Mamy styczniowe 2017 - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-01, 14:27   #2161
cicha1990
Rozeznanie

Dot.: Mamy styczniowe 2017

Co do laktacji to w ciazy nic sie nie zrobi ale po porodzie musi siedziec w glowie ze chce sie karmic bo moze to smieszne ale wszystko siedzi w glowie..i jak glowa bedzie myslala o mleku i karmieniu to mleko bedzie przystawiac malucha jak najczesciej dac mu nawet wisiec non stop na cycku duzo pic mozna sie wspomagac femaltikerem i herbatkami na laktacje
Ja karmie 11miesiecy poki co
Stary 2016-07-01, 14:42   #2162
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lusiaUk Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.Tak czytam,czytam i sie nie moge nadziwic jak te wasze babelki szybko rosnaU mnie zaraz zacznie sie 9 tydzien a od prawie dwoch tyg.czekam na umowienie wizyty z polozna(mieszkam za granica i niestety tak to tutaj jest,ze do 12 tyg traktuja ciaze bardzo obojetnie).Co prawda bylam juz u lekarza prywatnego i widzielismy z tz serduszko no ale teraz zycie w stresie i wyczekiwanie na wiadomosc od poloznej- kiedy,co i jak.Do tej pory czulam sie swietnie ale od tygodnia wieczorne mdlosci niestety nie koncza sie juz tylko mdlosciami;( Mam nadzieje ze do 12 tyg wymioty ustana bo czeka nas przeprowadzka i malowanie scian w nowym mieszkanku a chcialabym sie na cos przydac...Czy u was tez tak jest ze wszystkie rozmowy z ludzmi i wszystko sprowadza sie do jednego tematu-ciaza? Powiem szczerze ze mnie to okropnie irytuje i przytlacza bo pomimo ciazy przeciez nadal istnieje jeszcze dawna ja o czym mam wrazenie niektorzy zapomnieli...to dopiero poczatek a juz mam dosc sluchania co moge czego nie i bla ba bla.Wprowadza mnie to w taki lekki stan depresyjny bo mimo iz nie jestem glupia i wiem co jest teraz dla mnie najlepsze to wlasnie przez takie ludzkie"dobre checi" czuje sie tak do dupy ze zaczynam w siebie watpic.Nie chce byc nie mila bo nie lubie sie unosic ale na sama mysl ze to dopiero poczatek a pozniej ci sami ludzie beda mnie pewnie probowali pouczac jak powinnam wychowywac to dzieciatko doprowadza mnie do wewnetrznej zlosci.Jestem cholernie przewrazliwiona.
Norma W pracy ludzie komentowali, co jem (niby niedozwolone rzeczy), po porodzie nieraz zdarzało się, że usłyszałam, że krzywdzę dziecko noszeniem w chuście lub że ubieram za lekko. Na szczęście jednym uchem wpuszczam, drugim wypuszczam. Instynkt macierzyński jest silniejszy niż komentarze i uwagi.
Cytat:
Napisane przez furjatka Pokaż wiadomość
Pewnie każdy chce dobrze, ale ja Cię rozumiem - też nie lubię pouczania i traktowania jak kogoś kto sobie nie zdaje sprawy z tego że ma o siebie dbać i jak się powinno zachowywać. Ostatecznie to Twoje dziecko i Twojego TŻta, zawsze możesz po prostu wyjść albo niemile odpowiedzieć, i tak będzie Ci to wybaczone

Ja się cieszę jak ktoś pyta, rozczula mnie jak rodzice czy teściowie pytają czy mi nie zimno, czy mi się nie chce jeść/pić itp. Ale jak ostatnio teściowa mi nie chciała dać lodu do soku w tym upale to ją obśmiałam.

A oto mój jednorożec (główka na zdjeciu zlała się z ciałkiem zółtym)
Uroczy
Cytat:
Napisane przez cicha1990 Pokaż wiadomość
Co do laktacji to w ciazy nic sie nie zrobi ale po porodzie musi siedziec w glowie ze chce sie karmic bo moze to smieszne ale wszystko siedzi w glowie..i jak glowa bedzie myslala o mleku i karmieniu to mleko bedzie przystawiac malucha jak najczesciej dac mu nawet wisiec non stop na cycku duzo pic mozna sie wspomagac femaltikerem i herbatkami na laktacje
Chciałabym się zgodzić, ale nie zawsze tak jest. Byłam bardzo nastawiona na kp, sporo książek i artykułów. Młody po urodzeniu zachorował, nie chciał ssać. Średnie wsparcie laktacyjne w szpitalu. Suplementy, laktatory z wyższej półki, kilku doradców laktacyjnych prywatnie - niestety wszyscy stwierdzili, że nie mam pokarmu - najprawdopodobniej niska prolaktyna (przy karmieniu nikt nie chce diagnozować, a na kurację metoclopramidem nikt się nie odważył). W najlepszym wypadku karmienie mieszane.
Także ten - u mnie było w głowie.

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-01, 14:48   #2163
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Norma W pracy ludzie komentowali, co jem (niby niedozwolone rzeczy), po porodzie nieraz zdarzało się, że usłyszałam, że krzywdzę dziecko noszeniem w chuście lub że ubieram za lekko. Na szczęście jednym uchem wpuszczam, drugim wypuszczam. Instynkt macierzyński jest silniejszy niż komentarze i uwagi.

Uroczy

Chciałabym się zgodzić, ale nie zawsze tak jest. Byłam bardzo nastawiona na kp, sporo książek i artykułów. Młody po urodzeniu zachorował, nie chciał ssać. Średnie wsparcie laktacyjne w szpitalu. Suplementy, laktatory z wyższej półki, kilku doradców laktacyjnych prywatnie - niestety wszyscy stwierdzili, że nie mam pokarmu - najprawdopodobniej niska prolaktyna (przy karmieniu nikt nie chce diagnozować, a na kurację metoclopramidem nikt się nie odważył). W najlepszym wypadku karmienie mieszane.
Także ten - u mnie było w głowie.
No widzisz masz odpowiedz dzidzius ssac nie chcial.. a bez ssania ciezko..sam laktator nie wytworzy tak mleka jak ssace dziecko wiec no niestety na niektore sprawy nie mamy wplywu

Ja w dniu w ktorym wrocilam po porodzie ze szpitala z mlodym tej samej nocy karetka mnie do szpitala zabrala..4doba wiec najwazniejsza bo nawal itd a ja co w szpitalu.. miedzy badaniami siedzialam z laktatorem a mlody w domu mm dostawal.. i na szczescie po powrocie do domu dostal cyca i do tej pory cyc a mm wogole nie chce tknac😂
Stary 2016-07-01, 14:55   #2164
Korem
Przyczajenie

Czesc, tez mam termin na styczen, na druga polowe Pozdrawiam wszystkie stycznioweczki 2017
Korem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-01, 16:26   #2165
alica84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Korem Pokaż wiadomość
Czesc, tez mam termin na styczen, na druga polowe Pozdrawiam wszystkie stycznioweczki 2017
Hej

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2016-07-01, 19:40   #2166
furjatka
Zadomowienie

Ależ jestem nie do życia w tym upale... w domu by się przydało posprzątać a ja ledwo leżę przed tv i Harrego oglądam... zaraz bób dojdzie to będę jeszcze zajadać i pewnie mnie rozedmie jak namiot

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Cytat:
Cześć, powiedz coś więcej o sobie

Stary 2016-07-01, 19:52   #2167
alica84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez furjatka Pokaż wiadomość
Ależ jestem nie do życia w tym upale... w domu by się przydało posprzątać a ja ledwo leżę przed tv i Harrego oglądam... zaraz bób dojdzie to będę jeszcze zajadać i pewnie mnie rozedmie jak namiot

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Cześć, powiedz coś więcej o sobie

Ja też jestem nie do życia kompletnie A jeszcze muszę kwiaty na balkonie podlać, pranie zdjąć z balkonu i pozmywać... A też leżę przed tv i Pottera oglądam.
Chociaż w Lublinie teraz trochę pokropiło i odrobinę chłodniej się zrobiło.

Pytanie do Was, szczególnie tych ciężarnych po raz pierwszy: oglądacie już wózki? Na co zwracacie uwagę? Co będzie dla Was najważniejsze? Oczywiście te z Was, które już mają w tej kwestii jakieś doświadczenie, niech też podzielą się swoim zdaniem. Może podpowiecie nam coś istotnego, na co same nie zwróciłybyśmy uwagi.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-07-01, 19:54   #2168
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Ja dziś razem z mężem zrobiłam dobry domowy obiadek, zjadłam więcej niż zwykle przez cały dzień ostatnimi czasy Duszone ziemniaki, kalafior i kurczak w miodowej marynacie, mniam!
Teraz niedługo padam spać, bo jutro 12h w pracy, zobaczymy, czy tym razem wytrzymam, bo ostatnie dwie czy trzy takie dłuższe zmiany skracałam, tzn. zwalniałam się w trakcie...
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-01, 19:58   #2169
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez alica84 Pokaż wiadomość
Ja też jestem nie do życia kompletnie A jeszcze muszę kwiaty na balkonie podlać, pranie zdjąć z balkonu i pozmywać... A też leżę przed tv i Pottera oglądam.

Pytanie do Was, szczególnie tych ciężarnych po raz pierwszy: oglądacie już wózki? Na co zwracacie uwagę? Co będzie dla Was najważniejsze? Oczywiście te z Was, które już mają w tej kwestii jakieś doświadczenie, niech też podzielą się swoim zdaniem. Może podpowiecie nam coś istotnego, na co same nie zwróciłybyśmy uwagi.

Ja właśnie zasiadlam na kanapie przed tv, a tu reklama!!! Dzisiaj pierwszy dzień odsmoczkowania więc chwilę nam zajęło zasypianie

Wczoraj byliśmy w Poznaniu i wpadłam obejrzeć wózki w sklepie. Nic mi się nie rozjasnilo. Ze swojego doświadczenia powiem tak: zestawy 3w1 są Mocno przereklamowane! Najczęściej siedzisko spacerówki jest źle wyprofilowane, a nosidełko lepiej kupić osobno maxi cosi. Te z zestawów nie maja żadnych testów uderzeniowych!
Zajrzyjcie sobie na olx czy allegro. Ludzie sprzedają używane zestawy 6-7miesieczne, bo większość kupuje zupełnie inna spacerówke, a zestawu się pozbywa!
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-01, 19:58   #2170
furjatka
Zadomowienie

Jak robisz miodowa marynate? Brzmi smacznie

Stary 2016-07-01, 21:06   #2171
Korem
Przyczajenie

Hej, mam 31 lat i jestem w 10,5 tygodniu ciąży pierwszej, wyczekanej i wystaranej od lat i też ogladam teraz Harrego Jeszcze się nie rozglądam za rzeczami dla dziecka, narazie przygotowuje pomalu pokoj dla dziecka, takie tam sprzatanie, wyrzucanie zbednych rzzeczy

Edytowane przez Korem
Czas edycji: 2016-07-01 o 21:08
Korem jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-01, 21:23   #2172
alica84
Raczkowanie

Cytat:
Hej, mam 31 lat i jestem w 10,5 tygodniu ciąży pierwszej, wyczekanej i wystaranej od lat i też ogladam teraz Harrego Jeszcze się nie rozglądam za rzeczami dla dziecka, narazie przygotowuje pomalu pokoj dla dziecka, takie tam sprzatanie, wyrzucanie zbednych rzzeczy
Fajnie, że dołączyłaś do nas
To i tak jesteś na wyższym poziomie zaawansowania w przygotowaniach niż ja

Stary 2016-07-01, 21:31   #2173
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
No widzisz masz odpowiedz dzidzius ssac nie chcial.. a bez ssania ciezko..sam laktator nie wytworzy tak mleka jak ssace dziecko wiec no niestety na niektore sprawy nie mamy wplywu

Ja w dniu w ktorym wrocilam po porodzie ze szpitala z mlodym tej samej nocy karetka mnie do szpitala zabrala..4doba wiec najwazniejsza bo nawal itd a ja co w szpitalu.. miedzy badaniami siedzialam z laktatorem a mlody w domu mm dostawal.. i na szczescie po powrocie do domu dostal cyca i do tej pory cyc a mm wogole nie chce
Wiem, że dziecko jest lepsze niż laktator. Znam dziewczyny, którym laktator pomógł rozbujać laktację, więc nie jest taki zły.
Pomimo początkowych problemów ze strony malucha niestety położne mówiły, że winą u mnie jest źle działający układ hormonalny. Naprawdę - czasami pomimo najlepszych chęci i ogromnego wysiłku nie ma pokarmu.

Cytat:
Ja też odradzam zestawy 3w1, bo nosidełka do samochodu słabo wypadają w testach. Co do zestawów 2w1 - często dzieci albo za szybko wyrastają z gondoli albo nie chcą w niej jeździć - spacerówka będzie częściej eksploatowana. Spotkałam się z tym, że niektóre 4-5 miesięczniaki jeździły w spacerówce rozłożonej na płasko - ale nie było to komfortowe, bo się zsuwały. Kolejne pytania: gdzie mieszkasz (winda/brak windy) i gdzie będziesz chodzić na spacery (miejskie krawężniki czy leśne drogi). To sporo wyjaśni, jakie koła i ciężar wózka. Do tego opinie o firmie i modelu (awaryjność).
Jestem fanką rozwiązania tańsza/używana gondola i wypasiona spacerówka. Mnie się udało trafić na kombinację 2w1, która mi pasuje - choć i tak będziemy się doposażać w ekstremalnie lekką spacerówkę.

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;62496781]Ja dziś razem z mężem zrobiłam dobry domowy obiadek, zjadłam więcej niż zwykle przez cały dzień ostatnimi czasy Duszone ziemniaki, kalafior i kurczak w miodowej marynacie, mniam!
[/QUOTE]
Ja też poproszę o przepis

Stary 2016-07-01, 21:42   #2174
alica84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość

Ja też odradzam zestawy 3w1, bo nosidełka do samochodu słabo wypadają w testach. Co do zestawów 2w1 - często dzieci albo za szybko wyrastają z gondoli albo nie chcą w niej jeździć - spacerówka będzie częściej eksploatowana. Spotkałam się z tym, że niektóre 4-5 miesięczniaki jeździły w spacerówce rozłożonej na płasko - ale nie było to komfortowe, bo się zsuwały. Kolejne pytania: gdzie mieszkasz (winda/brak windy) i gdzie będziesz chodzić na spacery (miejskie krawężniki czy leśne drogi). To sporo wyjaśni, jakie koła i ciężar wózka. Do tego opinie o firmie i modelu (awaryjność).
Jestem fanką rozwiązania tańsza/używana gondola i wypasiona spacerówka. Mnie się udało trafić na kombinację 2w1, która mi pasuje - choć i tak będziemy się doposażać w ekstremalnie lekką spacerówkę.

No i tu jest trochę pies pogrzebany, bo są to zarówno miejskie chodniki i krawężniki, jak i leśne ścieżki. Brak windy, piętro pierwsze, brak możliwości zostawienia wózka gdzieś przy drzwiach wejściowych do klatki - strasznie kradną więc będzie musiał być dość lekki (ja jestem duża i silna baba ale kręgosłup już niestety nie ten).
Od siostry i różnych koleżanek wiem, że 3w1 nie ma co brać a i 2w1 nie jest zbyt dobrą opcją.
A napiszesz jakiego sprzętu Ty używasz?

Stary 2016-07-02, 05:21   #2175
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
No i tu jest trochę pies pogrzebany, bo są to zarówno miejskie chodniki i krawężniki, jak i leśne ścieżki. Brak windy, piętro pierwsze, brak możliwości zostawienia wózka gdzieś przy drzwiach wejściowych do klatki - strasznie kradną więc będzie musiał być dość lekki (ja jestem duża i silna baba ale kręgosłup już niestety nie ten).
Od siostry i różnych koleżanek wiem, że 3w1 nie ma co brać a i 2w1 nie jest zbyt dobrą opcją.
Mam Bugaboo Cameleona (3piętro bez windy, wózkowni i innego bezpiecznego miejsca na wózek ). Jest jednym z lżejszych wózków. Jeździmy nim w mieście, dobrze się sprawdza - plusem jest to, że można dokupić koła terenowe i je zainstalować. Myśleliśmy nad ABC Design Cobra/Mamba i Be Cool Jane Bandit.
Na Twoje warunki zastanawiałabym się też nad chustą - bardzo dobrze się sprawdzi.

Stary 2016-07-02, 06:56   #2176
Lidka99
Zadomowienie

Ja się wczoraj tak źle czułam że nawet ręką nie miałam siły ruszyć, cały dzień mnie mdliło dzisiaj narazie lepiej ciekawe jak długo

Cytat:
Witaj

Cytat:

Oglądałam ostatnio i narazie wybrałam anex ale czy taki zostanie to się okaże
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-02, 10:09   #2177
nadia_85
Raczkowanie

Ja kupie quinny modd na czarnym stelarzu spacerówkę ona jest od 1 dnia życia i ja bede miec w aucie do sklepu czy cos
A na wsi u mnie zestawiłam stare mutsy evo z gondolka - żal mi wywalać tyle kasy na cos co bede używać 4 mc

a fotelik do auta mam cybexa po synku

Dziewczyny małego mi komar ugryzł w stopę nogę i nad okiem
Stopa jak dwie stopy oko mega spuchnięte
Daje mu wapno i smaruje maścią altacetem ale moze któraś ma lepszy sposób? Bo moj nie przynosi efektu
nadia_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-02, 10:20   #2178
wild_girl1
Rozeznanie

GG do wild_girl1

Hej dziewczynki mam pytanie, bo wiem że któreś z Was mają kojec ciążowy... zastanawiam się nad kupnem z portalu supermami bo za 95 zł w literkę C są. Powiedzcie faktycznie jest to wygoda? Nie ukrywam że mam problemy z kręgosłupem bo boli jak nie wiem i zauważyłam że podobnie kołdrę sobie układam więc może taka poducha to nie głupi pomysł...

http://www.suwaczek.pl/cache/a51c7de9d8.png
wild_girl1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-02, 10:42   #2179
nadia_85
Raczkowanie

Któraś tutaj z dziewczyn kupiła i bardzo chwaliła !
nadia_85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-02, 12:18   #2180
alica84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wild_girl1 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki mam pytanie, bo wiem że któreś z Was mają kojec ciążowy... zastanawiam się nad kupnem z portalu supermami bo za 95 zł w literkę C są. Powiedzcie faktycznie jest to wygoda? Nie ukrywam że mam problemy z kręgosłupem bo boli jak nie wiem i zauważyłam że podobnie kołdrę sobie układam więc może taka poducha to nie głupi pomysł...
Jeśli masz problemy z kręgosłupem to nawet się nie zastanawiaj tylko kupuj. Ja pospałam kilka nocy i mi przeszło w dużej mierze a bolał mnie strasznie.

Stary 2016-07-02, 12:27   #2181
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nadia_85 Pokaż wiadomość
Ja kupie quinny modd na czarnym stelarzu spacerówkę ona jest od 1 dnia życia i ja bede miec w aucie do sklepu czy cos
A na wsi u mnie zestawiłam stare mutsy evo z gondolka - żal mi wywalać tyle kasy na cos co bede używać 4 mc

Daje mu wapno i smaruje maścią altacetem ale moze któraś ma lepszy sposób? Bo moj nie przynosi efektu
Kup jeszcze fenistil w kroplach i podaj
Stary 2016-07-02, 12:36   #2182
wild_girl1
Rozeznanie

GG do wild_girl1

Cytat:
Jeśli masz problemy z kręgosłupem to nawet się nie zastanawiaj tylko kupuj. Ja pospałam kilka nocy i mi przeszło w dużej mierze a bolał mnie strasznie.

Dzięki za odpowiedź to kupuje

http://www.suwaczek.pl/cache/a51c7de9d8.png
wild_girl1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-02, 12:37   #2183
NiEBiE
Zakorzenienie

Dziewczyny, z tymi wózkami, to jakiś kosmos.
Zaczęłam czytać i nic już nie wiem, nie znalazłam żadnego, który ma naprawdę dobre opinie, a sama kompletnie nie wiem, na co zwrócić uwagę.

U mnie dziś samopoczucie trochę lepsze, niż wczoraj. Zaraz TŻ wraca z pracy (jego już ostatnia sobota ) i jedziemy na wieś, a pod wieczór pewnie pojedziemy nad jezioro się wykąpać. Jeszcze w tym roku nie pływaliśmy, a mieszkamy w mieście, gdzie jest chyba 16 jezior.

NiEBiE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-02, 13:15   #2184
obca7
Wtajemniczenie

hej

my mamy wózek 3 w 1 i nie narzekam-jedyny minus to dużo miejsca w bagazniku zajmował, ale bagaznik mały to dlatego pewnie ale powiem Wam, że gondolkę bardzo mało wykorzystaliśmy. Mały już w maju jeździł w spacerówce, bo w gondolce nie lubił i płakał i spacery były dla nas koszmarem. A jak miał ponad rok to kupiliśmy spacerówkę-parasolkę, bo lekka,mało miejsca w bagażniku zajmowała i tym lubił jeździć Jak miał niecałe 2 lata to wózek poszedł w odstawkę i tylko po nóżkach spaceruje
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-02, 14:56   #2185
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Hej, witam się.
Jestem w jakimś 10-11 tygodniu. To moja trzecia ciąża, mam już 4 letnią córkę Alicję.

Nie meldowałam się wcześnie bo nie wiedziałam czy wszystko będzie dobrze. Dalej nie wiem ale mam nadzieję. 07.07 mam usg 12 tygodnia.

Co do wózków, to mam po córce Xlander xa, już ich nie produkują,ale jest świetny, uwielbiam go. 2w1, fotelik mamy maxi cosi i adaptery do wózka. Jakbym go nie miała to znowu kupiłabym xlandera tylko nowszy model bo są ładniejsze i lżejsze

Większość rzeczy mam po córce, rozważamy tylko kupno łóżeczka dostawnego do naszego bo nie mamy dużo miejsca i jakieś rzeczy co nam się zużyły,jak przewijak, artykuły higieniczne i ciuszki.
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-02, 15:22   #2186
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Hej, witam się.
Jestem w jakimś 10-11 tygodniu. To moja trzecia ciąża, mam już 4 letnią córkę Alicję.

Nie meldowałam się wcześnie bo nie wiedziałam czy wszystko będzie dobrze. Dalej nie wiem ale mam nadzieję. 07.07 mam usg 12 tygodnia.

Co do wózków, to mam po córce Xlander xa, już ich nie produkują,ale jest świetny, uwielbiam go. 2w1, fotelik mamy maxi cosi i adaptery do wózka. Jakbym go nie miała to znowu kupiłabym xlandera tylko nowszy model bo są ładniejsze i lżejsze

Większość rzeczy mam po córce, rozważamy tylko kupno łóżeczka dostawnego do naszego bo nie mamy dużo miejsca i jakieś rzeczy co nam się zużyły,jak przewijak, artykuły higieniczne i ciuszki.
Witamy na wątku ja też nie planuje większych dzieciowych zakupów. W tym roku w najbliższej rodzinie urodziła chłopca moja siostra, a bratowa ma termin na sierpień, więc podejrzewam, ze cos dostaniemy. Musimy kupić tylko wózek, bo łóżeczku mamy w piwnicy
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-02, 15:39   #2187
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dontbesoshine Pokaż wiadomość
Dziewczyny juz kiedys pisalam na ten temat. Moja mama i siostra mialy bardzo mala laktacje. Patrzylam w interecie, jak zapewnic sobie dobra laktacje itp, ale nic nie moge znalezc, czy sa jakies sposoby, zeby w ciagu ciazy zapewnic sobie laktacje po porodzie? Bardzo zalezy mi, zeby karmic piersia, a nawet jesli to po prostu odciagac mleko i z butli, ale zeby bylo to moje mleko. Chyba, ze dzidzia bedzie taka jak ja i bedzie uczulona na mleko matki
Poradnia laltacyjna kinezio polecam na fb sa.
Cytat:
Napisane przez lusiaUk Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.Tak czytam,czytam i sie nie moge nadziwic jak te wasze babelki szybko rosnaU mnie zaraz zacznie sie 9 tydzien a od prawie dwoch tyg.czekam na umowienie wizyty z polozna(mieszkam za granica i niestety tak to tutaj jest,ze do 12 tyg traktuja ciaze bardzo obojetnie).Co prawda bylam juz u lekarza prywatnego i widzielismy z tz serduszko no ale teraz zycie w stresie i wyczekiwanie na wiadomosc od poloznej- kiedy,co i jak.Do tej pory czulam sie swietnie ale od tygodnia wieczorne mdlosci niestety nie koncza sie juz tylko mdlosciami;( Mam nadzieje ze do 12 tyg wymioty ustana bo czeka nas przeprowadzka i malowanie scian w nowym mieszkanku a chcialabym sie na cos przydac...Czy u was tez tak jest ze wszystkie rozmowy z ludzmi i wszystko sprowadza sie do jednego tematu-ciaza? Powiem szczerze ze mnie to okropnie irytuje i przytlacza bo pomimo ciazy przeciez nadal istnieje jeszcze dawna ja o czym mam wrazenie niektorzy zapomnieli...to dopiero poczatek a juz mam dosc sluchania co moge czego nie i bla ba bla.Wprowadza mnie to w taki lekki stan depresyjny bo mimo iz nie jestem glupia i wiem co jest teraz dla mnie najlepsze to wlasnie przez takie ludzkie"dobre checi" czuje sie tak do dupy ze zaczynam w siebie watpic.Nie chce byc nie mila bo nie lubie sie unosic ale na sama mysl ze to dopiero poczatek a pozniej ci sami ludzie beda mnie pewnie probowali pouczac jak powinnam wychowywac to dzieciatko doprowadza mnie do wewnetrznej zlosci.Jestem cholernie przewrazliwiona.
Musisz znalezc na to zloty srodek. Ja po porodzie czesto wychodzilam z pokoju 'zlotych rad' albo cos odburknel bo juz nie dalo sie tego slucha . a jak bylo 'masz malo mleka' 'uwazaj na zapalenie piersi' to dzialalo na mnie jak plachta na byka

Cytat:
Amen!
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;62496931]Ja właśnie zasiadlam na kanapie przed tv, a tu reklama!!! Dzisiaj pierwszy dzień odsmoczkowania więc chwilę nam zajęło zasypianie

Wczoraj byliśmy w Poznaniu i wpadłam obejrzeć wózki w sklepie. Nic mi się nie rozjasnilo. Ze swojego doświadczenia powiem tak: zestawy 3w1 są Mocno przereklamowane! Najczęściej siedzisko spacerówki jest źle wyprofilowane, a nosidełko lepiej kupić osobno maxi cosi. Te z zestawów nie maja żadnych testów uderzeniowych!
Zajrzyjcie sobie na olx czy allegro. Ludzie sprzedają używane zestawy 6-7miesieczne, bo większość kupuje zupełnie inna spacerówke, a zestawu się pozbywa![/QUOTE]
Dokladnie, wozek najlepiej gondola a potem jakas mega spacerowka. No i zamiast maxi cosi polecam britax, romero itd osiemgwiazdek blog polecam w tym temacie

Cytat:
Napisane przez nadia_85 Pokaż wiadomość

Fenistilem posmaruj

Edytowane przez iwona335
Czas edycji: 2016-07-02 o 15:44
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-02, 17:17   #2188
Candid
Zadomowienie

GG do Candid

Hej dziewczyny. Podczytuję Was od jakiegoś czasu ale do swojej ciąży podchodzę bardzo ostrożnie. Jednak chciałabym dołączyć, to chyba odpowiedni moment bo mam już 11 tc. Mam 30 lat i starać zaczęliśmy się z mężem 2 lata temu. Pierwszy raz miałam puste jajo, potem wczesne poronienie i kilka ciąż biochemicznych aż w końcu cykl rozpoczęty 18.04.16 okazał się szczęśliwy Widziałam już serdusio i teraz czekam do 18.07. na badania prenatalne.

Odnośnie ostatnich postów to Wild_girl1 właśnie dzisiaj też poczyniłam pierwszy zakup, zamówiłam super mami poduche rogala

A co do wózka to podoba mi się anex sport, miałam okazję prowadzić i spełnia moje oczekiwania. Ewentualnie bebetto holland albo jakiś navington. Ten ostatni moja siostra użytkowała i jej córa na każdym etapie skorzystała z jego funkcji. Ma 3 i pół roku i czasami dalej każe się wozić na pewno będzie 3w1.
Candid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-02, 17:22   #2189
cicha1990
Rozeznanie

Co do zakupów to coz mam 11miesiecznego syna wiec wszystko prawie jest😂 tylko bedziemy musieli kupic lozko dla starszaka no a tak to troche garderoby bo pierwszy maluch urodzony latem a teraz dzidziol w zime sie urodzi wiec rozmiarowo ciuszki troche sie nie zgadzaja:p
Stary 2016-07-02, 17:57   #2190
chupacabra88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wild_girl1 Pokaż wiadomość
Użytkuję dopiero 2 dzień ale jest super! Także polecam.

Witamy nowe mamusie

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.
chupacabra88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości