|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#691 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016
A ja się zastanawiałam nad wanienką. Do tej pory miałam w głowie, żeby kupić większą, żeby starczyła na dłużej, ale np. szwagierka syna 7miesięcznego nie kąpie już w wanience, bo jej chlapał okropnie tylko sadza go do brodzika i tam myje, więc już teraz sama nie wiem
![]()
#692 | ||||||
Raczkowanie
|
Cześć mamuśki
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Gratulacje, inne opcji nie mogło być ![]() Cytat:
Bardzo kształtny ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#693 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() U mnie w okolicy są dwa sklepy rosyjskie z produktami polskimi i jeden typowo polski i co tydzień-dwa jeździmy po mięso, szczaw (i inne słoiczkowe dobroci), kasze czy ptasie mleczko ![]() Zawsze wracamy obładowani, ale wszystko z lodówki zaraz znika ![]() W sierpniu jedziemy do Polski i już powoli tworzę listę zakupową, aby zrobić zapasy ![]() Gratuluję obron! ![]() Ja się śmieję, że nasz maluszek będzie od razu po niemiecku mówił, bo chodzę z nim codziennie na kurs ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#694 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie w pracy dopóki pracowałam mówili raz o 10, raz o 12 kg ![]() ![]() Ból pleców? Ból brzucha? Ależ oczywiście w ciąży to normalne - to mi powiedziała położna. Jak bardzo boli, to paracetamol i tyle, dalej do pracy ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#695 | ||||||
Zadomowienie
|
Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016
Super gratuluje!! Jeden stres z głowy
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
A my po badaniach. Dzieć wg wymiarów i wagi jest o tydzień starszy niz to wynika z OM , wazy 300 g i juz dzis mierzyła mu gin główkę, brzuszek i cos tam jeszcze bo na długość nie dało sie go zmierzyć. Od jutra zwolnienie. Wiec jutro jadę przekazać wszystkie moje obowiązki i do zobaczenia za 1,5 roku ![]() No i pojechałam uczcić ze wszystko ok i znowu kupiłam pare ciuszków. Mamy juz cały komplet na święta ![]() ImageUploadedByWizaz Forum1467834171.928208.jpg Edytowane przez mademoiselle_m Czas edycji: 2016-07-06 o 20:44 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#696 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Przez cały dzień to bardzo dużo. Ja w pracy mówię otwarcie nie będę nosić nic ciężkiego nic powyżej 4 - 5 kg. Ale mój szef ma bardzo zdrowe i dobre podejście do mnie. A ja jako jedyna w grupie w ciąży jestem i to kolejnej. ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#697 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#698 |
Zadomowienie
|
Jeśli chcecie dopiski na pierwszej stronie to lepiej wyślijcie mi na pw co wpisać, bo mogę przegapić.
Ja sterylizatorów do mikrofali nie polecam. Lepiej elektryczne. W 3-5 minut dezynfekują łącznie z chłodzeniem ![]() Teraz sama nie wiem czy kupować dziewczęce akcesoria czy poczekać na potwierdzenie płci za miesiąc???
![]() |
#699 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze wiedzieć o butelkach avent 😊 ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#700 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
:P z tych naszych facetów straszne upierdziuchy są Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zygzaki identyczne jak w moim rogalu do spania, może to ten sam sklep ![]() Cytat:
a jak nie będę dawać nim rady to wtedy poproszę o elektryczny, ale liczę że cyce będą współpracować ![]() Cytat:
i ono będzie na 100% dodatkowo pewnie kupię wanienkę do której zmieści się też dziecko jak będzie większe ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#701 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
- różni projektanci polscy. Boskie są ale drogie - 30 zł. Ten jeden butik co ma te zawieszki to jeszcze ma urocze opaski dla niemowląt ![]() Też się zastanawiam co jak nie będzie używać smoczka ale są tak urocze, że sama bym do czegoś wykorzystała w razie czego ![]() Edytowane przez monika0185 Czas edycji: 2016-07-06 o 21:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#702 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cuuudna ta bluza ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#703 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez monika0185 Czas edycji: 2016-07-06 o 21:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#704 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja to i tak mało korzystam bo nie chciałam krzesła i nie chodzę na dodatkowe przerwy. Od takie poświęcenie hehe ale to do czasu oczywiście. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#705 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Minky - żółty 😊 Edytowane przez monika0185 Czas edycji: 2016-07-06 o 21:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#706 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() miała cudowna cenę 15 zł ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#707 |
Wtajemniczenie
|
Mewka super
Gratulacje!! Migdałku superancko z ta córeczką!myślałas nad imieniem?? Do sterylizacji butelek Siora używa takiego pojemnika do mikrofali i mówi że to najlepszy zakup wyprawkowy E tam .wystarczy zalać butelkę wrzatkiem i tez będzie si .albo kupic podgrzewacz z opcją sterylizacji Ja mam zamiar kupic butelki do karmienia marki dr brown's. Mają fajny system odpowietrzania przeciwkolkowy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Ja w pracy nie noszę nic oprócz talerzy i dużej konewki z wodą jak podlewać kwiaty. Wszystko co jest ciezsze robią za mnie chłopacy kucharze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#708 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny dziękujemy i gratulujemy tez drugiej umęczonej obronnym stresem
![]() Było nam ciężko bo obrona trwala 2,5 h i dostaliśmy aż 11 pytań od komisji Odpowiedź na nie zajęła nam ok 45 minut na stojąco Pod koniec miałam już naprawde dość i zaczęłam się opierać o mownice i ściągać buty bo okazały się niewygodne Na szczescie to juz za nami! ![]() Teraz z wolna głową mogę skupić się na moim brzuszku ![]() Muszę na dniach iść do lekarza bo powinnam już iść tydzień temu ale ten stres i brak czasu spowodował że zaniedbalam to trochę Wyrodna ja ![]() Ale czuję się dobrze więc wszystko chyba Oki Widziałam że lista jest już kolorowa. Cieszy mnie to bardzo, zaraz ja do Was dołączę ![]() Widzę brzuszki, mój podobny. Na zdjęciach z obrony jestem taaaka wielka że od razu widać że nie byłam tam sama ![]() Monia śliczny twój. Taka piłeczka ![]() Widzę że Wy już ostro poszlysvie do przodu z zakupami Ja też się powoli zabieram za to, tzn zrobię listę Najpierw zacznę sprzątać szafy celem wygospodarowania paru półek dla maluszka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#709 | |
Zadomowienie
|
Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016
Cytat:
O kurde 2,5 godz przy mównicy? Doktoratu broniłas? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#710 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#711 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Migdałku z mojego wczorajszego zagonienia chyba zapomniałam pogratulować Ci córuni! ![]() Dziś mam wizytę! Ale dopiero o 17:10 więc trochę się naczekam :P |
||
![]() ![]() |
![]() |
#712 |
Rozeznanie
|
mewkaa - gratulacje udanej obrony
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#713 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#714 |
Zadomowienie
|
Emosz i Carola
![]() Śmieje się że to moj "Karolek" się bronił a nie ja I wszystkim dziękuję w imieniu swoim i dr Karola ![]() Zmykam do pracy Dzis ostatni dzień egzaminów Czuje ze wszyscy dziś zdadza Niech ludziska mają tak cudowne wakacje jak my ![]() Miłego dnia Ps dziewczyny ja zbiorczo Wam gratuluję wszystkich coruni i synusiow które ujawniły się pod moją nieobecność ![]() ![]() I witam się serdecznie z nowymi dziewczynami bo chyba takowe są- hello od Nas! |
![]() ![]() |
![]() |
#715 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#716 |
Rozeznanie
|
Dziękuję wszystkim za gratulacje
![]() I Tobie mewkaa również gratuluje ![]() ![]() Co do wcześniejszych Waszych rozmów na temat laktatora, wanienki itp. Ja stawiam na Avent i laktator i butelki ![]() ![]() ![]() Orientacyjnie zajrzałam na allegro, aby się zaznajomić w sterylizatorach i znalazłam coś takiego http://allegro.pl/podgrzewacz-do-but...293267228.html Ciekawy produkt, tylko czy nie za dużo szczęścia na raz za taką cenę? Co o tym myślicie? Bo wiecie nie sztuka kupić jakiś paździerz kilka w 1, jak nie będzie spełniało dobrze swojej roli ![]()
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć." Coco Chanel Edytowane przez Velvet Wave Czas edycji: 2016-07-07 o 07:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#717 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja to juz chyba lepiej znam prawa pracownika w uk niz w Polsce. Moze dlatego, ze wyjechalam jeszcze zanim poszlam do pracy |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#718 |
Zakorzenienie
|
Witam się 😊 probuje się dobudzić i jednym okiem czytam forum
![]() ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Mewkaa ale się wystałaś! Co to za ludzie, że nie dali Ci krzesła ![]() Jeszcze raz gratuluję! Zapewne czujesz teraz ogromną ulgę ![]() ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Kciuki za wizyty! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#719 |
Zadomowienie
|
Po pierwsze to sprzęt elektroniczny jak laktatory to stanowczo radzę kupować w sklepie a nie allegro.
Po kolejne to jeśli chodzi o wanienke to myślę, że większa jest lepsza, bo pamiętajcie, że musimy maluszka trzymać przedramieniem więc całe musi się wygodnie zmieścić ![]() Powtarzam, że imienia dla córki nie mam :p Łatwiej mi było znaleźć męskie imię a tu teraz dylemat ![]()
![]() |
#720 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Teraz trwają negocjacje, chyba zostanie Amelia, ale to jeszcze nic pewnego ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:16.