|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. III
cavagirl : 20 lipca idę do innego lekarza, gościa , dość długie ma terminy bo podobno jest dobry , zobaczymy...
żadnych badań nie robiłam, tylko domowe sposoby obserwacja, testy owulacyjne. jelonekhihi : no tak nie poważna, nastraszyła tylko i nic więcej, a jak u urologa byłam to też mnie zbył . coś mam szczęście do takich lekarzy .... szukałam informacji na temat tej nerki i ciąży, mało ich jest, tylko właśnie to że nerki odgrywają dość poważną rolę w czasie ciąży, a jak ta mi odmówi posłuszeństwa? kurcze, bo wyszło np na urografii że mocz nie odpływa tak jak trzeba, a znowu na tomografie nic nie wyszło bo wtedy akurat super się czułam . cavagirl : dokładnie, w głowie to siedzi, ta myśl, to pragnienie, mi też ciągle mówią przestaniesz myśleć o tym to zajdziesz, koleżanka 5 rok się stara i od minimum 2 lat już tak nie myśli o tym, i co będzie to będzie a dzidziusia dalej nie ma ;/ i nie wiem jak u Was w rodzinach, ale u mnie i męża ciągle dopytywanie się, dobija mnie to ... Qazsew : właśnie taraz 20 lipca pójdę to zobaczymy co lekarz powie, i jak co to mąż się będzie badał. Zawsze myślałam że jak wszystko jest ok, tzn okres jest regularnie (dokładnie co 28 dni) owulka jest , śluz jest , sex jest to i dzidziuś będzie ... Niezlomna_89: oby tak się stało, żeby zdrowego maluszka doczekać. teraz już inny lekarz będzie, wtedy byłam u tej lekarki przez to że musiałam być zbadana już teraz natychmiast, a ona miała akurat najkrótszy termin ... Lidka99 : nie był badany, a powiedzcie mi gdzie w okolicach krakowa czy sącza można zrobić takie badania? chodzi o to żeby np dziś zadzwonię i jutro będzie już badanie ? da radę coś takiego ? |
|
|
|
#4112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Utrata Wiki była dla nas mega ciężkim doświadczeniem, ale w rezultacie jesteśmy dla siebie jeszcze większym oparciem niż wcześniej i zbliżyło nas to wspólne cierpienie. Bo nikt tego wokół nie przeżywał tylko my dwoje i to my mamy ten ból w sobie. Ale razem.Cytat bardzo ogólny niestety. Bo dla małżeństw które nie chcą dziecka często żywe będzie kwasem i powodem do kłótni czy nawet rozstania. Zresztą i przy chcianych dzieciach małżeństwa się rozstają. Do kleju czy kwasu dzieciom daleko, bo ani nie ratują ani nie rozwalają małżeństw tak naprawdę, robią to dorośli ludzie Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4113 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki! Szczęście mi dopisuje, wyjeżdżam za tydzień na Chorwację i wracam do... nowej pracy!
nie jest to praca marzeń ale jakaś jest, najważniejsze, że nie zostajemy z niczym To chyba zasługa teściowej, nie wiem jak Wasze ale ja mam prze cudowną drugą mamę:P Nie wiem dokładnie na jakich warunkach to wszystko będzie, ale na pewno będę spokojniejsza starając się w kolejnym cyklu u bobasa![]() Jutro wyjeżdżam na wesele do przyjaciela, nie wiem czy dam radę się jeszcze dziś odezwać,bo to mój ostatni dzień w starej pracy i będę tam do późna;/. W każdym razie mam zamiar na tym weselu robić wszystko to co nie robiłam na swoim . Spokojnie pić, spokojnie jeść, spokojnie się bawić! I Wam Dziewczynki życzę też miłego i szalonego weekendu- niech Wam los sprzyja jak mi!
