|
|
#841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek, vol V czas zacząć :D
nie dzieki wystarczy, że TZ coś tam mamrotał o jakiejś sądzie przez która podaja jedzenie i że mnie tam wywiezie
|
#842 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie...więc zastanów się nad tym "czasem".
Jestę piękna dziewczyna (Twoje oczy mnie powalaja ), masz kochanego TZ. Nie rób tego sobie i jemu........
|
#843 |
|
Zakorzenienie
|
Bez dwóch zdań Dziewczyny mają rację Kasiu. Widać, ze Ty nie uświadamiasz sobie problemu i wmawiasz, ze masz nad tym "kontrolę" bo to tylko od czasu do czasu... Mieszkałam parę miesięcy z bulimiczką i ona podobnie mówiła...
|
#844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to co piszesz Kasiu, że jka bys nie chciała tego robić to nie bedziesz to takie typowe mówienie dla chorób typu alkoholizm, narkomania, zaburzenia łaknienia.. Nie chcemy zrobić ci krzywdy, chcemy pomóc.. choć mozesz teraz odbierac to inaczej.
|
|
|
#846 |
|
*sportaddict*
|
Każda bulimiczka twierdzi, że ma kontrolę. Tak jak każdy alkoholik, palacz, narkoman itp., tak jak anorektyczka, która wierzy, że jest gruba.
|
|
|
|
#847 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam kuzyna który zawsze był przy kosci. Postanowił się odchudzac jakies 3 miesiące temu. Z 95 kg schudł do 65 kg. Wyglada fatalnie.
Obawiam się ze jest jednym z nielicznych...a moze jedynym facetem ktory ma anoreksje....a moze nawet bulimie. Co najgorsze jego zona w ogole tego nie zauwaza. Ostatnio powiedziała ze biedny X jak więcej zje to wymiotuje tak mu sie skurczył żołądek . Jestem przerazona i nie wiem jak mu pomóc.
|
|
#848 | |
|
*sportaddict*
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#849 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie wielkim szokiem było jak kiedyś usłyszałam, że dla bulimiczek i anoryktyczek często ich choroba jest największą PRZYJACIÓŁKĄ! To mi powiedziało wszystko o tej strasznej chorobie...
Nie spotkałam sie bezpośrednio z tymi chorobami, ale mam sporą wiedzę w zakresie alkoholizmu, pewne schematy zachowania są tu bardzo zbliżone.
|
|
#850 |
|
Zakorzenienie
|
bo ja zawsze ważyłam 52-55 i nigdy wiecej a jak kiedys po długim niewazeniu sie zobaczylam 62 to się załamałam bez sensu
|
#851 | |
|
Zakorzenienie
|
Dorinko w zaburzenie łaknienia wpaść jest bardzo łatwo... jednak gorzej potem się z nich wydostać.
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sadzę, że może warto porozmawiać najpierw z zona tego chłopaka, tak jak pisze Vadi podzielić sie swoim doświadczenie.. Nie wiem czy jest ci łatwo czy trudno o tym mówic, ale jeśli potrafisz o tym mówić, ja bym spróbowała pogadać z ta żoną..
|
|
|
#853 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lece dziewczynki
|
|
#855 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też niedługo spadam, dziewczyny dzisiaj jadę po kozaczki z wyprzedaży, mam nadzieję że będą jeszcze
|
|
|
|
#856 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja mama ma dzisiaj 45 urodziny, a ja nie wiem jak sprawić na odległość, by poczuła się wyjątkowo...
|
#857 |
|
Zakorzenienie
|
Rav na pewno Ci smutno może napisz dla mniej jakieś łądne życzenia jeśli jest dla Ciebie ogromnie ważan to napisz, że nie wyobrażasz sobie mieć lepszej mamy na pewno będzie to dla niej ważniejsze niz jakies kwiaty
|
#858 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
moim zdaniem musisz z nim poważnie porozmawiać. Rozumiem, ze czasami trzeba poświęcić sie pracy (dla własnego i przyszłej rodziny szczęścia) ale jeżeli sie chce tworzyć z wiązek to nie ma takiej siły zeby zapominać o sobie, nie myśleć o przyszłości itp. Nie pozwól abyś była na drugim miejscu! Jeżeli chodzi o mnie to ja zawsze mówię o swoich potrzebach i chcę usłyszć o jego potrzebach. Może czasami obdzieram ten związek z romantycznych uczuć,a le wolę jasne komunikaty. Cytat:
czułam że się tego nie spodziewała. Kwiaty na odległość!
|
|||||
|
|
|
#859 |
|
Zakorzenienie
|
Rav, myślę, że mamie musi wystarczyć pamięć. niestety. ale jak porozmawiasz na pewno się poczuje wyjątkowa, że ma taką córkę
![]() Kasiu, też myśle, że warto poszukać psychologa. Sanetko, a mogłabyś mi na pw napisać w jakiej miejscowości szukacie tych mieszkań? bo pisałaś, że to nieopodal warszawy chyba.
|
|
#860 |
|
Zakorzenienie
|
Za dużo to się dziś nie napisałam.
Lecę do domku bo pod wieczór spotykam się z przyjaciółką, której nie widziałam z 5 lat! A jak ostatnio zaczepiłyśmy się na GG to pisałyśmy non stop przez 4 godziny ![]() Będzie się działo |
|
|
|
#861 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję dziewczyny za porady. Myślałam wcześniej o poczcie kwiatowej, ale:
1. obie z mamą jesteśmy straszliwie praktyczne, i obie uważamy kupowanie bukietów za marnotrawstwo pieniędzy (otrzymywanie ich nie sprawia nam przyjemności - nie wiem czy któraś z was ma coś podobnego),2. mama wraca dziś z pracy po 21:00 :/ Prezent-niespodziankę dla mamy mam (nowy telefon kom.), ale wymyśliłam, że zapytam jej czy czegoś by nie chciała, to dokupię do telefonu, i dopiero wtedy wyślę. Mam nadzieję, że się ucieszy.
|
#862 |
|
Zakorzenienie
|
ja się niedawno dowiedziałąm że ide do pracy na nockę
Mam nadzieję że będzie ktos z mojej ekipy, bo nie lubie pracować z nowopoznanymi osobami, wolą starą sprawdzoną ekipe .... Taki to dziwak ze mnie
Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem? Jesteś? A więc musisz minąć. Miniesz? A więc to jest piękne. "Inaczej serce żąda, inaczej myśl sądzi, inaczej świat spogląda, inaczej los rządzi" Jak zrozumieć sens słów, które nie padły, ze strachu, że mogą coś zepsuć...?
|
|
|
|
#863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. I aż miałam krew na palcach... No dobra, może teraz też bym potrafiła, ale nie czuję potrzeby... No, może czuję, ale nie robię tego.Na naszej rocznicowej imprezie zrobiłam to, ale nie z potrzeby, a raczej na złość TŻ-owi, robiłam to na jego oczach i jeszcze miałam do niego wielkie pretensje i mówiłam, że go nie kocham i takie tam . Po prostu mam baaardzo zły charakter, a TŻ w takich chwilach jest dla mnie taki dobry chociaż dawno powinien mnie zostawić...Dobrze się stało, że Twój TŻ to zobaczył, mam nadzieję, że przestaniesz wymiotować, trzymam za Ciebie kciuki
|
|
|
|
|
#864 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze dziewczyny piszą Kasiu.
Masz spore predyspozycje i pierwsze objawy właśnie. Nie rób sobie tego. Też znam ten klimat od środka, ale dziewczyny już wszystko napisały. Powiem wam, że zabawne. Przyjechał dziś Tż do mnie (chory ) żebyśmy pisali pismo do urzędu stanu cywilnego. Wiecie, w sprawie zezwolenia na udzielenie ślubu w piątek, bo taką mamy datę (sala) i nie idzie zmienić.Umotywowaliśmy to nieźle (moja choroba - psychika (lęki)) I tak siedzę, Tż przepisuje (pisze paskud ładniej ode mnie ) a tu telefon dzwoni.Mama Tż. Mówi, że dzwoniła szefowa lokalu gdzie mamy wesele, spytać czy aktualne wszystko i powiedzieć, że zwolnił jej się jeden termin w kwietniu - sobota. Pamiętała o naszym problemie z urzędem i stwierdziła że zadzwoni i zapyta. My jesteśmy jak najbardziej na tak, tyle, że będę musiala troszkę przyśpieszyć (remontu mieszkania nie zdażymy skończyc) bo ślub jest.... 5 kwietnia. Czyli 20 dni wcześniej ![]() Zaraz zmienię suwak )w ogóle : rodzice stwierdzili, żebyśmy się mieszkaniem tak nie przejmowali (remontem się zajmie mój tata), bo najlepiej jak pojedziemy sobie odpocząć trochę. A oni dopilnują remontu. Jak myślicie, mogę to tak zostawić, czy to nie bardzo fair? Rany, jaki kamień z serca, że się wyjaśniło
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M |
|
|
|
#865 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, ale Ci zazdroszczę ja też bym chciała już cieszyc se przygotowaniami do slubu
ale cóż jeszcze półtora roku(licencjat) a później magister juz zaocznie
|
#866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak zaczynałam pisać w wątku, to mnie nie rozumiałaś, i że dla ciebie to bardzo za wcześnie..patrz jak się zmienia
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M |
|
|
|
|
#867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#868 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Kasiu
![]() Doceniam tym bardziej pamiętając pewną zażarta dyskusję:P
|
|
|
#869 |
|
Wtajemniczenie
|
Madlen - ale świetnie się wam złożyło. Ja już się nauczyłam, że jak się czegoś bardzo chce (i to jest dla nas dobre), to wszystko się tak układa, że to się spełnia. A jak się nie spełnia, to znaczy że czeka nas jeszcze lepsza opcja, o której nie wiemy.
Gratuluje .P.S. Dzwoniłam do mamy, i z głosu poznałam, że miała bardzo udany dzień. Jestem więc zadowolona. Przy okazji wyciągnęłam z niej co mogłaby chcieć na prezent (kosmetyki kolorowe).
|
#870 | |
|
Gość
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki za pomyślne kończenie wszystkiego
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:10.

), masz kochanego TZ. Nie rób tego sobie i jemu........
. Jestem przerazona i nie wiem jak mu pomóc.
Coś Kasiu chciałaś za bardzo przekombinować ? Lanie Ci się nalezy
czułam że się tego nie spodziewała. Kwiaty na odległość!

) a tu telefon dzwoni.