|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016
Wrocilam do domu szybciej. Jestem dzos wredna i nawet mije szefostwo to zauwazylo. Tz tez sie urwal wczesniej z pracy. Gdyby nie okropna pogoda to pojechałabym nakarmic wiewiórki do parku... albo caloze kurtke przeciw deszczowa i kalosze i pojade do parku sie odstresowac.
Poczytalam artykuł o fotelikach i wyslalam go do tz... teraz widzę, ze siedzi i czyta. Nawet upatrzylam sobie cudowny fotelik właśnie z maxi cosi z baza na ebayu i go obserwuje bo jest mega tani i narazie trwa aukcja. |
|
|
|
#812 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nagralam sobie przed chwila filmik na ktorym widac jak Julek kopie przez brzuch i juz poszedl spac, a ja caly czas ogladam Dzieki tym kopniakom juz nie czekam z niecierpliwoscia do nastepnej wizyty, bo mniej wiecej wiem co tam u niego slychac bez podgladu usg ![]() ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Cytat:
![]() Ale na obiad jem wlasnie kleik ryzowy z ugotowanym jablkiem :/ mam nadzieje ze zatka mi to ![]() ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- A jeszcze co do nosidelka... Ja do tego wozka mam fotelik karwela - wiem ze nie jest polecany, ale samochodem duzo nie bedziemy jezdzic na poczatku, pozniej jak bedzie wiosna to bede bardziej wskakiwac z wozkiem w autobus i kawalek bede podjezdzac do mamy. Z TZ ustalilismy nawet ze na wigilie zostajemy w domu i sobie bedziemy we trojke rodzinkowac a jak ktos bedzie nas chcial odwiedzic to drzwi beda otwarte bedzie zima, Julek bedzie malenki ![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- O wlasnie poczulam jak Julian napiera calym swoim cialkiem na brzuch! Myslalam ze mi zaraz rozerwie! Dotknelam w tym miejscu reka i byli twarde. Po chwili odpuscil i poplynal w kat brzucha bo juz nie czuje i brzuszek w tym miejscu mieciutki. Jezu jakie te wrazenia sa cudowne ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Przepraszam za taki spam dzisiaj, ale mam wolne, TZ pojechal na miasto, przyjaciolka na wczasach i nie mam sie komu zachwycac ![]() Ale cudownie jest moc lezec caly dzien i skupiac sie tylko na ciazy!
|
||
|
|
|
#813 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powiedzialam zeby wpadli w drugiej polowie stycznia albo jak brat bedzie mial.ferie zimowe. Ja jakos obawiam sie, ze ktos w swieta by przyszedł do nas a mi np. Wody by odeszly- takich zdarzen wole uniknac. W ostatnie swieta zrobilam skarpety z jutowego worka, takie do powieszenia na kominek z moim imieniem jedna a druga z imieniem tz. Wtedy po założeniu na kominek powiedzialam mu, ze przyszle swieta beda wyjątkowe tylko wtedy gdy zawisnie kolejna skarpeta. Kto by pomyslal, ze tak sie stanie? Nawet jesli nie urodze do swiat to uszyje taka skapete z imieniem malenstwa. . . Bo u tak swieta beda wyjatkowe... wiedzac, ze lada dzien pojawi sie u nas kruszynka. ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Papaya pisz! Spamuj! Ja uwielbiam was czytac. Moja szefowa sie zawsze zastanawia.co to za tlo taki ni to fiolet ni to fuksja na moim ekranie jest w tel na gorze i ciagle siedze i czytam i czasem sie smieje do telefonu. . . A to apka wizaz. Tz stwierdzil, ze mi to dzis humor poprawi Tennessee burger i mam sie zbierac bo iedziemy ja obiadek do naszego ulubionego pubu. On wie jak mnie uszczęśliwić, raz w tygodniu mozna grzeszyc i jesc troszke niezdrowo. Nie wolno mi wisky to pojem burgera z sosem o smaku wisky, ktory uwielbiam. Edytowane przez LuckySparkle Czas edycji: 2016-07-08 o 14:56 |
|
|
|
|
#814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale wyczulas w poprzednia wigilie! ekstra pomysl z tymi workiem dla kruszynki ![]() Dobre oszustwo nie jest zle - chociaz moze upewnij sie czy mieso nie jest przypadkiem podlewane whisky podczas smazenia?
|
|
|
|
|
#815 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
telefony ida w odstawke
|
|
|
|
|
#816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
milego popoludnia
|
|
|
|
|
#817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja polecam firme besafe. Mamy taki dla naszej 3 latki i jest super. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#818 | ||
|
Zadomowienie
|
My zamieniliśmy ogród na park. Słońce świeci, rozważam nawet zdjęcie bluzy
Cytat:
Nie, to nie jest standard. Jest chyba tylko kilka takich modeli. Jeśli chcecie się doedukować w kwestii fotelików, to mogę polecić portal www.fotelik.info, z którego korzystam od lat. Jest tam moc artykułów i wyniki testów ADAC. Cytat:
Tylko z wiarą w siebie i pozytywnym nastawieniem - już mówiłam Hehe, spamuj, spamuj, ile wlezie
|
|
#819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nosidelko mam byle jakie - ale w fotelik juz zainwestuje super hiper bezpieczny - bedziemy go uzywac dluzej i juz maluszek bedzie w nim na wakacje nawet jezdzil dzieki za stronki ![]() ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Kurcze, gdzie wy sie wszystkie podzialyscie? Przestraszylam was?
|
|
|
|
|
#820 |
|
Zadomowienie
|
Ja też polecam be safe, mamy taki i chce żeby córka jak najdłużej jeździła tyłem.
Papaya to już konkretne ruchy czujesz, ja jeszcze takich nie doświadczam w tej ciąży ![]() Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#821 |
|
Raczkowanie
|
Ja czekam na poniedziałkową wizytę i jak wszystkie sprawy uda mi się załatwić i rozwiązać wszelkie problemy, to zajmę się na 100% przygotowaniami
Teraz to za bardzo głowy nie mam do tego. |
|
|
|
#822 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#823 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Folinka, 28 dni? roboczych czy kalendarzowych? Chyba bym się załamała Zresztą przy dwójce dzieci sama wiesz jak jest.Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny, dołączam się do was ![]() Co do wątróbki, to widzę, że jestem osamotniona, ale ja ją uwielbiam ale tylko w wykonaniu mojego męża Papaya, cudownie tak zobaczyć ruchy maluszka
|
|
|
#824 |
|
Zadomowienie
|
Roboczych!
Ale na szczęście ponoć "już" we wtorek mają to zrobić. Staram się nie załamywać Wozimy pranie po rodzinie...---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Kociulek, przypomniało mi się jeszcze... Musiał mi gdzieś umknąć cytat o dzieciach. Pewnie, że człowiek zawsze coś tam się martwi i rozkminia na przyszłość. Ale będzie dobrze! Mamy ten plus, że starszaki są samodzielne i faktycznie potrafią pomóc przy maluchu. Przy każdej różnicy wieku są jakieś plusy i minusy U mnie będzie też ciekawie 11 i 4,5 lat. Cóż, będzie co ma być
|
|
|
|
#825 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluje Tobie też 20 tygodnia ![]() ![]() Gratulacje ![]() Cytat:
Bezpośrednio w brodziku tylko sadza go na macie antypoślizgowej, żeby mu zimno w dupkę nie było...
|
|
#826 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
21 tydzień. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja zakupiłam jeden kaftanik i łapki niedrapki, a od mojej Mamy synuś dostał cały komplecik czapeczka,pajac i pół-śpioszki. Do tego od siostry biały kombinezon i kilka ciuszków Także powoli uzupełniamy zapasy Mamy już tez wybrane łóżeczko, wózek, wanienkę, przewijak, pościel do łóżeczka, kocyki, rożek i jeszcze kilka rzeczy w jednym sklepie, więc liczę na to, że gdy będzie to wszystko zamawiać dostaniemy jakiś rabat
|
|
#827 |
|
Zakorzenienie
|
Itstoolatex, no przy takim zestawie, to rabat jak nic
Folinka, tym razem ja nie zdążyłam napisać swojej refleksji w poprzednim poście na temat imienia, bo oczywiście dla dzieci to nie do pomyślenia żeby mama tak leżała i się leniła Lidia zawsze mi się podobała A co do dzieci - już o tym o nie myślę Będzie jak mam być. Zresztą ja nigdy za długo nie zastanawiam się "problemami". Wychodzę z założenia, że i tak wszystko ułoży się w dobrą stronę Szczerze mówiąc te wszystkie wasze przydatne linki ja bym chętnie pozbierała na pierwszej stronie. Na dzień dzisiejszy nie mam weny na czytanie o fotelikach, butelkach, wózkach itp., a jak będzie trzeba to będę myszkować po całym wątku.
|
|
#828 |
|
Zakorzenienie
|
witam sie ze slonecznego Bałtyku
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#830 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.tomi.pl/maxi-cosi-axissfix.html |
|
|
|
|
#831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#833 |
|
Zakorzenienie
|
Super! Wypoczywaj, relaksuj się i nabieraj sił na przyszłe zimowe miesiące
|
|
#834 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#835 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tesciowa zawsze odpowiednio o mnie zadba, nie pozwoli by poziom adrenaliny zmalal mi chociaz na chwile ![]() Co do ruchow to zauwazylam, ze Julek wierci sie jakos od 9 do 14 z przerwami, potem chyba robi sobie dluga drzemke i potem od 20 tez go czuje nie wiem jak jest w nocy, ale pewnie tez ma jakas swoja pore ![]() Cytat:
Fajny pomysl ale pewnie ciezko tak bedzie pilnowac tych linkow. Ja bym zapisywala w zakladce w przegladarce, ale jestem na aplikacji zazwyczaj ![]() Milego wypoczynku! ![]() Bardzo chetnie bym sie kazdemu pochwalila, ale tak strasznie sciemnialy mi wlosy na brzuchu, ze niestety, bede musiala go zachowac dla siebie bo az wstyd
|
||
|
|
|
#836 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#837 | ||
|
Zakorzenienie
|
słonecznego
![]() Cytat:
poszalelismy na weekend ![]() dziekuje ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Cytat:
![]() o ktorej wizyta? co do polowkowych to mi gin mowil ze jak przyjde w sierpniu to bedzie 20 tydzien ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#838 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam fimik na yt - ruchy malucha w 20 tyg
![]() https://m.youtube.com/watch?v=B37MxdPPVkc |
|
|
|
#839 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie nie na tyle żeby zobaczyć jak mi się brzuch rusza, bo podejrzewam, że ciężko mu się przebić przez moje warstwy tłuszczu ale to charakterystyczne smyranie mam przez cały dzień Cytat:
a że korzystam z laptopa syna, to nie chcę mu tu niczym "zaśmiecać".
|
|
|
#840 |
|
Zakorzenienie
|
Coś bym zjadła... ale nie wiem co
![]() ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Karpatkę... Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:05.

a jak ktos bedzie nas chcial odwiedzic to drzwi beda otwarte 

Spoko, przyjdzie dziecko to tż zaraz zacznie oszczędzać. bo nie wyobrażam sobie, żeby nadal był taki rozrzutny. skończy się to jego stawianie obiadków kolegom 

straszny bol, doskonale wiem o czym piszesz