Mamy styczniowe 2017 - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-03, 11:23   #2221
Karoloo
<3 <3 <3

Dot.: Mamy styczniowe 2017

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;62543411]

Ooo, dziękuję za link, nawet mi do głowy nie przyszło szukać takiej grupy [/QUOTE]

Nie ma problemu

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-03, 12:42   #2222
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Na pewno w ciąży będziesz miała więcej zachodu z rwą - ćwiczenia profilaktyczne. One pomagają.
Co do chustomam - jest grupa na fb Chusty - nosimy, wiążemy, motamy - może jest ktoś z Twoich bliskich okolic.

To już wyższa szkoła jazdy
U mnie tandem wchodzi w grę, ale boję się tego

Jak Wasze dolegliwości? U mnie 13tc i mdłości się nasilają... Wieczorami jestem nieżywa, a to był mój czas i dla TŻ-ta
U mnie 15tc mdlosci nie odpuszczaja

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-03, 13:49   #2223
Candid
Zadomowienie

GG do Candid

Bry
U mnie mdłości już minęły od kilku dni ale wcześniej przez 3 tygodnie nie mogłam nic powąchać, a jadłam tylko bułki z masłem i pomidorem. Zamierzam nadrobić teraz zdrowe jedzonko

Cytat:
Napisane przez wild_girl1 Pokaż wiadomość
Dziękuje kochane za wszystkie opinie odnośnie kojca, wczoraj mąż mi zamówił. Niebawem i ja przetestuje, podoba mi się to że taki kojec ma też inne zastosowania. No zobaczymy, nie moge sie doczekać bo dzisiaj w nocy kręciłam sie jak nie wiem bo plecy bolały. Obudziłam sie w dodatku z bólem głowy, a jak zjafłam kanapke z jajkiem to zwymiotowałam:/ także ciekawy dzień sie szykuje... dobrze że mąż rosołek dzisiaj robi
Pewnie koło wtorku, środy bedą nasze kojce wybrałam taki siwy w śnieżynki.

A puki co zwijam w rulon koc i podkładam sobie jak kojec ale koc jest trochę twardy a poducha będzie super

Mamusie, które mają już dziecia jak karmiłyście piersią to dawałyście też smoczka? Nie zaburzał ssania?
Candid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-03, 14:24   #2224
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Korzystałam i z chusty i z mai tei i oba są super. Będę musiała ich poszukać, gdzieś leżą.

Tą poduszkę ciążową też mam. Nazywa się Zygmunt Tylko moja to taki wałek ale sobie układam i jest dobrze, mógłby być bardziej napchany tą watą. W pierwszych miesiącach życia Ali używaliśmy go jako takiego klina jak musiała na boku leżec bo jej się ulewało. Wystarczyło końce związać i taki fajny kojec powstawał.

A co do karmienia to niestety moja córka nie chciała ssaćwiec przezkilka msc odciągałam pokarm laktatorem i podawałam z butelki, a smoczka też nigdy nie chciała. Jak kilka razy próbowałam to wypluwała. Egzemplarz nie ssący mi się trafił. Mam nadzieję, że teraz pójdzie lepiej

Edytowane przez kiciulec
Czas edycji: 2016-07-03 o 14:26
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-03, 16:30   #2225
wild_girl1
Rozeznanie

GG do wild_girl1

Cytat:
Napisane przez Candid Pokaż wiadomość
Bry
U mnie mdłości już minęły od kilku dni ale wcześniej przez 3 tygodnie nie mogłam nic powąchać, a jadłam tylko bułki z masłem i pomidorem. Zamierzam nadrobić teraz zdrowe jedzonko

A puki co zwijam w rulon koc i podkładam sobie jak kojec ale koc jest trochę twardy a poducha będzie super

Mamusie, które mają już dziecia jak karmiłyście piersią to dawałyście też smoczka? Nie zaburzał ssania?
Ja zamówił a m siwy w gwiazdki już nie moge sie doczekać

http://www.suwaczek.pl/cache/a51c7de9d8.png
wild_girl1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-03, 18:59   #2226
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:
Bry

Smoczka dałam w szpitalu chyba drugiej nocy. Mały płakał, ja nie wiedziałam co robić, a w szpitalu wszystkie pielęgniarki miały to w nosie, żeby coś pomóc. W końcu jedna wyparzyla mi smoczek, który był w tych zestawach dawanych na oddziale. ssania to nie zaburzylo, a kp szło nam bezproblemowo. Odstawiłam małego po 6 mz, ale nie z konieczności czy tego ze sam nie chciał.

odnośnie kojca to w poprzedniej ciąży uszylam go sobie sama ze starych welurowych dresowych spodni. Bardzo długo mi służył
Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Korzystałam i z chusty i z mai tei i oba są super. Będę musiała ich poszukać, gdzieś leżą.

Tą poduszkę ciążową też mam. Nazywa się Zygmunt Tylko moja to taki wałek ale sobie układam i jest dobrze, mógłby być bardziej napchany tą watą. W pierwszych miesiącach życia Ali używaliśmy go jako takiego klina jak musiała na boku leżec bo jej się ulewało. Wystarczyło końce związać i taki fajny kojec powstawał.

A co do karmienia to niestety moja córka nie chciała ssaćwiec przezkilka msc odciągałam pokarm laktatorem i podawałam z butelki, a smoczka też nigdy nie chciała. Jak kilka razy próbowałam to wypluwała. Egzemplarz nie ssący mi się trafił. Mam nadzieję, że teraz pójdzie lepiej
Dobrze kojarzę, ze Mei Tai to jest miękkie nosidlo? Od kiedy można w nim nosić dziecko?
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-03, 19:23   #2227
kiciulec
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze kojarzę, ze Mei Tai to jest miękkie nosidlo? Od kiedy można w nim nosić dziecko?
Tak, nie jest usztywniane a łatwiej się wiąże niż chustę. Dziecko nosi sie zawsze brzuchem do siebie, czy to z przodu czy z tyłu.
Moje jest uszyte z takiego jakby drobnego sztruksu. I niby ma rozmiar 74 alemozna je podwijać u dołu i regulować rozmiar. Dziecko można
nosić jak samo stabilnie siedzi.
O tak to wygląda:
http://cdn3.bigcommerce.com/s-hrkvm/...g?t=1407186886
http://podbabycarriers.com/assets/up...opt-front1.jpg
Stary 2016-07-03, 19:35   #2228
nattro
Przyczajenie

Dziewczyny dzis jest 7t7d ciazy, gdybym nie była, wlasnie w tym momencie miałabym miesiączkę jesli to ma jakies znaczenie.. wczoraj zauważyłam lekko brązowe plamienie, ale dzis rano nie było śladu, natomiast od 2-3 godzin znów widoczne jest plamienie. Nie jest to krew, jedynie brązowy śluz. Od początku ciazy dosc mocno odczuwam bol w dole brzucha, cos Jak bol jajników tak jak zazwyczaj przed miesiączka. Miesiączki miałam zawsze baaardzo bolesne takze mysle, ze moze to jest powodem tego bólu.. Choc wszędzie czytam, ze to normalne. Do tej pory oprócz braku miesiączki i powiększających sie piersi nie miałam zadnych objawów ciazy. Dopiero od 2-3 dni czuje dziwny posmak w ustach i delikatne mdłości przez cały dzien. Kolejna wizyte u ginekologa mam we wtorek popołudniu i tak sie zastanawiam czy czekać czy pójśc dzis do szpitala? Moze panikuje i te plamienia sa czyms normalnym? Dodam tez, ze ostatnie 2 tygodnie były dla mnie dosc stresującym okresem.

nattro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-03, 19:42   #2229
kiciulec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nattro Pokaż wiadomość
Dziewczyny dzis jest 7t7d ciazy, gdybym nie była, wlasnie w tym momencie miałabym miesiączkę jesli to ma jakies znaczenie.. wczoraj zauważyłam lekko brązowe plamienie, ale dzis rano nie było śladu, natomiast od 2-3 godzin znów widoczne jest plamienie. Nie jest to krew, jedynie brązowy śluz. Od początku ciazy dosc mocno odczuwam bol w dole brzucha, cos Jak bol jajników tak jak zazwyczaj przed miesiączka. Miesiączki miałam zawsze baaardzo bolesne takze mysle, ze moze to jest powodem tego bólu.. Choc wszędzie czytam, ze to normalne. Do tej pory oprócz braku miesiączki i powiększających sie piersi nie miałam zadnych objawów ciazy. Dopiero od 2-3 dni czuje dziwny posmak w ustach i delikatne mdłości przez cały dzien. Kolejna wizyte u ginekologa mam we wtorek popołudniu i tak sie zastanawiam czy czekać czy pójśc dzis do szpitala? Moze panikuje i te plamienia sa czyms normalnym? Dodam tez, ze ostatnie 2 tygodnie były dla mnie dosc stresującym okresem.

Każdy przypadek jest indywidualny i ciężko powiedzieć. Może się zdarzyć ponoć plamienie czy krwawienie w terminie spodziewanej miesiączki nawet przez kilka pierwszych msc ciąży.
Miałam plamienia w 9 tyg ciąży i lekarz zwiększył mi dawkę progesteronu i kazał leżeć. Po kilku dniach się uspokoiło.
Może masz nr teldo lekarzażeby zadzwonić i się dopytać comasz robić?
Stary 2016-07-03, 20:39   #2230
muffi24
Zadomowienie

Cytat:

Jeśli się nasili od razu jedź na IP. Mnie w takiej sytuacji telefonicznie zalecili odpoczynek i ewentualnie przyjechać rano, lub jeśl się nasili jechać na IP. Każdy organizm inny, musisz uważać i obserwować, "generalnie" plamenia w tym okresie ciąży są normalne.

Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka
muffi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-03, 20:47   #2231
nadia_85
Raczkowanie

Jeśli sie nasili to jedz na pogotowie . Tez miałam plamienie w czasie Kiedy wypadał okres ale to były dosłownie dwie plamki
Szczególnie to ze był to stresujący okres , poprostu jedz sprawdza cie dadzą jakby trzeba było odpowiednie tabletki

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

A witam sie w 15 tc i uwaga doczekałam sie od 3 dni senność minęła moge wkoncu jesc zdrowo i mam duuuzo siły gdyby nie to ze lekko mi urósł brzuszek nie pamiętałabym ze jestem w ciąży
Wiec to nie ściema ten okres nadchodzi !
nadia_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-03, 21:49   #2232
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Dziewczyny, jakie dokładnie rogale zamówiłyście?
http://allegro.pl/rogal-do-karmienia...161629855.html - coś takiego?

Dziś z mamą gadałam o tym wszystkim, co trzeba będzie kupić itd, okazało się przy okazji, że ma nowy nieużywany laktator Lovi, który dostała w podziękowaniu za napisanie historii o ciąży z moim braciszkiem (była problematyczna i pełna "przygód'...) do "Mama i ja" Zawsze to trochę kasy zostaje w kieszeni
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-03, 22:10   #2233
furjatka
Zadomowienie

Cytat:

ja jeszcze od siebie dodam że brak objawów wcale nie musi oznaczać nic złego, nie wkręcaj sobie broń Boże czeegoś w tym stylu, ja do tej pory objawy mam baardzo delikatne (zmęczenie, głód i senność).

Dziś za nami dłuuuugi spacer z chwilowym truchtem nawet Ta godzina a ja mam dużo siły, spac się nie chce... idzie ku lepszemu

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;62564526]Dziewczyny, jakie dokładnie rogale zamówiłyście?

Dziś z mamą gadałam o tym wszystkim, co trzeba będzie kupić itd, okazało się przy okazji, że ma nowy nieużywany laktator Lovi, który dostała w podziękowaniu za napisanie historii o ciąży z moim braciszkiem (była problematyczna i pełna "przygód'...) do "Mama i ja" Zawsze to trochę kasy zostaje w kieszeni [/QUOTE]

Super Ja bym chętnie brała udział w jakiś konkursach na fb, czasem coś wygrywam (na wizażu ostatnio też dużo się zdarza) ale kurde nie chce żeby się wszyscy domyślili że jestem w ciąży, jeszcze za wcześnie.
Stary 2016-07-03, 22:40   #2234
Candid
Zadomowienie

GG do Candid

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;62564526]Dziewczyny, jakie dokładnie rogale zamówiłyście?

Dziś z mamą gadałam o tym wszystkim, co trzeba będzie kupić itd, okazało się przy okazji, że ma nowy nieużywany laktator Lovi, który dostała w podziękowaniu za napisanie historii o ciąży z moim braciszkiem (była problematyczna i pełna "przygód'...) do "Mama i ja" Zawsze to trochę kasy zostaje w kieszeni [/QUOTE]

Ja zamówiłam tego rogala super mami
http://allegro.pl/poduszka-kojec-dla...935567615.html

Fajnie że masz laktator, zwłaszcza że nie każda mama ma z niego pożytek to przynajmniej stówka w kieszeni

Cytat:
Napisane przez furjatka Pokaż wiadomość
ja jeszcze od siebie dodam że brak objawów wcale nie musi oznaczać nic złego, nie wkręcaj sobie broń Boże czeegoś w tym stylu, ja do tej pory objawy mam baardzo delikatne (zmęczenie, głód i senność).

Dziś za nami dłuuuugi spacer z chwilowym truchtem nawet Ta godzina a ja mam dużo siły, spac się nie chce... idzie ku lepszemu

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Super Ja bym chętnie brała udział w jakiś konkursach na fb, czasem coś wygrywam (na wizażu ostatnio też dużo się zdarza) ale kurde nie chce żeby się wszyscy domyślili że jestem w ciąży, jeszcze za wcześnie.
Wejdź sonie na e-konkursy.info ja tam się zalogowałam i czasami biorę udział jak coś mnie zainteresuje. Mam już pare książek, jakieś płyty wygrywałam, kosmetyki Na fb też nie gram bo brak anonimowości.
Stary 2016-07-03, 22:55   #2235
furjatka
Zadomowienie

Cytat:
Ja zamówiłam tego rogala super mami
http://allegro.pl/poduszka-kojec-dla...935567615.html

Fajnie że masz laktator, zwłaszcza że nie każda mama ma z niego pożytek to przynajmniej stówka w kieszeni

Wejdź sonie na e-konkursy.info ja tam się zalogowałam i czasami biorę udział jak coś mnie zainteresuje. Mam już pare książek, jakieś płyty wygrywałam, kosmetyki Na fb też nie gram bo brak anonimowości.
Oooo dzięki

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-07-03, 23:17   #2236
camilla21
Rozeznanie

Cytat:
Hej dziewczyny. Podczytuję Was od jakiegoś czasu ale do swojej ciąży podchodzę bardzo ostrożnie. Jednak chciałabym dołączyć, to chyba odpowiedni moment bo mam już 11 tc. Mam 30 lat i starać zaczęliśmy się z mężem 2 lata temu. Pierwszy raz miałam puste jajo, potem wczesne poronienie i kilka ciąż biochemicznych aż w końcu cykl rozpoczęty 18.04.16 okazał się szczęśliwy Widziałam już serdusio i teraz czekam do 18.07. na badania prenatalne.

Odnośnie ostatnich postów to Wild_girl1 właśnie dzisiaj też poczyniłam pierwszy zakup, zamówiłam super mami poduche rogala

A co do wózka to podoba mi się anex sport, miałam okazję prowadzić i spełnia moje oczekiwania. Ewentualnie bebetto holland albo jakiś navington. Ten ostatni moja siostra użytkowała i jej córa na każdym etapie skorzystała z jego funkcji. Ma 3 i pół roku i czasami dalej każe się wozić na pewno będzie 3w1.
Witam Cię
Jak to fajnie "zobaczyć znajomą twarz"

Co do rogala... ja poki co "maltretuje" swoja poduszke. Kiedys z mezem kupilismy taaka dluga, ktora miala byc pod naasze podkladana, ale okazalo sie ze to strasznie niewygodne... za to wspaniale zastepuje rogala

Jeslli chodzi o zakupy..wstrzymujemy sie poki co, ale za to planujemy. Ogladamy wozki w internecie, a mastepbie próbujemy je w sklepie sprawdzajac czy sa w porządku...
W internecie sa spporo tansze
Mamy wtbranych kilka sklepow, z ktorych bedziemy rzeczy kupowali..
Planuje zeby ppd koniec listopada/ poczatek grudnia wszystko bylo w domu, co niezbędne.
Wozek kupimy w polowie grudnia, zeby moc mu ssie przyjzec i miec czas na zwrot w raziie czego...

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Drugie szczęście Tp. 19.05.2019
camilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-04, 06:34   #2237
Candid
Zadomowienie

GG do Candid

Cytat:
Napisane przez camilla21 Pokaż wiadomość
Witam Cię
Jak to fajnie "zobaczyć znajomą twarz"

Co do rogala... ja poki co "maltretuje" swoja poduszke. Kiedys z mezem kupilismy taaka dluga, ktora miala byc pod naasze podkladana, ale okazalo sie ze to strasznie niewygodne... za to wspaniale zastepuje rogala

Jeslli chodzi o zakupy..wstrzymujemy sie poki co, ale za to planujemy. Ogladamy wozki w internecie, a mastepbie próbujemy je w sklepie sprawdzajac czy sa w porządku...
W internecie sa spporo tansze
Mamy wtbranych kilka sklepow, z ktorych bedziemy rzeczy kupowali..
Planuje zeby ppd koniec listopada/ poczatek grudnia wszystko bylo w domu, co niezbędne.
Wozek kupimy w polowie grudnia, zeby moc mu ssie przyjzec i miec czas na zwrot w raziie czego...

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Witam

My mamy podobny plan ale szczerze mówiąc korci mnie żeby już wszystko kupić. Jednak myślę że nie ma co się spieszyć jak będzie wiadomo że jest bliżej rozwiązania i dzidziuś zdrowy to zaczniemy zakupy. A w internecie to nawet z 200 zł różnicy jest na wózkach w porównaniu ze sklepami stacjonarnymi.

Miłego dnia dziewczyny
Stary 2016-07-04, 08:40   #2238
obca7
Wtajemniczenie

hej
Synuś nie używał smoczka-wypluwał
A co do wyprawki to myślę, że od września powoli zacznę kupować dużo tego nie ma, bo wszystko mam po synku: )Dla dziewczynki dostanę ubranka po siostrzenicach Zostaną jedynie zakupy do pielęgnacji maluszka i zakupy w aptece

Edytowane przez obca7
Czas edycji: 2016-07-04 o 08:40 Powód: literówka
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-04, 09:34   #2239
kiciulec
Zakorzenienie

Ja właśnie sporo po córce mam ale ciuszki musze dokupić bo te najmniejsze to porozdawałam. Już się nie mogę doczekać kiedy obejże to co mam i zaczne kupować to co brakuje. Ale narazie nie moge, bo córka jeszcze nie wie. Dopiero jak jej powiemy to wtedy razem będziemy przeglądały,ucieszy się pewnie. Zrobiłam jej nawet koszulkę "będę starszą siostrą"
Stary 2016-07-04, 10:11   #2240
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Ja właśnie sporo po córce mam ale ciuszki musze dokupić bo te najmniejsze to porozdawałam. Już się nie mogę doczekać kiedy obejże to co mam i zaczne kupować to co brakuje. Ale narazie nie moge, bo córka jeszcze nie wie. Dopiero jak jej powiemy to wtedy razem będziemy przeglądały,ucieszy się pewnie. Zrobiłam jej nawet koszulkę "będę starszą siostrą"
ja wszystko zostawiłam z mysśą o kolejnym dziecku a córka ile ma lat? mój synek 3,5 i już wie i uwielbia przytulać się do brzucha, głaszcze, i czasami podaje jedzenie i mówi: dzidzia am
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-04, 10:15   #2241
kiciulec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
ja wszystko zostawiłam z mysśą o kolejnym dziecku a córka ile ma lat? mój synek 3,5 i już wie i uwielbia przytulać się do brzucha, głaszcze, i czasami podaje jedzenie i mówi: dzidzia am
A ja rozdawalam te najmniejsze każdemu komu się dziecko urodziło, z radości chyba Ale to nic te najmniejsze najłatwiej kupić no i zostanie jakaś przyjemność przygotowań dla mnie
Moja Ala ma 4,5 i narazie jej nie mówiłam, bo się bałam powiedzieć za wcześnie ( w listopadzei zeszłego roku poroniłam). Ale w czwartek ide na usg 12tygodnia i jak wszystko będzie dobrze to już nie będziemy trzymać w tajemnicy.
Stary 2016-07-04, 10:24   #2242
wild_girl1
Rozeznanie

GG do wild_girl1

Ja tutaj kupiłam https://supermami.pl/pl/poduszki-cia...typu-c-98.html też z supermami

http://www.suwaczek.pl/cache/a51c7de9d8.png
wild_girl1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-04, 10:55   #2243
MigotkaZ
Przyczajenie

Ufff... Nadrobiłam Tyle się tu dzieje, nie można spuścić wątku z oczu

Mam pytanie odnośnie tych kojców/poduszek.. Wyglądają kosmicznie, ale zachęcająco! Tak się zastanawiam czy nie macie problemu że one są za krótkie? Ja jestem wysoka i mam wątpliwości czy to będzie wygodnie, czy jak się jest wysoką osobą to czy tułów się mieści i dolne/górne krawędzie nie cisną. Macie doświadczenia?

Widzę, że u większości przygotowania w toku. Na razie kupiłam (jedynie dla własnej przyjemności) 2 pary śpioszek i poza tym nic nie ogarniam. Powiem szczerze, że straaasznie mi się nie chce Jak muszę wybrać wszystko do mieszkania, kafelki, agd, decydować o wysokości szafek i tych wszystkich pierdół to już na wózki, łóżeczka itp nie mam siły i chęci A wszystkie baby wokół się dziwią, ze totalnie nie chce mi się urządzać dziecku pokoju, czuję się trochę wyrodną matką..

Wybaczcie, ale nie pamiętam która pisała, ze wkurzają ją komentarze ludzi i gadanie tylko o ciąży.. Mam to samo!!! Niektóre osoby rozmawiają ze mną WYŁĄCZNIE O CIĄŻY! To jest nie do wytrzymania, szczególnie jeśli 3 godzinny wykład co mi wolno, co nie, jak to jest, kiedy przejdą mi mdłości robi mi osoba, która w ciąży nigdy nie była... Wrrr, agresja mi rośnie. Też mam takie poczucie - przecież to nadal ja, nie przekształciłam się nagle w inkubator..
Ale troskliwość męża i rodzinki jest bardzo miła, nawet jak są nadgorliwi to jest to jednak bardzo miłe i staram się doceniać.

Apropos malowania ścian - pytałam lekarza, bo też chciałam, jak zawsze, pomóc mężowi. No i pan powiedział, że mam pomagać palcem wskazującym Nawet nie do końca chodzi o opary, ale o wchodzenie na drabinkę, długotrwałe podnoszenie rąk - powiedział że jakaś żyła/tętnica szyjna wtedy jest w złej pozycji i mogę zemdleć. Na moją sceptyczną minę stwierdził, ze to naprawdę dzieje się bardzo szybko, w ułamku sekundy ciemność. Postanowiłam nie ryzykować...
MigotkaZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-04, 11:20   #2244
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:

Ja jestem trochę panikara i pojechałabym na IP od razu.

Cytat:
Napisane przez nadia_85 Pokaż wiadomość
Jeśli sie nasili to jedz na pogotowie . Tez miałam plamienie w czasie Kiedy wypadał okres ale to były dosłownie dwie plamki
Szczególnie to ze był to stresujący okres , poprostu jedz sprawdza cie dadzą jakby trzeba było odpowiednie tabletki

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

A witam sie w 15 tc i uwaga doczekałam sie od 3 dni senność minęła moge wkoncu jesc zdrowo i mam duuuzo siły gdyby nie to ze lekko mi urósł brzuszek nie pamiętałabym ze jestem w ciąży
Wiec to nie ściema ten okres nadchodzi !
No więc ja jestem w 12tc i u mnie tak jakby mdłości mniejsze a wymiotów zero i apetyt mi się powoli zwiększa bo wczoraj pierwszy raz od miesiąca zjadłam obiad porcję dziecięcą ale zjadłam

Ja nie muszę kupować bo siostra już zapowiedziała że mi uszyje pościel, kocyk, czapeczki i inne ciuszki też więc dużo mi odejdzie do kupienia bo zapewne aby za materiał będzie chciała o ile w ogóle ma działalność i szyje cudowne wyroby dla maluchów
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-04, 11:26   #2245
cicha1990
Rozeznanie

U nas dziec ma za 2dni rok i on poki co nic nie kuma.. kopie jak szalony przy zmianie pampersa wiec musze bardzo uwazac na brzuch no i ogolnie jak sie na mnie wspina to musze uwazac na brzucho.
Uzywalismy i chusty i mei tai ale chusty mlody nie pokochal w mei tai bylo lepiej chuste zostawilam moze drugi maluszek ja pokocha
Co do laktatora mialam reczny ale do dupy:p kupilam elektryczny medeli mini electric i to uratowalo mnie gdy trafilam do szpitala tej samej nocy co wrocilam do domu po porodzie.. uratowalo mi laktacje i mlody mimo jedzenia mm to jak wrocilam do domu to od razu dossal sie co cyca i od tamtej pory wogole mm nie chce tknac:p
Stary 2016-07-04, 11:31   #2246
furjatka
Zadomowienie

Ja tez jeszcze kompletnie nic nie kupiłam - ani ciuszków ani zabawek, za wózkami i innymi tego typu tez się jeszcze w ogóle nie rozglądam. Jakoś tak myślę że mam jeszcze mnóstwo czasu

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-07-04, 11:43   #2247
NataliaMB
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny.
Nie było mnie kilka dni na forum i nadrabiania było sporo Ja jeszcze nic nie kupuję dla dziecka,myślę że zacznę dopiero za dwa -trzy miesiące.

Jutro mam wizytę i się coraz bardziej denerwuję. Mam nadzieje że ktoś będzie trzymał za mnie kciuki.
NataliaMB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-04, 11:59   #2248
muffi24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NataliaMB Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny.
Nie było mnie kilka dni na forum i nadrabiania było sporo Ja jeszcze nic nie kupuję dla dziecka,myślę że zacznę dopiero za dwa -trzy miesiące.

Jutro mam wizytę i się coraz bardziej denerwuję. Mam nadzieje że ktoś będzie trzymał za mnie kciuki.
Pewnie że

Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka
muffi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-04, 12:14   #2249
furjatka
Zadomowienie

Ehhh no i umówiłam się na te prenatalne. 21 lipca... tyle czasu... jakbym mogła to bym codziennie się pod usg podpinała żeby popatrzeć na mojego Elviska
Stary 2016-07-04, 12:25   #2250
chupacabra88
Zadomowienie

Super. Ja dosłownie nie dostanę nic. Jestem pierwszą mamą w rodzinie z młodego pokolenia, ta samo wśród najbliższych znajomych, więc nie mam na co liczyć Musimy kupić wszystko od zera.

Cytat:
Napisane przez wild_girl1 Pokaż wiadomość
Kurde. A ja głupia nawet nie poszukałam czy nie ma jakiś tańszych wersji tych poduszek. Głupia ja

Cytat:
Napisane przez Lidka99 Pokaż wiadomość
Ja nie muszę kupować bo siostra już zapowiedziała że mi uszyje pościel, kocyk, czapeczki i inne ciuszki też więc dużo mi odejdzie do kupienia bo zapewne aby za materiał będzie chciała o ile w ogóle ma działalność i szyje cudowne wyroby dla maluchów
A ma może jakąś stronkę? Jak tak podeślij na pw. Chętnie zobaczę. Dużo tego w necie, a lepiej kupić z polecenia ;-)

Cytat:
Napisane przez NataliaMB Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny.

Kciuuuuuuuki!

My wyprawkę planujemy zacząć ogarniać w połowie września, czyli po ślubie. Ale z uwagi na to, że od dłuższego czasu moje życie toczyło się wokół organizacji "tego dnia" to już teraz z chęcią podczytuję, co warto a czego nie warto kupować, z jakich firm itd. Jest to dla mnie mega odskocznia.

Zaczynamy 14tc czas leci meeeega szybko! Mdłości mniejsze, ale nadal są. Przypływu energii jeszcze nie odnotowałam. Czekam z utęsknieniem

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.
chupacabra88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości