KB, 6 załadowań)

Edytowane przez Sophie24
Czas edycji: 2016-06-30 o 17:45
Sophie24 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-30, 17:47   #3522
Madzialena7
zniemczona peema

Cytat:
Może mamy tego samego TZ? hahaha
nic mi o tym nie wiadomo . Faceci po prostu tak mają, przecież muszą podkreślić że są chłopami i kosmetyki są dla bab.
Cytat:
Napisane przez kotzdzisiu Pokaż wiadomość
O tak krem do rąk najpierw jęki zobacz jaką szorstka skora! A potem olaboga krem 10 sekund po posmarowaniu jeszcze się nie wchlonal! !!!
jakbym czytała o moim M . W ogóle on nienawidzi być smarowany żadnym balsamem, kremem czy czymkolwiek. Zaraz labidzi więc nawet go nie namawiam, tyle nerwów mniej.
Cytat:
Ja lubię to w swoim facecie Nie podobają mi się tacy zadbani faceci z ułożonymi włosami, "modnie" ubrani, no jakoś tak Może i na plakacie, na jakiejś reklamie to fajnie wygląda, ale w życiu codziennym tego sobie nie wyobrażam. Lubię w moim to, że zawsze tak samo ścina włosy, nie przejmuje się jak się ubrać, chodzi w jednych butach, aż całkiem je rozwali. Nie słucha jak mówię, żeby kupił sobie coś nowego, bo przecież stare jeszcze dobre Dla mnie to bardzo urocze Nie zniosłabym np. faceta, który szykuje się do wyjścia dłużej ode mnie
Też bym nie mogła być z lalusiem który bardziej patrzy na swój wygląd niż ja, ale jednak fajny ubiór to u mnie podstawa i dlatego robię mojemu ciągle grandy, że mało ubrań ma. A jak już jedziemy na zakupy to dopiero stęki są bo on mierzyć nie będzie a jak już coś zmierzy to trzeba to brać mimo, że wygląda jak pół zza krzoka.
Cytat:
Napisane przez rintintin Pokaż wiadomość
Winietki rozstawione. Sala w trakcie dekoracji. Część gości juz dojechala. Przed chwila dzwonila florystka potwierdzic zamowienie. Kietowca autokaru tez pitwierdzil zlecenie. Koszula sie odnalazla. A ja nadal nie czuje,.ze to juz za chwile
będzie pięknie, teraz tylko relaks i odpoczynek

"..i że Cię nie opuszczę aż do śmierci.."-> 27.08.2016
,,Bo magia jest wtedy gdy splatamy dłonie,
a nasze spojrzenia mówią więcej niż słowa"
Madzialena7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-30, 17:48   #3523
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Piękna my też trafiliśmy na takiego księdza specjalnie zaciągnelam tz do dominikanów

Co do literek to ja mam do sprzedania Mr&Mrs miała brać jedna dziewczyna ale cisza
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-30, 17:54   #3524
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Piękna my też trafiliśmy na takiego księdza specjalnie zaciągnelam tz do dominikanów

Co do literek to ja mam do sprzedania Mr&Mrs miała brać jedna dziewczyna ale cisza
No właśnie ja też pomyślałam, że może by do dominikanów. Oni zawsze spoko:P

A co do pielęgnacji męskiej. Mojemu się dużo zmieniło przez te lata. Obecnie szampon, żel do ciała i żel do twarzy to konieczność przy prysznicu. Na półce ma krem do twarzy, maść z witaminą A, pomadkę, antyperspirant, perfumy, krem pod oczy (ale twierdzi, że go uczula:P), krem po goleniu, krem do rąk. I używa wszystkiego bez problemu. Regulacja brwi też spoko, sam prosi by zrobić dwie brwi:P Strzyże też włosy po pachami latem, przejeżdża je maszynką (golarką), tak samo włosy w nosie. A ja strzygę go raz w miesiącu na głowie i plecach. Ale nie lubi się golić i tydzień chodzi bez golenia, po czym przejedzie się golarką a ma swoją maszynkę elektryczną ale mu się nie chce jej używać:P Ogólnie dba o siebie ale nie bez przesady
Stary 2016-06-30, 17:57   #3525
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Sophie jak masz możliwość to idźcie do dominikanów
Stary 2016-06-30, 18:04   #3526
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Sophie jak masz możliwość to idźcie do dominikanów
Znalazłam nawet całą rozpiskę
https://gdansk.dominikanie.pl/sakram...ury-spowiedzi/
Nieźle, pierwszy raz takie coś widzę No ale ja się nigdy też nie orientowałam, pewnie to norma Fajny rachunek sumienia pod spodem.

