![]() |
#2401 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesienne Mamy 2007
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Beata zdjecia doszly? rany ale weronika ma duzo wlosow Pysiu ,czy mnie sie wydaje, czy te nasze chlopaki strasznie do siebie podobne(moj maz twierdzi,ze "gady" ![]()
![]() |
#2402 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki,
no my właśnie po spacerze,choć 40 min wypad zakonczony sprintem do domu z powodu wiecznego głodu to ciężko nazwać spacerem. Byliśmy dziś u nefrologa-Marta w 1 nerce ma 2 miedniczki nerkowe-trochę to zakręcone,ale taka jej uroda,a nas czeka częstsza wizyta u lekarza,usg co kilka m-cy.Jak nie urok to sraczka.Jak usg bioder jest ok i po kręczu szyi słuch zaginął to teraz to. Oj ta moja córa-dla niej wszystko ![]() Czy jak nosicie dzieci pionowo na rączkach odwrócone do Was to odchylają główkę do tyłu?????Dziś tż mnie tak spytał kontrolnie czy to ok. ![]() z tymi wypadającymi włosami to ja wczoraj pzeżyłam szok-czesząć je wieczorem na szczotce została aka ilość jak przypuszczam po chemii.Aż włączyłam neta żeby o tym poczytać,bo się wystraszyłam.Podobno tak musi być.Tylko czy mi włosów wystarczy na kolejną ciążę ![]() Dzieciaki piękne ![]() I jakie już duże-prawda,że już czlowiek zapomina jak były malenkie??????ja już nie pamiętam jak to było w ciąży. Moja przyjaciółka jest w ciąży i własnie dziś się dowiedzała że będzie syn(1-córka ).Jestem happy razem z nią. Zatęskniłam za ciążą,na co mój kochany uciekł w te pedy do pracy ![]() A Marta śpi.............I dobrze Buzia wielka |
![]() ![]() |
![]() |
#2403 |
Rozeznanie
|
Juz godzine temu wrocilam ze spaceru a mlody spi nadal. zostawilam go na ogrodzie pewnie sie zaraz obudzi na jedzonko. Mam cala gore prania ale zrobie to jak bedzie sie Max bawil na macie w ja w tym czsie bede prasowac.
Jejku ale Weronika ma duzo wloskow ![]() ![]() A juz taka bylam zadowolona jak bylam w cizau ze mam takie piekne lsniace geste wlosy. Lece bo slysze wrzaski Maxa z ogrodu. |
![]() ![]() |
![]() |
#2404 |
BAN stały
|
my się meldujemy
byliśmy dzis na szczepieniu, gabrysia zniosła je bardzo dzielnie i następnym razem wybieramy się dopiero 21 lutego, o ile nie złąpie nas jakaś infekcja - odpukać!!! Dzis Gabrysia pierwszy raz w swoim życiu przespała calutą noc, wczoraj ostatbnie karmienie o 21 i dzis o 9.rano budziłam ja, żeby zjadłą cos przed wyjściem do przychodni Dziś też po powrocie doatała pierwszą w swoim życiu zupkę jarzynową, którą jak się okazuje zjadła z wielkim apetytem i w ogóle nie pluła, choć to nowość i na dodatek w smaku takie paskudne No, a my mielismy wczoraj zostać milionerami i nie zostaliśmy, mą zawsze obstawia totka jak jest jakaś duża kumulacja i na dodatek robi to na chybył trafił, a ja zawsze mu tłumczę, ze to musi być system skreślany za każdym razem i może w końcu kiedyś sie trafi ale my szczęścia do czegos takiego nie mamy, a ja juz sobie myślałam co ja zrobię za te 10 milionów ehhh i znów mnie na marzenia wzięło dzis wiezorem mamy gości, zapowiedzianych niespodziewanie, bo dopiero przed godziną , konkretnie to nie gości a gościa, tego samego znajmego, który był u nas kiedys jeden raz, pisałam tutaj, myślałam, że nie dogadają sie z TŻ-em a oni sobie meczyk oglądli przy piwku nie wiem, co ten K. się tak nas uczepił, no ale niech mu będzie, w końcu po starej przyjaźni a nawet czymś więcej nie zamknę mu przecież drzwi przed nosem, tyle, ze o tej wizycie nie wie mój TŻ, któy jest w pracy i będzie dopiero po 19. Uciekam, bajzel mam, kupę prania muszę rozwiesić a dziś mam taki leniwy dzień, odkąd przyszlismy ze szzepienia to nie mogę sie za nic zabrać buziolki i miłęgo popołudnia |
![]() ![]() |
![]() |
#2405 |
Rozeznanie
|
Sylwia niestety nic nie doszło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2406 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]()
#2407 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2408 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
http://www.potomek.pl/siatka-dziewczynki.swf Cytat:
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6246359]Motylku: mi tez wypadaja wlosy, ale czytalam gdzies ![]() ![]() No to chyba niedługo łysa zostanę ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2409 |
Zakorzenienie
|
annula,berbeaa cudne są Wasze maleństwa, zresztą, które nie są.
