|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1021 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016
Mnie to ciagle cos kluje w dole brzucha... wszystkie dziewczyny w pracy mi sie dziwia, mowia ze niby ciaza nie4 boli a mnie boli ciagle w okolicy jajnikow. Musze o to zapytac polozna w poniedzialek.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1022 | |||
Zakorzenienie
|
Tako moonlight carbon
![]() ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1023 |
Zakorzenienie
|
Jestem chodzącą bombą, która może w każdej chwili wybuchnąć
![]() ![]()
#1024 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1025 |
Zakorzenienie
|
Co do nosidelka jeszcze....
Nie napalalabym sie na niego za bardzo. Noworodek nie powinoen za dlugo przebywac w pozycji jaka wymusza fotelik/nosidelko/lezaczek. Jest to niezdrowe dla kregoslupa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Zainwestujcie w dobry fotelik i ewentualnie mala gondole. Nasze dzieci majac 5-6 mcy beda przeciez lekko ubrane i spokojnie zmieszcza sie w gondoli a potem jak usiadzie przesiada sie do spacerowki- najlepiej rozkladanej na plasko. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1026 |
Zakorzenienie
|
Haha, w dużym brzuszku, dużo się mieści ![]()
#1027 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Chyba coraz bardziej potrafie wyłapać ruchy Jagody ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1028 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ewelinuus, ty mnie kobieto nie strasz takim opisem, bo mnie dość często coś zakłuje ale moja szyjka to już i tak nie ma się co skracać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1029 |
Zadomowienie
|
Leze sobie sama w lozeczku... meza jeszcze nie ma i nagle czuje jakby mnie ktoś w brzuch dotknal... chwila skupienia... znowu... nigdy w zyciu czegos takiego nie czulam... jestem w szoku. Ale to byly dwa takie dotknięcia... wy to opisujecie jak balonik a ja bardziej mam wrażenie jakby mnie cos smyrnelo... ale nie jakos bardzo tak w ulamku sekundy dwa razy... moj maly leniuszek sie obudzil i mame przeprasza, ze nie pokazal co ma miedzy nogami... az mi prawie lzy ze szczescia polecialy.
Edytowane przez LuckySparkle Czas edycji: 2016-07-09 o 22:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#1030 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1031 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1032 |
Zadomowienie
|
No ale to tylko ulamek sekundy 2 razy pukniecie... teraz leze sobie spokojnie i nic.. zero. Mam nadzieję, ze beda one coraz częściej. Nie chciabym czekac znowu dlugo na kolejne. Tyle dziś mowilam do mojego dzieciatka, ze w koncu puka, ze mam mu dac spokoj. Nie opisywałam wam tego jak babka na usg powiedziala, zebym na tym łóżku(kozetce) zrobila mostek i potrzachala brzuchem... po czym dzieciatko bylo nadal nieugiete i nie wspolpracowalo. Dobra po zwariowanym dniu czas na sen. Jutro wstaje rano i ide na bardzo dlugi spacer. Chyba ze wyciagne tz na sunday market to tam pochodzę w miare dużo.
Edytowane przez LuckySparkle Czas edycji: 2016-07-09 o 23:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#1033 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1034 |
Zakorzenienie
|
Mój Mąż ma ze mną różne akcje nocne - sni mi sie cos i w pół śnie np. wyszłam z łóżka i czepałam koldre bo pająk chodził, albo słyszałam/widziałam małego krasnala co uciekal do szafy...(Mąż mi go kazał kapciem walnąć haha), przez sen coś też potafie opowiadać albo sobie zaklaskać
![]() Macie też tak czasami, że nie do końca się obudziłyście? ![]() Kurde ale ten krasnal to hit! twarde obcasy miał bo tak stukał jak uciekał. |
![]() ![]() |
![]() |
#1035 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kociulek, ba... no wiadomo, że w ciąży trzeba się odzwyczaić, ale po każdej ciąży z lubością do tego zwyczaju powracam ![]() Cytat:
Moi jeszcze tydzień szkoły mają i od razu w pt lecimy do babć ![]() No oczywiście, że to piękne imię ![]() Cytat:
![]() ![]() Jest to jakaś koncepcja... Tylko powiedz mi, po co w takim razie w ogóle używać fotelika-nosidełka poza autem? ![]() Zgadzam się z tym, co iwona i Migdałek napisały. Wiem, że często można zobaczyć dzieciaki w fotelikach na spacerach, ale to niezdrowe ![]() Ja myślę, że jednak najlepiej jeśli ktoś nie ma majątku do wydania i nie kupuje bazy, to poświęcić te pół minuty (no max minutę, przy wprawie to więcej nie zajmie, nie ma opcji!) na każdorazowe solidne zamocowanie fotelika w aucie, jeśli zabieraliśmy dziecko w nim gdzieś, bo sobie np. smacznie spało ![]() Cytat:
![]() Nie szkodzi, czasem boli ![]() Ale masz trening... Nie ma lekko. Ale to dziwne, że tak nie śpi w nocy ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1036 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mąż ci dobrze radzi z tym krasnalem ![]() Nie, ja nie mam takich akcji, ale za to mój syn zdecydowanie tak ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1037 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kiedyś na facebooku widziałam profil, gdzie kobieta opisuje, co jej mąż gada przez sen, a robi to często i odpowiada jak się z nim rozmawia ![]() Krasnal hicior! ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1038 | |
Zakorzenienie
|
Hmm musze przemyśleć czy gondola mi wejdzie do małego samochodu. Kurcze ile w tym jest wszystkich opcji do przemyślenia! Nosidełko dla mnie było w zamyśle wyjazdów do rodziny i zakupów bo właśnie nie wiem czy wejdzie mi cały wózek do drugiego samochodu... Dzięki Kochane za sugestie
![]() ---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ---------- Dobranoc Kochane ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1039 |
Zadomowienie
|
Ja przez sen zgadzam sie na wszystko, tylko zeby mi dać spac. Zawsze odpowiem "tak" na kazde pytanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1040 |
Zadomowienie
|
Mam!
https://www.facebook.com/mojmazgadaprzezsen/ Miłej lektury. Tylko nie siedzieć po nocach! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1041 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:27 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1042 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ale napisałycie dużo postów!
Kupiłam sobie gazetkę "m jak mama" Jutro wkleję wam zdjęcie artykułu na temat pozycji spania. Jest napisane że można zasypiać jak się chce bo w czasie snu i tak obrocicie się tak, żeby nic was nie uciskało ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1043 |
Zadomowienie
|
Ostatnio jakoś powróciła do mnie przez lata zapomniana myśl o istnieniu "częstochowskich wózków"
![]() ![]() Nie wiem, jakoś kiedy te 4 lata temu dla Kaja wybierałam wózek, to te wszystkie Adamexy, Riko, Tako i inne nie przemawiały do mnie i nie interesowałam się nimi specjalnie i zapomniałam o Częstochowie. Marzyłam o Peg Perego ![]() ![]() Natomiast 11 lat temu, kiedy wybierałam wózek dla Maksa (wahając się między innymi pomiędzy Deltimem i Tako) i byłam najzupełniej najzieleńsza w temacie, jakiś miły pan w nie za dużym miejskim sklepiku dziecięcym oświecił mnie, że to czy ja wybiorę Deltima, Tako czy jeszcze inny polski wózek, to w zasadzie nie ma to znaczenia dla jakości, bo i tak będzie to wózek z Częstochowy ![]() Natomiast teraz te wózki tak wizualnie do mnie jakoś przemawiają, więc je oglądam, szukam dokładnych info, specyfikacji, itp. Przy okazji polecę tu bobowozki.com.pl, jeśli jeszcze tam nie trafiłyście - to moja ulubiona baza wózków. Uderzyło mnie, że te wózki wszystkie są tak strasznie wizualnie do siebie podobne i że w kwestii ich funkcjonalności też jakichkolwiek różnic nie mogę się doszukać. Nie dość, że wózki od różnych firm prawie niczym się nie różnią (np. Adamex Pajero, Bebetto Murano czy Riko Nano) to i modele z jednej firmy bywają niemal identyczne, różniąc się np jakimś drobiazgiem w budowie stelaża (np. Riko Brano, Nano i Niko). I przy tym rozmyślaniu naszło mnie wspomnienie sprzed 11 lat o "częstochowskich wózkach". Zgooglowałam strony producentów i wyobraźcie sobie, że faktycznie prawie wszystkie te firmy mają swoje siedziby w Częstochowie lub okolicach ![]() ![]() Nawet teraz pisząc tą listę, kilka kolejnych nazw mi się przypomniało i wystarczy wpisać to jedno słowo - nazwę firmy w google i zaraz z boku przy wynikach wyskakuje mapka z adresem firmy: Częstochowa! ![]() Co z tego wynika? Nie wiem... Oceńcie same. Jakoś ostudziło to mocno mój zapał do studiowania godzinami różnic pomiędzy tymi wózkami. Bardziej tu już chyba zostają tylko kwestie gustu, kolorystyki czy ceny, gdybym miała wybierać pomiędzy nimi. Jak ktoś znalazł jakieś konkretne różnice, to dawajcie! Jestem bardzo ciekawa! Albo co Wam się podoba w danym wózku odnośnie cech użytkowania, że go wybrałyście? Ja na ten moment mogę jedynie powiedzieć, że jedyna z tych powyższych firm, która mnie czymś urzekła i przekonała, to Anex i model Sport. Niby z wyglądu podobny do mnóstwa innych, ale np. buda jest zrobiona z materiału z filtrem uv 5o, materacyk w gondoli jest kokosowy, materiał w gondoli też jakiś niby super hiper ![]() Dobra, północ i u mnie już minęła, czas i na mnie nocnego marka do spania! Paaa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1044 |
Zadomowienie
|
Witam się z samego rana..
Folinka ciekawy post co do tych wózków.. Mnie znowu klujee od samego rana...wzięłam luteine tak jak zwykle i no spe i leżę..nie wirm czy cierpliwie czekać czy coś..jakies czarne mysli mnie nachodzą. Niby jutro wizyta ale no niepokój mną zawladnal ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1045 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, nue czytam, nie nadrabiam. W nocy znowu co chwile chodzilam do toalety, rozwolnienie mnie nie opuscilo. Jestem zalamana
![]() Jak myslicie: moge sobie kupic suszone jagody na to rozwolnienie? Dzis zaden lekarz mnie nie przyjmie a ja juz nie wiem co robic ![]() W ulotkach tych jagod jest napisanie ze "nie zaleca sie stosowania przez kobiety w ciazy ze wzgledu na brak danych" ![]() Czekam az TZ sie obudzi zeby jechac do apteki ---------- Dopisano o 06:30 ---------- Poprzedni post napisano o 06:27 ---------- Czy moze jechac do szpitala? Ale tam nie spodziewam sie niczego innego niz zapisania mi apapu i skierowania mnie jutro do lekarza rodzinnego |
![]() ![]() |
![]() |
#1046 |
Zakorzenienie
|
Mnie tez.
#1047 | |
Raczkowanie
|
cześc dziewczyny
tak pobieżnie poczytałam, od wcziraj strasznie mnie boli głowa, myślałam, że przez noc przestanie a tu guzik. Nic nie biorę, bo jakoś się jednak boję Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1048 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Trochę jak wiadro zimnej wody celem otrzezwienua nas Te nazwy te firmy to mają takie ze ja myślałam że są zagraniczne a tu wszystko Częstochowa 😄 Ja wczoraj sobie zaczęłam buszowac neta w celu wstepnego rozeznania wózka Bo pójdzie na pierwszy ogień Luźny pierwszy typ Emajlunga ale używana bo 4 kawałków za wózek nie dam 😑 Szukam dalej jeszcze! Ws tych BN ozdób z czerwca Omg z kim ja tu pisze 😛😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Cytat:
Raz cały dzień był taki twardy Ale ze spokojem czekam na wizytę Będzie dobrze zobaczysz 😙 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Cytat:
Nie wiem kuźwa banan zatwardza? Fasoli chyba nie powinno się... Poczekaj godz dziewczyny się pobudza to może coś doradza Mnie lepiej się nie słuchaj bo ja to mam szalone pomysly🤐 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- Też mam rozwolnienie Bo post 3 razy puscilam Sorka 🙂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1049 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry w niedzielę. Dzisiaj ma być piękny dzień więc korzystamy na maxa. Od jakiegoś czasu nie śpię dobrze w ogóle zle mi się śpi nie mogę miejsca sobie znaleźć.
Fajnie czytać o waszych zakupach. Ja nie kupuję wszystko mam po synu a jak będzie dziewczynka to co innego hehe PapaPapaya ja miałam taka sytuacje to wzięłam tabletkę musiałam działać szybko bo za chwilę miałam być w pracy. Niestety nie poradzę bo nie znam się na tym. |
![]() ![]() |
![]() |
#1050 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:25.