![]() |
#2731 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VI.
Cytat:
![]() Ja idę jutro na wizytę, Ciekawe co mój gin mi powie... Ale u mnie to 34 tc więc teoretycznie jeszcze chwila jest... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2732 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A wspomnialyscie o pilce i mi sie przypomnialo ze Tesciowa ma, wiec sobie pozyczylam od niej i zataczam kola od 10 min. Moze mi na kregoslup troche pomoze? ![]()
![]() |
#2733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marsupi kosztuje miedzy 250-300 zl, pozycja na "zabke" zachowana i wszystko inne w pozycji niemowlaka niby tez i osobiscie zdecydowanie bym wolala nosidlo, ale te pojedyncze opinie, ze zadne nosidlo niby nie jest w stanie zastapic chusty mnie zniechecaja ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2734 |
Zakorzenienie
|
Ja miałam nosidlo ergonomiczne bondolino. Córka dostawała w tym szału
|
![]() ![]() |
![]() |
#2735 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Ja tak na szybcika Was ogarnę bo muszę już po małą jechać do żłobka...
Cytat:
Tak, tak, TŻet ma wysokie poczucie własnej wartości. Chociaż kiedyś był podobno grubaskiem więc może dlatego teraz tym bardziej jest dumny z wypracowanych efektów (wypracowanych w pracy bo on nie z tych co na siłkę ganiają itp.) i raczej się pilnuje żeby mu np. za duży brzuch nie urósł, mówi że to nie ze względu na to, że chce dobrze wyglądać ale że niby przeszkadzałby mu w pracy. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
plany super! Cytat:
Cytat:
![]() ale to chyba dobrze że mu się nie spieszy? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja dopiero zaczynam ogarniać, do tej pory siedziałam spokojna bo niby dużo rzeczy mam po Natalce itd. ale najwyższa pora już sprawdzić z listą w ręku czy aby na pewno wszystko Cytat:
Cytat:
Lecę po Małą, na razie! ![]()
![]() |
#2736 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z tego co ja już się orientowałam to bardzo popularne są Tule i podobno można ją później odsprzedać w zadowalającej cenie. Lenny Lamb ma piękne chusty od wyboru do koloru i wzoru jednocześnie ![]() Na te wszystkie śmieszne tanie opcje potocznie mówi się wisiadła a nie nosidła właśnie dlatego, że są do dupy. I z tego co już wiem, wszystko co przodem do świata jest złe. http://www.babytula.pl/ http://pl.lennylamb.com/
![]() ![]() |
![]() |
#2737 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oby Michał się nie ociągał z wyjściem. ![]() Pokażę moje dzieła. 1. Kocyk który szyłam w zeszłym tyg 2. Kocyk TŻa -ma ponad 40 lat- i TŻ i kocyk oczywiście ![]() ![]() 3. Mój patchwork. Nie zdecydowałam się na klasyczny pachwork w kwadarty bo jak oglądnęłam tutoriale na yt bo stwierdziłam że to nie na moje możliwości ![]() ![]() 4. Tutaj w łóżeczku- chyba tak go będę używać jako narzutka na łóżeczko (ale to jak już mała będzie większa i będzie spędzać więcej czasu poza łóżeczkiem) albo jako kocyk na podłogę żeby mała mogła sobie na nim ćwiczyć. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2738 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2739 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a są jakieś udowodnione zależności pomiędzy bolesnością miesiączek a bolesnością porodu? Cytat:
---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Cytat:
jesteś zdolna ![]() to spytaj Tżeta co się stanie jak "przyzwyczaisz synka do noszenia"? obawia się,że będzie nosił 15-letniego Maksa na rękach albo w chuście? |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2740 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego ten moj TZ sie tak tego obawia. ![]() Tesciowa za to mówi, ze latwiej jest cos zrobic w domu jak sie wlasnie nosi dziecko. Ciezko bedzie mi go przekonac, niestety jest uparty. Zdziwiona bylam ze jest ok z wielopieluchowaniem. Edytowane przez Talantea Czas edycji: 2016-07-06 o 15:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2741 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie chcialam elastycznej, bo ona wystarcza na krotko. No i nie trzyma mocno karku-na warsztatach byl malec, ktory mocno sie odginal i elastyczna w ogole nie dawala rady. Jej plusem jest to, ze nie trzeba rozwiazywac calej do karmienia. Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2742 |
Zakorzenienie
|
TinkerrBell, czytalam o tych wisiadlach i widzialam nawet takie "cudo" nie raz na ulicy, niestety z dzieckiem w srodku. Zlo strasznie. Chetnie bym sie wybrala w miejsce, gdzie mi doradza dokladnie co i jak osoby przeszkolone konkretnie w tym kierunku.
Talantea, moj nie ma prawa glosu, bo bylby skazany na zostanie jedyna osoba w domu wyprowadzajaca psa na spacery ![]() Pierniku, ja wlasnie nie chce czekac, az mlody zacznie siadac, dlatego mam ciagly dylemat z ukierunkowaniem wyboru na chuste. Chociaz nie wiem czy nie zrobie manewru, ze chusta na poczatek, a jak juz sie rozsiedzi to wtedy nosidlo. http://mamygadzety.pl/nosidlo-marsupi/ a to jest nosidlo, o ktorym mysle i ktore tylko minimalnie przegryws z chusta Edytowane przez Świniaczek Czas edycji: 2016-07-06 o 15:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#2743 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Caly dzień leże... jak tylko próbuje się podnieść to brzuch bardzo nisko boli, jak już wstane i trochę się poruszam jest ok, ale znowu boli przy schylaniu czy kucaniu. Mam nadzieje, że to tylko efekt wczorajszego przeforsowania. Do tego mała dziś coś leniwa... Któraś pytała o zdj wózka - od razu go rozbebeszylam i co się dało wczoraj uprałam także póki co jest w częściach. I fakt model popularny na naszym forum, chyba kilka z nas go ma ![]() Nasza sierpniówka nadal na porodówce, rany mam nadzieje ze wszystko u niej ok!
Zuzia - 29.07.2016 19:01 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2744 | ||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() DobraDuszo trzymam kciuki za Wasz szybki powrót do domu. Małgosia CUDNA! ![]() pysiaczek21 trzymam kciuki ![]() Pisałyście o wklęsłych brodawkach: akurat dziś na sr o tym było (temat: brak pokarmu i nawał). W takim przypadku położna zalecała "wyciąganie" brodawek po posmarowaniu lanoliną od 38 tyg., ewentualnie właśnie sposób ze strzykawką, o którym wspomniałyście, no i pokazała nam też taką pompkę do wyciąganina sutków, coś takiego: http://sklep.bebeclub.pl/laktatory/6...-brodawek.html W ostateczności równiez nakładki silikonowe, ale twierdziła, że dziecię jest w stanie te sutki samo wyciągnąć, a poza tym nie zna innej niz nasza brodawka więc będzie to dla niego "wzorzec", który może byc trochę trudniejszy "w obsłudze", ale cierpliwością cuda można zdziałać ![]() Zdecydowałam, że umówię się do innego lekarza na USG na przyszły tydzień - tak dla własnego spokoju. |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2745 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
kibicuję Wam z wielorazowymi pieluchami bardzo..może i ja sie przerzucę po jakimś czasie... Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2746 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zresztą nosiłam i przytulałam Oliwię i jakoś i tak wyrosła na cygańskie dziecko. Ja bym TŻetowi podsunęła jakąś ciekawą lekturę na ten temat. Bo to nieprawda, że zimny chów i pozwolenie się wypłakać jest dobre dla maluszka
![]() ![]() |
![]() |
#2747 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2748 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2749 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Adrianka nosiłam przytulalam nawet na rekach usypialam bo inaczej sie nie dalo a teraz slodziak sam przychodzi i chetnie sie przytula ;-) Wysłane z mojego GT-I9295 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2750 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mu nie chodzi o zimny chów tylko o to, zeby cały czas go nie nosić i miec mozliwosc odlozenia dziecka jak np chce sie cos zrobic albo przynajmniej pojsc do lazienki. TinkerrBell Wielopieluchowanie to temat rzeka. Polecam grupe na fb - Pieluchy Wielorazowe oraz NHN. Tam znalazlam wiele informacji. Osobiscie mam little lamb one size kieszonki z wkladami. Bambusowe. Teraz ostatnio kupilam uzywane newborn little lamb z bambusa i mikrofibry z otulaczami. Z tego co czytalam to te one size zwykle nie pasują od samego początku dlatego dokupiłam rozmiar dla noworodka. Do czasu az sie nie przeprowadzimy to pewnie bede uzywala jednorazowych. Jak juz bede ustawiona w nowym domu to zabieram sie do dzieła ![]() Jak chcesz kupic tanio uzywane na spróbowanie to tutaj - cloth nappies for sale and advice parent to parent, UK Poszukaj moze tez tzw nappy library w twoim rejonie, moze akurat jest. Mozna z niej wypozyczyc na próbe zestaw róznych pieluszek. Niestety u mnie nie ma. Edytowane przez Talantea Czas edycji: 2016-07-06 o 16:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2751 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2752 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2753 |
Raczkowanie
|
Powiem Wam, co sie ze mna dzieje od kilku dni- wszedzie widze klaki kotow i brud. Brud, brud, brud. Zapindalam z odkurzaczem, mopem, sciera, a i tak widze nieziemski syf. Plakac mi sie juz chce. Czuje sie jakbym zwariowala. Wiem, ze to pewnie syndrom gniazda, ale zeby az tak? To strasznie frustrujace... Najchetniej zrobilabym generalny porzadek i wszystko wymyla, ale nie dam rady-kregoslup nie pozwala juz. Od dwoch dni kluje mnie tez krocze i czuje, ze jest tam ciezej, hm...
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2754 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2755 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To zalezy bo są rózne rodzaje, są formowanki i otulacze, kieszonki, all in one. Nie bede sie rozpisywać ![]() Polecam ten wpis - http://www.wolnymbyc.pl/pul-kieszonk...wielorazowych/ Taką stronę i podstronę nappy advice - https://www.thenappylady.co.uk/ Mi to zajeło troche czasu i kopania w internetach zeby ten temat ogarnąc Edytowane przez Talantea Czas edycji: 2016-07-06 o 16:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2756 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2757 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mi się chce płakać bo z tej strony co tu kiedyś wstawiłyście nia ma ŻADNEGO biustonosza w moim rozmiarze dostępnego. I weź tu się nie czuj jak słonica z wymionami po kolana ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2758 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2759 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2760 |
Raczkowanie
|
Cudne te kocyki...
Powiem Wam że bez tego forum byłabym zielona w temacie ciąży/porodu i spraw dookoła tego. Połowy rzeczy bym nie miała połowy nie wiedziała połową nawet nie zainteresowała... dlatego dzięki że jesteście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:22.