|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016
No i pies zafundował mi pobudkę wymiotując trawę :/ ble...
Tż wieczorem nie dopilnował najwidoczniej. Ale cóż, bywa. Sprzątnięte. Dobrze, że nie mam już mdłości, bo i ja bym podzieliła jego los :P W ogóle czuję się nadzwyczaj dobrze ??? Mamusie z 17-19 tygodnia, też się tak dobrze czujecie? Nie mam mdłości, bóle brzucha słabe albo wcale. .. Jedynie szybko głodna się robię i chyba częściej siusiam.
|
|
#392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#393 |
|
Zakorzenienie
|
O wlasnie kamisha,- gratuluje kredytu!
Ja sie czuje ok, chociaz nadal nie mialam czasu odpoczac wiec jestem non stop padnieta ![]() ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- Dzis jestem od 5:30 na nogach ![]() Trzymajcie kciuki, prosze ![]() Chce to zdac i miec z glowy a nie bawic sie w poprawki
|
|
|
|
#394 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak jak obiecałam dodam fotkę ciuszków z paczki od siostry <3 ![]() Od lewej są komplety bluzka+spodnie, potem bluzy, narzuty i śliniaki, potem chyba śpioszki i kocyki, następnie skarpetki i body a na końcu nie wiem jak się nazywa więc też śpioszki. (Takie co na body się nakłada). Muszę się nazw nauczyć
Edytowane przez PaniMigdalek Czas edycji: 2016-07-02 o 08:27 |
|
|
|
|
#395 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ---------- Cytat:
Mdli mnie w dalszym ciągu, ciągle robi mi się słabo już nie mówiąc o tym,że jak wejdę na 1 piętro to dysze jak lokomotywa![]() ---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#396 |
|
Zadomowienie
|
Super ubranka
a ja wczoraj trochę grillowalam z tZ a dziś rano obudziła mnie....osa w pokoju:/ a ja zauwazylam xos dziwnego przez całą ciążę do wczoraj nie miałam żadnych krost na twarzy (przed ciąża mialam tylko przed okresem) a od wczoraj już trzecia...i nie wiem cY to moze od czegos co zjadlam czy tak po prostu...No i z tego co zauwazylam to cyxe juz mnie nie bolą... A dzis mi rano tak.cos wleglo w lewe zebro że ledwo wstałam.. |
|
|
|
#397 | ||||
|
Zakorzenienie
|
PaniMigdalek - na decyzje ostateczna czekalismy 1,5 miesiaca.. mi sie wydaje ze to dluuugo, teraz mamy pospisac umowe i zobaczymy kiedy kase dostaniemy. mam nadzieje ze tez zaraz dostaniecie decyzje!
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Papaya - dziekuje !Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
![]() ja bede przegladac jak poznam plec ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
||||
|
|
|
#398 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie z wami w sobotni poranek
![]() Pani Migdałek mozesz mi dopisac jeszcze USG polowkowe na 9 sierpnia U mnie wraca glod i ssanie w zoladku takie jak bylo na poczatku ciazy. Moglabym jesc non stop. Na szczescie juz powrocilam do jedzenia jajek i warzyw wiec bede dostarczac dzidzi wiecej witamin. Mimo, ze maz jest pewien, ze to bedzie dziewczynka, ja mam coraz wieksze przeczucie, ze w brzyszku siedzi chlopak ))
|
|
|
|
#399 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#400 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja jem posiłki jak zazwyczaj, większe śniadanie, później obiad jedno lub dwudaniowy zależy od dnia i małą kolację, ale za to między tymi posiłkami wchłaniam wręcz tony owoców A brzuch mam już taki, że nieraz przeszkadza przy sprzątaniu, jak kucam chyba będę wielorybem do 9 miesiąca
|
|
#401 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ostatnio mnie trochę bardziej macica pobolewaale to pewnie przez to, że brzuch intensywniej rośnie no i zdarzają mi się bóle głowy Cytat:
Powodzenia ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#402 |
|
Zadomowienie
|
Ja też się czuję już ok.
Pani Migdalek, super ubranka. Mi koleżanka powiedziała, że mi pożyczy wszystko po swoim synku, który ma teraz nie całe 1,5 roku, więc chyba nic nie będę musiała kupować Papaya, kciuki Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#403 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Mi się zdarzają jeszcze zawroty w głowie jak wstanę za szybko. Normalnie ciemno się przed oczami robi. |
|||
|
|
|
#404 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ja zaczynam myśleć, że u mnie to może być dziewczynka ![]() Cytat:
Dziś niedospałam i miewam zawroty głowy... Co do ciuszków to chyba nie będę musiała sama kupować ![]() Cytat:
W tej bluzie z uszkami się zakochałam ![]() Są tam też papucie (skarpetki ciepłe ) z mordką królika i uszkami Cytat:
Ciuszki są wszystkie nowe Siostra nie lubi lumpeksów i stwierdziła, że dla jedynej/ego siostrzenicy/a nie będzie żałować Dla mnie super ![]() Ja ostatnio jak wstałam szybciej to aż mi się ciemno zrobiło przed oczami :/ A dziś rano jak poszłam z psem to dostałam hiperwentylacji i się bałam, że zemdleję.
|
|
|
#405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musimy uważać z tym wstawaniem, tylko człowiek się zapomina. |
|
|
|
|
#406 | ||
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() Nic tylko cieszyć się ![]() Ale lenia mam taaakiego, że aż strach. Gdyby nie dzieci, to bym pewnie całymi dniami leżała do góry brzuchem. Z młodszym wzięłam się za doskonalenie jego samodzielności, żeby umiał cały się sam ubrać, rozebrać, umyć, itp. Cytat:
![]() Ale wypas! Kochana siostra ![]() Miłego weekendu dziewczyny! Ja dziś idę na imprezę
|
|
#407 |
|
Zadomowienie
|
Mój tż przyjechał wcześniej z pracy i zabiera mnie do McDonalda
Fryyytkiiii
|
|
#408 |
|
Zakorzenienie
|
ja czekam na ziemniaki i dp tego piersi z kurczaka
![]() potem nie wiem co porobimy z tżtem Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie! ![]() Mam nadzieje ze mi tez sie skapnie po kims ![]() Dzieki dziewczyny za kciuki, ale egzaminu chyba nie zdalam. Nie bede o tym teraz nawet myslec ![]() Szykuje sie na imprezke bo zaraz wychodzimy z TZ
|
|
|
|
|
#410 |
|
Zadomowienie
|
A my jedziemy nad morze! Wiem ma byc zimno ale mam to w nosie
pochodzę po plazy , zjem tonę ryb, pooddycham jodem ![]() Kamisha gratuluje kredytu Witam nowe dziewczyny ![]() Migdałku i tak na pewno kupisz jakies ciuszki to wciąga jak nałóg ja juz mam cały karton i ciagle mowie ze na razie starczy ![]() Mam 2 kg na plusie ale powiem wam ze dzis po raz pierwszy stwierdziłam ze brzuch zaczyna mi przeszkadzać w depilacji
|
|
|
|
#411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja pojade za rok we wrzesniu, juz z mezem wtedy i synkiem ![]() Caly karton? niezle juz nakupowalas ja mam dopiero 3 bodziaki i 3 pary skarpetek takich malutkich, najmniejszych |
|
|
|
|
#412 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my jedziemy w czwartek ![]() dziekuje ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#414 |
|
Zadomowienie
|
Mademoiselle taka prawda, jednak nigdy ich za dużo
Widziałam dziś w sklepie przeuroczą beżową bluzę z kapturem z uszami Ale jeszcze nie kupuje ![]() To był sklep 5,10,15 i są wyprzedaże i zniżki ![]() Jednak nie byliśmy w Macu. Zatrzymaliśmy się w karczmie. Potem oglądaliśmy regaty a na koniec chwila odpoczynku nad jeziorem... Było cudownie aż tż nie zaczął się gapić na dupy, czym mnie niemiłosiernie wkurzył :/ Czułam się jak taki obrzydliwy wieloryb z tłustą dupą w porównaniu z tymi babami. Teraz jestem w domu i mam mega focha
|
|
#415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzn niby udawal, ze go to nie rusza, a oczy w inna strone Zaczelam dzisiaj 5 miesiac hjehjehje
|
|
#416 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wklejam zatem zdjęcie brzucha tutaj. trudno, niech patrzą ogólnie to słabo widać żebym była w ciąży, raczej jakbym się porządnie najadła.Cytat:
ale uczę się także spać na boku i coraz lepiej mi wychodzi. kładę poduchę między nogi i troszke pod brzuch i jest super ![]() Cytat:
Mi też czasem dokucza tż mówiąc niby w żartach "mój grubasku", a żadna kobieta w ciązy nie chce chyba tego słyszeć? nie dość że dla mnie też to jest szok, że moje ciało się zmienia to jeszcze tż powie mi coś takiego. ale już teraz nie mówi, bo mu wytłumaczyłam że to nie na miejscu. czasem tylko coś palnie, ale widzi moją minę, szybko się poprawia. Cytat:
![]() ja byłam u rodziców na obiadku. była moja chrześniaczka, bo siostra dziś w pracy. fajnie, bo już lata bez pieluszki. uczą ją wołać potrzeby. ma niecałe 2 latka ![]() głowa mnie boli przez tą pogodę wiec pewnie położe sie spać
|
|
#417 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dlaczego faceci nie kumają, że mogą takim czymś sprawić przykrość I to teraz szczególnie... Cytat:
Ale jak on to twierdzi robi to pieszczotliwie... Ale mi pieszczota Najlepsze jest to, że on sobie może komentować laski np z TV, ale jak ja coś powiem na temat innego faceta to obraza na tydzień. A nie wspomnę o tym jak już jakiś facet się obejrzy za mną w jego towarzystwie to już całkiem mu odbija palma.
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć." Coco Chanel Edytowane przez Velvet Wave Czas edycji: 2016-07-02 o 17:11 |
||
|
|
|
#418 |
|
Zakorzenienie
|
P.Migdalek, to samo pomyslalam, ze tez bym sciagnela stanik
Ona ma kompleks piersi po ciazy, wiec nie pokazalaby ich
|
#419 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Weź dla mnie trochę Cytat:
Poważny wiek ciąży! ![]() ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Cytat:
To taki brzuszek rzeczywiście, co dla obcych jeszcze nie jest oczywisty, pewnie raczej dla znajomych, ale nie bój się, jeszcze góra kilka tygodni i będzie dobrze widoczny
|
|
#420 |
|
Zakorzenienie
|
Albo mi sie wydaje albo od wczoraj cos mi sie rusza w brzuchu
Nie wiem czy to dziec czy flaki
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:29.

Mdli mnie w dalszym ciągu, ciągle robi mi się słabo już nie mówiąc o tym,że jak wejdę na 1 piętro to dysze jak lokomotywa

niezle juz nakupowalas
Wklejam zatem zdjęcie brzucha tutaj. trudno, niech patrzą
I to teraz szczególnie...