Sierpnióweczki 2016! Część VI. - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-04, 08:11   #2191
emenyx
Zadomowienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VI.

Dawno mnie tu nie było. U mnie 35+1, mam nadal problemy z zasypianiem i ogólnie podczas spacerów czuje sie ociężała, wszystko mi ciąży, problemy z oddychaniem etc
emenyx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-04, 08:15   #2192
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cześć aneks.

U nas też nikt nie zna imienia. Tzn przyjaciółka wie tylko że córka to albo Hanka albo Zośka.
Wszyscy o dziecku mówią Bobo lub ObiWan i śmieją się ze jakby nie miało na imię to zawsze zostanie Bobo.

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Wczoraj próbowaliśmy znaleźć z mężem jakąś część ciała która nie dała o sobie znać w ciąży. Nie ma.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-04, 08:16   #2193
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aneks17 Pokaż wiadomość
Dzięki za przyjęcie!

Tak, pierwszy bobas w rodzinie, pierwszy wnuk w obu rodzinach. Istne szaleństwo z tego tytułu!
Imię wybraliśmy, ale nie dzielimy się z nikim - a nóż nam się coś odmieni? Poza tym syn się urodzi i już wszyscy będą zakochani w nim i imię nie będzie dla nikogo pewnie miało znaczenia.
Babcie z tego faktu są mega niezadowolone, że nie wiedzą, ale cóż, niestety, ciągle tylko mówiły, jakie imię im się podoba, a jakie nie i próbowały przekonać na swoje typy, więc im stanowczo powiedzieliśmy, że imię naszego syna, to nasza decyzja i przedstawimy im wnuka, jak się już urodzi. Od tego czasu cisza z imieniem

Jej, jak czytam o Waszych dolegliwościach, to tylko pocieszam się, że ja ciążę przechodzę super spokojnie. Wiadomo, szybciej się męczę, czasem złapie mnie skurcz, ale generalnie jestem na chodzie - do końca czerwca normalnie pracowałam (teraz sobie już odpuściłam , ogarniam mieszkanie i w ogóle...
Hahah niby normalna sprawa imienia a ile zamieszania może narobić
U mnie na Janka wszyscy kręcili nosem ale ja się uparłam i od samego początku o Jaśku wpominałam i nawet TZ już się pogodził i mówi do brzuszka : Jasio, kopnij tatusia
Także chyba już nic nie będziemy zmieniać. U mnie w rodzinie to, też pierwszy wnuk (u tż nie) ale mieszkamy z moimi rodzicami w jednym domu i ich ciśnienie na pojawienie się małego wnusia jest już ogromne
Moja mama co drugi dzień przychodzi, siada na kanapie i mówi : Kiedy ten Jasio już się urodzi Jak małe dziecko normalnie A przed moją ciążą była taką zrównoważoną kobietą
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-04, 08:16   #2194
scoiatael86
Rozeznanie

Cytat:
Hej, czy można tutaj jeszcze dołączyć? Trochę późno, ale cóż...
Znalazłam Wasz wątek i zaczytuję się od kilku dni w Waszych wpisach i z przerażeniem odkryłam, że porody (poród) już się zaczęły...

Ja czekam na syna, tp mam na 19 sierpnia, aczkolwiek mój syn już od kilku tygodni główką siedzi w kanale rodnym. Mam nadzieję, że nie pospieszy mu się zbyt mocno i do początku sierpnia będzie sobie siedział jeszcze w moim brzuchu.
witaj a jak tam wyprawka? wszystko gotowe?

ja bym chciała teraz tyle zrobić a czuję że z dnia na dzień coraz mniej sił... jeszcze tak jak czytam o Waszych dolegliwościach, co może mnie za tydzien-dwa-trzy dopaść, nie mówiac juz o samym porodzie to w panikę wpadam.... ale cóż, trzeba ogarnać przynajmniej to co najpotrzebniejsze a reszta najwyżej w praniu wyjdzie wczoraj TŻ fotelik zamówił, więc kolejny większy wydatek za nami no i może uda się dziś jeszcze do ikei podjechać wieczorkiem! muszę listę zakupów dopracować

wgl dziewczyny ze ślaska, gdyby któraś z Was była zainteresowana to dziś o 15.30 w szpitalu w Zabrzu będzie wykład o porodzie w wodzie

dobrego poniedziałku!
Stary 2016-07-04, 08:18   #2195
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Cześć aneks.

