Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. III - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-09, 07:52   #4651
Lidka99
Zadomowienie

Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. III

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;6278723 6]Tez tak nas być. Ale dziś rozmowę sobie odpuszczam jakakolwiek bo weszłam do domu mowię tak jak zawsze 'cześć misiu' daje buzi a on oschły ze aż mi się gorąco zrobiło pytam 'coś się stało kochanie i głaszcze go po głowie ' - bo taki już mam nawyk jak widzę ze coś mu jest a ten na mnie wyskoczył zacytuje 'misiu srysiu nic mi nie jest i daj mi spokój '
Wiec okej niech ochłonie a ja się kładę do wanny 20 minut dla mnie

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

Przykre zachowanie, ale to co ja bym zrobiła na Twoim miejscu do odpuściła.. a nawet przestała się odzywać? Jak daj mi spokój to daj mi spokój, wiem że to do końca nie jest rozwiązanie ale może jak będzie widział że się nie odzywasz to przemyśli i sam podejmie rozmowę? U mnie właśnie taki sposób zadział jak mieliśmy problem. Przyszedł i sam zaczął mówić, bez nacisku, bez pytań, tak po prostu.. Nie znam Was więc ciężko coś doradzić ale myślę że on potrzebuje trochę czau.
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-09, 07:57   #4652
sreberko4
Zakorzenienie

efffpe

Dopiero teraz doczytałam, że jesteście miesiąc po ślubie. Moim zdaniem to bardzo wiele zmienia. Bylam z moim Tż 7 lat przed ślubem ale po ceremonii i zamieszkaniu razem miałam ochotę rzucić to wszystko w cholerę. Przez dobre 4 miesiące wogóle mnie nie rozumiał, chodził swoimi ścieżkami, zachowywał się jakby to, że czekam w domu było najgorszą karą. Wylałam może łez, przeprowadziłam miliony monologów ale tak naprawdę to CZAS sprawił, że nauczyliśmy się siebie Teraz jak opowiadamy o tym znajomym to on sam się śmieje, że długo zacierał stare ścieżki. Po prostu musieliśmy się dotrzeć. I jak tak teraz pomyślę, to strasznie się cieszę, że nie staraliśmy się wtedy o dziecko, bo na bank to by nie wyszło.
Jeśli chodzi o rozmowę o której Ci wcześniej pisałam - nie miałam na myśli łez i tłumaczeń "Misiu bo mam dni płodne" tylko ja usiadłam i powiedziałam mojemu tak - "Słuchaj, za długo się staramy, żebym się z Tobą patyczkowała. Jak Ci mówię, że są dni płodne od środy do soboty to masz w te dni do jasnej ciasnej codziennie przyjść zrobić swoje. Upominanie się o to codziennie jest dla mnie upokarzające, masz to wiedzieć i zachowywać się jak facet. I pomogło kochana, miał powiedziane kiedy seks i faktycznie przychodził i sam zaczynał grę wstępną.
Ale każdy jest inny, w dodatku ślub, zmiany w życiu, może faktycznie odpuście sobie na 3 miesiące i żyjcie pełną piersią
Stary 2016-07-09, 08:54   #4653
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Lidka99 Pokaż wiadomość
Przykre zachowanie, ale to co ja bym zrobiła na Twoim miejscu do odpuściła.. a nawet przestała się odzywać? Jak daj mi spokój to daj mi spokój, wiem że to do końca nie jest rozwiązanie ale może jak będzie widział że się nie odzywasz to przemyśli i sam podejmie rozmowę? U mnie właśnie taki sposób zadział jak mieliśmy problem. Przyszedł i sam zaczął mówić, bez nacisku, bez pytań, tak po prostu.. Nie znam Was więc ciężko coś doradzić ale myślę że on potrzebuje trochę czau.

Wczoraj ani słowem się nie odezwałam dziś tez zbytnio ochoty nie mam
tez myśle zeby sam przyszedł a nie ja będę za nim latać

Cytat:
Napisane przez sreberko4 Pokaż wiadomość
efffpe

Dopiero teraz doczytałam, że jesteście miesiąc po ślubie. Moim zdaniem to bardzo wiele zmienia. Bylam z moim Tż 7 lat przed ślubem ale po ceremonii i zamieszkaniu razem miałam ochotę rzucić to wszystko w cholerę. Przez dobre 4 miesiące wogóle mnie nie rozumiał, chodził swoimi ścieżkami, zachowywał się jakby to, że czekam w domu było najgorszą karą. Wylałam może łez, przeprowadziłam miliony monologów ale tak naprawdę to CZAS sprawił, że nauczyliśmy się siebie Teraz jak opowiadamy o tym znajomym to on sam się śmieje, że długo zacierał stare ścieżki. Po prostu musieliśmy się dotrzeć. I jak tak teraz pomyślę, to strasznie się cieszę, że nie staraliśmy się wtedy o dziecko, bo na bank to by nie wyszło.

Jeśli chodzi o rozmowę o której Ci wcześniej pisałam - nie miałam na myśli łez i tłumaczeń "Misiu bo mam dni płodne" tylko ja usiadłam i powiedziałam mojemu tak - "Słuchaj, za długo się staramy, żebym się z Tobą patyczkowała. Jak Ci mówię, że są dni płodne od środy do soboty to masz w te dni do jasnej ciasnej codziennie przyjść zrobić swoje. Upominanie się o to codziennie jest dla mnie upokarzające, masz to wiedzieć i zachowywać się jak facet. I pomogło kochana, miał powiedziane kiedy seks i faktycznie przychodził i sam zaczynał grę wstępną.

Ale każdy jest inny, w dodatku ślub, zmiany w życiu, może faktycznie odpuście sobie na 3 miesiące i żyjcie pełną piersią

Może faktycznie ślub to dla niego za duża zmiana jednak - wiem ze on do końca nie powie co czuje w sumie. Najlepiej powiedzieć prosto z mostu bo
Patyczkowanie się nic nie zdziała odpuszczam na razie temat starań świat się przez to nie zawali obyśmy się dotarli
Ale i tak pozostanę na wątku u Was jak mogę
Zmieniając na sekundę temat czy mogę dołączyć do tej grupy ?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-09, 09:30   #4654
cavagirl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez krysztalek88 Pokaż wiadomość

Tak jak piszesz : rozmowa! nic więcej!
Wcale byś nie była szczęśliwa gdzieś daleko Może gdyby miało to być tylko na chwile, na dłuższą metę byś chciała wracać.
Może...Na razie mam mętlik w głowie. Jak co miesiąc mam przechodzić coś takiego to zwariuję po prostu.

Cytat:
Kurcze ciężko doradzić... Ja odkąd przestałam brać tabletki mam bardzo skąpe miesiączki. Czy to normalne? Ze dwa dni okresu, a potem plamienia..
Ja miałam od razu normalne, o dziwo, bo brałam tabletki bardzo długo. Za to zmieniły się od starań. I tez mam krótkie, zaczynające się i kończące się plamieniami.

Cytat:
Może trzeba porozmawiać milion pierwszy. Mój jak większość facetów nie lubi rozmawiać, ale jak coś jest na rzeczy to mówię co mi leży na sercu, bo nie potrafię się fochać dłużej niż pół dnia. Ej no sorry jesteśmy dorosłymi ludźmi. Problemy trzeba rozwiązywać razem, o głupoty można się kłócić. Takie jest moje zdanie.[COLOR="Silver"]

Zgadzam się

Efffpe, trzymam za Was kciuki!
zUa, jak Twoje dzisiejsze nastroje?
Vela, co u Ciebie?
cavagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-09, 09:42   #4655
raduska
Zakorzenienie

Effpe Ty chyba za dobra jestes kochana albo ja zbyt małpiasta bo nie potrafię odpuscic gdy nie znam problemu. Choćby miało to sie wiązać z rozmowa przez pol nocy to Musze wiedziec zawsze o co chodzi. Teraz tz sam przychodzi mowi bo wie ze ja i tak go zamecze wiec woli miec z głowy temat jesli lezy mu cos na sercu

raduska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-09, 09:49   #4656
Niezlomna_89
Rozeznanie

Nie wiem dziewczynki czy dam dziś radę się jeszcze po udzielać, ale jeśli nie, to wybaczcie. Wyjeżdżamy dziś na Chorwację i nie będzie mnie z 10 dni. Mam nadzieję, że dla mnie i mężusia będzie to owocny czas Będę za Wami tęsknić... wiem to i życzę Wam na te dni duuużo... spokoju buziaki
Niezlomna_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-09, 09:53   #4657
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niezlomna_89 Pokaż wiadomość
Nie wiem dziewczynki czy dam dziś radę się jeszcze po udzielać, ale jeśli nie, to wybaczcie. Wyjeżdżamy dziś na Chorwację i nie będzie mnie z 10 dni. Mam nadzieję, że dla mnie i mężusia będzie to owocny czas Będę za Wami tęsknić... wiem to i życzę Wam na te dni duuużo... spokoju buziaki
Udanego wyjazdu
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-09, 09:55   #4658
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez raduska Pokaż wiadomość
Effpe Ty chyba za dobra jestes kochana albo ja zbyt małpiasta bo nie potrafię odpuscic gdy nie znam problemu. Choćby miało to sie wiązać z rozmowa przez pol nocy to Musze wiedziec zawsze o co chodzi. Teraz tz sam przychodzi mowi bo wie ze ja i tak go zamecze wiec woli miec z głowy temat jesli lezy mu cos na sercu

Chyba jestem za dobra bo to mówi każdy i tak go przyzwyczaiłam przez 7 lat ze to ja zawsze pierwsza rękę wyciągam i większość rzeczy przemilczam
Cytat:
Napisane przez cavagirl Pokaż wiadomość
Może...Na razie mam mętlik w głowie. Jak co miesiąc mam przechodzić coś takiego to zwariuję po prostu.

Ja miałam od razu normalne, o dziwo, bo brałam tabletki bardzo długo. Za to zmieniły się od starań. I tez mam krótkie, zaczynające się i kończące się plamieniami.

Zgadzam się

Efffpe, trzymam za Was kciuki!
zUa, jak Twoje dzisiejsze nastroje?
Vela, co u Ciebie?

Cytat:

Miłego wypoczynku ! Bawcie się dobrze

Stary 2016-07-09, 10:00   #4659
raduska
Zakorzenienie

Niezłomna owocnego wypoczynku

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Effpe powiem Ci ze u nas było tak ze przed ślubem rowniez to byłam ja ta kochana,wciągająca reke itp ale pozniej sielanka dla meza sie skończyła tzn od zawsze miałam tak ze nie potrafiłam przemilczeć czegoś,musiałam zawsze wiedziec o co chodzi,w czym problem..to chyba taki charakter. Juz tyle lat jesteście razem ze napewno sie dotrzecie a przed ślubem mieszkaliście ze soba czy nie ?

Stary 2016-07-09, 10:05   #4660
gr8ania
Zakorzenienie

Niezłomna- stosunkowo udanego wyjazdu

Stary 2016-07-09, 10:11   #4661
Konto usunięte

Cytat:
Niezłomna owocnego wypoczynku

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Effpe powiem Ci ze u nas było tak ze przed ślubem rowniez to byłam ja ta kochana,wciągająca reke itp ale pozniej sielanka dla meza sie skończyła tzn od zawsze miałam tak ze nie potrafiłam przemilczeć czegoś,musiałam zawsze wiedziec o co chodzi,w czym problem..to chyba taki charakter. Juz tyle lat jesteście razem ze napewno sie dotrzecie a przed ślubem mieszkaliście ze soba czy nie ?

Tak 3 lata już mieszkamy razem
Myślałam ze po tylu lataj razem ślub nic nie zmieni a jednak

Stary 2016-07-09, 10:18   #4662
raduska
Zakorzenienie

Kurcze to faktycznie zagadka. Moze w pracy żartują sobie ze zona czeka i czas wracać? Ktos mu głupie mysli i pomysły podsuwa nawet nieumyślnie lub wlasnie jako zart a on to całkiem inaczej odbiera bo facet kurcze az taki sam z siebie taki pomysłowy to raczej nie jest
Milczenie tu chyba nic nie da,jak na spowiedzi niech powie co tam sie w głowie urodziło.

Stary 2016-07-09, 10:48   #4663
natlem
Zadomowienie

Cytat:
Udanego wypoczynku, dużo slonka i powrotu w większym składzie ;-)

natlem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-09, 13:14   #4664
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cavagirl Pokaż wiadomość
Vela, co u Ciebie?
Byłam wczoraj na hardcorowym spotkaniu ze znajomymi. Zapewne domyślacie się co było tematem przewodnim wieczoru... Opiszę wieczorem wszystko w klubie
Stary 2016-07-09, 14:47   #4665
Konto usunięte

Cytat:
Kurcze to faktycznie zagadka. Moze w pracy żartują sobie ze zona czeka i czas wracać? Ktos mu głupie mysli i pomysły podsuwa nawet nieumyślnie lub wlasnie jako zart a on to całkiem inaczej odbiera bo facet kurcze az taki sam z siebie taki pomysłowy to raczej nie jest
Milczenie tu chyba nic nie da,jak na spowiedzi niech powie co tam sie w głowie urodziło.

tz opowiadal ze jestem jedyna zona w pracy ktora nie wydzwania i nie kaze mu wracac do domu gdy jest np na piwie...
oczywiscie mam dzis wolne mial byc o 13 w domu ale poszedl na piwo z kolegami.. - powiem wam ze co raz mniej mi sie to podoba jakos po slubie to wszystko dziwnie sie toczy... ale nie bede zaczynac awantury bo juz bym mogla bo sie gotuje we mnie ale poobserwuje go przez miesiac i wtedy wyciagne wnioski
na razie musialam zrobic sie na 'ladna' dla samej siebie
Stary 2016-07-09, 14:53   #4666
Qazsew
Zakorzenienie

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;6280931 6]tz opowiadal ze jestem jedyna zona w pracy ktora nie wydzwania i nie kaze mu wracac do domu gdy jest np na piwie...
oczywiscie mam dzis wolne mial byc o 13 w domu ale poszedl na piwo z kolegami.. - powiem wam ze co raz mniej mi sie to podoba jakos po slubie to wszystko dziwnie sie toczy... ale nie bede zaczynac awantury bo juz bym mogla bo sie gotuje we mnie ale poobserwuje go przez miesiac i wtedy wyciagne wnioski
na razie musialam zrobic sie na 'ladna' dla samej siebie [/QUOTE]

Szkoda twoich nerwow,choc wiem ze nie jest latwo w takich sytuacjach,mysle ze obserwacja to dobry pomyslbylas u fryzjera?
Stary 2016-07-09, 14:59   #4667
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Qazsew Pokaż wiadomość
Szkoda twoich nerwow,choc wiem ze nie jest latwo w takich sytuacjach,mysle ze obserwacja to dobry pomyslbylas u fryzjera?
niestety nie bo nie mialam calkowicie pomyslu na fryzure a szkoda mi troche moich dlugich diametralnie scinać ;d - tak wiem kobieta zmienna jest :d ale bylam sobie kupic buty na pocieszenie haha :d
Stary 2016-07-09, 15:37   #4668
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Oooo Chorwacja! Piękna jest! Bawcie sie dobrze

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;6280931 6]tz opowiadal ze jestem jedyna zona w pracy ktora nie wydzwania i nie kaze mu wracac do domu gdy jest np na piwie...
Zrob mu zdjęcie cycków i wyślij Będzie się cieszył do telefonu i mine będzie miał bezcenną
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-09, 15:40   #4669
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Oooo Chorwacja! Piękna jest! Bawcie sie dobrze

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Zrob mu zdjęcie cycków i wyślij Będzie się cieszył do telefonu i mine będzie miał bezcenną
hahahaha dobre uśmiałam się hahaha :d
Stary 2016-07-09, 15:40   #4670
monika0185
Zakorzenienie

A tak mi przeszło przez myśl... może dobrze mu zrobi jak czasem zadzwonisz i każesz mu wracać wcześniej z piwa? Może mu tego brakuje a sam o tym nie wie?
Stary 2016-07-09, 15:46   #4671
Konto usunięte

Cytat:
A tak mi przeszło przez myśl... może dobrze mu zrobi jak czasem zadzwonisz i każesz mu wracać wcześniej z piwa? Może mu tego brakuje a sam o tym nie wie?
kiedyś tak zrobiłam bo przygotowałam kolacje a on sobie poszedł na piwo i skończyło się awanturą z jego strony ze go ograniczam xD
Stary 2016-07-09, 15:48   #4672
monika0185
Zakorzenienie

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;6281131 1]kiedyś tak zrobiłam bo przygotowałam kolacje a on sobie poszedł na piwo i skończyło się awanturą z jego strony ze go ograniczam xD[/QUOTE]
To pozostają gołe cycki
Stary 2016-07-09, 15:50   #4673
Konto usunięte

Cytat:
To pozostają gołe cycki
niestety wrócił do domu.. :d
Stary 2016-07-09, 15:53   #4674
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
To pozostają gołe cycki
Ale niech beda cycki i twarz zeby wiedzial ze to na bank o d ciebieswoja droga to ja jestem z moim tz 13 lat,7 po slubie a nie wyslalabym takiego zdjecia,bo zawsze mam z tylu glowy ze jakims cudem ktos niepowolany zobaczy

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;6281149 1]niestety wrócił do domu.. :d[/QUOTE]

Jego strataale pewnie jeszcze nie raz gdzies wybedzie z domu wiec i okazja bedzie
Stary 2016-07-09, 16:03   #4675
Konto usunięte

Cytat:
Ale niech beda cycki i twarz zeby wiedzial ze to na bank o d ciebieswoja droga to ja jestem z moim tz 13 lat,7 po slubie a nie wyslalabym takiego zdjecia,bo zawsze mam z tylu glowy ze jakims cudem ktos niepowolany zobaczy

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

Jego strataale pewnie jeszcze nie raz gdzies wybedzie z domu wiec i okazja bedzie
takie rzeczy robilam z 3 lata temu xd
Stary 2016-07-09, 16:22   #4676
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vrenth Pokaż wiadomość
Przepraszam, że pytam, ale tych dzieci rzeczywiście chcecie oboje? Czy to Ty chcesz a on się zgodził? Jesteś bardzo młoda, więc podejrzewam, że mąż może po prostu jeszcze nie być gotowy (podejrzewam, że jest mniej więcej w podobnym wieku), tylko nie chce się przyznać.
Oj tam oj tam, wiek to żaden wyznacznik. Mam kolegów 30latków, którzy absolutnie nie dojrzeli jeszcze do zakładania rodziny, a nawet do małżeństwa, a mam takich, którzy postanowili spłodzić potomka w wieku 20paru lat, chociażby mój mąż, miał 24, jak zaczęliśmy się starać i 25, jak urodziłam.

Cytat:
Mam niestety takie samo podejście. Ale on w sumie też. Za młodziaków wysyłaliśmy sobie wtedy jeszcze na gadu gadu rożne fotki, ale to było daaaaaawno.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-09, 17:14   #4677
Vrenth
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Oj tam oj tam, wiek to żaden wyznacznik. Mam kolegów 30latków, którzy absolutnie nie dojrzeli jeszcze do zakładania rodziny, a nawet do małżeństwa, a mam takich, którzy postanowili spłodzić potomka w wieku 20paru lat, chociażby mój mąż, miał 24, jak zaczęliśmy się starać i 25, jak urodziłam.
Tak, oczywiście są dojrzali młodzi ludzie. Tylko bardziej prawdopodobne jest, że 20latek będzie niegotowy na dzieci niż 40 latek - patrząc wyłącznie po dojrzałości ludzi, których w życiu spotkałam. W końcu nie znam dokładnie sytuacji. Zresztą myślisz, że ja byłam gotowa na dzieci, jak się zaczynaliśmy starać? Po prostu byłam już tak stara, że trzeba było i miałam nadzieję, że jakoś się to poukłada. Z jakimikolwiek dziećmi nie mam w ogóle kontaktu, więc nawet nie wiem, jak się wobec nich zachowywać. Zresztą nawet wczoraj w nocy miałam jakiś koszmar, że sobie nie radziłam z dzieckiem, ale to pewnie przez jakiś motyw z wcześniej oglądanego serialu mi się przypomniał.

Cytat:
Napisane przez efffpe
Tak 3 lata już mieszkamy razem
Myślałam ze po tylu lataj razem ślub nic nie zmieni a jednak
Jak widziałam po znajomych, to ślub jednak zmienia wszystko. Zresztą chyba u wszystkich zaraz po ślubie wypływają jakieś problemy, z którymi sobie trzeba radzić. Często po prostu jakieś sprawy się "zamiata pod dywan" i przyzwyczaja do tego, a potem się okazuje, że to jednak jest duży problem i trzeba sobie z tym radzić. Choćby to, że każdy ma w głowie wyobrażenie tego, co oczekuje druga strona - najczęściej błędne wyobrażenie, z czego jest sporo problemów.
Vrenth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-09, 17:20   #4678
raduska
Zakorzenienie

Effpe kobieto jestes normalnie super cierpliwa! Bede teraz brutalna moze ale sorry rodzina to ograniczenia a Wy tworzycie rodzine juz. Pozniej bedzie dziecko to kolejne ograniczenie,zadzialalaby m juz teraz bo cos dziwnego sie dzieje. Trzymam kciuki kochana i pochwal sie butami
Ja wczoraj scielam swoje włosy ktore miałam do pasa - troszkę za ramiona super sie czuje

Stary 2016-07-09, 19:00   #4679
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vrenth Pokaż wiadomość
Tak, oczywiście są dojrzali młodzi ludzie. Tylko bardziej prawdopodobne jest, że 20latek będzie niegotowy na dzieci niż 40 latek - patrząc wyłącznie po dojrzałości ludzi, których w życiu spotkałam.

Jak widziałam po znajomych, to ślub jednak zmienia wszystko.

No cóż, ja odnoszę w kwestii swoich znajomych zgoła odwrotne wrażenie - że prędzej młody chłopak podoła zadaniu, niż rozleniwiony 40latek, który niestety ma zerowe pojęcie o dzieciach, jest przyzwyczajony do swojego "luźnego" życia i raczej nie ma ochoty na rewolucję.

A co do ślubu, to wg mnie nie zmienia nic w sensie negatywnym, tzn nie zmienia związku na gorsze. W naszym przypadku ślub był tylko formalnością, nic się po nim nie zmieniło, kompletnie. Jeśli związek wszedł już na pewien pułap dojrzałości, to ślub naprawdę nic nie zmienia.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2016-07-09 o 19:22
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-09, 19:16   #4680
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
A co do ślubu, to wg mnie nie zmienia nic. W naszym przypadku ślub był tylko formalnością, nic się po nim nie zmieniło, kompletnie. Jeśli związek wszedł już na pewien pułap dojrzałości, to ślub naprawdę nic nie zmienia.
Tak naprawdę to pierwszy raz słyszę że ślub nic nie zmienia Raczej słyszę wśród znajomych czy rodziny że mimo wszystko jest inaczej.

U nas zmieniło się po ślubie ale tylko na lepsze. Mój mąż jak go pytają zawsze odpowiada że po ślubie jest zdecydowany lepiej. Niebo a ziemia Widzę wtedy jak mu zazdroszczą faceci i jak patrzą z takim żalem na swoje kobiety. Mamy ogromne zaufanie do siebie, dużo czasu spędzamy razem ale sporo również osobno, to daje równowagę. Poza tym jak mąż widzi jak inne kobiety trzymają krótko swoich mężczyzn, jak żyją pod ich dyktando a w szczególności jak widzi co szwagietka wyprawia z Jego bratem to docenia to co ma i nieraz mi dziękuję za to, że to mnie ma przy sobie. Także dla nas ślub był najlepszym co do tej pory nas spotkało
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości