Wymarzony pierścionek, vol V czas zacząć :D - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-01-09, 22:36   #871
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Dot.: Wymarzony pierścionek, vol V czas zacząć :D

Madlen ale super Wam sie udalo z tym slubem

co do rodzicow uwazam ze to nie bedzie nie fair skoro sami tego chca, napewno sprawi im to przyjemnosc ze beda mogli Wam pomoc i Waszemu szczesciu

kasiu wspolczuje problemu nie wiem co Ci powiedziec, jak Ci pomoc
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-09, 23:00   #872
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
co do rodzicow uwazam ze to nie bedzie nie fair skoro sami tego chca, napewno sprawi im to przyjemnosc ze beda mogli Wam pomoc i Waszemu szczesciu
Szczególnie, że to będzie ostatnia pomoc dla "malutkiej córeczki" . Bo potem to już będzie tylko "mała córeczka" .
Poemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-09, 23:14   #873
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madlen__18 Pokaż wiadomość
Dobrze dziewczyny piszą Kasiu.
Masz spore predyspozycje i pierwsze objawy właśnie.
Nie rób sobie tego.
Też znam ten klimat od środka, ale dziewczyny już wszystko napisały.

Powiem wam, że zabawne.
Przyjechał dziś Tż do mnie (chory) żebyśmy pisali pismo do urzędu stanu cywilnego. Wiecie, w sprawie zezwolenia na udzielenie ślubu w piątek, bo taką mamy datę (sala) i nie idzie zmienić.
Umotywowaliśmy to nieźle (moja choroba - psychika (lęki))
I tak siedzę, Tż przepisuje (pisze paskud ładniej ode mnie) a tu telefon dzwoni.
Mama Tż. Mówi, że dzwoniła szefowa lokalu gdzie mamy wesele, spytać czy aktualne wszystko i powiedzieć, że zwolnił jej się jeden termin w kwietniu - sobota. Pamiętała o naszym problemie z urzędem i stwierdziła że zadzwoni i zapyta.
My jesteśmy jak najbardziej na tak, tyle, że będę musiala troszkę przyśpieszyć (remontu mieszkania nie zdażymy skończyc) bo ślub jest.... 5 kwietnia.
Czyli 20 dni wcześniej

Zaraz zmienię suwak)

w ogóle : rodzice stwierdzili, żebyśmy się mieszkaniem tak nie przejmowali (remontem się zajmie mój tata), bo najlepiej jak pojedziemy sobie odpocząć trochę. A oni dopilnują remontu.

Jak myślicie, mogę to tak zostawić, czy to nie bardzo fair?

Rany, jaki kamień z serca, że się wyjaśniło
Madlen bardzo się cieszę, że zwolnił się sobotni termin myślę, że nie powinnaś mieć wyrzutów i pozwól rodzicom Wam pomóc w remoncie
Stary 2008-01-09, 23:18   #874
rav12345
Wtajemniczenie

Dziewczyny, co to za siedzenie po nocach. Już do łóżek! Nie opalać się przed monitorami

A ode mnie właśnie wyszedł kolega, którego zostawiła dziewczyna, i nie wiem czemu wybrał mnie żeby sie wyżalić...

Dodatkowo dzisiaj miała do mnie dojść przesyłka z organicznymi kosmetykami, a zamiast tego dostałam maila: THE PACKAGE WAS DAMAGED IN TRANSIT Kolejna data odbioru przesyłki wyznaczona na następny tydzień
Stary 2008-01-09, 23:33   #875
nema_
Gość

O tej porze to się dla mnie zaazwyczaj dzień zaczynał ;p Ale powoli już reguluję tryb funkcjonowania.
Stary 2008-01-10, 01:46   #876
nema_
Gość

