Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016 - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-30, 19:54   #301
itstoolatex3
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016

Cytat:
Napisane przez mademoiselle_m Pokaż wiadomość
A moja babcia specjalnie zmówiła dzis wcześniej różaniec żeby moc ogladac mecz ! To jest kibic
szacun dla babci to się nazywa prawdziwe kibicowanie

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-30, 20:55   #302
Emosz
Zadomowienie

Cytat:
A moja babcia specjalnie zmówiła dzis wcześniej różaniec żeby moc ogladac mecz ! To jest kibic
Padłam! Nie ma to jak właściwe podejście Szacun dla babci
Emosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-30, 22:35   #303
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
nie no karne to już końcówka moich nerwów
Ja opuściłam przed chwilą gości i nasłuchuje z pokoju obok czy gooooool

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

Ja dzisiaj wciągnęłam cały talerz frytek przed meczem😊 omniom mniom ależ mi smakowały!

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość
Uwaga dziewczyny melduję, że mój ogromy brzuch nie był wynikiem najedzenia się, ani nic z tych rzeczy bo od rana dzisiaj jest tak samo ogromniasty Wyglądam na 7 miesiąc, będąc w piątym, brawo ja

A ja optymistycznie stawiam na 1:0 dla nas!

Poza tym witam się w 19 tygodniu i nadal cierpliwie czekam na ruchy Marcela
Gratuluję widocznego brzusia! mój jest widoczny szczególnie wieczorem. Rano jak wstaję to mniejszy

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ----------

Cytat:
Hahha Babcia jest dobra!

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
Ehh pół dnia czekałam na te cholerne frytki to kupił w jakimś kubełku z miesem i jeszcze pojechał po kumpla przez co te frytki na samym dnie nasiąkły tych tłuszczem i nie da się tego jeść jestem wściekła a takiego miałam smaka
O fuj za tłuste to faktycznie nie smaczne

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

Dziewczyny jak czujecie ruchy to jakoś z różnych stron brzucha czy mniej więcej w tym samym miejscu?
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-30, 22:36   #304
LuckySparkle
Zadomowienie

Mialam racje o tych karnych... zeby jeszcze wygrali...
LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-30, 22:45   #305
monika0185
Zakorzenienie

Buuuuuuuu i po karnych
Stary 2016-06-30, 22:56   #306
itstoolatex3
Zakorzenienie

ale trzeba przyznać, że mecz z Portugalią wyrównany, a to już duży sukces Niewiele im brakło

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-30, 22:57   #307
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość
ale trzeba przyznać, że mecz z Portugalią wyrównany, a to już duży sukces Niewiele im brakło
Tak, mecz był dobry 😊

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-06-30, 22:58   #308
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Nic się nie stałoooo nanana nic się nie stałooo

Mega emocje
Stary 2016-06-30, 23:03   #309
LuckySparkle
Zadomowienie

Niestety!!!

Emocje były. Chłopakom naleza sie brawa
Stary 2016-06-30, 23:16   #310
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Pewnie grali super ! A gdyby nie Kuba to w ogóle by nie dotarli do tego meczu
Stary 2016-07-01, 00:01   #311
folinka
Zadomowienie

Hejka!
Uff, dałam radę szybko nadrobić 2 dni, nie szalałyście tak jak w pierwszy dzień nowego wątku
Ja trochę byłam zajęta załatwianiem różnych spraw. Najważniejsze to chyba to, że umówiłam się na usg w Pl Strasznie się cieszę Nie bardzo wiedziałam, na co się umawiać, bo to będzie koniec 17 tc, więc ciut za wcześnie na genetyczne, ale w końcu na to się umówiłam. Ale w sumie to jest mi totalnie wszystko jedno czy to się nazywa genetyczne, prenatalne, połówkowe, 3d czy cokolwiek, bo umówiłam się do lekarki, u której prowadziłam poprzednią ciążę w sieciowej przychodni, więc wiem, że mają tam dobry aparat usg i że ona mi wszystko sprawdzi od a do z! Wymierzy dzidziola wzdłuż i wszerz kilka razy, sprawdzi wagę, budowę narządów, przepływy, wody, łożysko, pępowinę No i płeć mam nadzieję...

Poza tym kupiłam trochę ubrań ciążowych i pierwsze bodziaki - nie mogłam się już oprzeć Unisex póki co...
Byłam też u hematologa. W sumie do końca nie wiedziałam, czemu położna mnie skierowała, bo mówiła tylko, że będę mieć dodatkowe badania ze względu na moją historię i okazało się, że będę pod kontrolą hematologa i będę miała badania krwi co 4 tyg (wydaje mi się, że to super często jak na uk) ze względu na moje problemy z krzepliwością krwi i anemię w pierwszej ciąży oraz przypadek zakrzepicy w bliskiej rodzinie. Jestem pod wrażeniem Po raz kolejny sytuacja o jakich wiele słyszałam w uk, że jak jest ok to luz, nikt się niczym nie przejmuje, ale jak już coś się dzieje, to zajmą się tym jak należy. Cóż, przekonałam się o tym niezbicie, jak poszłam na badanie krwi zaraz po wizycie i musiałam oddać ok. 10-12 próbówek krwi (straciłam dokładną rachubę, ale 10 było na bank) Nigdy w życiu tyle krwi nie miałam pobrane i jakbym sama tego nie widziała, to pewnie bym nie uwierzyła! Aż mi się trochę słabo zrobiło, gdzie też nie miewam z tym problemu.

I jeszcze dziś byłam z dzieciem młodszym na dniu sportu w szkole popatrzeć jak szaleje i wreszcie jestem z Wami

Właśnie w tv była reklama jakichś farb chyba, która zaczyna się od słów "kolory towarzyszą nam od pierwszych chwil życia..." - strasznie mnie wkurza Bo o ile dobrze pamiętam, to noworodek widzi tylko biały, czarny i czerwony. Można nawet znaleźć obrazki w tych kolorach do pokazywania maluszkom. Może tym razem uda mi się o tym pamiętać na czas, bo moim chłopakom takich bajerów nie serwowałam

Heh, wyżaliłam się co u mnie to teraz Wy!

justynia, co za numer z tym usg... Cieszę się, że poza tym ok i życzę zdrówka w tym co szwankuje
pestka, co tu dużo mówić... Cudownie! Gratulacje
Dodoo, dla Ciebie też gratki

Mam nadzieję, że limit dziewczynek na wątku nie zostanie wyczerpany, zanim ja dotrę na moje usg

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Nie stosowalam tych pieluch bo moj ssak jadl za trzech ale ktos na grupie mamus wiem ze to stosowal, szczegoly pewnie wujek google podpowie
A sprawdziłam, ale to tak raczej z ciekawości, bo wolę takie info od specjalistów niż z netu

Ale tak podsumowując temat, to nic konkretnego na ten temat nie znalazłam, tylko wszędzie o tych 6-7 ciężkich pampersach na dobę.
Jak byście chciały dziewczyny jeszcze coś na temat najadania się dziecka poczytać, to ten artykuł wydaje mi się sensowny i przede wszystkim zbiera różne info do kupy (nomen omen przy okazji o smółce to co trzeba wiedzieć też tam jest):
http://dzielnicarodzica.pl/7027/22/a...cko_dobrze_je_

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
I ostatnio Mąż mi kupuje Bobofruty. Są pyszne i zdrowe! Polecam

Ale wiesz, że marchewkowe to nie więcej niż szklanka dziennie? Ale jak to bobofruty to pewnie te małe buteleczki?
Ja przez wiele dni w pierwszym trymestrze potrafiłam wypić litr Kubusia na dzień, tak mi wchodziły że hoho Aż wreszcie coś mi zaświtało koło 11 tc wreszcie, że coś było z tym przedawkowaniem marchewki i wcale nie można pić bez umiaru soków marchwiowych.

Cytat:
Napisane przez Velvet Wave Pokaż wiadomość
Ja odliczam dni do poniedziałku i mam nadzieję, że się dowiem co tam słychać między nogami W poniedziałek wizyta a w środę obrona, zapowiada się ciekawy tydzień wrażeń
O to już ślę pierwsze kciuki, żeby się kumulowały

Cytat:
Napisane przez Sky1989 Pokaż wiadomość
Krwiak już znikł także mogę żyć normalnie. Ruchy czuję już od jakichś 2 tygodni, ale sa to zupełnie inne ruchy niż w pierwszej ciąży, może dlatego, ze łożysko jest na przedniej ścianie.
Folinka Bardzo Ci dziękuję,że o mnie wspominałaś
Super, oby tak dalej
Nie za ma co

Cytat:
Napisane przez Sky1989 Pokaż wiadomość
Chetnie pomogę Powiedz czy keiki rośnie przy matce czy...
Wow, szacun! Jakie naukowe porady!
Ja to z tych, co nawet kaktusa ususzą
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-01, 00:06   #312
malaDarunia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to malaDarunia

jestem załamana wynikiem meczu
idę spać i nadrobię Was jutro.

taką miałam minę jak przegraliśmy w karnych... dosłownie jak mój pies

Nic się nie stało!! Polacy nic się nie stało!! I tak daleko zaszli
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 13516662_1148039835262014_6175128715526978207_n.jpg (79,5 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: png bubson.png (315,0 KB, 9 załadowań)
Stary 2016-07-01, 00:07   #313
folinka
Zadomowienie

Dziewczyny, ale z Was kibicki Wiadomo, że za "naszych" zawsze się trzyma kciuki, ale ja jakoś nie emocjonuję się tym. Natomiast od lat (chyba już ze 20 będzie ) kibicuję namiętnie naszym siatkarzom.

Jeszcze taki news z dziś Zbojkotowałam dziś mecz na rzecz... szydełka! Kupiłam sobie dziś jedno na próbę i dwa motki włóczki, i siedziałam przed yt. Już tak dawno mnie na to brało i dziś tak na spontana sobie kupiłam z myślą o chwili relaksu. Dziewczyny, które już były na wątkach mamusiowych, to pewnie znają to szaleństwo na szydełkowanie. Tak bym chciała takie cuda dla mojego maleństwa tworzyć. Może się uda! Ktoś mi potowarzyszy?
Stary 2016-07-01, 07:10   #314
pestka_11
Raczkowanie

cześć dziewczyny
ja nie bardzi mam teraz czas na neta , po trzech tygodniach wrócił tż i będzie do środy także ten tego

no ale jak pisałam wizyta zaliczona, następnego dnia byłam u dentysty, ale beż zdjęcia się nie obejdzie więc zleczyła mi antybiotykiem i dopiero po rozwiązaniu będziemy kontynuować tego zęba
ogólnie to czuję się ok, brzuch rośnie, ale tak ma chyba byća i wczoraj 10minut przed końcówką meczu zasnęłam, no szok
Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość

Pestka! gratuluję córci!!!!!!! przypomnij mi proszę jakie miałaś zachcianki/objawy cooooo? może chociaż tym się "pocieszę" czekając na potwierdzenie płci u mnie
ja tam nic szczególnego u siebie nie zauważyłam, miałam ochote i na słodkie i na kwaśne, no i w pierwszym trymestrze nie miałam mdłości tylko zgagę. Ale za to mama mówiła, że będzie dziewczynka, bo mam wklęsły pępęk

Cytat:
napisano o 23:33 ----------[/SIZE]

[/COLOR]Dziewczyny jak czujecie ruchy to jakoś z różnych stron brzucha czy mniej więcej w tym samym miejscu?
ja czuję takie delikatne, w różnych miejscach, początkowo się zastanawiałam czy to ruch , ale już jestem pewna
pestka_11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-01, 08:15   #315
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Jeszcze taki news z dziś Zbojkotowałam dziś mecz na rzecz... szydełka! Kupiłam sobie dziś jedno na próbę i dwa motki włóczki, i siedziałam przed yt. Już tak dawno mnie na to brało i dziś tak na spontana sobie kupiłam z myślą o chwili relaksu. Dziewczyny, które już były na wątkach mamusiowych, to pewnie znają to szaleństwo na szydełkowanie. Tak bym chciała takie cuda dla mojego maleństwa tworzyć. Może się uda! Ktoś mi potowarzyszy?
Ja bym chętnie potowarzyszyła, ale zupełnie się na tym nie znam

Co do meczu, to prawda jest taka, że Portugalczycy mieli przez cały czas problem ze wbiciem gola naszym i gdyby nie te karne, które niestety są loterią, to by nie wygrali
Jak tylko zobaczyłam tego Sancheza to pomyślałam, że trzeba na niego uważać, jakaś taka intuicja...
I tak doszli bardzo daleko i jestem z nich dumna.

Jeśli chodzi o ruchy, dziś też brak i oczywiście martwię się zamiast być spokojna i czekać na środową wizytę
Jakby tak chociaż raz porządnie kopnęło

Mój tż przywiózł naklejki z orlenu i miałam nadzieję, że jednak ta ostatnia się nie przyda, ale cóż...

Stary 2016-07-01, 08:56   #316
ewelinuus
Zadomowienie

Hej mecz był bardzo wyrównany i my mielismy kilka niewykorzystanych sytuacji gdzie mogliśmy strzelić gola i Portugalia również...i tak zaszlismy daleko, na poczatku przecież był stracg o to ze Polska znów nie wyjdzie nawet z grupy a tu proszę ćwierć finał
Ja się dziś wkurzylam bo nie dostałam jeszcze z Zusu kasy za trzy dni za maj no i teraz czerwiec chcialam sie dowiedziec kiedy beda pieniazki ...i co? I dopiero w środę otrYmali moje zwolnienie i ma sie kontaktowax po 15 bo maja 30 dni na wypłatę...prawie dwa tygodbue szefowa trZymała moje zwolnienie:/ no masakra bedziemy prawie miesiac bez mojej wypłaty:/ heh tak to jest jak ja pracowalam to wlasnie zawsze jak najszybciej do zusu jezdzilam ze zwolnieniami zeby dziewcYby dlugo nie czekały na kasę a ty o...aj tam:/
ewelinuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-01, 09:28   #317
monika0185
Zakorzenienie

Folinka pije maks dwa bobofruty na dzień. Są różne, wieloowocowe, banan, marchewka, jabłko. Także chyba nie przedawkuje tej marchewki. Ale dobrze wiedzieć bo mi do głowy by to nie przyszło

Co do badań to fajnie, że się Tobą tak zajęli 😊 No i super z tym usg w Polsce.

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ale z Was kibicki Wiadomo, że za "naszych" zawsze się trzyma kciuki, ale ja jakoś nie emocjonuję się tym. Natomiast od lat (chyba już ze 20 będzie ) kibicuję namiętnie naszym siatkarzom.

Ja nie potrafię szydełkować Jednak wolę zakupy

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Mój tż przywiózł naklejki z orlenu i miałam nadzieję, że jednak ta ostatnia się nie przyda, ale cóż...

Hehehe faaajne te naklejki 😊
Stary 2016-07-01, 09:31   #318
folinka
Zadomowienie

Bry!

Migdałku, tak to żadna naklejka się nie zmarnuje, wszystkie możecie nakleić

Dziewczyny, ale ja właśnie też nie potrafię ani nie mam zielonego pojęcia o szydełkowaniu Wczoraj pierwszy raz w życiu miałam szydełko w ręce i pierwsze oczka robiłam, ucząc się z netu. Dajecie!

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Cytat:
Napisane przez pestka_11 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny
ja nie bardzi mam teraz czas na neta , po trzech tygodniach wrócił tż i będzie do środy także ten tego
Usprawiedliwione Korzystaj z tż!
Stary 2016-07-01, 09:41   #319
monika0185
Zakorzenienie

Mam dzisiaj wyczekiwaną wizytę o 15:30! I usłyszę same dobre wiadomości! I będę mogła wrócić do normalnego funkcjonowania Nie ma innej opcji Chce iść w końcu pomacać kocyki z minky

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Niektóre Wasze zdjęcia widzę na apce a niektóre nie. Np. widzę naklejki Pani Migdałek.

wrzucę jedno testowe zdjęcie i dajcie znać czy któraś z Was go nie widzi 😊
To akurat są lampki, które bardzo mi się podobaja i chciałabym je powiesić gdzieś przy łóżeczku 😊

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-01, 09:44   #320
kamisha
Zakorzenienie

monika - powodzenia na wizycie! bedzie dobrze

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

chcialam sie pochwalic DOSTALISMY KREDYT!!!
Tak jal chcielismy na 20 lat i 150 tys

kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-01, 09:52   #321
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Gratulacje!
Stary 2016-07-01, 09:56   #322
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Mam dzisiaj wyczekiwaną wizytę o 15:30! I usłyszę same dobre wiadomości! I będę mogła wrócić do normalnego funkcjonowania Nie ma innej opcji Chce iść w końcu pomacać kocyki z minky

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Niektóre Wasze zdjęcia widzę na apce a niektóre nie. Np. widzę naklejki Pani Migdałek.

wrzucę jedno testowe zdjęcie i dajcie znać czy któraś z Was go nie widzi 😊
To akurat są lampki, które bardzo mi się podobaja i chciałabym je powiesić gdzieś przy łóżeczku 😊

W koncu widze jedni z nielicznych zdjec. Ja mysle, ze to zalezy od rozdzielczości zdjecia.

Cytat:

Gratuluję kredytu. Wiem jakie to fajbe uczucie!!!
Stary 2016-07-01, 10:01   #323
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
W koncu widze jedni z nielicznych zdjec. Ja mysle, ze to zalezy od rozdzielczości zdjecia.
myślę, że chodzi o sposób załączania, tak jak pisała Pani Migdałek . Jak macie tapatalk to nie na tym znaczku spinacza tylko jak odnośnik (znaczek z górami).
Stary 2016-07-01, 10:01   #324
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje!

Cytat:

dziekuje dziewczyny!!
kurcze no nareszcie i wszystko tak jak chcielismy

Stary 2016-07-01, 10:01   #325
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:

Ja też widzę zdjecie jak to zrobiłaś???
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-01, 10:04   #326
ewelinuus
Zadomowienie

Cytat:

Super gratuluję kurczę też bym chciała ale narazie nie mamy szans...:/
Stary 2016-07-01, 10:05   #327
monika0185
Zakorzenienie

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;62470516]Ja też widzę zdjecie jak to zrobiłaś???[/QUOTE]
Wrzuciłam zdjęcie przez odnośnik a nie przez załacznik (znaczek spinacza).
Ten odnośnik to w tapatalk druga ikonka za ikoną aparatu.
Stary 2016-07-01, 10:08   #328
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelinuus Pokaż wiadomość
Super gratuluję kurczę też bym chciała ale narazie nie mamy szans...:/
nam to podcieli skrzydla te zaswiadczenia, ze mniej, dluzszy okres itp a jednak, ale poczekalismy sobie
ale jest i jak bedzie kasa to dzialamy

Stary 2016-07-01, 10:08   #329
mmgi
Zadomowienie

Monia, powodzenia na wizycie mamy termin na ten sam dzień
Zapisałam się na polowkowe na 6 sierpnia

Kamisha, gratulacje i fajnie, że udało się tak jak chcieliście.

Ja też w przyszłym tyg się nie będę odzywać, bo będzie mąż chociaż w sumie i tak się mało odzywam, ale jakoś nie mam czasu przy małym dziecku. Czytam wszystko, ale zazwyczaj nadrabiam zaległości i ciężko mi się wbić w rozmowę, a nie chce pisać tylko o sobie

Edytowane przez mmgi
Czas edycji: 2016-07-01 o 10:10
mmgi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-01, 10:14   #330
ewelinuus
Zadomowienie

Cytat:
nam to podcieli skrzydla te zaswiadczenia, ze mniej, dluzszy okres itp a jednak, ale poczekalismy sobie
ale jest i jak bedzie kasa to dzialamy

U nas to wiesz, kwestia taka że ja ma tylko umowę na czas nieokreslony a mój tz to no pracuje ale bez...:/ ot jestesmy w czarnej d..no ale co zrobic.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości