|
|
#2941 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VI.
Cytat:
bo ja myslalam, ze naprawde cos ze mna nie tak skoro duzo dziewczyn co chwila chodzi i mówią, ze to podstawa dbania o siebie. Ja tam jak sie porzadnie wyszoruje i ogole i brwii wymuskam to juz czuje ze zrobilam duzo ![]() TZ nie lubi malowanych paznokci i najlepiej gdybym jeszcze makijazu nie nosiła. Jedyne chyba rzecz z ktorej nie zrezygnuje to przynajmniej korektor na bębe. teraz niestety na kosciach policzkowych zrobiły mi sie plamy, wygladam jakbym miala bronzer nalozony! |
|
|
|
|
#2942 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do henny - mam blond brwi - jaśniejsze niż włosy - wyglądam jak bym uciekła z onkologii, to samo rzęsy długie ale nie czarne ... w ogóle ja się łyso czuję bez tych wszystkich babskich dodatków - na rękach mam praktycznie zawsze lakier czuję się wtedy taka zadbana ![]() za to moja przyjaciółka preferuje totalne zero makijażu ale ma z natury śniadą karnacje i piękną oprawę oczu czego jej zazdroszczę codziennie
|
|
#2943 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2944 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9295 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2945 |
|
Zakorzenienie
|
Ide wstawic pranie i przejde sie bo juz mam dosyc siedzenia w domu. Moze cos kupie fajnego. Przynajmniej jeszcze nie pada a ma zaczac po poludniu.
|
|
|
|
#2946 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
W poprzedniej pracy bylo to dla mnie koszmarem i nie raz poklocilam sie z przelozona i dlatego zmienilam prace :P Ja robie sobie sama hybryde i uwielbiam to robic dlatego nie wykluczone ze po macierzynskim zmienie profesje :Ppa w zalaczniku moj bebenek... juz spory :P
|
|
#2947 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też lubię się malować i bez minimum tusz+ puder nie ruszam się z domu, z resztą, kiedy siedzę w domu też zwykle się maluję, bo lepiej się czuję.
Co do paznokci, nosiłam długie i uwielbialam je malować, dopóki nie urodziłam synka, ciągłe smarowanie go wymaga ode mnie paznokci obiciętych przy samej skórze, a takie krótkie pomalowane glupio wyglądają. Więc zostały mi już tylko stopy Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Asicuha, ale masz zacny brzuszek ![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2948 | |||||
|
Zakorzenienie
|
eejj tam widać przecież ,że czyścioszek z niego
Cytat:
za plan..Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
śliczniasty.. Cytat:
sama nie mam cierpliwości do częstego malowania.. przy stopach to owszem,ale tam długo się trzyma lakier.. makijaż to podstawa-krem bb/cc, lekko puder, brwi i finito.. henne zawsze robiłam, teraz w domu to nie umiem ogarnąć sama,ale mam nadzieję,że niedługo będe mogła wyskoczyć do kosmetyczki właśnie na hennę rzęs..tez mam jasną oprawę niestety |
|||||
|
|
|
#2949 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bez tuszu czuję sie goła. Ale puder i tusz to taki zestaw obowiazkowy ze nie traktuje tego jako makijażu.
Paznokcie u stóp.. Zastanawiam sie czy malować czy moze juz nie sciskac Bobo. Ale jutro wizyta, w poniedziałek na oddział- chcialabym jeszcze powygladac |
|
|
|
#2950 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Masz bardzo ładny domek dla swoich Pań
|
|
|
#2951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję. Pamiętajcie, że ja jestem w sumie na końcu listy z tp ale rzeczywiście jest mniejszy, bo dziewczyny poszły sobie na boki, teraz jest mniejszy, ale strasznie szeroki.Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2952 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Ja mam różową karnację, naczynkową i jak nie nałożę czegoś na twarz to wyglądam albo jak ruska baba albo jak po ostrej libacji alkoholowej No i kiedyś wyskubałam sobie rzęsy (w liceum) na cieniutkie linie...później przez kilka lat tak je nosiłam i teraz od 5 lat próbuję je zagęścić, ale one nie chcą rosnąć Mam dziury, muszę domalowywać. Jest jakiś meszek i właśnie jak zrobię hennę to one jeszcze jakoś wyglądają. U mnie też zestaw krem cc trochę pudru - ale ja głównie używam transparentnego, brwi i rzęsy, ale to nie jest nie wiadomo jaki makijaż. Raczej nadal to wygląda naturalnie. Myślę, że to kwestia tego jaką mamy cerę i urodę. Bo są dziewczyny, które bez makijażu i dodatków wyglądają jak milion dolarów No u mnie tak nie jest i muszę tego photoshopa trochę przed wyjściem z domu nałożyć. Co do paznokci, ja z natury mam bardzo brzydkie paznokcie. Całe życie nosiłam krótkie, one są szerokie. I jak zaczęłam pracować z ludźmi to jednak te dłonie to wizytówka dlatego zaczęłam je robić u kosmetyczki. Ja nie potrafię sobie nawet ładnie skórek zrobić bo wyglądam wtedy jak zarżnięta świnia ![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- DPD przyjechało! Zwierzęta nakarmione, poszły spać. ![]() Ja zdążyłam ogarnąć salon i kuchnię, wstawiłam pranie i tak bardzo się zmęczyłam, że czas na jeden odcinek serialu, drugie śniadanie i chyba też wyjdę z domu bo muszę odebrać receptę i wpaść do przychodni ![]() Nawet świeci słońce!
|
|
|
#2953 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla dziewczynek! Rzeczywiście szkoda, że Twój gin na koniec akurat będzie na urlopie .Cytat:
![]() .No w końcu widać, że jesteś w ciąży!!!! Cytat:
za udaną wizytę i pozytywne wieści!Ślicznotka! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Do teściów przyjechał jakiś wujek którego nie widział X czasu i mamy dziś do nich jechać, TŻet ich jeszcze wczoraj zapraszał do nas ale dostał ode mnie reprymendę bo w domu bajzel a ja nie mam sił już sprzątać, schylać się i po raz tysięczny sprzątać porozrzucanych wszędzie zabawek Natalki. Powiedziałam mu, że niech nie będzie taki cwany, że on będzie sobie w pracy siedział a ja tu będę oczami świecić za bałagan. Origa u nas też wieje a w zasadzie to pi*dzi. Jeśli chodzi o wiatr jestem straszną meteopatką, zawsze wtedy boli mnie głowa i jakaś taka rozbita jestem... Mykam bo na 13 mam tą kosmetyczkę - pedi, depilacja nóg, regulacja brwi. Przez ten wiatr (i deszcz) nie wiem jak się ubrać - miałam kiecke założyć, żeby miała dostęp do nóg a teraz to nie wiem...
|
|
#2954 |
|
Wtajemniczenie
|
Tinkerr narobilas mi ochoty na winogrona i tez wlasnie zjadlam
ale bez mieszanki ogorkowej :
|
#2955 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Współczuję tej nocnej niewygody. Mi też coraz trudniej się ułożyć. A synek czasami kopie mocniej jak leżę na prawym boku, wtedy wybieram ten rekomendowany lewy, ale ileż można tak leżeć, nawet z rogalem...Cytat:
![]() Cytat:
Zdjęcie jest super, rewelacyjna mina. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jazd współczuję. :/ Cytat:
Ja zapłaciłam to standardowe ok. 650 zł.Cytat:
Ale ładny, fajnie wyglądasz. ![]() Cytat:
super!!!Śliczny. ![]() Co do makijażu, to mam jasną oprawę oka i tusz + eyeliner jest zdecydowanie wskazany, ale przyznam, że właśnie w ciąży na L4 przestałam malować się codziennie ze względu na częste drzemki. Podkładu/kremu bb i pudru używam zawsze, ale oczy sobie odpuszczam. ![]() Natomiast paznokci nie maluję, bo praktycznie cały czas mam egzemę na dłoniach i źle wygląda to, niby takie zadbane, ale jednak nie (nie, żebym tak do końca miała na to wpływ, no ale :P btw wkurza mnie taki tekst - nawet dzisiaj mi się wyświetlił w jakiejś reklamie na fb - że dłonie są wizytówką kobiety, no to sorry ja mam akurat taką wizytówkę czerwoną, suchą, zdobną w bąble i popękaną do krwi ). U stóp tylko maluję w dobie sandałów.
|
||||||||
|
|
|
#2956 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Słodkie zdjęcie ![]() Cytat:
Te największe jak sie nie zmieszczą do mojej szafy- narnii to wyładują u Teściowej ale bede starała sie zmieścić w warunkach jakie mam ![]() Jak sie w jakiś sposób ogarnę to pstryknę fotę. Niech chłopaki posiedzą.... Niech im sie nie spieszy. Cytat:
Koleżanka mi opowiadała ze ona z IP na porodówkę szła z orszakiem: Najpierw położna, pózniej ona, następnie sprzątaczka bo koleżance leciały wody ( cała drogę) następnie maz z torbami a orszak zamykała druga pani sprzątająca... Cytat:
Mix rzeczywiscie przeczyszczający... Przyda sie na oczyszczanie organizmu jak juz bedzie trzeba dbać o linie . Współczuje nocnych wrażeń. Moze to efekt Twojego wyścigu do toalety???Cytat:
Zapasy mam ale im starsze w latach tym bardziej różowe ![]() Uwielbiam robić przetwory na zimę ale nie wiem czy z brzuchem dałabym radę tyle wystać... Nawet z taka miniaturka brzucha jak moja Niech chłopaki siedzą ja jestem za. Cytat:
Ej, przecież dba o siebie i o czystość... Myje sie przecież nie wiem co chcesz od niego to taki porządny kotek. Wysłane za pomocą magii |
||||||
|
|
|
#2957 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A paznokcie też mam takie szersze i nawet kiedyś je specjalnie olejowałam, żeby płytka przyrastała, ale efekty były słabe i dałam sobie spokój. I brwi też kiedyś za bardzo sobie wyskubałam na studiach i nigdy nie wróciły do stanu poprzedniego. :P |
|
|
|
|
#2958 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() DziewczynyKasia i asicuha piekne mieszkanka macie! Kasia faktycznie nie duży jak na brzusio double! Tija ale go przydybałaś! Bylam w sklepiku osiedlowym nakupilam mnóstwo owoców plus bób... mam nadzieje ze nie skoncze jak Tinkerr....
Zuzia - 29.07.2016 19:01 |
||
|
|
|
#2959 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na zagęszczenie brwi i rzęs jest świetny środek do kupienia w Rossmanie za 69 lub 79pln. Niestety teraz nie pamietam jak sie nazywa ale wiem ze jest bardzo polecany dla odob po chemii.. Mojej mamie od 40 lat nie rosną brwi a (bo sobie kiedyś wydepilowala na takie cienkie niteczki i od tamtego czasu nie rosną) a rzęsy ma krótkie na 2-3mm. Stosuje to cudo od 3 tyg i widać duuuuzą różnice. Rzęsy ma dłuższe i sie barzxxiej zagęściły a brwi te włoski co miała zrobiły sie mocniejsze. Mama czeka aby zaczęły rosnąć te, których nie ma. Wyczekuje tej chwili. Wysłane za pomocą magii |
|
|
|
|
#2960 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ładniutki bębenek Bardzo obrazowe Cytat:
Bardzo porządny! On to bez skrępowania, zaraz obok mnie
|
|
#2961 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Faktycznie spory - takiw przód wysunięty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Współczuję problemów z skórą dłoni - musi to byc bardzo uciążliwe. Co do fotelika - chyba zamówię mimo, że wolałabym niebieski, ale nie jest to warte 150zł Cytat:
![]() i też bym chciała umieć czesać ale niestety mam tylko dwie fryzury : proste niespięte lub kucyk wysoko
|
|
#2962 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2963 |
|
Raczkowanie
|
A jeszcze przypomniałam sobie, że pisałyście o majtasach takich babcinych. Sa na bank w carefor czy auchan wlasnie w tych koszach, ale tez w C&A maja takie 4-ro paki takich bawełnianych troche mniej babcinych (w porównaniu do tych marketowych).Kupowałam sobie takie bokserki wlasnie tam to widzialam ale nie wiem jak z wysokoscia.
Zuzia - 29.07.2016 19:01 |
|
|
|
#2964 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A babcia miała mi załatwić mój akt urodzenia i Oliwii. Żeby było śmiesznie to my mieszkamy w Gdyni. Ja się urodziłam w Wejherowie a Oliwia w Gdańsku więc jest to kawał wycieczki z jednego końca trójmiasta na drugi koniec Oliwia coś sobie zrobiła w nogę i mama szuka chirurga dziecięcego bo baba na pogotowiu stwierdziła, że się nie zna. Do tego poprosiłam mamę by skontrolowała Oliwii hormony i tak mama będzie mieć całkiem zajęty miesiąc![]() Pewnie odstawi mi dziecko i powie do zobaczenia za rok ![]() ![]() A z tą złamaną nogą mojej babci to też porażka. Właśnie moje dziecko poskarżyło się mi, że babcia teraz nie potrafi wyjść na balkon i pali przy niej. Na mnie to działa jak płachta na byka. Raz, że ona nie ma kasy i pali najtańsze papierosy jakie mogą być a jeszcze potrafi tego papierosa spalić na 3 razy. Nie muszę mówić jak to śmierdzi i jak ona sama tym śmierdzi. Już tyle razy jej mówiłam i zwracałam uwagę, że ma 73 lata i że jej już nie wypada, że to obrzydliwe. Że jej nie stać. Do tego ma typowy głos i kaszel palacza. Na pewno wiecie co mam na myśli. I teraz jeszcze pali przy Oliwce Nikt nigdy w życiu nie palił przy niej! Nawet jak TŻ palił i byliśmy na mieście razem, to nigdy przy niej nie palił. Napisałam do mojej mamy, że to ma załatwić jakoś bo jak ja zadzwonię do babci to nie będe miła i skończy się tak, że Oliwia nie będzie to niech schodziła. (Babcia mieszka 3 piętra pod mamą). Ewentualnie na godzinę by jej odkurzyć czy podać herbatę. Trudno. Nie mogę czasami uwierzyć, że ludzie starzy a tacy głupi, już pominę kwestię że babcia zna moje zdanie na ten temat i wiedziała, że Oliwia się poskarży.
|
|
|
#2965 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak bede rozmawiają z mama sprawdzę nazwę tego specyfiku. Moze w UK tez jest dostępne. ![]() Współczuje jazdy po dokumenty. Skm czy innymi środkami miejskimi to zajmie cały dzień ;/ Szkoda ze takich wniosków nie można załatwia online ... Choć słyszałam ze w wawie w niektórych urzędach akta można zaskarbić drogą online ..., Nie nawidze jak ktoś pali przy osobach ktore albo tego sobie nie życzą albo nie mogą wdychać dymu ( moja teściowa ma sarkoidozę i zapach papierosów sprawia ze sie przydusza wqrza mnie jak jesteśmy na mieście i ktoś przed lub za nami pali fajkę) Nie rozumiem jak można palić przy osobach niepalących i dzieciach .. ale czasem starsze osoby tego nie rozumieją bo przecież są u siebie i mogą robić go im sie podoba... Wysłane za pomocą magii |
|
|
|
|
#2966 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mój mąż wybierał nam kolor fotelika, chciał żeby koniecznie pasował do gondoli i siedziska spacerówki, chociaż tłumaczyłam mu, że to nie będzie używane naraz. :P No ale wybrał i pasuje. ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2967 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pewnie naloze i tak korektor pod oczy zeby nie wygladac jak potwór. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wrocilam z szybkich zakupow. Kupilam mega podpaski nocne z always. Wreszcie je znalazlam bo zwykle byly wykupione. Ciekawe dlaczego ![]() Bede robila takie kojące podpachy z aloe verą i witch hazel i bede mrozila. Podobno pomaga. Widzialam ktos robil na YT. Do tego mini mleczko pod prysznic i paracetamol bo czytalam ze czesto na oddziale trzeba sie ciagle prosic o proszki przeciwbolowe to juz warto miec swoje. |
|||
|
|
|
#2968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas foteliki są wybrane pod kolor skóry w samochodzie, żeby pasowały do siebie... Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2969 | ||||
|
Zakorzenienie
|
witam się po drugiej już dzisiaj drzemce
jestem tak ścięta z nóg jakbym z kopalni wróciła..ale wyprasowałam dziś ubranka Młodej zmotywowana przez Krefetkę jeszcze jak dotrze ostatnie zamówie nie to będę cos tam kończyć z praniem i prasowaniem,ale to już drobnica..mam do dokupienia jeszcze parę rzeczy..przywiezienie i wypranie wózka, skręcenie łóżeczka i przygotowanie przewijaka itp..aha i umycie wanienki i zamocowanie jakies jej..Cytat:
ja mam tak nieposkromiony apetyt,że jestem w ciężkim szoku..wcześniej nic mnie ruszało, jadłam jak przed ciążą, a teraz mogłabym chyba nie przestawać.. współczuję problemów skórnych..ale wiesz najczęściej jest tak,że sami właściciele takowych je widzą najwyraźniej a otoczenie już niekoniecznie..choc wiem jaki to może być dyskomfort..ja zawsze miałam problemy z cerą plus fotoalergię.. Cytat:
to nie ma na co czekać- ogarniaj się i rób fotkę miałam na mysli chłopaków z początku sierpnia póki co.. buahaha niezły orszak ![]() Cytat:
![]() jaki pan taki kram.. Cytat:
|
||||
|
|
|
#2970 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:13.

Ja też nie chodzę do kosmetyczki, nie maluje paznokci i nigdy henny nie miałam 
bo ja myslalam, ze naprawde cos ze mna nie tak skoro duzo dziewczyn co chwila chodzi i mówią, ze to podstawa dbania o siebie. Ja tam jak sie porzadnie wyszoruje i ogole i brwii wymuskam to juz czuje ze zrobilam duzo 

<3

♥♥ 

za plan..

Mam dziury, muszę domalowywać. Jest jakiś meszek i właśnie jak zrobię hennę to one jeszcze jakoś wyglądają. U mnie też zestaw krem cc trochę pudru - ale ja głównie używam transparentnego, brwi i rzęsy, ale to nie jest nie wiadomo jaki makijaż. Raczej nadal to wygląda naturalnie.
.

nie wiem co chcesz od niego to taki porządny kotek.