|
|
#2191 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lutówki 2017 ❤
Cytat:
120 funtów to nie jest dużo biorąc pod uwagę zarobki w uk i ceny w uk.. U nas 150zl.. To tyle co zakupy w lidlu na 10 dni... Za 120 funtów z mężem wystarczyłoby nam w uk na ok2 tygodnie z lidlu... Wiadomo na złotówki przeliczyć to dużo ale na funty to nie jakoś specjalnie.. A dodam że ja byłam tam 5miesiecy i przestałam przeliczac na PLN więc Tobie to już w ogóle nie powinno to stwarzać problemu... )Cytat:
---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- [QUOTE=alla83;62794006] Cytat:
Cytat:
tzn byłam po 16 i już nic się nie dzialo ![]() Co do bliźniaków to w drugim pokoleniu najczęściej się pojawiają.. )Spalam dziś do 11 czyli 14 godzin.... W ogóle poza Opryszczka to mi pół podniebienia się zepsuło.. Jakbym uszkodziła czymś ostrym.. Masakra jeść nie mogę... A nie ma żadnych urazów..Tylko czerwone..A ja czuję językiem jakby tam skóry nie było... No dramat.. -_-'
|
|
#2192 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale rok temu to inaczej bym patrzyła Starsza córka jedzie na wycieczkę do nowego Jorku a wycieczka ponad 1000 funtów.... Takže tak ... Ale spoko...jak trzeba dam te 120 ...co poradzę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2193 |
|
Zakorzenienie
|
Wiadomo jak masz zaraz wizytę e pl to lepiej zrobić w pl ale jak nie to nie ma co narzekać że dużo bo 120 funtow.. Dla nas to 600zl... Dla Ciebie nie
|
#2194 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=sQuaara;62803116]120 funtów to nie jest dużo biorąc pod uwagę zarobki w uk i ceny w uk.. U nas 150zl.. To tyle co zakupy w lidlu na 10 dni... Za 120 funtów z mężem wystarczyłoby nam w uk na ok2 tygodnie z lidlu...
Wiadomo na złotówki przeliczyć to dużo ale na funty to nie jakoś specjalnie.. A dodam że ja byłam tam 5miesiecy i przestałam przeliczac na PLN więc Tobie to już w ogóle nie powinno to stwarzać problemu... )Nie potrzebowałam odpowiedzi na te pytania..Sama mam 24 cykle i wcześnie o ciąży wiedziałam :P ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2195 |
|
Zakorzenienie
|
Pogoda się popsuła i dziś tylko spacery...
|
#2196 |
|
Zakorzenienie
|
Jeju dziewczyny ta ciąża mnie odczłowiecza.. juz sama siebie nie poznaję. dziś wstałam, czułam, że to będzie jeden z tych gorszych dni
oczywiście od rana ssanie w żołądku, a jak pomyślałam o jedzeniu to pawian ehh niech już choć wrzesień będzie, mam nadzieję, że odzyskam do tej pory moje życie
|
#2197 |
|
Zakorzenienie
|
Mariea, ja też czekam, w czwartek wymiotowalam, wczoraj nie poszłam do pracy, bo się słabo czułam, a dzisiaj mam mega katar i stan podgorączkowy.
Miałam jechać do taty na kawe, ale odwołałam. Wkurza mnie, że nic zaplanować nie mogę i jestem trochę zakładnikiem własnego ciała ![]() No nie dogodzisz kobiecie w ciąży Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2198 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a jak tylko pomyślę o miesie i do tego jakimś grillowanym to po prostu się zginam 😖😖😖 nie wiem dlaczego... Ogólnie jestem miesozerna a teraz na miecho patrzeć nie mogę. Wczoraj byliśmy u sąsiadów na grilu.. cały wieczór tosty z serem i pieczarkami jadlam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- A w ogóle to dziś się trochę wystraszylam. Aż do giną dzwonilam... Po stosunku z mezem rano jakiś plamien dostalam. Ale uspokoił mnie.. ze jesli bylo brązowe a nie typowo krwiste to nie ma czego się obawiac.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2199 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj miałam pierwszy dzien, kiedy zjadłam całe śniadanie bez odruchu wymiotowania
taki mały postęp no i obowiązkowo szyneczka musiala byc ![]() Alla też bym pojechała na wycieczkę do Nowego Jorku na długo córka jedzie? Takie wycieczki organizuje szkoła, czy to cos w stylu kolonii?
