|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VI.
znowuzapomnialamhasla Mam nadzieję, że wszystko skończy się dobrze.
TinkerrBell ja może ze 2-3 razy miałam ból jak na okres ale taki delikatny. A teraz nic mnie nie kłuje i chciałabym aby przepowiadacze się jeszcze nie pojawiły. zonamojegomeza daj znać jak po kontroli już będziesz i co tam u dzidzi słychać. 3mam kciuki ![]() Krefetka niedawno się meldowałam w nowym miejscu. Tż pojechał po wniosek i się zapytał czy muszę być też osobiście bo w ciąży jestem i ciężko mi. Pani powiedziała, żebym dała tylko swój dowód i bez problemu teście mnie zameldowali
|
|
|
|
#3602 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() alez te ciacha dooobrze wyglądają ![]() ja wlasnie takie bole okresowe mam dzisiaj, chodze zgieta w pół :/ Pierwszy raz mi sie zdarzają. Ja nawet w czasie normalnego okresu nie mialam takich boli. ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3603 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przykro mi z powodu Twojej mamy. Oby sytuacja sie jak najszybciej unormowała. 3maj sie Wysłane za pomocą magii |
|
|
|
|
#3604 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kciuki za kontroling daj znac jak po. Dzien dobry Dzis mamy mieć upalny dzien wiec będziemy spedzac czas w domku. Klucie na szczescie po odpoczynku sie uspokoilo. Asicuha trzymaj sie dzielnie Wysłane z mojego GT-I9295 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3605 | |
|
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część VI.
Cytat:
Ja mam urząd niedaleko poza tym to moje mieszkanie wiec raczej nikt nie bedzie mógł mnie zameldować beze mnie ![]() ------ Dzwoniłam do urzędu dowiedziałam się że muszę być zameldowana czasowo, a wtedy ojciec przy meldunku dziecka podaje mój adres czasowy jako adres stałego zameldowania dziecka. Podobno nie powinno być z tym problemu. W czwartek pojadę do urzędu się zameldować to jeszcze raz sprawdzę ![]() Wysłane za pomocą magii ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Coś dziś by się optymistycznego przydało. Ciekawe jak tam nasze dwie mamusie sobie radzą? Wysłane za pomocą magii Edytowane przez Krefetka Czas edycji: 2016-07-11 o 08:52 |
|
|
|
|
#3606 |
|
Raczkowanie
|
Cześć!
Asicuha bardzo współczuję sytuacji z mama.. zdrowia, wytrwałości i jak najmniej stresu dla Ciebie.. Trzymajcie się! Znowuzapomnialam brr straszne to co spotkało koleżankę, ale mam nadzieję że to stan przejściowy.. A powiedz doszedł już Twój tulik? Bo czaję się na podobny.. Daj proszę znać jak jego jakość ![]() Piernik, Zona powodzenia na wizytach! ____ Witam się po weekendzie. Tosia miała dziś taką intensywną czkawkę, że nagrałam filmik, bo tak śmiesznie brzuch podskakiwał Rozmyślam nad prezentem dla męża, bo zbliża się nam rocznica ślubu, a ja z ciągle bez pomysłu.. Poza tym chcę mu kupić krótkie spodenki, bo chodzi w trzech parach na zmianę, z czego jedne najfajniejsze już się przecierają.. ...A że on ma wąską talię i bardzo szerokie uda z racji tego że ćwiczy, jest niemały problem żeby coś dorwać, bo moda jest na dość wąskie nogawki, nawet w krótkich spodenkach.. Ajj. W dodatku sprzedawcy często nie piszą konkretnych wymiarów spodenek, jedynie rozmiar literą, a to mi nie mówi nic, bo wiem że będą za wąskie sorki za offtop![]() Miłego dnia dziewczyny
|
#3607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to zawsze mam problem z prezentami dla niego ehh
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3608 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Spodenki - mój ma podobny problem. Co dobre w udach to wisi w pasie i odwrotnie. Ostatnio typowo sportowe/ weekendowe kupił w Decathlonie, a "miejskie" w kiku i w biedronce (te maja luz w pasie ale nie rzuca sie to tak bardzo w oczy) Wysłane za pomocą magii |
|
|
|
|
#3609 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
może dziewczyny nam doradzą jakiś fajny, uniwersalny prezent
|
|
#3610 |
|
Zadomowienie
|
Witam dziewczyny!
W weekend czytałam Was troche na tel ale nawet nie miałam weny żeby odpisać bo ciągle goście albo coś ![]() Wczorajszy dzień to już w ogóle muszę nadrobić ... Dziś przyszłam tylko na pół dnia do pracy, o 12:30 lecę do domu, będe sie wygrzewać przy baseniku !! Taki plan ![]() Pewnie, że chcę !!
|
#3611 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kik? Nie znam ale zaraz zerknę czy prowadzą sprzedaż internetową chcę sprawić tżowi jeansowe spodenki, a te świetne które mu się wycierają (chlip) to bermudy z Big Stara. Szkoda, że nie można juz kupić nigdzie takich samych.. Aktualnie oferują same wąskie portki.. Ogólnie gdyby nie pasek albo dobra gumka w spodenkach to musiałby szyć spodnie na wymiar, słowo daję
|
|
#3612 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kik trzeba osobiście odwiedzić bo nie maja sprzedaży online poza tym mini wszystko trzeba albo przymierzyć albo przypasować do dobrych spodenek bez mierzenia na modelu ![]() Wysłane za pomocą magii |
|
|
|
|
#3613 | |||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Cytat:
Cytat:
trzymam dalej mocno kciuki za poprawę! Cytat:
![]() też nie mam jeszcze (chyba) żadnych skurczy przepowiadaczy... przynajmniej nic nie czuję. Ale ja jestem ostatnia w kolejce więc mam jeszcze czas ![]() Tymczasem mam zakwasy ... w pośladkach po tym wczorajszym skręcaniu mebelków tego się nie spodziewałam ![]() Mój plan na dziś to pomyć te meble poskręcane, trochę ogarnąć mieszkanie i może jakieś zakupy? Zobaczymy jak mi to wyjdzie
|
|
#3614 |
|
Zadomowienie
|
W pns mówią o przekuwaniu uszu dzieciom. Mówią ze małemu dziecku/niemowlakowi lepiej nie przekuwać uszu ( chodzi o niedojrzała skore i o to ze dziecko tak małe moze mocniej odczuwać ból)
Poza tym mówią ze jest to działanie z ciałem dziecka, a to decyzja powinna należeć do dziecka a nie do rodzica. Wysłane za pomocą magii |
|
|
|
#3615 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Orange jak się trochę pozbieram to porobię fotki
|
|
#3616 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też lubię sobie dzidziusie pooglądać i się wzruszyć maleńkością. ![]() Słodycze ładnie wyglądają. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam chudzielca w całości, więc nie podpowiem niestety żadnego sensownego sklepu...Co do prezentów to mam w miarę łatwo, bo mój mąż lubi takie różne dodatki, o których sobie czyta na blogach o modzie męskiej. I np. zawsze mogę kupić poszetkę lub krawat knit do jakiejś stylizacji. ![]() Inne stosowane przeze mnie opcje jeżeli nie ma czegoś konkretnego upatrzonego to paski, koszulki polo, perfumy i różne pierdoły typu nerka do biegania albo mała "torebeczka" dla faceta, które by się przydały, ale trudno się zebrać żeby pamiętać, aby to sobie kupić. :P |
|||||
|
|
|
#3617 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kasia jakie duże te ośmiorniczki? Bo znalazłam na allegro (sama mam 2 lewe ręce do wszelkich prac krawiecko-dzierganych) kilka rozmiarów i właśnie nie wiem jakie wziąć?
|
|
#3618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym udowodniono ostatnio, że wczesne przekłucie uszu zwiększa ryzyko późniejszej alergii na nikiel. Mi się koszmarnie nie podobają takie niemowlaki z przekłutymi uszami. To dla mnie takie Dżessiki, jeśli wiecie, co mam na myśli. Masakra. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Ja dziś nad ranem miałam okropny ból podbrzusza. Taki dziwny, jakby pieczenie trochę na wysokości cięcia po ciąży pozamacicznej, bolało naprawdę mocno, obudziło mnie i aż brałam nospę (drugą w ciągu trzech dni- ewenement jak na mnie). Moi chłopcy wrócili i chyba nadmiar wrazeń odbił się na M dopiero tu, noc za nami nieprzespana, przepłakana i przedrapana, skóra od razu gorsza no nic, będziemy działać, leczyć, wracać do rytmu.Co do pobierania krwi i w ogóle zabiegów medycznych, to jest to naprawdę trudne dla rodzica. W czd jak mojemu synkowi pierwszy raz pobierano krew, to za trzecim razem się udalo. Najpierw szukali w nadgarstku, potem w łokciu i na koniec pobrali z glowy... Mial pół roczku do dziś pamiętam ten płacz. Teraz jak jest większy, jest łatwiej, udaje się z łokciowej pobierać. Ps. Prawdziwym hardcorem jest pobranie dziecku moczu do badania ![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3619 |
|
Rozeznanie
|
Też mam dzisiaj wizytę
już nie mogę się doczekać. Gin pobierze posiew, oceni wagę malucha i wykona inne badania już pod kątem porodu w końcu to 37+3 😃Czekam również na kuriera, zamówilam kilka ubranek w rozmiarze 68- promocje kuszą 😂 |
|
|
|
#3620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie lubie skrecac mebli, na sama mysl mnie bola plecy Dlatego przy przeprowadzce zamowilismy opcje ze nam rozkreca i skreca meble ![]() Ja dzisiaj planuje popakować kieliszki i szklanki bo przynieslimy sobie wiecej pudelek w weekend. Oczywiscie czekajac na kuriera
|
|
|
|
|
#3621 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9295 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3622 |
|
Zadomowienie
|
Ciekawostka z urzędu mąż dzwonił do tego samego urzędu co ja z tym samym pytaniem otrzymał odpowiedź: że muszę być zameldowana na stałe i że meldunek czasowy jest dla dziecka nieważny.
Uwielbiam urzędy i ich interpretacje przepisów ;( Jednak w czwartek bede musiała sie ponownie upewnić. Niestety ani ja ani maz nie znamy imienia i nazwiska osób z którymi rozmawialiśmy ;( Wysłane za pomocą magii |
|
|
|
#3623 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Przepraszam,że się nie odzywam,ale dalej jesteśmy w szpitalu i nie mam zwyczajnie do tego głowy. .. Małgosia ma żółtaczke i od kilku dni próbują jej zbić poziom bilirubiny. Dzisiaj znów ma się naświetlać do 3 nad ranem i ok 6 będzie pomiar. W dodatku nie chce przybierać na wadze i to też jest powód, że tu ciągle jesteśmy dzisiaj na szczęście na porannym ważeniu było więcej,bo zawrotne 2180g ale to pewnie też dzięki kroplówce,którą dostała. Pani Doktor powiedziała,że jeśli jutro będzie wszystko w porządku to będzie nas kierować pomału do domu także mam nadzieje,że jutro a najpóźniej w środę Małgosia będzie spała w swoim łóżeczku
|
#3624 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
świetnie że piszesz bo się tu wszystkie zastanawiamy co u Was super że macie już perspektywę wyjścia do domu, już wystarczy tego szpitala! trzymam kciuki mocno żeby wyniki się poprawiły i żebyście obie mogły jak najszybciej już u siebie spać A jak Ty się czujesz jako świeżo upieczona Mamusia?
|
|
#3625 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurczę, to trzymam kciuki żeby było lepiej i żeby malutka w końcu mogła zasnąć w swoim domku Ja przyznam, ze bóle miesiączkowe potrafiłam mieć naprawdę mega bolesne ale te bóle podbrzusza które teraz sie pojawiają sa trochę inne. Sa bardzo nieprzyjemne i tez tak jakby nie wiem z pęcherzem połączone? Albo cewka? Cieżko mi to określić ale tak dziwnie to odczuwałam. Nie tak typowo jak kiedyś na okres ale może juz po porstu nie pamietam w końcu prawie rok zaraz jak go nie ma :P Kciuki za wszystkie wizyty dzisiejsze Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3626 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a starsi szkoda gadać.. przecież kobieta w ciąży może postać.. chora przecież nie jest.. ![]() Cytat:
Podbrzusze czasem pobolewa, jak na okres..Cytat:
a szpital, jak zwykle umywa ręcę.. Cytat:
a młoda kobietka coż, że w ciąży.. postać może![]() Kciuki za wyniki.. ![]() Cytat:
|
|
#3627 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
czekamy na wieści..oczywiście pomyślne..
[QUOTE=florencee;62862686 Dziś też miałam głupi sen, zgłosiłam się w nim do szpitala w związku z bólem brzucha i okazało się, że mam na ten dzień już wyznaczoną cesarkę, pani pokazała mi że jest w ich planie dnia wraz z podpisem mojego lekarza. :P I zaczęli mnie przygotowywać, mimo iż protestowałam, że to zbyt wczesna ciąża itp. ![]() [/QUOTE] pewnie taka tematyka snów będzie coraz częstsza.. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz jak zaczeła przybierac to bedzie juz tylko lepiej |
|
|
|
|
#3629 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajnie ze sie odzywasz. Wiem ze teraz masz inne ważniejsze sprawy na wizażu ale od czasu do czasu daj nam znać jak sobie radzicie ![]() Oby Małgosia dobrze zareagowała na naświetlanie żebyście w końcu mogły pobyć ze sobą ![]() Miłego dnia. Oby niósł same pozytywne wieści Wysłane za pomocą magii |
|
|
|
|
#3630 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zazdroszczę Ci że już masz kruszynke przy sobie, oczywiście tak pozytywnie zazdroszczę
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:34.

w niedziele leniuchowanie - TZ od rana pieknie posprzątał zjedliśmy śniadanko i zabraliśmy sie za filmy Sicario - polecam, bardzo dobry film. Pózniej most szpiegów rownież polecam. Wieczorem mecz i tak o zleciał weekend. 

a na deser mus czekoladowy z malinkami. 

przeryczalam caly pobyt tam i co chwile mi lzy w oczach staja.

sorki za offtop

szkoda gadać.. przecież kobieta w ciąży może postać.. chora przecież nie jest.. 
czerwiec 2015