Edytowane przez Sophie24
Czas edycji: 2016-06-30 o 18:06
Stary 2016-06-30, 18:06   #3527
rintintin
Zakorzenienie

My spowiedź mamy dopiero jutro rano. Ale jakoś tak jestem spokojna.
Stary 2016-06-30, 18:10   #3528
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Napisane przez fioleciasto Pokaż wiadomość
Mors my dostawalismy 400-500zl i tak tez dajemy. Teraz u Tż kuzynki dalismy 500zl.

Nasz świadek i przyjaciel najbardziej zaszalal dając nam 1000zl! Ale idziemy do nich w sierpniu wiec oddamy
u nad identyczna sytuacja, nie wiemy co nim kierowało

Cytat:
A propos brwi..mam ochotę iść je wyregulowac profesjonalnie ale taka przyjemność nie u 'zwykłej' kosmetyczki kosztuje ok 100zl i myśle że to chyba przesada:/
serio?? u mnie na wsi to 10zł

Cytat:
Weeeeź, Ty nawet jakbyś miała brwi jak Frida Kahlo byś wyglądała mrrrr

W ogóle ja ostatnio u spowiedzi byłam dwa lata temu, nie wiem jakie grzechy mówić Przecież ja prawie nie mam grzechów, jestem w zasadzie jak tylko bez skrzydeł
taaa

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-30, 18:12   #3529
ann2016
Zakorzenienie

panna śliczne buty
ann2016 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-30, 18:13   #3530
arya09
Zakorzenienie

Dziewczyny zaczynają się przeboje że strojeniem kościoła laska po nas chce firmę wynająć za 2700 i jakieś cuda na kiju. Chyba się nie dogadamy i sami będziemy musieli stroic kościół
arya09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-30, 18:24   #3531
AnnLady
Zakorzenienie

Cytat:

serio?? u mnie na wsi to 10zł

taaa
U nas w mieście 15-20 zł
AnnLady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-30, 18:26   #3532
tetrikk
Zakorzenienie

Umówiłam się na przymiarke na 8 lipca
Stary 2016-06-30, 18:28   #3533
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arya09 Pokaż wiadomość
Dziewczyny zaczynają się przeboje że strojeniem kościoła laska po nas chce firmę wynająć za 2700 i jakieś cuda na kiju. Chyba się nie dogadamy i sami będziemy musieli stroic kościół
Łooo matko bosko - chyba pogrzało. Znaczy świetnie pewnie by wyszło za taką kasę ale oni oczekują, że Wy się dorzucicie?

Ja nigdy nie byłam regulować brwi więc nie wiem ile taka przyjemność. Sama reguluje bo naturalny kształt mam spoko a jak coś źle pójdzie to wyrównuje cieniem na co dzień
Stary 2016-06-30, 18:32   #3534
izk_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tetrikk Pokaż wiadomość
zazdroszczę
izk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-30, 18:35   #3535
zambeza
polaczek cebulaczek

Siema
trochę was zaniedbałam, wybaczcie ale dużo miałam pracy, współpracownica "zachorowała" i ktoś musiał wziąć jej zmiany

Przez pracę nie mam na nic czasu tak naprawdę, ale was zawsze wieczorem nadrabiałam na to znalazłam siły

U nas gorączka ślubna w pełni, jeszcze nie mamy jednej rodziny potwierdzonej (nieco ponad 2 tygodnie do ślubu, a oni mówią, że "raczej będą" ), ćwiczymy pierwszy taniec. Jeszcze muszę zadzwonić do gości z mojej strony i powiedzieć im o noclegu, ale to może jutro

Umówiłam się na przymiarkę 6 lipca, więc za 6 dni moje wymiary od tego czasu się nie zmieniły (niestety będę świnią przed ubiciem na ślubie ) więc cichutko liczę, że nic nie trzeba będzie przerabiać

Dzień po ślubie jako idealna żona załatwiłam nam skok ze spadochronem, to będzie niespodzianka dla męża i dowie się o tym dopiero przed skokiem. mam nadzieję, że się ucieszy
zambeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-30, 18:35   #3536
Lilly Greace
Dostojna peema.

Cytat:

:
U nas to normalna cena od świadków. My z tż jak świadkowaliśmy, daliśmy bodajże 800zł

Panna
, piękne butki
Stary 2016-06-30, 18:36   #3537
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez Sophie24 Pokaż wiadomość
Znalazłam nawet całą rozpiskę
https://gdansk.dominikanie.pl/sakram...ury-spowiedzi/
Nieźle, pierwszy raz takie coś widzę No ale ja się nigdy też nie orientowałam, pewnie to norma Fajny rachunek sumienia pod spodem.
U mnie też była pełna rozpiska u Dominikanów konkretnie przynajmniej szanują człowieka i jego czas

U nas świadek też poszlal..
Stary 2016-06-30, 18:36   #3538
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tetrikk Pokaż wiadomość
Super Pamiętaj o fotach:P

Cytat:
Napisane przez zambeza Pokaż wiadomość
Siema
trochę was zaniedbałam, wybaczcie ale dużo miałam pracy, współpracownica "zachorowała" i ktoś musiał wziąć jej zmiany

Przez pracę nie mam na nic czasu tak naprawdę, ale was zawsze wieczorem nadrabiałam na to znalazłam siły

U nas gorączka ślubna w pełni, jeszcze nie mamy jednej rodziny potwierdzonej (nieco ponad 2 tygodnie do ślubu, a oni mówią, że "raczej będą" ), ćwiczymy pierwszy taniec. Jeszcze muszę zadzwonić do gości z mojej strony i powiedzieć im o noclegu, ale to może jutro

Umówiłam się na przymiarkę 6 lipca, więc za 6 dni moje wymiary od tego czasu się nie zmieniły (niestety będę świnią przed ubiciem na ślubie ) więc cichutko liczę, że nic nie trzeba będzie przerabiać

Dzień po ślubie jako idealna żona załatwiłam nam skok ze spadochronem, to będzie niespodzianka dla męża i dowie się o tym dopiero przed skokiem. mam nadzieję, że się ucieszy
Ale ekstra niespodzianka Też bym takie coś chciała:P
Stary 2016-06-30, 18:41   #3539
tetrikk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izk_a Pokaż wiadomość
zazdroszczę
Zmotywowalam się sama jak napisałam, że już czas na przymiarke
ostatni tydzień na odchudzanie

Cytat:
Napisane przez Sophie24 Pokaż wiadomość
Super Pamiętaj o fotach:P

Ale ekstra niespodzianka Też bym takie coś chciała:P
Oczywiście

Ja się zastanawiam czy nie kupić rodzicom w ramach prezentu lotu paralotnia na spadochron chyba mnie nie stać
Stary 2016-06-30, 18:43   #3540
rintintin
Zakorzenienie

Dobija mnie ten mój kościół. Pozwolili nam wejść z dekoracją dopiero o 14
W tym czasie powinna mieć w domu błogosławieństwo itp. A tak mama, siostra i ciotka będą jechały do kościoła, bo kościelnemu się nie chce przyjść godziny szybciej.
Normalnie nie dam im nic do koperty. Taka wściekła jestem. Od samego poczatku ze wszystkim robią problem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości