Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016 - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-06, 19:59   #691
itstoolatex3
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016

A ja się zastanawiałam nad wanienką. Do tej pory miałam w głowie, żeby kupić większą, żeby starczyła na dłużej, ale np. szwagierka syna 7miesięcznego nie kąpie już w wanience, bo jej chlapał okropnie tylko sadza go do brodzika i tam myje, więc już teraz sama nie wiem

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-06, 20:01   #692
jjb
Raczkowanie

Cześć mamuśki

Cytat:
Napisane przez MK_02 Pokaż wiadomość
Mnie od poniedziałku nie dopisuje humor. Chodzę jakaś taka przygaszona, zła..
Bardzo łatwo mnie wyprowadzić z równowagi. Wczoraj dobijała mnie moja mama, która wszystko wie najlepiej - bo ja przecież nie pomyślę, nie mam doświadczenia.. a później mój mąż który skomentował gadanie mojej matki mówiąc - "co za baba" "po co Ci pieprzy takie bzdury.." Od jego gadania już się popłakałam, i się z nim pokłóciłam po co się mi wtrąca. Dziś przyszłam do pracy i dobiła mnie kolejna koleżanka - "ojoj ale źle dzisiaj wyglądasz kochana" Chora jesteś..? Cóż, miałam ochotę odpowiedzieć że ona sama na codzien prezentuje się niezbyt ciekawie ale się powstrzymałam. Z dzieckiem wszystko ok, jutro może poznam płeć, powinnam się cieszyć, być radosna. Mam nadzieję że przejdzie mi ten ponury humorek..
Łącze się z Tobą też mnie wszyscy tak wkurzają, że .... najgorsze że najczęściej odbija się to na moim synku i mam z tego powodu mega doła.

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
To może karteczka na lodówke z najważniejszymi datami? Mój Dziadziuś do tej pory nie ma głowy do dat

I kciuki za wizytę!

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Przejdzie

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Nie chce mi się bawić w dodawanie zdjęć w klubie to wrzucam tutaj mój brzusio po śniadaniu
Superowy, chyba muszę zacząć mój fotografować

Cytat:
Napisane przez Velvet Wave Pokaż wiadomość
Obroniłam się Ale stresik był
Gratulacje, inne opcji nie mogło być

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Tak to niestety w ciąży bywa, że bez powodu mamy różne humorki Przejdzie Ci, ja też mam czasem takie dni, że wszystko wkurza, wszystko ponure... Najlepiej jest się wtedy wygadać komuś albo przeczekać...

Gratuluję

Tak więc jestem po wizycie, pierwsze usg przez brzuchol a dzidzia... Normalnie kukaraczę tam tańczyła! Na początku leżała pupą, jakby wiedziała, że tego się obawiam i chciała nastraszyć, potem się odwróciła i machała rączką jakby tańczyła otwierając i zamykając buzie. Kojarzycie może scenę z "Maski" jak jego syn skakał w brzuchu?
Straszny wierciuch! Ale udało się wszystko pomierzyć i jest wszystko cacy. Ginek mówi, że to na 99%.....
DZIEWCZYNKA!
Jeszcze jedno.. Zważyłam się i waga nie dość, że nie drgnęła, kiedy myślałam, że będzie co najmniej 3 kg więcej, to nawet 100g mniej :P
Gratuluje córeczki, imię wybrane ?

Cytat:
Napisane przez ewelinuus Pokaż wiadomość
A to moj brzusio 16t5d
Bardzo kształtny

Cytat:
Planujecie zakup laktatora? Ręczny czy elektryczny? Macie coś upatrzone albo już sprawdzone dotychczas?
czytam o rankingach elektrycznych i polecane są np. Lovi prolactis, canpol easystart i medela swing.
Laktator jest na mojej liście na pewno. Ostatnio miałam ręczny i niestety trochę trzeba się namachać więc tym razem pewnie zainwestuje w elektryczny, ale ręczny też daje radę jeśli się nie ma problemów z laktacją tylko trzeba pompować a ten przykładasz i leci.

Cytat:
Wiecie tak czytam teraz, że butelki trzeba sterylizować albo wygotowywać do 6 m-ca. a nie wszystkie butelki nadają się do gotowania. O jasna dupa ładnie z tym jest roboty. To jak ja mam zamiar sporadycznie dawać odciągnięte mleko w butelce to muszę kupić sterylizator?
Chyba wszystkie można wygotowywać ...Są też sterylizatory do mikrofali, jeśli sporadycznie będziesz karmić to zbędny zakup moim zdaniem.

