|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wzajemnie się wspieramy - my, Aniołkowe Mamy. Zapraszamy :-)
Wiosna jeszcze wcześnie na gratulacje z brzuszka
Na jakieś ruchy to poczekam pewnie jeszcze ze 2 miesiące. Ej jakoś nie mam chęci z nikim dzielić się wiadomością o ciąży Dzisiaj ostatni raz nim się rozjadą w swoje strony się widziałam z koleżankami ze studiów i absolutnie nie miałam ochoty im mówić Ich to w sumie nawet chyba nie lubię Przed wyjazdem z Kr planowałam powiedzieć grupie przyjaciółek ale one nie wiedzą nic o #, i właściwie też nie mam potrzeby się tą wiadomością dzielić, mimo że napewno by się ze mną cieszyły. Nie wspominam o mówieniu rodzinie, bo z nimi to zobaczę się za miesiąc i najchętniej bym ubrała luźne ubranie i nie wspominała nic A potem to już we wrześniu dopiero się zobaczymy to już bym ich powiadomiła że za 4 mc zostaną dziadkami (choć powiem im raczej z przymusu). Wydaje mi się, że nikt się tak nie ucieszy i nie zrozumie znaczenia tego jak my, więc może dlatego nie mam ochoty nikomu mówić... Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4652 |
|
Zadomowienie
|
Muffi- - gratulacje obrony! 😉
Ukojenie - zgadzam się z Tobą całkowicie w kwestiach około Tztowych 😉 Ja kapie małego i licze że szybko padnie, a ja będę mieć chwilkę dla siebie... no ale zobaczymy 😁 tztowo niestety go nie przekaże, bo wybyl mecz ogladac.. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
|
#4653 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4654 |
|
Zadomowienie
|
Może być 😉
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
|
#4655 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cały dzień miałam tanie wyrzuty sumienia, że cały czas ją przytulałam i całowałam, nawet spi z nami w lozku W weekend poprosze małżona żeby zajął się nia pol dnia a ja postaram się trochę odespac i odpocząć, bo moje zmęczenie wychodzi już poza skale normalnego funkcjonowania Cytat:
Wiosna bardzo mi przykro, ale podzielam zdanie Ukojenie. Będzie dobrze kochana ---------- Dopisano o 04:14 ---------- Poprzedni post napisano o 04:10 ---------- Aaaaa Biegaczka Zo też mi sporo ulewa i kładę ja praktycznie cały czas na brzuch, wiadomo że nie od razu po jedzeniu. Z resztą ona bardzo lubi tak leżeć, co mnie cieszy bo widać jak się rozwija też przez to
|
||||||||
|
|
|
#4656 |
|
Zadomowienie
|
Plat- dobry pomysł z tym odesłaniem w weekend 😉 a tatuś niech się nacieszy córeczką😉 u nas przy ulewaniu też kładłam bez problemu na brzuszku.
Moja chwila dla siebie skonczyla się tak, że o 22 padłam razem z synem- zasnelam w ciuchach i makijażu. makijaż przed chwilą zmylam, a za chwilę naloze nowy 😁 także macierzyństwo ciągle zaskakuje... Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
"Kiedyś tam,będziesz miał dorosłą duszę, Kiedyś tam,kiedyś tam... Ale dziś jesteś mały jak okruszek, Który los rzucił nam." Edytowane przez inezz6 Czas edycji: 2016-07-08 o 06:32 |
|
|
|
#4657 |
|
Zadomowienie
|
Mój przez chwilę polezy na brzuchu ale sporo mnie kosztuje wysiłku żeby się uśmiechną... Ehh no taki to już typ
|
#4658 |
|
Zakorzenienie
|
Dzienbry! Nic mi sie nie chce, a tyle rzeczy do zrobienia
|
#4659 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4660 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przeciez Tobie nie wolno sie tak teraz szarpac i meczyc. Zwariowal ?? Tym badziej ,ze zostawil Cie sama. Bry bylam na targu i w lidlu i ledwo do domu doszlam
|
|
|
|
|
#4661 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry! Ja nadal w jednym kawałku
wczoraj, korzysttajac z brzydkiej pogody i tego ze mąz mogl wczesniej aie z pracy urwac, w koncu kupilismy nosidełko jeszcze tylko laktator musze zamowic i chyba wsio ![]() Dopiero za tydzien mam wizyte, wiec wolalabym aby maly jeszcze doczekal w brzuchu do niej... Plat kochana wiadomo ze nie jestes z żelaza i w koncu trzeba miec chwile wytchnienia. Nie wyrzucaj sobie że zla matka z Ciebie bo jestes superbabka! ![]() 38+0 jejku jej! Jak sie ogarnę to moze pokaze sie w grupie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4662 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Juz mozesz rodzic bez wahania Ja w tym dniu ciazy bede sie mam nadzieje na oddzial meldowalala
|
|
|
|
|
#4663 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Do tej pory nawet jak on nie pracował to talerza po sobie nie umyje, nie upierze sobie, nie wyprasuje, nie ugotuje. Ba, nawet kanapki sobie biedaczek nie umie zrobić |
|
|
|
|
#4664 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja naprawde nie rozumiem czemu Wy sie na to godzicie ![]() Przestalabym opierac jasnie pana , podawac mu jedzenie jesli mialoby to tak wygladac. Matko chyba tego mojego chlopa zaczne na rekach nosic. A nie to siebie powinnam za to ,ze mojemu wpoilam rowny podzial obowiazkow a w sytuacji takich jak ciaza nierowny podzial obowiazkow Ale on sam od siebie tez wie ,ze sa rzeczy , ktore musi zrobic i juz.Ja nie wiem czemu kobietki godzicie sie byc sluzacymi ? Przeciez slub czy zwiazek nie jest jednoznaczny z taka funkcja kobiety. A juz dramatem jest jak taka kobieta ma syna i mlode nasiaka takimi wzrorcami. Szymek w domu ma juz swoje obowiazki. Nie ma zmiluj. Sprzata zabawki, uklada je w swoim pokoju, nie pozwalam na porozwalane ciuchy tylko kaze przewieszac przez krzeselko. W jego wieku wydaje mi sie to calkowicie na miare jego mozliwosci i chce ,zeby mial wpojone poczucie obowiazkow juz od malego. Nie chcialabym uslyszec od swojej synowej ,ze wychowalam lenia i ignoranta ![]() Co do pogrubionego to nie skomentuje Kompletnie tego nie pojmuje. Dla mnie to co napisalas to niestety sygnal ,ze po urodzeniu dziecka moze byc u Was podobnie jak u Wiosny
Edytowane przez ukojenie Czas edycji: 2016-07-08 o 10:48 |
|
|
|
|
#4665 |
|
Zadomowienie
|
Ukojenie wiem o tym, ale się nie martwię rodzice maja kilka mieszkań na wynajem to najwyżej się tam wprowadzę po urodzeniu jeśli mój tż będzie przeginał.
Ja się uważam i tak za szczęściarę, mój tata pracował z mamą drzwi w drzwi i po powrocie do domu on leżał na kanapie, a ona do 23 sprzątała, gotowała, zajmowała się dziećmi. Nie widziałam żeby palcem ruszył! Dopiero się przydał jak budowali ośrodek, a teraz się tam zajmuje ogrodem, wtedy faktycznie miał kilka lat harówy. Ja to raczej myślę częściej że to mąż ma rację. Przez dłuższy czas on pracował, a ja nie. Poza tym on wylicza że z psami wychodzi codziennie 3x, a ja nie myję codziennie podłogi itp. Wiele razy się buntowałam, ale to nie pomaga wcale. On mówi że ok, że mogę sobie mieszkać sama. Jego zdaniem taki podział obowiązków jest super. Wczoraj prasowałam mu koszulę godzinę i mówię mu, że nie ma szans żebym mu codziennie do pracy prasowała bo nie umiem tego po prostu robić. "Nic Ci się nie stanie jak raz w tygodniu 5 koszul uprasujesz. Kiedy to mam robić jak od 9-21 bd w pracy?". Potem coś mu jeszcze mędziłam to zaczął mnie przedrzeźniać że jestem jak moja matka, pogniewałam się i poszłam do pokoju, to przeprosił (a ja od razu wybaczyłam). Jak mu nie zrobię śniadania to jest szczęsliwy, idzie sobie wypić energetyka i nie je nic pół dnia :/ To już mu wolę zrobić... Napewno jak tam zacznie pracę na stałe to będę ze wszystkim absolutnie sama, cieszę się że chociaż mieszkanie połowę mniejsze |
|
|
|
#4666 |
|
Zakorzenienie
|
Muffi jak nie chcesz żeby groziła Wam sytuacja, jak u Wiosny to radzę zacząć szybkie szkolenie męża... masz kilka miesięcy na to, bo uwierz mi przez pierwsze tygodnie z maluchem do tyłka sobie nie trafisz, a co dopiero ogarniać jeszcze jaśnie pana. A co do zmywania... zainwestujcie w zmywarkę, sporo ułatwia.
Ukojenie, ja chyba mojego też zacznę wychwalać bo nie dość, że małym się zajmuje, sporo robi w domu, to jeszcze pilnuje żebym ja miała czas odpocząć, przespać się w ciągu dnia i w nocy chociaż kilka godzin. Zaczynam się troszkę bać, co będzie jak pójdzie na noc do pracy bo do tej pory między 22-3 on ogarnia malucha, przynosząc mi go tylko na karmienie i tym sposobem mam szansę przespać się ciurkiem prawie całą noc, a i tak rano jestem jak z krzyża. a my zbieramy się właśnie do chirurga... bo mi mąż spanikował, jak mu się poskarżyłam, że mnie dzisiaj bardziej boli rana i jaakieś takie dziwne zgrubienie z jednej strony mi się zrobiło
|
|
|
|
#4667 |
|
Zadomowienie
|
Oj tam panikarz, troszczy się, może lepiej to sprawdzić
Dot zmywarkę mamy, ale ponieważ mam dosłownie 2 patelnie, 2 garnki, 4 talerze i kilka misek to rzadko używam, bo many taką wielką i nim ona się wypełni, a potem umyje to wieki mijają. Jakie szkolenie, jak jego całe dnie nie będzie... Mówię mu że na początku sobie sama nie poradzę, to twierdzi że oki oki weźmie wolne na pierwsze tygodnie. Ale jak w praktyce to zobaczymy... |
|
|
|
#4668 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie bede sie rozpisywac co o tym mysle bo nie o to tutaj chodzi ![]() Jedyne co moge napisac to to ,ze jestem przerazona i zszokowana tym co czytam . ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
![]() Co do rany to pilnuj tematu bo moze sie zdarzyc endometrioza rany po cc. Ja mialam tego czegos podejrzenie ale ostatecznie wykluczyli. Chociaz co tam sie dzialo dowiem sie niestety dopiero przy drugiej cc i to mnie przeraza
|
||
|
|
|
#4669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4670 |
|
Zakorzenienie
|
CholerA, po raz kolejny uwazam, ze mam super meza. Nie ma problemu, zeby pomogl w sprzataniu czy w czymkolwiek innym np gotowaniu. Jak grzebie przy aucie to ide do garazu i mu podam to czy tamto jak siedzi w kanale i tak jakos sie uzupelniamy, on pomaga w domu, ja mu w garazu
To ja jestem ta zolza w zwiazku
|
#4671 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze tylko laktator ale czekam na wypłatę i zamówię. Miałam nadzieję że teściowej uda się załatwić ale musiałabym miesiąc czekać a wolę mieć od razu. Ahhh i falbanka pod materac (jak się babie ubzdura to nie ma zmiłuj ) a mąż twierdzi że to facet będzie i na żadne falbanki się nie zgadza Zgadnijcie kto postawi na swoim? w ogóle powinni mi zamknąć allegro. Znalazłam tak cudną pieluchę bambusową że nie wiem jak się powstrzymać przed zamówieniem, a dużo kosztuje bo 40zł (a wiem że w sumie jest mi niepotrzebna)Jeszcze 10 dni i na oddział tak? Cytat:
Tyle że u mnie z kolei inna sytuacja - mąż ma ciężką fizyczną pracę i czasem nie mam serca go gonić aby np. poodkurzał ale wtedy po prostu odpuszczam i czekam aż trochę odpocznie. Do tego pracuje sezonowo - zimą siedzi w domu i to on ogarnia nasze kąty, łącznie z gotowaniem dla całej rodziny. ![]() Dotuniek lepiej sprawdzić aby potem problemów nie było ![]() Jols jak tam? Doszłaś już do siebie po zabiegu?
12.06.2010 "A potem świat znowu zaczął istnieć, ale istniał zupełnie inaczej.." Pamiętaj: kiedy znów zdziczeję, Odrzyj mnie z wichrów i ugłaskaj! Edytowane przez reniferek01 Czas edycji: 2016-07-08 o 11:48 |
||
|
|
|
#4672 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do meza to wiadomo u nas tez sa dni ,ze komus sie cos nie chce , cos jest niezrobione ale to sie wlasnie przeczeka , poczeka i robi pozniej. Kazdy ma gorszy dzien
|
|
|
|
|
#4673 |
|
Konto usunięte
|
reniferek dochodzę do siebie ale mój mąż mi wiele pomaga gotuje zakupy robi wczoraj sok robiłam to mi zlewał do słoików wczesniej poprzynosił wszystko z piwnicy tak że ja tylko zasypalam owoce cukrem
co do nosa to troche mnie szczypie ale to podobno oznaka gojenia się Ja tez jak tu czytam uważam że mój mąż to aniołek bo zawsze mi pomaga jak trzeba szczególnie w moich niedyspozycjach
|
|
|
|
#4674 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to trochę zmienia postać rzeczy.... przykre bardzo. Może się jeszcze chłop opamieta ![]() nie pozostaje nic innego jak życzyć duuuużo, duuużo siły Ja na mojego TŻ na szczęście nie mogę zbytnio narzekać. Zazwyczaj to on myje podłogi, nieraz umyje wc, lubi też coś upichcić lub pomóc w kuchni. Pomaga w zakupach (szczególnie teraz gdy nie dźwigam) Ale najsłodsze jest to, kiedy zaczynam wyciągać naczynia ze zmywarki a on przychodzi i z pretensją w głosie: "No czemu mnie nie wołasz?Przecież bym ci pomógł". Nie wiem czemu, ale jakoś bardzo mnie to smieszy Od wczorajszego popołudnia staram się dodzwonić i dopytać o badania prenatalne. Albo nie odbierają, albo zajęte. Chyba pojedziemy tam dzisiaj z TŻ bo to nie robota.... Witam się w 11+1
|
|
|
|
|
#4675 |
|
Zadomowienie
|
Amalte już 11?! To w sumie jesteś niedaleko za mną, ja dziś 12+4
![]() Dziewczyny serio uważacie że to aż tak źle? Ja się przyzwyczaiłam i poza jakimiś dziwnymi odpałami jak np. że mam mu prasować koszule i kropka, albo że mi od kilku dni mówi co mam posprzątać przed przeprowadzką to jakoś bardzo nie narzekam... Pewnie że wolałabym więcej pomocy, ale z drugiej strony on ma trudniejsze studia, no i teraz pracę.Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4676 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4677 |
|
Zakorzenienie
|
Amalte, gratki 11t
![]() ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Ja jutro zaczynam 19t o mamo Planuje isc w pon do tego gina co bylam w 13t na genetycznym. Czy to nie za wczesnie na polowkowe? Na nfz mam w czwartek wizyte ale wiem, ze nic sie z niej nie dowiem takze wole isc tez do tego lekarza aniola Muffi jak Tobie jest tak dobrze to my nie mamy tu nic do gadania
|
#4678 |
|
Rozeznanie
|
Nigdy nie usłyszałam od TŻ, że mam coś posprzątać. Jak nie mam czasu/siły/ochoty to robota albo stoi albo TŻ się za to bierze.
Jedyne czego nigdy TŻ nie robił to prasowanie. Wiem, że nie lubi i nie potrafi (chociaż jakby był przyciśnięty do muru to myślę, że by sobie poradził) wiec zawsze to ja prasuję. Też za tym nie przepadam, ale jak juz zacznę to idę jak burza. Najgorsze jest sama świadomość, że trzeba to zrobić;] no i przynoszenie tej deski, żelazka, wody..... EDIT: dodam jeszcze, że jak już mu wyprasuję te wszystkie koszuli i koszule to zawsze mi ładnie dziękuje hehe;-) Edytowane przez Amalte Czas edycji: 2016-07-08 o 12:40 |
|
|
|
#4679 |
|
Zadomowienie
|
Doo mówił mi lekarz teraz że 18-20 tc to połówkowe usg "genetyczne" także chyba w sam raz
![]() Nie jest mi tak idealniee, raczej średnio, no ale obawiam się że tego nie zmienię... Zwłaszcza teraz, jak on ma więcej na głowie a ja chwilowo nic. Amalte mój deskę rozkłada i potem dziękuje, ale mu powiem że jak tyle siedzi w pracy to go będzie stać dawać koszule do pralni i z głowy prasowanie i pranie ich. |
|
|
|
#4680 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
oby szczęśliwie do 40 ![]() Cytat:
i oby też było dobrze do 40 ![]() Moim zdaniem niefajnie. No właśnie się przyzwyczaiłaś i jego też. I później ciężko będzie cokolwiek zmienić Cytat:
idź idź abyś wiedziała na czym stoisz a przeczuwasz co siedzi w Tobie? Chłopiec czy dziewczynka? Cytat:
![]() Ja prasuję dopiero jak chcę cos założyć, nie lubię prasować
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:10.

Na jakieś ruchy to poczekam pewnie jeszcze ze 2 miesiące.
Dzisiaj ostatni raz nim się rozjadą w swoje strony się widziałam z koleżankami ze studiów i absolutnie nie miałam ochoty im mówić
Ich to w sumie nawet chyba nie lubię 

a no i to czego sie czlowiek spodziewa i zaklada ze bedzie a to jak juz to sie dzieje to bez porownania

A tż mi polecił zacząć szykować już tą przeprowadzkę, wyszorować tutaj i wysprzątać mieszkanie... A ja nie mam siły
jeszcze tylko laktator musze zamowic i chyba wsio 

Kompletnie tego nie pojmuje.