|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 |
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016
Odnosnie wanienki to my od początku mieliśmy dużą ze stelazem. Z czasem ze stelaża zrezygnowalismy, a wanienke używamy do teraz, a mały ma dwa lata. Dla mnie idealne rozwiązanie przy plytkim brodziku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#722 |
Zakorzenienie
|
hej ja kojarze marke Avent bo siostra miala takze pewnie go wybiore
![]() musze zobaczyc co mam w zbiorach po siostrze, na szczescie u rodzicow mam wanne takze wanienka sie zmiesci, a ba budowie bedzie i prysznic i wanna wiec to samo co mamy tutaj ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#723 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny do niedzieli na zakupy powyżej 30 zł na całą kolekcję F&F w Tesco jest 20% zniżki (rabat naliczany przy kasie)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#724 | |
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Co do wanienki wg mnie najzupełniej wystarczy najzwyklejsza wanienka. To czy ona ma 10 czy 20 cm w jedną czy w drugą stronę niewiele zmieni w kwestii chlapania ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ale rozłożył mnie na łopatki jeden fragment opisu: "WIĘCEJ POKARMU - Wyjątkowy, ręczny laktator HappyFamily® pozwala zwiększyć wydajność odciągania. Testy kliniczne wykazały większą skuteczność laktatorów ręcznych w porównaniu z elektrycznymi podwójnymi laktatorami szpitalnymi." ![]() Jakoś mało wiarygodne mi się to wydaje ![]() Cóż, moja mama mawia zawsze "papier wszystko przyjmie" jak w jakichś ulotkach reklamowych wypisane są przeróżne cuda o produkcie. Nie ma to jak rzucić hasło "testy kliniczne..." albo "amerykańscy naukowcy udowodnili..." i od razu produkt robi się ekskluzywny ![]() Tak mi teraz przychodzi na myśl rozwiązanie odnośnie samej decyzji o zakupie laktatora... Rozwiązanie stare, stosowane przez wiele mam. Nie będę raczej kupować na zapas, skoro nie mam pewności czy będę używać. Natomiast wybiorę model i sprawdzę dostępność w sklepach u mnie w mieście. W razie potrzeby tż siada w auto i jedzie kupić i w ciągu godziny mam laktator w domu. Inna sprawa, że nie mam zamiaru dawać dziecku smoczka ani butelki co najmniej przez kilka pierwszych tygodni. Bardzo mi zależy, żeby nic nie zakłóciło kp i dziecko nie utraciło prawidłowego odruchu ssania z piersi. A smoczków to w ogóle nie lubię, ale to inna historia... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#725 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzisaj czwartek a to znaczy że już jutro piątek i jedziemy na zakupy do Ikea ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#726 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Velvet Wave, ja Ci odradzam ten zestaw. Zauważ, że podgrzewacz/sterylizator jest tylko do małych butelek. A co potem? Będziesz kupować kolejny do większych? Jakoś nie przekonuje mnie ten zestaw... I nadal doradzam wam kupować takie rzeczy w sklepie. Macie gwarancje i brak użerania się z wysyłkami w razie awarii. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#727 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja biore 39 tyg. Maternity pay, po czym biore 12 tygodni Maternity leave(bezpłatny wychowawczy) i potem zalegly urlop 25 dni i wtedy rozważe powrót na part time albo na full w zależności czy zaproponuja mi miejsce admina na tym samym dziale bo nasza firma jest bardzo duza i moga chcieć mnie potem przenieść. Do tego sa dzialy na ktorych ja nie mogę pracowac bo moj maz jest tam szefem, a to zabrania prawo firmy... nie moze byc moim szefe-nawet bym sie na to nigdy nie zgodziła. Moja kolezanka podczas maviezynskiego miala placona swoja pełna pensje... wogole bie odczula finansowo maciezynskiego. U mnir sie tak nie da;( ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Co do ikei. Wczoraj kupilam od znajomych drzwii do szafy 3m x 2m za cale £50 do pokoju malenstwa. Widzialam te same drzwi do zabudowanej szafy za £300 takze cieszę sie jak szalona. W sobote ruszamy z pokojem malenstwa. Na jedna sciane dam fototapete a reszta scian jest szara. Jakies dodatki w bieli i mietowym lub różowym i pokoik gotowy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#728 |
Zadomowienie
|
Kurczę jak czytam Wasze posty to czuję się taka "ciemna" w tych kwestiach butelek laktatorów itp
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#729 |
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny,
jestem mąż dziś w nocy wyjechał, na cały miesiąc ![]() Jutro zaczynam 20 tydzień, także połowa już ![]() ![]() ostatnio temat wanienek był, więc ja mam taką zwykłą dla dzieci + stelaż jak dziecko małe, teraz wanienke wstawiam do brodzika i mała szaleje do woli ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- a i dziewczyny muszę się wyżalić, bo po prostu myślałąm wczoraj, że mnie trafi. Spotkałam koleżankę z pracy na mieście i od słowa do słowa pochwaliłam się, że za miesiąc jedziemy nad wode, a ona do mnie, że za miesiąc to będę wyglądała już nieciekawie, więc ona to by się wstydziła gdziekolwiek na wczasy wyruszać i ludziom się pokazywać. Nosszzz kurde, to co ja mam się zabunkrować w piwnicy i czekać tam do rozwiązania??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#730 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#731 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale zazdroszcze ruchow - ale ja jestem dopiero 16t1d wiec jeszcze troche poczekam a kolezanka to jakas durna pinda, naprawde nie wiem gdzie/jak Ci ludzie byli wychowywani ze maja czelnosc tak chamsko komentowac. Juz kiedys pisalam ze ciekawa jestem czy tez tak samo w twarz komentuja osoby, ktore nie sa w ciazy? Tez im mowia ze sa grube/chude/maja krzywe nogi?? ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#732 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#733 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do mebli z Ikea tutaj wcale nie są takie tanie ale i jakościowo dobre ja mam kilka już parę lat i naprawdę super się sprawdzają. ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#734 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ech to chyba znaczy ze bede musiała tam pojechać ![]() Apropos życzliwych koleżanek ... Nie wiem skąd to sie w ludziach bierze !! Ja mam niewyparzony język wiec jakbym usłyszała jakiś głupi komentarz to pewnie skończyłoby sie na obrazie majestatu koleżanki. A ja zawiozłam zwolnienie do pracy, przekazałam wszystkie obowiązki i... no własnie , co teraz robić ?? Za dużo wolnego czasu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#735 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() To już nie średniowiecze, że ciężarne się ludziom nie pokazywały, teraz to nawet brzusio jest "modny" ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ZUS jeszcze mi kasy nie przelał za drugie zwolnienie :/ I czekam na kasę ja na zbawienie :/ Żeby chociaż kupić zestaw do dziergania... Dziś lub jutro zabieram siostrzeńca (8-latka) do siebie i posiedzi kilka dni, to może będzie mniej nudno ![]() JEST TROCHĘ PRZEZIĘBIONY (dziadkowi ciepło to i dzieciaka letnio ubierał a tu ziąb!), co doradzacie, żeby go szybko wyleczyć i co doradzacie, żeby od niego nic nie złapać??
Edytowane przez PaniMigdalek Czas edycji: 2016-07-07 o 13:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#736 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#737 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, ja wpadam z szybkim newsem
![]() Buszuję po allegro, jako że niedługo będę w Pl, więc patrzę co tam by warto z allegro kupić, głównie ubrania ciążowe póki co, ale na akcesoria dzieciowe też patrzę. Mam sporo sprzedawców zapisanych, u których miałam zwyczaj robić zakupy i wielu z nich wciąż sprzedaje. Jeden gadżet wpadł mi w oko i polecam serdecznie. Jak robicie sobie jakieś notatki zakupowo-wyprawkowe, to dopiszcie koniecznie: http://allegro.pl/listing/listing.ph...e-bab-1-5-0613 Cudowny wynalazek na zjeżdżające skarpetki/nogawki śpioszków czy pajaców, żeby się dzieć w te nogawki nie plątał. Żałowałam, że dopiero przy drugim dziecku i to dość późno to odkryłam. |
![]() ![]() |
![]() |
#738 |
Raczkowanie
|
O matko kochana, co z tymi kobietami!
Ciąża to taki piękny stan a one sprowadzają go do wielkiego brzucha, rozstępów i miliona innych wizualnych skutków ubocznych ![]() ![]() Nie przejmujcie się! Jedźcie nad jezioro, pokazujcie swoje ciało, bo jest piękne! ![]() W głowie się nie mieści, że ludzie tak bezczelnie potrafią komuś w oczy powiedzieć... A do mnie dzisiaj przyszło pismo z ubezpieczenia zdrowotnego z prośbą o spotkanie, bo rzekomo bardzo interesuje ich stan mojego zdrowia itp. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#739 |
Zakorzenienie
|
baby sa zawistne.. !
szkoda gadac my sie jutro nad morze wybieramy ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#740 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale ten efekt możemy osiągnąć klejem na gorąco ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#741 | |
Blond forever!
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#742 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny, pojawiam się po dłuższej przerwie. Jakoś nie miałam weny na pisanie.
Byłam dziś w tesco i kupiłam 5 body za 30 zł. Już ciuszków dla małej trochę mam, oby na kolejnym badaniu się nie okazało że to jednak chłopiec. ![]() Teraz zabieram się za planowanie pokoju dla maleństwa. |
![]() ![]() |
![]() |
#743 | |
Raczkowanie
|
no wiedziałam, że was oburzy zachowanie mojej "koleżanki". Powiedziałam jej co o tym sądzę, ale podejrzewam, że średnio ją to obejdzie, ona z tych co nie chcą mieć dzieci, bo jej się figura zepsuje
Cytat:
![]() A tak poważnie to udanego wypoczynku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#744 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale troche wystawie brzucha bo nie ma byc upalow ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#745 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ja się wysmarowałam 50 i paradowałam w 2-czesciowym stroju (zapewne gorsząc wiele osób ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#746 |
Zakorzenienie
|
Witam się w 20 tygodniu
![]()
#747 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#748 |
Blond forever!
|
Priorytetem jest teraz finalizowanie mieszkania - mieszkamy tutaj od stycznia i mamy pozaczynane wiele rzeczy remontowych i od poniedziałku TŻ ma urlop miesięczny, a ja mam nadzieję pójdę na L4 i będę go pilnować, żeby robił i sprzątać
![]() ![]() Od września planuję szkołę rodzenia. Planuję też zrobienie kilka handmade rzeczy: - kostkę sensoryczną - http://zabawki.art-madam.pl/prezent-...inky,73417,566 - książkę edukacyjną - https://www.youtube.com/watch?v=pIA1pBrgeOY - haftem krzyżykowym chcę dla malucha zrobić obraz - http://luna1202.blox.pl/resource/nie..._sznurowki.jpg tego typu, więc wyszyję imię i obrazek, a po porodzie resztę informacji ![]() - jeżeli będzie chłopak to chciałabym zrobić dekoracje w stylu marynarskim (maluch będzie mieszkał u nas w sypialni) i chcę zrobić własną wersję takiej dekoracji: http://www.homebook.pl/produkty/4899...ywem-rozgwiazd - mam listę książek/seriali/filmów zbieraną od lat, więc będzie w końcu czas na nadrabianie ![]() - no i kompletowanie wyprawki - zacznę też jakoś we wrześniu zakupy, ale znając moją skłonność do minimalizmu i nieprzepłacania - będzie to proces również długotrwały, bo nie zamierzam zatonąć w otoczeniu gadżetów/ciuchów/zabawek, więc podejrzewam, że każdy zakup dla dziecka będzie trzy razy przemyślany ![]()
Edytowane przez Blondi2989 Czas edycji: 2016-07-07 o 18:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#749 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do gotowania. Jeszcze 8 lat temu bylam noga z gotowania... ale juz mige sie pochwalic, ze gotuje całkiem nizle. Jesli tylko mi brakuje inspiracji to zagladam na kwestia smaku i od razu wpada w rece jakis mega przepis ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#750 | |||||
Zadomowienie
|
Wow, już tu Wam niektórym 20 tc leci. Ale wynik!
![]() Każdego dnia czekam na ruchy dziecia i jestem ociupinkę rozczarowana, bo młodszego poczułam w 15 tc pierwszy raz, a tu na razie nic, o czym mogłabym z pewnością powiedzieć, że to dzidziol a nie jelita ![]() ![]() Dziś utonęłam dosłownie w allegro i ebayu. Niby tylko parę sztuk ubrań ciążowych chciałam kupić, a zaczęłam oglądać też wszelakie akcesoria dzieciowe i rozkminiać, czy kupować tu czy w Pl i w ogóle ratunku jak się to wszystko nazywa po angielsku??? ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Brak słów na koleżankę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja to też raczej tak jak Blondi obawiam się, czy wyrobię się ze wszystkim. Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.