U nas też nikt nie zna imienia. Tzn przyjaciółka wie tylko że córka to albo Hanka albo Zośka.
Wszyscy o dziecku mówią Bobo lub ObiWan i śmieją się ze jakby nie miało na imię to zawsze zostanie Bobo.

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Wczoraj próbowaliśmy znaleźć z mężem jakąś część ciała która nie dała o sobie znać w ciąży. Nie ma.
Zona na Twój poród to chyba wszystkie czekamy w napięciu
Chyba każdą ciekawi czy Bobo to chłopczyk czy dziewczynka
Ps. Hania - takie imię miałby Jasiek gdyby mu pyrtek nie wyrosnął
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-07-04, 08:19   #2196
zonamojegomeza
Zakorzenienie

U mnie tez wszyscy czekają. Wczoraj rodzice i 2 braci pojechali lenic sie nad jeziorem. Sprawdzili warunki i zaraz telefon ze za rok powtórka ale juz z Bobo.
Moi bracia są dużo starsi i czekają na to maleństwo jak na swoje dzieci.
Stary 2016-07-04, 08:21   #2197
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość

ja bym chciała teraz tyle zrobić a czuję że z dnia na dzień coraz mniej sił... jeszcze tak jak czytam o Waszych dolegliwościach, co może mnie za tydzien-dwa-trzy dopaść, nie mówiac juz o samym porodzie to w panikę wpadam.... ale cóż, trzeba ogarnać przynajmniej to co najpotrzebniejsze a reszta najwyżej w praniu wyjdzie wczoraj TŻ fotelik zamówił, więc kolejny większy wydatek za nami no i może uda się dziś jeszcze do ikei podjechać wieczorkiem! muszę listę zakupów dopracować

wgl dziewczyny ze ślaska, gdyby któraś z Was była zainteresowana to dziś o 15.30 w szpitalu w Zabrzu będzie wykład o porodzie w wodzie

dobrego poniedziałku!
Ja jestem zainteresowana ale zbyt zmęczona żeby się do Zabrza wybrać ... nie wiem jak dałam radę jeszcze w zeszłym tyg pracować po 11h ... teraz serio od 1,5h jestem w pracy i nie zrobiłam nic ...
poza kanapką i przeglądaniem wizaża

Jaki fotelik zamówiliście?
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-07-04, 08:21   #2198
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Zona na Twój poród to chyba wszystkie czekamy w napięciu
Chyba każdą ciekawi czy Bobo to chłopczyk czy dziewczynka

JeszcZe trochę
Stary 2016-07-04, 08:21   #2199
scoiatael86
Rozeznanie

Cytat:

a uszy?

u nas też nie znaja imienia.. tzn my też nie mamy go nawet do końca wybranego poza tym strasznie mnie denerwuja te dyskusje - a to ładne, a to brzydkie, a to nie bo tak się nazywa pies sasiada itp
Stary 2016-07-04, 08:23   #2200
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
a uszy?

u nas też nie znaja imienia.. tzn my też nie mamy go nawet do końca wybranego poza tym strasznie mnie denerwuja te dyskusje - a to ładne, a to brzydkie, a to nie bo tak się nazywa pies sasiada itp
Mąż wyskoczył z tym samym. Pudło. Od 2 dni swędza mnie popołudniami. A w jednym mam jakby kroste/guzek od poczatku ciąży i czasami jak sie zapomne i dotkbe to boli.
Stary 2016-07-04, 08:23   #2201
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
U mnie tez wszyscy czekają. Wczoraj rodzice i 2 braci pojechali lenic sie nad jeziorem. Sprawdzili warunki i zaraz telefon ze za rok powtórka ale juz z Bobo.
Moi bracia są dużo starsi i czekają na to maleństwo jak na swoje dzieci.
Pojechałabym nad jezioro i zamoczyła dupkę w wodzie ale boję się, że jakąś infekcje złapie ... chyba jedyny ratunek to basenik na ogrodzie ....
jutro pojade do castoramy albo czegoś innego i sobie sprawię chociaż malutki ...