Cytat:
Napisane przez mewkaa Pokaż wiadomość
obroniłam się tzn obroniliśmy się : jupi:
odezwiemy sie jutro do Was dziewczynki
Gratulacje
jjb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-06, 20:24   #693
snufey
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez himery Pokaż wiadomość
U mnie w mieście tez jest kilka polskich sklepów, ale rzadko bywam, no i przyznam się, że poza pieczywem, mięsem i wędlinami za duzo tam nie kupuję, bo mieszkam na obrzeżach w poniedziałek byliśmy uzupełnić zapasy i właśnie będziemy wcinać kaszę gryczaną z gulaszem i tarte buraczki

ja też East Midlands, a dokładnie bedfordshire moze jesteśmy sąsiadkami

Najbliższą wizytę u położnej mam w ten piątek, także zabiorę ze sobą te listy i o wszystko się wypytam. Dowiem się tez w końcu o limit wagi jaki możemy teraz dźwigać, bo w pracy targam pudła co i po 15kg mają. Anglicy się śmieją, że przesadzam, że ciąża to nie choroba, ale jakby to dźwiganie zaszkodziło dziecku to bym sobie nie wybaczyła

Sent from my iPhone using Tapatalk
To chyba tylko Polacy mają takie ostrożne podejście do ciąży

U mnie w okolicy są dwa sklepy rosyjskie z produktami polskimi i jeden typowo polski i co tydzień-dwa jeździmy po mięso, szczaw (i inne słoiczkowe dobroci), kasze czy ptasie mleczko
Zawsze wracamy obładowani, ale wszystko z lodówki zaraz znika
W sierpniu jedziemy do Polski i już powoli tworzę listę zakupową, aby zrobić zapasy

Gratuluję obron!

Ja się śmieję, że nasz maluszek będzie od razu po niemiecku mówił, bo chodzę z nim codziennie na kurs
snufey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-06, 20:32   #694
folinka
Zadomowienie

Cytat:

Najbliższą wizytę u położnej mam w ten piątek, także zabiorę ze sobą te listy i o wszystko się wypytam. Dowiem się tez w końcu o limit wagi jaki możemy teraz dźwigać, bo w pracy targam pudła co i po 15kg mają. Anglicy się śmieją, że przesadzam, że ciąża to nie choroba, ale jakby to dźwiganie zaszkodziło dziecku to bym sobie nie wybaczyła

Niestety nie bardzo, ja jakieś 70 mil na północ. Czyli każda z nas zupełnie gdzie indziej
U mnie w pracy dopóki pracowałam mówili raz o 10, raz o 12 kg i też oczywiście padało stwierdzenie, że ciąża to nie choroba i wręcz health and safety manager stwierdzał, że niepotrzebnie się martwię, bo nigdy nie udowodniono, że dźwiganie ma jakiś wpływ na ciążę Ja już sama nie wiem, co o tym wszystkim myśleć. Co kraj, to obyczaj. Przesada w żadną stronę nie jest dobra.
Ból pleców? Ból brzucha? Ależ oczywiście w ciąży to normalne - to mi powiedziała położna. Jak bardzo boli, to paracetamol i tyle, dalej do pracy Na szczęście te zmartwienia już za mną, bo jak kiedyś pisałam, z różnych względów zrezygnowałam z pracy.

Cytat:
Pięknie! Gratulacje
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-06, 20:41   #695
mademoiselle_m
Zadomowienie

Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016

Cytat:
Super gratuluje!! Jeden stres z głowy

Cytat:
A używacie żeli nawilżających? Są bardzo fajne nawet jak nie brakuje nawilżenia.
Byle by nie były mentolowe bo szczypią

Cytat:
Tak więc jestem po wizycie, pierwsze usg przez brzuchol a dzidzia... Normalnie kukaraczę tam tańczyła! Na początku leżała pupą, jakby wiedziała, że tego się obawiam i chciała nastraszyć, potem się odwróciła i machała rączką jakby tańczyła otwierając i zamykając buzie. Kojarzycie może scenę z "Maski" jak jego syn skakał w brzuchu?
Straszny wierciuch! Ale udało się wszystko pomierzyć i jest wszystko cacy. Ginek mówi, że to na 99%.....
DZIEWCZYNKA!
Witamy w takim razie nastepna dziewuszkę i oczywiscie gratulujemy

Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a może by dopisać na pierwszej stronie imiona naszych maluchów? Ciężko zapamiętać wszystkie, a dobrze wiedzieć kto kogo pod sercem nosi
Jestem za w razie czego ni prosze dopisać Kuba

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
a podobno już w drugim trymestrze cycki nie rosną… A ja tak marzyłam chociaż o miseczce B
Pocieszę Cie bo mi biust chyba najbardziej urósł przez ostatnie 2 tyg a zaczęłam wczoraj 19tc jeszcze troche i mi zeby wybije

Cytat:
Planujecie zakup laktatora? Ręczny czy elektryczny? Macie coś upatrzone albo już sprawdzone dotychczas?
czytam o rankingach elektrycznych i polecane są np. Lovi prolactis, canpol easystart i medela swing.
Ja na 100% kupuje elektryczny i widze ze chwalą medela wiec pewnie taki kupie

Cytat:
Dzień obron normalnie - gratulacje !!

A my po badaniach. Dzieć wg wymiarów i wagi jest o tydzień starszy niz to wynika z OM , wazy 300 g i juz dzis mierzyła mu gin główkę, brzuszek i cos tam jeszcze bo na długość nie dało sie go zmierzyć.
Od jutra zwolnienie. Wiec jutro jadę przekazać wszystkie moje obowiązki i do zobaczenia za 1,5 roku

No i pojechałam uczcić ze wszystko ok i znowu kupiłam pare ciuszków.

Mamy juz cały komplet na święta

ImageUploadedByWizaz Forum1467834171.928208.jpg

Edytowane przez mademoiselle_m
Czas edycji: 2016-07-06 o 20:44
mademoiselle_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-06, 20:51   #696
Nesu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Niestety nie bardzo, ja jakieś 70 mil na północ. Czyli każda z nas zupełnie gdzie indziej
U mnie w pracy dopóki pracowałam mówili raz o 10, raz o 12 kg i też oczywiście padało stwierdzenie, że ciąża to nie choroba i wręcz health and safety manager stwierdzał, że niepotrzebnie się martwię, bo nigdy nie udowodniono, że dźwiganie ma jakiś wpływ na ciążę Ja już sama nie wiem, co o tym wszystkim myśleć. Co kraj, to obyczaj. Przesada w żadną stronę nie jest dobra.
Ból pleców? Ból brzucha? Ależ oczywiście w ciąży to normalne - to mi powiedziała położna. Jak bardzo boli, to paracetamol i tyle, dalej do pracy Na szczęście te zmartwienia już za mną, bo jak kiedyś pisałam, z różnych względów zrezygnowałam z pracy.

Pięknie! Gratulacje
Co za ludzie jak można tak powiedzieć 10 - 12 kg ?
Przez cały dzień to bardzo dużo.
Ja w pracy mówię otwarcie nie będę nosić nic ciężkiego nic powyżej 4 - 5 kg. Ale mój szef ma bardzo zdrowe i dobre podejście do mnie. A ja jako jedyna w grupie w ciąży jestem i to kolejnej.

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Cytat:
Super gratulacje !

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Cytat:
Napisane przez mmgi Pokaż wiadomość
Velvet Wave gratulacje

Pani Migdałek, super że wszystko ok i też gratuluję córeczki. Ja marzyłam a córce, mąż o synu i podobno będzie chlopiec. Jan, a ja chciałam Helenke.

Monia, fajne zawieszki. Skąd? Chociaż przed narodzinami powstrzymam się od kupna, bo moja córka nie akceptowala smoczka.

Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka
Mój synek też nie akceptowal ale jak zaczęły mu wychodzić ząbki bardzo polubił. I teraz ma 2 lata i nie odda za nic.
Nesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-06, 20:58   #697
mmgi
Zadomowienie

Cytat:
A ja się zastanawiałam nad wanienką. Do tej pory miałam w głowie, żeby kupić większą, żeby starczyła na dłużej, ale np. szwagierka syna 7miesięcznego nie kąpie już w wanience, bo jej chlapał okropnie tylko sadza go do brodzika i tam myje, więc już teraz sama nie wiem
Ja też miałam mała z Ikei za chyba 18zł i też mi dziecko tak chlapalo, że jak miało 8 miesięcy zaczęłam kąpać w wannie. Do tego czasu mi wystarczyła.

mmgi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-07-06, 21:14   #698
PaniMigdalek
Zadomowienie

Jeśli chcecie dopiski na pierwszej stronie to lepiej wyślijcie mi na pw co wpisać, bo mogę przegapić.

Ja sterylizatorów do mikrofali nie polecam. Lepiej elektryczne. W 3-5 minut dezynfekują łącznie z chłodzeniem

Teraz sama nie wiem czy kupować dziewczęce akcesoria czy poczekać na potwierdzenie płci za miesiąc???
Stary 2016-07-06, 21:31   #699
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Zawsze najwięcej dobrego słyszałam o medeli. Jedne z najpopularniejszych i dobrych to były też zawsze aventu.
Ciężko mi się zdecydować, czy będę kupować, bo mam wrażenie, że moje piersi są stworzone tylko dla dziecka Tzn. nie miałam nigdy obaw typu "czy mam mleko", jak naciskałam ręką, to też przecież widziałam, że leci, przy karmieniu czułam zdecydowanie wypływ (takie charakterystyczne mrowienie), ale do laktatora z trudem cokolwiek odciągałam Miałam elektryczny, ale nie żadnej z tych topowych marek. Już nawet chyba ręczne odciąganie lepiej mi szło. Generalnie odciąganie to była czasochłonna i mało owocna męczarnia dla mnie Pierwsze pół roku to dla mnie jest czas absolutnie dla dziecka i nie mam problemu z tym, że nie wychodzę na dłużej bez dziecka, a po pół roku mam zawsze w domu awaryjnie mm na jakieś moje wyjścia i nagłe napady głodu dziecia. No i wiadomo, że po pół roku też wprowadza się już posiłki stałe.

Ale jakich nie można gotować? Pierwsze słyszę...
Ja jestem absolutną wielbicielką butelek aventu. Kiedyś ze zdziwieniem stwierdziłam po jakimś dłuższym karmieniu, kiedy synek mi tak mocno wyciągnął sutka, że sutek w buzi dziecka ma dokładnie taki kształt jak smoczki aventu Taki symetryczny, dookoła taki sam i nawet lekko skręcony, a nie taki spłaszczony z jednej strony jak np. nuk jak mi się kiedyś wydawało. Wypróbowałam też właśnie nuka i tommee tippee, ale bezapelacyjnie wg mnie najlepszy w swej prostocie jest avent. Mam też przy tym na myśli bardzo ważne odpowietrzanie. Są butelki z przeróżnymi cudami, systemami odpowietrzania, rurkami, natomiast w avencie na brzegu smoczka jest maleńka dziureczka i robi robotę Jak dziecko pije to przepięknie widać i słychać, jak wpadają do butelki bąbelki powietrza.
Heh, to sobie pogadałam znowu
Idę jeszcze zajrzeć do klubu

motylek, halo, a co u Ciebie? Jak się czujesz?
Czytałam jakiś tekst i tam pisało, że niektóre butelki nie można gotować ale wszystkie można sterylizować. To może głupoty pisali. Ja to zielona w tym jestem.
Dobrze wiedzieć o butelkach avent 😊

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Nesu Pokaż wiadomość
Ja chcesz używać sporadycznie to nie musisz mieć wystarczy jak wygotujesz. Spokojnie nie ma butelki której nie da się wygotowac. Ja o takich nie słyszałam.
No i cudownie, że Was mam bo zgłupieć można o tego co w necie piszą 😊

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Cytat:
U mnie w mieście tez jest kilka polskich sklepów, ale rzadko bywam, no i przyznam się, że poza pieczywem, mięsem i wędlinami za duzo tam nie kupuję, bo mieszkam na obrzeżach w poniedziałek byliśmy uzupełnić zapasy i właśnie będziemy wcinać kaszę gryczaną z gulaszem i tarte buraczki

Dziwne podejście z tym dźwiganiem. Mi gin od początku zabraniał czegokolwiek podnosić. Uważaj na siebie Kochana!

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Cytat:
Gratulacje!
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-06, 21:33   #700
Emosz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość
Ja mojemu powiedzialam, zeby sobie wynajal dziwke, ona zawsze bedzie miec ochote. To sie obrazil, bo podobno przez takie teksty go nie szanuje
No ładnie
:P z tych naszych facetów straszne upierdziuchy są

Cytat:
Cytat:
Gratulacje dziewczyny! Ale te nasze maleństwa będą inteligentne!

Cytat:
Napisane przez ewelinuus Pokaż wiadomość
U mnie tez ciasno jakos sie zrobio i jak wkładam luteine to taki dyskomfort..no zrobilam 80 pierozkow polowa z jagodami a polowa z serem
o jacie! Poproszę takie z jagodami

Cytat:

[/COLOR]Zamówiłam poduszkę do karmienia 😊[COLOR="Silver"]
Zygzaki identyczne jak w moim rogalu do spania, może to ten sam sklep jaki kolor jest tego minky?

Cytat:
Ja chyba się zdecyduję na ręczny aventa
a jak nie będę dawać nim rady to wtedy poproszę o elektryczny, ale liczę że cyce będą współpracować

Cytat:
Mi się marzy wiaderko do kąpieli
i ono będzie na 100% dodatkowo pewnie kupię wanienkę do której zmieści się też dziecko jak będzie większe

Cytat:
Napisane przez mademoiselle_m Pokaż wiadomość
A my po badaniach. Dzieć wg wymiarów i wagi jest o tydzień starszy niz to wynika z OM , wazy 300 g i juz dzis mierzyła mu gin główkę, brzuszek i cos tam jeszcze bo na długość nie dało sie go zmierzyć.
Od jutra zwolnienie. Wiec jutro jadę przekazać wszystkie moje obowiązki i do zobaczenia za 1,5 roku

Załącznik 6523901
Super!
Emosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-06, 21:36   #701
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmgi Pokaż wiadomość
Velvet Wave gratulacje

Pani Migdałek, super że wszystko ok i też gratuluję córeczki. Ja marzyłam a córce, mąż o synu i podobno będzie chlopiec. Jan, a ja chciałam Helenke.

Monia, fajne zawieszki. Skąd? Chociaż przed narodzinami powstrzymam się od kupna, bo moja córka nie akceptowala smoczka.

Te zawieszki to na stronie http://pl.dawanda.com/
- różni projektanci polscy.

Boskie są ale drogie - 30 zł. Ten jeden butik co ma te zawieszki to jeszcze ma urocze opaski dla niemowląt

Też się zastanawiam co jak nie będzie używać smoczka ale są tak urocze, że sama bym do czegoś wykorzystała w razie czego

Edytowane przez monika0185
Czas edycji: 2016-07-06 o 21:55

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-06, 21:41   #702
folinka
Zadomowienie

Cytat:

Załącznik 6523901
Gratki! Kawał człowieka
Cuuudna ta bluza

Cytat:
Co za ludzie jak można tak powiedzieć 10 - 12 kg ?
Przez cały dzień to bardzo dużo.
Ja w pracy mówię otwarcie nie będę nosić nic ciężkiego nic powyżej 4 - 5 kg. Ale mój szef ma bardzo zdrowe i dobre podejście do mnie. A ja jako jedyna w grupie w ciąży jestem i to kolejnej.
Masz wyjątkowe szczęście, że masz w takiego szefa w uk. Ja pracowałam w bardzo dużym zakładzie pracy i choć bardzo dbano o przestrzeganie wszelkich praw, to z drugiej strony nie miałam co liczyć na więcej ulg niż wg prawa się należy.
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-06, 21:49   #703
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:

Pięknie! Gratulacje
A co jeżeli by wystąpiło krwawienie, wtedy też kazaliby iść do pracy i dźwigać? Dobrze, że nie musisz już pracować

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Cytat:

Załącznik 6523901
Ale duże dziecię! 300 g wow! Ja ostatnio dopatrzyłam się w badaniu pomiary długości kości udowej - ponad 2 słodziutkie cm i obwodu główki coś ok 11 cm. Aż sobie zobrazowałam miarką hehe

Czas edycji: 2016-07-06 o 21:57
Stary 2016-07-06, 21:49   #704
Nesu
Raczkowanie

Cytat:
Gratki! Kawał człowieka
Cuuudna ta bluza

Masz wyjątkowe szczęście, że masz w takiego szefa w uk. Ja pracowałam w bardzo dużym zakładzie pracy i choć bardzo dbano o przestrzeganie wszelkich praw, to z drugiej strony nie miałam co liczyć na więcej ulg niż wg prawa się należy.
A jak jest według prawa ? Ja gdzieś wyczytałam nie wiem ile w tym prawdy ale że mam prawo odmówić wykonania danej pracy jeśli uważasz że to stanowi dla Ciebie lub dziecka zagrożenie. Ja tak właśnie robię mówię że ja tego robić nie będę bo jest to dla mnie za ciężka praca i muszą mi dac coś innego.
Ja to i tak mało korzystam bo nie chciałam krzesła i nie chodzę na dodatkowe przerwy. Od takie poświęcenie hehe ale to do czasu oczywiście.
Nesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-06, 21:53   #705
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emosz Pokaż wiadomość
Zygzaki identyczne jak w moim rogalu do spania, może to ten sam sklep jaki kolor jest tego minky?
http://pl.dawanda.com/
Minky - żółty 😊

Czas edycji: 2016-07-06 o 21:56
Stary 2016-07-06, 21:57   #706
mademoiselle_m
Zadomowienie

Cytat:
Ale duże dziecię! 300 g wow! Ka ostatnio dopatrzyłam się w badaniu pomiary długości kości udowej - ponad 2 słodziutkie cm i obwodu główki coś ok 11 cm. Aż sobie zobrazowałam miarką hehe
no wlasnie dzisiaj mi to wszystko mierzyła ale chyba zapisała tylko w kartotece bo na usg nie widze - w kazdym razie wg tych wymiarow wyszlo ze 19t2d a ja mam teraz dopiero 18t1d

Cytat:
Gratki! Kawał człowieka
Cuuudna ta bluza
miała cudowna cenę 15 zł przeceniona z 50
Stary 2016-07-06, 22:32   #707
malaDarunia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to malaDarunia

Mewka super
Gratulacje!!

Migdałku superancko z ta córeczką!myślałas nad imieniem??

Do sterylizacji butelek Siora używa takiego pojemnika do mikrofali i mówi że to najlepszy zakup wyprawkowy
E tam
.wystarczy zalać butelkę wrzatkiem i tez będzie si
.albo kupic podgrzewacz z opcją sterylizacji

Ja mam zamiar kupic butelki do karmienia marki dr brown's. Mają fajny system odpowietrzania przeciwkolkowy.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ----------

Ja w pracy nie noszę nic oprócz talerzy i dużej konewki z wodą jak podlewać kwiaty. Wszystko co jest ciezsze robią za mnie chłopacy kucharze

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2016-07-07, 06:33   #708
mewkaa
Zadomowienie

Dziewczyny dziękujemy i gratulujemy tez drugiej umęczonej obronnym stresem
Było nam ciężko bo obrona trwala 2,5 h i dostaliśmy aż 11 pytań od komisji
Odpowiedź na nie zajęła nam ok 45 minut na stojąco
Pod koniec miałam już naprawde dość i zaczęłam się opierać o mownice i ściągać buty bo okazały się niewygodne
Na szczescie to juz za nami!

Teraz z wolna głową mogę skupić się na moim brzuszku

Muszę na dniach iść do lekarza bo powinnam już iść tydzień temu ale ten stres i brak czasu spowodował że zaniedbalam to trochę
Wyrodna ja
Ale czuję się dobrze więc wszystko chyba Oki

Widziałam że lista jest już kolorowa. Cieszy mnie to bardzo, zaraz ja do Was dołączę

Widzę brzuszki, mój podobny. Na zdjęciach z obrony jestem taaaka wielka że od razu widać że nie byłam tam sama

Monia śliczny twój. Taka piłeczka

Widzę że Wy już ostro poszlysvie do przodu z zakupami
Ja też się powoli zabieram za to, tzn zrobię listę
Najpierw zacznę sprzątać szafy celem wygospodarowania paru półek dla maluszka
mewkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-07, 06:51   #709
mademoiselle_m
Zadomowienie

Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016

Cytat:

Pod koniec miałam już naprawde dość i zaczęłam się opierać o mownice i ściągać buty bo okazały się niewygodne

O kurde 2,5 godz przy mównicy? Doktoratu broniłas?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-07, 07:10   #710
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
O kurde 2,5 godz przy mównicy? Doktoratu broniłas?

Przyznam szczerze że powinni pozwolić mi usiąść
Tradycji by się nic nie stało gdybym po autoreferacie usiadła na przeciwko nich
No ale jakoś przeżyliśmy
Stary 2016-07-07, 07:13   #711
Emosz
Zadomowienie

Cytat:
http://pl.dawanda.com/
Minky - żółty 😊
Będzie śliczna! Ja mam z szarym

Cytat:

Muszę na dniach iść do lekarza bo powinnam już iść tydzień temu ale ten stres i brak czasu spowodował że zaniedbalam to trochę
Wyrodna ja
Ale czuję się dobrze więc wszystko chyba Oki

Widziałam że lista jest już kolorowa. Cieszy mnie to bardzo, zaraz ja do Was dołączę

Widzę brzuszki, mój podobny. Na zdjęciach z obrony jestem taaaka wielka że od razu widać że nie byłam tam sama

Monia śliczny twój. Taka piłeczka

Widzę że Wy już ostro poszlysvie do przodu z zakupami
Ja też się powoli zabieram za to, tzn zrobię listę
Najpierw zacznę sprzątać szafy celem wygospodarowania paru półek dla maluszka
Wow no to niezła ta obrona! I to jeszcze na stojąco, u nas na szczęście można było siedzieć przed komisją, ale tu chyba coś większego niż mgr, co?

Migdałku z mojego wczorajszego zagonienia chyba zapomniałam pogratulować Ci córuni!

Dziś mam wizytę! Ale dopiero o 17:10 więc trochę się naczekam :P
Emosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-07, 07:17   #712
CAR0LKA
Rozeznanie

mewkaa - gratulacje udanej obrony
Stary 2016-07-07, 07:33   #713
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Gratki! Kawał człowieka
Cuuudna ta bluza

Ja myślę, ze wazne tez jest podejscie w UK HR. Mi babeczka z hr jak sie dowiedziala ile sie staralismy powirdziala na dzien dobry, ze nie mam nic nosic. Fakt, ze ja jestem adminem. Ale tez mam obowiazki wymierzenia czasem czegos i zrobienia wyceny ile bedzie kosztowala wysylka paczki, zamowienia itp. Doszlo do tego, ze moja szefowa kazala mi przynosic wszystko poważne. Mierzyc chcialam sama... bo chociaż rusze dupsko od biurka. U nas jest bardzo duza firma i to szefostwo nie ma problemu isc na reke ciezarnym tylko inni ludzie potrafia sie burzyc. Od kiedy jestem w ciazy przestalam sie dostosowywac do noszenia firmowych uniformow. Chodze w czarnym topie na ramiaczkach bo moje cialo teraz poci sie wiecej i szefostwo slowem sie bie odezwalo, ze nie moge chodzić w ten sposob ubrana... ale skargi wpłynęły, ze jestem w ciazy to wykorzystuje. Ja nie rozumie zawisci ludzi. Czasem jeden drugiemu chcialby jak najbardziej uprzykrzyc zycie. Duzo zalezy tez od tego jakie ma sie stosunki z szefostwem. Ja robie im wszelkie przysługi i w druga strone to dziala podobnie.
LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-07, 07:35   #714
mewkaa
Zadomowienie

Emosz i Carola
Śmieje się że to moj "Karolek" się bronił a nie ja
I wszystkim dziękuję w imieniu swoim i dr Karola

Zmykam do pracy
Dzis ostatni dzień egzaminów
Czuje ze wszyscy dziś zdadza
Niech ludziska mają tak cudowne wakacje jak my

Miłego dnia

Ps dziewczyny ja zbiorczo Wam gratuluję wszystkich coruni i synusiow które ujawniły się pod moją nieobecność

I witam się serdecznie z nowymi dziewczynami bo chyba takowe są- hello od Nas!
Stary 2016-07-07, 07:36   #715
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Ja myślę, ze wazne tez jest podejscie w UK HR. Mi babeczka z hr jak sie dowiedziala ile sie staralismy powirdziala na dzien dobry, ze nie mam nic nosic. Fakt, ze ja jestem adminem. Ale tez mam obowiazki wymierzenia czasem czegos i zrobienia wyceny ile bedzie kosztowala wysylka paczki, zamowienia itp. Doszlo do tego, ze moja szefowa kazala mi przynosic wszystko poważne. Mierzyc chcialam sama... bo chociaż rusze dupsko od biurka. U nas jest bardzo duza firma i to szefostwo nie ma problemu isc na reke ciezarnym tylko inni ludzie potrafia sie burzyc. Od kiedy jestem w ciazy przestalam sie dostosowywac do noszenia firmowych uniformow. Chodze w czarnym topie na ramiaczkach bo moje cialo teraz poci sie wiecej i szefostwo slowem sie bie odezwalo, ze nie moge chodzić w ten sposob ubrana... ale skargi wpłynęły, ze jestem w ciazy to wykorzystuje. Ja nie rozumie zawisci ludzi. Czasem jeden drugiemu chcialby jak najbardziej uprzykrzyc zycie. Duzo zalezy tez od tego jakie ma sie stosunki z szefostwem. Ja robie im wszelkie przysługi i w druga strone to dziala podobnie.
Co za paskudni ludzie
Stary 2016-07-07, 07:36   #716
Velvet Wave
Rozeznanie

Dziękuję wszystkim za gratulacje

I Tobie mewkaa również gratuluje Ja z licencjatem miałam zawał a co dopiero Ty przy doktoracie, czapki z głów i podziwiam

Co do wcześniejszych Waszych rozmów na temat laktatora, wanienki itp.
Ja stawiam na Avent i laktator i butelki Laktator na razie ręczny, zobaczymy jak to będzie po porodzie, może dokupimy ten elektryczny jak zajdzie taka potrzeba, zobaczymy. Nad sterylizatorem cały czas debatuje, jak już się skuszę to na taki z podgrzewaczem właśnie. A z wanienką też mam problem, bo my będziemy mieli prysznic bez brodzika, zupełnie płaski Więc chyba będę zmuszona kupić taką dużą wanienkę albo najpierw małą a później większą

Orientacyjnie zajrzałam na allegro, aby się zaznajomić w sterylizatorach i znalazłam coś takiego
http://allegro.pl/podgrzewacz-do-but...293267228.html
Ciekawy produkt, tylko czy nie za dużo szczęścia na raz za taką cenę? Co o tym myślicie? Bo wiecie nie sztuka kupić jakiś paździerz kilka w 1, jak nie będzie spełniało dobrze swojej roli

Edytowane przez Velvet Wave
Czas edycji: 2016-07-07 o 07:55
Velvet Wave jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-07, 07:37   #717
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
A jak jest według prawa ? Ja gdzieś wyczytałam nie wiem ile w tym prawdy ale że mam prawo odmówić wykonania danej pracy jeśli uważasz że to stanowi dla Ciebie lub dziecka zagrożenie. Ja tak właśnie robię mówię że ja tego robić nie będę bo jest to dla mnie za ciężka praca i muszą mi dac coś innego.
Ja to i tak mało korzystam bo nie chciałam krzesła i nie chodzę na dodatkowe przerwy. Od takie poświęcenie hehe ale to do czasu oczywiście.
Dobrze wyczytalas. To przyszla matka wie najlepiej co jest dla niej ciężkie, niebiezpieczne itp. Ja caly czas korzystam tu z poraz mojej przyjaciolki ktora pracowala wcześniej w hr. Co orawda teraz jest w payroll ale ma duze doświadczenie i mi mowi co nalezy do moich praw.
Ja to juz chyba lepiej znam prawa pracownika w uk niz w Polsce. Moze dlatego, ze wyjechalam jeszcze zanim poszlam do pracy
LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-07-07, 07:42   #718
monika0185
Zakorzenienie

Witam się 😊 probuje się dobudzić i jednym okiem czytam forum

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Mewkaa ale się wystałaś! Co to za ludzie, że nie dali Ci krzesła
Jeszcze raz gratuluję! Zapewne czujesz teraz ogromną ulgę

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Kciuki za wizyty!
Stary 2016-07-07, 08:56   #719
PaniMigdalek
Zadomowienie

Po pierwsze to sprzęt elektroniczny jak laktatory to stanowczo radzę kupować w sklepie a nie allegro.

Po kolejne to jeśli chodzi o wanienke to myślę, że większa jest lepsza, bo pamiętajcie, że musimy maluszka trzymać przedramieniem więc całe musi się wygodnie zmieścić

Powtarzam, że imienia dla córki nie mam :p Łatwiej mi było znaleźć męskie imię a tu teraz dylemat Na razie myślałam nad Leną, ale jeszcze jest dużo czasu na zastanowienie...
Stary 2016-07-07, 09:07   #720
Velvet Wave
Rozeznanie

Cytat:
Powtarzam, że imienia dla córki nie mam :p Łatwiej mi było znaleźć męskie imię a tu teraz dylemat Na razie myślałam nad Leną, ale jeszcze jest dużo czasu na zastanowienie...
U nas podobnie Dla chłopca mieliśmy ustalone od początku Miał być Marcel do czasu, gdy lekarz nie wskazał na USG "tu jest prawa nóżka, tu jest lewa nóżka a tu jest szparka"
Teraz trwają negocjacje, chyba zostanie Amelia, ale to jeszcze nic pewnego

Velvet Wave jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości