|
|
#2641 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VI.
Cytat:
![]() Laktator i zabawa z sutkami teraz może nam nie wyjść na dobre i dołączymy do Pysiaczka na porodówce Ale w sumie masz racje, że w czasie karmienia wklęsłe brodawki w końcu się zrobią wypukłe ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2642 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia ruda,
![]() wczoraj moja znajoma urodziła bliźniaki. 2700 i 2800 obaj po 50 cm ![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Pracodawca ma obowiązek przekazać L4 do ZUS (jeżeli to ZUS bezpośrednio wypłaca). Niech już łaski nie robią
|
|
|
|
#2643 | ||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() W końcu Was nadrobiłam i mam czas odpisać! ![]() Cytat:
Ja bym baaardzo chciała rodzić w wodzie. W "moim" szpitalu jest wanna i bardzo bym chciała z niej skorzystać przedwczoraj byliśmy na wykładzie o porodzie w wodzie i... serio, zakochałam się więc trzymajcie mocno kciuki żebym się zakwalifikowała i żeby wanna była wolna jak się zgłoszę do szpitala Cytat:
daj koniecznie znać po porodzie! w poniedziałek zaliczyliśmy zakupy w ikea, ale niestety komodę musimy wymienić bo uszkodzona w piatek ma kurier przyjechać z nowa paczka. Wzielismy jednak tego wyższego MALMa, z 6 szufladami, bo bałam się że się nie pomieszczę na łożeczko poczekam jakieś 2 tygodnie, zamawiałam z wisad i akurat nie mieli na stanie tego co chciałam ale nie szkodzi, te 2 tygodnie jeszcze damy rade Wczoraj byłam na 1szych zajęciach z kursu szycia na maszynie i było bardzo miło uszyłam spódniczkę, czapeczkę z uszami i poszewkę na poduszkę fajnie tak sobie wszystko poukładać od poczatku z tym szyciem teraz jestem zmotywowana żeby kocyk najmłodszemu uszyć muszę tylko wypełnienie kupić, zobaczymy jak mi pójdzie ![]() I jeszcze były kolejne zajęcia ze szkoły rodzenia wczoraj, z ćwiczeniami. Bardzo czekałam na te zajęcia i się zawiodłam trochę myślałam że może przećwiczymy sobie jakieś pozycje do porodu żeby TŻ wiedział jak mnie podtrzymywać itp, ale było tylko kilka rozciagajacych i potem na piłce podczas porodu (jak pomóc dziecku ułożyć się w kanale) i tyle. Do tego babeczka była taka rozlazła jak macie jakieś filmiki z ćwiczeniami do polecenia to dajcie znać I jeszcze jakby tego było mało to mnie plecy strasznie bola po tych ćwiczeniach ![]() DobraDusza - buziaki dla Was, Małgosia jest prześliczna!!!! plany na dziś? odpoczywanie i jadę na pedi ![]() http://kuot.pl/zostaniecie-rodzicami...kazuja/?v=true -- aż się wzruszyłam
...no day but today... Edytowane przez scoiatael86 Czas edycji: 2016-07-06 o 10:33 |
||
|
|
|
#2644 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() za 9. miesiąc!!!! Cytat:
![]() Cytat:
Powodzenia też na wizycie. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas też jest wanna, interesowało mnie to, może by była wolna akurat. ![]() To dużo już uszyte, super, pochwal się foteczkami swoich dzieł. ![]() Szkoda, że z komodą upierdliwość (to pobieranie samemu z magazynu ma swoje minusy, nie wiadomo co z tym ludzie wyprawiali i potem się trafia poobijane czy coś ), ale fajnie, że mebelki poogarniane ogólnie.
|
||||||
|
|
|
#2645 | |
|
Zadomowienie
|
Awwwwww !! Jaki słodziak z niej !!
Cudeńko malutkie Cytat:
Brzuszek mu się zaokrąglił i dziś rano stoi w sypialni, wyciągnął majtki do góry tj nad pępek i mówi : "wyglądam jak Ty w tych Twoich getrach"
|
|
#2646 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie ma czym się chwalić bo wszystko krzywe pochwalę się jak kocyk uszyję ![]() ach no i jeszcze się nie zameldowałam że byłam na wizycie z małym wszystko ok, waży ok 1850g (32t2d), dalej ułożony główka w dół i ogólnie wszystko w porzadku. Szyjka trzyma, wyniki dobre, kolejna wizyta za 2 tygodnie
|
|
#2647 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Witam,
Laski jak wy lecicie z tymi postami. Chyba wzięłyście sobie za cel nadrobić do lipcówek ![]() Cytat:
Majtasy można kupić na lokalnych bazarkach ale w carrefourach czy Auchanach też można znaleźć w tych koszach. Czasem nazywają się Mama Size Macie racje że mogą się przydać, chyba takowe zakupię. Cytat:
Cytat:
Różnica między wagą moja jak w domu na czczo się ważę a u gina (zazwyczaj ok godz 18) to nawet i 5 kg ![]() Cytat:
Cytat:
dla właścicielki za prezentyJaki malutki brzusio ![]() Cytat:
Ja byłam wczoraj u lekarza i babka dała mi antybiotyk W sumie nie wiem czego się spodziewałam, ale że chyba jakiś syrop oraz krople do nosa mocniejsze ale bezpieczne dla dziecka. Ona powiedziała że ten antybiotyk jest bezpieczny ale ja się nawet w połowie nie czuję tak źle żeby brać antybol No to teraz mój wielgachny brzuchol i sukienka którą będzie robić za koszule do porodu- z łatwym dostępem
|
||||||
|
|
|
#2648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W nowej robocie 3 kg zrzucił.
|
|
#2649 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moj Tz tez chudnie jak ja jestem w ciazy hihi ;D
|
|
#2650 |
|
Zakorzenienie
|
Moj miesiac w nowej robocie i boczki mu nieco zeszły.,
ze stresu
|
|
|
|
#2651 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Też bym się wstrzymała z antybiotykiem. Brzuszek śliczny i kształtny ![]() ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Mój zmienił robotę z zabiurkowej na fizyczną i są efekty A niech ma! Po ciąży ja będę ślicznie chudnąć
|
|
#2652 |
|
Wtajemniczenie
|
I moj zaczal bardziej dbac o siebie :P wiecej sportu i kg leca
![]() Pokaze Wam te prezenty wczorajsze. Tym sposobem musze zrobic kolejne pranie :P I wczoraj tez przyszla do mnie lalka me too z allieexpress, taka urocza jest...
|
#2653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Śliczne ciuszki
|
|
#2654 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a lalka przepiękna ziuta - ta koszulo sukienka jest genialna!! zgadzam się że zrobisz szał na porodówce
|
|
#2655 |
|
Zadomowienie
|
Cała seria Linomagu jest na Amazonie - ale akurat nie ma zielonego. Jest tylko czerwony. Jest tez na eBayu i sa polskie apteki online. Ja kupiłam jeden w aptece a więcej przywiezie mi mama. Ale w razie co zawsze można zamówić i bedzie
![]() Zamawiałam jeszcze ten tantum rosa i jakieś gaziki wiec wygodniej mi było z apteki no i cena wsród tego całego wyboru przyzwoita. Młody jest na 90 centylu❤️ czekam na lekarza teraz ale to znaczy, ze trochę przystopował z waga bo był już na 95 u nas tez pięknie było widać żółwika ale siusior był krotszy![]() ![]() ![]() Ziewał jak jego ojciec i oczywiście ruszał sie przez cały czas ![]() Powiedziała ze łożysko w normie ale nie widzi żeby młodemu sie spieszyło do porodu (( buuuu. Teraz zobaczę co powie lekarz. Wysłane z aplikacji Zaczarowana Szkocja
|
|
#2656 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cudaśny! a sukieneczka bardzo ładna lubię kwieciste wzory![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
Cytat:
W końcu bałaś się, że urodzisz wcześniej, jak córkę![]() Daj znać co powie lekarz
|
|
#2657 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2658 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to mój tatusieje brzusio mu zaczął rosnąćno u mnie szału nie ma z brzuszkiem jak na 8 miesiąc hehe Cytat:
super, że wszystko dobrze i może to lepiej, że się tak nie śpieszy jeszcze Edytowane przez pati0090 Czas edycji: 2016-07-06 o 11:33 |
||
|
|
|
#2659 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Piękna kuleczka !! A to świnia z niego Zero wsparcia dla żony !! no ale w sumie ty też nie masz za dużego to może temu
|
|
#2660 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dobrze, że jest coraz lepiej ![]() Cytat:
Zaniosłam już zwolnienie do pracy, czekam na narożnik (w końcu!), chcę spakować swoją torbę do szpitala i przygotować ciuszki Małego do prania, ale z samym praniem poczekam na słoneczko, bo dzisiaj u mnie brzydko i deszczowo... A, jeszcze łazienkę ogarnę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2661 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() piernik - dołączam się do Twoich bolączek ubraniowo-wyglądowych dziś oficjalnie stuknęło nam +15 kg
|
|
#2662 |
|
Zakorzenienie
|
A ciężarne czują sie świetnie, nic im nie jest, jedyne przypadłości to jedzeniowe zachcianki i humorki. Biegają do ostatniej chwili, rodzą w 5min od odejscia wód, po porodzie są jak modelki (jakby ich krwawienie pologowe nie dotyczyło), makijaż zrobiony a dziecko pięknie śpi.
|
|
|
|
#2663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2664 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Piękny brzuchol! I sukienka bardzo zacna. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
No to świetnie, że waga wypada na 90 centyl. ![]() I dobrze, że mały sobie spokojnie siedzi. ![]() Do mnie przyszła paczka z materacykiem do kosza Mojżesza i prześcieradłem, trochę się bałam że będzie to takie samo cieniutkie dziadostwo, jakie już było w zestawie, no ale tylko 12 zł, to zamówiłam, i spoko, bo materacyk wydaje się lepszy, grubszy. Tylko podkładu sensownego do tego nie znalazłam, ale chyba mając 2 prześcieradła i ten stary materac na wszelki wypadek jakoś to ogarnę. Tym oto sposobem mam już wszystko z wyprawki.
|
||||
|
|
|
#2665 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mnie najbardziej denerwowały w ciąży problemy z podejmowaniem decyzji, dużo więcej czasu mi to zajmowało i zajmuje Ale jak już nie pracuję, to aż tak bardzo mi nie doskwiera. ![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
Ja wczoraj też odebrałam ostatnie rzeczy do wyprawki - prześcieradełka, ochraniacz do łóżeczka i organizer na kołyskę
|
|
#2666 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
czekam na zdjęcia Twoich prac |
|||
|
|
|
#2667 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to się ciesz..mój nie dość,że waga piórkowa zawsze..to teraz więcej ćwiczy,żeby być fit jak go córka zobaczy..niedługo będę mogła garderobę wymienić,ale z ni m właśnie.. Cytat:
Cytat:
fajny brzuszek.. Cytat:
Cytat:
dla Michasia..ale Ty się bałas porodu przedwczesnego,a teraz chcesz przyspieszać dziatwe? |
|||||
|
|
|
#2668 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() tu masz link do mojej aukcji, już siostra nawet zapowiedziała że dla jej rocznj córki mam lalke zamawiać ![]() http://pl.aliexpress.com/item/ins-Un...08.0.75.hxGl0w Cytat:
mam kilka sukienek w które wchodze i bluzek w sumie też, ale wczorj przeżyłam szok :P Cytat:
![]() i dziewczyny, bardzo dziękuje za miłe komentarze apropo prezentu - ciuszków, też mi się bardzo podobają. i dla mnie bardzo duży szok, że właścicielka zainteresowała się pracownikiem, w mailach zdarza jej się pisać do Tż jak ja się czuje, wysłał jej nawet kilka zdjęć moich z sesji . w tej firmie pracuje ponad 1000 osób i nie każdy dostaje taki prezent, widać, ze cenią sobie Duńczycy pracę mojego Tż i to w tym wszystkim jest najfajniejsze
|
|
#2669 |
|
Rozeznanie
|
My dzis albo jutro wybieramy sie w góry na parę dni
są jakies ograniczenia w zakresie chodzenia po górach? Na Kasprowy nie moge wjechać? Albo wejść na morskie oko?
|
|
|
|
#2670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio zastanawialismy sie dokąd bym doszła w górach. Mąż stwierdził, ze od samochodu do stacji kolejki w Kuznicach i tyle. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:09.

w piatek ma kurier przyjechać z nowa paczka. Wzielismy jednak tego wyższego MALMa, z 6 szufladami, bo bałam się że się nie pomieszczę
za 9. miesiąc!!!! 
), ale fajnie, że mebelki poogarniane ogólnie. 
<3

W końcu bałaś się, że urodzisz wcześniej, jak córkę
czerwiec 2015