Nałogowe kosmetykoholiczki - grupa wsparcia NK - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-01-08, 19:39   #3451
amber2046
Zakorzenienie

Dot.: Nałogowe kosmetykoholiczki - grupa wsparcia NK

Przyszłam się pożalić.

Wróciłam do domu z postanowieniem kupienia meteorytów Beige Chic a tu znów zniknęły. Fatamorgana jakaś, drugi raz przepuściłam okazję.

Jakbym miała swoją kartę to by sie nie przydarzyło. Chociaż wtedy byłabym pewnie zawsze na minusie, a tak to mogę co najwyżej wyzerować konto.

Może Truskawka da mi trzecią szansę...

Crucify Your Mind
amber2046 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-08, 19:49   #3452
zizou
Zakorzenienie

siedze wlasnie z maseczka nuxe na twarzy. o mamo, jaki zapach typowe chwasty na lace masakra, chbya nie lubie takich zapachow ide ja zmyc i nalozyc krem pod oczy i serum z witamina c
Mokrzy od stóp do głow nie tracimy nadziei
zizou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-08, 22:14   #3453
rzyrafka
Zakorzenienie

Hosenko normalnie się nie doczekam tej czekoladki- nie wysyłaj, wsiadam w autobus

ja dziś się zdobyłam na odwagę i poszłam do dziekanatu zanieść zdjęcie do nowej legitki
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-08, 22:38   #3454
pakosta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rzyrafka Pokaż wiadomość
Hosenko normalnie się nie doczekam tej czekoladki- nie wysyłaj, wsiadam w autobus

ja dziś się zdobyłam na odwagę i poszłam do dziekanatu zanieść zdjęcie do nowej legitki
Ja idę w czwartek do dziekanatu, boję się

Nie ma dla mnie rozświetlacza Chyba w ramach pocieszenia odbiorę jutrow aptece moje zamówienie na 200 zł

Dziewczyny u których jest Body Shop - macałyście podkłady nawilzające?

Wymiana
pakosta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-08, 23:00   #3455
ariam4
Raczkowanie

dziewczyny proszę przyjmijcie mnie do swojego grona.Zacznę skromnie wielkich zbiorów kosmetycznych nie mam, no tusze do rzęs 3, podkładów 5, kremy 3 i używam na bierząco, balsamy 2, pod prysznic 2, cieni nie liczę, bo kto by to zliczył ale jakieś 3 palety i tylko kilka lużnych, ale mam jeden nałóg - sztuczna tanoreksja. Po prostu mam świra na punkcie samoopalaczy i wszelkich bronzideł.Dobrze, że znalazłam ten wątek, tak mnie zmobilizowałyście, że aż poszłam do łazienki policzyć ile tam tego jest i uwaga: mam TYLKO 19 samoopalaczy (przy czym 2 oddałam przed świętami, bo stwierdziłam, że absolutnie na mnie się nie sprawdzają, więc miałabym już 21).Do tego mam TYLKO 6 pudrów brązujących.Ten rok dopiero się zaczął, a ja obliczyłam, że już od początku roku wydałam na brązowidła 127 zł.Nie no właśnie do mnie dotarło, że jestem absolutnie nienormalna pod tym względem i obiecuję uroczyście, że dopuki mój samoopalaczowy zbiór nie osiągnie skromnej liczby 2-3, więcej nowego nie kupię.Mam przy najmniej taką nadzieję, że przy Waszej pomocy tak się stanie.

Edytowane przez ariam4
Czas edycji: 2008-01-08 o 23:02 Powód: błąd
ariam4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-08, 23:22   #3456
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Napisane przez majade Pokaż wiadomość
Dziewczyny a skąd informacja, ze Beige Chic mają być wycofane? Pojawia się tu od jakiegoś czasu taka plota. Ale czy ktoś trafił na jakąś pewna oficjalną informację (nasze panie konsultantki w perfumeriach pomijam - często mają marne pojęcie). Często przeglądam kosmetyczne nowinki, blogi itp ale na taką infomację nigdzie nie trafiłam.
Właściwie zdziwiłabym się gdyby Guerlain wycofywał jeden ze swoich sztandarowych produktów.
Tak, jak mówiłam, ktoś tak napisał w wątku zbiorkowym. To chyba wciąż niepotwierdzona plotka.

Cytat:
Napisane przez Hexxana Pokaż wiadomość
Choc uwielbiam BC i wogole wszelkiej masci kadzidla to wywoluja we mnie tak silna migrene,ze szok.
Malo ktore perfumy tak na mnie dzialaja i bylam bardzo rozczarowana,ze padlo akurat na kamyczka.
Zazdroszcze,ze mozesz je nosic i upajac sie zapachem tez bym tak chciala
Ja tak miałam z Polami Elizejskimi. Cudne, ale raz od nich prawie zemdlałam.

Cytat:
Napisane przez Estella Pokaż wiadomość
Testerów maczka AB nie ma, ale mi pani w sephorze otworzyła opakowanie, żebym zobaczyła kolor - wg mnie jest ciemniejszy niż ta brązowa wersja.
Tzn. ciemny jak co? Potrafisz do czegoś powszechnie znanego go porównać?

Cytat:
Napisane przez ariam4 Pokaż wiadomość
dziewczyny proszę przyjmijcie mnie do swojego grona.Zacznę skromnie wielkich zbiorów kosmetycznych nie mam, no tusze do rzęs 3, podkładów 5, kremy 3 i używam na bierząco, balsamy 2, pod prysznic 2, cieni nie liczę, bo kto by to zliczył ale jakieś 3 palety i tylko kilka lużnych, ale mam jeden nałóg - sztuczna tanoreksja. Po prostu mam świra na punkcie samoopalaczy i wszelkich bronzideł.Dobrze, że znalazłam ten wątek, tak mnie zmobilizowałyście, że aż poszłam do łazienki policzyć ile tam tego jest i uwaga: mam TYLKO 19 samoopalaczy (przy czym 2 oddałam przed świętami, bo stwierdziłam, że absolutnie na mnie się nie sprawdzają, więc miałabym już 21).Do tego mam TYLKO 6 pudrów brązujących.Ten rok dopiero się zaczął, a ja obliczyłam, że już od początku roku wydałam na brązowidła 127 zł.Nie no właśnie do mnie dotarło, że jestem absolutnie nienormalna pod tym względem i obiecuję uroczyście, że dopuki mój samoopalaczowy zbiór nie osiągnie skromnej liczby 2-3, więcej nowego nie kupię.Mam przy najmniej taką nadzieję, że przy Waszej pomocy tak się stanie.
19 samoopalaczy. Witamy w wątku.

---

Ja dzisiaj byłam w Sephorze i znalazłam całkiem ciekawe rzeczy na półce z przeceną. Między innymi brązer Clinique, który wybiłyście mi z głowy ponad miesiąc temu. On mi się teraz wydaje taki ciemny... Że chyba go nie kupię, chociaż cena okazyjna.

I zastanawiam się, czy warto kupić tusz na zapas, skoro mam dopiero co 3 tygodnie temu otwarty?

Dalej nie kupuję kosmetyków. Dzisiaj przyniosłam do domu tylko płatki kosmetyczne, chociaż klęska w Sephorze była bliska. Maczków nie było.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-09, 00:16   #3457
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra jesteś
Witamy Tylko wiesz, my się tu czasem nieźle nakręcamy na nowe zakupy, więc niech Cię to nie zdziwi. My chyba nieuleczalne jesteśmy po prostu Ale raczej na samoopalacze nie będzie miał Cię kto nakręcać chyba...

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
Tak, jak mówiłam, ktoś tak napisał w wątku zbiorkowym. To chyba wciąż niepotwierdzona plotka.
Oby, bo jeszcze mi się za bardzo spodobają i będę chciała od razu zapas robić

Cytat:
Ja dzisiaj byłam w Sephorze i znalazłam całkiem ciekawe rzeczy na półce z przeceną. Między innymi brązer Clinique, który wybiłyście mi z głowy ponad miesiąc temu. On mi się teraz wydaje taki ciemny... Że chyba go nie kupię, chociaż cena okazyjna.
I prawidłowo. Tylko patrzeć jak się nowości na półkach pojawią, a wtedy na pewno wypatrzysz nowy obiekt westchnień

Cytat:
I zastanawiam się, czy warto kupić tusz na zapas, skoro mam dopiero co 3 tygodnie temu otwarty?
A jaki tusz tak okazyjnie widziałaś, że chcesz zapas robić?
I jak się HI sprawuje

Cytat:
Dalej nie kupuję kosmetyków. Dzisiaj przyniosłam do domu tylko płatki kosmetyczne, chociaż klęska w Sephorze była bliska. Maczków nie było.
Płatki wybaczam. A maczka nie kupuj Jeszcze się jednym porządnie nie nacieszyłaś, a już drugi chcesz Tak nie można
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-01-09, 00:29   #3458
ariam4
Raczkowanie

Puki co stanowczo trwam przy swoim postanowieniu, nawet nie zamówiłam dzisiaj nic z allegro.Nie no poważnie, przejrzenie mojej szafki dzisiaj otworzyło mi oczy.Może jest tu gdzieś podobna bronzeromaniaczka, to byśmy wymieniły doświadczenia i nie musiałabym kupować kolejnych 20 samoopalaczy, liczę, że znajdę tutaj bratnią duszę.
Stary 2008-01-09, 08:05   #3459
isa666
Zakorzenienie

ariam4 witamy Choć tak jak napisała MagJa: tu się czasem ciężko od zakupów powstrzymać, bo ciągle któraś coś zachwala

Co do legitymacji, ja już przed świętami złożyłam fotkę(ale wyszłam okropnie, zrobił mi facet retusz i mam gębę ciemniejszą niż szyję ) i czekam na odbiór.

Wczoraj wykończyłam do ostatniej kropeli tonik różany Garniera i zostałam z resztką toniku Calma Muszę biec prędko po jakiś nowy(chyba kupię zielony Garniera PP, bo go strasznie lubię), bo ostatnio tylko tonikiem twarz przecieram zamiast wodą i widzę poprawę w stanie skóry
Stary 2008-01-09, 08:21   #3460
Hexxana
Zakorzenienie

GG do Hexxana Wyślij wiadomość przez MSN do Hexxana

wlasnie odebralam przesylke z pigmentami Mac'a,w koncu i jakos wierzyc mi sie nie chce,ze zostala wyslana 3 stycznia-tak jak pisala mi w mailu Sprzedajaca.Daty nie odczytam bo jest rozmazana ale wazne,ze w koncu dotarly.Na plus zasluguje pancerne zabezpiecznie

Kolory fajne a jak bedzie z testowaniem to sie okaze.

Estello,a Ty jak- zadowolona? Z blyszczykiem to lekkie przegiecie bo nie bylo w opisie aukcji mowy,ze to nie jest pelnowymiarowe opakowanie ogladalam je i tak sie wpatrywalam ale nie moglam zdecydowac sie na kolor,wiec nie wzielam.

Odnosnie wykanczania kosmetykow to idzie mi to coraz lepiej,szczegolnie jezeli chodzi o balsamy-moja skora ostatnio jest wyjatkowo sucha pry okazji zamowienia w AwS wzielam nowa serie Emolium-wg skladow to polski SVR zobaczymy.

A tak wogole to cwicze silna wole od dluzszego czasu testuje Theoreme Leggero i....dumalam czy ja chce czy nie,jakis czas temu pojawil sie wysyp,zreszta do dzisiaj jeszcze u Ptissota ona caly czas wisi Bylam bliska klikniecia ale....dalam sobie spokoj,uznalam ze 4 flaszka od poczatku roku bylaby sygnalem,ze cos jest ze mna nie tak tymbardziej,ze dzisiaj to dziewiaty dzien roku

Edytowane przez Hexxana
Czas edycji: 2008-01-09 o 08:50
Hexxana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-09, 08:45   #3461
Monique :)
Wtajemniczenie

OMG Kiedy Ty to wszystko zuzyjesz? No chyba ze czesc przeznaczylas na sprzedaz... Ale zakupy fajne, zazdroszcze.

Cytat:
Ostrzegam ze przy pomocy tego watku mozesz stac sie maniaczka innych rzeczy bo tu sa prawie same rozo- i rozswietlaczo maniaczki! I sie nakrecaja nawzajem na maczki, meteoryty i inne cuda.
Stary 2008-01-09, 08:52   #3462
Hexxana
Zakorzenienie

GG do Hexxana Wyślij wiadomość przez MSN do Hexxana

Cytat:
Napisane przez Monique :) Pokaż wiadomość

Ostrzegam ze przy pomocy tego watku mozesz stac sie maniaczka innych rzeczy bo tu sa prawie same rozo- i rozswietlaczo maniaczki! I sie nakrecaja nawzajem na maczki, meteoryty i inne cuda.
Oj przestraszysz Ariam i co ? my sie tutaj nie nakrecamy tylko tlumaczymy sobie,ze pewne przyjemnosci sa jak nabardziej wskazane
Stary 2008-01-09, 09:29   #3463
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Napisane przez MagJa Pokaż wiadomość
Oby, bo jeszcze mi się za bardzo spodobają i będę chciała od razu zapas robić
One dość powoli się zużywają, zapas mógłby Ci starczyć do końca życia.

Cytat:
I prawidłowo. Tylko patrzeć jak się nowości na półkach pojawią, a wtedy na pewno wypatrzysz nowy obiekt westchnień
No na pewno. Już wypatruję paskowanych Collistarów i Clinique. Brązera ostatnio prawie nie używam, więc chyba nonsensem byłoby go kupować.

Cytat:
A jaki tusz tak okazyjnie widziałaś, że chcesz zapas robić?
I jak się HI sprawuje
Clinique Lash Doubling, za 65 zł. Wahałam się między nim a HI i teraz ja zobaczyłam, że wyprzedają, to znowu kusi.

Cytat:
Płatki wybaczam. A maczka nie kupuj Jeszcze się jednym porządnie nie nacieszyłaś, a już drugi chcesz Tak nie można
Miałam dzisiaj koszmarny sen: śniło mi się, że kupiłam maczka, a on był taaaki ciemny, że nawet jako róż do policzków się nie nadawał. Straszne to było.

Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość
Co do legitymacji, ja już przed świętami złożyłam fotkę(ale wyszłam okropnie, zrobił mi facet retusz i mam gębę ciemniejszą niż szyję ) i czekam na odbiór.
Na tej legitymacji to kiepsko zdjęcie widać.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2008-01-09, 10:16   #3464
Monique :)
Wtajemniczenie

Cytat:
Oj przestraszysz Ariam i co ? my sie tutaj nie nakrecamy tylko tlumaczymy sobie,ze pewne przyjemnosci sa jak nabardziej wskazane
Ja nie strasze. Ja tylko lojalnie ostrzegam. Poza tym mimo wszystko swoj cel osiagnie bo nie bedzie juz kupowala samoopalaczy. Ja sie ciesze ze w tym watku nie ma zadnej maniaczki balsamow, bo wlasnie sie z tego probuje sie leczyc. Nie wiem kiedy moj zapas urosl do 40 szt i ciagle neca mnie kolejne. A Wy uzywacie aptecznych, bezzapachowym wiec jestem tu bezpieczna.
Stary 2008-01-09, 10:27   #3465
snowqueen
Zakorzenienie

ariam witaj w wątku Z tymi samoopalaczami to mnie zaszokowałaś

ice Twój sen to znak, że powinnaś wstrzymać się z zakupem maczka do lata, aż złapiesz trochę słońca i nie będzie on już taki ciemny Brązer również się nie przyda, a tusz... hm, tu ciężko mi odradzać, sama ostatnio kupiłam zapas Virtuose w korzystnej cenie, myślę, że na to ew. warto się skusić.

Ale maczku kolejnym nawet nie rozmyślaj!

Monique 40 balsamów? A ja myślałam, że swego czasu moje 12 to było już dużo za dużo i świadczyło o nałogu
snowqueen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-09, 10:27   #3466
droga A
Zadomowienie

Cytat:
Ja nie strasze. Ja tylko lojalnie ostrzegam. Poza tym mimo wszystko swoj cel osiagnie bo nie bedzie juz kupowala samoopalaczy. Ja sie ciesze ze w tym watku nie ma zadnej maniaczki balsamow, bo wlasnie sie z tego probuje sie leczyc. Nie wiem kiedy moj zapas urosl do 40 szt i ciagle neca mnie kolejne. A Wy uzywacie aptecznych, bezzapachowym wiec jestem tu bezpieczna.
O nie, nie jesteś tu bezpieczna. Ja mam fioła na punkcie smarowideł do ciala, a kolekcję trochę pokaźniejszą od Ciebie ale walczę z tym. W tym miesiącu zużyję chyba 3 sztuki. Niestety ciagle coś kusi, ale ograniczam się ostatnio.

Za chwilę idę do Sephory walczyć z nałogiem
droga A jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-09, 10:32   #3467
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
wlasnie odebralam przesylke z pigmentami Mac'a,w koncu i jakos wierzyc mi sie nie chce,ze zostala wyslana 3 stycznia-tak jak pisala mi w mailu Sprzedajaca.Daty nie odczytam bo jest rozmazana ale wazne,ze w koncu dotarly.Na plus zasluguje pancerne zabezpiecznie

Kolory fajne a jak bedzie z testowaniem to sie okaze.
Czekamy na testy

Cytat:
A tak wogole to cwicze silna wole od dluzszego czasu testuje Theoreme Leggero i....dumalam czy ja chce czy nie,jakis czas temu pojawil sie wysyp,zreszta do dzisiaj jeszcze u Ptissota ona caly czas wisi Bylam bliska klikniecia ale....dalam sobie spokoj,uznalam ze 4 flaszka od poczatku roku bylaby sygnalem,ze cos jest ze mna nie tak tymbardziej,ze dzisiaj to dziewiaty dzien roku
Żadnej flaszki, słyszysz Żadnej

Cytat:
Nooo, powiedzmy, że można to tak ująć

Cytat:
One dość powoli się zużywają, zapas mógłby Ci starczyć do końca życia.
No ale wiesz, jeśli mi się tak bardzo spodobają, że żyć bez nich nie będę umieć, to taki zapas do końca życia będzie wskazany. Jak mniemam takowy będzie mieć Hexx, jak dostanie pół tych, które już do mnie lecą.

Cytat:
No na pewno. Już wypatruję paskowanych Collistarów i Clinique. Brązera ostatnio prawie nie używam, więc chyba nonsensem byłoby go kupować.
Ano właśnie. Sama sobie prawidłowo odpowiadasz. Żaden brązer nie jest Ci w tej chwili do szczęścia potrzebny

Cytat:
Clinique Lash Doubling, za 65 zł. Wahałam się między nim a HI i teraz ja zobaczyłam, że wyprzedają, to znowu kusi.
Hmm, w sumie się opłaca. Te tusze i tak są w kartonikach, więc raczej nikt nie powinien się do nich dobierać, więc powinny być długo świeże. Jak bardzo chcesz, to kup, jeśli masz tylko HI na stanie. A HI jak Ci służy, bo mi nie odpowiedziałaś

Cytat:
Miałam dzisiaj koszmarny sen: śniło mi się, że kupiłam maczka, a on był taaaki ciemny, że nawet jako róż do policzków się nie nadawał. Straszne to było.
Widzisz, to znak Nie kupuj!

A ja już się nie mogę doczekać Truskawkowej paczki. Wczoraj kupiłam, wczoraj zapłaciłam i jeszcze wczoraj (wg naszego czasu, bo wg ich, to dzisiaj) wysłali. Normalnie expres

Czekam też na zamówienie z Aptecusa, właśnie dostałam info, że zostało zrealizowane, więc pewnie jutro jakiś kurier mnie nawiedzi

No i póki co nic mnie nie kusi, naprawdę. Co prawda mam w planach zamówienie z Oriflame, ale wezmę tylko krem do ciała ułatwiający zasypianie takąż mgiełkę i mydełko z makadamią i wiciokrzewem. Miałam jeszcze brać krem do ciała makadamia-wiciokrzew, ale wezmę go następnym razem. Co za dużo to niezdrowo, zwłaszcza, że na tą chwilę mam 2 balsamy - zwykłą Neutrogenę i pięknie pachnący Miraculum Termiczne Spa. Tyle że Neutrogeny używam zwykle na dzień, a Termiczne Spa niby na noc, ale nie zawsze ma ochotę na taki zapach. Traktuję go bardziej jako takie właśnie SPA i aplikuję sobie od czasu do czasu.
Stary 2008-01-09, 10:41   #3468
zizou
Zakorzenienie

ja sie zastanawiam, czy ze mna wszystko w porzadku. procz poswiatecznego szalenstwa w sephorze i bardzo przemyslanych zakupow w eskulapie nie kupilam nic mialam kupic sobie na pocieszenie blyszczyk ale jak wczoraj przechodzilam obok sephory to mi ochota przeszla
[za to w ciagu dwoch dni kupilam cztery pary butow w tym jedne sliczne dandysowate polbuty rylko za 99 zlotych ]
dzis sie znow wybieram wieczorem na maisto, glownie po jakies sweterki ale mam ochote na cos kosmetykwoego ale... naprawde nic mnie nie kreci niesamowite, co?
Stary 2008-01-09, 10:45   #3469
snowqueen
Zakorzenienie

MagJa mogą przyjść i za 4 dni, czego Ci życzę - dziewczyny w wątku o T. pisały, że ostatnio wiele przesyek dochodzi ekspresowo.

Ja niestety na moją paletkę czekam już 2 tygodnie, w dodatku zlapało ją UC i dopiero wczoraj dostałam od nich zawiadomienie

A z Aptecusa kuriera miałam faktycznie na nastepny dzień, ekspres

zizou wszystko w porządku, don't worry, jestem dumna z Ciebie, nawet błyszczykowi nie uległaś!

A jakie buty kupiłaś? Ja ostatnio kupiłam tylko kozaki i ciągnie mnie do jakiś nowych, ale pewnie w szał wpadnę dopiero, jak się pojawi dużo balerinek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-09, 10:45   #3470
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Napisane przez snowqueen Pokaż wiadomość
ice Twój sen to znak, że powinnaś wstrzymać się z zakupem maczka do lata, aż złapiesz trochę słońca i nie będzie on już taki ciemny Brązer również się nie przyda, a tusz... hm, tu ciężko mi odradzać, sama ostatnio kupiłam zapas Virtuose w korzystnej cenie, myślę, że na to ew. warto się skusić.
Nie wiem sama, co zrobić z tym tuszem. Idę dzisiaj zobaczyć, czy nie uchowały się gdzieś dla mnie czarne rurki w małym rozmiarze na jakiejś przecenie (marzenie ściętej głowy zapewne), jak nie znajdę, to będę się pocieszać pewnie właśnie tym tuszem.

Cytat:
Ale maczku kolejnym nawet nie rozmyślaj!
Kiedy maczki są taaakie fajne. Z tego co wiem, to sama o nim rozmyślasz.

Cytat:
Ano właśnie. Sama sobie prawidłowo odpowiadasz. Żaden brązer nie jest Ci w tej chwili do szczęścia potrzebny
No chyba nie jest. Ale ma takie dobre oceny na KWC. Chociaż bardziej niż Clinique chyba chciałabym mieć mozaikę Guerlain na to lato, więc się wstrzymam teraz z zakupem.

Cytat:
Hmm, w sumie się opłaca. Te tusze i tak są w kartonikach, więc raczej nikt nie powinien się do nich dobierać, więc powinny być długo świeże. Jak bardzo chcesz, to kup, jeśli masz tylko HI na stanie. A HI jak Ci służy, bo mi nie odpowiedziałaś
Zastanawiam się, czemu je wyprzedają. Daty produkcji mają w większości przyzwoite - większość to maj/czerwiec zeszłego roku, tylko 1 czy 2 sztuki były z 2006. Wycofują je?

Mam tylko HI na stanie i wciąż się waham nad tym zakupem jednak.

Przepraszam, przeoczyłam wcześniej pytanie. HI bardzo dobrze mi służy. Ładnie podkreśla rzęsy, ładnie je modeluje, wydłuża, troche pogrubia. Nie zawsze łatwo mi się nim pomalować, bo trochę skleja, jak mam splatane rzęsy, ale to chyba taka specyfika moim rzęs, bo są bardzo cienkie.

W każdym razie jestem bardzo zadowolona, bo efekt jest ładny i można go stopniować, jest trwały, nie obciąża rzęs.

Cytat:
Widzisz, to znak Nie kupuj!
Ostatnio jak mi się śniło, że nie znajdę sukienki na Sylwestra, to znalazłam ją następnego dnia.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2008-01-09, 10:54   #3471
zizou
Zakorzenienie

Cytat:
A jakie buty kupiłaś? Ja ostatnio kupiłam tylko kozaki i ciągnie mnie do jakiś nowych, ale pewnie w szał wpadnę dopiero, jak się pojawi dużo balerinek
jedne balerinki w bershce [cena na metce 49 zlotych a przy kasie zaplacilam 39 ] - sztruksowe, brazowe w kropki z kokardka w sam raz na wiosen; drugie botki na obcasie w promodzie, lekko duze ale sa tak sliczne ze je wzielam i kupilam sobie wkladki i juz sa ok ; czarne botki, plaskie, w zarze i wlasnie te polbuty a'la dandys w rylko [w krakowskiej plazie jest sklep wyprzedazowy rylko, maja calkiem niezle buty w dobrych cenach ten moj model przeceniony o ponad dwiescie zlotych widzialam jeszcze piekne t-bary, chyba po nie wroce, bo cena tez zachecajaca - a poszlam tylko do kina ]

dla zainteresowanych amseczka oczyszczajaca nuxe - jest swietna stwierdzam to narazie po jednym uzyciu, oczyscilo mi nochal i brode dokladnie. po zmyciu wszystko wylazlo na wierzch i wystarczylo tylko przetrzec skore micelem. maseczka ma smieszna konsystencje - taka jakby zelowa. zapach jak dla mnie zbyt intensywny i meczacy ale przezyje, bo dla takich efektow warto
aha, w internetowym eskulapie ta maseczka jest o 10 zlotych tansza niz w stacjonarnym
Stary 2008-01-09, 10:57   #3472
snowqueen
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem sama, co zrobić z tym tuszem. Idę dzisiaj zobaczyć, czy nie uchowały się gdzieś dla mnie czarne rurki w małym rozmiarze na jakiejś przecenie (marzenie ściętej głowy zapewne), jak nie znajdę, to będę się pocieszać pewnie właśnie tym tuszem.
Ja ostatnio swoje czarne, bardzo wąskie rurki kupiłam w Mango, r. 34 albo 36, nie pamiętam.
Zaglądałam tam jakiś czas temu, pojawiły się też inne modele i widziałam sporo małych rozmiarów, w Mango mają naprawdę wąskie i małe

Cytat:
Rozmyślam, ale dopiero na lato, czyli zakup odłożyłam do maja/czerwca

Cytat:
Zastanawiam się, czemu je wyprzedają. Daty produkcji mają w większości przyzwoite - większość to maj/czerwiec zeszłego roku, tylko 1 czy 2 sztuki były z 2006. Wycofują je?
Wr Wrocławiu widziałam na wyprzedaży tusze Lancome - m.in. Hypnose i Fatale, nie sądzę, żeby je wycofywali.
Z tego, co mi kiedyś mówiła jedna z sephorowych konsultantek, oni nie mogą sprzedawać czegoś, co wyprodukowane zostało pół czy rok wcześniej (zależy od produktu) i potem takie lądują na wyprzedażach.

Cytat:
Przepraszam, przeoczyłam wcześniej pytanie. HI bardzo dobrze mi służy. Ładnie podkreśla rzęsy, ładnie je modeluje, wydłuża, troche pogrubia. Nie zawsze łatwo mi się nim pomalować, bo trochę skleja, jak mam splatane rzęsy, ale to chyba taka specyfika moim rzęs, bo są bardzo cienkie.

W każdym razie jestem bardzo zadowolona, bo efekt jest ładny i można go stopniować, jest trwały, nie obciąża rzęs.
Ufff, cieszę się, że jesteś jednak zadowolona
Stary 2008-01-09, 10:59   #3473
zizou
Zakorzenienie

ice powiedz mi, gdzie widzialas przecenione tusze? ja mam tylko wirtuoza na stanie i jakos mi tak dziwnie z jednym tuszem
Stary 2008-01-09, 11:02   #3474
snowqueen
Zakorzenienie

zizou fajne zakupy Ja uwielbiam balerinki, na wiosnę na pewno kupię ze dwie pary

Maseczką Nuxe jestem zainteresowana, ale to też na potem póki co zużyję to, co mam.
Stary 2008-01-09, 11:03   #3475
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zizou Pokaż wiadomość
dzis sie znow wybieram wieczorem na maisto, glownie po jakies sweterki ale mam ochote na cos kosmetykwoego ale... naprawde nic mnie nie kreci niesamowite, co?
Zaiste, niesamowite. Szczególnie w Twoim przypadku Czyżby jednak nasza grupowa terapia mimo wszystko pomagała wyjść z nałogu

Cytat:
MagJa mogą przyjść i za 4 dni, czego Ci życzę - dziewczyny w wątku o T. pisały, że ostatnio wiele przesyek dochodzi ekspresowo.

Ja niestety na moją paletkę czekam już 2 tygodnie, w dodatku zlapało ją UC i dopiero wczoraj dostałam od nich zawiadomienie
Czytałam i o jednym i o drugim, więc i Tobie i sobie życzę szybkiego dorwania paki w swoje macki

Cytat:
A z Aptecusa kuriera miałam faktycznie na nastepny dzień, ekspres
Przyznam, że spodziewałam się, że wyślą wczoraj, bo zamawiałam przedwczoraj i jeszcze się telefonicznie dowiedziałam, że braków nie ma i powinno wyjść nazajutrz. No a wyszło dopiero dziś. Fakt, że i tak szybko, ale ja już się nie mogę Dermaliboura doczekać, żeby spróbować nim zwalczyć moje niewiadomoco na szyi. Myślałam, że to zwykłe uczulenie na perfumy, ale zwykłe nie jest, bo zejść nie chce już z 3 tygodnie chyba. W międzyczasie się zaleczyło i znów odnowiło, skóra swędzi, schodzi i jest czerwona
Cytat:
W takim razie życzę udanych zakupów, jakiekolwiek by one nie były. Ważne, żebyś zadowolona była, a czy z rurek czy z tuszu, to już mała różnica

Cytat:
No fajne, fajne. I ja sama bym chciała takiego Posy, ale co za dużo to niezdrowo, nie Także daj sobie jeszcze na wstrzymanie

Cytat:

Mam tylko HI na stanie i wciąż się waham nad tym zakupem jednak.

To faktycznie podejrzane, że je wyprzedają Może zapytaj, a nuż Ci udzielą sensownej odpowiedzi.

A HI brzmi ciekawie, kiedyś go sobie zamówię albo na Truskawie albo na Ebayu czy Allegro miniaturkę na próbę.
Jeszcze jedno, a jak go porównujesz z 2000 calorie

Cytat:
Ostatnio jak mi się śniło, że nie znajdę sukienki na Sylwestra, to znalazłam ją następnego dnia.
Ale to był inny sen, mówię Ci Czuję to w kościach
Stary 2008-01-09, 11:08   #3476
zizou
Zakorzenienie

Cytat:
zizou fajne zakupy Ja uwielbiam balerinki, na wiosnę na pewno kupię ze dwie pary
dzieki ja balerinki uwielbiam, nie umialabym chodzic w innych butach no, czasem w moich najeczkach kochanych, ale to tylko do dzinsow
a amseczka nuxe warto sie zainteresowac, bo jest delikatna

Cytat:
Zaiste, niesamowite. Szczególnie w Twoim przypadku Czyżby jednak nasza grupowa terapia mimo wszystko pomagała wyjść z nałogu
chyba pomogla sama siebie nie poznaje
Stary 2008-01-09, 11:14   #3477
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Wr Wrocławiu widziałam na wyprzedaży tusze Lancome - m.in. Hypnose i Fatale, nie sądzę, żeby je wycofywali.
Z tego, co mi kiedyś mówiła jedna z sephorowych konsultantek, oni nie mogą sprzedawać czegoś, co wyprodukowane zostało pół czy rok wcześniej (zależy od produktu) i potem takie lądują na wyprzedażach.
W sumie też mi się coś takiego o uszy obiło i to ma sens

Cytat:
ice powiedz mi, gdzie widzialas przecenione tusze? ja mam tylko wirtuoza na stanie i jakos mi tak dziwnie z jednym tuszem
A coś Ty z pozostałą baterią tuszy zrobiła

Cytat:
chyba pomogla sama siebie nie poznaje
No proszę, a ja sądziłam, że z Ciebie przypadek nieuleczalny
Tylko teraz widzę, że z kosmetyków na buty się przerzuciłaś
Stary 2008-01-09, 11:19   #3478
ariam4
Raczkowanie

Monique 40 balsamów! Nie no, to ja czuję się rozgrzeszona. Iceflower jak wachasz się nad jakimś bronzerem, to tylko pogadaj ze mną, ja Ci wytłumaczę, że koniecznie musisz go mieć. A tak w ogóle dziewczyny, to zaczynam się zastanawiać nad sobą, ciągle rozmawiacie o jakiś maseczkach, a ja mam w łazience tylko 2. Czy to znak, że powinnam gorączkowo zacząć szukać następnej?
Stary 2008-01-09, 11:24   #3479
zizou
Zakorzenienie

Cytat:
A coś Ty z pozostałą baterią tuszy zrobiła
czesci sie pozbylam, czesc zuzylam i jakos tak... pierwszego wirtuoza dobilam w niedziele rano , w poniedzialek otworzylam zapasowego. VC burzuja poszedl do kolezanki, bo nie dla mnie takie ustrojstwo. hypnose dla mnie za mokry, tez znalazl inna wlascicielke, l'extrema dobilam przed swietami a inimitable poszedl do mamy

Cytat:
No proszę, a ja sądziłam, że z Ciebie przypadek nieuleczalny
Tylko teraz widzę, że z kosmetyków na buty się przerzuciłaś
butowego swira to mam od zawsze, torebkowego tez [o, torebke tez sobie wczoraj kupilam ].
nauczylam sie jakos tak racjonalnie planowac wydatki kosmetyczne. nie ma rzeczy, ktore musialbym meic na gwalt [nawet ochota na kwiatki diora mi przeszla ]
Stary 2008-01-09, 11:35   #3480
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rzyrafka Pokaż wiadomość
To wsiadaj
Ja raczej wyślę wszytsko jutro - dziś nadal się kiepsko czuję - co prawda lepiej niż wczoraj, ale wolę się całkiem wykurować. Chyba nawet na angielski dzisiaj nie pojadę. No chyba że bym pojechała więc bym po drodze podjechała na poczte.

Cytat:
OMG Kiedy Ty to wszystko zuzyjesz? No chyba ze czesc przeznaczylas na sprzedaz... Ale zakupy fajne, zazdroszcze.
Prawie wszystko dla mnie Jeden trójpak smackerowy już rozparcelowany, poleci też mieszanka smackerowa
Reszta - prawie wszystko dla mnie z wyjatkeim kremu na noc z wit E i kremu do rąk Simply - to pewnie poleci.
Mam przynajmniej spokój do końca roku
(ale nowe masła Ziaji i waniliowe Joanny i tak dalej kuszą )

Cytat:
Monique 40 balsamów? A ja myślałam, że swego czasu moje 12 to było już dużo za dużo i świadczyło o nałogu
Ja mam obecnie:

- masło kakaowe Ziaja - na wykończeniu
- balsam SOS Tołpowo-Biedronkowy - w trakcie używania
- masło waniliowo-pomarańczowe Farmona
- masło borówkowe TBS
- masło kokosowe
- masło migdałowe - o wiele lepszy zapach niż migdały TBS
- masło waniliowe
- balsam Palmers

co ocznacza ze w porównaniu z niektórymi z was mam malutko wiec te co mnie korcą mogę spokojnie kupić

Cytat:
No i póki co nic mnie nie kusi, naprawdę. Co prawda mam w planach zamówienie z Oriflame, ale wezmę tylko krem do ciała ułatwiający zasypianie takąż mgiełkę i mydełko z makadamią i wiciokrzewem. Miałam jeszcze brać krem do ciała makadamia-wiciokrzew, ale wezmę go następnym razem. Co za dużo to niezdrowo, zwłaszcza, że na tą chwilę mam 2 balsamy - zwykłą Neutrogenę i pięknie pachnący Miraculum Termiczne Spa. Tyle że Neutrogeny używam zwykle na dzień, a Termiczne Spa niby na noc, ale nie zawsze ma ochotę na taki zapach. Traktuję go bardziej jako takie właśnie SPA i aplikuję sobie od czasu do czasu.
Z Ori nic nie biorę, z Avonu z K1 tylko błyszczyk Shining Rose, ale zastanawiam się nad mini wodą LBD - pewnie ją wezmę Z K2 obowiązkowo mozaika rozświetlajaca bo jest piękna.
Jak wkońcu znajdę masła Joanny to chcę kupić waniliowe, no i jak się wkońcu pojawią nowe masła Ziaji i okażą się fajne to też chcę się skusić.

To tyle moich planów zakupowych.

Cytat:
Cytat:
dzieki ja balerinki uwielbiam, nie umialabym chodzic w innych butach no, czasem w moich najeczkach kochanych, ale to tylko do dzinsow
Ja nie lubię balerinek Czuję się w nich jak kaczka ... Jestem za niska do takich butow.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości