|
|
#2221 |
|
<3 <3 <3
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;62543411]
Ooo, dziękuję za link, nawet mi do głowy nie przyszło szukać takiej grupy [/QUOTE]Nie ma problemu
|
#2222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2223 | |
|
Zadomowienie
|
Bry
U mnie mdłości już minęły od kilku dni ale wcześniej przez 3 tygodnie nie mogłam nic powąchać, a jadłam tylko bułki z masłem i pomidorem. Zamierzam nadrobić teraz zdrowe jedzonko ![]() Cytat:
wybrałam taki siwy w śnieżynki.A puki co zwijam w rulon koc i podkładam sobie jak kojec ale koc jest trochę twardy a poducha będzie super ![]() Mamusie, które mają już dziecia jak karmiłyście piersią to dawałyście też smoczka? Nie zaburzał ssania? |
|
|
|
|
#2224 |
|
Zakorzenienie
|
Korzystałam i z chusty i z mai tei i oba są super. Będę musiała ich poszukać, gdzieś leżą.
Tą poduszkę ciążową też mam. Nazywa się Zygmunt Tylko moja to taki wałek ale sobie układam i jest dobrze, mógłby być bardziej napchany tą watą. W pierwszych miesiącach życia Ali używaliśmy go jako takiego klina jak musiała na boku leżec bo jej się ulewało. Wystarczyło końce związać i taki fajny kojec powstawał.A co do karmienia to niestety moja córka nie chciała ssaćwiec przezkilka msc odciągałam pokarm laktatorem i podawałam z butelki, a smoczka też nigdy nie chciała. Jak kilka razy próbowałam to wypluwała. Egzemplarz nie ssący mi się trafił. Mam nadzieję, że teraz pójdzie lepiej
http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3vfxm9jst8o15.png Edytowane przez kiciulec Czas edycji: 2016-07-03 o 14:26 |
|
|
|
#2225 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
już nie moge sie doczekać
|
|
#2226 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
odnośnie kojca to w poprzedniej ciąży uszylam go sobie sama ze starych welurowych dresowych spodni. Bardzo długo mi służył ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje jest uszyte z takiego jakby drobnego sztruksu. I niby ma rozmiar 74 alemozna je podwijać u dołu i regulować rozmiar. Dziecko można nosić jak samo stabilnie siedzi. O tak to wygląda: http://cdn3.bigcommerce.com/s-hrkvm/...g?t=1407186886 http://podbabycarriers.com/assets/up...opt-front1.jpg
|
|
#2228 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny dzis jest 7t7d ciazy, gdybym nie była, wlasnie w tym momencie miałabym miesiączkę jesli to ma jakies znaczenie.. wczoraj zauważyłam lekko brązowe plamienie, ale dzis rano nie było śladu, natomiast od 2-3 godzin znów widoczne jest plamienie. Nie jest to krew, jedynie brązowy śluz. Od początku ciazy dosc mocno odczuwam bol w dole brzucha, cos Jak bol jajników tak jak zazwyczaj przed miesiączka. Miesiączki miałam zawsze baaardzo bolesne takze mysle, ze moze to jest powodem tego bólu.. Choc wszędzie czytam, ze to normalne. Do tej pory oprócz braku miesiączki i powiększających sie piersi nie miałam zadnych objawów ciazy. Dopiero od 2-3 dni czuje dziwny posmak w ustach i delikatne mdłości przez cały dzien. Kolejna wizyte u ginekologa mam we wtorek popołudniu i tak sie zastanawiam czy czekać czy pójśc dzis do szpitala? Moze panikuje i te plamienia sa czyms normalnym? Dodam tez, ze ostatnie 2 tygodnie były dla mnie dosc stresującym okresem.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam plamienia w 9 tyg ciąży i lekarz zwiększył mi dawkę progesteronu i kazał leżeć. Po kilku dniach się uspokoiło. Może masz nr teldo lekarzażeby zadzwonić i się dopytać comasz robić?
|
|
#2230 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2231 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli sie nasili to jedz na pogotowie . Tez miałam plamienie w czasie Kiedy wypadał okres ale to były dosłownie dwie plamki
Szczególnie to ze był to stresujący okres , poprostu jedz sprawdza cie dadzą jakby trzeba było odpowiednie tabletki ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- A witam sie w 15 tc i uwaga doczekałam sie od 3 dni senność minęła moge wkoncu jesc zdrowo i mam duuuzo siły gdyby nie to ze lekko mi urósł brzuszek nie pamiętałabym ze jestem w ciąży Wiec to nie ściema ten okres nadchodzi ! |
|
|
|
#2232 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, jakie dokładnie rogale zamówiłyście?
http://allegro.pl/rogal-do-karmienia...161629855.html - coś takiego? Dziś z mamą gadałam o tym wszystkim, co trzeba będzie kupić itd, okazało się przy okazji, że ma nowy nieużywany laktator Lovi, który dostała w podziękowaniu za napisanie historii o ciąży z moim braciszkiem (była problematyczna i pełna "przygód'...) do "Mama i ja" Zawsze to trochę kasy zostaje w kieszeni |
|
|
|
#2233 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja jeszcze od siebie dodam że brak objawów wcale nie musi oznaczać nic złego, nie wkręcaj sobie broń Boże czeegoś w tym stylu, ja do tej pory objawy mam baardzo delikatne (zmęczenie, głód i senność). Dziś za nami dłuuuugi spacer z chwilowym truchtem nawet Ta godzina a ja mam dużo siły, spac się nie chce... idzie ku lepszemu ![]() ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;62564526]Dziewczyny, jakie dokładnie rogale zamówiłyście? http://allegro.pl/rogal-do-karmienia...161629855.html - coś takiego? Dziś z mamą gadałam o tym wszystkim, co trzeba będzie kupić itd, okazało się przy okazji, że ma nowy nieużywany laktator Lovi, który dostała w podziękowaniu za napisanie historii o ciąży z moim braciszkiem (była problematyczna i pełna "przygód'...) do "Mama i ja" Zawsze to trochę kasy zostaje w kieszeni Super Ja bym chętnie brała udział w jakiś konkursach na fb, czasem coś wygrywam (na wizażu ostatnio też dużo się zdarza) ale kurde nie chce żeby się wszyscy domyślili że jestem w ciąży, jeszcze za wcześnie.
|
|
#2234 | |
|
Zadomowienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;62564526]Dziewczyny, jakie dokładnie rogale zamówiłyście?
http://allegro.pl/rogal-do-karmienia...161629855.html - coś takiego? Dziś z mamą gadałam o tym wszystkim, co trzeba będzie kupić itd, okazało się przy okazji, że ma nowy nieużywany laktator Lovi, który dostała w podziękowaniu za napisanie historii o ciąży z moim braciszkiem (była problematyczna i pełna "przygód'...) do "Mama i ja" Zawsze to trochę kasy zostaje w kieszeni Ja zamówiłam tego rogala super mami http://allegro.pl/poduszka-kojec-dla...935567615.html Fajnie że masz laktator, zwłaszcza że nie każda mama ma z niego pożytek to przynajmniej stówka w kieszeni ![]() Cytat:
Na fb też nie gram bo brak anonimowości.
|
|
|
|
|
#2235 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
|
|
#2236 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak to fajnie "zobaczyć znajomą twarz" ![]() Co do rogala... ja poki co "maltretuje" swoja poduszke. Kiedys z mezem kupilismy taaka dluga, ktora miala byc pod naasze podkladana, ale okazalo sie ze to strasznie niewygodne... za to wspaniale zastepuje rogala Jeslli chodzi o zakupy..wstrzymujemy sie poki co, ale za to planujemy. Ogladamy wozki w internecie, a mastepbie próbujemy je w sklepie sprawdzajac czy sa w porządku... W internecie sa spporo tansze ![]() Mamy wtbranych kilka sklepow, z ktorych bedziemy rzeczy kupowali.. Planuje zeby ppd koniec listopada/ poczatek grudnia wszystko bylo w domu, co niezbędne. Wozek kupimy w polowie grudnia, zeby moc mu ssie przyjzec i miec czas na zwrot w raziie czego... Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2237 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My mamy podobny plan ale szczerze mówiąc korci mnie żeby już wszystko kupić. Jednak myślę że nie ma co się spieszyć jak będzie wiadomo że jest bliżej rozwiązania i dzidziuś zdrowy to zaczniemy zakupy. A w internecie to nawet z 200 zł różnicy jest na wózkach w porównaniu ze sklepami stacjonarnymi. Miłego dnia dziewczyny
|
|
|
|
|
#2238 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() Synuś nie używał smoczka-wypluwał ![]() A co do wyprawki to myślę, że od września powoli zacznę kupować dużo tego nie ma, bo wszystko mam po synku: )Dla dziewczynki dostanę ubranka po siostrzenicach Zostaną jedynie zakupy do pielęgnacji maluszka i zakupy w aptece
Edytowane przez obca7 Czas edycji: 2016-07-04 o 08:40 Powód: literówka |
|
|
|
#2239 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie sporo po córce mam ale ciuszki musze dokupić bo te najmniejsze to porozdawałam. Już się nie mogę doczekać kiedy obejże to co mam i zaczne kupować to co brakuje. Ale narazie nie moge, bo córka jeszcze nie wie. Dopiero jak jej powiemy to wtedy razem będziemy przeglądały,ucieszy się pewnie. Zrobiłam jej nawet koszulkę "będę starszą siostrą"
|
#2240 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a córka ile ma lat? mój synek 3,5 i już wie i uwielbia przytulać się do brzucha, głaszcze, i czasami podaje jedzenie i mówi: dzidzia am
|
|
#2241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja Ala ma 4,5 i narazie jej nie mówiłam, bo się bałam powiedzieć za wcześnie ( w listopadzei zeszłego roku poroniłam). Ale w czwartek ide na usg 12tygodnia i jak wszystko będzie dobrze to już nie będziemy trzymać w tajemnicy.
|
|
#2242 |
|
Rozeznanie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;62564526]Dziewczyny, jakie dokładnie rogale zamówiłyście?
http://allegro.pl/rogal-do-karmienia...161629855.html - coś takiego? Dziś z mamą gadałam o tym wszystkim, co trzeba będzie kupić itd, okazało się przy okazji, że ma nowy nieużywany laktator Lovi, który dostała w podziękowaniu za napisanie historii o ciąży z moim braciszkiem (była problematyczna i pełna "przygód'...) do "Mama i ja" Zawsze to trochę kasy zostaje w kieszeni Ja tutaj kupiłam https://supermami.pl/pl/poduszki-cia...typu-c-98.html też z supermami
|
#2243 |
|
Przyczajenie
|
Ufff... Nadrobiłam
Tyle się tu dzieje, nie można spuścić wątku z oczu ![]() Mam pytanie odnośnie tych kojców/poduszek.. Wyglądają kosmicznie, ale zachęcająco! Tak się zastanawiam czy nie macie problemu że one są za krótkie? Ja jestem wysoka i mam wątpliwości czy to będzie wygodnie, czy jak się jest wysoką osobą to czy tułów się mieści i dolne/górne krawędzie nie cisną. Macie doświadczenia? Widzę, że u większości przygotowania w toku. Na razie kupiłam (jedynie dla własnej przyjemności) 2 pary śpioszek i poza tym nic nie ogarniam. Powiem szczerze, że straaasznie mi się nie chce Jak muszę wybrać wszystko do mieszkania, kafelki, agd, decydować o wysokości szafek i tych wszystkich pierdół to już na wózki, łóżeczka itp nie mam siły i chęci A wszystkie baby wokół się dziwią, ze totalnie nie chce mi się urządzać dziecku pokoju, czuję się trochę wyrodną matką..Wybaczcie, ale nie pamiętam która pisała, ze wkurzają ją komentarze ludzi i gadanie tylko o ciąży.. Mam to samo!!! Niektóre osoby rozmawiają ze mną WYŁĄCZNIE O CIĄŻY! To jest nie do wytrzymania, szczególnie jeśli 3 godzinny wykład co mi wolno, co nie, jak to jest, kiedy przejdą mi mdłości robi mi osoba, która w ciąży nigdy nie była... Wrrr, agresja mi rośnie. Też mam takie poczucie - przecież to nadal ja, nie przekształciłam się nagle w inkubator.. Ale troskliwość męża i rodzinki jest bardzo miła, nawet jak są nadgorliwi to jest to jednak bardzo miłe i staram się doceniać. Apropos malowania ścian - pytałam lekarza, bo też chciałam, jak zawsze, pomóc mężowi. No i pan powiedział, że mam pomagać palcem wskazującym ![]() ![]() Nawet nie do końca chodzi o opary, ale o wchodzenie na drabinkę, długotrwałe podnoszenie rąk - powiedział że jakaś żyła/tętnica szyjna wtedy jest w złej pozycji i mogę zemdleć. Na moją sceptyczną minę stwierdził, ze to naprawdę dzieje się bardzo szybko, w ułamku sekundy ciemność. Postanowiłam nie ryzykować...
|
|
|
|
#2244 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
porcję dziecięcą ale zjadłam [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;62564526]Dziewczyny, jakie dokładnie rogale zamówiłyście? http://allegro.pl/rogal-do-karmienia...161629855.html - coś takiego? Dziś z mamą gadałam o tym wszystkim, co trzeba będzie kupić itd, okazało się przy okazji, że ma nowy nieużywany laktator Lovi, który dostała w podziękowaniu za napisanie historii o ciąży z moim braciszkiem (była problematyczna i pełna "przygód'...) do "Mama i ja" Zawsze to trochę kasy zostaje w kieszeni Ja nie muszę kupować bo siostra już zapowiedziała że mi uszyje pościel, kocyk, czapeczki i inne ciuszki też więc dużo mi odejdzie do kupienia bo zapewne aby za materiał będzie chciała o ile w ogóle ma działalność i szyje cudowne wyroby dla maluchów |
||
|
|
|
#2245 |
|
Rozeznanie
|
U nas dziec ma za 2dni rok i on poki co nic nie kuma.. kopie jak szalony przy zmianie pampersa wiec musze bardzo uwazac na brzuch no i ogolnie jak sie na mnie wspina to musze uwazac na brzucho.
Uzywalismy i chusty i mei tai ale chusty mlody nie pokochal w mei tai bylo lepiej chuste zostawilam moze drugi maluszek ja pokocha![]() Co do laktatora mialam reczny ale do dupy:p kupilam elektryczny medeli mini electric i to uratowalo mnie gdy trafilam do szpitala tej samej nocy co wrocilam do domu po porodzie.. uratowalo mi laktacje i mlody mimo jedzenia mm to jak wrocilam do domu to od razu dossal sie co cyca i od tamtej pory wogole mm nie chce tknac:p
|
|
|
|
#2246 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez jeszcze kompletnie nic nie kupiłam - ani ciuszków ani zabawek, za wózkami i innymi tego typu tez się jeszcze w ogóle nie rozglądam. Jakoś tak myślę że mam jeszcze mnóstwo czasu
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
|
#2247 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny.
Nie było mnie kilka dni na forum i nadrabiania było sporo Ja jeszcze nic nie kupuję dla dziecka,myślę że zacznę dopiero za dwa -trzy miesiące.Jutro mam wizytę i się coraz bardziej denerwuję. Mam nadzieje że ktoś będzie trzymał za mnie kciuki. |
|
|
|
#2248 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2249 |
|
Zadomowienie
|
Ehhh no i umówiłam się na te prenatalne. 21 lipca... tyle czasu... jakbym mogła to bym codziennie się pod usg podpinała żeby popatrzeć na mojego Elviska
|
#2250 | |||
|
Zadomowienie
|
http://allegro.pl/rogal-do-karmienia...161629855.html - coś takiego? Dziś z mamą gadałam o tym wszystkim, co trzeba będzie kupić itd, okazało się przy okazji, że ma nowy nieużywany laktator Lovi, który dostała w podziękowaniu za napisanie historii o ciąży z moim braciszkiem (była problematyczna i pełna "przygód'...) do "Mama i ja" Zawsze to trochę kasy zostaje w kieszeni Super. Ja dosłownie nie dostanę nic. Jestem pierwszą mamą w rodzinie z młodego pokolenia, ta samo wśród najbliższych znajomych, więc nie mam na co liczyć Musimy kupić wszystko od zera. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() My wyprawkę planujemy zacząć ogarniać w połowie września, czyli po ślubie. Ale z uwagi na to, że od dłuższego czasu moje życie toczyło się wokół organizacji "tego dnia" to już teraz z chęcią podczytuję, co warto a czego nie warto kupować, z jakich firm itd. Jest to dla mnie mega odskocznia. Zaczynamy 14tc czas leci meeeega szybko! Mdłości mniejsze, ale nadal są. Przypływu energii jeszcze nie odnotowałam. Czekam z utęsknieniem
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:32.

[/QUOTE]

Ja bym chętnie brała udział w jakiś konkursach na fb, czasem coś wygrywam (na wizażu ostatnio też dużo się zdarza) ale kurde nie chce żeby się wszyscy domyślili że jestem w ciąży, jeszcze za wcześnie.
ma działalność i szyje cudowne wyroby dla maluchów