Ps. super jak tak rodzina czeka - maluch będzie oczkiem w głowie
12.12.2015 II kreseczki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-04, 08:25   #2202
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Mieliśmy jechac z nimi

My na pytanie o imię podajemy jakieś wymyślone: Fabiola, Deipf albo coś w tym stylu.
Stary 2016-07-04, 08:26   #2203
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Mieliśmy jechac z nimi

My na pytanie o imię podajemy jakieś wymyślone: Fabiola, Deipf albo coś w tym stylu.
Nie ma co się śmiać - po sąsiedzku mam Fabiole
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-07-04, 08:27   #2204
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ma co się śmiać - po sąsiedzku mam Fabiole
Oni i tak nie pamiętają. Został w pamięci Obi Wan i tyle. Wiedzą ze nic nie wyciągną od nas.
Stary 2016-07-04, 08:29   #2205
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Mutacja mthfr.
Czasem mija, tzn lewa wyglada tak jak prawa teraz. Ale z uplywem czasu lewa robi sie jeszcze większa. Problem z żylami mam w prawej nodze.
Kurdez tą mutacją jesteś w grupie ryzyka wystąpienia zakrzepicy. Koniecznie wymus na lekarzu badania pod tym kątem. Ty nie jesteś na clexane?
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-04, 08:32   #2206
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Kurdez tą mutacją jesteś w grupie ryzyka wystąpienia zakrzepicy. Koniecznie wymus na lekarzu badania pod tym kątem. Ty nie jesteś na clexane?
Clexane dostanę na cały połóg. Teraz aspiryna wystarcza. Chyba że za tydzień w szpitalu dojdą do innych wniosków.
Stary 2016-07-04, 08:32   #2207
scoiatael86
Rozeznanie

Cytat:
Mąż wyskoczył z tym samym. Pudło. Od 2 dni swędza mnie popołudniami. A w jednym mam jakby kroste/guzek od poczatku ciąży i czasami jak sie zapomne i dotkbe to boli.
ehh jednym słowem cała soba odczuwasz tę ciaże.....

sroka się chwali że dokonała aktualizacji wpisu o składnikach szkodliwych w ciaży i podczas karmienia piersia : http://www.srokao.pl/2016/07/skadnik...-bedac-w.html#
Stary 2016-07-04, 08:33   #2208
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
W końcu nadrobiłam co pisałyście cały weekend i mogę coś więcej dopisać. Mianowicie weekend był straszny
Puchłam jak szalona, stopy mnie tak bolały, żyły na rękach, palcach wylazły spod skóry i wyglądały jak dżdżownice
Miałam mdłości (przez okropną zgagę), było mi słabo i jeszcze do tego bolała ta moja cholerna blizna.
Wzięłam się w sobotę za sprzątanie z mężem to po 45min już leżałam z nogami do góry i beczałam w poduszkę jaka do dupy jestem ... że nic nie mogę i w ogóle. Strasznie mi dała popalić ta opuchlizna i w ogóle zmęczenie i alergia przez którą ledwo oddychałam.
Do tego w mój mąż pół nocy dziś chrapał i w ogóle się nie wyspałam. Jedyne co mnie trzyma przy życiu to to, że dziś nie muszę aż tak szaleć w pracy bo wróciła pracownica z urlopu. I niech sobie radzą dziewczyny bo ja dziś sił na nic nie mam - co mnie okrutnie wkurza
nie brzmi dobrze ten Twój weekend..współczuję takiej kumulacji wszystkich dolegliwości jednocześnie.. jak wróciła koleżanka z urlopu to może uda Ci się urwać prędzej i odpocząć dziś?

Cytat:
Dzięki za przyjęcie!

Tak, pierwszy bobas w rodzinie, pierwszy wnuk w obu rodzinach. Istne szaleństwo z tego tytułu!
Imię wybraliśmy, ale nie dzielimy się z nikim - a nóż nam się coś odmieni? Poza tym syn się urodzi i już wszyscy będą zakochani w nim i imię nie będzie dla nikogo pewnie miało znaczenia.
Babcie z tego faktu są mega niezadowolone, że nie wiedzą, ale cóż, niestety, ciągle tylko mówiły, jakie imię im się podoba, a jakie nie i próbowały przekonać na swoje typy, więc im stanowczo powiedzieliśmy, że imię naszego syna, to nasza decyzja i przedstawimy im wnuka, jak się już urodzi. Od tego czasu cisza z imieniem

Jej, jak czytam o Waszych dolegliwościach, to tylko pocieszam się, że ja ciążę przechodzę super spokojnie. Wiadomo, szybciej się męczę, czasem złapie mnie skurcz, ale generalnie jestem na chodzie - do końca czerwca normalnie pracowałam (teraz sobie już odpuściłam , ogarniam mieszkanie i w ogóle...
z nami możesz się podzielić imieniem.. i tak nie wygadamy

Cytat:
Moja mama co drugi dzień przychodzi, siada na kanapie i mówi : Kiedy ten Jasio już się urodzi Jak małe dziecko normalnie A przed moją ciążą była taką zrównoważoną kobietą
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-04, 08:33   #2209
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Babygirl1990 Pokaż wiadomość
DobraDusza wspaniałe wieści.. duużo zdróweczka! ale nas tu zaskoczyłaś...

Hej hellou
Miałam zły sen.. :/ i od kilku dni pobolewa mnie spojenie.. i waga podskoczyła znów..
aa z milszych rzeczy napiszę po krótce jak było na weselu
Ślub był o 15.30 więc bardzo wcześnie, a mimo to wytrwałam na weselu prawie do 3 było świetnie choć wiadomo, bez szaleństw. Piłam bezalkoholowe mojito (tyle czasu za mną chodziło)
Podobało mi się bardzo i zaczęłam żałować że zgodziliśmy się pójść tylko na te jedne wesele aa i śmiesznie było bo ktoś wylał coś na moje krzesło i jak usiadłam poczułam mokro na sukience pomyslałam - o matko wody mi odeszły
Tańczyłam z mężem tylko przy wolniejszych utworach..On właściwie tańczył bardziej z brzuchem niż ze mną kochany jest.

Miłego dnia! nie mogę dojść do siebie po tym śnie :/
Ale fajnie ze sie wybawiliscie
Ja chyba juz nie dalabum rady na weselu. Nawet dluzsze siedzenie bardzo mnie meczy :P
Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
Właśnie ja mam infekcje i krótką szyjke co mnie bardzo martwi. Każdy dzień jest dla mnie ważny by przetrwać. Dziś 34+2 tc
Trzymamy kciuki bys spokojnie wytrwala do ciazy donoszonej!

Ide w miasto, dzis chlodno, to zrobie sobie rundke po lumpeksach, zaniose spodnie do krawcowej itd
A co Wy macie w planach?

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-04, 08:34   #2210
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
ehh jednym słowem cała soba odczuwasz tę ciaże.....
Oj tak.
Stary 2016-07-04, 08:35   #2211
Talantea
Zakorzenienie

Nie ma mnie przez weekend, patrze ile nakroiliscie postów i juz wiedziałam, ze cos sie stało.
DobraDusza Gratulacje!
Dzielne z was dziewczyny Oby teraz wszystko poszło gładko i ty i Małgosia mogły wrócic zdrowe do domu.

Nieco sie przeraziłam, bo mamy podobne TP. Wczoraj mialam 35+3 i mówie do TZta, ze juz jedna dziewczyna urodziła na wątku w tygodniu takim jak mój. Biedny sie nieco zmartwił i mówi, ze niech posiedzi nasz maluch jeszcze w srodku
Teraz go cały tydzien praktycznie nie bedzie dlatego zmartwiony, ale od 12 siedzi blizej domu na wszelki wypadek.

Powiem wam, boje jak, ze jak mi wyciagna pessar to Maks od razu bedzie chciał wyjsc

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-04, 08:39   #2212
slo_nk_o
Raczkowanie

Aneks witaj

żona trzymasz nas w takim napięciu
slo_nk_o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-04, 08:40   #2213
Fantasmagori
Zakorzenienie

Dzień dobry Byliśmy właśnie po tę wanienkę z Netto, fajna jest ma 100 cm jakby co bo w gazetce nie napisali W ogóle było miło bo jak weszliśmy to nigdzie ich nie było, ale pan ochroniarz zapytał czego szukamy i nam przyniósł z magazynu
Tak się prezentuje:

Edytowane przez Fantasmagori
Czas edycji: 2016-07-04 o 08:43
Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-07-04, 08:40   #2214
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Oj tam w napięciu
Stary 2016-07-04, 08:41   #2215
aneks17
Raczkowanie

Cytat:
Wczoraj zrobiłam ostatnie zamówienie - w końcu! I teraz czekam na jeszcze jedną koszulę, cienki szlafrok, zamówienie z germini, ochraniacz do łóżeczka, oragnizer itp. Jak wszystko już przyjdzie, to pranie i prasowanie. Mam sporą pralkę i chcę zrobić max dwa prania (kolor i białe).
Poza tym muszę zagonić TŻta, żeby przytaszczył kołyskę do mieszkania z komórki, żeby ją porządnie wyczyścić i w końcu złożyć.
Wózek już złożyliśmy i wietrzy się w mniejszej sypialni
W sumie jedyne czego nam brakuje to komoda

Cytat:
Hahah niby normalna sprawa imienia a ile zamieszania może narobić
U mnie na Janka wszyscy kręcili nosem ale ja się uparłam i od samego początku o Jaśku wpominałam i nawet TZ już się pogodził i mówi do brzuszka : Jasio, kopnij tatusia
Także chyba już nic nie będziemy zmieniać. U mnie w rodzinie to, też pierwszy wnuk (u tż nie) ale mieszkamy z moimi rodzicami w jednym domu i ich ciśnienie na pojawienie się małego wnusia jest już ogromne
Ha! Jak ja się cieszę, że mieszkamy w jako takich odległościach od rodziców. Rodzice TŻta są w ogóle z Płocka i generalnie rzadko nas odwiedzają, bo kto zajmie się kotami (5 kotów mają) i psami (3!)? A ja uczulona na sierść zwierzaków, więc mam zakaz jeżdżenia tam w ciąży, bo nie mogę brać leków
Moi rodzice są bliżej, ale moja mama jakoś tak ogranicza się do 1-2 telefonów na tydzień. Więc spoko. Wkurzają mnie tylko wszystkie "dobre" rady, pt.: musisz mieć smoczek, kiedyś to wszystkim kobietom rozcinali krocze, więc nie wymyślaj już z tą ochroną krocza itp.
Stary 2016-07-04, 08:43   #2216
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Dzień dobry Byliśmy właśnie po tę wanienkę z Netto, fajna jest ma 100 cm jakby co bo w gazetce nie napisali W ogóle było miło bo jak weszliśmy to nigdzie ich nie było, ale pan ochroniarz zapytał czego szukamy i nam przyniósł z magazynu
Tak się prezentuje:
Mąż też ma dziś podjechać. I po kosz na śmieci (będzie na pampersy). A jak będzie śmierdziało to kupimy taki jak miała pani Gadżet (cytuję męża).
Stary 2016-07-04, 08:48   #2217
kasia_ruda
Zakorzenienie

U nas nie ma netto jak jeździmy do czd, to wpadamy, tam jest jedno z chyba dwóch w Warszawie, mój syn toleruje tylko chustki do pupy z tego sklepu. Jak byliśmy nad morzem, to wiozłam do domu stamtąd zapas ze 40 opakowań, bo tam netto na każdym rogu. A ja mam do najbliższego prawie 40 km :/ a ja uwielbiam ten sklep i te kosze ze wszystkim

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-04, 08:51   #2218
slo_nk_o
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Tak się prezentuje:

A stelaż osobno kupowałaś?
Stary 2016-07-04, 09:07   #2219
Fantasmagori
Zakorzenienie

Tak

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-04, 09:21   #2220
slo_nk_o
Raczkowanie

A jeśli mogę spytać gdzie? Jeden stelaż oglądałam ale wanienka cała w nim latała.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości