![]() |
#2491 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VI.
Cytat:
![]() ![]() Jestes pewna, ze chcesz uzywac Sudocremu? Mojej siostry dziecko baaardzo cierpialo po nim (odparzenia), a my z tz uzywamy go na pryszcze-idealnie wysusza ![]() Zastanawiam sie wlasnie, po co ten linomag kupilam, bo tylek zamierzam tylko dobrze osuszac i zasypywac skrobia. U mojej siostry, odkad zaczela tak robic, skonczyly sie odparzenia. Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez znowuzapomnialamhasla Czas edycji: 2016-07-05 o 14:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2492 |
Rozeznanie
|
Hehe, poczytałam właśnie o tej rycynie, to dziewczyny skrętu kiszek dostawały, jak chciały sobie przyspieszyć w ten sposób
![]() ![]() Ja biorę 10 pampersów, jak coś, to mi dowiozą, choć koleżanka mówiła, że zużyła chyba z 7 szt., a w szpitalu też dostała. Jedno op. podkładów poporodowych, 5 szt. majtek jednorazowych. Z kosmetyków pielęgnacyjnych tylko linomag a+e (ten zwykły, nie na odparzenia). Nie mam laktatora. W razie czego koleżanka mi pożyczy ręczny do szpitala, jak się okaże, że będę musiała go używać, to sobie kupię jakiś porządniejszy. W niektórych szpitalach podobno nie kąpią dzieci, u mnie ponoć od razu ![]() Mój szpital jest dość zacofany, kangurowanie trwa ponoć dwie minuty ... Ale z drugiej strony takie małe szpitaliki mają bardzo indywidualne podejście i ogólnie opinie (ze względu na położne głównie) ma OK.
#2493 |
Zakorzenienie
|
Fanta kiedy masz wizytę?
Ja mam 2 rodzaje majtek z siatki (2+3 pary) i jedną jednorazowych. Pieluch szpital zaleca 20 sztuk. Laktatora, butelek, smoczków itp nie biorę. Będą czekały w domu. Mąż i tak dzień w dzien bedzie tutaj wracał, a jakby cos było potrzebne na już to ma kto dowieźć, ewentualnie moze coś malego dokupić (smoczek, majtki z siatki czy cos w tym stylu). |
![]() ![]() |
![]() |
#2494 |
Zakorzenienie
|
następną wizytę mam wyznaczoną dopiero na koniec lipca bo byłam teraz w czwartek. Ale przejdę się już w tym tygodniu do gina dla spokoju sumienia
![]()
#2495 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Laktator kupiłam też tani, ale bruździ mi w tej torbie i myślę że go nie wezmę do szpitala i mąż mi go przywiezie najwyżej. :P Cytat:
Racja, może w szpitalu będzie laktator, to nie biorę mojego i przetrzymałabym jakoś do dowiezienia. ![]() Właśnie w związku z wylotem różnych świństw myślałam o majtach i zwykłych podpaskach, ale no tak, skoro jest sprawdzane rozwarcie itp. to po co tańcować ze ściąganiem tego. :P Sudocrem to myślę, żeby używać tylko wyjątkowo na trudne sytuacje. Ja go stosuję na zapalenie mieszków włosowych. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2496 |
Zakorzenienie
|
Czyli ty nadal +/- raz na miesiąc masz wizyty?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2497 |
Zakorzenienie
|
tak
![]()
#2498 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, ze mnie poprawiasz ![]() ![]() Sw. Rodziny mnie jakos nie przekonal po tym co wyczytalam z opinii w internecie i ten szpital sobie odpuszczam, chcialabym Polna, bo gin do ktorego chodze tam tez pracuje, ale biorde pod iwage Raszei, bo bardziej mi po drodze ![]() ![]() Edytowane przez Świniaczek Czas edycji: 2016-07-05 o 14:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2499 |
Zakorzenienie
|
Ja nie biore laktatora, ale mam. Polozna powiedziala, ze mozna wypozyczyc w razie czego, nawet elektryczny.
Jedyne co to biore mm i butelke bo tego nie zapewniają. Poza tym dwie pary normalnych gatek i trzy siatkowe. Pieluszek 10, a jak cos to TZ dowiezie bo jest blisko do domu. Tak samo z czymkolwiek innym. Jestem jednak pewna, ze jak bede potrzebowala np nowa podpaske, a mi sie skoncza to mi dadzą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2500 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
majtek siateczkowych biorę opakowanie (3?/5?sztuk..nawet nie wiem) jedna paczkę tych olbrzymich podpasek na początek dwie paczki cienkich podpasek jakis na noc..do tej pory stosowałam tylko tampony, więc nie wiem jak z chłonnością takich podpasek,ale wezmę i będę stosować tak jak piszesz przed plus majciochy bawełniane.. jak ma coś ze mnie wyciekać to wolę,żeby wyciekało na podpachę niż po nogach.. no i jak będę wychodzić ze szpitala to przecież też nie w tej olbrzymie podpasce poporodowej..chyba,że się zdziwię..laktatora nie biorę,będzie wyparzony czekał w domu, żadnych smoczków,butelek nic.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2501 |
Zakorzenienie
|
Położna radzi juz przed porodem majtki z siatki. Bo nie żal jak sie poplamia, wygodniejsze. A mniejszą wkładkę też mozna z nimi stosować.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2502 |
Raczkowanie
|
Hej, nadrobiłam od wczoraj (od północy tyyyyyle stron???
![]() Cieszę się jak dziecko! Rico Nano Grey Fox ![]() A tymczasem wracam do "surfowania na desce do prasowania" ![]()
Zuzia - 29.07.2016 19:01 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2503 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2504 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2505 |
Zakorzenienie
|
Co do majtek bawełnianych to wczoraj stwierdziłam ze musze sobie kupic bawelniane babcine, takie wysokie. Moje kończą się pod pepkiem a w razie cięcia mogą trafiać w ranę albo kawałek nad nia i się zsuwac. Przydałyby się z wysokim stanem.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2506 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzięki za podpowiedzi. ![]() W takim razie pampersów 22, bo taką mam jedną z paczek. Łącznie 5 par majtek z siatki. Jedne z nich przed porodem, podpaska, a majtki bawełniane w sumie też będę miała ze sobą, bo w nich przyjadę, to coś wybiorę. ![]() ![]() I brak laktatora - i od razu się lepiej wszystko mieści. ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2507 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2508 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2509 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2510 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, zwykle podpaski bedziecie musialy zmieniac co 15 min.
![]() ![]() No i na SR mowili, ze poporodowe tydzien sie uzywa mniej wiecej, bo krwawienie jest bardzo obfite. Pierniku, jak zamierzasz wyjsc ze szpitala ze zwykla podpaska? ![]() Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez znowuzapomnialamhasla Czas edycji: 2016-07-05 o 14:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#2511 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2512 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() nawet na koniec kazał mi się jeszcze raz położyć i zbadał jakoś moje tętnice - o ile dobrze go zrozumiałam ![]() ![]() a tu moje Cudeńko ![]() ![]()
![]() |
#2513 |
Zakorzenienie
|
Fanta mała modelka z tej waszej córci.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2514 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie mam czasu teraz nadrobić co naskrobałyście od rana ale będę czytać wieczorkiem ![]() Byłam u lekarza. Mały waży 2250 ![]() Lekarz mówi, że dość duży i wróży mu pond 3500 ![]() Oby się Janek za bardzo nie rozpędził z tym rośnięciem ![]() Oczywiście jajka na pierwszym planie, buźki nie pokazał. Całą litanię badań dostałam do zrobienia i weszlam na wagę u lekarza i się załamałam ![]() Nawet nie będę tego komentować ![]()
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() ![]() 18.07.2011 zaręczyny ![]() 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() ![]() ![]() 12.12.2015 II kreseczki ![]() 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2515 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2516 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dostałam też próbkę sudocremu na zakończenie SR, ale to tylko wtedy, kiedy odparzenia już będą. Mam nadzieję, że w ogóle nie będzie potrzebny... Nam położna mówiła, że olej kokosowy jest świetny na ciemieniuchę! Cytat:
![]() No ale wiadomo TV czy książka to będą w strefie marzeń :P Podczas porodu na pewno nawet do głowy mi nie przyjdzie, żeby czytać :P A potem to: odsypianie po porodzie i dzidziuś. Będę zbyt zaaferowana tym wszystkim. ![]() Ale na czas porodu możesz wziąć płytę z ulubioną muzyką, świece itp. Nam położna mówiła, żeby wziąć to, co sprawi, że będziemy czuć się lepiej i intymnie na sali. Nawet podkreślała, że jak poród będzie nocą, to żeby nie siedzieć przy zapalonym sztucznym świetle, tylko w lekkim półmroku, żeby sobie nie zaburzać rytmu dzień-noc i w ogóle. Ja generalnie nagrywam płytę ![]() Cytat:
![]()
blog Edytowane przez aneks17 Czas edycji: 2016-07-05 o 14:57 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2517 |
Zakorzenienie
|
hihi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2518 |
Zakorzenienie
|
My kupiliśmy wszystko dla Bobo, poza kilkoma kocykami. Nie dostaliśmy nawet 1 używanej skarpetki, to wszystko generuje koszty. Ale mąż nie wzdycha, że za dużo. Jutro idziemy po kolejną porcję, ale bardziej rozmiar 68, moze 62 (bo tego praktycznie nie mamy). A resztę będziemy kupować jak Bobo będzie na świecie. Zamowie jeszcze większe pajace na allegro, ale to już tylko do spania.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2519 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Teraz mi się przypomina, że też mówili, że mają laktatory, ale nie tyle, żeby było pewne dla każdej położnicy (super słowo moim zdaniem ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2520 |
Zakorzenienie
|
Bobo jest wielką tajemnicą. Poza profilem w 12 tyg i ostatnio noskiem w szpitalu ciężko złapać buzię. Leży to moje słoneczko głową do dolu i czasami odwraca ja w stronę mojego kręgosłupa. Ale mogłoby mieć nosek, oczy i rzęsy po tacie. I przemianę materii.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:05.