|
|
|
|
#4114 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4115 |
|
Zakorzenienie
|
Niezłomna zazdroszczę wyjazdu! Ja w tym roku liczę chociaz na 3 dni nad morzem a mieszkamy niedaleko ;p wprowadziliśmy sie wlasnie do nowego domu wiec wiadomo co sie stało z $$$
Nie wiem dokładnie o co chodzi ale zgodzę sie ze dziecko to nie powod przez ktory dorośli ludzie sie rozstają. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4116 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mam tak samo, jeśli chodzi o wyluzowanie-od @ przez jakiś czas luzik a potem to juz masakra! No i mam gorsze i lepsze cykle, nie zauważyłam akurat tendencji pogarszającej się chyba, teraz w wakacje będzie chyba łatwiej znosić porażkę, ale juz od września nie chcę myślec :/ Cytat:
![]() Cytat:
Cieszę się, że u Ciebie lepiej!!! Też Tobie i sobie życzę tego samego! Co do wi-fi to umknęło nam to, ale jakoś trzeba będzie przeżyć :/ ![]() Cytat:
Cytat:
Ja juz wielu osobom mowię, że się staramy, o dziwo przychodzi mi to z łatwością. Cytat:
No widzisz! Super, czasami wszystko samo się układa
|
||||||
|
|
|
#4117 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Buuuu Polska przegrała, ale jestem dumna z chłopaków! BRAWO! Piwa sie troche polało Więc dzisiaj butelka wody jest moim przyjacielem
|
|
|
|
|
#4118 |
|
Zakorzenienie
|
kryształku odnosnie klubu to moze fajnie byloby umiescic taka info na pierwszej str ze jest i ze warunkiem jest udzielanie sie regularne od min miesiaca i jak ktos chce dolaczyc to na priv do fantasmagori i wtedy decyzja czy przyjąć
widzialam ze na niektorych watkach tak pisza dziewczyny
|
|
|
|
#4119 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4120 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4121 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A jeszcze na domiar złego rano mieliśmy kapcia w aucie Okazało się że winowajcą był wielki gwóźdz wbity w opone
Edytowane przez zUa_tysica Czas edycji: 2016-07-01 o 11:02 |
|
|
|
|
#4122 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja miałam mały smuteczek po wczorajszym meczu, ale i tak uważam, że dobrze grali! Starali się, karne to zawsze loteria I tak mamy z czego być zadowoleni i dumni
|
|
|
|
|
#4123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też mi smutno po meczu ale uważam że zasłużyli na wygraną, grali pięknie po prostu pech karne to kwestia przypadku...dziewczyny, śliczne jesteście chociaż inaczej Was sobie wyobrażałam ciekawe, jak po postach, nicku tworzy się wyobrażenie kogoś ![]() Np. zUa_tysica, myślałam że masz płomienno rude włosy a Geosmina - czarne
Żona 2013 Mama 2015 Mama 2016 Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2016-07-01 o 11:09 |
|
|
|
|
#4124 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4125 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny pierwsza sierpniówka już rozpakowana. Zaczynam się lekko stresować
|
#4126 |
|
Konto usunięte
|
Wczoraj popłakałam się aż na meczu jak przegrali ale pięknie grali a Portugalia nie zasłużyła na wygrana :/My od wczoraj zaczynamy kolejny cykl ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4127 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie, donosze, że prócz smutku po meczu, smutek z powodu 1 kreski. Again.
|
|
|
|
#4128 | |
|
Zakorzenienie
|
Ojej juz sierpniowki sie pchają w kolejkę?
ajaj zaczynaja sie emocje Dziekuje za miłe powitanie dziewczyny ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
Przykro mi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4129 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana nie jestem w stanie Ci powiedzieć ile mam kompletów bo mam wszystko tak na sztuki, w sumie nie liczyłam ile tego jest ![]() Jak będę prać to mniej więcej policzę i dam znać na razie mam podzielone rozmiarami na szuflady Dużo mam malutkich, bo dostałam od znajomej a jej malutka urodziła się z wagą 2,5 kg więc mieli mnóstwo malutkich ubranek ![]() najmniejszy rozmiar mam 50 cm a największy na roczek - TŻ się spodobała sukienka i się uparł
|
|
#4131 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4132 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam być wrześniówką a urodziłam 30.07 także tego... Teraz też stawiam na październik zamiast listopada. Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O ubranka pytam bo jest sporo różnych opini. Np. jedna to taka aby kupowac od rozmiaru 62 i mieć ok. 10 kompletów (body + pajacyk lub body + kaftanik + spioszki). Także czytam i zbieram opinie 😆
|
|
|
|
|
#4134 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4135 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4136 |
|
Zakorzenienie
|
A ja pozdrawiam Was z gorącego Olsztyna i przesyłam słonecznego buziaka, aby wszystkim poprawiły się humorki.
Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2016-07-01 o 22:25 |
|
|
|
#4137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hm mi się wydaje że te ubranka to zależy, np. my oboje z TŻ jesteśmy raczej drobnej postury, Zuzia też na USG wychodzi malutka więc myślę że nam te małe ubranka mogą się przydać ale jak dzidziuś na USG widać że będzie spory to może faktycznie nie warto kupować mniejszych niż 62. Ale szczerze ja wolę mieć i nie użyć, niż potrzebować i nie mieć do szpitala wezmę rozmiary ubranek 56 i awaryjnie jedno body 50 i jedno 62 i najwyżej TŻ dowiezie mam nadzieję że jednak zdążę chociaż po jednym razie zdążę założyć te 56 bo są taaakie słodkie
|
|
#4138 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale osobiscie odradzam hurtowe ilosci ubran,moim zdaniem 3 gora 4 komplety wystarcza,jeden jakis"wyjsciowy"np szczepienia,bo po pierwsze szybko dzidzi rosnie,po drugie na bank po urodzeniu dostaniesz ciuszki od odwiedzających,ja urodzialam w lutym i mialam chyba 3 komplety,tzn np spiochy i kaftanik to byl komplet czy body i spiochy,tylko jak najbardziej rozpinane bo osobiscie obawialam sie na poczatku tych body wkladanych przez glowe jak dziecko zabrudzi to przewaznie zaraz zapierasz i schnie,latem na zewnatrz zima na grzejniku oczywiscie kazda mama robi po swojemu a i ja mialam wszystko 62rozmiar,zakladalam za mala bedzie jednak duza bo rodzice dosc wysocy i nie pomylilam sie za bardzo bo 58cm i 3650g kaftanik mozesz podwinac rekawek,na spiochy dac na nozki skarpeteczki i jest ok alez sie rozwinęlam w temacie |
|
|
|
|
#4140 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:24.

Co byś zrobiła z maluszkiem w trakcie wesela? Bo ja oczywiście już o tym myślałam, bo wesele wyjazdowe i wszyscy, którzy mogliby się zająć dzieckiem będą na imprezie ;P I chciałabym urodzić najpóźniej w czerwcu, żeby maluch miał chociaż 2 miesiące na weselu (jak mówię o tym mojemu TŻ to się wścieka na moje planowanie).
Utrata Wiki była dla nas mega ciężkim doświadczeniem, ale w rezultacie jesteśmy dla siebie jeszcze większym oparciem niż wcześniej i zbliżyło nas to wspólne cierpienie. Bo nikt tego wokół nie przeżywał tylko my dwoje i to my mamy ten ból w sobie. Ale razem.
. Spokojnie pić, spokojnie jeść, spokojnie się bawić! I Wam Dziewczynki życzę też miłego i szalonego weekendu- niech Wam los sprzyja jak mi!
któraś staraczka rowniez z takim bonusem ?
nie umiem nie myśleć, żyje nadzieja że się uda.... Kiedyś przecież musi! 

po prostu pech 
głowa do góry