A z tymi wychodzącymi włosami to coś jest na rzeczy...ja już od 2 tygodni mam ten problem mimo że nie karmię piersią wychodzą mi garściami zwłaszcza po umyciu, aż się płakać chce. Faktem jest tylko to, że w ciąży włosy mialam boskie i wcale mi nie wychodzily jak nigdy... Mąż w aptece kupil mi Vitapil, ale czy pomoże ??? ![]() ![]() Buziaki na dobranoc ![]()
#2410 | ||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak nie zda egzaminu, to wypróbuję Ziaję lub Nivea. Dzięki serdeczne ![]() Dziękuję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
W "Pierwszym roku życia dziecka" napisano, że ryzyko uszkodzenia wzroku dziecka lampą błyskową jest niezmiernie małe, ale warto zachować ostrożność: trzymać aparat w odległości przynajmniej jednego metra od dziecka, używać specjalnego filtru (rozpraszającego światło) na lampę, kieroać światło lampy na ścianę lub sufit zamiast na twarz dziecka (jeśli sprzęt na to pozwala). Któraś z Was, chyba Motylek, pytała kiedyś jak korzystać z powyższej książki, tzn. który miesiąc dotyczy mojego dziecka. Wyjaśnione jest to na końcu rozdziału "Pierwszy miesiąc" (str. 189, wydanie IV, 2007 r.). Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mnie też dziś szlag trafił w naszym „gminnym ośrodku zdrowia” ![]() ![]() ![]() Żal mi się zrobiło pielęgniarki, bo była wyraźnie zakłopotana, a to nie jej wina, że wyszło jak wyszło... Cytat:
![]() ![]() Annulo, świetna chusta! Nie ma za co ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
No i dołączam się do łysiejących ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2411 |
Wtajemniczenie
|
cos duża ta moja córka- tak mi się wydaje- bo wazy jakies 7 kg
a zakupy bardzo udane 4 bluzeczki i dwa dresiki. polecam c&a - całkiem tanio i ładne ubranka. a tych dresików to juz troche ma bo wcześniej w 5-10-15- do wiosny przygotowana bo dzis brałam juz na 74 bo te na 68 to takie akurat
#2412 |
Zakorzenienie
|
Spłakałam się dziś strasznie
![]() Jestem wstrząśnięta brakiem jakichkolwiek zahamowań, refleksji, zrozumienia i współczucia dla tych maleńkich istot, które cierpią i których kosztem niektórzy bez żadnych skrupułów zbierają pieniądze. A te dzieciątka takie cudne, tak potwornie mi ich żal... Jeden z chłopców ma ciężkie porażenie mózgowe, a drugi jest w stanie śpiączki czuwającej - nie wybudził się po rutynowej wydawałoby się operacji stulejki. Ilekroć patrzę na Jasia, dziękuję Bogu, że jest zdrowy. Dobrej nocy Wam życzę, uściski dla maluchów. M.
#2413 |
Wtajemniczenie
|
nie ogladałam ,widziałam tylko wczoraj zapowiedzi ale cieszę się że moja Klaudia jest zdrowa.
a tak wyglądała wieczorkiem(wczoraj) po dzrzemce i ubranka które dzisiaj zakupiłam
#2414 |
Wtajemniczenie
|
muszę sie troszkę pochwalić bo to byly udane zakupy
#2415 |
Raczkowanie
|
Kurcze blade
![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2416 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętacie jak nie mogłam go na niczym otworzyć? W końcu udało się na laptopie brata mojego męża i przegraliśmy i teraz już działa ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2417 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Śliczne te dzieciaczki z Naszej paczki ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2418 |
Wtajemniczenie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6253350]Ja sie przyznam, ze juz nawet wiadomosci nie ogladam ani nie czytam co sie w Polsce dzieje, odkad jakis czas temu w jednym dniu zbombardowaly mnie informacje o:
- matka zostawila 2 letnie dziecko w samochodzie i poszla na zakupy, biedactwo zostalo samo w zamknietych samochodzie w srodku zimy ![]() - w moczu 4 miesiecznego dziecka wykryto amfetamine, mama oczywiscie nie wie, jak sie to stalo ![]() - znaleziono zwloki kilkumiesiecznego dziecka w mieszkaniu, w ktorym trwala libacja alkoholowa z matka na czele ![]() ja też już nie mogę słuchać takich rzeczy bo zaraz mam łzy w oczach a chyba nie ma dnia żeby coś w tym stylu się nie wydarzyło. jak patrze na moja Klaudię to nie mogę zrozumieć jak mozna takiemu dziecku wyrządzic krzywdę. no płacze czase i nie mam siły ale jak sie poźniej uśmiechnie to wszystko mija. no i przecież to taka bezbronna istotka. a klaudia juz kolejną noc nie co 3 godziny. zjadła ok21.30 kaszkę i o dziwo-bez zadnych problemów- smoczek 3 działa super. budzi sie troszkę jak widzicie ale ja jej nawet nie biorę na ręce-pomarudzi jakieś 3 minutki, troszke posteka, powierci i śpi dalej. nawet herbatki nie pije. to widze już światełko w tunelu- za kilka dni powinna sie pszestawić-mam nadzieję. a dzisiaj tez mam cały dzień zawalony bo jadę po nowy telefon dla tż , zrobić badania do pracy i chciałam obejrzeć meble no i przymierzam się juz do kupna wózka spacerowego.
#2419 |
Zakorzenienie
|
demoniku najgorsze było to, ze ta kobieta sama była w ciązy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2420 |
Zakorzenienie
|
Też oglądalam, straszne to było, w dodatku kobieta w ciąży i tłumaczyła się jakby nigdy nic, wydawało jej się że nic złego nie robi
![]() A dziś kilka fotek Kubusiowych... (Sylwunia pozazdrościlismy zdjęć z misiami ![]()
#2421 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ech, Kanciu... To nie kobieta, to babiszon pozbawiony jakichkolwiek uczuć, niezdolny do refleksji i współodczuwania ![]() * * * Mój synuś właśnie się obudził, śpiewa do zwierzątek z pozytywki ![]() ![]() Karmiłam go wczoraj przed zaśnięciem, czyli przed 20, później tuż przed moim zaśnięciem, czyli o 23, następnie o 2, 4 i 7, wtedy też postanowił się obudzić. Pobrykał 1,5 godziny, zjadł i uciął sobie drzemkę.
![]() |
#2422 |
Zakorzenienie
|
W nocy robimy postępy z karmieniem.
Karmiłam Olę o 1 w nocy, a potem dopiero o 6 (5 godzin bez jedzenia ![]() Ale widzę, że Demonik masz to samo, karmienie co 2-3 godziny. A ja muszę dzisiaj trochę dom ogarnąć, moi rodzice przyjeżdżają do Oli, bo już się stęsknili za nią. Fajnie trochę z mężem powłóczymy się po centrach handlowych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2423 |
Zakorzenienie
|
Aniu moze lepiej na romantyczna kolacje?
![]() |
#2424 |
Zakorzenienie
|
A wiesz, że chyba skorzystam z pomysłu? Przed ciążą, to co tydzień chodziliśmy do różnych pubów (lubimy testować nowe miejsca a ja testuję, gdzie podają najlepszy gin z tonikiem-mój ulubiony drink), a teraz??? Zakupy robimy na szybko, jak załatwimy opiekunkę w rodzinie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2425 |
BAN stały
|
Ivy to nie jesteś sama z tym ogarnianiem domu, ja mam cały bałagan , którego z samego wieczora narobiły mi dzieci, o 21. wpadł K., więc już nie miałam jak sprzątać w dziecięcym, w efekcie zamówiliśmy pizzę i siedzieliśmy dosć długo, dlatego jestem niewyspana. Okazało się, że K. ma dla mnie ofertę pracy, ale jak się dowiedział, ze ja jeździć nie umiem, a raczej umiem ale tylko po rowach to mu sie raczej odwidziało, panowie zrobili sobie ze mnie haha i hihi do późna i pewnei bym się obraziła, gdyby nie to, ze później dostałam dużego buziaka od męża, który stwierdził, że i tak się nauczę
![]() Poza tym powiedziałam K., ze na razie mi dobrze z czwórką dzieci w kapciach po domu biegać, a od października studia, więc raczej nie będzie mi się chciało jeszcze po nocach pracować i gdyby było to prawko to jeszcze rano w samochód po tym wszystkim wsiadać Ja jestem raczej śpioch i chyba nigdy za zadne pieniądze nie pozwoliłabym odebrać sobie nocki, chociaż już kiedyś miałam identyczną propozycje No, Gabrysia tylko wczoraj wieczorem chyba wyczuła, ze goscie będą, bo jeszcze przed 22. dziecina gugała do karuzelki i do biedrony, tak sie do niej przywiązała, ze jak zasypia, to musi mieć tego pluszaka przed oczkami. Coś mi się wydaje, ze nasz znajomy też chetnie by sie na dziecko zdecydował ale jak się okazuje taki zapracowany ostatnio, że nawet kandydatki nie jeste w stanie przy sobie utrzymać z braku czasu ![]() No ale ja też mam takiego meża, tyle, że my się już raczej starać nie musimy Za to musimy się wziąć za sprzątanie i to raczej tylko ja, bo znów sama w domu jestem z dziećmi, wiec błagam, niech mi ktos wreszcie odetnie ten internet!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2426 | |
BAN stały
|
Cytat:
gustuję w prostocie że tak napiszę - uwielbiam drinki na soczku grejpfrutowym a teraz ide przeciąć ten cholerny kabel |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2427 |
Zakorzenienie
|
roxi zdecydowalas sie juz na co pojdziesz?
#2428 |
Zadomowienie
|
Jezuuu jaka mielismy w nocy przygode...tzn bardziej nad ranem. Blanka jak zwykle - kapiel 19:30, jedzonko i spanie od 20tej. Przez ostatnie tygodnie zaczela przesypiac cale noce - tzn od 20 do 5 lub 6tej i dzis tez tak bylo z tym wyjatkiem ze o 5tej obudzily mnie odglosy jakby moje dziecko sie dusilo!!!! tak dziwnie charczala i nie mogla zaczerpnac powierza!miala mocno naprezone cialko - sztywne raczki i nozki.Mimo ze te odglosy byly cichutkie to i tak wybudzilo mnie to z glebokiego snu, od razu ja wzielam, pzrechylilam glowka w dol i poklepalam w pleki i pupe. Po chwili wrocil jej oddech i sie rozluznila. A stalo sie to wsyztsko dlatego ze ostatnio strasznie sie slini i poprostu zakrztusila sie wlasna slina. Poplakalam sie po tym wsyztskim bo wyobrazilam sobie co by bylo jakby nie uslyszala
![]() ![]() a teraz spi po zrobianiu mega kupala ktoremu nawet za duzy pampers nie dal rady ![]() dzis tez idziemy na dlugi spacer bo piekna pogoda ![]() pysiu - Kubuś jest urooczy, taki uśmiech to chyba lapie mamusie wprost za serce, co? Ciesze sie ze zamieszczacie coraz wiecej zdjec swoich maluszkow - tak milo ogladac jak rosna ![]() pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
#2429 |
Zadomowienie
|
sylwia - masz juz wyniki posiewu?wiadomo cos?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2430 |
Zakorzenienie
|
ma byc jutro
![]() A poissy znowu sie szwenda po innych watkach, zdecydowanie nas zaniedbuje !!!
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:41.