|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3121 |
Przyczajenie
|
Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II
Hej wszystkim
![]() Hmm... wybaczcie, żę takie banalne pytania, ale szukanie odpowiedzi na forum zajęło by mi wieki z taką ilością postów ![]() Czy mogę adoptować dziecko będąc niepełnoletnia? Bardzo mi zależy ![]() ![]()
#3122 |
Zakorzenienie
|
Witaj
![]() Mamy kilka takich adopcji, ale musi być zgoda rodziców, to poważna decyzja i wiążąca sie z odpowiedzialnościa finansową ![]() Ale ja juz niestety nie mam miejsc w kartotece ![]()
#3123 |
Przyczajenie
|
kurczę, ale się wypisałam i wszystko mi zniknęło!!! muszę od początku...
Zobacz Ulisia (na zdjęciach od mamy) jakie ona ma chudzieńkie nóżki ![]() wiesz że ma 4 rodzeństwa! muszę dowiedzieć się czy są adoptowane. Wzięłabym wszystkich, bo ja to paczkę tylko do Josephine wysłać... Byłaś kiedyś z wizytą u rodziny, która ma więcej niż jedno dziecko z prezentem tylko dla wybranego? przecież to nieludzkie!!!! W dodatku nie mam daty urodzenia Josephine, mam nadzieję, że da się ją ustalić na czas, żebym nie przegapiła jej urodzin - musi prezent dostać ! |
![]() ![]() |
![]() |
#3124 |
Zakorzenienie
|
większość tak robi że wysyła dla całej rodziny
![]() a o urodzinach to napisałam ci w e-mailu, krótko mówiac maja czasami więcej niz raz w roku ![]() święta bardziej pewne ![]()
#3125 |
Przyczajenie
|
No tak, MAMA, jesli tylko mi się uda zdobyć ich zgode to zdecyduję się od razu
![]() Jak wszystko będzie dobrze, wtedy dam znać ![]() Pozdrawiam ![]()
#3126 |
Raczkowanie
|
Witam,
Właśnie wróciłem z narady sztabu - następny projekt - winietka - okres Powstania Burów i Zulusów zarazem - patrol kawalerii burskiej - figurki na ukończeniu - skala 1/72 - Kasia to ma tempo... Powoli zasadzam się na mój model na allegro - posiedzę do nocki -jakby co czatowo się też usadziłem Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#3127 |
Wtajemniczenie
|
ale z Was pracusie
![]()
#3128 |
Raczkowanie
|
Cóż - na pewno się nie nudzimy... Po głowie też chodzi nam coś z tego filmu - http://www.youtube.com/watch?v=mYwuXvA589A i tego - http://www.youtube.com/watch?v=w9VG-...eature=related
|
![]() ![]() |
![]() |
#3129 |
Rozeznanie
|
Ależ tu się dzieje!!! Cieszę się bardzo... Widzę, że z aukcjami to będę miała dużo roboty...
![]() ![]() Paolitta, wiem, o czym mówisz... No pewnie, wyślij paczkę dla wszystkich, jakieś baloniki, czy coś... Właściwie sama się zastanawiam, czemu tylko jedno wybrane dziecko z rodziny zostaje adoptowane... Ale na pewno jest jakiś powód... Siostra dobrze wie, co robi, trzeba zaufać... ![]()
#3130 |
Wtajemniczenie
|
czasem chyba wiecej, ale chyba chodzi o to, ze pomagajac nawet jednemu dziecku i tak odciaza sie rodzice wiec korzystaja na tym wszyscy. w ten sposob mozna pomoc wiekszej ilosci rodzn.
#3131 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
tak też myślałam... ja też wybieram takie zabawki, którymi pobawi się większa ilość dzieci... ![]() ![]()
![]() |
#3132 |
Raczkowanie
|
Jakby ktoś chciał pogadac to jestem na czacie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3133 |
Rozeznanie
|
a ja się zastanawiam nad jedną rzeczą - wiem że można wpłacić na konto kwotę z opisem przeznaczenia tych pieniędzy na konkretny cel...nosze się z zamiarem wpłacenia na kozę dla rodziny Dominika. Poradźcie mi - lepiej wpłacić pieniądze i napisać "na kozę", czy lepiej może napisać "na to czego najbardziej potrzeba". W sumie Siostra wie najlepiej...i nie wiem jak zrobić...a swoją drogą...ile tam kosztuje koza?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3134 |
Rozeznanie
|
gosiakk7 koza -40zł
kura -10 zł; jest w pierwszym poście Naku- śliczne dzieciątko- gratuluję. Pozdrawiam wszystkich serdecznie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3135 |
Wtajemniczenie
|
a ja mam nowa przybrana kuzynke
![]() ![]()
#3136 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3137 |
Przyczajenie
|
Witam serdecznie i dziękuję za miłe przywitanie.
Ze Sławkiem trochę obgadaliśmy i na dzień dzisiejszy mogę Wam zapowiedzieć dwa modele które przeznaczę na aukcje - jeden samolot A26 Invader pilotowany przez Polaka Jana Zumbacha podczas wojny o niepodległość Biafry oraz czołg, prawdopodobnie T55 z Somalii. Na razie czekam na dostawę owych modeli i niezbędnych akcesoriów, powinny przyjść kiedy zakończę sesję <masakra> a wtedy będę mógł z pracami ruszyć pełną parą. Edit: ostatecznie zdecydowałem się na T-55LD w barwach rodezyjskich ( 1980, Operacja Quartz ). Pewną ciekawostką może być fakt iż wersja LD była produkowana w Polsce. Pozdrawiam Kuba Edytowane przez Pancerny Czas edycji: 2008-01-13 o 00:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#3138 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ps. trochę mnie nie było, wiadomo możę coś o wysyłaniu książek? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3139 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
A chcieliśmy podrukować i wysłać. Jakby co, nadal mam .odt i .pdf, można to zrobić. Cytat:
Mam - Aga? ;P - książkę o budowie autostrady Warszawa-Poznań-Berlin. Może im się przyda jak będą budować podobną u siebie? :)
![]() |
#3140 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Staralismy sie dość długo, ale i tak to dla mnie szok!! PS. _MAMA_ ja chętnie podejmę się przetłumaczenia strony ![]()
![]() |
#3141 |
Wtajemniczenie
|
ja pogratuluje elince jeszcze tutat - oficjalnie
![]() za swoje gratulacje nie podziekowalam bo mam jakies obawy i wole wstrzymac sie do wt. jak bedzie wszystko dobrze to kazdemu podziekuje jeszcze usciskam ![]()
#3142 |
Rozeznanie
|
Ja również bardzo serdecznie gratuluje!!!
![]()
#3143 |
Raczkowanie
|
ELINKA 4 GRATULUJĘ CI z całego serca
![]() ![]() ![]() GRATULUJĘ wszystkim nowym rodzicom.Bardzo się cieszę razem z wami oglądając nowe zdjęcia,a na nich cudowne dzieciaki ![]() ![]() Naku nareszcie doczekałaś się na zdjęcie Abrahama,ale warto było czekać, taki cudowny. Witam serdecznie wszystkich modelarzy.Obejrzałam pierwszą aukcję super,piękne. Witaj m r u długo Cię nie było. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3144 |
Zakorzenienie
|
elinka
gratuluję jeszcze raz ![]() no i popatrz jak dobrze sie złożyło z twoja decyzja o wyjeździe do Zambii ![]() ![]() i starsznie sie cieszę ze zgodziłaś się do przetłumaczenia stronki ![]() to będzie juz drugi obcy język siostra Ulisi będzie tłumaczyła na francuski ![]() jak tylko przetłumaczysz jakiś artykuł to mozesz wysyłać do Daniela na daniel@adopcjaserca.pl jednymi FAQ i listy trzeba w całości - tak prosił jest tego dość duzo , moze ktos jeszcze sie zgłosi i razem z elinką potłumaczy i pomoze młodej Mamie ![]() a moze ktos na niemiecki ?? pozdrawiam w niedzielne przedpołudnie Kuba pozdawaj wszystko w 1 terminach ![]() Rock juz się z zadnej ksiązki nie wysmieję jak tak jakiś chłopak studiuje Radio-cośtam ![]() mru ja nie wykorzystałam ale na przyszły rok na pewno kalendarzy nie przepuścimy
#3145 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() co do tłumaczenia, gdyby trzeba było, zgłaszam się do pomocy. choć zastrzegam, że zdecydowanie lepiej radzę sobie z tłumaczeniem w drugą stronę.
![]() |
#3146 |
Rozeznanie
|
#3147 |
Raczkowanie
|
Witam w piękny dzionek,
Kuba - zgadza się - dziś napiszę do Alexa i szepnę co trzeba. W nocy upolowałem model do projektu Somalia 1992 i to z zestawem "tuningowym" i za bardzo rozsądne pieniądze - teraz czekam na przesyłkę - będę powiadamiał o postępach w robocie - jak chcecie to mogę czasem jakieś fotki z prac podrzucic - ktoś się mnie pytał jak to się robi takie modele. Kuba - jeszcze jedno - wrzucaj czasem jakieś ilustracje - oznaczenia cyfrowo - literowe sprzętów fruwająco - jeżdżących to zaklęcia znane głównie tylko nam na tym forum... A jeśli chce ktoś zobaczyc model jakiego pojazdu szykuję to zapraszam do linka z fragmentami "Black Hawk down" - tam można zobaczyc jak wygląda w naturze i w akcji - to te duże, kanciate, białe, na sześciu kołach - http://www.youtube.com/watch?v=noVdz...eature=related . Powodzenia na sesji Pancerniaku ![]() Pozdrawiam Edytowane przez Schreck Czas edycji: 2008-01-13 o 13:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#3148 |
Raczkowanie
|
Cześć wsyztskim
![]() ![]() pozatym mam mase kłopotów na uczelni i nie tylko ![]() Nie nadążam tego czytać hehe ![]() ![]() ![]() Nie mogłam się doczytać odnośnie mojej paczki.. czy dotrała... czyżby nie dotarła jeszcze?! ![]() Ja już mam kolejną do wysyłki .. już wszystsko spakowane obklejone..trzeba tylko na pocztę się ruszyć ![]() ![]() ![]()
(...) wzniósł ręce do nieba, i zwracając się do Boga, wrzasnął: „Dlaczego właśnie ja?!” Przez chwilę przyglądał się milczącym gwiazdom, a ponieważ żadna odpowiedź nie nadchodziła, wzruszył ramionami i wymamrotał: „Jasne, że wiem! Bo niby dlaczego właśnie nie ja?!” |
![]() ![]() |
![]() |
#3149 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysyłałam kilka priorytetem przed Świętami... Ale widocznie jeszcze trzeba poczekać... I też mam już kolejną do wysyłki... ![]() Paczkoholizm... ![]()
![]() |
#3150 |
Raczkowanie
|
jeśli by ktoś wysyłał paczki, do których można jakieś książki dorzucić to bardzo prosiłabym o info na prv
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.