Albo i nie. Okropna bezsenność mnie dopadła, nie jestem w stanie wyleżeć nawet spokojnie...
Stary 2008-01-10, 06:15   #877
sanetka
Zakorzenienie

witam.
dziewczyny mam prosbe. Trzymajcie mocno kciuki bylismy wczoraj obejrzec mieszkanie,spodobalo sie i juz zaklepalismy. ale umowe podpiszemy dopiero w poniedzialek. i troche mamy cykora ze babka kogos znajdzie. ale TZa siostra zadzwonila pozniej zobaczyc co babka powie to jej wytlumaczyla ze juz ma chetnych, jest umowiona na poniedzialek i jesli bedzie nadal zainteresowana to ma dzwonic dopiero wtedy. wiec moze nas nie wyroluje

Madlen gratuluje. bedziesz Zona jeszcze wczesniej

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-01-10, 07:01   #878
vadi
*sportaddict*

Madlen - widzisz, los czuwa nad Tobą

Sanetko - trzymam kciuki

A ja się wpadłam pochwalić, że prawdopodobnie w przyszłym tyg czekaja mnie 2 rozmowy o pracę aaaaa
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-10, 07:43   #879
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nema_ Pokaż wiadomość
O hoho coraz bliżej, coraz bliżej
Trzymam kciuki za pomyślne kończenie wszystkiego
Ja też trzymam kciuki ładna data moją ulubioną cyfrą jest 5!

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
witam.
dziewczyny mam prosbe. Trzymajcie mocno kciuki bylismy wczoraj obejrzec mieszkanie,spodobalo sie i juz zaklepalismy. ale umowe podpiszemy dopiero w poniedzialek. i troche mamy cykora ze babka kogos znajdzie. ale TZa siostra zadzwonila pozniej zobaczyc co babka powie to jej wytlumaczyla ze juz ma chetnych, jest umowiona na poniedzialek i jesli bedzie nadal zainteresowana to ma dzwonic dopiero wtedy. wiec moze nas nie wyroluje
Dobry sposób na sprawdzenie właścicieli. Jest w porządku./
A my będziemy rozglądać się nad zmianą mieszkania, bo ostatnio stwierdzili, zę o 200 zł będą musieli podnieść cenę wcześniej mówili że o 50 zł (przebolejemy) ale 200 to dla nas duuużo.

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
A ja się wpadłam pochwalić, że prawdopodobnie w przyszłym tyg czekaja mnie 2 rozmowy o pracę aaaaa
Super! a na jakim stanowisku chcesz pracować?

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-10, 07:48   #880
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
witam.

Madlen gratuluje. bedziesz Zona jeszcze wczesniej
sanetko trzymam kciuki napewno w poniedzialek podpiszecie ta umowe i wszystko bedzie ok

Cytat:

Sanetko - trzymam kciuki

no to super rowniez trzymam kciuki aby dobrze poszlo
Stary 2008-01-10, 07:59   #881
ANITKA79
Zadomowienie

Cytat:

Sanetko - trzymam kciuki

HeyBede trzymac kciuki jak najmocniej sie da
Za Ciebie Sanetko takze, mysle ze bedzie jeszcze lepiej miedzy Toba a Tz jak zamieszkacie. Ty odpoczniesz chocby psychicznie od tej sytuacji w domu.
Madlen, widzisz i samo sie rozwiazaloCiesze sie bardzo ze sie uklada wszystko

Kasiu, jesli nie radzisz sobie z tym sama, to idz do specjalisty.. Twoj Tz ma racje, kiedy nie ma sie z tym problemow tak sie nie robi... Ja tez nie moge sie objadac na noc ani nic. Ale jak czasem mi sie zdarzy to wtedy zielona herbatka na trawienie, nigdy nie mozna sie zmuszac do zadnych wymiotowNie wolno tego robic na sile To oslabia orgaznim, wszystko w srodku..Kasiu nie rob tak wiecejLepiej jesc mniej a czesciej i nie jesc pozno, ale nie pozbywac sie jedzenia w ten sposob
ANITKA79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-10, 08:02   #882
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

dodam tylko ze moze to spowodowac powazne uszkodzenia ukladu pokarmowego - moze nawet peknac przelyk!!!!
Stary 2008-01-10, 08:05   #883
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Super! a na jakim stanowisku chcesz pracować?
inglisz ticzer, tak jak dotąd, tylko szukam szkoły, w której mi zaproponują jakieś stałe godziny, a nie to co teraz - może się trafi jakiś uczeń, może nie :/

Cytat:
no to super rowniez trzymam kciuki aby dobrze poszlo
Cytat:
Napisane przez ANITKA79 Pokaż wiadomość
HeyBede trzymac kciuki jak najmocniej sie da

wizażankowe kciuki nigdy nie zawodzą
Stary 2008-01-10, 08:07   #884
sanetka
Zakorzenienie

Vadi ja tez trzymam mocno

Stary 2008-01-10, 08:11   #885
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Vadi ja tez trzymam mocno
każdy kciuk się przyda bo już za 3 tyg przeprowadzka a coś jeść trzeba i woda by się przydała, i prąd, i żwirek do kuwety
Stary 2008-01-10, 08:14   #886
zuzaneczka
Zakorzenienie

witajcie

ja też trzymam kciuki za powodzenie w waszych sprawach

Marzenia się spełnią. Czekają tylko na właściwy moment.
zuzaneczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-10, 08:18   #887
gold-fish
Zakorzenienie

Dziewczynki.... to dzisiaj ja sie muszę wyżalić...

wczoraj TŻ miał zły dzień. Chodziło o rozmowę w sprawie podwyżki która uświadomiła mu że musi myśleć o przyszłości, ale gdzie indziej. Wrócił zdołowany i wkurzony. A wiem jak się nastawiał na tą podwyżkę. Odpowiedź będzie w poniedziałek.
Była u mnie stara przyjaciółka ale mimo, że miałyśmy sobie tyle do opowiedzenia to odgrzałam i podałam mu na stół zupę, potem poprosił czy moge mu odgrzać pierogi- też podałam, potem czy mogę nałozyć mu lodów- też podałam. Było ,,dzięki", a na mój tekst ze może sam sobie odgrzać powiedział, że on się zajmie koleżanką a ja mogę iść do kuchni...

Wieczorem mówię, żeby umył naczynia a on że NIE UMYJE i zebym ja je umyła. (Była cały czas ta koleżanka), on poszedł się kąpać. Po wyjściu koleżanki ja poszłam się myć. On nadal nie umył i leży w łóżku. Nasza współlokatorka mówi żebyśmy umyli przynajmniej garnki i patelnie. No i zaczęła się kłótnia.

A teraz do rzeczy: Mówię, że całe popołudnie to ja coś robiłam- on nic nie robił. wczoraj i przed wczoraj jak pracował na kompie to sama umyłam garnki.
On: od dzisiaj będziemy pracować po połowie, raz ja myję, raz ty.
Ja:w takim razie będziesz gotował co drugi dzień
On: dobra, i co drugi tydzień ty będziesz odkurzać dywan, a ja nauczę się i będę prasował...

Ja: dobra, to drugie dziecko ty urodzisz, albo połowę pierwszego!

I się go pytam: związek to kompromis wspólne życie, a takie dzielenie się po połowie to ja znajomi pod jednym dachem, to czego chcesz?
On: nie wiem...

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-10, 08:25   #888
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

rybko nie przejmuj sie
TZ napewno jest przytloczony problemami z praca i to sie odbija na Was i na Waszych relacjach. napewno dojdziecie do porozumienia a TZ zrozumie jakie bledy popelnia. przede wszystkim rozmowa, rozmowa i jeszcze raz rozmowa. trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze
Stary 2008-01-10, 09:24   #889
hania811
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki.

Madlen ale pieknie się wszystko ulozyło
Vadi trzymam bardzo mocno
Sanetko Ja juz się cieszę.
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-10, 09:27   #890
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rav12345 Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczyny za porady. Myślałam wcześniej o poczcie kwiatowej, ale:
1. obie z mamą jesteśmy straszliwie praktyczne, i obie uważamy kupowanie bukietów za marnotrawstwo pieniędzy (otrzymywanie ich nie sprawia nam przyjemności - nie wiem czy któraś z was ma coś podobnego),

Prezent-niespodziankę dla mamy mam (nowy telefon kom.).
Zdecydowanie ja też tak mam, nie lubię dostawać kwiatów, bo to dla mnie wyrzucone pieniądze Jeśli kwiaty to w doniczce , tak juz mam
I śmieszny zbieg okoliczności, bo ja na gwiazdkę tez sprawiłam mamie nowy telefon komórkowy Nie ma to jak byc praktycznym, gdybym jeszcze mogła powstzymac się od zakupoholizmu to już w ogóle byłabym z siebie super zadowolona

Cytat:
Napisane przez Madlen__18 Pokaż wiadomość
Dobrze dziewczyny piszą Kasiu.
Masz spore predyspozycje i pierwsze objawy właśnie.
Nie rób sobie tego.
Też znam ten klimat od środka, ale dziewczyny już wszystko napisały.

Powiem wam, że zabawne.
Przyjechał dziś Tż do mnie (chory) żebyśmy pisali pismo do urzędu stanu cywilnego. Wiecie, w sprawie zezwolenia na udzielenie ślubu w piątek, bo taką mamy datę (sala) i nie idzie zmienić.
Umotywowaliśmy to nieźle (moja choroba - psychika (lęki))
I tak siedzę, Tż przepisuje (pisze paskud ładniej ode mnie) a tu telefon dzwoni.
Mama Tż. Mówi, że dzwoniła szefowa lokalu gdzie mamy wesele, spytać czy aktualne wszystko i powiedzieć, że zwolnił jej się jeden termin w kwietniu - sobota. Pamiętała o naszym problemie z urzędem i stwierdziła że zadzwoni i zapyta.
My jesteśmy jak najbardziej na tak, tyle, że będę musiala troszkę przyśpieszyć (remontu mieszkania nie zdażymy skończyc) bo ślub jest.... 5 kwietnia.
Czyli 20 dni wcześniej

Rany, jaki kamień z serca, że się wyjaśniło
SUPER WIADOMOŚĆ, widzisz macie szczęście, jakiś aniołek nad Wami czuwa

VADI, SANETKO kciuki macie zapewnione
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-10, 09:35   #891
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
Zdecydowanie ja też tak mam, nie lubię dostawać kwiatów, bo to dla mnie wyrzucone pieniądze Jeśli kwiaty to w doniczce , tak juz mam
Ja tez tak mam. Na ładne kwiaty trzeba wydac z 50 zł...to ja wole za to dostac lakier do paznokci

Mój TZ wczoraj sobie wymyslił ze musze miec perłowy lakier. Poszedł do drogerii i mówi "potrzebuję perlowy lakier dla żony" Pani zdziwiona pokazła jeden z pytaniem "czy taki??" TZ na to "NIE bardziej wpadajacy w niebieski" i tak sobie rozmawiali i wybierali z 10 min a ja stalam z boku z taka miną Mam walnietego męża.
Stary 2008-01-10, 09:36   #892
kulbit
Zakorzenienie

Hej dziewczynki

Madlen ale fajna wiadomośc z ta sobotą i nie bedziecie mieli kłopotów z zalatwieniem ślubu w USC Super ciesze sie I szybciej bedziesz mężatką

Vadi to ja nie puszczam trzymanych ciagle za twoja prace kciuków
Sanetko mam nadzieję, że wszsytko wypali z mieszkaniem i bedziecie zadwoleni A gdzie byscie mieszkali, jesli można spytac?

Moje anioły z masy solnej:
kulbit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-10, 09:36   #893
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

a ja uwielbiam kwiaty i wszystko co romantyczne bardziej niz rzeczy praktyczne wole miec piekne wspomnienia z romantycznych chwil i gestow
Stary 2008-01-10, 09:40   #894
nema_
Gość

Dziewczyny trzymam kciuki za Was mocno i przesyłam czarodziejskie moce pomyślności

Złota Rybko, nie przejmuj się, trzeba przeczekać. Myślę, że to co przydarzyło się w pracy tak mocno na niego oddziałowało, że po prostu chciał pobyć w spokoju. Też tak czasem mam, a złych intencji w stosunku do drugiej osoby nie mam.
Stary 2008-01-10, 09:42   #895
kulbit
Zakorzenienie

To ja tam jak Svineck uwielbiam kwiaty i wszelkie niepraktyczne prezenty Lakier to ja sobie zawsze moge kupic sama
Mój mąż o tym wie i często zaskakuje mnie takimi prezencikami, równiez bez okazji Przynosi mi anioły bez okazji, które kolekcjonuję Kwiaty, bo szedł i po drodze widział takie ładne i musiał mi je kupić Ksiązki, bo wie jakie lubie, a był akurat w Empiku Zresztą ja tez robię mojemy mężowi prezenty bez okazji

Stary 2008-01-10, 09:45   #896
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez kulbit Pokaż wiadomość
To ja tam jak Svineck uwielbiam kwiaty i wszelkie niepraktyczne prezenty Lakier to ja sobie zawsze moge kupic sama
Mój mąż o tym wie i często zaskakuje mnie takimi prezencikami, równiez bez okazji Przynosi mi anioły bez okazji, które kolekcjonuję Kwiaty, bo szedł i po drodze widział takie ładne i musiał mi je kupić Ksiązki, bo wie jakie lubie, a był akurat w Empiku Zresztą ja tez robię mojemy mężowi prezenty bez okazji
my mamy tak samo
Stary 2008-01-10, 09:50   #897
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
my mamy tak samo
Uwielbiam takie gesty
Jak ostatnio byliśmy w Ikea, wybrałam wazon do naszego pokoju, a mój maż poszedł obok i zaczął przegladac rózne kwiaty, wybrał piękną łodygę bawełny i przyniósł mi i mówi: "a to masz w prezenie do wazonu, bedzie slicznie pasowała, a kiedyś mówiłaś, ze podoba ci sie kwiat bawełny" I to uwielbiam, że mój mąż pamięta jak mówię takie "pierdoły"..

Stary 2008-01-10, 09:50   #898
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
Sanetko mam nadzieję, że wszsytko wypali z mieszkaniem i bedziecie zadwoleni A gdzie byscie mieszkali, jesli można spytac?
mieszkanie u mnie w miescie (minsk maz.), prawie w centrum (mowia ze moze byc w lato glosno przy otwartym oknie ale to normalne bo klatka od ulicy). TZ sie przeniesie na ulice obok w sumie. 2 pokoje, na 1 pietrze,piwnica,balkon. gole sciany dostaniemy (tylko dywan,lawa i jakies 3 szafki sa) ale mieszkanie odnowione i odmalowane przez poprzednich lokatorow. 3 sklepy pod nosem, do pracy TZ by mial jeszcze blizej, przystanek pks pod blokiem.

chcialabym zeby wszystko sie udalo bo i cena rozsadna (740zl calosc z oplatami do tego doliczyc musimy wlasna butle i gaz ale to juz nieduzy wydatek).

Stary 2008-01-10, 09:51   #899
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Uwielbiam takie gesty
Jak ostatnio byliśmy w Ikea, wybrałam wazon do naszego pokoju, a mój maż poszedł obok i zaczął przegladac rózne kwiaty, wybrał piękną łodygę bawełny i przyniósł mi i mówi: "a to masz w prezenie do wazonu, bedzie slicznie pasowała, a kiedyś mówiłaś, ze podoba ci sie kwiat bawełny" I to uwielbiam, że mój mąż pamięta jak mówię takie "pierdoły"..
haha mam tak samo - ejjj mam nadzieje ze nie mamy tego samego faceta
Stary 2008-01-10, 09:52   #900
hania811
Zakorzenienie

My mamy jakies takie inne pojęcie romantyzmu
Nigdy nie dostałam prezentu- niespodzianki i ja takiego nigdy mezowi nie sprawiłam.
Zawsze prezenty konsultujemy, albo kupujemy razem.
Dla mnie mega romantyczny jest np. sms od TZ "małpko wredna kupić Ci perfumy??" ja na to zawsze odpowiadam "nie potrzebuję!!!!" a on "i tak Ci małpko kupie" ...i takie wymiany zdanie sa dla mnie mega romantyczne
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości