Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. III - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-01, 08:37   #4111
201607181133
Konto usunięte

Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. III

cavagirl : 20 lipca idę do innego lekarza, gościa , dość długie ma terminy bo podobno jest dobry , zobaczymy...
żadnych badań nie robiłam, tylko domowe sposoby obserwacja, testy owulacyjne.

jelonekhihi : no tak nie poważna, nastraszyła tylko i nic więcej, a jak u urologa byłam to też mnie zbył . coś mam szczęście do takich lekarzy .... szukałam informacji na temat tej nerki i ciąży, mało ich jest, tylko właśnie to że nerki odgrywają dość poważną rolę w czasie ciąży, a jak ta mi odmówi posłuszeństwa? kurcze, bo wyszło np na urografii że mocz nie odpływa tak jak trzeba, a znowu na tomografie nic nie wyszło bo wtedy akurat super się czułam .

cavagirl : dokładnie, w głowie to siedzi, ta myśl, to pragnienie, mi też ciągle mówią przestaniesz myśleć o tym to zajdziesz, koleżanka 5 rok się stara i od minimum 2 lat już tak nie myśli o tym, i co będzie to będzie a dzidziusia dalej nie ma ;/ i nie wiem jak u Was w rodzinach, ale u mnie i męża ciągle dopytywanie się, dobija mnie to ...

Qazsew : właśnie taraz 20 lipca pójdę to zobaczymy co lekarz powie, i jak co to mąż się będzie badał. Zawsze myślałam że jak wszystko jest ok, tzn okres jest regularnie (dokładnie co 28 dni) owulka jest , śluz jest , sex jest to i dzidziuś będzie ...

Niezlomna_89: oby tak się stało, żeby zdrowego maluszka doczekać. teraz już inny lekarz będzie, wtedy byłam u tej lekarki przez to że musiałam być zbadana już teraz natychmiast, a ona miała akurat najkrótszy termin ...

Lidka99 : nie był badany, a powiedzcie mi gdzie w okolicach krakowa czy sącza można zrobić takie badania? chodzi o to żeby np dziś zadzwonię i jutro będzie już badanie ? da radę coś takiego ?
201607181133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-01, 09:21   #4112
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez heyho Pokaż wiadomość
Może jednak zamiast czekać aż Ci się skończy umowa to rozwiązać ją teraz za porozumieniem stron? Albo wprost powiedz, że już nie masz ochoty jej oglądać i idziesz na urlop (tak czy inaczej płatny - jak go nie wybierzesz to dostaniesz ekwiwalent.)

Na mnie "damy radę" i "jakoś to będzie" działa jak płachta na byka, też muszę mieć wszystko zaplanowane. A jeśli się kłócicie, to pozwól najpierw oczyścić się atmosferze, a może potem jednak wróćcie do tematu?

Ja mam ślub brata w sierpniu i też ciążę pod to planuję Co byś zrobiła z maluszkiem w trakcie wesela? Bo ja oczywiście już o tym myślałam, bo wesele wyjazdowe i wszyscy, którzy mogliby się zająć dzieckiem będą na imprezie ;P I chciałabym urodzić najpóźniej w czerwcu, żeby maluch miał chociaż 2 miesiące na weselu (jak mówię o tym mojemu TŻ to się wścieka na moje planowanie).

Nie ma słów, które mogą pocieszyć. Twoje maleństwo miało też tatę i pamiętaj, że jesteście w tym razem.

Nie wiem, czy to nie będzie bardzo kontrowersyjne, ale przeczytałam kiedyś taki cytat u Kinga:
"Jeśli chodzi o małżeństwo, żywe dzieci są klejem. Martwe są kwasem."
Tłumaczyłam sobie w ten sposób "kwas", który był między nami po stracie i starałam się razem z TŻ dbać o nas, żeby znów móc nas skleić. Myślę, że już jesteśmy na prostej.

Faceci odbierają to całkiem inaczej, bardziej racjonalizują. Na szczęście. Masz silne ramiona, na których możesz się wypłakać.

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

Termin okresu wypada mi w piątek lub sobotę, a że dziwnie się czuję to wzięłam termometr pod paszkę a tu... 36,9. Bazową temperaturę mam 36,6, przed okresem powinna być jeszcze niższa.

I sobie zaczęłam wkręcać, że może, może...
W życiu się nie zgodzę z cytatem i jakby mi ktoś powiedział, że moja cudna, piękna Córka to kwas to gotowa jestem zabić Utrata Wiki była dla nas mega ciężkim doświadczeniem, ale w rezultacie jesteśmy dla siebie jeszcze większym oparciem niż wcześniej i zbliżyło nas to wspólne cierpienie. Bo nikt tego wokół nie przeżywał tylko my dwoje i to my mamy ten ból w sobie. Ale razem.
Cytat bardzo ogólny niestety. Bo dla małżeństw które nie chcą dziecka często żywe będzie kwasem i powodem do kłótni czy nawet rozstania. Zresztą i przy chcianych dzieciach małżeństwa się rozstają. Do kleju czy kwasu dzieciom daleko, bo ani nie ratują ani nie rozwalają małżeństw tak naprawdę, robią to dorośli ludzie

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-01, 09:39   #4113
Niezlomna_89
Rozeznanie

Dziewczynki! Szczęście mi dopisuje, wyjeżdżam za tydzień na Chorwację i wracam do... nowej pracy! nie jest to praca marzeń ale jakaś jest, najważniejsze, że nie zostajemy z niczym To chyba zasługa teściowej, nie wiem jak Wasze ale ja mam prze cudowną drugą mamę:P Nie wiem dokładnie na jakich warunkach to wszystko będzie, ale na pewno będę spokojniejsza starając się w kolejnym cyklu u bobasa

Jutro wyjeżdżam na wesele do przyjaciela, nie wiem czy dam radę się jeszcze dziś odezwać,bo to mój ostatni dzień w starej pracy i będę tam do późna;/. W każdym razie mam zamiar na tym weselu robić wszystko to co nie robiłam na swoim. Spokojnie pić, spokojnie jeść, spokojnie się bawić! I Wam Dziewczynki życzę też miłego i szalonego weekendu- niech Wam los sprzyja jak mi!
Niezlomna_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-01, 09:47   #4114
Melka_89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Niezlomna_89 Pokaż wiadomość
Dziewczynki! Szczęście mi dopisuje, wyjeżdżam za tydzień na Chorwację i wracam do... nowej pracy! nie jest to praca marzeń ale jakaś jest, najważniejsze, że nie zostajemy z niczym To chyba zasługa teściowej, nie wiem jak Wasze ale ja mam prze cudowną drugą mamę:P Nie wiem dokładnie na jakich warunkach to wszystko będzie, ale na pewno będę spokojniejsza starając się w kolejnym cyklu u bobasa

Jutro wyjeżdżam na wesele do przyjaciela, nie wiem czy dam radę się jeszcze dziś odezwać,bo to mój ostatni dzień w starej pracy i będę tam do późna;/. W każdym razie mam zamiar na tym weselu robić wszystko to co nie robiłam na swoim. Spokojnie pić, spokojnie jeść, spokojnie się bawić! I Wam Dziewczynki życzę też miłego i szalonego weekendu- niech Wam los sprzyja jak mi!
wspaniale cieszymy się razem z Tobą! Bawcie się dobrze
Melka_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-01, 09:51   #4115
raduska
Zakorzenienie

Niezłomna zazdroszczę wyjazdu! Ja w tym roku liczę chociaz na 3 dni nad morzem a mieszkamy niedaleko ;p wprowadziliśmy sie wlasnie do nowego domu wiec wiadomo co sie stało z $$$

Nie wiem dokładnie o co chodzi ale zgodzę sie ze dziecko to nie powod przez ktory dorośli ludzie sie rozstają.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
raduska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-01, 10:09   #4116
cavagirl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez raduska Pokaż wiadomość
Sreberko gratulacje!
Cavagirl mnie takie historie rowniez nie pocieszają. Niby większość cyklu mam w głowie luz a jak widze ze 7dni to @ to juz zaczyna sie odliczanie i myślenie eh.. I to z każdym cyklem gorzej przechodzę jakos.

[/COLOR]Ja mam na dokładkę hashimoto i niedoczynnosc tarczycy.. któraś staraczka rowniez z takim bonusem ?
Szwagierka zaszła w ciąże z takim bonusem

Mam tak samo, jeśli chodzi o wyluzowanie-od @ przez jakiś czas luzik a potem to juz masakra!
No i mam gorsze i lepsze cykle, nie zauważyłam akurat tendencji pogarszającej się chyba, teraz w wakacje będzie chyba łatwiej znosić porażkę, ale juz od września nie chcę myślec :/
Cytat:
Napisane przez heyho Pokaż wiadomość
Ja z moim TŻ wybieram się w przyszły weekend na jakiś mały górski wypad i chciałabym tam testować. Jak się nie uda, to szybko zajmę się czymś innym, a jak się uda to fajnie poświętujemy
Cava, zabieraj testy ze sobą!
Jak nie będzie dzidzi w tym cyklu, to zabiorę testy na wakacje, macie rację, taka okazja może się nie powtórzyć, a jeszcze jakby były 2 kreski, nie ogarniam tego szczęścia wtedy

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
Staram się Widzę sama po sobie, że jest już lepiej

Cava - ja wybierając w styczniu apartament w Chorwacji patrzyłam tylko na te, które mają bezpłatne Wi-fi. Bo przecież jak to tak, dwa tygodnie bez forum? I też wtedy myślałam, że może zdarzy się tak że na te wakacje nie pojadę, bo będę w ciąży. No niestety.

Ale, w takim razie tobie życzę, abyście na te wczasy pojechali już we trójkę, a sobie, abym we trójkę z tych wakacji wróciła

Cieszę się, że u Ciebie lepiej!!!
Też Tobie i sobie życzę tego samego!
Co do wi-fi to umknęło nam to, ale jakoś trzeba będzie przeżyć :/
Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
No ale jak tu odpuścić! Nie da rady nie umiem nie myśleć, żyje nadzieja że się uda.... Kiedyś przecież musi! Prawda?
No właśnie! Te gadki z odpuszczeniem działają na mnie jak płachta na byka.

Cytat:
Napisane przez martusia02011992 Pokaż wiadomość
cavagirl : 20 lipca idę do innego lekarza, gościa , dość długie ma terminy bo podobno jest dobry , zobaczymy...

żadnych badań nie robiłam, tylko domowe sposoby obserwacja, testy owulacyjne.

cavagirl : dokładnie, w głowie to siedzi, ta myśl, to pragnienie, mi też ciągle mówią przestaniesz myśleć o tym to zajdziesz, koleżanka 5 rok się stara i od minimum 2 lat już tak nie myśli o tym, i co będzie to będzie a dzidziusia dalej nie ma ;/ i nie wiem jak u Was w rodzinach, ale u mnie i męża ciągle dopytywanie się, dobija mnie to ...

Qazsew : właśnie taraz 20 lipca pójdę to zobaczymy co lekarz powie, i jak co to mąż się będzie badał. Zawsze myślałam że jak wszystko jest ok, tzn okres jest regularnie (dokładnie co 28 dni) owulka jest , śluz jest , sex jest to i dzidziuś będzie ...
Mam nadzieję, że trafisz do dobrego lekarza. Niech przepisze Ci badania hormonów. I monitoring cyklu by się przydał, no i tak, jak pisała Lidka-TŻ koniecznie niech się przebada-prywatnie badanie kosztuje ok. 150 zł.
Ja juz wielu osobom mowię, że się staramy, o dziwo przychodzi mi to z łatwością.

Cytat:

No widzisz! Super, czasami wszystko samo się układa
cavagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-01, 10:33   #4117
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:

Widzisz Kochana, super że się wszystko ułożyło a ta praca to gdzie?

Buuuu Polska przegrała, ale jestem dumna z chłopaków! BRAWO! Piwa sie troche polało Więc dzisiaj butelka wody jest moim przyjacielem
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-01, 10:35   #4118
Qazsew
Zakorzenienie

kryształku odnosnie klubu to moze fajnie byloby umiescic taka info na pierwszej str ze jest i ze warunkiem jest udzielanie sie regularne od min miesiaca i jak ktos chce dolaczyc to na priv do fantasmagori i wtedy decyzja czy przyjąćwidzialam ze na niektorych watkach tak pisza dziewczyny
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-01, 10:51   #4119
cavagirl
Rozeznanie

Cytat:
Buuuu Polska przegrała, ale jestem dumna z chłopaków! BRAWO! Piwa sie troche polało Więc dzisiaj butelka wody jest moim przyjacielem
Strasznie mi smutno, zasłużyli na wygraną! Ale duma jest wielka, są najlepsi!!! Stwierdziliśmy z TŻtem i bratem, że przynajmniej więcej stresów nie będzie, bo przecież to zejść na zawał można było
cavagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-01, 10:55   #4120
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martusia02011992 Pokaż wiadomość
Witajcie ,
od ponad już roku staramy się z mężem o dziecko i póki co to nic ...
Długość cyklu to 28 dni, krwawienie trwa około 3 . Normalnie wszystko jak w zegarku. Robię testy owulacyjne , sprawdzam śluz. No wszystko niby ok ale dzidziusia dalej nie ma...

Wizytę u gin mam na 20 lipca.... zobaczymy co powie .

zapomniałam dodać że jakiś rok temu wykryto u mnie nerkę podkowiastą. Urolog powiedział że jest za duże ryzyko żeby ją usuwać. że da się z nią żyć póki nie daje o sobie znać (pomijając to że boli od czasu do czasu w okresie, plus nieraz nie można ustać na nodze, bo drętwieje od nerki). I pani ginekolog zapytana przeze mnie czy nie będzie problemu z zajściem w ciążę z powodu tej nerki powiedziała że z zajściem nie ale z utrzymaniem tak. i tym o to zakończyła wizytę ....

co myślicie?
Witaj 😊 a robiłaś już jakieś badania hormonalne? A Tż myśli o badaniu nasienia?

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:
Napisane przez raduska Pokaż wiadomość
Hej,mozna dołączyć? Juz jestem na jednym watku staraczkowym ale chętnie tez dołącze do Was wlasnie zaczęliśmy 9cs, dzis sobie juz troszkę popłakałam z tej okazji. Mamy juz córke 1,5 roczna

Witaj 😊
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-01, 11:00   #4121
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cavagirl Pokaż wiadomość
Strasznie mi smutno, zasłużyli na wygraną! Ale duma jest wielka, są najlepsi!!! Stwierdziliśmy z TŻtem i bratem, że przynajmniej więcej stresów nie będzie, bo przecież to zejść na zawał można było
Ja to na karnych już byłm pijana

A jeszcze na domiar złego rano mieliśmy kapcia w aucie Okazało się że winowajcą był wielki gwóźdz wbity w opone

Edytowane przez zUa_tysica
Czas edycji: 2016-07-01 o 11:02
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-01, 11:04   #4122
Niezlomna_89
Rozeznanie

Cytat:
Widzisz Kochana, super że się wszystko ułożyło a ta praca to gdzie?

Praca w takim mały markecie, ale chociaż stałe zmiany, a nie co dzień co innego jak teraz miałam, bliziutko- nie będę tracić prawie 1,5h na dojazd w jedną stronę, a pieniądze pewnie gorsze nie będą. Mając tą pracę nie będę się martwić, a między czasie zawszę mogę wysyłać cv do szkół i przedszkoli.

Ja miałam mały smuteczek po wczorajszym meczu, ale i tak uważam, że dobrze grali! Starali się, karne to zawsze loteria I tak mamy z czego być zadowoleni i dumni
Stary 2016-07-01, 11:06   #4123
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Qazsew Pokaż wiadomość
kryształku odnosnie klubu to moze fajnie byloby umiescic taka info na pierwszej str ze jest i ze warunkiem jest udzielanie sie regularne od min miesiaca i jak ktos chce dolaczyc to na priv do fantasmagori i wtedy decyzja czy przyjąćwidzialam ze na niektorych watkach tak pisza dziewczyny
jestem za

też mi smutno po meczu ale uważam że zasłużyli na wygraną, grali pięknie po prostu pech karne to kwestia przypadku...

dziewczyny, śliczne jesteście chociaż inaczej Was sobie wyobrażałam ciekawe, jak po postach, nicku tworzy się wyobrażenie kogoś

Np. zUa_tysica, myślałam że masz płomienno rude włosy a Geosmina - czarne

Edytowane przez Fantasmagori
Czas edycji: 2016-07-01 o 11:09
Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-01, 11:06   #4124
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to na karnych już byłm pijana

A jeszcze na domiar złego rano mieliśmy kapcia w aucie Okazało się że winowajcą był wielki gwóźdz wbity w opone
O kurcze! A to nie było zrobione złośliwie?
Stary 2016-07-01, 11:17   #4125
Fantasmagori
Zakorzenienie

Dziewczyny pierwsza sierpniówka już rozpakowana. Zaczynam się lekko stresować

Stary 2016-07-01, 11:18   #4126
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Wczoraj popłakałam się aż na meczu jak przegrali ale pięknie grali a Portugalia nie zasłużyła na wygrana :/

My od wczoraj zaczynamy kolejny cykl

999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-01, 11:20   #4127
__malaMi__
Zadomowienie

Witajcie, donosze, że prócz smutku po meczu, smutek z powodu 1 kreski. Again.
__malaMi__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-01, 11:21   #4128
raduska
Zakorzenienie

Ojej juz sierpniowki sie pchają w kolejkę? ajaj zaczynaja sie emocje
Dziekuje za miłe powitanie dziewczyny

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość

Przykro mi

raduska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-01, 11:21   #4129
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Już sierpniówka? Wow! A tak z ciekawości, jak wygląda Twoja wyprawka jeżeli chodzi o ubranka? Od jakiego rozmiaru? Ile masz kompletów? 😊
Stary 2016-07-01, 11:33   #4130
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Już sierpniówka? Wow! A tak z ciekawości, jak wygląda Twoja wyprawka jeżeli chodzi o ubranka? Od jakiego rozmiaru? Ile masz kompletów? 😊
tak, malutka była z problemami i musieli zrobić cc w 35 tygodniu

kochana nie jestem w stanie Ci powiedzieć ile mam kompletów bo mam wszystko tak na sztuki, w sumie nie liczyłam ile tego jest
Jak będę prać to mniej więcej policzę i dam znać na razie mam podzielone rozmiarami na szuflady
Dużo mam malutkich, bo dostałam od znajomej a jej malutka urodziła się z wagą 2,5 kg więc mieli mnóstwo malutkich ubranek
najmniejszy rozmiar mam 50 cm a największy na roczek - TŻ się spodobała sukienka i się uparł

Stary 2016-07-01, 11:46   #4131
Niezlomna_89
Rozeznanie

Cytat:
głowa do góry trzeba wierzyć, że za miesiąc będą dwie, wreszcie
Stary 2016-07-01, 11:49   #4132
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ma czym się stresować, przecież o to chodzi w ciąży, żeby był z niej dzidziuś!
Ja miałam być wrześniówką a urodziłam 30.07 także tego... Teraz też stawiam na październik zamiast listopada.
Cytat:
Przykro mi

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-01, 11:50   #4133
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
tak, malutka była z problemami i musieli zrobić cc w 35 tygodniu

kochana nie jestem w stanie Ci powiedzieć ile mam kompletów bo mam wszystko tak na sztuki, w sumie nie liczyłam ile tego jest
Jak będę prać to mniej więcej policzę i dam znać na razie mam podzielone rozmiarami na szuflady
Dużo mam malutkich, bo dostałam od znajomej a jej malutka urodziła się z wagą 2,5 kg więc mieli mnóstwo malutkich ubranek
najmniejszy rozmiar mam 50 cm a największy na roczek - TŻ się spodobała sukienka i się uparł
Ojej a co z malutką? Już teraz dobrze?
O ubranka pytam bo jest sporo różnych opini. Np. jedna to taka aby kupowac od rozmiaru 62 i mieć ok. 10 kompletów (body + pajacyk lub body + kaftanik + spioszki). Także czytam i zbieram opinie 😆
Stary 2016-07-01, 11:50   #4134
myszka_11
Zadomowienie

Cytat:
Mialam to samo 5 dmi temu

myszka_11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-01, 11:54   #4135
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Ehhh
Stary 2016-07-01, 12:01   #4136
BlackSanctum
Zakorzenienie

A ja pozdrawiam Was z gorącego Olsztyna i przesyłam słonecznego buziaka, aby wszystkim poprawiły się humorki.

Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2016-07-01 o 22:25
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-01, 12:11   #4137
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
O ubranka pytam bo jest sporo różnych opini. Np. jedna to taka aby kupowac od rozmiaru 62 i mieć ok. 10 kompletów (body + pajacyk lub body + kaftanik + spioszki). Także czytam i zbieram opinie 😆
Jest po operacji, jeszcze w szpitalu ale możliwe że za 2 tygodnie wyjdą do domu

hm mi się wydaje że te ubranka to zależy, np. my oboje z TŻ jesteśmy raczej drobnej postury, Zuzia też na USG wychodzi malutka więc myślę że nam te małe ubranka mogą się przydać ale jak dzidziuś na USG widać że będzie spory to może faktycznie nie warto kupować mniejszych niż 62. Ale szczerze ja wolę mieć i nie użyć, niż potrzebować i nie mieć
do szpitala wezmę rozmiary ubranek 56 i awaryjnie jedno body 50 i jedno 62 i najwyżej TŻ dowiezie

mam nadzieję że jednak zdążę chociaż po jednym razie zdążę założyć te 56 bo są taaakie słodkie

Stary 2016-07-01, 12:12   #4138
Niezlomna_89
Rozeznanie

i jak tu dziś nie mieć dobrego humoru
Stary 2016-07-01, 12:12   #4139
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Zalezy na kiedy masz termin,bo wiosna sa inne rzeczy potrzebne a jesienia sila rzeczy inneale osobiscie odradzam hurtowe ilosci ubran,moim zdaniem 3 gora 4 komplety wystarcza,jeden jakis"wyjsciowy"np szczepienia,bo po pierwsze szybko dzidzi rosnie,po drugie na bank po urodzeniu dostaniesz ciuszki od odwiedzających,ja urodzialam w lutym i mialam chyba 3 komplety,tzn np spiochy i kaftanik to byl komplet czy body i spiochy,tylko jak najbardziej rozpinane bo osobiscie obawialam sie na poczatku tych body wkladanych przez glowejak dziecko zabrudzi to przewaznie zaraz zapierasz i schnie,latem na zewnatrz zima na grzejnikuoczywiscie kazda mama robi po swojemua i ja mialam wszystko 62rozmiar,zakladalam za mala bedzie jednak duza bo rodzice dosc wysocy i nie pomylilam sie za bardzo bo 58cm i 3650gkaftanik mozesz podwinac rekawek,na spiochy dac na nozki skarpeteczki i jest okalez sie rozwinęlam w temacie
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-01, 12:44   #4140
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Qazsew Pokaż wiadomość
Zalezy na kiedy masz termin,bo wiosna sa inne rzeczy potrzebne a jesienia sila rzeczy inneale osobiscie odradzam hurtowe ilosci ubran,moim zdaniem 3 gora 4 komplety wystarcza,jeden jakis"wyjsciowy"np szczepienia,bo po pierwsze szybko dzidzi rosnie,po drugie na bank po urodzeniu dostaniesz ciuszki od odwiedzających,ja urodzialam w lutym i mialam chyba 3 komplety,tzn np spiochy i kaftanik to byl komplet czy body i spiochy,tylko jak najbardziej rozpinane bo osobiscie obawialam sie na poczatku tych body wkladanych przez glowejak dziecko zabrudzi to przewaznie zaraz zapierasz i schnie,latem na zewnatrz zima na grzejnikuoczywiscie kazda mama robi po swojemua i ja mialam wszystko 62rozmiar,zakladalam za mala bedzie jednak duza bo rodzice dosc wysocy i nie pomylilam sie za bardzo bo 58cm i 3650gkaftanik mozesz podwinac rekawek,na spiochy dac na nozki skarpeteczki i jest okalez sie rozwinęlam w temacie
Mam termin na grudzień, dzięki za info 😊 My też jesteśmy wysocy więc też mi się wydaje, że zaczniemy od 62. Tzn. oczywiście coś na 56 też przygotuje ale większość od 62.

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
A ja pozdrawiam Was z gorącego Olsztyna i przesyłam słonecznego buziaka, aby wszystkim poprawiły się humorki.

Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka
Hehe piękna fota 😊 Piękna Ty 😊

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Cytat:
Jest po operacji, jeszcze w szpitalu ale możliwe że za 2 tygodnie wyjdą do domu

hm mi się wydaje że te ubranka to zależy, np. my oboje z TŻ jesteśmy raczej drobnej postury, Zuzia też na USG wychodzi malutka więc myślę że nam te małe ubranka mogą się przydać ale jak dzidziuś na USG widać że będzie spory to może faktycznie nie warto kupować mniejszych niż 62. Ale szczerze ja wolę mieć i nie użyć, niż potrzebować i nie mieć
do szpitala wezmę rozmiary ubranek 56 i awaryjnie jedno body 50 i jedno 62 i najwyżej TŻ dowiezie

mam nadzieję że jednak zdążę chociaż po jednym razie zdążę założyć te 56 bo są taaakie słodkie
Te wszystkie ubranka są takie boskie!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości