Peelingi do twarzy

Stara wersja produktu

ziaja Peeling z mikrogranulkami - MOCNY PRO zielona 270ml

• 25 października 2020 o 16:09
    Godny polecenia peeling od Ziajai
    Od bardzo dawna szukałam peelingu do pielęgnacji twarzy. Będąc w drogerii trafiłam na promocji ten oto peeling. Produkt przeznaczony jest do cery tłustej, mieszanej i normalnej. Ja mam cerę tłustą i stosuję go raz na tydzień. Peeling bardzo dobrze usuwa martwy naskórek i faktycznie widać to np po śladach po niedoskonałościach. Produkt ma przyjemny świeży zapach i zazwyczaj używam go w pielęgnacji wieczornej. Świetnie wygładza i ujędrnia skórę. Skóra po zabiegu jest głądka, rozświetlona, przyjemna w dotyku, oczyszczona i miękka. Ja osobiście stosuję go na nawilżoną buzię i za pomocą szczoteczki do mycia twarzy(podróbka Foreo) rozprowadzam masując twarz okrężnymi ruchami po całej twarzy przez 15 min, po czym spłukuję ciepłą wodą. Produkt zamknięty jest w dużej butelce z dziubkiem. Ma lekko żółty kolor i gęstą żelową konsystencję oraz dużo gęstych drobinek. Produkt jest bardzo wydajny. Peeling nie powoduje podrażnień, nie szczypie i nie zaognia stanów zapalnych. W składzie znajduje się również ekstrakt z zielonej herbaty, lukrecji i tymianku, które są bardzo pomocne w walce o cerę bez niedoskonałości. Jest to moje już 3 opakowanie i na pewno kupię kolejny raz ten sam peeling. Produkt jest łatwo dostępny. Dostaniemy go w drogerii stacjonarnej jak i w drogeriach internetowych. Koszt produktu bez promocji to max 20 zł, natomiast na promocji produkt możemy dostać od 12-16 zł. Zależy od tego gdzie zdecydujemy się na zakup :) Polecam spróbować ten peeling, u mnie świetnie się sprawdza. Polecam ! :)
    Zalety:
    • Wygładza cerę
    • Pobudza krążenie
    • Nie powoduje podrażnień ani zaczerwienień
    • Ładnie, świeżo pachnie
    • Duża pojemność
    • Niska cena
    • Ładne opakowanie
    • Wydajny
    • Nie zawiera parafiny ani parabenów
    • Odświeża
    • Relaksuje
    • Łatwo dostępny
    Wady:
    nifares
    5 października 2020 o 12:20
    To było taaak dawno a i tak pamiętam :)
    Peeling kupiłam milion lat temu w jakiejś internetowej aptece. Jest extra, to znaczy był bo już go od dawna nie mam a z racji tego, ze często się przeprowadzam kupuję teraz raczej mniejsze opakowania. Do rzeczy bo postaram się opisać sytuację z tą butelką szczegółowo. Peeling jest zamknięty w solidnej butelce z pompką, nic nie cieknie, nic się nie deformuje tak więc pierwsza rzecz czyli opakowanie jest na plus, pompka działała do samego końca tak jak należy. Produkt jest dość gęsty i ma bardzooooo dużo drobinek ściernych - to kolejny megaplus. Bardzo skutecznie peelinguje twarz, a ze jest go bardzo dużo można popeelingować dekolt i ramiona bez straty. Efekt jest bardzo ładny bo produkt po prostu jest skuteczny. Jedyny minus to fakt, że nie występuje w mniejszej pojemności bo przy obecnej ilości kosmetyków obecnych na rynku, które nęcą by je spróbować to taką butlą mogłabym się peelingować od stóp do głów łącznie ze skalpem. Na pewno do niego wrócę i mam nadzieję, że go nie wycofają. Polecammmm
    Zalety:
    • wszystko
    Wady:
  • 5 października 2020 o 11:56
    Powtórzę za producentem -mocny peeling
    Peeling od Ziaji zakupiłam po tym, jak natknęłam się na pochwalne opinie na jego temat w internecie. Szukałam akurat wówczas peelingu mechanicznego i wybór padł na ten. Peeling opakowany jest w butelkę z pompką, co ułatwia codzienne użytkowanie i czyni je higienicznym. Teoretycznie jest to produkt do stosowania w profesjonalnych gabinetach, jednak jeśli zna się podstawy właściwej pielęgnacji oraz potrzeby własnej skóry -nie można zrobić sobie nim krzywdy. Co do konsystencji, produkt jest gęsty, obficie wypełniony mikrogranulkami. Wystarczy niewielka ilość, aby zrobić dogłębny peeling twarzy. Ja masuję skórę delikatnymi, okrężnymi ruchami przez około 2-3 minuty, po czym obficie spłukuję twarz wodą. Efekty, jakie daje stosowanie peelingu to przede wszystkim złuszczenie martwego naskórka i „odsłonięcie” nowej skóry, dzięki czemu cera jest rozświetlona i gładka. Przy regularnym stosowaniu peeling pomaga uregulować sebum, rozjaśnić skórę oraz wpłynąć na zmniejszenie widoczności porów. Skóra oczyszcza się na głębszym poziomie. Jak podkreśla producent, kosmetyk jest faktycznie mocny, trzeba więc uważać z częstotliwością jego stosowania. Ja przy największym zanieczyszczeniu twarzy (nie mówię tu o aktywnych „płonących” wypryskach -przy takich nie korzystamy z peelingów mechanicznych, chodzi o podskórne drobne krostki i zanieczyszczone pory, więcej sebum) używałam go 2 razy w tygodniu, później już tylko raz w tygodniu. Aktualnie nie korzystam z peelingów mechanicznych, ale mam zamiar wrócić do stosowania ich prewencyjnie raz w tygodniu. Mój wybór padnie na ten produkt, bo jest skuteczny, zapakowany w wygodne opakowanie. Jest także atrakcyjny cenowo. Polecam.
    Zalety:
    • dobrze złuszcza, odsłaniając nową skórę
    • wygładza
    • oczyszcza pory
    • wygodne i higieniczne opakowanie
  • 11 września 2019 o 22:44
    Mocny peeling
    Z profesjonalnej serii Ziaja Pro miałam już całkiem sporo produktów. Chętnie sięgałam po nie na studiach. Nie były wygórowane cenowo, a ich duże opakowania starczały na długi czas. Peeling z mikrogranulkami mocny znajduje się w poręcznej, białej plastikowej buteleczce, zakończonej wygodnym w użyciu dozownikiem z pompką z funkcją "stop-open". Opakowanie 270ml wykonane jest z białego plastiku. Całość utrzymana jest w przyjemnej dla oka, mimalistycznym stylu, nawiązującej do pozostałych kosmetyków z serii Pro, natomiast szata graficzna jest charakterystyczna dla produktów marki Ziaja. Z tylu sa umieszczone informacje o produkcie, jak i opis uzycia i sklad. Produkt jest Polski. Peeling przeznaczony jest do oczyszczania skóry tłustej i mieszanej. Przy regularnym używaniu raz czy dwa razy w tygodniu, skóra staje się nie tylko wyraźnie wygładzona poprzez jedynie powierzchniowe złuszczenie skóry. Producent zaleca masowanie twarzy peelingiem przez 10-15 minut. Po zabiegu skóra jest wyraźnie gładsza, bardziej elastyczna i oczyszczona z sebum, kurzu i innych zanieczyszczeń. Peeling nie powoduje podrażnień, nie szczypie i nie zaognia stanów zapalnych. W składzie znajduje się również ekstrakt z zielonej herbaty, lukrecji i tymianku, które są bardzo pomocne w walce o cerę bez niedoskonałości.
    Zalety:
    • opakowanie z pompką
    • niska cena
    • wygładza
    • odświeża
    • jest wydajny
    • nie zawiera parafiny i parabenów
  • 6 marca 2019 o 17:15
    Wow!
    Nie spodziewałam się takiego efektu. Peeling pozytywnie mnie zaskoczył. Granulki są dość duże więc nie trzeba specjalnie mocno trzeć skóry. Zapach nie jest drażniący, delikatny. Peeling kupiłam na stoisku Ziaja, nie wiem czy jest dostępny w drogeriach. Sprawdza się zarówno do twarzy jak i do ciała. Dokładnie oczyszcza, wygładza i pielęgnuje skórę.