|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3421 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing
Cytat:
Ktos pytał ostatnio o zapowietrzanie przy jedzeniu. Kurde moja tez tak ma. I to jest naprawde okropne.Coekawe od czego to.
![]() ![]() |
![]() |
#3422 |
Rozeznanie
|
To i ja się wpisuje na terapie grupową. Już tęsknie za tym stanem noworodka kochanego malusiego :/
Odpukać tfu tfu moja Mała jest bardzo spokojnym dzieckiem, praktycznie płacze od urodzenia tylko wtedy kiedy chce cyca. Może przez 6 tyg miała 3 ataki takiego płaczu poważnego przez 10 minut. Brzuszek też pobolewa, widzę jak grymasi i się spina, ale masujemy brzuszek, nóżki podkurczamy i jakoś daje radę. Ale taka malusia już nie będzie, z dnia na dzień rośnie. Mój mąż to się doczekać nie może, aż zacznie być bardziej kontaktowa a ja chciałabym (durna ja!) zeby byla caly czas takim kochanym pachnącym bobasem. |
![]() ![]() |
![]() |
#3423 | |
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
![]() Budzet... tez zaczelam mu sie baczniej przygladac. Dzieciowe diwajsy typu mata edukacyjna fp, karuzela tiny love kupilam na olx bo szkoda tracic tyle stowek na 4-5 miesiecy zabawy... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3424 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3425 |
Zakorzenienie
|
Wiem wiem, tylko czasami raz czasami w ogole, czasami 3 razy podczas jednego karmienia.
![]() |
#3426 |
Zakorzenienie
|
Ja tez tesknie za noworodkowym pierwszym miesiącem. I to bardzo. A dzis moj synuś zaskceptował smoczek. Podałam mu GDY LEZAŁ W WÓZKU (tak tak w wózku
![]() ![]() Iiiii poczułam sie zazdrosna o smoczek. Że juz nie jestem tak potrzebna na okrągło. Przeciez o to mi chodziło. ![]() ![]() Ktos wspominal o terapii??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3427 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3428 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Iwonia mąż rozpala grila, Mała przysneła na troszke,a ja mowie do Niego ze w sumie nie wiem co ma robić- a On nooo szykuj mięcho hehe ![]() Za jakis czas napisze jak to fajnie na klacie było haha
![]() ![]() |
![]() |
#3429 |
Zakorzenienie
|
My dzis po szczepieniu. Na razie maruda sie właczyła mojemu dziecku - troche je, troche spi, troche mruczy. Ale przy samym szczepieniu spisał se super - delikatnie zapłakał przy ukłuciu. Jestem mega dumna z mojego dziecka!
#3430 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3431 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Haha dokładnie tak będzie! Jestem pewna! Ps. Zazdro grilla. U mnie zzzzzimnoo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3432 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Aaaaaaaa, mamy rodziców chrzestnych! Dziś zapytaliśmy moją siostrę i szwagra i z radością potwierdzili swoją chęć więc jest gicior ![]() We wtorek jesteśmy umówieni ze znajomym księdzem w celu omówienia szczegółów, ustalenia daty i odpykania od razu jakiejś katechezy przedchrzestnej ![]() ![]()
![]() |
#3433 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze nie. Troche mierzylam cukry ale swirowaly. Boje sie strasznie tego badania
#3434 |
Konto usunięte
|
Ja po dzisiejszym dniu wymiekam.. mlody darl sie caly dzien.. caly. Nic nie pomagalo :/ tylko noszenie.. plecy to mnie tak ☠☠☠...a ze szkoda gadac :P do chusty nawet wlezc nie chcial, a od tych rykow to musze zapodac sobie jakiegos paracetamola bo jak zamkne oczy to slysze tylko szumisia i ten jego ryk ;p niech tylko maz wroci z delegacji to bedzie przekazanie dziecka do rak tatusia xD zaczynam sie bac ząbkowania..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3435 |
Zakorzenienie
|
Mąż chyba od godziny gada z kociakiem, coś pięknego jak ten brzdąc zaaferowany nawija takim "oooo, aaaa"
![]() ![]() No i nie chcę przechwalić za szybko, ale mamy czwartek a opakowania 600g mieszanki zeszło niewiele więcej niż połowę od soboty, a ostatnio spokojnie żłopał pakę w tydzień...od jutra zapisuję ile kociak je mojego a ile sztucznego, może mi z dumy mleka przybędzie jak będę obserwować zmiany proporcji na swoją korzyść ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3436 |
Zakorzenienie
|
Dzieki Dziewczyny
![]() Mona- na wypisie mamy sepse ale to tylko po to,zeby formalnie im sie cos zgadzalo. Ostatecznie Natka miala jakiegos wirusa (nie wiadomo jakiego). Urshoola- tez jestem zadowolona z tego mydelka odplamiajacego ![]() Roses- dla mnie moje obecne osiagi to malo- po 30 min odciagania. Skoro ja w 30 min z obu piersi mam 70 to moja Mala z piersi wyciagnie max 30. To typ lenia i jak jej nie leci a z glodu nie umiera (przeciez zjadla te wspomniane 30 ml) to zasypia. Nie ma sily cuagnac ze mnie przez pol godziny. Fruzja z tym przybieraniem to jest roznie. Moja ma 11 tygodni a wazy 4610g. Od porodu nie przybrala jeszcze 2 kg (brakuje jej 120g) i jak na razie zaden lekarz mi tego nie wypomnial. Nawet w szpitalu. Moze teraz ja utucze troszke skoro je glownie z butelki. Moze juz o tym bylo... stosujecie pomaranczowe pampersy?? Sa tansze od active baby i premium care ale czy dobre? Czy kroras z Was uzywa juz 3? My sie przymierzamy, zeby juz zakupic w korzystnej cenie. Mozecie cos polecic? |
![]() ![]() |
![]() |
#3437 |
Zakorzenienie
|
konsternacja byłyście dzielne, oby to był ostatni pobyt Natki w szpitalu
![]() Ala ma 9 tygodni i też już się zastanawiam nad przejściem na 3. Mamy jeszcze 2 opakowania dwójek co daje 120 sztuk i nie wiem czy następnych nie kupię już 3. Kupa nie wyłazi bokami ale mam wrażenie, że już jej ciasno w pachwinach w tych dwójkach. Od wizyty szczepiennej nie ważyłam Aluni w przychodni więc nie wiem jak waga. Orientacyjnie ważymy się w domu na zwykłej elektronicznej wadze w ten sposób, że najpierw wchodzę sama a później z Alą na rękach. I dziś wyszło nam 5,3kg co by dawało przyrost 600g w ciągu dwóch tygodni. Tak pi razy oko bo wiadomo, że to ważenie jest niedokładne. Dwójki są na 3-6kg a trójki 5-9kg więc obecnie łapiemy się na jedne i drugie Jeśli chodzi o tańsze pampki byłam zadowolona z Babydream, dwójki sprawdzają się dobrze, ale nie wiem jak trójki http://www.rossmann.pl/Produkt/babyd...5946,1666,6744 |
![]() ![]() |
![]() |
#3438 | |
Z deszczem w butach
|
Cytat:
![]() Sen nocny od 18:30 dziś.. noo... to będzie ciekawie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3440 | |
Z deszczem w butach
|
Cytat:
![]() W ogóle moja starsza córa jeszcze do niedawna nosiła pieluchy 4, aż tak mi dziwnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3441 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My wczoraj załatwiliśmy termin chrzcin (11.09- trochę głupia data, trudno) ![]() ![]() ![]() A sukienkę kupię chyba 62 (na razie nadal nosimy 56, więc nie sądzę, żeby aż tak urosła ![]() Już trójki??? My dopiero dwójki zaczęłyśmy ![]() ![]()
![]() Edytowane przez agassek Czas edycji: 2016-07-07 o 20:21 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3442 |
Wtajemniczenie
|
Konsternacja, bardzo współczuje tego szpitala, oby to był ostatni raz
![]() Wczoraj już mialam ochotę to KP rzucić w cholere po tym zapaleniu, boli jak 150, sutki jak po bitwie, do prawej piersi przystawienie to meczarnia jakby ktoś Igły wbijał. Mimo miesiąca karmienia zastoje i inne przeboje ![]() Zabcia czyli miałaś fajny dzień ![]() Ja nie płaczę za noworodkiem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3443 |
Zakorzenienie
|
Dzustam, jeśli mogę być niedyskretna , wiem, że u was ojciec chrzestny uiszczal opłatę za chrzest, ale wiesz może ile ona wynosiła? Nie wiem czy się trzeba nastawiać na 100 czy na 1000 złotych? !
Aga! Hahahah, czytasz mi w myślach! Uciekaj stamtąd ![]()
Nina 02.05.2016 ![]() ![]() Edytowane przez Monanka83 Czas edycji: 2016-07-07 o 20:23 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3444 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3445 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak ja kocham tego mojego Okruszka ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja obawiam się , że na terapię to dla mnie już za późno, w psychice spustoszenie zbyt wielkie ![]() Cytat:
![]() Używamy pieluszek babydream 3 - są ok, u nas sie sprawdziły ale w porównaniu do trójek pampersa są zdecydowanie mniejsze, więc na dzień dzisiejszy jedziemy z babydream 3 i pampersami zielonymi 2-mi i białymi 2-mi na zmianę. Co ciekawe, białe pampersy 3-ki (ok. 0,80zł za szt) są dwa razy droższe niż babydreamy(ok. 0,40zł za szt) - przynajmniej w mojej okolicy, a babydreamy pozytywnie mnie zaskoczyły. Jeśli chodzi o pomarańczowe pampersy jeszcze nie testowałam, wydawało mi się, że one są od większych rozmiarów dupinki. Co do przybierania na wadzę również stosuję sposób ważenia Fab, najpierw z małą na wagę potem sama i coś tam orientacyjnie widać czy Okruszek przybiera czy nie, ale ja czuję i bez tego, że przybiera po swoich muskułach od jej noszenia - już sie nawet zastanawiałam czy to moje ręce są coraz słabsze czy moja Kluseczka coraz cięższa ![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
Mój mąż specjalnie na okoliczność naszego ślubu kupił pamiątkowego parkera do podpisywania dokumentów podczas ceremonii, a ksiądz spytał po mszy czy długopis w ofierze zostawiamy bo mój szanowny małżonek po całych podpisach zaaferowany zostawił go na ołtarzu no i potem tylko księdzu przytaknął bo głupio mu było sie o parkera upomnieć. A miało być tak jak z tym wielkim długopisem co nim Wałęsa podpisywał. Nasz parker też miał mieć swoją gablotę w domu i być przekazany dla potomnych ![]()
27 kwietnia - ♥ Alicja ♥ Edytowane przez czekooladki Czas edycji: 2016-07-07 o 21:18 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3446 |
Zakorzenienie
|
Żabcia - super, że dzisiaj humor masz dużo lepszy
![]() ![]() konsternacja - współczuję tego pobytu w szpitalu. Ale najważniejsze, że z malutką już jest lepiej i że jesteście już w domu ![]() Monanka - moja też mi dzisiaj załatwiła body. I też białe:P Co do opłaty za chrzest - u nas było 200 zł lub więcej. fruzjape - trzymam kciuki za przybieranie na wadze ![]() Ja też jestem ciekawa, jak u mojej małej z wagą. Ostatnio była ważona w przychodni 5 tygodni temu, to miała niewiele ponad 4 kg w wieku 6 tygodni, czyli była w dolnej granicy normy (urodziła się mając 3,5 kg). Kolejne ważenie za tydzień przy okazji kolejnych szczepień - mam nadzieję, że dalej będzie w normie. Tak na oko to widać, że przybiera, na głodną też mi nie wygląda, więc liczę, że będzie dobrze. Dzisiejszy dzień u nas całkiem spoko. P. miał na 14 do pracy, więc rano zaliczyłam fryzjera i w końcu pozbyłam się odrostów ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3447 |
Zakorzenienie
|
czekoladki ja też byłam pozytywnie zaskoczona, że babydream są takie fajne przy tak niskiej cenie
Bo np Dady się u nas nie spawdziły. Jeszcze mam w planach przetestować te lidlowe |
![]() ![]() |
![]() |
#3448 |
Zakorzenienie
|
Nie dostał i jestem zbulwersowana postawa personelu medycznego.
Mamusia za to dziecko wycałowała. A w kwestii pieluszek, to wielbię białe pampersy. Nie lubię za to dad i serdecznie żałuję, że mam jeszcze całą pakę dwójek.
Im bardziej Puchatek zaglądał do środka, tym bardziej Prosiaczka tam nie było. Edytowane przez _itakinie_ Czas edycji: 2016-07-07 o 20:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#3449 |
Zadomowienie
|
Dady miałam jakieś próbki, ale mam wrażenia, że z chłonnością średnio. Lidlowych też jeszcze nie miałyśmy.
Apropo funduszu na pampki i kosztów miesięcznych - mój mąż nosi codziennie Alę - pokazuje jej nasz kibelek i tekst: jak będziesz robić kupsztale do tego kibelka to będziesz dostawać kieszonkowego 150 zł miesięcznie, im wcześniej się zdecydujesz na kibelek tym więcej kieszonkowego będzie dla Ciebie, a nie na zakup pieluch. Ile pieluch zużywacie dziennie? bo u nas ilości hurtowe idą ...
27 kwietnia - ♥ Alicja ♥ Edytowane przez czekooladki Czas edycji: 2016-07-07 o 20:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#3450 |
Zakorzenienie
|
A widzicie, czyli śmiało mogę kupić dalej 2. Dada albo 3. Babydream. Dziexxxx
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:55.