|
|
|
|
#2200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2201 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To jadą dzieci ktore maja szczególne osiagniecia w Art. Lila nawet ładnie rysuje i jeden z przedmiotów dodatkowych wybrała właśnie Art.... Oprócz przedmiotów obowiązkowych (angielski,matematyka, chemia z fizyka....) dzieci w 10 klasie High School wybierają 3 przedmioty w których chcą się specjalizowac. I tak Lila wybrała Art Geografie i wf (też jest dobra....należy do klubu atletycznego i biega) Na wycieczkę jadą w lutym ale do września muszę zapłacić 80 procent kosztów. Dlatego nas trochę ciśnie teraz. Ten rok jakiś taki kruchy w kasę. Mąż pracuje w ocieplenia chyba...má firmě ale zleceń málo znajdujemy. Trzeba będzie wizę do usa jeszcze młodej zrobić no bo z polskim paszportem jakby nie było wiza potrzebna. Pewnie ze fajnie ma...ja po trochę liczyłam ze mąż powie...niech nie jedzie za daleko... bo powiem szczerze serce mi pęknie że strachu....samolot ...ona tak daleko od nas .... Nic niech jedzie dziewczyna.... z drugiej strony cieszw się że możemy jej to zafundować i będzie miała takie wspaniałe wspomnienia. To nic że ja będę prawie na wylocie jeżeli chodzi o ciążę.... I do tego zestrachana jej podróżą...to nic...niech ma Dobrze się uczy dziewczyna...dała sobie tu radę...wyrwane z Polski od polskich koleżanek... dala rade...choć ciężko było na początku Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2202 |
|
Zakorzenienie
|
Myślę, że dla Twojej córki to nie będzie tylko przygoda, ale też nagroda za osiągnięcia. Pewnie jesteś z niej bardzo dumna
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2203 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo naprawdę było jej ciężko. Przyjechała z pl...miała 9 lat zero angielskiego ... skończyła 2 klasę w Polsce...tu inny system...od razu trafiła do klasy 5. Taki skok...jakby była z września to by poszła wtedy do 4 a że była z lipca to od razu do 5tej. Czyli była do tego prawie najmłodsza w klasie. Tu w jednej klasie są dzieci z dwóch roczników. Najstarsze dziecko w jej klasie to urodzone we wrześniu 2001 .... ona jest z lipca 2002..a najmłodsze dziecko z tej samej klasy to 31.08.2002....dzieci urodzone 1.09.2002...idą do niższej klasy. Czyli tak bez języka...najmłodsza w klasie... I przeskok o 3 klasy do przodu...oj ciężko było Pierwszy rok to praktycznie nauka angielskiego ...drugi rok musieliśmy zmienić miejsce zamieszkania i znowu zmiana szkoły w uk.... znowu nowe koleżanki.... a język w powijakach Skoczyła 6 klasę i poszła do High School.... no i tam zaczęła zdobywać dyplomy i być najlepsza w klasie. W 7 klasie została wyróżniona za postęp w chemii i fizyce... w 8 klasie została wyróżniona za całokształt za całą 8 klasę...był dyplom wręczany i nagrody. Wyobrażacie sobie...dziecko, które przyjechało bez języka...po trzech latach ma takie osiągnięcia A ta druga moja miss...to tylko tańczyć lubi póki co ....tańczy i tańczy i tańczy...rozciąga się całymi dniami co 10 sekund mostek..Gwiazda ...stanie na rękach....ona nie może normalnie chodzić.....jak gdzieś się pojawia to gwiazda jedna druga trzecia.... Takie mam dwie superstars w domu...każda inna ale każda star w innym wymiarze Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2204 |
|
Zakorzenienie
|
Alla super
Też bym się pewnie bała, ale to co córka zobaczy, będzie jej Jak zdolna, to niech jedzie i zwiedza świat Zwłaszcza, że większość z nas Nowy Jork na zdjęciach zobaczy
|
|
|
|
#2205 |
|
Zakorzenienie
|
Wow, Alla ale masz utalentowane córki
To fantastycznie, że tak sobie dobrze radzą ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2206 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
...to niech ona ma coś od życia. Młodsza to nie pojedzie pewnie też bo ona tak rysuje jak kura pazurem...chyba że pod ten Art ten jej taniec podejdzie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2207 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny tez wam ciezko spać jak zwykle? Ja śpię " na bociana" a teraz mnie wszystko gniecie i uwiera. Zastanawiam sie czy sobie takiej długiej poduszki nie sprawić.
---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Mariea- ty chyba najbardziej z nas cierpisz. Strasznie ci współczuje bo mimo ze ja wymiotowałam 2 razy tylko to mdłości mnie wykańczają. Mogłabym tylko leżeć. Koszmar. |
|
|
|
#2208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie umiem inaczej zasnąć... Eh..póki co jest ok.. )
|
|
#2209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeszcze się naczytałam żeby nie spać na prawym boku, nie wiem czy to prawda czy jakaś głupota... mi dziś bardzo kiepsko, mam kolejny kryzys ale wymiotowałam 2x tylko rano. niestety potem leżałam z mdłościami prawie cały dzień. czuje cały przewód pokarmowy. podobno ciąża jest "mocna" jak się wymiotuje i męczą mdłości. nie mam pojęcia czy to prawda, ale przynajmniej znalazłam sobie jakieś pocieszenie, które pomaga mi znieść tę mękę. jeszcze się wkurzyłam, bo ugotowałam zupę, doprawiłam ją obficie kurkumą, a potem przeczytałam, że kurkuma działa silnie poronnie no i zupy oczywiście nie tknęłam także jestem zła jak osa.gotuje sobie fasolkę szparagową. mam nadzieję, że uda mi się ja zjeść
|
|
#2210 |
|
Zakorzenienie
|
Lutówki 2017 ❤
Na bociana to tak ba boku ale z noga dowiedziona pod brodę. Czyli tak trochę na boku/ na brzuchu.
Chciałam wkleić link ale sie nie da tutaj. Edytowane przez Opiumalfa Czas edycji: 2016-07-09 o 18:51 |
|
|
|
#2211 |
|
Zadomowienie
|
Och, to ja podobnie śpię i też się zastanawiam ile mi takiego snu zostało. Jutro zaczynam 10 tydzień.
|
#2212 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2213 |
|
Zakorzenienie
|
Mariea, łącze się z tobą w bólu u mnie jak nie mdlości to wymioty. Już miałam półtora tygodnia spokoju i znowu się zaczęło. Najgorsze, że tego nie można przewidzieć i tak się męczę. Martwię się że minie pierwszy trymestr, a ja dalej będę się źle czuła. I też śpią na bociana, bo inaczej boli mnie żołądek.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też mam lepsze i gorsze dni, dziś niestety ten gorszy. właśnie szamie malinki mniam
|
|
#2215 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie dogodzisz... Cytat:
aaa to ja tez często tak i ta nogę mam na kolorze albo na długiej poduszce ![]() ![]() ![]() Cytat:
|
|
#2216 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
..... jakkolwiek to brzmi "nogi szeroko" Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2217 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z moim 180cm bym się tam nie zamieściła
|
#2218 |
|
Wtajemniczenie
|
No tak já 164 mám..... takže stykowo ale mieszcze się
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2219 |
|
Raczkowanie
|
Ja zasypiam zawsze na boku zwinieta w kulkę.. dziwnie Ale inaczej nie zasne 😊 w nocy czasami budzę się jak leżę na plecach Ale wtedy ręce do gory a nogi w pozycji jak do siadania po turecku więc też dziwnie...
Każdy widać ma jakieś swoje pozycje 😄 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zwłaszcza dla ludzi z refluksem. Generalnie widzę, że chyba żadna pozycja nie jest idealna. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:16.

więc Tobie to już w ogóle nie powinno to stwarzać problemu...
)
ja zjadłam 4 z jajkiem I teraz umieram 

a jak tylko pomyślę o miesie i do tego jakimś grillowanym to po prostu się zginam 😖😖😖 nie wiem dlaczego... Ogólnie jestem miesozerna a teraz na miecho patrzeć nie mogę. Wczoraj byliśmy u sąsiadów na grilu.. cały wieczór tosty z serem i pieczarkami jadlam

no i zupy oczywiście nie tknęłam